O Θεοδωράκης ρίχνει λίγο ακόμη... Αλάτσι στο Μεταπολιτευτικό πτώμα
28/02/2014 13:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O Θεοδωράκης ρίχνει λίγο ακόμη... Αλάτσι στο Μεταπολιτευτικό πτώμα

Η αλήθεια είναι ότι δεν έπρεπε να ασχοληθούμε άλλο με το «Ποτάμι» και τον κ. Θεοδωράκη διότι αυτό ακριβώς θέλει κι αυτός. Την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή, θετική ή αρνητική, προκειμένου να γίνει πανελληνίως γνωστό ότι η χώρα απέκτησε κι άλλον έναν σωτήρα. Τα ξέρει τα κόλπα της επικοινωνίας ο δημοσιογράφος.

Ωστόσο, φαίνεται ότι θα ασχοληθούμε περισσότερες φορές μαζί του διότι καταντά γελοίο να προσπαθεί αυτός, ένα βασικό γρανάζι του συστήματος να το παίζει αντισυστημικός, ακομμάτιστος και αποστασιοποιημένος. Ο κ. Θεοδωράκης επέλεξε να μας… χαιρετήσει δημοσιογραφικά από τα Νέα με ένα ακόμη δακρύβρεχτο άρθρο του στο οποίο για άλλη μια φορά με απλοϊκές εκφράσεις και απόψεις, χωρίς καμιά εμβάθυνση της ελληνικής πραγματικότητας, προσπαθεί να εμφανιστεί σαν κάτι νέο. Λέει μεταξύ άλλων: «Κάπως έτσι βρέθηκα ένα βράδυ να σκέφτομαι «δεν παρατάς τις εκπομπές μήπως και κάνει κάτι σημαντικότερο». Αμαρτία είναι να το συγκρίνω και ίσως και να κάνω λάθος αλλά είναι σημαντικότερο. Έτσι τουλάχιστον επέμεναν όλους τους μήνες οι φίλοι μου. «Μπες μπροστά ρε Σταύρο. Εσένα σε ξέρει ο κόσμος. Μήπως καταφέρουμε να αλλάξουμε κάτι». Εδώ είμαστε λοιπόν. Το Ποτάμι.

Πολλοί αυτές τις ώρες πάνε να με φοβίσουν. «Που πήγες και έμπλεξες». «Και πες ότι βγαίνεις, τι νομίζεις ότι θα καταφέρεις;»

Τριάντα χρόνια στην δημοσιογραφία έχω γνωρίσει τους περισσότερους πολιτικούς. Όλοι μπορούσαν μόνοι τους και κανείς δεν ήθελε να βοηθήσει τον άλλο. Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε με τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου. Ήταν και οι δυο νέοι, είχαν ονόματα σύμβολα και κανείς δεν θα τους έλεγε προδότες αν συνεργαζόντουσαν. Θα έσωζαν την Ελλάδα και θα έμεναν στην ιστορία. Αλλά τι θα έκαναν οι κομματικοί στρατοί αν υπήρχε συμφωνία. Κάπως έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Η χώρα να είναι σχεδόν σε έκτακτη ανάγκη - όχι σήμερα, τα τελευταία τρία χρόνια.

Πολλοί αυτές τις ώρες πάνε να με φοβίσουν. «Που πήγες και έμπλεξες». «Και πες ότι βγαίνεις, τι νομίζεις ότι θα καταφέρεις;»

Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ έτσι. Πάντα οι δρόμοι ήταν για μένα μια ευκαιρία. Έτσι έφτασα στην δημοσιογραφία. Πέρασα το ποτάμι - εννοώ τώρα τον Κηφισό που χώριζε τα δυτικά προάστια από την Αθήνα - και τα κατάφερα (μάλλον).

Βέβαια τότε ήμουν 22 και τώρα είμαι 50. Είμαι πιο μυαλωμένος δηλαδή».

