#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/08/2012 15:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O Προβόπουλος σέρβιρε την ΑΤΕ και η κυβέρνηση πήρε την «καυτή πατάτα»Εξηγήσεις για την πώληση της Αγροτικής τράπεζας, έδωσε στην Βουλή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως μονόδρομο γιατί αλλιώς θα έχαναν χιλιάδες άνθρωποι τη δουλειά τους ενώ τώρα δε θα γίνουν απολύσεις.

Και πράγματι, μονόδρομος ήταν η πώληση της ΑΤΕ για την κυβέρνηση καθώς ο κ. Σαμαράς και ο κ. Στουρνάρας βρέθηκαν ξαφνικά με μια «καυτή πατάτα» για την οποία υπεύθυνος είναι αφενός ο κ. Προβόπουλος και αφετέρου η προηγούμενη κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της ΤτΕ είχε δίκιο ότι η λύση που επελέγη ήταν η μοναδική βιώσιμη καθώς σε άλλη περίπτωση η ΑΤΕ θα… βάραγε κανόνι τις επόμενες ημέρες με ανεξέλεγκτες συνέπειες για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία.

Ωστόσο, πώς φτάσαμε ως εκεί, ξέχασε ο κ. Προβόπουλος να μας πει, ο οποίος είναι επί χρόνια στο τιμόνι της ΤτΕ και θα έπρεπε να ξέρει τι συμβαίνει στην ΑΤΕ.

Αν πράγματι ήταν χρεοκοπημένη η τράπεζα των αγροτών έπρεπε να το ξέρει εδώ και χρόνια κι έπρεπε να έχει λάβει μέτρα. Όμως, ο κ. Προβόπουλος δεν έκανε απολύτως τίποτε.

Επίσης, γιατί τόσο αυτός όσο και ο κ. Παπαδήμος με τον κ. Βενιζέλο, άφησαν την ΑΤΕ εκτός ανακεφαλαιοποίησης αν και πήρε μέρος στο κούρεμα και έχασε πολλά από τα κεφάλαιά της; Γιατί δηλαδή έπρεπε να ενισχυθούν και να σωθούν οι τέσσερις ιδιωτικές τράπεζες κι όχι η ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο; Ποια διαπραγμάτευση έκανε ο κ. Βενιζέλος και πώς ο κ. Προβόπουλος προστάτεψε το τραπεζικό σύστημα με τις κινήσεις του;

Επίσης, δε μας είπε ούτε το τίμημα για την εξαγορά, λες και είναι κρατικό μυστικό, ούτε και αν οι εργαζόμενοι θα μείνουν στις δουλειές τους ή κάποια «αναδιάρθρωση» θα τους οδηγήσει στα σπίτια τους; Είναι πολλά τα ερωτήματα και χρήζουν νέων απαντήσεων από την ΤτΕ η οποία σέρβιρε στην κυβέρνηση Σαμαρά ένα τεράστιο λάθος και κλήθηκε ο πρωθυπουργός να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Άλλος δηλαδή έκανε το λάθος κι άλλος το πληρώνει;

Όπως είπε ο κ. Προβόπουλος στα μέλη της διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής: «Η Αγροτική Τράπεζα δεν ήταν βιώσιμη, στη βάση σειράς κριτηρίων, εποπτικών και επιχειρηματικών. Αλλωστε το βεβαρημένο παρελθόν της ακριβώς αυτό πιστοποιεί», είπε ο κ. Προβόπουλος.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ, «η λύση που επελέγη αποτελούσε επομένως μονόδρομο και προξενεί την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση για τον φορολογούμενο». «Αποτελεί τη μόνη πραγματικά βιώσιμη λύση», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Προβόπουλος, η ΤτΕ από την πλευρά της πίεζε να εξευρεθεί μια βιώσιμη λύση, όπως άλλωστε προβλεπόταν ρητά στο τελευταίο Μνημόνιο, και ανελήφθη τελικά δέσμευση για τη διενέργεια ειδικής μελέτης για την ΑΤΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, αξιολογήθηκαν από την κυβέρνηση, την ΤτΕ και την τρόικα τέσσερα εναλλακτικά σενάρια. Το κλείσιμο και η εκκαθάριση της τράπεζας, η ανακεφαλαιοποίηση και ριζική αναδιάρθρωση της τράπεζας, η αναδιάρθρωση της τράπεζας υπό καθεστώς μεταβατικού πιστωτικού ιδρύματος, με στόχο την πώλησή της σε σύντομο χρονικό διάστημα και, τέλος, η μεταβίβαση των υγιών στοιχείων της τράπεζας προς άλλη τράπεζα.

