O Πρωθυπουργός θα επιλέξει την καλύτερη ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων
03/02/2014 19:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O Πρωθυπουργός θα επιλέξει την καλύτερη ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Αντώνης Σαμαράς, σήμερα, διαθέτει πλήρη εικόνα της κατάστασης των Ενόπλων Δυνάμεων και θα τους δώσει μία ηγεσία για την οποία θα είναι περήφανα τα στελέχη τους και η οποία θα φροντίσει να τις εξοπλίσει με τα απαραίτητα και τα καλύτερα και όχι με εκείνα, που εξυπηρετούν καλύτερα διάφορους χορηγούς και πελατειακά συμφέροντα.

Η περίοδος που διανύουμε σηματοδοτεί για την κυβέρνηση και ιδιαίτερα για τον πρωθυπουργό την έναρξη της εσωτερικής ανασυγκρότησης της Χώρας. Χωρίς αυτή δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και πρόοδος στην πατρίδα μας και αυτό το έχει καταλάβει καλά τουλάχιστον ο πρωθυπουργός.

Οι τομείς που χρειάζονται μεταρρυθμίσεις είναι πολλοί, ανάμεσα τους ξεχωρίζει η Εθνική Άμυνα. Βασική προϋπόθεση για την αναβάθμιση του τομέα αυτού είναι η στιβαρή και σοβαρή ηγεσία που πρέπει να διαθέτει η Χώρα και δυστυχώς φαίνεται ότι δεν τη διαθέτει ακόμα.

Οι ΕΔ δεν χρειάζονται Αρχηγούς «καριερίστες» ούτε «συνδικαλιστές», χρειάζονται Αρχηγούς με καθαρό μυαλό, απλά στρατιώτες, απαλλαγμένους από υποχρεώσεις του παρελθόντος με καθαρή στρατηγική σκέψη, μακριά από διαπλοκές ή υπόνοιες για σχέσεις με διαπλεκόμενους, που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τα σκληρά δοκιμαζόμενα στελέχη όχι με λόγια αλλά με τις σωστές θεσμικές παρεμβάσεις τους στην πολιτική ηγεσία του τόπου. Με τέτοιους Αρχηγούς, οι ΕΔ θα είναι πραγματικά έτοιμες να υποστηρίξουν τις αποφάσεις της Κυβέρνησης με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ, που διευθύνει την ορχήστρα των ένστολων, πρέπει να είναι κάποιος που διαθέτει περίσσιο κύρος και είναι αναγνωρίσιμος μεταξύ των συναδέλφων του, για τις γνώσεις-ικανότητες του και την τιμιότητά του. Ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν μπορεί να αποτελεί το φερέφωνο και σφουγγοκωλάριος κανενός ούτε ακόμη του εκάστοτε υπουργού, που τυχαίνει να βρίσκεται στο ΥΠΕΘΑ. Αντίθετα πρέπει να εκφράζει με αντικειμενικότητα και επαγγελματισμό τις απόψεις του που θα είναι η συνισταμένη όλων των πραγματικών απαιτήσεων και των αναγκών των ένστολων, να μεριμνά για το προσωπικό του και να δίνει μάχες για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητα του στρατεύματος. Τοιουτοτρόπως, κερδίζει την εμπιστοσύνη τους και την δυνατότητα να τους εμπνεύσει , ώστε υπό τις διαταγές του - αν ποτέ χρειασθεί – να θυσιαστούν για την Πατρίδα. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε στην υπέρτατη θέση της Ιεραρχίας του στρατεύματος κάποιον που δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του, όταν χρειαστεί, όσο και αν αβαντάρεται από τον πολιτικό του προϊστάμενο.

