#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/06/2012 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O θαυματοποιός Αλέξης θα σώσει τώρα και την ΥγείαΟ τομέας της Υγείας έχει καταρρεύσει, όχι μόνο λόγο της λανθασμένης πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και γιατί δεν υπάρχουν πλέον λεφτά για να στηρίξουν ένα σύστημα που ευνοεί επί χρόνια τη ρεμούλα, τα πιράνχας, το πάρτι με τα δισεκατομμύρια. Γιατροί, φαρμακοποιοί, φαρμακευτικές εταιρείες, διοικητές νοσοκομείων, σε ένα φαύλο κύκλο, σε μια αλυσίδα που κι άλλοι προσπάθησαν να σπάσουν αλλά δεν το κατάφεραν. Ηρθε λοιπόν η κρίση για να διαλύσει παντελώς το ΕΣΥ για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχουν λεφτά πλέον για πέταμα, για μίζες, για προμήθειες μαϊμού, για υπέρογκες αμοιβές.

Κι όμως, ενώ η υγεία είναι βαριά ασθενής και χρειάζεται γενναίες αποφάσεις και μεγάλες ανατροπές, έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας για να τάξει τα πάντα. Ως σύγχρονος Μαυρογυαλούρος πήγε στην Πρέβεζα και τους υποσχέθηκε μέχρι και νοσοκομείο ότι θα κτίσει και μάλιστα όχι με ΣΔΙΤ αλλά με λεφτά του δημοσίου.

Υποσχέθηκε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, μετανοσοκομειακή φροντίδα και μάλιστα κοντά στο σπίτι του καθενός. Υποσχέθηκε πάταξη της διαφθοράς αλλά να δούμε αν θα τα βάλει με τους φίλους του Συριζαίους στον τομέα των γιατρών, όπως για παράδειγμα ο κ. Δ. Βαρνάβας, γνωστός συνδικαλιστής.

Μέχρι και δημιουργία εθνικής φαρμακαποθήκης έταξε ο Χάρι Πότερ της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας.

Όμως, φτάνει πια με τον κ. Τσίπρα. Η πλάκα πρέπει να τελειώσει. Δε μπορεί ο ελληνικός λαός να βασανίζεται για να βρεθούν λεφτά και να έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και να λέει ότι υπάρχουν παντού χρήματα και θα λύσει αυτός τα προβλήματα δεκαετιών. Αν ήθελε να το κάνει θα πήγαινε σε κυβέρνηση συνεργασίας από τις 6 Μαίου ώστε να βρεθούν τα λεφτά για την αποπληρωμή των χρεών του δημοσίου.

Όμως, μόλις καταγγείλει το Μνημόνιο από πού θα βρει λεφτά για να φτιάξει το ΕΣΥ; Όταν ο Γεννηματάς έφτιαχνε το Εθνικό Σύστημα υπήρχαν χρήματα που έρχονταν από την Ευρώπη. Τώρα, οι Ευρωπαίοι μας κουνάνε μαντήλι αλλά ο κ. Τσίπρας θαρρείς κι έχει κάποια κρυφή πετρελαιοπαραγωγή ή μηχανή που θα κόβει χρήμα.

Το κυβερνητικό του πρόγραμμα για την υγεία που ανακοίνωσε από την Πρέβεζα, βρίθει ψεμμάτων και ανεκπλήρωτων υποσχέσεων. Να μου το θυμηθείτε. Αν μπορέσει να υλοποιήσει οτιδήποτε μόλις γίνει κυβέρνηση τότε θα πάμε όλοι να αυτοκτονήσουμε στην Πρέβεζα σαν τον Καρυωτάκη.

Διαβάστε τις εξαγγελίες του για να καταλάβετε ότι δεν έχει επίγνωση της κατάστασης βρίσκεται η χώρα.

Κατά τα τον κ. Τσίπρα, τα μέτρα παρέμβασης και μάλιστα άμεσα θα είναι:

1. Η ακύρωση του Μνημονίου. Συνεπώς και της πρόβλεψής του για παραπέρα μείωση των δημόσιων δαπανών για την υγεία.

2. Η πάταξη της διαφθοράς.

3. Η οικονομική στήριξη του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να διασφαλιστεί το αναγκαίο επίπεδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Η άμεση ενίσχυση και ανάπτυξη της λειτουργίας των εργαστηριακών υποδομών του ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ, ώστε να σταματήσει η μεγάλη αιμορραγία πόρων προς τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα.

4. Η εξασφάλιση των απαραίτητων φαρμάκων για τους ασθενείς σε κάθε περίπτωση.

Ο έλεγχος των παράλληλων εξαγωγών.

Η δημιουργία εθνικής φαρμακαποθήκης και μελέτης ανάπτυξης εθνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Η επιτάχυνση της υλοποίησης λειτουργικού, πλήρους και ασφαλούς συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, προμηθειών, ιατρικού εξοπλισμού.

Η στήριξη της εγχώριας παραγωγής φαρμάκων.

5. Η κατάργηση του εισιτηρίου των πέντε ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία.