«Είναι σαφές ότι το κλείσιμο της τράπεζας αποτελούσε μια ακραία κι ανεπιθύμητη λύση. Θα σήμαινε την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Θα σήμαινε το κλείσιμο του δικτύου και άρα την αδυναμία εξυπηρέτησης των πελατών. Τέλος, το οικονομικό κόστος θα ήταν τεράστιο, καθώς θα απαιτείτο άμεσα ένα ποσό μεγαλύτερο των 20 δις ευρώ», τόνισε ο κ. Προβόπουλος.

Σημείωσε επίσης πως η ανακεφαλαιοποίηση της ΑΤΕ δεν ήταν εφικτή, διότι σύμφωνα με το Μνημόνιο, η ανακεφαλαιοποίηση δεν θα μπορούσε να γίνει με κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, επειδή η τράπεζα δεν είναι βιώσιμη.

«Έπρεπε λοιπόν να επιλεγεί μία εκ των δύο λύσεων που απέμεναν. Δηλαδή, είτε μεταφορά της υγιούς τράπεζας σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα, εφόσον εκδηλωνόταν ενδιαφέρον, είτε η αναδιάρθρωση της τράπεζας υπό καθεστώς μεταβατικού πιστωτικού ιδρύματος με στόχο την πώλησή του εντός σύντομου χρονικού διαστήματος» ανέφερε, προσθέτοντας πως η ειδική μελέτη που κατάρτισε η ΤτΕ σε συνεργασία με την Bain και συζητήθηκε εκτενώς με την τρόικα, κατέληξε ότι η επιλογή της μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων είναι η καλύτερη.

Πρώτον, επειδή αποτελεί μόνιμη-βιώσιμη λύση σε σύγκριση με την ίδρυση μεταβατικής τράπεζας, όπου θα έπρεπε να εξευρεθεί σύντομα ιδιώτης αγοραστής, δεύτερον, δεν απαιτείται κατ’ ανάγκην δραστική μείωση του προσωπικού και του δικτύου, όπως θα συνέβαινε στην περίπτωση της μεταβατικής τράπεζας, τρίτον, επιταχύνει την προσαρμογή της εταιρικής κουλτούρας και αναβαθμίζει την αποτελεσματικότητα του μεταβιβαζόμενου υγιούς τμήματος, τέταρτον, ενέχει το μικρότερο τελικό κόστος, λαμβάνοντας υπόψη και την ενίσχυση της μελλοντικής κερδοφορίας λόγω συνεργειών, πέμπτον, συντρέχει μειωμένος κίνδυνος επιπρόσθετων αναγκών ανακεφαλαιοποίησης στο μέλλον.

Τέλος, πρόσθεσε ο κ. Προβόπουλος, ενώ το χρηματοδοτικό κόστος εμφανίζεται, εκ πρώτης όψεως, να είναι το ίδιο και στις δύο λύσεις, στην πραγματικότητα το τελικό πραγματικό κόστος θα είναι χαμηλότερο στην περίπτωση της μεταβίβασης. «Διότι τις συνέργειες που θα επιτευχθούν θα τις καρπωθεί πρωτίστως ο κύριος μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς. Που δεν είναι άλλος από το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω του ΤΧΣ.»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΕΡΒΕΡΟΣ avatar
  ΚΕΡΒΕΡΟΣ 03/08/2012 15:30:14

  Όλοι μα όλοι πρέπει να κληθούν να λογοδοτήσουν...

 2. Κλέων avatar
  Κλέων 03/08/2012 15:52:06

  Δηλαδή ο Προβόπουλος αποφασίζει μόνος του και ανακοινώνει επιλεκτικά τις αποφάσεις του;
  Μπορεί να μας πει "κάποιος", εάν στις υπογραφές της μεταβίβασης υπήρχε σχετικό παράρτημα που δέσμευε τον αγοραστή για την διατήρηση του προσωπικού;
  Μελέτη για την ΑΤΕ παρουσίασε, την έκθεση για την Πειραιώς, του μαύρου βράχου, θα την παρουσιάσει;

  • Δρυς avatar
   Δρυς @ Κλέων 03/08/2012 16:04:48

   ++++++

 3. νικος avatar
  νικος 03/08/2012 16:18:15

  κυβερνηση υπαρχει ή ειναι για τα πανηγυρια ? αυτο που εγραψε σημερα η εφημεριδα Η Ελλαδα αυριο ειναι αληθεια ? με την εκθεση για τις τραπεζες τι θα γινει θα την μαθουμε ποτε ή πολλα ζηταμε ?