Ανάλογα ισχύουν και για τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων. Εδώ την τιμητική του έχει το πολύπαθο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ). Α/ΓΕΝ πρέπει να είναι κάποιος που γνωρίζει καλά το κύτταρο του ΠΝ που είναι τα πολεμικά πλοία και ο κόσμος που τα στελεχώνει και όχι κάποιος επανελθόντας «αλεξιπτωτιστής»- επιχειρηματίας- υποστηριζόμενος από επιχειρηματίες- υπασπιστής καταδικασμένων και υπόδικων υπουργών, που διορίστηκε μετά από «συμβιβασμούς» και διευθύνει το ΠΝ μέσω των εισηγήσεων των- μέτριων ικανοτήτων- στελεχών που αποτελούν την προσωπική του αυλή και είναι κομματικά παράσιτα του παρελθόντος, που σήμερα αλληθωρίζουν στην αντιπολίτευση. Με τέτοιες προδιαγραφές δεν μπορεί κάποιος να «παριστάνει» τον αρχηγό, γιατί έχει χάσει πλέον το κύρος του και την εμπιστοσύνη των υγειών –που είναι η πλειονότητα- στελεχών του ΠΝ.

Όσον αφορά την Πολεμική Αεροπορία και παρά το γεγονός ότι ο Αρχηγός έχει επιλεγεί μόλις πριν από οκτώ (8) μήνες εντύπωση προκαλεί το διακαές ενδιαφέρον του κ. ΥΕΘΑ (και κάποιων απόστρατων που έχουν εξαπολύσει καμπάνια) για τον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας και το παρελκόμενο του (έτερον ανώτατο αξιωματικό που έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις για την αναποτελεσματική του Διοίκηση σε καίριο πόστο της Αεροπορίας, όπως πρόσφατη ακύρωση ταξιδιού του Πρωθυπουργού) γεγονός ευρύτατα γνωστό τοις πάσι, που δημιουργεί πολλαπλούς «συνειρμούς» για σχέσεις , αφού πουθενά αλλού δεν μπορεί να στηρίζεται.

Βέβαια πρωτεύουσα σημασία (ιδιαίτερα στις μέρες μας) σε κάθε περίπτωση έχει πέρα από την επιχειρησιακή και στρατηγική ικανότητα του κάθε αρχηγού η ανιδιοτέλειά του και η εγγύηση ότι είναι αλώβητος και ανεπηρέαστος απο διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Η επιλογή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ευθύνη του Πρωθυπουργού αφού αυτός είναι ο επικεφαλής του ΚΥΣΕΑ, όλα τα άλλα μέλη- ευτυχώς- υποβάλλουν προτάσεις. Είμαστε σίγουροι ότι, ο Αντώνης Σαμαράς, σήμερα, διαθέτει πλήρη εικόνα της κατάστασης των Ενόπλων Δυνάμεων και θα τους δώσει μία ηγεσία για την οποία θα είναι περήφανα τα στελέχη τους και η οποία θα φροντίσει να τις εξοπλίσει με τα απαραίτητα και τα καλύτερα και όχι με εκείνα, που εξυπηρετούν καλύτερα διάφορους χορηγούς και πελατειακά συμφέροντα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Α.Γ. avatar
  Α.Γ. 03/02/2014 19:44:56

  Το σωστότερο είναι να ολοκληρώσουν οι ηγεσίες την θητεία τους,δε γίνεται να αλλάζουν οι αρχηγοί συνέχεια,αρκετή καταστροφή έκαναν οι "Μπεγλίτηδες". Επίσης δώστε λίγο προσοχή στην φωτογραφία...

 2. FALCON avatar
  FALCON 03/02/2014 19:46:57

  Όταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ είναι αυτός που αποκάλεσε το στράτευμα αυτιστικούς. Όταν ο ίδιος ο σημερινός ΥΠΕΞ επανέφερε τον πρώην υπασπιστή του Τσοχατζόπουλου το 2009 τον Παπανικολάου μετά από 5 έτη αποστρατείας όπως και τον σημερινό ΑΓΕΝ. Όταν στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών συνεχίζει και παραμένει ο αφισοκολλητής του βαθέως ΠΑΣΟΚ . Όταν το 2010 αποστρατεύθηκαν όλοι οι ικανότατοι αξιωματικοί γιατί δεν ήταν ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μην υπάρχει δυνατότητα επιλογής στην ηγεσία στην επόμενη δεκαετία . Σήμερα μιλάμε για ολοκληρωμένη άποψη. Αλήθεια ποιος απόστρατος είναι αυτός που στηρίζει την συνέχεια της παράγκας ; Τουλάχιστον θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο σημερινός Α/ΓΕΑ δεν ανήκει σε παράγκες και έφερε την ηρεμία στην Π.Α. Εύχομαι ο ΥΕΘΑ να μην παίσει στην παγίδα ούτε της παράγκας που αποτελείται από καμιά δεκαριά απόστρατους και προσπαθούν να σώσουν τον δικό τους όπως τον έσωσαν το 2013 ούτε και των παπαγάλων .

