#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/07/2010 12:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O «Θανάσης Κλάρας» διεκδικεί την βόμβα του "Χρήσου Καραβέλα" !


Μυστηριώδης επιστολή έφτασε στα γραφεία της «Ε» και όταν ανοίχτηκε από τη γραμματέα του διευθυντή, στον οποίο απευθυνόταν, έδινε μια εκδοχή για τη βομβιστική ενέργεια στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με φάκελο-βόμβα.

Ως αποστολέας φέρεται ο «Θανάσης Κλάρας» (σ.σ. το όνομα του Αρη Βελουχιώτη), με διεύθυνση κατοικίας «Αγωνιστών 40, Αθήνα» και ένα εκτυπωμένο κόκκινο αστέρι στο κλείσιμο του λευκού -μικρού μεγέθους- φακέλου.

Ο φάκελος περιείχε τέσσερις σελίδες μεγέθους Α4, εκ των οποίων η τέταρτη φέρει εκτυπωμένο αστέρι με την κεφαλή του Ρήγα Φεραίου στο εσωτερικό του και τη σημείωση στο τέλος της σελίδας: «Η γνωστοποίηση του ονόματος της νεοσύστατης οργάνωσής μας θα γίνει στα επόμενα χτυπήματα», ενώ περιλαμβάνονται και η ρήση του Ρήγα «Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» και το σύνθημα «Αγώνας μέχρι τη νίκη».

Η επιστολή, παρ' ότι έφτασε με τον ταχυδρομικό σάκο κατά τις 10.30 το πρωί, όπως λένε οι υπάλληλοι της εφημερίδας, δεν έφερε σφραγίδα ταχυδρομείου, παρά μόνον είχε επικολλημένα δύο γραμματόσημα.

Οπως προκύπτει από την ανάγνωση του πρώτου μέρους της επιστολής, στο οποίο αναλύονται το επιχειρησιακό σκέλος της αποστολής της βόμβας-παγίδα και το κόλπο που χρησιμοποιήθηκε για να προωθηθεί ο φάκελος στο γραφείο του Μ. Χρυσοχοΐδη, ο επιστολογράφος εμφανίζεται να έχει γνώση δεδομένων που μόνο δύο πλευρές μπορούν εξ αντικειμένου να γνωρίζουν: ή οι φυσικοί αυτουργοί ή οι παράγοντες που συμμετείχαν στις έρευνες. Ιδιαίτερα τονίζεται το προκαταρκτικό σημείωμα-παγίδα που αναφέρουν ότι ήταν επικολλημένο εσωτερικά του φακέλου και ήταν το δόλωμα που απέτρεψε τους υπαλλήλους του πολιτικού γραφείου να ανοίξουν το εσωτερικό ντοσιέ και να προωθήσουν το περιεχόμενό του κατευθείαν στο υπουργικό γραφείο και μάλιστα χωρίς να το ακτινοσκοπήσουν για να μην αλλοιωθούν οι μαγνητοφωνημένες -δήθεν- συνομιλίες που περιελάμβανε ο φάκελος.

Πέραν των επιχειρησιακών δεδομένων που παρατίθενται με λεπτομέρειες, επιχειρείται μια ανάλυση της τρέχουσας πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής πραγματικότητας και διατυπώνονται απειλές προς τους εκπροσώπους του πολιτικού, οικονομικού και μιντιακού συστήματος και γενικότερα προς όλους τους φιλο-συστημικούς, όπως αναφέρει.

Οι επιχειρησιακές λεπτομέρειες που δίνονται δεν επιβεβαιώνονται από αρμόδιους αστυνομικούς παράγοντες. Ούτε σε ό,τι αφορά το εκρηκτικό (ποσότητα, είδος) ούτε την μπαταρία. Για το επίμαχο εσωτερικό σημείωμα οι ίδιοι παράγοντες αναφέρουν ότι δεν βρέθηκε, αλλά δεν αποκλείουν να υπήρχε κάτι και να καταστράφηκε με την έκρηξη.

Γ.Ι.Μ.

Η επιστολή:

«Οταν η κυβέρνηση παραβιάζει τα δικαιώματα του λαού, η ένοπλη εξέγερση είναι είτε για ολόκληρο το λαό είτε για οποιοδήποτε τμήμα του, το πιο ιερό και το πιο απαραίτητο καθήκον του».

Ο Παπανδρέου μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, αναίρεσε όλες τις φιλολαϊκές προεκλογικές του υποσχέσεις που έφεραν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, και με πρόσχημα τις λανθασμένες πολιτικές επιλογές των προκατόχων του, ξεκίνησε να κλιμακώνει την αντεργατική του πολιτική. Υπακούοντας πλήρως στις απαιτήσεις του εγχώριου κεφαλαίου, της Ε.Ε., της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας και του ΔΝΤ, κατεδάφισε τις τελευταίες κολόνες του κοινωνικού κράτους, στέλνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα κεκτημένα δεκαετιών, που είχαν κατακτηθεί μέσα από αιματηρούς αγώνες. Εξασφαλίζοντας πρωτίστως τη συναίνεση όλων των καθεστωτικών πολιτικών σχηματισμών, καταστρατήγησε τα εργασιακά δικαιώματα και μετατόπισε το βάρος της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, προωθώντας τις ανεξέλεγκτες απολύσεις και τις μειώσεις μισθών, ώστε οι επιχειρήσεις τους να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, αυξάνοντας τη δυναμική και τα κέρδη τους. Την ίδια στιγμή που οι μισθοί πέφτουν σε τριτοκοσμικά επίπεδα, μετατρέποντας τη γενιά των 700 ευρώ σε γενιά των 500 και καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η κυβέρνηση εντείνει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή όσο και αλαζονική της πολιτική, εκχωρώντας κονδύλιο ύψους 10 δισ. ευρώ απ' τα δάνεια που έχει λάβει απ' το ΔΝΤ και την Ε.Ε., για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των κερδοφόρων κατά τα άλλα τραπεζών. Η βίαιη περικοπή των ονομαστικών μισθών, των συντάξιμων αποδοχών και γενικότερα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που προετοίμασαν ο Λοβέρδος και ο Παπακωνσταντίνου, κατ' εντολή της τρόικα, ακυρώνουν στη πράξη το ίδιο το περιεχόμενο της αστικής δημοκρατίας. Η πραξικοπηματική τροπολογία, που παρέχει τη δυνατότητα στον υπουργό Οικονομικών να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, με τους υπερεθνικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, παρακάμπτοντας ουσιαστικά το κοινοβούλιο, βάζει οριστικά την ταφόπλακα στην αξιοπιστία των κομμάτων και στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες που επικαλούνται.

Η εμπορευματοποίηση της υγείας, η αύξηση των φόρων και του πληθωρισμού, καθώς και η ακρίβεια που κάνει την επιβίωση δύσκολη αν όχι αδύνατη, εντείνει επιπλέον την ανασφάλεια και τον τρόμο για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Η δικαιολογία που επικαλείται η κυβέρνηση και οι καθεστωτικές δυνάμεις, ότι μόνο έτσι θα υπάρχει ανάκαμψη της οικονομίας και έξοδος από την κρίση, είναι εντελώς πλασματική και ανιστόρητη, καθώς ιστορικά έχει αποδειχτεί ότι ο καπιταλισμός ισχυροποιείται μέσα από τις κρίσεις του. Τα νέα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται σε αρκετές χώρες της ευρωζώνης, αφενός δεν μπορούν να λύσουν τη διαφορά της ανταγωνιστικότητας ανάμεσα στις προηγμένες χώρες του πλούσιου βορρά και τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες του νότου, αντίθετα αυξάνουν την ύφεση, την ανεργία και συνεπώς το χρέος.