 4. MΠΑΜΠΗΣ avatar
  MΠΑΜΠΗΣ 03/08/2012 17:23:04

  Ο σημερινός προθυπουργός κύριος Σαμαράς θα πρέπει να επέμβει και στις αγορές των μετοχών της τράπεζας Πειραιώς απο την οικογένειά του με δανεικά απο την ΜΑΡΦΙΝ.
  Εδώ ο Προβόπουλος με τις μεθοδεύσεις του όλα αυτά τα χρόνια έχει ζημιώσει το Ελληνικό κράτος. Τι να πρωτοθυμηθούμε τις πωλήσεις χρυσού στα χαμηλά? Τα δάνεια των τραπεζών σε άτομα χωρίς να έχουν μία στην άκρη, την PROTON BANK, την σημερινή Τ-Βank, την Black Rock που έφερε. Δεν μπορούσε η τράπεζα της Ελλάδος να κάνει τους ελέγχους? Ας μας πεί τι βρήκε η Black Rock στην τράπεζα Πειραιώς.
  Όλα γίνονται με σκοπιμότητα για να έχουν τα κέρδη οι ιδιώτες και τις ζημιές οι εργάτες, οι αγρότες, οι υπάλληλοι, κλπ

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 03/08/2012 17:54:12

  «Διότι τις συνέργειες που θα επιτευχθούν θα τις καρπωθεί πρωτίστως ο κύριος μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς. Που δεν είναι άλλος από το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω του ΤΧΣ». Δηλαδή του EFSF, για να ακριβολογούμε.
  Το σημειώνω αυτό. Επίσημα, εκ στόματος κ. Προβόπουλου.
  "Καταραμένη εθνικοποίηση", χε, χε, το κράτος έγινε επιχειρηματίας.
  Καλώς ήλθατε στον εφιάλτη του κάθε φονταμενταλιστή της αγοράς...

 6. Χρήστος avatar
  Χρήστος 03/08/2012 19:22:52

  Για τους μεγαλύτερους του Antinews. Η κατάσταση της χώρας μας μου θυμίζει την περίοδο Γέλτσιν στη Ρωσία. Θα θυμάστε πως μοιράστηκε ο πλούτος της χώρας στους ολιγάρχες και σε ποιες σελίδες της ρωσικής ιστορίας γράφτηκαν οι πολιτικοί εκείνης της περιόδου. Η ιστορία, έχω την εντύπωση, επαναλαμβάνεται. Έτσι κυριαρχεί ο Πούτιν για δύο δεκαετίες.

 7. thouthou avatar
  thouthou 03/08/2012 20:16:44

  "Η ΑΤΕ ήταν χρεοκοπημένη" γιατί:
  -"πήρε 4 δις τα τελευταία 15 ΧΡΟΝΙΑ"!! Πόσα πήραν οι άλλες;;;;
  -"βρέθηκε με ζημιά 4,9 δις"... Μαζί με το PSI ή χωρίς;
  -"δηλαδή θα χρειαζόταν 5 δις".... Ενώ τώρα πόσα χρειάζεται το deal; Πόσα θα χρειάζονταν ξεχωριστά Πειραιώς και ΑΤΕ, και πόσα τώρα Πειραιώς-ΑΤΕ +bad ATE;
  -"η ΑΤΕ δεν θα ανακεφαλαιωνόταν".... Και ποιος το αποφάσισε αυτό; Ο θεός;
  -"η ΑΤΕ ήταν η χειρότερη του κόσμου"... όπως δείχνουν ποια; Τα στοιχεία της BR γιατί δεν βγαίνουν τώρα που δεν υπάρχει ΑΤΕ; Γιατί τα αποτελέσματα ΑΤΕ θα βγουν τον Οκτώβριο; Γιατί το ΤΤ θα έχει την ίδια τύχη;
  -Γιατί την επόμενη του deal η πειραιώς ακύρωση της πώλησης της θυγατρικής Αιγύπτου, και ανακοινώνει "εξάπλωση";
  Είναι κι άλλα, αλλά είναι πολλά για "ρητορικές ερωτήσεις"....