  • ΠΕΛΙΑΣ avatar
   ΠΕΛΙΑΣ @ FALCON 04/02/2014 08:34:16

   Από όπου και να πέρασε ζημιά στην πατρίδα έκανε ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ.

  • αποστρατος του 2010 avatar
   αποστρατος του 2010 @ FALCON 04/02/2014 13:36:31

   Ο νυν ΑΓΕΑ πως διεσωθη το 2010. Οι γνωριζοντες ομιλουν περι στενων σχεσεων με προθαλαμους αναπληρωτων υπουργων. Ο ΑΤΑ αριστος αξιωματικος τον βαραινει όμως ο συγχρωτισμος με τον Ιωαννη τον τελειουπογραφοντα. Τον ΔΑΥ τι τον μπλεκεις με αυτους. Αριστος μελετηρος δικαιος τιμιος και εκτος φατριασμων.

   • airman avatar
    airman @ αποστρατος του 2010 05/02/2014 00:18:38

    Αυτό το τελευταίο είναι που ''τρομάζει''. Και ''τρομάζει'' ουκ ολίγους. Γι' αυτό και ''φουσκώνουν τα πανιά'' άλλων ''καπεταναίων''. Κοντός ψαλμός ....

   • ΚΡΙΤΗΣ avatar
    ΚΡΙΤΗΣ @ αποστρατος του 2010 05/02/2014 09:16:23

    Ο Α/ΓΕΑ δεν υστερούσε ώστε να χρεωθεί οιαδήποτε σχέση του. Ο ΔΑΥ εαν δεν ήταν στις "παρέες" θα έπρεπε να ήταν απόστρατος πρνι από εσένα (δηλαδή το '10) με τα αξιοκρατικά κριτήρια της Πολ. Αεροπορίας για λόγους που τους γνωρίζεις πολύ καλά. Αλλά και εκεί που είναι προβλήματα δημιουργεί. Του ευχόμαστε να είναι υγιής αλλά στο σπίτι του που έπρεπε να είναι από καιρό.

    • στεντωρ avatar
     στεντωρ @ ΚΡΙΤΗΣ 05/02/2014 19:36:10

     Καλα γιατρε μου που ως κριτης ξερεις τα παντα. Αμφιβαλλω αν εχεις περασει απο ΔΑΥ γιατι αν περναγες η αν ηξερες κανενα απο κει θα σου ελεγε ο καλυτερος της τελευταιας δεκαπενταετιας. Και μαλιστα δυσκολα παιδια. και ο νοων νοητω. Οσο για τις παρεες ρωτα τον falcon κυκλοφορει τιποτε απο το ειδος του στο επιτελειο η εχουμε πηξει στη τυροπιτα.

    • airman avatar
     airman @ ΚΡΙΤΗΣ 05/02/2014 20:38:46

     Φύσα-φύσα μπορεί και να ''φουσκώσουν'' τα πανιά. Αρκεί με κάθε τρόπο να μη βρεθούν ορισμένοι (ουκ ολίγοι) να ''το φυσάνε και να μην κρυώνει''. Αλλά έτσι και ''σπάσει ο διάολος το ποδάρι του'' ....

 3. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ avatar
  ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ 03/02/2014 19:49:56

  Είναι απαράδεκτο με όλα αυτά που συμβαίνουν και αποκαλύπτονται να επιμένουν κάποιοι επιχειρηματίες και "γνωστοί άγνωστοι" απόστρατοι αντί να κρύβονται να προσπαθούν να τοποθετήσουν δικούς τους ανθρώπους στα πόστα για ευνόητους λόγους. Δεν έμαθαν τίποτα από ότι συμβαίνει και παθαίνει η χώρα με τα καμώματα τους ????