Η νέα αυτή πραγματικότητα δεν παρέχει στο σύνολο της κοινωνίας καμία διασφάλιση για το μέλλον, αντίθετα την εξαναγκάζει να δουλεύει εφόρου ζωής. Εξισώνοντας τα όρια ηλικίας, σε άντρες και γυναίκες, ώστε να αποκτήσουν το πολυπόθητο δικαίωμα της πλήρους σύνταξης, θα πρέπει να είναι παραγωγικοί για 40 συναπτά έτη. Αν σε αυτό το σκηνικό τρόμου προστεθούν και οι στρατιές των ανέργων, που ανέρχονται περίπου στο 1.000.000 και αναμένονται μέσα στο 2010 να φτάσουν το 30% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού και την ανασφάλιστη εργασία που είναι ο κανόνας για τους νέους εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν είναι δυσοίωνο.

Η κυβέρνηση για να προασπίσει τα προνόμια της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας, φτάνει στα όρια της γελοιότητας, με το να επικαλείται εθνικούς και πατριωτικούς λόγους, ώστε να κάμψει την οργή των εργαζομένων, και γενικότερα των μη προνομιούχων κοινωνικών ομάδων. Εχοντας γνώση της δομής και της δυναμικής του εκφυλισμένου και πολύ διασπασμένου εργατικού κινήματος, που απέχει πολύ απ' το να είναι απειλητικό, αντλεί δύναμη απ' την αδυναμία του, και κλιμακώνει ανάλογα τις επιθέσεις της. Σημαντική ευθύνη για τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης, έχει αφενός η έμμισθη συνδικαλιστική ηγεσία της καθεστωτικής αριστεράς, καθώς και οι διάφοροι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες (βλ. Παναγόπουλο - Παπασπύρο) που προωθούν σύσσωμοι την ταξική συνεργασία. Στην προοπτική μιας πολιτικής καριέρας, είναι πρόθυμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα, θέτοντας στην υπηρεσία του αστικού πολιτικού συστήματος τόσο τους φανερούς, όσο και τους κρυφούς μηχανισμούς χειραγώγησης των εργαζομένων. Οσο για την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούν αυτοί οι «κύριοι» για να «αντισταθούν» στα βίαια και αντικοινωνικά βάρβαρα μέτρα, που ανατρέπουν τις κατακτήσεις μιας ζωής, θα τους υπενθυμίσουμε πως σκυλί που γαυγίζει δε δαγκώνει, και ειδικά όταν είναι χορτάτο. Γλύφει απλά το χέρι που το ταΐζει.

Με το κράτος να δείχνει ήδη τις διαθέσεις του, θέτοντας ζήτημα νομιμότητας, ακόμα και για ανώδυνες για το καθεστώς απεργιακές κινητοποιήσεις, τα κοινωνικά κομμάτια που αντιστέκονται και αμφισβητούν έμπρακτα και δυναμικά την αντιλαϊκή επέλαση του κεφαλαίου, τα περιμένει αναπόφευκτα η κρατική βία και η σκληρή καταστολή.

Εχοντας δει τα έντονα δείγματα γραφής του σημερινού υπουργού δημόσιας τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προς γνώση και συμμόρφωση, το πρωί της Δευτέρας 21 Ιουνίου ταχυδρομήσαμε το δέμα βόμβα προς το πολιτικό του γραφείο με παραλήπτη τον ίδιο. Το δέμα βόμβα αποτελείτο από ένα κίτρινο ταχυδρομικό φάκελο Α3 (εξωτερικά χάρτινο εσωτερικά κυψελοειδές νάιλον), που εμπεριείχε ένα πλαστικό σκληρό φάκελο, τύπου κλειστού ντοσιέ. Στην εξωτερική και επάνω πλευρά του εσώκλειστου φακέλου υπήρχε μια λευκή κόλλα Α4, όπου αναγράφονταν τα εξής:

Κύριε υπουργέ

Με δεδομένη την εντιμότητά σας, και με προσωπικό κριτήριο την εμπιστοσύνη, και την εκτίμηση που έχω στο πρόσωπό σας, έλαβα την απόφαση να σας αποστείλω δείγμα σημαντικών εγγράφων, και απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που αφορούν άμεσα την υπόθεση Siemens. Σας γνωστοποιώ πως πληθώρα ανάλογου υλικού βρίσκεται στην κατοχή μου. Η σύζυγός μου Μάρθα και ο δικηγόρος μου Ι. Μαρκουλάκος είναι ενήμεροι και θα διαχειριστούν την υπόθεση, εφόσον υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον από πλευρά σας.

Μετά τιμής

Καραβέλας Χρήστος

Σε ολόκληρο το εσωτερικό του σκληρού πλαστικού φακέλου, τοποθετήσαμε ειδικό αφρώδες αντικραδασμικό υλικό, όπου ενσωματώθηκαν δύο κομμάτια (150 γραμμαρίων έκαστο) ισχυρού εκρηκτικού κατεδάφισης, με υψηλή ταχύτητα εκρήξεως. Στο κάθε κομμάτι τοποθετήθηκε και από ένας πυροκροτητής που ήτανε συνδεδεμένος με τους πόλους μιας μπαταρίας energizer 9 βολτ. Ο μηχανισμός πυροδότησης ήτανε αυτοσχέδιος, δικής μας κατασκευής, ειδικά διαμορφωμένος για να πληροί τα υψηλότερα στάνταρ ασφαλείας που εμείς θέταμε για τέτοιου είδους αποστολή και στόχο. Ο συγκεκριμένος πυροδοτικός μηχανισμός ήταν ανέφικτο να εκραγεί ανοίγοντας τον εξωτερικό φάκελο, και αδύνατον να πυροδοτηθεί εάν δεν ανοιγόταν με συγκεκριμένο τρόπο ο εσωτερικός σκληρός φάκελος, και αυτό γιατί το ελατήριο επαναφοράς ήταν ασφαλισμένο σε ειδικά κατασκευασμένο κουμπί του φακέλου. Τα αρχικά σενάρια για την αποστολή του ήτανε τρία. Πρώτον να σταλθεί στο σπίτι του υπουργού στην Καλλιθέα όπου διαμένει με τη νέα του σύζυγο. Αυτό το σενάριο αποκλείστηκε για ευνόητους λόγους. Το δεύτερο προέβλεπε να σταλθεί στο υπουργείο προστασίας του πολίτη, αλλά και αυτό αποκλείστηκε γιατί γνωρίζαμε την ύπαρξη των μηχανημάτων ελέγχου x-ray που διαθέτει το υπουργείο. Ακόμη και αν κατασκευάζαμε μη ανιχνεύσιμη βόμβα, ο κίνδυνος να ανοιχτεί από κάποιον ανταγωνιστή του υπουργού (προς γνώση του περιεχομένου) ήτανε μεγάλος.

