#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/03/2011 23:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O εισπρακτικός μηχανισμός έχει διαλυθεί πλήρωςΔύο χρόνια πριν ως αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ κατακεραύνωνε την κυβέρνηση της ΝΔ για διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών, του ΣΔΟΕ (που είχε ονομαστεί ΥΠΕΕ) και για το χάλι των εφοριών. Και πιθανότατα να είχε δίκιο.

Δύο χρόνια μετά, δε λέγεται το χάλι που επικρατεί στον πιο νευραλγικό χώρο του κράτους, εκεί που χτυπά η καρδιά των οικονομικών.

Οι συναντήσεις σήμερα με τους εφοριακούς έβγαλαν ως συνήθως ειδήσεις του τύπου βουλιάζουν τα έσοδα, οι εφορίες έχουν χαλαρώσει και άλλα τέτοια. Και δεν ξέρουμε αν οι εφοριακοί κάνουν “λευκή απεργία” ή οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι είναι ανίκανοι, ωστόσο, αυτό που φαίνεται είναι ότι ο εισπρακτικός μηχανισμός έχει διαλυθεί πλήρως την πιο κρίσιμη στιγμή.

Τελευταίο παράδειγμα της εικόνας που επικρατεί είναι η κατάρρευση του TAXIS με τις επιχειρήσεις να είναι υποχρεωμένες να υποβάλλουν μέχρι 1 Απριλίου ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους. Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχουν τεράστια προβλήματα και καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν έφοροι οι ο οποίοι παρατύπως δέχονται και χειρόγραφες δηλώσεις. Εκεί δηλαδή που με την ηλεκτρονική δήλωση θα γλίτωνα χρόνο και χρήμα επιχειρήσεις και πολιτεία, τώρα ξαναγυρνάμε στην παλιά, παραδοσιακή μέθοδο γιατί είναι κάποιοι ανίκανοι να λύσουν τα προβλήματα.

Κι ύστερα τους φταίνε οι εφοριακοί και τους καλούν να λογοδοτούν κάθε μήνα για τα πεπραγμένα τους. Και κάθε μήνα τα ίδια χάλια.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. pikras57 avatar
  pikras57 21/03/2011 23:20:26

  ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας Β. Ράπανος διαπιστώνει ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας εστιάζεται στην ανυπαρξία σύγχρονων οικονομικών θεσμών.

  Πρόκειται, είπε, για «θέμα εθνικής επιβίωσης», υπάρχει μεγάλη αδυναμία του πολιτικού συστήματος να αυξήσει τα έσοδα και να περιορίσει τις δαπάνες.

  «Η αύξηση των εσόδων δεν θα έρθει από την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, αλλά από τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης».

  Ο κ. Ράπανος επεσήμανε επίσης την αναποτελεσματικότητα του φορολογικού μηχανισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχει «απουσία ελέγχου του φορολογικού συστήματος, καθώς είναι ακόμη πρωτόγονο και ακόμη και το taxis έχει προβλήματα».

  Θα ήθελα, τόνισε σε αυτό το σημείο, να δω ένα νομοσχέδιο αλλαγής του φορολογικού μηχανισμού και όχι διάσπαρτες τροπολογίες.

 2. Orestios avatar
  Orestios 21/03/2011 23:23:44

  Ο Σουρεαλισμός στην εξουσία έχει αυτά τα συμπτώματα.

 3. anonymous avatar
  anonymous 21/03/2011 23:44:10

  Μαζευτήκανε όλοι οι τραπεζίτες και κατηγορούν τους πολιτικούς, αφού βέβαια τα πήραν χονδρα απο το μνημόνιο.

  • pikras57 avatar
   pikras57 @ anonymous 22/03/2011 09:39:38

   !!!