  • NewMask22 avatar
   NewMask22 @ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ 03/02/2014 22:24:25

   Δεν ενδιαφέρονται οι επιχειρηματίες για τη χώρα. Οι μπίζνες και τα με οποιοδήποτε κόστος κέρδη τους τους απασχολούν.

 4. airman avatar
  airman 03/02/2014 20:48:40

  ''.... για την αναποτελεσματική του Διοίκηση σε καίριο πόστο της Αεροπορίας, όπως πρόσφατη ακύρωση ταξιδιού του Πρωθυπουργού.'' Δεν ξέρω πόσο καλή εικόνα έχει ο Πρωθυπουργός για την κορυφή της πυραμίδας των ΕΔ. Εάν όμως όντως έχει πλήρη εικόνα της κατάστασής τους τότε γνωρίζει που οφείλονται οι ελλείψεις που παρατηρούνται όσον αφορά την υποστήριξη καθώς επίσης και τις αιτίες για τις οποίες τα στελέχη αισθάνονται πως ''όλα τα ίδια μένουν''. Υ.Γ. Το σενάριο κάποιος να προσδοκά ότι θα μπει στο γραφείο αρχηγού επιτελείου από την εσωτερική πόρτα έχει παρελθόν και με γνωστά αποτελέσματα.

 5. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 03/02/2014 21:09:15

  Κ. Σαμαρᾶ, φροντῖστε νά ξεπρασινοροζίσετε τήν παράγκα! Τό βαθύ κράτος σᾶς ὑπονομεύει.

 6. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 03/02/2014 21:32:37

  .........την ορχήστρα των ένστολων....... Η λέξη ένστολος είναι ΑΚΡΩΣ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΗ αν αναφέρεται στους ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ και χρησιμοποιείται μόνο από αγράμματους και αριστερίζοντες κακής ποιότητος.&_

  • ΣΙΝΙΑΛΟ avatar
   ΣΙΝΙΑΛΟ @ ΠΕΛΙΑΣ 05/02/2014 09:22:09

   Εκεί κολλάς. Εδώ ο κόσμος καίγεται.........Πες τους Στρατιωτικούς, καραβανάδες ή όπως θέλει ο καθένας. Το θέμα είναι να παράγουν σεβασμό και εμπιστοσύνη όπως τους αξίζει.

 7. Aλέξανδρος avatar
  Aλέξανδρος 03/02/2014 22:00:30

  Πρέπει να μάθουμε να βάζουμε προτεραιότητες. Κατά πρώτον, επείγει η άμεση θεσμοθέτηση θητείας για τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, χρονικής διάρκειας 2 ετών με δικαίωμα ανανέωσης για ένα πρόσθετο. Για να σταματήσουν άπαξ δια παντός οι κάθε είδους παρεμβάσεις και να θωρακιστούν θεσμικά οι ΕΔ. Οι Αρχηγοί οφείλουν να γνωρίζουν το χρόνο παραμονής τους ώστε να μπορούν να οραματιστούν, να θέτουν στόχους και να τους υλοποιούν αλλά και για να προετοιμάσουν την επόμενη Ηγεσία, η οποία πρέπει να αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία διοικήσεως. Κατά δεύτερον, αν και γενικά τάσσομαι κατά των συχνών αλλαγών στην Ηγεσία των ΕΔ (όπως έγινε την τελευταία 4ετία, ιδιαίτερα στον ΕΣ και την ΠΑ) θεωρώ ότι υπάρχουν περιθώρια για διορθωτικές κινήσεις και το Antinews τις έχει εντοπίσει. Θα πρότεινα λοιπόν τη διατήρηση των Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ και Α/ΓΕΑ στις θέσεις τους και διορθωτικές επεμβάσεις στο ΓΕΝ και σε κλιμάκια διοίκησης στο ΓΕΑ.