Τελικά αποφασίσαμε να σταλθεί ως δούρειος ίππος στο πολιτικό του γραφείο, και αυτό γιατί, φτάνοντας στον προορισμό του, ήταν πιθανόν να ανοιχτεί ο εξωτερικός φάκελος από τη/το γραμματέα του. Διαβάζοντας όμως την επιστολή που ήταν κολλημένη επάνω στον εσωτερικό φάκελο, ήταν απολύτως βέβαιο πως θα τηλεφωνούσε στον υπουργό, δίχως να τον ανοίξει. Εάν δεν πήγαινε ο ίδιος, στο πολιτικό του γραφείο να δει το περιεχόμενο του φακέλου, είχαμε βάσιμες ελπίδες πως θα έδινε διαταγή να μεταφερθεί στο γραφείο του υπουργείου χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο, καθώς δεν ήταν γνωστό σε τι μορφή ήταν οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, υπήρχε κίνδυνος καταστροφής του υλικού απ' το μηχάνημα x-ray. Ετσι θα καταφέρναμε δύο πλήγματα, να αποσύρουμε ένα εκλεγμένο πολιτικό που φόρεσε τη στολή του σερίφη, και ένα κέραιο χτύπημα στο άνδρο καταστολής του κράτους. Η περιέργεια του «έμπιστου» υπασπιστή, μας χάλασε τα σχέδια όταν αποφάσισε να ρίξει μια ματιά στο περιεχόμενο του φακέλου, πριν το πάει στο γραφείο του υπουργού «μεταξύ κατεργαρέων...». Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει απ' το ότι ο υπασπιστής, έδιωξε όλους τους άλλους που ήταν στο γραφείο του για να μην αντιληφθούν αυτή του την κίνηση. Εκτός αν ο Μ.Χ. υποψιάστηκε πως κάτι μπορεί να συμβαίνει και καλού κακού εξουσιοδότησε τον υπασπιστή του να τον ανοίξει, και να πάει στο γραφείο του μόνο το περιεχόμενο του φακέλου. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως ο υπουργός προστασίας του πολίτη είναι τόσο άνανδρος και δόλιος. Ενα είναι ξεκάθαρο, η απόφαση το δέμα να μεταφερθεί χωρίς να περάσει από έλεγχο στο υπουργικό του γραφείο είναι του υπουργού, και φέρει ακέραια την ευθύνη. Παρ' όλα αυτά λίγη ώρα μετά την έκρηξη, είδαμε έκπληκτοι στην τηλεόραση, τον κάτωχρο υπουργό σε κατάσταση παραφροσύνης, να διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα τα παρατήσει και θα φτάσει ως το τέλος. Τόσο το καλύτερο για εμάς κ. υπουργέ. Ειλικρινά χαιρετίζουμε τη γενναία αυτή σας απόφαση και σας διαμηνύουμε κατηγορηματικά πως στο τέλος που οραματίζεστε δεν θα είστε μόνος. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας για να σας ευχηθούμε καλό κατευόδιο. Δεν χάνουμε τέτοια γλέντια!

Δεν υπάρχει Ελληνας πολίτης που να μην αντιλαμβάνεται το λόγο για το οποίο προβήκαμε στην συγκεκριμένη βομβιστική ενέργεια. Ο Χρυσοχοΐδης είναι ο στυγνότερος εξουσιαστής που εμφανίστηκε μεταπολιτευτικά, μανιακός διώκτης των αγωνιζόμενων ανθρώπων και της ελευθερίας αυτής κάθε αυτής. Αδίστακτος στη χρήση κατασταλτικής δολοφονικής βίας, χαμαιλέοντας του πολιτικού καμουφλάζ, χωρίς δείγμα πολιτικής ή φιλοσοφικής σκέψης, και η δημοκρατική προβιά του πάει γάντι. Ολα αυτά τον καθιστούν τον ιδανικότερο άνθρωπο, στο σημαντικότερο πόστο, την κρισιμότερη περίοδο για τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Είναι αυτός που επέλεξε η πολιτικοοικονομική ελίτ, να αποκρούσει την οργή του κόσμου που παρακολουθεί άναυδος το εύρος της διαφθοράς, της χυδαιότητας και της αναισθησίας του πολιτικού συστήματος.

Το Λύκο το βλέπουμε, τα ίχνη του ψάχνουμε λέει ο θυμόσοφος λαός μας

Συμφωνούμε, και δεν θα φλυαρήσουμε ούτε στο λόγο ούτε στις πράξεις. Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνέβαλαν στο να βρεθεί ο λαός στη δίνη της ανέχειας, και δίχως ίχνος ντροπής, πέταξαν τα όνειρα του στο καιάδα του Δ.Ν.Τ. Προς εσάς τους πολιτικούς, που υφαρπάζεται δεκαετίες τώρα την ψήφο του ανυποψίαστου πολίτη, και την μετατρέπετε αυθαίρετα σε προσωπικό εξουσιαστικό μέσο ισχύς και πλουτισμού, σας γνωστοποιούμε ότι είστε στόχος. Προς εσάς τους μεγαλοπαράγοντες της οικονομικής ζωής, που πρωταρχικό μέλημα σας ήταν και παραμένει το ασύδοτο κέρδος, η αλλοτρίωση και ο έλεγχος του πολιτικού συστήματος, διά μέσου του χρηματισμού και της διαπλοκής, σας γνωστοποιούμε ότι είστε στόχος. Προς εσάς που ελέγχεται τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και κατ' επέκταση τη σκέψη του πολίτη (Καναλάρχες, μεγαλοεκδότες και μεγαλοδημοσιογράφους) εσείς και εάν είστε στόχος. Σε όλους εσάς τους, φιλοσυστημικούς μεγαλοσυνδικαλιστές, δικαστικούς λειτουργούς, μεγαλοδικηγόρους, μεγαλογιατρούς και κάθε τι μεγαλόσχημο, σας παρακολουθούμε και είστε στόχος. Εγκαταλείψτε το καράβι ομαλά όσο είναι καιρός. Παραδώστε το τιμόνι στο λαό και ας αποφασίσει εκείνος για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει. Στην περίπτωση που υψώσετε τα γνωστά κάλπικα λάβαρα ασφάλειας, σταθερότητας, και δημοκρατίας, ταμπουρωμένοι πίσω από ανθρώπινα φράγματα ανίδεων αστυνομικών, που δεν μαντεύουν ποια βρώμικα χέρια τους ταΐζουν, καθιστώντας τους αναχώματα για την εκτόνωση του οστικού κύματος που προορίζετε για εσάς, θα έχετε και την απόλυτη ευθύνη των πράξεων σας.

Απευθυνόμαστε στο λαό και ειδικότερα στους νέους ανθρώπους. Το σημερινό μας πολίτευμα είναι μια οδυνηρή φάρσα, που οργανώθηκε, στήθηκε, και στηρίχτηκε, από νοσηρά μυαλά σαλεμένων νεοσοφιστών, που εκμαυλίζοντας τα πλήθη, κατάφεραν να τα αλλοτριώσουν, αδρανοποιώντας τα κοινωνικά και πολιτικά. Ασελγώντας εντατικά στα όνειρα και στα ιδανικά, προσβάλλοντας βάναυσα τη νοημοσύνη, την ηθική, και την αισθητική του λαού, το πείραμα συνεχίζετε. Αυτή τη φορά πιο απάνθρωπο, πιο βίαιο, πιο απεχθές. Γι' αυτό μην επιτρέψετε στους υπεύθυνους για τα μεγαλύτερα οικονομικοπολιτικά εγκλήματα της μεταπολίτευσης, να απολαύσουν ανενόχλητοι τα οφέλη του δικού σας υποθηκευμένου αβέβαιου μέλλοντος. Μην τους φοβάστε, κλείστε τα αυτιά στα φερέφωνα τους, μιλάτε μεταξύ σας, ανταλλάξτε ιδέες, σκέψεις και οργανωθείτε. Αναλάβατε δράσεις! Είναι ιστορικό μας χρέος να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Το μέλλον μας είναι πολυτιμότερο από κάθε ψεύτικο δίλλημα που απορρέει από καμένα μυαλά εθισμένων στην εξουσία τυραννίσκων. Να πάρουμε πίσω την χαμένη αξιοπρέπεια, την υπερηφάνεια, την ελευθερία, το μέλλον μας, την ίδια μας τη ζωή. Το δίκαιο είναι με το μέρος μας γι' αυτό η βία είναι θεμιτή και αναγκαία. Μην αφήσουμε να καθορίζουνε εκείνοι, το τι είναι νόμιμο και ηθικό. Κυρίως όμως ας μην έχουμε αυταπάτες πως τα γουρούνια θα εγκαταλείψουν το βούρκο τους με την πειθώ. Δύσκολα φεύγει κανείς απ' τον παράδεισο του. Γι' αυτό πιάστε τα μαστίγια. Ενας καλύτερος κόσμος θα υπάρξει και χωρίς αυτούς ή καλύτερα μόνο τότε θα υπάρξει.

Εμείς στο μέτρο του δυνατού θα κάνουμε τη ζωή τους δύσκολη και το θάνατο τους ευκολότερο, εάν και εφόσον το επιδιώκουν με τις πράξεις τους. Εχουμε στρατηγική και σχέδιο, είμαστε ετοιμοπόλεμοι, μα προπάντων δεν αστειευόμαστε.

Τα χειρότερα για εσάς άρχοντες της συσκότισης και του ψεύδους έρχονται.

Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά

Αγώνας μέχρι την νίκη

Η γνωστοποίηση του ονόματος της νεοσύστατης οργάνωσής μας, θα γίνει στα επόμενα χτυπήματα

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=181767

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 10/07/2010 12:53:41

  Εάν είναι έτσι όπως τα γράφουν και σκεφτόμενη τα όσα ΔΕΝ γράφουν, ίσως έχουμε να κάνουμε με μια οργάνωση που δεν έχει διασυνδέσεις με τη διεθνή τρομοκρατία και τους χρηματοδότες της.

 2. Orestios avatar
  Orestios 10/07/2010 12:57:28

  Στημένο

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ Orestios 10/07/2010 13:02:45

   ή κάτι εντελώς νέο.... θα δείξει.
   Καλημέρα Ορέστιε, καλημέρα σε όλους σας παιδιά.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Β.Κ.Σ. 10/07/2010 13:19:24

    Καλημέρα Βασιλική. Στημένο όσο δεν πάει άλλο είναι. Φωνάζει από μόνο του.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Β.Κ.Σ. 11/07/2010 09:50:48

    καλημέρα κι από μένα. Συμφωνείτε με τη δημοσίευση των κειμένων τους ?

 3. Άνθρωπός τις avatar
  Άνθρωπός τις 10/07/2010 13:09:22

  Για τη χρονική στιγμή που επιλέχτηκε, ούτε λέξη δε γράφουν οι "επαναστάτες".

  Το τεχνικό σκέλος της προκύρηξης είναι σαφέστατο και λεπτομερές, σα να λέει "να, έτσι γίνεται, κάν' το κι εσύ"! Το πολιτικό σκέλος είναι παραληρηματικός λόγος: Εξυπνακίστικες ειρωνίες, βερμπαλισμός, αντιφάσεις που τις εντοπίζει κι ένα μικρό παιδί.

  ΚΑΙ αυτή η ιστορία βρωμάει και ζέχνει.

  • Άνθρωπός τις avatar
   Άνθρωπός τις @ Άνθρωπός τις 10/07/2010 13:28:11

   Και μια μικρή παρατήρηση: "Απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες" είναι εκείνες που έχουν καταγραφεί (π.χ. σε κασέτα) και στη συνέχεια κάποιος τις άκουσε και τις δακτυλογράφησε.

   Τι σημαίνει λοιπόν η φράση "καθώς δεν ήταν γνωστό σε τι μορφή ήταν οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, υπήρχε κίνδυνος καταστροφής του υλικού απ’ το μηχάνημα x-ray"; Προφανώς, κανένα μηχάνημα ακτινοσκόπησης δεν αλλοιώνει τυπωμένο κείμενο. Αλλά ούτε προκαλεί απώλεια δεδομένων που έχουν αποθηκευτεί σε οπτικά μέσα (CD, DVD) ή σε μαγνητικά μέσα (δισκέτες), διαφορετικά θα χάναμε τα δεδομένα του laptop κάθε φορά που περνάμε από έλεγχο χειραποσκευών στα αεροδρόμια! Βλέπε http://www.computerhope.com/issues/ch001027.htm

   Είτε οι "λαϊκοί αγωνιστές" είναι άσχετοι ή κάποιοι κρατικοί και παρακρατικοί συνομώτες μας δουλεύουν κανονικά. Αν δεν πρόκειται για μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών.

 4. ataktos avatar
  ataktos 10/07/2010 13:18:43

  http://greece-salonika.blogspot.com/2010/07/blog-post_7057.html

 5. ataktos avatar
  ataktos 10/07/2010 13:24:33

  αφού άρχισαν ..την δυσφήμηση και του ΑΡΗ ... πάνε κατά διαβόλου τα ¨¨παιδιά¨¨ ..

 6. Σπύρος avatar
  Σπύρος 10/07/2010 13:38:10

  Mπά...Ακόμα δέν εμφανίστκε ο ΄ψύχραιμος΄νεροκουβαλητής τής Ντόρας νά γράψει σέ διάφορους τόνους οτι η 'αριστερή τρομοκρατία' έβαλε τήν μπόμπα??

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Σπύρος 10/07/2010 14:42:09

   Mπα,κεντρωοι τρομοκρατες ησαν σαν τη χουντα του Βιντελα.

   • Σπύρος avatar
    Σπύρος @ ψυχραιμια 10/07/2010 15:01:56

    Είπα κι΄εγώ...Νά δώ πότε θα ζητήσεις επισήμως νά βγεί η αριστερά εκτός νόμου ,σάν τόν Πάγκαλο καί τόν Μπουμπούκο.

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ Σπύρος 10/07/2010 15:13:38

   Αχ βρε κ.Σπύρο , ποια αριστερά αλήθεια?

   Του κ.Καζάκη παραδείγματος χάρην ?

   • Beyond The Stars avatar
    Beyond The Stars @ undercover gpr 10/07/2010 17:58:41

    ...του Βούτση!

 7. etsi_kai_allios avatar
  etsi_kai_allios 10/07/2010 13:54:34

  εμένα πάντως μου κάνει εντύπωση το εξής: τα παραπάνω θυμίζουν πολύ έντονα κάποια κομμάτια που χρησιμοποιούν στον αντιπολιτευτικό τους λόγο ο Σαμαράς και η Παπαρήγα. Λες και με αυτό τον τρόπο, θέλουν να τους "εγκλωβίσουν" ώστε την επόμενη φορά που θα πουν λόγου χάρη:

  "Ο Παπανδρέου μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, αναίρεσε όλες τις φιλολαϊκές προεκλογικές του υποσχέσεις που έφεραν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, και με πρόσχημα τις λανθασμένες πολιτικές επιλογές των προκατόχων του, ξεκίνησε να κλιμακώνει την αντεργατική του πολιτική. Υπακούοντας πλήρως στις απαιτήσεις του εγχώριου κεφαλαίου, της Ε.Ε., της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας και του ΔΝΤ, κατεδάφισε τις τελευταίες κολόνες του κοινωνικού κράτους, στέλνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα κεκτημένα δεκαετιών" κοκ, ο Γιωργάκης να τους πει "ΜΙΛΑΤΕ ΟΠΩΣ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ.

  Μια σκέψη κάνω. Και στη Πράσινη Χούντα των ΜΜΕ μάλλον θα επικρατήσει, αν χρειαστεί :)

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ etsi_kai_allios 10/07/2010 14:14:45

   Αυτό που λες μου θυμίζει τη δήλωση του Πάγκαλου ότι ο πολιτικός λόγος του ΚΚΕ ήταν αυτός που "κίνησε" το χέρι των εμπρηστών της Μαρφίν. Λες στο μέλλον να βάλουν και τον Σαμαρά στο κάδρο;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ etsi_kai_allios 10/07/2010 14:41:12

   Ειναι δυνατον οποιοσδηποτε πολιτικος της ΝΔ να πει φρασεις οπως "Υπακούοντας πλήρως στις απαιτήσεις του εγχώριου κεφαλαίου, της Ε.Ε., της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας και του ΔΝΤ, κατεδάφισε τις τελευταίες κολόνες του κοινωνικού κράτους, και τα λοιπα.
   Καμμια σχεση λοιπον με Σαμαρα.
   Η φρασεολογια αυτη ειναι απο αλλου.

   • etsi_kai_allios avatar
    etsi_kai_allios @ ψυχραιμια 10/07/2010 14:42:30

    δεν ειπα ότι θα πει ακριβώς αυτα! ήμαρτον. κάποια από αυτά να πει χρειάζεται για να τον διαβάλουν.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 10/07/2010 14:48:22

    Αυτο να μην το φοβασαι.Θα τον πουν λαικιστη,δεξιο ως ακροδεξιο,περιοριστικο και αλλα ,οχι ομως αυτο γιατι δεν πιανει.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ etsi_kai_allios 10/07/2010 15:13:10

   Θα δείξει αν βάλουν και τον Σαμαρά μέσα. Πάντως, προβλέπονται σκληρές επιθέσεις Πάγκαλου και Καρατζαφέρη στη Παπαρήγα, της μουρλής θα γίνει...