 4. Νικόλας avatar
  Νικόλας 22/03/2011 00:25:52

  Σήμερα το πρωί είχε πέσει το σύστημα για πόσες ώρες...στην ΦΑΕ Αθηνών είχαμε κάνει ωρά 3 ορόφων για πληρωμή ΦΜΥ...ένας είπε "Μα και για να πληρώσουμε μας ταλαιπωρούν"

 5. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 22/03/2011 00:55:37

  Σύμφωνα με όσα έχουν δει τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας το Υπουργείο Οικονομικών αδυνατεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου, παρά τις εξαγγελίες για αντιμετώπιση του φαινομένου.
  Στοιχεία που πρόσφατα δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) και την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) το 20 με 30% του εμπορίου διακινείται μέσω παραεμπορίου, ο τζίρος του παραεμπορίου φτάνει τα 20 δις ευρώ και εξαιτίας της κατάστασης το κράτος χάνει περίπου 8,5 δις ευρώ ετησίως από τα ταμεία του.Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στον έλεγχο των επιχειρήσεων που παραλαμβάνουν και διαθέτουν λαθραία, χονδρικώς ή λιανικώς, εμπορεύματα χαμηλού κόστους τα οποία παράγονται σε ασιατικές χώρες. Σοβαρό θέμα επίσης είναι ο πλημμελής έλεγχος σε επίκαιρα σημεία εμπορικών δρόμων, υπαίθριους πάγκους , σε λαϊκές αγορές, παζάρια, κλπ όπου διακινούνται λαθραία εμπορεύματα χαμηλού κόστους.
  Χαρακτηριστικό δείγμα της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι το γεγονός ότι το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2010 - Ιανουαρίου 2011 οι έλεγχοι για την πάταξη του παραεμπορίου απέφεραν κατάσχεση μόνο 967.106 τεμαχίων απομιμητικών και παραποιημένων προϊόντων, την ώρα που ο μέσος όρος προηγούμενων χρόνων ανά τρίμηνο ξεπερνά 5.475.000 εκατομμύρια απομιμητικά ή παραποιημένα προϊόντα.
  Την ίδια ώρα χιλιάδες καταστήματα κλείνουν λόγω της κρίσης και χιλιάδες επαγγελματίες βλέπουν τον τζίρο τους να μειώνεται και την φορολογία να αυξάνεται.

 6. ANTIrisias avatar
  ANTIrisias 22/03/2011 01:14:47

  Επί Ν.Δ. ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός δεν λειτουργούσε άριστα.
  Λειτουργούσε όμως καλά ή έστω υποφερτά.
  Σήμερα έχει διαλυθεί πλήρως.
  Επί 18 μήνες και νευραλγικές θέσεις του ελεγχκτικού μηχανισμού δεν έχουν πληρωθεί.
  Οι περισσότεροι τμηματάρχες είναι διορισμένοι επί Ν.Δ. και παραμένουν με το ένα πόδι στη θέση τους.
  Περιμένουν εδώ και 18 μήνες να τους αντικαταστήσουν καθώς δεν τους εμπιστεύονται και το δείχνουν καθημερινά.
  250 ελεγκτές των ελεγκτικών κέντρων βρίσκονται αποσπασμένοι σε ανενεργές θέσεις και οι μικομεσαίες εταιρείες παραμένουν ανέλεγκτες.
  Προϊσταμένους εφοριών και τμηματάρχες τοποθέτησαν πριν από δύο μήνες.
  Πρόκειται για πλήρη διάλυση του φοροειπσακτικού μηχανισμού.
  Την διάλυση ομολογούν και μεγαλοστελέχη των εφοριών και ελεγχλκτικών κέντρων που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ.
  Η μόνη που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου είναι η Ν.Δ..
  Ούτε μία ερώτηση για την τιμή των όπλων δεν υπέβαλλε.

 7. anonymous avatar
  anonymous 22/03/2011 01:16:32

  Επί ΝΔ είχαν χαλαρώσει τους ελέγχους για να πάρει μπρος η οικονομία. Επί ΠΑΣΟΚ ο κόσμος δεν έχει λεφτά να τους δώσει.