  • FALCON avatar
   FALCON @ Aλέξανδρος 03/02/2014 23:04:39

   Αγαπητέ Aλέξανδρε θα συμφωνήσω μαζί σου για την θεσμοθέτηση της θητείας της ηγεσίας όμως θα σου θυμίσω ότι ο φόβος φυλάει τα έρμα. Η θεσμοθέτηση της θητείας υπήρχε και δόθηκε η ευκαιρία να δώσουν όραμα οι εκάστοτε αρχηγοί για τις Ένοπλες Δυνάμεις τα μέσα , τα υλικά και πάνω από όλα το ανθρώπινο δυναμικό. Δυστυχώς τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα με τις μίζες στα εξοπλιστικά , την αναξιοκρατία, τις αποστρατείες ικανότατων αξιωματικών, τις κομματικές μεταθέσεις και πολλά άλλα. όλα αυτά γιατί οι Αρχηγοί το είχαν σίγουρο. Η ευκαιρία δόθηκε απο την πολιτική ηγεσία όμως όλοι τους υστέρησαν και δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις όπως οι νόμοι ορίζουν . Απορώ γιατί δεν κλήθηκαν οι ηγεσίες που έπαιρναν τις αποφάσεις για τα σκάρτα όπλα. Το μυστικό ήταν ότι ποτέ δεν θα βρεθούν αυτοί που έδιναν τις εντολές στους αρμόδιους επιτελείς για την σύνταξη των φακέλλων στα εξοπλιστικά διότι οι εντολές ήταν προφορικές ενώ ο κάθε φάκελλος στην πρώτη παράγραφο αναφέρει '' Μετά από απόφαση της ηγεσίας συγκροτήθηκε επιτροπή προκειμένου να εξετάσει την αναγκαιότητα απόκτησης του ....... συστήματος '' και πάει λέγοντας . Η επιτροπή υπάρχει ονομαστικά η ηγεσία είναι ανώνυμη. Τελευταίως υπογράφων ήταν πάντα τα ανώτατα στρατιωτικά συμβούλια. Πουθενά δεν αναφέρθηκαν ακόμα και σήμερα ποια ήταν αυτά τα συμβούλια και αν διαφώνησαν ποτέ με τις σκάρτες προμήθειες εξοπλιστικών. Καμία θητεία στις ηγεσίες λοιπόν, η ευκαιρία δόθηκε και την έχασαν τέλος.

 8. aris. aold avatar
  aris. aold 03/02/2014 22:12:18

  Πολύ δύσκολη η δουλειά της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Εξ αιτίας των γεγονότων των Ιμίων χαζεύω τον χάρτη του Αιγαίου, Καστελόριζο, Στρογγύλη, Ρω, Φαρμακονήσι, Αρκοί, Λειψοί, Αγαθονήσι, Φούρνοι, Νίσυρος, Αγιος Ευστράτιος, Ψαρρά και δεκάδες άλλες βραχονησίδες που ο Ελληνικός Στρατός πρέπει να καλύψει σε περίοδο κρίσης. Η απέναντι με δύο χιλιάδες άτομα και 10 βάρκες φθάνουν σε dt όταν πρέπει οι φρουρές των νησιών να ενισχυθούν από την Αθήνα που απέχει ώρες. Πραγματικά είναι πολύ δύσκολη η προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων να κρατήσουν την Ελληνική Κυριαρχία στο αρχιπέλαγος και ας ελπίσουμε ότι θα επιλεγούν οι κατάλληλοι μακριά από συμπάθειες και κομματισμούς.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ aris. aold 05/02/2014 14:43:23

   Μην υποτιμάς όμως τον στόλο από ΄τα οχηματαγωγά πλοία που στηρίζουν τα νησιά στην επικοινωνία τους με την ηπειρωτική Ελλάδα, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν πολεμικές επιχειρήσεις, ΄΄οπως και το ανθρώπινο δυναμικό των νήσων το οποίο εκόν-ακον θα προασπίσει τις εστίες του. Το θέμα είναι πως βελτιώνεται το φρόνημα των συνελλήνων , οι οποίοι δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο-και εν μέρει δικαίως-από το οικονομικό. Αραγε θα υπάρξουν μανάδες που θα ευλογήσουν τα παιδιά τους πηγαίνοντας στο μέτωπο του πολέμου ή θα μετέλθουν όποιων μέσων για να τα βγάλουν Ι5; Τα ίδια τα παιδιά πώς θα αντιμετωπίσουν ενα τέτοιο ενδεχόμενο; Η ψυχή του Ελληνα θα μιλήσει; Προσωπικά θεωρώ ότι σίγουρα σε απευκταια περίπτωση πολέμου, το DNA μας ειναι αδύνατον να μην σηματοδοτήσει και την συμπεριφορά μας έναντι του εχθρού. Και μιλώ για συμπεριφορές Λεωνίδα και Κωνστ.Παλαιολόγου.