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ etsi_kai_allios 10/07/2010 16:25:33

   ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΑΤΟΠΗΜΑ

   • ataktos avatar
    ataktos @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 10/07/2010 16:29:24

    ΡΗΓΑΣ Φ-μα η τελευταία .. αποτυχημένη προσπάθειά του μπουλντόγκ προς Αριστερά γενικά ..δεν την κατάλαβες

 8. Maya avatar
  Maya 10/07/2010 14:12:10

  Πολύ καλογραμμένη, προσεγμένη και εύστοχη επιστολή. Θυμίζει 17Ν.

  • ataktos avatar
   ataktos @ Maya 10/07/2010 14:18:14

   χρόνο διαθέτουν άφθονο .. χρήματα και μέσα επίσης, ... μερικός τσαπατσούληδες του ... είδους αποδείχτηκαν .. κρίμα ο αδικοχαμένος ..και τα παιδιά η σύζυγος ..

 9. Ι. Αμηλίδης avatar
  Ι. Αμηλίδης 10/07/2010 14:13:24

  Οι κομμουνιστές τρομοκράτες του 1943 εμπνέουν τους νεοκομμουνιστές τρομοκράτες του 2010.
  Όταν ξεφορτωθούμε τις μαρξιστικές βλακείες, την αναρχία και την άκρα Αριστερά θα αησυχάσουμε.

 10. undercover gpr avatar
  undercover gpr 10/07/2010 14:15:11

  Πάντως σύμφωνα με τη επιχειρησιακή περιγραφή ο χρόνος που τελικά έσκασε η βόμβα δεν ήταν στον έλεγχο των βομβιστών (με απόκλιση 2-3 ημερών?), οπότε το να συνδέεται η στιγμή της έκρηξης με τις πολιτικές εξελίξεις στη Βουλή ίσως και να μην είναι τόσο ρεαλιστικό.Από κει και ύστερα λένε πολλές αλήθειες με παιδικό τρόπο όμως.

  • Maya avatar
   Maya @ undercover gpr 10/07/2010 14:39:21

   Σε ποιες πολιτικές εξελίξες αναφέρεστε; Έχουμε μπει στο ΔΝΤ από τις 5 του Οκτώβρη.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Maya 10/07/2010 14:55:12

    Πολλοί σχολιαστές εκείνη τη μέρα (μεταξύ των οποίων κι εγώ) συνέδεαν την έκρηξη με την επικείμενη ψήφιση του ασφαλιστικού/εργασιακού την οποία μετά απέσυρε το Πασόκ.

 11. anonymous avatar
  anonymous 10/07/2010 14:15:38

  ποιος θα φυλαξει τους φυλακες απο τους φυλακες;;;
  αν ειναι αυθεντικη περιεργεια προκαλει η προσταγη ¨αναλάβατε δρασεις!¨ σε στρατιωτικη γλωσσα

  αν παλι ειναι κατασκευασμενη ισχυει αυτο που γραφει ο ανωτερω σχολιαστης για να πτοηθει ο σαμαρας πρωτιστως ως δεξιος και να δεσμευθει οτι ειναι αντιθετος με το ¨πεζοδρομιο¨ -οπως και εκανε προχθες στο λογο του- και η παπαρηγα -που δεν προκειται να πτοηθει φυσικα- να το βουλωσουν και να κατσουν στα αβγα τους

 12. Σπύρος avatar
  Σπύρος 10/07/2010 14:26:54

  O Aφριστίδης πήρε ρεπό ή άλλαξε nick?

 13. anonymous avatar
  anonymous 10/07/2010 14:53:48

  η προκυρηξη πολιορκει και απο δεξια και απο αριστερα,σωστα το εντοπισε ο etsi ki allios

  ειναι φιλολαϊκο και κατα της διαφθορας
  δεν καταφερεται κατα των χαμηλοβαθμων αστυνομικων
  δεν αμφισβητει την αστικη δημοκρατια, π.χ. στο εδαφιο ¨Η βίαιη περικοπή των ονομαστικών μισθών, των συντάξιμων αποδοχών και γενικότερα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που προετοίμασαν ο Λοβέρδος και ο Παπακωνσταντίνου, κατ’ εντολή της τρόικα, ακυρώνουν στη πράξη το ίδιο το περιεχόμενο της αστικής δημοκρατίας¨

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ anonymous 10/07/2010 15:02:35

   Αυτο μη νομιζεις οτι δεν ειναι αμφισβητηση.Στην πραγματικοτητα προσπαθει να θεμελιωσει την αποψη οτι η "αστικη δημοκρατια" ειναι καλπικη και παραβιαζεται πρωτα απο τους λειτουργους της για να δικαιολογησει τη δικη του βομβα.
   Η ιδια η φραση "αστικη δημοκρατια" λεγεται απο ορισμενο πολιτικο χωρο.
   Τα ουσιαστικα δεν παιρνουν επιθετικο προσδιορισμο παρα μονον εαν πρεπει να ξεχωρισουν απο αλλα ουσιαστικα με αλλα χαρακτηριστικα.
   Η φραση "αστικη δημοκρατια" μπορει να ειπωθει μονον απο καποιον που πιστευει οτι υπαρχει και αλλη μη αστικη δημοκρατια.
   Κανεις δεν ονομαζει το χιονι "ασπρο χιονι" αν δεν πιστευει οτι υπαρχει και μαυρο χιονι.

   • anonymous avatar
    anonymous @ ψυχραιμια 10/07/2010 15:34:43

    μπα,εννοιες 'υπερεθνικος' 'νεοσοφιστες' 'αρχοντες της συσκοτισης και του ψευδους' 'τυρανισκοι' ειναι περιεργες για ταξικη μονοδιαστατη προκυρηξη
    δεν ειναι καν διχαστικη
    το τυφλο χτυπημα βεβαιως ειναι απολυτως καταδικαστεο

 14. Σπύρος avatar
  Σπύρος 10/07/2010 15:18:58

  Δέν κατάλαβα.
  Απαγορεύεται στούς πολίτες μιάς χώρας νά επιθυμούν νά ανατρέψουν τό Σύνταγμά της ή και νά τό βελτιώσουν ή ακόμα και νά αμυνθούν στήν επίσημη βία καί κατάλυση ακόμα και αυτού τού ΄αστικού σντάγματος΄πού ήδη επέβαλλαν ο GAP ,η Ντόρα και ο Καρατζαφέρης ψηφίζοντας τό Μνημόνιο υποδούλωσης πού έφερε τήν Χώρα υπό Κατοχή παρόμοια μέ αυτήν τού 41??
  Γιά κοίτα βρέ κάτι παπαγάλοι πού μέ τό ζόρι θέλουν νά μήν μιλά κανείς και νά χαιρετά μέ δουλοπρέπεια τήν Γερμανική μπότα...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Σπύρος 10/07/2010 15:23:32

   Υπαρχουν ολες οι διαδικασιες αναθεωρησης αλλα πρεπει να κερδισουν τις εκλογες και οχι να βαζουν βομβες.

   • Σπύρος avatar
    Σπύρος @ ψυχραιμια 10/07/2010 15:27:56

    Δώσε στοιχεία καί άσε αυτή τήν απαράδεκτη προπαγάνδα..
    Ποιοί βάζουν βόμβες.
    Οι ΣΥΝασπισμένοι ή οι ΚΚΕ έδες?? Οι Συνιστώσες μήπως??
    Καί μήν αρχίσεις πάλι τά περί ΄ηθικής αυτουργίας΄γιατί αυτά τά γράφανε οι κυβερνητικές φυλλάδες τού 50 και ο Γεωργαλάς..