Μάλιστα. Επιλεκτικά ο κ. Θεοδωράκης μας λέει ότι η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε πριν από 10 χρόνια. Προφανώς δεν ήταν τόσο ώριμος τότ6ε για να θυμάται τα βασικά. Τι είδους συνεργασία να έκανε ο Κώστας Καραμανλής με τον Γιώργο Παπανδρέου όταν ο δεύτερος είχε τάξει τα πάντα και διέλυσε την οικονομία μέσα σε 2 χρόνια;

Να σημειωθεί ότι επιλεκτικά επίσης ο κ. δημοσιογράφος δεν κάνει καμιά κριτική στην περίοδο Σημίτη στην οποία οφείλει την… επιτυχία του στη δημοσιογραφία. Στην ΕΡΤ του Σημίτη ξεκίνησε τις εκπομπές του και το 2006 μεταπήδησε στο Mega. Είχε κάνει κι ένα πέρασμα από το κανάλι του Κοντομηνά ως διευθυντής όπου κι έμεινε για τον χρόνο – ρεκόρ των δύο μηνών!

Εν πάση περιπτώσει, ο κ. Θεοδωράκης με τη δημοσιογραφία του Κολωνακίου είχε πάντα εξαιρετικές σχέσεις με τους λεγόμενους εκσυγχρονιστές και δεν τις έχασε ούτε και με τον Γ. Παπανδρέου. Στο εστιατόριό του πάντα γίνονταν πολιτικές ζυμώσεις μεταξύ των πιάτων που κοστίζουν όσο δύο μεροκάματα.

Ας κάνει, λοιπόν, ο δημοσιογράφος – πολιτικός λίγη κριτική στην περίοδο που αποδιέλυσε την ελληνική οικονομία και τη χώρα. Δε βλάπτει να τσακίσει με την πένα του τους Πασόκους που ξόδεψαν δισεκατομμύρια για μια αμφιβόλου ποιότητας Ολυμπιάδα. Αλλά γιατί να το κάνει; Ποτέ δεν πείραξε ο Σταύρος τα αφεντικά του. Πλάκα θα έχει τώρα να βγει και να πει για τα διόδια του κ. Μπόμπολα ή τα θαλασσοδάνεια του κυρ Σταύρου Ψυχάρη.

Κάθε μέρα που περνά ο κ. Θεοδωράκης θα επιβεβαιώνει το σενάριο που λέει ότι το «Ποτάμι» του δεν βάφτηκε κόκκινο, αλλά είναι καταπράσινο. Είναι η «σφήνα» που ήθελε το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ του Σημίτη να πάρει τη ρεβάνς. Ο… άφθαρτος και συμπαθής δημοσιογράφος είναι το καλύτερο όχημα για να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ από την πίσω πόρτα. Θα το δείτε όταν θα ανακοινώσει τους συνεργάτες του. Προς Θεού, δεν είναι καθόλου κακό να βγαίνουν νέοι άνθρωποι στην πολιτική. Όμως, γιατί αυτοί οι νέοι άνθρωποι που το παίζουν απολιτίκ και ανεξάρτητοι είναι απόλυτα εξαρτημένοι; Και γιατί πρέπει μια ζωή η Ελλάδα να κατατρύχεται από φαντάσματα του παρελθόντος. Τον Καραμανλή, τον Ανδρέα, τον Σημίτη, τον Μητσοτάκη. Γιατί δηλαδή δεν βγαίνουν μπροστά άνθρωποι που δεν έχουν καμιά σχέση με το παρελθόν; Εύκολη απάντηση. Γιατί το σύστημα τρέφεται από τους ίδιους ή τους κλώνους τους. Ο Θεοδωράκης έρχεται απλά να ρίξει λίγο ακόμη… Αλάτσι στην πληγή του πολιτικού πτώματος της Μεταπολίτευσης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aplos Politis avatar
  Aplos Politis 28/02/2014 15:05:55