 9. Grig avatar
  Grig 04/02/2014 00:56:19

  Πολύ σωστό το άρθρο και τα σχόλια. Απ' ότι φαίνεται όμως αγαπητέ Falcon η "παράγκα " έχει παρόν και μέλλον. Εξάλλου πρέπει κάποια projects να προχωρήσουν, γιατί η "παρέα " έχει ξεμείνει από ρευστό. Τώρα αν θέλει ο Πρωθυπουργός να το πάρει επάνω του, ας το ψάξει θα βγάλει λαγούς και...πετραχήλια. Εσύ φίλε Airman, ξεκαθάρισε λίγο το "εσωτερική πόρτα ", θα βοηθήσει.

  • airman avatar
   airman @ Grig 05/02/2014 00:26:19

   Πόρτα μεσοτοιχίας.

   • Ένας παλιός avatar
    Ένας παλιός @ airman 05/02/2014 12:22:56

    Παίζει και τέτοιο σενάριο; τι άλλο θα δούμε σ΄αυτόν τον τόπο!! Είναι κρίμα όμως γιατί αυτή η Αεροπορία κτίστηκε με πολύ αγώνα και αίμα, επαναλαμβάνω α ί μ α. Θα πρέπει επομένως οι ιθύνοντες. ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αν χρειαστεί, να απομακρύνουν άμεσα τις "παράγκες" και να εφαρμόσουν αξιοκρατικά κριτήρια. Επίσης είναι μεγάλο κρίμα ότι μερικοί απόστρατοι εμπλέκονται, μέσω παροχής υπηρεσιών σε κομματικά γραφεία, όχι για να βοηθήσουν την πολιτική Ηγεσία στην άσκηση αξιοκρατίας, αλλά για να ικανοποιήσουν ιδιοτελή κομματικά κριτήρια και κυρίως, την "επικερδή" εμπορία όπλων, με τα γνωστά αποτελέσματα π.χ. Κάντας. Έτσι στήνονται οι παρεούλες και οι παράγκες. Να γιατί η κοινωνία έχει απαξιώσει τον όρο "απόστρατο" και σιγά - σιγά η μπάλα παίρνει και τα εν ενεργεία στελέχη. Κρίμα και πάλι κρίμα. Τελικά πρέπει ν΄αλλάξουν πολλά σ΄αυτόν τον τόπο

 10. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 04/02/2014 15:32:42

  Αρκεί να μην παρακαμφθεί άδικα η επετηρίδα και η ικανότητα...Αν μάλιστα διαφωνήσει ο Πρωθ. με τις προτάσεις, θα πρέπει να αιτιολογήσει την κρίση του...

  • Giannis avatar
   Giannis @ Αιρετικός 05/02/2014 16:25:53

   Θέλω να ρωτήσω κάτι απλό.Ακούμε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε ανταλλακτικά.Αν το ακούσει κάποιος σήμερα θα πεί,η κρίση,το μνημόνιο,έλλειψη χρημάτων.Λογικό.Πως γίνεται όμως ,σχεδόν όλα τα λεφτά που δίνονται απο το ΥΠΟΙΚ στη αεροπορία για ανταλλακτικά,επιστρέφουν κατά 80%πίσω ως αδιάθετες πιστώσεις?Πως συνδυάζεται αυτό με την πρεμούρα να υπογραφεί σύμβαση για την υποστήριξη ενος μόνο αεροπλάνου που κατά σύμπτωση πετάει ο ΑΓΕΑ?Μήπως η έλλειψη ανταλλακτικών είναι τεχνητή για να υπογραφούν τέτοιες συμβάσεις?Μήπως επειδή έχουν αναδουλειές οι καρχαρίες,προωθούν τέτοιες συμβάσεις,πιέζοντας μέσω δήθεν ελλείψεων ανταλλακτικών?Αυτά για τον κύριο ΑΓΕΑ.Οσο για τον ΑΤΑ ξέρουμε.Αν αναλάβει ΑΓΕΑ,το μόνο που θα χρειάζεται η αεροπορία θα είναι η αναβάθμιση ενός αεροπλάνου.Ποιού ?Ε καλά τώρα.Το F-Paranga