Δωρεάν πρόσβαση σε ανέργους, απόρους, χαμηλοσυνταξιούχους και ευπαθείς ομάδες σε ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη άμεσα και σταδιακά για όλους.

6. Η κάλυψη των αναγκών σε απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό για τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας.

Η κατάργηση του εφαρμοστικού νόμου του Μνημονίου για την υγεία (Ν 4052/12) και η ακύρωση των αλόγιστων συγχωνεύσεων νοσοκομειακών μονάδων.

Η αναστολή της εφαρμογής των κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων για τα δημόσια νοσοκομεία.

Ο περιορισμός στις συμβάσεις με τα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Η αποτροπή της εξελισσόμενης ιδιωτικοποίησης των νοσοκομείων Ντυνάν, Ωνασείου και άλλων.

7. Η οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης με τους λειτουργούς της υγείας, με αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους νοσοκομειακούς και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για σταδιακή εξόφληση δεδουλευμένων και χρεών προς τους συνεργαζόμενους με τα ασφαλιστικά ταμεία.

8. Θα ξεκινήσουμε και τις διαδικασίες για την ανέγερση νέου Νομαρχιακού Νοσοκομείου στην Πρέβεζα, δημόσιου και χωρίς ΣΔΙΤ. Και θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες, αλλά και θα το ολοκληρώσουμε.

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ανοικοδομήσει το νοσοκομείο Πρέβεζας και θα εργαστεί για την ανάπτυξη της περιοχής.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. cobalt avatar
  cobalt 06/06/2012 11:45:15

  Πλάκα κάνεις;
  Εδώ το σ/κ σε μια εκπομπή, ένας εκπρόσωπος του Σύριζα είπε πως, ως κυβέρνηση θα σταματήσουν τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

  Βέβαια αν φέρεις όλους τους Αφγανούς στην Ελλάδα, θα σταματήσει ο πόλεμος, διότι δεν θα έχει μείνει κανείς να πολεμάει.

  Ρε το παιδί έχει σχέδιο, ρεεεε..

  • man8os avatar
   man8os @ cobalt 06/06/2012 14:06:40

   Φακτορα εχω το βιντεο στο προφιλ του Αδωνι. Να το κοινοποιησω?

 2. Inno avatar
  Inno 06/06/2012 11:56:32

  τι σας κάνει εντύπωση? φυσικά και μπορεί να χτίσει νοσοκομεία και σχολεία κλπ.
  Γύρω στα 600 τρισεκατομύρια δραχμές θα κάνει ένα σχολείο και κάπου 3,5 τετρακις δραχμές ένα νοσοκομείο.
  Μισθούς μπορεί να δώσει σε όλους του ΔΥ, από 5 εκατομμύρια δραχμές και πάνω, με τα ρετιρέ στα 40 εκατομμύρια.
  Δεν είναι δύσκολο, ούτε ανέφικτο. Πολύ χαρτί χρειάζεται μόνο. Και τον Χολαργό.
  Είδατε; για όλα υπάρχουν λύσεις! :)

 3. Δρυς avatar
  Δρυς 06/06/2012 12:13:04

  Και εμάς που είναι ο πρόεδρος;

  • Dark Blue avatar
   Dark Blue @ Δρυς 06/06/2012 12:46:51

   τι τον θες τον Πρόεδρο ;;...να αρχίζει να λέει παραμυθάκια;; το ξύλο ποιος θα το φάει;...εσύ ;

 4. Παύλος avatar
  Παύλος 06/06/2012 12:23:35

  Ξέχασε να αναφέρει την ίδρυση Εργοστασίου εμφιαλώσεως "νερού του Καματερού" και το σπουδαιότερο,
  να ανακοινώσει την ΔΩΡΕΑΝ χορήγηση του στους ασθενείς, αρκεί να προσκομίσουν Ιατρική Βεβαίωση ότι πάσχουν από Νεοπλασία και ότι έχουν βάλει έστω μία φωτιά μέχρι τώρα !

 5. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 06/06/2012 12:25:40

  Ο άνθρωπος μπλοφάρει. Ξέρει ότι δεν πρόκειται να κυβερνήσει και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσει πρόβλημα. Λέτε να τον ψηφίσουμε για να τον τιμωρήσουμε; Πλάκα θα είχε να τον έβλεπα να κάνει όλα αυτά που υπόσχεται. Ούτε μέχρι τον Αύγουστο δεν θα άντεχε. Θα ξεμπερδεύαμε με την αριστερά μια για πάντα.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Δεξιόχειρας 06/06/2012 14:09:20

   Το έχουμε πολλές φορές σκεφτεί, αγαπητέ Δεξιόχειρα, αλλά το πρόβλημα είναι το φάσμα της οιονεί μή αναστρέψιμης καταστροφής !!!!
   Διαφορετικά, θα παρακινούσα όλον το περίγυρο μου να τον ψηφίσει !
   Όμως , φευ !!!