 8. pizza avatar
  pizza 22/03/2011 06:00:04

  Ο μονος τροπος να μαζευτουν χρηματα στα ταμεια ειναι να δημιουργηθη πραγματικη αναπτυσιακη πολιτικη, με πραγματικα ανταγωνιστικα μετρα, και χωρις απαρχαιωμενους νομους που προωθουν μονοπωλια και προστατευουν κλειστα επαγγελματα, ωστε να προσελκυθουν εταρειες να ανοιξουν επιχειρησεις στη χωρα. Ετσι θα αυξηθη το το υπαλληλικο προσωπικο, ετσι θα πεση η ανεργια, και ετσι θα εισελθουν περισσοτερα χρηματα στα ταμεια. Μια χωρα δεν προωδευει οταν τα παιδια και οι γονεις τους κοιτανε να δουνε πως θα πιασουν μια δουλεια στο δημοσιο για μονιμοτητα.

 9. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/03/2011 11:04:06

  *Στην αναζήτηση 17,4 δισ. ευρώ έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου στρέφεται από σήμερα ο ελεγκτικός μηχανισμός του κράτους. Συνολικά φέτος πρέπει να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία 59,360 δισ. ευρώ, ενώ με βάση τους στόχους που έχουν τεθεί το Μάρτιο οι εισπράξεις πρέπει να ανέλθουν στα 3,924 δισ. ευρώ, τον Απρίλιο στα 4,056 δισ. ευρώ, το Μάιο στα 4,536 δισ. ευρώ και
  τον Ιούνιο στα 4,908 δισ. ευρώ.

  Εχω γραψει.... η επομενη δοση θα ειναι χλωμη !! εχουμε και το προγαρμμα της Επιφανειας...

  ΠΠ

 10. φορομπήχτης avatar
  φορομπήχτης 22/03/2011 14:34:22

  1.λευκή απεργία δεν κάνουμε
  2.αν μας κόψει το επίδομα που μας επιτρέπει να ζούμε αξιοπρεπώς, μπορεί και να κάνουμε.
  3.ουκ αν λάβεις παρα του μη έχοντος όσον αφορά τα έσοδα... απλό δεν είναι;
  4. αν θέλουν να αυξηθουν οι εισπράξεις:
  α) ας φορολογήσουν τους πλούσιους
  β) ας κάνουν επιτέλους μια έρμη διασταύρωση της προκοπής με τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν στο κεπυο
  γ) ας προχωρήσουν την κάρτα του φορολογούμενου για να κόβουν όλοι αποδείξεις
  δ) ας δώσουν φοροαπαλλαγες σε στοχευμένες κατηγορίες (όχι πάλι στους πλούσιους)
  ε) ας επιτρέψουν στις υπηρεσίες να κάνουν από μόνες τους όποιες ηλεκτρονικές διασταυρώσεις κρίνουν απαραίτητες
  στ) ας πάψουν να βάζουν διευθυντάδες με βάση την κομματική ταυτότητα
  ζ) ας βάλουν μπροστά την αξιολόγηση των υπαλλήλων από συναδέλφους και φορολογούμενους
  η) ας βγάλουν το Σδοε έξω για να ελέγχει ένα σωρό μαυρίλα που παίζει (πχ κινέζους) και όχι αν έκοψε αποδειξη το περίπτερο

 11. ΑΝΤΙΛΑΜΟΓΙΟ avatar
  ΑΝΤΙΛΑΜΟΓΙΟ 22/03/2011 22:30:07

  ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΦΑΛΙΡΙΜΕΝΤΟ.ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΚΤΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΗ ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΓΕΝΕΩΝ.ΟΤΑΝ ΘΑ ΡΟΥΦΗΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑΛΑ ΑΙΜΑ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΑΠΝΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΕΤΕΛΕΣΘΑΙ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΠΑΡΤΥ ΚΕΡΔΩΝ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΗΜΙΘΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ Η ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ!

 12. foros avatar
  foros 23/03/2011 00:09:54

  100% με τον φορομπήχτη και,
  οι πολιτικοί προϊστάμενοι ήταν διαχρονικά ανίκανοι στην πλειοψηφία τους γιατί δεν είχαν εργαστεί ποτέ στην ζωή τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.