#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/11/2012 18:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O Σαμαράς τους "κούφανε" όλους πάλιΣε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αν και η κρισιμότητα των στιγμών δεν αφήνει περιθώρια για.. καλοσύνες. Πάντως, επιβεβαιώθηκε η απόφαση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στην ψήφιση των μέτρων που θα ξεκλειδώσει τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ αλλά και θα ανοίξει το δρόμο για επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων ώστε να πάρει ανάσα η χώρα. Όλα αυτά συζητήθηκαν μεταξύ των δύο αρχηγών καθώς είναι νωπό το δημοσίευμα του Spiegel που κάνει λόγο για έκτακτα μέτρα στήριξης της Ελλάδας. Σ' αυτό το μήκος κύματος θα κινηθεί και η συνάντηση που θα έχει πιθανότατα το βράδυ ο Αντ. Σαμαράς με τον Κουβέλη. Θα τον καλέσει να μείνει στο ευρωπαϊκό μέτωπο που θέλει την Ελλάδα εντός ΕΕ και βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το λόμπι της δραχμής.

Ωστόσο, μεγάλη εντύπωση προκάλεσε ένα περιστατικό που έγινε μετά τη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Ο πρωθυπουργός έφυγε με τα πόδια, μαζί με συνεργάτες του, προκειμένου να συναντηθεί με τον Γ. Στουρνάρα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής απλοί πολίτες, από αυτούς που πλήττονται από τα μέτρα, προσέγγισαν τον κ. Σαμαρά, του ζητούσαν να φωτογραφηθούν μαζί του και τον προέτρεπαν να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται και τις κινήσεις ώστε να μη γυρίσει η Ελλάδα στη δραχμή.

Το περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό και καμιά σχέση δεν έχει με εκείνη την ιστορία του Γ. Παπανδρέου που έλεγε ότι τον σταμάτησε συνταξιούχος και του έδωσε τη σύνταξή του προκειμένου να σωθεί η χώρα.

Αυτόπτες μάρτυρες έλεγαν ότι οι πολίτες μπορεί να διαμαρτύρονταν για τα σκληρά μέτρα, ζητούσαν όμως πάνω από όλα να μη χρεοκοπήσει η χώρα και να μείνει εντός της ΕΕ.

«Προχώρα Πρόεδρε», φώναζαν στον Σαμαρά δίνοντας θάρρος στο κυβερνητικό στρατόπεδο προκειμένου να αντιμετωπίσει την τριήμερη θύελλα που έρχεται.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kotstak avatar
  kotstak 04/11/2012 18:21:20

  Συμπεράσματα:
  1. Κυριακή απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος κάνουν βόλτα σοβαροί άνθρωποι και όχι χλεχλέδες.
  2. Δεν το ήξεραν στην Κουμουνδούρου. Διαφορετικά θα έστελναν μερικούς "αγανακτισμένους".

 2. ρωμανος αργυρος avatar
  ρωμανος αργυρος 04/11/2012 18:32:00

  dm είσαι τυχερός σέ λιγο θα απορρίπτεσαι αυτόματα,πρίν καν εμφανιστείς.

 3. δημης avatar
  δημης 04/11/2012 18:47:08

  ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΚΟΥΦΟΥ ..Η ΑΠΟΡΙΑ..... ΑΠΟ "ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ"
  Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012
  Αντ. Σαμαράς: Δεκαοχτώ μέτρα για την ανόρθωση της οικονομίας
  Τις θέσεις του για την «επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής» και την ανάκαμψη της οικονομίας, παρουσίασε στο ΕΒΕΑ ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως μέχρι το 2013 μπορούν να δημιουργηθούν 150.000 νέες θέσεις εργασίας αν εκταμιευθούν ομαλά οι πόροι του ΕΣΠΑ.

  Ο κ. Σαμαράς είπε πως η χώρα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι πού είτε θα επιβεβαιώσει όσους την προσβάλλουν είτε θα γίνει από κορυφαίο παράδειγμα προς αποφυγή το κορυφαίο παράδειγμα προς μίμηση.
  Το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας βασίζεται σε 18 μέτρα και τρεις άξονες

  Ανάκαμψη, ανακούφιση
  επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής
  δικαιοσύνη και ασφάλεια για κοινωνική συνοχή – να γίνουμε ξανά μια φυσιολογική χώρα

  Ο κ. Σαμαράς διευκρίνισε πως είναι άλλο πράγμα η επαναδιαπραγμάτευση και άλλο η μονομερής καταγγελία του Μνημονίου. Παράλληλα πέταξε το γάντι προς όλους όσους «τάζουν θέσεις στο Δημόσιο». «Παίζουν με τον πόνο σας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
  Ως τα μέσα της επόμενης χρονιάς, μπορούν να έχουν δημιουργηθεί τουλάχιστον 150 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας υποστήριξε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας πως το βάρος πρέπει να δοθεί στην εκταμίευση των πόρων του ΕΣΠΑ που υπολογίζονται στα 12,5 δισ. Ευρώ καθώς κι στα ευροομόλογα έργων (project bonds).
  Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε 18 μέτρα τα οποία θα εφαρμόσει αν είναι νικητής των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Αναλυτικά:

  Επαναφορά σε επίπεδα 2009 χαμηλών συντάξεων- πολυτεκνικών επιδομάτων- ειδικών μισθολογίων αστυνομικών (σε ενεργό υπηρεσία) και χειριστών Πολεμικής Αεροπορίας (θα ακολουθήσουν και άλλα). Αποκατάσταση ζημιών ομολογιούχων- ασφαλιστικών ταμείων- εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους.
  Επέκταση επιδόματος ανεργίας από 1 στα 2 χρόνια. Θα χρηματοδοτηθεί από αδιάθετα κοινοτικά κονδύλια.
  Παροχή εκτάκτου επιδόματος ανεργίας σε μη μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και καταστηματάρχες οι οποίοι, μέχρι σήμερα, δεν δικαιούνται κανένα βοήθημα.
  Άμεση μείωση όλων των φόρων που εκκρεμούν (ΕΤΑΚ 2009, έκτακτη εισφορά Παπακωνσταντίνου, ΦΜΑΠ 2010- 2011, φόρος εισοδήματος 2011) ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος.
  Καμία νέα μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, στήριξη συλλογικών συμβάσεων εργασίας, επαναφορά μετενέργειας στους 6 μήνες. Πάγωμα μισθών στα τωρινά επίπεδα μέχρι να υπάρξει νέα συμφωνία ανάμεσα σε εργαζόμενους και εργοδότες.
  Άνοδος αφορολόγητου στις 8.000 ευρώ την επόμενη χρονιά, 10.000 τη μεθεπόμενη.
  Αντικατάσταση του χαρατσιού με νέο ΕΤΑΚ, πιο δίκαιο και υποφερτό.
  Μείωση φόρων. ΦΠΑ 19%, 15% Νομικά πρόσωπα- εταιρίες- επιχειρήσεις, 9% εστίαση, 5% τουριστικό. Ανώτατο φυσικών προσώπων στο 32% από 45%.
  Η περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων δημοσίων δαπανών για τα έτη 2013-14 θα επεκταθεί για δύο ακόμα χρόνια, ως το 2016.
  Κανόνας 1 προς 10. Το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του Δημοσίου που συγχωνεύονται και καταργούνται δεν θα απολύεται αλλά θα μπαίνει σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια, με τουλάχιστον το βασικό μισθό και ασφάλιση. Όχι άλλες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, όχι άλλοι φόροι, όχι άλλη περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
  Μέτρα για τους δανειολήπτες: Ρύθμιση του τρόπου αποπληρωμής χρεών των νοικοκυριών σε τράπεζες. Η μηνιαία δόση να μην ξεπερνά το 30% του διαθέσιμου εισοδήματός τους. Αν έχουν χάσει την εργασία τους ή την επιχείρησή τους θα πληρώνουν μόνο τόκους για 2-3 χρόνια.
  Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία, για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία.
  Εξασφάλιση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία μέσω της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας. Ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δημιουργούν το 70% των θέσεων εργασίας.
  Εφαρμογή του αναγκαίου και δίκαιου συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο, που θα απελευθερώσει τη ρευστότητα για την αγορά.
  Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και την αξιοποίησή της.
  Προώθηση των αποκρατικοποιήσεων. Για παράδειγμα, το λειτουργικό κομμάτι των σιδηροδρόμων, για το οποίο έχουν εκφράσει ενδιαφέρον Γάλλοι, Ρώσοι, Κινέζοι και σήμερα επιβαρύνει το Δημόσιο με 800 εκατομμύρια έλλειμμα κάθε χρόνο. Αν ιδιωτικοποιηθούν, θα εξαλειφθεί αυτό το έλλειμμα και θα έλθουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.
  Το ίδιο ισχύει για συμβάσεις παραχώρησης λιμανιών και περιφερειακών αεροδρομίων.
  Αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη. Ανακοπή της λαθρομετανάστευσης: καλύτερη φύλαξη των συνόρων, απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από τα αστικά κέντρα, χτύπημα του παραεμπορίου και μαζικός επαναπατρισμός των λαθρομεταναστών. Αποκάλυψη των κουκουλοφόρων, χτύπημα του οργανωμένου εγκλήματος και της χαμηλής εγκληματικότητας.
  Επίσπευση της ανακήρυξης ΑΟΖ, ώστε να αξιοποιήσουμε τον υποθαλάσσιο ενεργειακό πλούτο μας.


  Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως μια μονομερής καταγγελία του Μνημονίου και επιστροφή στη δραχμή θα οδηγούσε σε μείωση του επιπέδου ζωής των Ελλήνων κατά 1/3 από το σημερινό.
  «Μια τέτοια κίνηση θυμίζει παιδιά που παίζουν με σπίρτα, μέσα σε μπαρουταποθήκη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς λέγοντας πως «οι 18 προτάσεις μας είναι εφικτές, ρεαλιστικές, συνεκτικές. Κι όλες μαζί μπορούν να κάνουν τη διαφορά».

