#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/01/2014 16:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O Λαφαζάνης στηρίζει τον Τσίπρα από τα αριστερά και μαζί δουλεύουν τον κόσμο

Για "νέα Βάρκιζα" κατηγορείται ο Λαφάζάνης εκ των έσω...

Η πόλωση στο πολιτικό σκηνικό αλλά και η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να «τετραγωνίσει τον κύκλο» ειδικά σε ότι αφορά στις θέσεις του για την οικονομική πολιτική δημιουργούν πολλών ειδών αναταράξεις στο εσωτερικό του. Ως τώρα είχαμε συνηθίσει κυρίως την αντιπαράθεση μεταξύ της πλειοψηφίας υπό τον Αλέξη Τσίπρα και της Αριστερής Πλατφόρμας υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη για το ευρώ και προσφάτως για το χρέος. Τελευταία έρχεται στην επιφάνεια και μια αντιπαράθεση που σοβεί όχι τόσο φανερά, είναι η αλήθεια, εντός της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και έχει στο επίκεντρο τη στάση της Αριστερής Πλατφόρμας έναντι της ηγεσίας του Αλέξη Τσίπρα.

Ενδεικτική του κλίματος αυτού είναι μια επιστολή καταπέλτης κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Αριστερής Πλατφόρμας που δημοσιεύτηκε σε διάφορες ιστοσελίδες του αριστερού -εκτός ΣΥΡΙΖΑ- χώρου στα τέλη Δεκεμβρίου την οποία υπογράφει ένας πρώην αρθρογράφος της Ίσκρα και νυν ανένταχτος αριστερός. Σ’ αυτό το κείμενο ο Άρης Μεσιούντας κατά κόσμον Γιώργος Σιώζος (πρώην μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστερής Πλατφόρμας) εξαπολύει μύδρους κατά της Αριστερής Πλατφόρμας και των κεντρικών της στελεχών για «πλήρη υποταγή και αφομοίωση στην πλειοψηφική ομάδα και την κυρίαρχη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ» μετά τη στροφή του Τέξας. Υπογραμμίζει δε, ότι η Αριστερή Πλατφόρμα «αποτελεί το αριστερό άλλοθι που επιτρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ να ψαρεύει σε θολά νερά αριστερούς ψηφοφόρους».

Με ακόμα πιο οξύτατους χαρακτηρισμούς επιτίθεται στη στάση των στελεχών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης ότι δίνουν πολιτική κάλυψη στις ενέργειες Τσίπρα όπως οι δηλώσεις του για το ευρώ στο Τέξας ότι «κινούνται στη λογική των αποφάσεων του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το πραγματικό διακύβευμα των κεντρικών πολιτικών στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας είναι η αγχώδης προσπάθεια για τη διατήρηση και την ενίσχυση των θέσεών τους στη νομή της εξουσίας εντός κόμματος και μάλιστα ενόψει κατάληψης της κυβερνητικής εξουσίας. Το στόχο αυτό τον εξυπηρετούν δε, έναντι των υπηρεσιών που προσφέρουν, με τον εγκλωβισμό αριστερών συνειδήσεων εντός του ΣΥΡΙΖΑ, εντός ενός συστημικού και δεξιόστροφου κόμματος».

Σ’ αυτή την κατεύθυνση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι άλλοι βουλευτές και τα κεντρικά στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας κατηγορούνται ότι «λειτουργούν σε πλήρη αντίθεση με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών» και ταυτόχρονα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν καταθέτουν στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ χωριστή πλατφόρμα «παρά μόνο εξαντλείται στην κατάθεση προσθηκών και τροπολογιών. Γεγονός που δεν είναι καθόλου τυχαίο. Γιατί η συγκρότηση ιδεολογικής και πολιτικής πλατφόρμας θα έθετε ζήτημα παραμονής της στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας πασιφανές ότι πουθενά, ούτε ιδεολογικά αλλά ούτε και πολιτικά υπάρχει συνάφεια με την πλειοψηφούσα άποψη του ΣΥΡΙΖΑ». Καταλήγει χρεώνοντας στην Πλατφόρμα Λαφαζάνη την ευθύνη για μια «νέα Βάρκιζα» από μια πιθανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα οδηγήσει στην «πλήρη υποταγή της κοινωνίας και τον εξανδραποδισμό τον κόσμο της εργασίας» στην αστική τάξη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια δυσαρέσκεια για τις συνεχείς κωλοτούμπες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από ένα σοβαρό τμήμα πραγματικά αριστερών ψηφοφόρων του και αυτό εκφράζει ουσιαστικά η κίνηση ενός και μάλιστα πρώην αρθρογράφου της Ίσκρα να δημοσιοποιήσει την αποχώρησή του απ’ το ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερή Πλατφόρμα. Αυτού του είδους την πίεση φαίνεται να προσπαθεί να καταλαγιάσει και η πλευρά Λαφαζάνη όπου το τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει στην Ίσκρα την αρθρογραφία κατά του ευρώ αλλά και κατά των θέσεων για την οικονομία και το χρέος τις οποίες έχουν εκφράσει κατά καιρούς οι Σταθάκης, Δραγασάκης και Μηλιός και φυσικά και ο Αλέξης Τσίπρας.

Κάλχας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. CHRIS avatar
  CHRIS 31/01/2014 17:24:29

  Θα φύγει το 3% του Σύριζα και κάτι τρέχει στα γύφτικα.

 2. Αλέξανδρος avatar
  Αλέξανδρος 31/01/2014 20:53:44

  30% θέλεις να πεις.

 3. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 01/02/2014 00:58:06

  Μιά χαρά τά λεει ο ο Άρης Μεσιούντας κατά κόσμον Γιώργος Σιώζος.
  Αλλά τί θά μπορούσε νά κάνει ο κακομοίρης Λαφαζάνης;
  Ή πιθανός Υπουργός ή πιθανός νέος Καράγιωργας.

  • iconology2009 avatar
   iconology2009 @ Ιαπετός 03/02/2014 13:49:46

   Ή, ακόμη πιθανότερο, πιθανός Παναγιωτακόπουλος, που θα λειτουργεί σαν επαναπαυτικό για τα αριστερά -αριστερά και καλά!- πρόβατα άλλοθι. Στα πλαίσια της ραγδαίας πασοκοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε ποτέ να λείπει ο κλώνος μιας τέτοιας εμβληματικής μορφής σαν τον Παναγιωτακόπουλο. Εξυπακούεται βέβαια ότι ζω για να δω ποιοι θα είναι οι Τσουκάτοι και οι Τσοχατζόπουλοι που-σίγουρα!- θα κυοφορήσει αυτό το ολοφάνερα καιροσκοπικό μόρφωμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.