 8. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 03/08/2012 20:32:41

  Οταν εδινε τα θαλασσο-δανεια η ΑΤΕ, κι οταν δημιουργουσε τις αστειες θυγατρικες, τοτε κανεις ΔΕΝ σκεπτοταν οτι καποια στιγμη θα ερχοταν ο λογαριασμος. Σε αυτους που πηραν αυτες τις αποφασεις πρεπει να στραφει το προσωπικο της ΑΤΕ και να τους δειξει ως υπευθυνους, κι οχι στον αχωνευτο Προβοπουλο.

  Λυπαμαι, αλλα ως Ελλαδα που πρεπει να βρουμε 11,5 δις, δεν ηταν δυνατον να βρουμε άλλα 15 δις ακομα για τις καταθεσεις της ΑΤΕ. Μετα αντι για συνταξεις, οι ηλικιωμενοι μας θα επαιρναν ... επιδομα ανεργειας.

 9. Takis avatar
  Takis 03/08/2012 20:32:54

  Μια ασχετη ερωτηση.
  Τους .."τραπεζιτες" εχει κτυπησει καμμια καινουργια νοσος σαν κατι
  "σακουλιαση ματιων"??
  Βλεπω δυο προσωπα με το ιδιο συμπτωμα. Και σορυ δηλαδη.

  Υ.Γ
  Ο προβοπουλος ειναι "μονιμος" προεδρος της Τραπεζας Ελλαδος??
  Αν οχι γιατι δεν του δινει μια κλωτσια η νεα κυβερνηση?
  Μην χασει το σοι?

 10. TARAMAS avatar
  TARAMAS 03/08/2012 20:34:09

  Είναι αλήθεια ότι η ΑΤΕ ήλθε τελευταία στην Ευρώπη στα crash tests των τραπεζών γι αυτό δεν θα γινόταν ανακεφαλαιοποίηση, λόγω δηλ. μη βιωσιμότητας; Είναι αλήθεια ότι η ΕΚΤ είχε αποφασίσει να σταματήσει η παροχή ρευστότητας στην ΑΤΕ διότι δεν θεωρείται βιώσιμη οπότε θα έπρεπε να επιστραφούν 6.5 δις στην ΕΚΤ; Και πάνω από 10 δις στους καταθέτες της; Είναι αλήθεια ότι όταν όλες οι άλλες τράπεζες είχαν κέρδη στις καλές εποχές η ΑΤΕ είχε ελάχιστη απόδοση, με θαλασσοδάνεια, ζημιογόνες θυγατρικές και σφιχτό εναγκαλισμό με το κομματικό κράτος; Καλόπιστα ρωτάω, δεν ξέρω, αυτά κυκλοφορούν έξω.

  • papasmurf avatar
   papasmurf @ TARAMAS 03/08/2012 20:50:37

   "Καλόπιστα ρωτάω, δεν ξέρω, αυτά κυκλοφορούν έξω."
   Πιάσαμε δουλειά ήδη ;

  • thouthou avatar
   thouthou @ TARAMAS 03/08/2012 20:50:45

   Μπορούν απλά να το αποδείξουν βγάζοντας τα αποτελέσματα της ΑΤΕ και της Blackrock. Η ΑΤΕ δεν υπάρχει, άρα δεν "θα πληγεί η ανταγωνιστικότητα"...
   Η Ατε είχε "ελάχιστη απόδοση", γιατί συντηρούσε κόμματα, εταιρίες, συνεταιρισμούς... Ποια ιδιωτική χάρισε αγροτικά δάνεια;
   Η ΑΤΕ ήταν αναπτυξιακό ίδρυμα, και την συγκρίνουν με ιδιωτικές τράπεζες; Ο υπουργός και ο Προβόπουλος που την διέταξαν να πάρει ομόλογα, να δώσει δάνεια, να πετάξει λεφτά, τώρα την κατηγορούν ότι είναι άχρηστη γιατί το έκανε;
   Νομίζω ότι και τα νοσοκομεία είναι στην ίδια κατάσταση... Προτείνω να τα κλείσουμε, να "παραχωρήσουμε" την περιουσία τους στις ιδιωτικές κλινικές, γιατί δεν είναι βιώσιμα....