  • kostis avatar
   kostis @ δημης 04/11/2012 19:23:34

   μερικοι κακοπροαιρετοι εσκεμμενα ξεχνουν δυο.. 1) το κυβερνητικο προγραμμα που εφαρμοζει η κυβερνηση δεν ειναι το προεκλογικο προγραμμα της ΝΔ αλλα ενα μιγμα απο τα προγραμματα των 3 κομματων της συγκυβερνησης και 2) το μεγαλο προεκλογικο διλημμα του Σαμαρα ηταν μεσα η εξω απο την Ευρωπη και το Ευρω.. Ηταν μια στρατηγικη επιλογη που ο κοσμος πηρε θεση. Ολα τα αλλα ειναι εκ του πονηρου..

   • δημης avatar
    δημης @ kostis 05/11/2012 00:20:37

    ΔΗΛ ..
    ΤΟ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟ ...ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΩΝ ..ΗΤΑΝ... ΑΥΤΟ ΠΟΥ ...ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ;;;;
    ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟ ;;;;;
    ΑΝ ΝΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ;;;;
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ Η΄ΤΟ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟ;;;;;;;;
    ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΤΕ... ΑΠΟΝΗΡΕΥΤΑ-ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ...

 4. someone avatar
  someone 04/11/2012 19:30:17

  οποιος δεν το πιστευει ας δει και τη φωτογραφια απο το συνταγμα ειναι

 5. opa avatar
  opa 04/11/2012 19:42:52

  kai entelws tuxaia htan ekei fwtografoi? h net den mporouse?

 6. Α avatar
  Α 04/11/2012 19:43:24

  Το τέρας ¨σύστημα¨ σωριάζεται, πεθαίνει.
  Οι μπαχαλάκηδες της πολιτικής, όσες κουκούλες και να φορέσουν όσες μάσκες της δήθεν λαϊκής οργής και να φορέσουν, το χάσανε το παιχνίδι.
  Θα κλάψουν τ΄αφεντικά τους , αλλά η Ελλάδα θα προχωρήσει, με τον λαό που παρόλο το κακό που τον βρήκε έχει ακόμα το σθένος και τη δύναμη να κάνει το επόμενο βήμα...
  Ήδη χάραξε η επόμενη μέρα, όπου νάναι ξημερώνει!

  • Apapa avatar
   Apapa @ Α 04/11/2012 19:47:49

   Μπράβο, πολύ καλή προσπάθεια.

  • Balafara Hunter avatar
   Balafara Hunter @ Α 04/11/2012 22:12:30

   Walking the green mile.

 7. JKAL avatar
  JKAL 04/11/2012 20:48:02

  Εγώ πάλι, γιατί ακούω μια χαρά;

 8. alex23 avatar
  alex23 05/11/2012 00:52:12

  ο κοσμος δεν εδωσε αυτοδυναμια..αρα δεν μπορει να επιβαλλει πολιτικη ενα κομμα μονο και μαλιστα να την επιβαλλει στο σωστο timing..

  οταν προτεινεις μια ιδεα ή ενα συνολο ιδεων για να λυσεις ενα προβλημα, ειναι για το προβλημα και τις συνθηκες της συγκεκριμενης περιοδου..απο τον καιρο πχ που η νδ προτεινε μετρα και δρασεις, περασαν δυο εκλογες, παγωμα των κρατικων μηχανισμων, συγκυβερνηση, αδυναμια να λειτουργησουν τα πρωτα μετρα που μετατεθηκαν σκληροτερα στο σημερα, και ελλειψη ικανοποιητικης απαντησης στον λαικισμο πολιτικων δυναμεων που δυναμιτιζουν τον κοινωνικο ιστο που ειναι εξαιρετικα ευπαθης λογω της καταστασης..

  • δημης avatar
   δημης @ alex23 05/11/2012 21:07:45

   -Ποιός προτεινε τη.....συγκυβέρνηση;;;
   -Είμαστε πρώτο κομα τότε και τώρα;;;;;
   -Για τη...μετάθεση δόθηκε λογική εξήγηση που σας κάλυψε;;;;
   -Τον λαϊκισμό ποίων ;;;;;τα κόματα που κυβερνούν δεν είναι πλειοψηφία;;;;
   -Το ..γεγονός του πρώτου κοματος δεν έδινε την δυνατότητα επιβολής (διαπραγματευτικά... ) μεγάλου μέρους του προγράμματος της ΝΔ;;;
   -Όταν λέμε προεκλογικά ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΦΘΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ θα...διατάρρασε ,λέτε...,τονκοινωνικό ιστό ...ενω τωρα εχουμε με το αλληλοκουκουλωμα το λαό και τον κοινωνικό ιστό σε ...συνοχή;;;;
   ΠΑΝΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΚΑΙ ΕΥΠΑΘΗΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ..

   • δημης avatar
    δημης @ δημης 06/11/2012 22:49:05

    ΑΠΟΧΤΗΣΑ ...ΑΝΑΙΣΘΗΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ...
    ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ ...ΛΕΤΕ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.