   • FALCON avatar
    FALCON @ Giannis 05/02/2014 19:15:31

    Σωστός ,για τον άλλον της ΔΑΕ που ενώ όλοι φωνάζουν για τα ανταλλακτικά στα εκπαιδευτικά αεροσκάφη αυτός έκλεψε τις ώρες από τους Ικάρους για να βγει διαθέσιμος στα αεροσκάφη Τ-2 και ακόμα δεν του πήραν το κεφάλι αλλά πατριωτάκι του Τσοχατζόπουλου δεν είναι ;το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει. Όσον αφορά το 80% αν δεν γίνει αυτό, θα πάρουν τα 162 εκ Ε πάλι από μισθούς και συντάξεις των στρατιωτικών ας αφήσουμε λοιπό τον Α/ΓΕΑ να διαχειρισθεί την κατάσταση διότι ουδέποτε αποτέλεσε μέρος της παράγκας που την έστησαν οι γνωστοί από το 1996.

 11. Giannis avatar
  Giannis 06/02/2014 01:20:43

  Δεν ξέρω για τη ΔΑΕ.Ουτως η άλλως προθάλαμος για την αιώνια ζωή είναι.Οσο για τον ΑΓΕΑ sorry θα διαφωνήσω.Δυστυχώς για την ΠΑ η παράγκα έχει και αντιπαράγκα.Το ότι πήγε με την αντιπαράγκα και δεν του βγήκε γιατί κάτι ευτραφείς αντιπαραγκαίοι του ιδίου τύπου αεροσκάφους τρέχουν και δε φτάνουν ,τι να κάνουμε.Χάσαμε.Ο τελευταίος καλός Βερόν ήταν εξτρέμ του Παναθηναικού τη δεκαετία του 70.Ας πρόσεχε ο Ευάγγελος.Ο Βερόν έτρεχε με σπασμένα τα φρένα.Δεν χρειαζόταν φρένα.

  • αμετανοητος φρενοβλαβης avatar
   αμετανοητος φρενοβλαβης @ Giannis 06/02/2014 08:09:41

   Μεγαλε εγραψες. Right to the point.

  • ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ avatar
   ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ @ Giannis 06/02/2014 18:33:03

   Ο ΒΕΡΟΝ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ ΕΙΝΑΙ. ΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ Δ2? ΤΟ 1998? ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ???? Ο ΝΥΝ Νο 1 ΔΕΝ ΕΧΕΙ AKOYΣTEI NA ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ . ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΧΛΑΖΕΙ. ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ FACEBOOK ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΑΧΤΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟ - ΕΠΙΧΕΙΤΗΜΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΤΩΣΕΙ. ΠΟΥ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. ΟΥΤΕ Ο ΠΑΠΑΔ... ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΩΖΕΙ

 12. K I K avatar
  K I K 07/02/2014 08:03:05

  ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΗ.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΕΙ ΤΟΝ κ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ?Ο ΚΑΡΑΜΠΕΛ ΜΕ ΤΑ HUMMER,O ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΜΕ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ(ΑΓΑΠΗΤΟ ΤΟΤΕ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ),Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΑΞ/ΧΟΣ ΤΣΟΥ(ΤΣΟΥ) ΜΝΗΣ ?, ' Η Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ.ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ.Ο κ.ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ 5 ΠΡΟΗΓΟΥ ΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ. ΙΣΩΣ Ο κ.ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ "ΩΣ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΟΞΥΔΕΡΚΗΣ"

 13. Giannis avatar
  Giannis 07/02/2014 20:22:32

  @ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ Δεν κρίνω το αέρινο δεξί εξτέμ.Γνωστή η ικανότητα του στο γκόλ.Αφού είναι όπως τα λές η πόρτα κλείνει βαρειά.Δεν ανοίγει διάπλατα .Εκτός αν είδε FOS και μπήκε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.