O Λοβέρδος ως υπουργός θα στηρίξει τον προϋπολογισμό που είχε καταψηφίσει;
10/06/2014 07:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O Λοβέρδος ως υπουργός θα στηρίξει τον προϋπολογισμό που είχε καταψηφίσει;

Ξαφνικά η Ελιά έγινε για τον Λοβέρδο κάτι σαν τη Γη της Επαγγελίας. Και τώρα, ως υπουργός Παιδείας καλείται να στηρίξει με κάθε τρόπο τον προϋπολογισμό που δεν ψήφισε.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ανδρέας Λοβέρδος διέβη τον Ρουβίκωνα. Αυτός που είχε ψηφίσει όλα τα μνημονιακά μέτρα, που ήταν υπουργός Υγείας και Εργασίας και διέλυσε τα πάντα, αποφάσισε ότι δεν πρέπει να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2014. Μαζί του και ο «λοχαγός» του βουλευτής Αηδόνης οι οποίοι καταψήφισαν τον προϋπολογισμό. Έκτοτε, μέσω του κόμματος που υποτίθεται ότι ίδρυσαν προσέγγισαν διαδοχικά τη ΔΗΜΑΡ και την Ελιά για να συνεργαστούν. Δεν τους βγήκε αυτό το γυρολόϊ και έμειναν ανεξάρτητοι, μέχρι προχθές. Όταν προτακούστηκε το όνομα του κ. Λοβέρδου για υπουργοποίηση. Ξαφνικά η Ελιά έγινε για τον Λοβέρδο κάτι σαν τη Γη της Επαγγελίας. Και τώρα, ως υπουργός Παιδείας καλείται να στηρίξει με κάθε τρόπο τον προϋπολογισμό που δεν ψήφισε.

Αν αυτό δεν είναι η επιτομή της κωλοτούμπας τότε τι είναι; Και γιατί μετά από αυτό να μην διεκδικήσει υπουργικό θώκο ο… Πολύδωρας ή ο Κακλαμάνης; Αφού βλέπουν ότι επιβραβεύονται οι αντιρρησίες γιατί δηλαδή να μην αναλάβουν κάποιο ρόλο στην κυβέρνηση.

Θέλετε να δείτε τι έλεγε πριν έξι μήνες ο νέος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος;

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, όπως η καθημερινή συμπεριφορά των κυβερνώντων, έτσι και ο τρέχων προϋπολογισμός, έτσι και ο προϋπολογισμός που καλούμαστε να ψηφίσουμε σχετίζεται αποκλειστικά με τους εθνικούς λογαριασμούς και αδιαφορεί για την ιδιωτική οικονομία, για την οικονομία των ανθρώπων, των επιχειρηματιών και των εργαζομένων, που είναι όμως η πηγή των δημοσίων οικονομικών.

Όπου τα στοιχεία του προϋπολογισμού που καλούμαστε να ψηφίσουμε στηρίζονται στην ιδιωτική οικονομία, σχεδόν πάντα, κύριε Υπουργέ, θεμελιώνονται σε ένα μεγαλοπρεπές «θα», που είναι όμως «θα» ψεύδους, αδεξιότητας, δημαγωγίας και αοριστίας. Η κορωνίδα των «θα» βρίσκεται στη σελίδα 38 του προϋπολογισμού, όπου διαβάζουμε για το στόχο ενός δίκαιου και απλού φορολογικού συστήματος που το υποσχεθήκατε, όπως το υποσχεθήκαμε και εμείς, όπως και άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν, όπως και τώρα το υπόσχεται με τις αοριστίες του λόγου του ο κ. Παπαδημούλης. Μα εσείς που κυβερνάτε δεν το κάνατε.

Το μόνο που κάνατε μετά από έξι μήνες αποτυχίας –βγαίνατε στα κανάλια μετά την 25η Απριλίου και λέγατε «ανακουφίζουμε τον κόσμο», επειδή δεν μαζέψατε τα χρήματα που υπολογίζατε, γιατί έτσι ήταν βέβαιο και σας το λέγαμε- είναι αναγγελίες για καλύτερες ρυθμίσεις. Διαβάζουμε δε –μας ενημερώνετε διά του Τύπου- ότι το 8,5% του επιτοκίου θα γίνει 8,2%. Τοκογλυφία είναι και το ένα, τοκογλυφία είναι και το άλλο. Τα ασφαλιστικά ταμεία στερεύουν από χρήματα και φταίτε εσείς.

Κι όμως επικαλούμαστε όλοι –ο κόσμος ακούει και μας γυρίζει την πλάτη- τον πρωτογενή τομέα ως πηγή απορρόφησης της ανεργίας. Δεν θα είναι. Φταίτε εσείς. Φταίτε από πάνω μέχρι κάτω.

Συνεννοηθήκαμε με Υπουργούς, αποπειραθήκαμε να συνεννοηθούμε, χτυπήσαμε τηλέφωνα, κάναμε συναντήσεις με αρκετούς και καταλήγουμε ότι πεδίο συνεννόησης μαζί σας δεν υπάρχει. Δεν έχει νόημα πια η προσπάθεια. Έχουμε περάσει απέναντι. Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό κι αυτή μας η πράξη είναι μία πράξη πολιτικής ευθύνης.

Δείτε τι έλεγε στη Βουλή ο κ. Λοβέρδος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. symitalo avatar
  symitalo 10/06/2014 09:22:44

  Δεν υπάρχουν σχόλια γ΄αυτόν τον άνθρωπο, άλλωστε τα γράψατε όλα στο άρθρο. Δεν θα έπρεπε όμως σε αυτό το υπουργείο, που μαζί με το υπουργείο υγείας είναι τα σημαντικότερα, να αναλαμβάνουν άνθρωποι καταξιωμένοι και αποδεκτοί από όλους ανεξάρτητα σε πια παράταξη ανυκουν ?

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 10/06/2014 10:07:49

  γιατί όχι ; αυτοί δεν έιναι οι πολιτικοί που έχουμε στην ελλάδα; ο θώκος και η μάσα uber alles.

 3. NikosP avatar
  NikosP 10/06/2014 13:11:34

  σημερα ο Λοβερδος, αυριο ο Μηλιος και μεθαυριο ο Κασιδιαρης

 4. μελιτίνη avatar
  μελιτίνη 10/06/2014 13:46:54

  Τι φταίνε τόσα παιδιά, να εξαρτώνται από κάποιον, που ανέρχεται δια των αποτυχιών του;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.