    Α και πούσαι..Προχτές στην διαδήλωση κυκλοφορούσαν και κάτι αριστερές γκόμενες μέ καλτσόν πούχε ρίγα...Μάλλον κόρες τών Λαμπρακισσών πρέπει νάσαν ,πώς λέγανε τότε ότι οι μαυροφορεμένες Λαμπράκισσες ΄παρέσυραν τούς νέους είς τόν κομμουνισμόν΄...
    Σέ τί κοινό νομίζεις ότι απευθύνεσαι ??Σέ οπαδούς τού Γκοτζαμάνη μόνον?

   • Γιάννης Σ. avatar
    Γιάννης Σ. @ ψυχραιμια 10/07/2010 15:31:21

    Η κυβέρνηση που προκύπτει από αυτόν τον εκλογικό νόμο, είναι αντισυνταγματική, γιατί δεν την ψηφίζουν οι 2 στους 3. Για ποια βούληση των Ελλήνων μιλάμε;

   • ataktos avatar
    ataktos @ ψυχραιμια 10/07/2010 15:37:46

    ψυχραιμια-
    δλδ. αυτές της οικονομικές , οικολογικές, κοινωνικές βιολογικός κλπ βομβαρες (έλα να σου δείξω π.χ. στο χωρίο μου όπου αιτημαζουν ...αποθήκες πυρηνικών αποβλήτων ) που μας έβαζε το ΠΑΣΟΚ τοσα χρόνια παντου στην Ελλαδα .. είναι Συνταγματικά .. κατοχυρωμένες ..η με περίεργους Νόμους ... σωστός δεν λέω ο συλλογισμός σου

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 10/07/2010 15:43:39

    Οχι βεβαια.Αυτοι που βαζουν βομβες το λενε μονοι τους.
    Παλια ηταν η 17Ν.ο ΕΛΑ,η "Αντικρατικη Παλη" ,οι "ΕΠαναστατικοι Πυρηνες" και αλλοι.
    Τωρα ειναι η "Σεχτα Επαναστατων", η "Λαικη Θεληση" και οι σημερινοι που θα διαλεξουν ονομα και θα μας το ανακοινωσουν προσεχως.
    ΟΙ δικηγοροι τους ειναι απο το Δικτυο Κοινωνικων και Πολιτικων Δικαιωματων.Δεν υπαρχει κανενα μυστηριο.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 10/07/2010 15:44:43

    @ ατακτος

    Το ΠΑΣΟΚ το ψηφιζει ο κοσμος και κανει οσα κανει.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 10/07/2010 15:47:04

    Ειναι δυνατον σε διαδηλωση Ιουλιο μεσημερι να φορουν καλσον;
    Καποιο λαθος εγινε.

   • ataktos avatar
    ataktos @ ψυχραιμια 10/07/2010 15:48:36

    μπαγάσα ..και τον Αδόλφο ..τον ψήφισέ ο λαός του δημοκρατικά ... αστοισες

   • ataktos avatar
    ataktos @ ψυχραιμια 10/07/2010 16:02:30

    ‎"Η Δημοκρατία είναι ο διαχρονικός εχθρός του Καπιταλισμού" (Ζακ Ρανσιέρ)

 15. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 10/07/2010 15:33:06

  Θυμήθηκα ένα ανθρωπάκι από την ηγεσία της ΓΣΕΕ που είχε λερωμένη τη φωλιά του όταν τους συνάντησα επαγγελματικά στα τέλη της δεκαετίας του 90. "Θα με φάει η 17Ν" έλεγε. Άραγε τώρα με την προκύρηξη που τόσο θυμίζει 17Ν πόσους φρουρούς θα ζητήσουν όλοι οι συναινούντες Παναγόπουλοι;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Κοντη Λιζα 10/07/2010 16:24:25

   Κάποτε έλεγα ότι η εξάρθρωση της 17Ν απλά σημαίνει ότι θα πολλαπλασιαστούν οι κομπίνες και θα αποθρασυνθούν οι κλέφτες δημοσίου χρήματος ελλείψει μπαμπούλα. Μάλλον είχα δίκιο αν σκεφτούμε πως οι εποχές σκανδάλων Κοσκωτά κλπ θυμίζουν παιδική χαρά σε σχέση με τα ποσά που φαγώθηκαν έκτοτε.

 16. Σπύρος avatar
  Σπύρος 10/07/2010 16:15:51

  Ελα ρέ Ψυχραιμία πού δέν θυμάσαι τήν προπαγάνδα γιά τίς Λαμπράκισσες..
  Στο ξανάγραψα..
  Δεν μιλάς ούτε σε 15 χρονα ούτε σέ φίλους τού Γκοτζαμάνη μόνον..
  Συνέχισε τήν προπαγάνδα σου γιά τήν Ντόρα..
  Αν και νομίζω οτι τώρα θά σέ προσλάβει ο Πάγκαλος..
  Αλλως τε ολοι αυτοί τήν ίδια μούρη έχουν..

  ΄Εκσυγχρονισμένος΄Αφριστίδης είσαι και σέ έχεουν πάρει χαμπάρι άνθρωποι διαφόρων ιδεολογιών πού συμμετέχουν εδώ μέσα.
  Συνέχισε τήν ΄good job'.

  • Akyros avatar
   Akyros @ Σπύρος 10/07/2010 16:38:39

   An το δεις αναλογικά -γιατί η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα- η μεθόδευση της διαδοχής από την κατηραμένη (Νδ), στο φερέλπιδον(ΠΑσοκ) είχε στοιχεία ...επαράτου!
   ...2-3 χρόνια "εξεγέρσεων", μπάχαλου, καταστροφών, ΦΟΒΟποίησης, με θύματα το ιστορικό κέντρο ως Οικονομία του εμπορίου και της πολιτισμικής επαφής , την περιφεριοποίήση του, την δαιμονοποίησή του, την κατάληψή του τελικά από ...πολυπολιτισμικούς στρατούς,
   ....εξευτελισμός του πολιτικού κόσμου με ένα Καραμανλής πάλι, σε άλλο κάδρο βέβαια ( δεν ήταν ...Παρών ο Γκοτζαμάνης, αλλά μια χαρά εξυπηρέτησε ένας... Κορκονέας!)
   ...το 1-1-4 "ντύθηκε" την κατάργηση η όχι του άρθρου 16,
   ...Μια, ονόματι ΚΑΙ Μητσοτάκη -πάλι γελάει η ιστορία -κι η αποστασία στα τώρα, γίνεται κομματοπειθαρχική ...αποπομπή,
   ...Σκάνδαλα, ρώσοι, Κίνδυνος για τα ...Αμερικανικά συμφέροντα, υπερασπιστές τους -εκεί που δεν τους περιμένεις!
   ...Εμπρησμοί μετά φόνων, πέμπτη, έκτη -θα σε γελάσω- Φάλαγγα, εσωτερικό μέτωπο, Κανάλια πλέον στον ...ανένδοτο, -Ο Λαμπράκης πέθανε αλλά παρεμπιπτόντως η μαμά του..ζει-
   ...Οι τούρκοι εκεί, δυνατότεροι από ποτέ, η Κύπρος εκεί, παραδομένη όσο ποτέ, έτοιμη σα ώριμο φρούτο να φτιάξει πολλές μαρμελάδες με σιρόπια πετρελαίου,
   ....ο Χριστόφιας, ως ρόλος, στον ίδιο με τον προηγούμενο ...Στάλιν της Μεσογείου, στο πιο δουλοπάροικον, στον πιο μικρό, στο πιο ουτιδανό, πιο του κομπάρσου-σερβιτόρου, τέλος πάντων...
   -Πορτοκαλάδα θέτε; Δεν θέτε! Λεμονάδα;

   ...Η ...Βλάχου της εποχής, να φωνάζει για σωτήρες μετεμψυχωμένη στον ...Μητσοτάκη, όταν έλεγε στο Παπαχελά πως "πρέπει να πάμε πίσω! Ο Έλληνας πρέπει να φτωχύνει!"
   Άσε πια για "Τσιριμώκους" και "Γαρουφαλιάδες"! Άπαντες παρόντες στο Ριμέικ!