  • drider avatar
   drider @ TARAMAS 03/08/2012 22:37:15

   Το επιχείρημα των stress test που αναφέρεις είναι τουλάχιστον αστείο. Ποία ελληνική ιδιωτική τράπεζα είχε αποτύχει στα stress test; Η Dexia ξέρεις τι θέση είχε λάβει στα εν λόγω τεστ;

  • TIGER avatar
   TIGER @ TARAMAS 05/08/2012 12:33:56

   ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ Τ.Τ. ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑ CRASH TESTS?EEEEEEEE?

 11. Heaven avatar
  Heaven 03/08/2012 20:40:56

  πεστα blue nile,
  γιατι αυτο το "σκανδαλο" της Πειραιως δεν το συζητα κενεις!
  Μονο το Reuters, το αποκαλυψε αλλα τα δικα μας εγχωρια μεσα, σιγη!!!
  και τελικα ο Προβοπουλος το καλυψε το θεμα!!!

 12. papasmurf avatar
  papasmurf 03/08/2012 21:02:21

  Η έκθεση της BlackRock που κρύβεται, ενώ θα έπρεπε να έχει κοινοποιηθεί τουλάχιστον στους πολιτικούς αρχηγούς που την έχουν ζητήσει μέσω του...
  κοινοβουλευτικού ελέγχου.
  Η έκθεση λοιπόν βάσει των δεικτών αξιολόγησης, φέρνει την Αγροτική Τράπεζα αμέσως μετά την Εθνική, πολύ μπροστά από οποιαδήποτε ιδιωτική τράπεζα. Εάν αυτή η έκθεση ερχόταν στο φως, καταλαβαίνετε ότι δεν θα τολμούσε καμμία κυβέρνηση να έκανε αυτό το ανοσιούργημα, αυτό το Εθνικό έγκλημα.

 13. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 03/08/2012 21:04:30

  Αν είναι δυνατόν δηλαδή σε αυτή τη χώρα. Η ΑΤΕ ήταν ένα βήμα από το κλείσιμο και έχει γεμίσει πρασινοφρουρούς. Ο Προβόπουλος πρέπει να σας το πει? Οι "καημένοι" οι αγρότες με τα θαλασσοδάνεια τι κάνουν? Καλά είναι? Εισφορές θα δώσουν για τις συντάξεις τους καμιά ώρα? Τα κόμματα από ποιά τράπεζα έχουν πάρει τα δάνειά τους? Α, ναι! Από την ΑΤΕ!

  Αλλά προς Θεού, μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος! Μην γίνει τέτοιο έγκλημα!

  Όλοι γνωριζόμαστε σε αυτή τη χώρα, ακόμα και όταν κάνουμε ότι δεν γνωριζόμαστε.

 14. The Camel avatar
  The Camel 03/08/2012 22:36:15

  ο κ.Προβόπουλος δεν ήταν επικεφαλής της διεύθυνσης διαχείρισης ρίσκου της Τράπεζας Πειραιώς κάποια φεγγάρια που υποτίθεται ελέγχει το ρίσκο των δανείων της τράπεζας; Αν λοιπόν αυτά τα δάνεια αναμειχθούν μ' εκείνα της ATE θα χαθεί η μπάλα οποτε είναι καλό για όλους. Για να μην σκεφθώ οτι οι κύριοι υπεύθυνοι θα παραμείνουν στη θέση τους.
  Α, και κατι άλλο. Αυτή η είδηση για τον υψηλόβαθμο της ΑΤΕ που έβγαλε τα 10 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό σύμφωνα με την ΤτΕ μήπως είναι το ίδιο άτομο που ήταν σε διαμάχη με την ηγεσία της Τρ. Πειραιώς; Φαντάζομαι σύμπτωση είναι κι αυτό. Πολλές συμπτώσεις γενικά με τον Προβόπουλο να προεδρεύει.

