#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/05/2012 10:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O ΣΥΡΙΖΑ ως ανάδοχος του πελατολογίου του ΠΑΣΟΚ!Ἀπορία ἀδαοῦς: ποιό τηλεοπτικὸ στέλεχος τῆς "μετωπικῆς" Νέας Δημοκρατίας θὰ μποροῦσε νὰ περιγράψει μὲ τέτοια ἀκρίβεια καὶ μὲ τέτοια αὐχμηρότητα τὴ φύση τοῦ "νέου" ΣΥΡΙΖΑ, ὅσο τὸ παρακάτω ἀπόσπασμα ἀπὸ κείμενο ἰδεολογικῆς ζύμωσης ἐντὸς τῶν κόλπων τῶν Οἰκολόγων-Πρασίνων;

 [...] Απ’ τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ, ανάδοχος του πελατολογίου του ΠΑΣΟΚ, συγκροτεί ένα μέτωπο των κοινωνικών δυνάμεων που στήριξαν και ανέδειξαν το ΠΑΣΟΚ της μεταπολίτευσης: Αργόμισθοι ενός υπερτροφικού Δημόσιου τομέα, συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ, αφασικοί καθηγητές Πανεπιστημίων και Σχολείων που δεν θέλουν καμιά αξιολόγηση, επιδοτούμενοι μικρομαγαζάτορες από την άμετρη κατανάλωση των δανεικών, μικροαστοί που φαντασιώνονται την Επανάσταση σαν μια αισθητική αναζήτηση που τους βγάζει από τη ρουτίνα, τεχνικοί της εξουσίας που βλέπουν τη νέα ευκαιρία της κρατικοδίαιτης αρπαχτής και πλαισιώνουν τον ισχυρό. Μαζί μ’ αυτούς τσουβαλιάζονται απελπισμένοι άνεργοι, απογοητευμένοι νέοι χωρίς καμιά προοπτική, φτωχοί υπάλληλοι και όλοι αυτοί που βιώνουν  οδυνηρά την αποτυχία της Ελληνικής φούσκας, όσο και αποτυχία του νεοφιλελεύθερου μνημονιακού καπιταλισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ το λέει: «Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ». Αυτό το κάλεσμα είναι κάλεσμα σύγκρουση με εμφυλιοπολεμική χροιά. Εάν είναι ανάλογο του «ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ» του Παπανδρέου, που έγινε πραγματισμός και «ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ», τότε θα γίνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Εάν το εννοεί –και ορισμένες ομάδες του το εννοούν- δεν είναι λέξεις είναι σφαίρες. Βάζουν φωτιά στα ξερά χόρτα. Επειδή το πελατολόγιο έχει να χάσει πολλά περισσότερα από τις αλυσίδες του, δεν θα πάει σε μια σύγκρουση. Αλλά οι άνεργοι, οι φτωχοί και οι εξαθλιωμένοι θα την κάνουν σημαία τους.  Και τότε θα διαρραγεί η Πολιτική Κοινότητα, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Όπως και να έχει, η πολιτική αυτή είναι καταστροφική για τη Χώρα και τους Πολίτες. [...]

Τελικά, αὐτοὶ ποὺ ἔχουν καταλάβει τί τρέχει εἶναι περισσότεροι ἀπ' ὅσοι νομίζαμε. Καὶ -περιέργως- βρίσκονται παντοῦ.

Γιὰ τὴν ἀντιγραφή,

Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης

(Σημείωση: Ζητοῦνται στελέχη. Πληροφορίες: Συγγροῦ 340.)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 22/05/2012 11:06:47

  Χα χα!!! Διαμαρτύρομαι!!! Διαβάζανε τα δικά μου σχόλια εδώ και με αντέγραψαν!!!

 2. kas avatar
  kas 22/05/2012 11:23:15

  http://1.bp.blogspot.com/-z0JCHxmsZO8/T7dTOxjYwvI/AAAAAAAAAvA/_kZWNAgWckk/s1600/syriza_asterakia.jpg

 3. alogomiga avatar
  alogomiga 22/05/2012 13:06:43

  Οι κρατιστές Πασόκοι της δεκαετίας του 80’ και του 90’ πρέπει να βρουν νέα στέγη, φοβούμενοι μην χάσουν και τα τελευταία ‘’δικαιώματα’’ του συναφιού τους ποντάρουν σε ένα νέο κρατισμό μη βλέποντας της νέες νομοτελειακές αλλαγές.
  Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω.