   Οι "σωτήρες"- αυτή την φορά έμαθαν από τα λάθη τους, άσε που σχεδιασμοί σαν του Κίσινγκερ, έζησε ο ...Νους να τους δει να ολοκληρώνονται- και πήγαν με το νόμο!
   Εκλογές!
   Έκαναν την διαφορά(11!), "έχασαν" τα "λεφτά που υπήρχαν" σε μια νύχτα (4-5 Οκτωβρίου, συγκεκριμένα στο συνέδριο του ΔΝΤ στην Κωνσταντινούπολη-Ιστανβούλ), κατήργησαν -αυτή την φορά ανάποδα ε!- ό,τι προσδιόριζε το "εθνικό/η", (και ως προσδιορισμός ενοχλεί!), κατήργησαν την ...Μακεδονία, το ...Αιγαίο, την ...ναυτιλία, ως υπουργεία,
   πέρασαν το μεταναστευτικό,τον Καλλικράτη, το Μνημόνιο, τον ...25ο μεσημβρινό -αφού κατάφεραν να κάνουν "ζήτουλες χρημάτων και συμφέροντος" τους υπερασπιστές του 27ου-, στείλαν την ...Κοκλα στην Θράκη, έβαλαν την Δραγώνα στο πΑϊδίας -έτσι για να μην χάσω επαφή με τα παλιά το βάζω-
   Κι άλλα κι άλλα!
   Χθες είδαμε την ...Συμβουλευτική να συνεδριάζει στην ΒΟυλή και να ψηφίζει το Ασφαλιστικό.
   Τα "κεκτημένα", το "δίκαιο του εργάτη", τα ...αποτελέσματα του "ταξικού αγώνα" και άλλα φληναφήματα, έλαβαν τέλος! Γκέϊμ Οβερ!

   Κι η πλάκα είναι, ότι ο Λαός αντιδρά πάλι όπως τότε!
   Χωρίς καμιά αντίδραση ουσίας.

   Κουρασμένος, ταλαιπωρημένος ,καμένος, φοβισμένος , «παιδαγωγημένος» από τους προστάτες του και τους ...ηγήτορες της διαρκούς ...οργής του, εκπαιδευμένος πια από την κούνια ο κυρίαρχος λαός, ονειρεύεται περισσότερο το ντάνσιγκ γουιθ δε σταρς και προσυπολογίζει ώς πιθανό-σιγά τα ωά των κοτών-, για την ...ενίσχυση του εισοδήματος «λειτουργίες και δράσεις» που συντηρούσαν οικογενειακούς προϋπολογισμούς σε γνωστούς παραδείσους εφαρμογής των οραμάτων σφυροδρεπάνιων η αμερικάνιων νοσταλγών, στα ξενοδοχεία, τις μπάρες και τα στενά σοκάκια!
   Αντε και με την νίκη!
   Αραγε πάλι μια... "εθνική καταστροφή " θα φέρει την ...απελευθέρωση; Ποιοι θα είναι οι ...νεοαντιστασιακοί που θα πάρουν ...συνταξη και οφιτσια στα χρόνια που δεν θα ζήσω;

   Οι ...κροτιδοφόροι ή οι ...καναπεδάτοι;

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Akyros 10/07/2010 18:19:25

    ΕΥΛΟΓΑ ΚΑΙ ΟΡΘΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ


    ΑΝΤΙ ΑΛΛΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΗΝ Ακροτελεύτια διάταξη ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΑΡΘΡΟ 12Ο

    1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε' Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.

    2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν Θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

    3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

    4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη Βία.

 17. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 10/07/2010 16:24:14

  ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ...ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΑΞΩ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ; ΜΗΠΩΣ;

 18. Beyond The Stars avatar
  Beyond The Stars 10/07/2010 16:30:57

  Η σχετικά καλογραμμένη προκήρυξη
  της νεοδημιουργηθείσας "επαναστατικής" οργάνωσης
  [η οποία -όπως όλες οι προυπάρχουσες- είναι άλλο ένα φρούτο
  του ευρύτερου "αντιεξουσιαστικού" χώρου
  δηλαδή της "αριστεράς" και της προσόδου,
  η οποία -ώς συνήθως- απαρτίζεται απο "ηρωικά τέκνα"
  -σύμφωνα παντα με τις σχετικές "αγιογραφίες"-
  παλιών "αγωνιστών" της "πανανθρώπινης της λευτεριάς"]


  Οι "αγωνιστές-επαναστάτες" μεταξύ πολλών άλλων
  στη φράση
  ["Ειλικρινά χαιρετίζουμε τη γενναία αυτή σας απόφαση και σας διαμηνύουμε κατηγορηματικά πως στο τέλος που οραματίζεστε δεν θα είστε μόνος. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας για να σας ευχηθούμε καλό κατευόδιο. Δεν χάνουμε τέτοια γλέντια!"]
  δίνουν το μήνυμα στον υπουργό [ή στους αναλυτές]
  ότι επιθυμούν να τον δολοφονήσουν.

  Συγκεκριμένα στο
  " Εμείς θα είμαστε δίπλα σας για να σας ευχηθούμε καλό κατευόδιο."

  Η λέξη κλειδι είναι το "δίπλα σας"...

  Ο νοών νοείτω.

 19. Akyros avatar
  Akyros 10/07/2010 16:44:07

  οπως τα λες! της "αριστερας και της ...προΣόδου!"

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ Akyros 10/07/2010 16:45:45

   Δεν το έγραψα τυχαία.
   Είναι η σκληρή πραγματικότητα!

   • Akyros avatar
    Akyros @ Beyond The Stars 10/07/2010 16:51:26

    σ΄αυτο ΚΥΡΙΩΣ συμφωνώ χρονια τώρα και χαρηκα που βρήκα κι αλλον ενα! ¨)

 20. ataktos avatar
  ataktos 10/07/2010 16:57:34

  καλά μόνο εσείς έχετε το δικό μας IP .. εμείς το δικό σας ΌΧΙ ..ε καλά

 21. Σπύρος avatar
  Σπύρος 10/07/2010 17:07:32

  Ε καλά.Εμφανίστηκε και ο into the shit νά γράψει την προπαγάνδα τής πρεσβείας.

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ Σπύρος 10/07/2010 17:27:24

   Η αλήθεια μπορεί να πονάει μερικούς,
   [ειδικά αυτούς οι οποίοι είναι Deep into ]
   αλλά τί να κάνουμε ας βάλουνε λίγο λαδάκι,
   για να τους περάσει....

   ΥΓ
   Ποιά πρεσβεία απο όλες?

   [Περαστικά α!]

   • Σπύρος avatar
    Σπύρος @ Beyond The Stars 11/07/2010 02:36:41

    Από τήν πολλή οσφυοκαμψία και το κεφάλι μέσα στο νερό δέν θα μπορείς νά ανασάνεις..

   • Beyond The Stars avatar
    Beyond The Stars @ Beyond The Stars 11/07/2010 13:08:08

    Δεν είναι παράξενο που χρησιμοποιείς σαν απειλή
    τις μεθόδους της NKVD.
    Αλλά ξεχνάς πως αυτές οι μέθοδοι βασανιστηρίων,
    [αααχ αυτές οι χρυσές εποχές του "πατερούλη"]
    οι οποίες εφαρμόστηκαν κατα 99.99%
    ενάντια σε Σοβιετικούς κομμουνιστές
    [για τον εσωτερικό έλεγχο της Σοβιετικής Αυτοκρατορίας] και μόνο κατα 0.01% ενάντια σε ξένους "φασίστες", εξηγούν το λόγο για τον οποίο παραμένεις πάντοτε πιστός στο κόμμα...

    Εκτός αν έφτασε η ώρα να μετονομαστείς [εδώ τουλάχιστον]
    σε Λαβρέντι!
    ________________________________________________________

    Οι σοσιαλιστικές μέθοδοι πειθούς-ελέγχου-και φόνου
    ποσώς με απασχολούν.
    Στην Ιστορία καταγράφησαν όμως είκοσι εκατομμύρια θύματα
    -όλοι πολίτες της Σοβιετικής Ένωσης.
    Η "πανανθρώπινη η λευτεριά" [θα μου πείς]
    είχε βέβαια και το κόστος της...