  Και είπα στον εαυτό μου ένα βράδυ που βρέχε, δεν σταματάς τις εκ-πομπές και ναρχίσεις τις αρπαχτές, 50 χρονών έγινες πότε επιτέλους θα αποκατασταθείς. Sorry αλλά δεν μπορούμε να μην είμαστε πιά δύσπιστοι με τόσα που έχουν δει τα ματάκια μας και άκουσαν τα αυτιά μας, και εξάλλου ποιός είναι αυτός ο κύριος Σταύρος, ο απολιτίκ, που έρχεται να μας πει ότι τραβάει μιά γραμμή και εξαφανίζει τις πολιτικές ιδεολογίες & και τα πολιτικά κόμματα επειδή σε μιά χρονική συγκυρία βρέθηκαν κάποιοι που αμαύρωσαν την εικόνα? Μάθετε πρώτα ιστορία κύριε Σταύρο και κατόπιν μας ομιλείτε, εκτός κι αν υπάρχουν τέτοια στατιστικά στοιχεία όπου αποδεικνύεται ότι δεν πρόκειται περί αγανακτισμένων πολιτών λόγω της κρίσης αλλά ηλιθίων πολιτών που θα ψήφιζαν ότι νάναι.

 2. Αναβάτης avatar
  Αναβάτης 28/02/2014 15:51:03

  Ξέρει ο Θεοδωράκης, τίποτα δεν είναι δικό του γιατί τίποτα δεν έχει να δώσει, ότι παραγγείλει η διαπλοκή. Ούτε λογότυπο δεν έφτιαξαν αλλά αντέγραψαν το σήμα από το ΕΑΜ.Β' του Τραϊανού. Κεράκι που λιώνει είναι το "ρυάκι" που προσέχει μην βραχεί και σβήσει

 3. Κωνσταντίνος Χ avatar
  Κωνσταντίνος Χ 28/02/2014 16:38:15

  Κόμματα χωρίς πολιτικό παρελθόν

 4. μελιτίνη avatar
  μελιτίνη 28/02/2014 19:17:44

  Αχυράνθρωποι για όλες τις δουλειές...

 5. ΕΛΕΟΣ avatar
  ΕΛΕΟΣ 01/03/2014 08:39:24

  ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΑΪΔΕΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ "ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ" ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΑ.... "ΣΩΤΗΡΕΣ"! ΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΟ-ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΛΥΘΟΥΝ ΣΤΟ “ΠΟΤΑΜΙ”!

  …ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο …ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ!

 6. Νηλέας avatar
  Νηλέας 01/03/2014 08:48:54

  "Τι είδους συνεργασία να έκανε ο Κώστας Καραμανλής με τον Γιώργο Παπανδρέου όταν ο δεύτερος είχε τάξει τα πάντα και διέλυσε την οικονομία μέσα σε 2 χρόνια;" Να η μεγάλη αλήθεια. Ο ΚΑΚ παρέδωσε θωρακισμένη οικονομία. μη κοιτάτε τα νούμερα 128% χρέος,15,5% έλλειμμα ,3,2% ύφεση ,αυτά είναι...εικονική πραγματικότητα .

 7. Άλυτη εξίσωση avatar
  Άλυτη εξίσωση 01/03/2014 09:50:14

  Ήσυχο ήσυχο το ποταμάκι (Ο ύμνος του κόμματος) http://www.youtube.com/watch?v=NAfVhIuRWHk (Από την Ελληνική ταινία ''Τύφλα να΄χει ο Μάρλον Μπράντο'' )

 8. GPS avatar
  GPS 01/03/2014 10:37:18

  Είστε σε λάθος δρόμο. Είστε σε λάθος δρόμο...Αλλάξτε πορεία..Αλλάξτε πορεία..Το ποτάμι δεν είναι αυτό που νομίζετε!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.