 6. juliet avatar
  juliet 06/06/2012 12:31:02

  άντε να έχουν σπάσει και κανένα τζάμι....γιατί τζαμί θα αναγείρουν.

 7. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 06/06/2012 12:40:13

  Κυκλοφορεί στα φαρμακεία όλης της χώρας το θαυματουργό CIPRALEX.
  Για τους ολιγόπιστους:
  http://www.medbroadcast.com/drug_info_Cipralex.asp?stop_redirect=true#.T8tyw

 8. GreekInLux avatar
  GreekInLux 06/06/2012 13:07:53

  Ο Τσίπας γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να τάζει τα πάντα στους πάντες. Στη κατάσταση που βρίσκεται ο έλληνας προσπαθεί να πιαστεί από κάπου γι αυτό "βρίσκει παρηγοριά" στο λόγο του Τσίπρα, έστω κι αν γνωρίζει ότι τα περισσότερα από αυτά που εξαγγέλλονται είναι ανεφάρμοστα...τους αρκεί η καλή πρόθεση. Έτσι δεν λέμε πολλές φορές; ότι "η σκέψη μετράει"; Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ νομίζετε ότι δεν έχει έτοιμη τη δικαιολογία που θα σερβίρει μετά τις εκλογές. Κάτι πήρε το αυτί μου σήμερα το πρωί για το πρωτοσέλιδο της Αυγής, επίσημης φωνής της Κουμουνδούρου. Ήταν του τύπου..."Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ προσπαθεί να φορτώσει την κατάσταση στην υγεία στην επόμενη κυβέρνηση". Το ίδιο θα γίνει και για όλα τ' άλλα.

  • Αντίθεσις avatar
   Αντίθεσις @ GreekInLux 06/06/2012 14:44:18

   ... ενώ πρόσφατα κάποιοι, αντί νοσοκομείων, έφτιαχναν δημοσιοϋπαλληλικές θέσεις σε αγροφυλακή, Αγρογή, κλπ. Είναι ίδιον των πολιτικών το ψέμμα και οι υποσχέσεις με ξένο χρήμα (κι ενίοτε δανεικό για να φορτωθεί στις πλάτες των επομένων γενεών).

   • GreekInLux avatar
    GreekInLux @ Αντίθεσις 06/06/2012 19:17:09

    για το κανάλι της αγρογής που δεν λειτούργησε ποτέ δεν πήρε κάποιες χιλιάδες έουρα ο σημερινός οχετός που ακούει στο όνομα Τέρενς Κουίκ; ε ρε κακομοίρα ΝΔ...σ' έφαγε η ευγένεια.

 9. Περσέας avatar
  Περσέας 06/06/2012 13:57:47

  Ανυπομονώ και περιμένω πότε θα τάξει και γκόμενες στον ανδρικό πληθυσμό ο Αλέξης.

 10. voter avatar
  voter 06/06/2012 14:31:06

  Απορώ γιατί σας κάνουν εντύπωση τα όσα εξαγγέλει ο κ. Τσίπρας .

  Δεν διαφέρουν και πολύ απο τις εξαγγελίες των δύο κυριάρχων κομμάτων ,ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατα τις τελευταίες τρεις εθνικές εκλογές .Ισως στα επι μερους σημεια.

  Η μονη διαφορά είναι οτι τότε προσποιούντο οτι "υπαρχουν λεφτά " ,μιας και υπολόγιζαν στα γνωστα δανεικά ,ενω τωρα η φιλοδοξια και αμετροέπεια τον κανουν να " μην βλέπει " οτι δεν υπαρχουν λεφτα .

  Σε καθε περίπτωση είναι θέμα πολιτικου επαγγελματισμου . Ας εκλεγουμε και όλα τα αλλα είναι δευτερευοντα .

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ voter 06/06/2012 16:26:28

   Δεν μπορεί παρά να είσαι αμετανόητος και άφρων μηδενιστής !!! Ένας ατημέλητος στην ψυχή και στο γραπτό σου λόγο ! ( βάζεις τόνο κάθε πέντε λέξεις) ! Πρόσεχε, γιατί προδίδεσαι !

   • voter avatar
    voter @ Παύλος 06/06/2012 23:52:02

    Μεσα σε τρείς φράσεις δύο ύβρεις και μια επιθετική προτροπή .

  • Factorx avatar
   Factorx @ voter 06/06/2012 16:40:26

   Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβεις ότι η ΝΔ του Σαμαρά είναι άλλη - διαφωνείς, συμφωνείς. Γιατί με την λογική σου πρέπει κι εμείς να κατηγορούμε τον ΣΥΡΙΖΑ για τον εμφύλιο

   • voter avatar
    voter @ Factorx 06/06/2012 23:54:54

    Το ελπίζω factorx . Αν δεν το ήλπιζα δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να εκφέρω εδω την άποψη μου και να δέχομαι επιθετικά σχόλια .

 11. juliet avatar
  juliet 07/06/2012 00:15:14

  GreekInLux
  είσαι ''κούκλος'' και τα χώνεις.....χαχαχα,ο Κουικ...με τη μυρωδιά στο χρήμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.