 22. ros avatar
  ros 10/07/2010 18:00:37

  Κaτα τα άλλα, ακόμα, οι καλοπληρωμένοι ΜΜΕ-Μονίτορινκ, επιμένουν ότι το Υπουργείο και οι ασφαλιστικές του δικλείδες υπέστησαν καίριο κτύπημα και όχι η προσωπική επιλογή κάποιου να τις αγνοήσει, για τον ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ!

  Γιατί αυτό είναι το Θέμα!

  Κατά ποσο φέρει ευθύνη κάποιος, που εξέθεσε αυτήν καθ΄ αυτήν την δομή του κεντρικού συστήματος ασφαλείας της Ελλάδος, διαχειριζόμενος ό ίδιος με ευθύνη του, μια επιστολή προς τον ίδιον, στο προσωπικό του γραφείο, να φτάσει ανενόχλητα στην καρδιά του Υπουργείου Δημοσίας Ταξεως-ακόμα κι αν ξαναβαφτισμένο, ονομάζεται κατ ευφημισμόν, Προστασίας του Πολίτη!
  Η ουσία παραμένει!
  Και ευθύνη φέρει
  και λάθος ενήργησε
  και αποτέλεσμα των πράξεών του ήταν ο θάνατος ενός ανθρώπου!
  Αν αυτο συνέβαινε επι κατηραμένης ΝΔ, φαντάζεστε τι θα είχε συμβεί;

  Ακόμα θα ούρλιαζαν ο ίδιος και το ...ΜαγαροΚανάλι!

  Γιατί δεν του ζητήθηκε, από κανέναν, να αναλάβει τις ευθύνες του;

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ros 10/07/2010 18:23:20

   ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

  • ataktos avatar
   ataktos @ ros 10/07/2010 18:36:42

   αυτός .. ακόμα ζει με της δάφνες ¨¨εξαρθρώσεις¨¨ της 17Ν ΧΙΧΙΧ .. είδες κανένα σκυλάκι να ντρέπεται για της πράξεις του .. μόνο οταν την φάει... την κλωτσιά

 23. ros avatar
  ros 10/07/2010 18:03:32

  ros kai akyros, ταυτά! Τάφαγεν ο κέρσωρ τα γράμματα!

 24. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 10/07/2010 21:29:40

  @ μου φαίνεται φίλε με nickname ¨ρήγα φεραίος¨ ΟΤΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ-ΚΑΛΒΟΣ ¨SAYS...¨ ΤΟ ¨ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ¨ - ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ( 1800 - ΠΙΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ 2010 ! - ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΘΟΥΡΙΟΥ :

  ¨ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΜΟΥΝ...¨( ΡΗΓΑΣ - ΦΕΡΑΙΟΣ ).
  -------------------------------------------------------

  Σε αντίθεση με αυτούς που θα προσπαθήσουν να σκυλέψουν τη μνήμη του , υπάρχει ένα θαυμαστό άσμα , τους στίχους έγραψε και μελοποίησε ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης όταν βρισκότανε εξορία ( ¨κατοίκον περιορισμό¨ ) στην ορεινή Ζάτουνα.

  Πρόκειται για ένα συναρπαστικό λυρικό μουσικό μοτίβο , το οποίο εμφανίζεται συχνά στην μνήμη μου και τον σιγοψιθυρίζω , όταν χαζοσυζητάμε , ¨σχολιάζουμε-φιλοσοφούμεε την στείρα πολιτική επικαιρότητα¨ , σαφώς ¨μετά μαλακίας¨ , στις ατελείωτες ταβερνήστικες παρέες, τις φαγοσυνάξεις των σκυφτών νεοελλήνων :

  ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΕ Σ΄ΕΣΕΝΑ ΚΡΑΖΩ...
  ---------------------------

  ΄Ρήγα Φεραίε σέ σέ Κράζω.

  Απο την Αυστραλία στον Καναδά
  κι απο την Γερμανία στην Τασκένδη
  σε φυλακές σε βουνά και σε νησιά,
  διασκορπισμένοι οι Ελληνες....


  Διονύσιε Σολωμέ σέ σέ Κράζω.....

  τρομοκρατούντες και τρομοκρατούμενοι
  κατέχοντες και κατεχόμενοι
  διηρημένοι οι Ελληνες.....

  Ανδρέα Κάλβο σέ σέ Κράζω..
  ...................................
  Λικνο ομορφιάς καί μέτρου η Πατρίς μου
  Σήμερα Τόπος Θανάτου.


  Κωστή Παλαμά σέ σέ Κράζω...........
  ...................................
  Πατρίς τού Διγενή και τού Διάκου η Πατρίς μου.
  Σήμερα Χώρα Υποτελών.


  Νικο Καζαντζάκη σε σέ κράζω...
  Ομως αν λησμονούν οι θνητοί
  που μιλούν ακόμα την γλώσσα τού Ανδρούτσου
  η μνημη κατοικεί πίσω απο τά σίδρα και τίς σκοπιές.


  Αγγελε Σικελιανέ σέ σέ Κράζω.
  Η Ψυχή τής Πατρίδας μου είσαι σύ,πολύμορφο ποτάμι
  τυφλό απο το αίμα
  κουφό απο τον βόγγο
  ανήμπορο απο το μεγα μίσος
  και την μεγάλη αγάπη
  πού εξίσου εξουσιάζουν την ψυχή μου.
  .............................................

  Η Ψυχή τής Πατρίδας μου είναι αυτός ο σπόρος πού άπλωσε ρίζες πάνω στον Βραχο.

  Είσαι σύ Μάνα,Γυναίκα ,Κορη
  πού αγναντεύεις την Θάλασσα και τά βουνά
  και κρυφά βάφεις με αίμα
  τά κόκκινα αυγά τής Αναστάσεως
  πού εγκυμονούν οι καιροί και οι Αντρες.

  Αμποτες νάρθει στη δύστυχη Χώρα μου
  Πάσχα Ελλήνων.

  Αγνωστε Ποιητή σέ σέ Κράζω.΄.

  --------------------------------------------

  Από το έργο ¨Αρκαδία VI-VIII ¨ του Mίκη Θεοδωράκη.
  ------------------------------------------------------------------------

  Προτείνω την ανάγνωση μιας συγκλονιστικής ανάλυσης του μνημειώδους έργου που περιέχει και τα γνωστά τραγούδια ¨Μιλώ¨, ¨Στον άγνωστο Ποιητή¨ και το ο ¨ΧΑΡΗΣ¨ ...

  Έργο εμπνευσμένο από την Ελευθερία , την Πατρίδα και την μεγάλη πολιτιστική παράδοση των Ελλήνων και τους δημιουργούς της.

  http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=36009
  ---------------------------------------------
  http://www.e-orfeas.gr/content/view/140/220/
  --------------------------------------------
  http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/culture/personalities/theod.htm

  ------------------------------------------------

  ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

  http://www.youtube.com/watch?v=l2dNk8q9dS4

  ΤΗΝ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ ! ( με κάθε επιφύλαξη βέβαια... )

  http://www.youtube.com/watch?v=xcnUKBSQUDI&feature=related

  • ataktos avatar
   ataktos @ ΝΤΑΝΤΟΝ 10/07/2010 22:04:25

   ο Μίκης... είναι και κορηφαιος μουσικοσυνθέτης, άνθρωπος , πατριώτης και.. πολιτικό ον παγκόσμιας αναγνωρίσεις εμβέλειας και σεβασμού ..το αρνητικό(???) με αυτών είναι ότι εμπιστεύεται συχνά την εξουσία ..και εκεί .. εκτίθεται .. βιάζεται πυστευοντας οτι δεν θα προλάβει .. λίγο μου θυμίζει το πάντα μικρο παιδί ..

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΝΤΑΝΤΟΝ 10/07/2010 22:08:20

   παραλειψη μου να μην αναφερω τον Ανδρεα Καλβο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.