 15. yianna avatar
  yianna 04/08/2012 08:06:40

  Δυστυχώς μετά από τόσα που έχει περάσει η χώρα είμαστε ακόμα στα χέρια των συνδικαλιστάδων του ΠΑΣΟΚ που μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ.
  Για το εάν η ΑΤΕ ήταν ΤΡΑΠΕΖΑ και λειτουργούσε τόσα χρόνια σύμφωνα με το νόμο για τα Πιστωτικά Ιδρύματα, για τα κεφάλαιά της και τα οικονομικά της αποτελέσματα θα έπρεπε να είχατε τη δυνατότητα να διαβάστε τις εκθέσεις των συμβούλων που κατά καιρούς έχουν περάσει από εκεί.
  Η ΑΤΕ έπρεπε να έχει κλείσει 15 χρόνια τώρα. Την κράταγε ανοιχτή το ΠΑΣΟΚ για τους λόγους του και ντροπή στη ΝΔ που τόσα χρόνια ανέχτηκε αυτό το τεράστιο σκάνδαλο.
  Για τη χρηματοδότηση της Μαρφιν στην Πειραιώς αναρρωτιέμαι τι σκοπιμότητες υποκρύπτουν αυτά που ισχυρίζονται Reuters και Varoufakis . Καλό θα ήταν να αναφερθούν σε ποια οδηγία της Βασιλείας εμπίπτει η άποψή τους. Διότι τέτοια δεν υπάρχει, όταν τα εμπλεκόμενα μέρη δεν είναι συνδεδεμένα (μετοχικά εννοώ)
  Τα δάνεια από Τράπεζες σε μετόχους άλλων Τραπεζών για αγορά μετοχών μπορεί δυνητικά να δημιουργούν μόχλευση (leverage) όμως σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα διατάξεις είναι σύννομα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.
  Η Ιστορία θα δείξει γιατί επέλεξαν οι Reuters ή και ο Βαρουφάκης την συγκεκριμένη στάση.
  Όσο για τους εργαζόμενους της ΑΤΕ εάν τους εντοπίσουν να μας πουν και εμάς, εάν είναι υπάλληλοι της ΑΤΕ ή κάποιοι από αυτούς ghost employees.
  Συγχαρητήρια στον Σαμαρά που αποφάσισε να βάλει μαχαίρι στο απόστημα. Δεν θα μπορούσε να βρεί καλύτερο ασθενή για να αρχίσει.

  • niknikopol avatar
   niknikopol @ yianna 04/08/2012 14:35:37

   μπράβο γιάννα. και γω μαζί σου. μην σταματάς...

 16. TARAMAS avatar
  TARAMAS 04/08/2012 10:23:33

  Ξαναλέω ειδικός δεν είμαι αλλά μια ανεύρεση στο γκουγκλ έβγαλε 100 ιστοσελίδες που έλεγαν ότι η μόνη ελληνική τράπεζα που κόπηκε στα στρες τεστς ήταν η Αγροτική. Εδώ κάποιοι προσπαθούν να μας πουν ότι η ΑΤΕ είναι δήθεν δεύτερη σε αξιολόγηση μετά την Εθνική στην απόρρητη αξιολόγηση της Βlack Rock. Papastrumf, ο πατέρας μου έλεγε όποιος συνέχεια μιλάει για κλοπές που κάναν άλλοι, μάλλον ο ίδιος κλέβει. Μήπως κάποιος άλλος "έπιασε δουλειά" εδώ; Επισημαίνω ότι κανείς δεν απάντησε στο ερώτημα που θα έβρισκε η ΑΤΕ τα 6.5 δις (και πόσα άλλα δις για τη συνέχιση της λειτουργίας της, σημειωτέον γίνεται χαμός για την εξοικονόμηση 11,5 δις αυτές τις μέρες) για επιστροφή ρευστότητας στην ΕΚΤ μια και η ΕΚΤ αρνιόταν την συνέχιση της παροχής ρευστότητας.

 17. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 04/08/2012 13:42:39

  Ωραία η ΑΤΕ θα κλείσει όπως ώφειλε εδώ και καιρό...Οι εκάστοτε Διοικητές της (και οι πολιστικοί τους προϊστάμενοι) ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ?

 18. niknikopol avatar
  niknikopol 04/08/2012 14:38:32

  ""Είναι πολλά τα ερωτήματα και χρήζουν νέων απαντήσεων από την ΤτΕ η οποία σέρβιρε στην κυβέρνηση Σαμαρά ένα τεράστιο λάθος και κλήθηκε ο πρωθυπουργός να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Άλλος δηλαδή έκανε το λάθος κι άλλος το πληρώνει"" αναρωτιέμαι, γιατί ο Σαμαράς δεν τον διαολόστειλε από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσης της πώλησης της Α.Τ.Ε.? για σκεφτείτε λίγο.... όλα τα υπόλοιπα είναι... να μην πω τι είναι...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.