 4. Θόδωρος avatar
  Θόδωρος 22/05/2012 13:22:02

  Αυτά είχα γράψει πριν κανα 2 ημέρες στην "Ημερησία" αλλά δεν το βγάλαν το σχόλιο οι παλιο σωσιά-ληστές!... (@#$%%###$....)
  Άντε και με τη νίκη, παιδιά, βγες μπροστά Πρόεδρε, ύψωσε ανάστημα και φωνή, θυμήσου είσαι Ηγέτης της Ελλάδας, δεν υπάρχει επιστροφή!!

 5. Bohemian avatar
  Bohemian 22/05/2012 14:03:53

  Με το ΠΑΣΟΚ ασχολείται κανένας στη ΝΔ πλέον ή ο Βενιζέλος θεωρείται φιλική δύναμη;

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Bohemian 22/05/2012 14:44:37

   α) Ὁ μείζων στόχος εἶναι νὰ ΜΗΝ πάρει ὁ ΣΥΡΙΖΑ τὶς 50 ἕδρες τῆς πρωτιᾶς.
   β) Τὸ ΠΑΣΟΚ ἔχει χάσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ τὴ δεύτερη θέση: ὅ,τι μ**** καὶ νὰ κάνει ὁ Τσίπρας, τὸ ΠΑΣΟΚ δὲν ξαναγίνεται δεύτερο. Ἐπίσης, τὰ στελέχη του ἔχουν συμβιβαστεῖ μὲ τὴν ἰδέα πὼς ἔχουν χάσει ὁριστικὰ τὸ παιχνίδι καὶ δὲν ἔχουν πρόβλημα νὰ γίνουν μετεκλογικὴ "οὐρὰ" μιᾶς κυβέρνησης παραμονῆς στὸ Εὐρώ.
   γ) Ὡς ἐκ τούτων, τὸν στόχο μας τὸν συμφέρει νὰ ἐπιστρέψουν κάποιες πασοκικὲς μάζες ψηφοφόρων ἀπὸ τὸν ΣΥΡΙΖΑ στὸ ΠΑΣΟΚ.Ἔτσι μειώνεται ἠ πιθανότητα πρωτιᾶς τοῦ ΣΥΡΙΖΑ χωρὶς νὰ ὑπάρχει σοβαρὸς κίνδυνος.

   Συμπέρασμα: ὁ Βενιζέλος πρέπει νὰ συμμετάσχει στὸ ντημπέητ. Ἂν οἱ πασόκοι ψηφοφόροι πάρουν τελεσίδικη ἀπόφαση ὅτι τὸ ΠΑΣΟΚ ἔχει πεθάνει, δὲν θὰ γυρίσει κανείς τους, θὰ τὸ ρίξουν ὅλοι ΣΥΡΙΖΑ. Δὲν περίμενα ποτὲ ὅτι θὰ τὸ ἐκστομίσω αὐτὸ (ὅσα φέρνει ἡ ὥρα... πραγματικὰ ὅμως), ἀλλά: πρέπει νὰ νεκραναστήσουμε τὸ ΠΑΣΟΚ!!!

 6. Σφύριζας avatar
  Σφύριζας 22/05/2012 17:22:36

  Βρήκε ο παλαιοπασόκος τη γενιά του κι αγάλιασε η καρδιά του!

 7. τυφεκιοφόρος avatar
  τυφεκιοφόρος 22/05/2012 22:31:19

  το πασόκ στο μέλλον θα είναι όπως κάτι τραγούδια σκυλοπόπ, που τ'ακούει συνέχεια όλος ο κόσμος για ένα διάστημα και μετά από χρόνια θεωρείται ξεφτίλα ακόμη και να αναφερθείς σ'αυτά. άμα τύχει και το σιγοτραγουδήσεις πουθενά πιωμένος και ρωτήσεις: αυτό ρε το θυμάστε; σε κοιτάνε με συγκαταβατικό βλέμμα και προσπαθούνε δήθεν να το θυμηθούνε, ενώ επικρατεί μια αμήχανη στιγμή. an awkward moment.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.