O Γ. Παπανδρέου, «αγκαλιά» με τον Φ. Κουβέλη, αδειάζει τον Βενιζέλο
24/04/2014 20:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O Γ. Παπανδρέου, «αγκαλιά» με τον Φ. Κουβέλη, αδειάζει τον Βενιζέλο

Σε έμμεση στήριξη του Κουβέλη και κανονικό άδειασμα της «Ελιάς» και του Βενιζέλου προχωρά ο Παπανδρέου

Αμέσως μετά τις εκλογές θα γίνει όπως όλα δείχνουν η τελική αναμέτρηση μεταξύ Ευ. Βενιζέλου και Γ. Παπανδρέου για την επικράτηση στον ελάχιστο χώρο που καταλαμβάνει πλέον το ΠΑΣΟΚ, αλλά ουσιαστικά για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Τα επεισόδια μεταξύ των δύο ανδρών είναι πολλά και φαίνεται ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση. Αλλά η πλάκα είναι ότι και οι δύο δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος δεν τους θέλει κι επιμένουν να θέλουν να παίξουν ενεργό πολιτικό ρόλο.

Μέχρι τότε, όμως, θα δούμε πολλά και με νόημα. Όπως η κίνηση του Γ. Παπανδρέου να πάει στην παρουσίαση του βιβλίου της φίλη του, Μαριλένας Κοππά η οποία ήταν ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, έφυγε από το κόμμα του Βενιζέλου καταγγέλλοντάς τον και τώρα έχει θέσει υποψηφιότητα με τη ΔΗΜΑΡ.

Το ενδιαφέρον στη συνάντηση αυτή και την πρώτη παρουσία του πρώην πρωθυπουργού σε μια εκδήλωση και με πολιτικό περιεχόμενο είναι ότι μεταξύ των παρουσιαστών του βιβλίου θα είναι και ο Φώτης Κουβέλης.

Δηλαδή μαζί ο κ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ σε βιβλίο υποψήφιας της ΔΗΜΑΡ για την ευρωβουλή η οποία έχει έρθει σε ρήξη με τον κ. Βενιζέλο. Αν αυτό δεν είναι έμμεση στήριξη του κ. Κουβέλη και κανονικό άδειασμα της «Ελιάς» και του Βενιζέλου τότε τι είναι;

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού θα περιστραφεί γύρω από τα μείζονα εθνικά διακυβεύματα της χώρας την επόμενη δεκαετία και το πως θα πρέπει να πορευθεί η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, προκειμένου να μεταβάλλει υπέρ της τους ευρύτερους ευρωπαϊκούς πολιτικούς συσχετισμούς.

Ουσιαστικά θα είναι μια ξεκάθαρη παρέμβαση για το ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας στο μέλλον. Οπως φυσικά εννοεί ο κ. Παπανδρέου την σοσιαλδημοκρατία και την κεντροαριστερά, γιατί σίγουρα δεν την εννοούν το ίδιο με τον κ. Βενιζέλο.

Από την άλλη ο κ. Κουβέλης μάλλον θα πρέπει να είναι χαρούμενος καθώς οι συμβολισμοί από την κοινή συνύπαρξη με τον πρώην πρωθυπουργό, τον ευνοούν. Ειδικά τώρα που το όνομά του ακούγεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. dimitrios avatar
  dimitrios 24/04/2014 21:21:50

  Έχει πλάκα αυτό να το χει για καλό ο κυρ-Φώτης;

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ dimitrios 25/04/2014 14:10:56

   ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΓΚΑΦΑ ΜΕ ΤΟΝ ...ΑΧΡΗΣΤΟ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ.

 2. Βατάτζης avatar
  Βατάτζης 24/04/2014 23:22:01

  Από αύριο ο Μπένυ, πρέπει να αρχίσει να διαφημίζει τη ρήξη του ΓΑΠ με το ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ, αν θέλει να δει άνοδο. Μπορεί να το κάνει με ξεκάθαρο τρόπο, αρκεί να ξεμπροστιάσει παράλληλα και ΟΛΟΥΣ τους ΓΑΠικούς που σκορπίστηκαν σε ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΤΑΜΙ, ακόμα και στην ΧΑ.... Κέρδος θα έχει!

  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ @ Βατάτζης 25/04/2014 13:09:05

   Δηλαδή η Τίνα και ο Παπουτσής που τους έχει (διορισμένους με παχυλούς μισθούς) ο Σαμαράς, δεν είναι ΓΑΠικοί πλέον?

 3. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 25/04/2014 05:16:56

  Πολύ σωστός ο Βατάτζης, αλλά και αυτόματα έρχεται στο νου η σκέψη, μήπως ήταν μέγα λάθος του Βενιζέλου αλλά και του Σαμαρά, να κάνουν τα πάντα ώστε να αφήσουν στο απυρόβλητο τον ΓΑΠ; Είναι δυνατόν ο άνθρωπος που οδήγησε την Ελλάδα στη μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή, σε ειρηνική περίοδο, να παρουσιάζεται τώρα ως τιμητής των πάντων;!!!!!!!!!!!!

  • Aegean times avatar
   Aegean times @ ΝΤΙΝΟΣ 25/04/2014 11:51:07

   Καλά αυτός την οδήγησε, οι άλλοι τι έκαναν, γιατί συνέχισαν στον δρόμο που χάραξε ο ΓΑΠ και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση? Ζήλεψαν την δόξα του ΓΑΠ και είπαν να υπογράψουν και αυτοί από ένα μνημόνιο?

  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ @ ΝΤΙΝΟΣ 25/04/2014 13:11:01

   Εχεις την εντύπωση πως αν είχαν καθαρή τη φωλιά τους θα τον άφηναν στο απυρόβλητο, όπως και ολόκληρη τη λίστα Λαγκάρντ?

   • Aegean times avatar
    Aegean times @ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 25/04/2014 14:46:12

    Αγαπητέ Δημήτριε, αν για κάτι πρέπει να είμαστε σίγουροι είναι για τις καθαρές φωλιές!!!

 4. iconology2009 avatar
  iconology2009 25/04/2014 11:33:38

  Μόνο άνθρωπος βαθιά ανιστόρητος θα το έκανε αυτό που κάνει σήμερα ο Παπανδρέου. Ακόμη και εμπαθής να είναι κάποιος και μνησίκακος και εκδικητικός όλα αυτά δεν θα τού έφταναν για να προδώσει την παράταξη που κληρονόμησε απ΄τον πατέρα του και που τον τίμησε-τίμησε; λέμε τώρα!-κάνοντας τον-όπως τέλος πάντων τον έκανε, με εκείνα τα αλήστου μνήμης νασερικά εσωκομματικά δημοψηφίσματα-πρόεδρο της. Μόνο άγνοια της Ιστορίας θα σε οπλίσει με την απαραίτητη αναισθησία απέναντι στην ελάχιστη υστεροφημία που σού απόμεινε-του συνεπούς παραταξιακού-για να κάνεις παραμονές των πιο κρίσιμων ίσως εκλογών για τη δοκιμαζόμενη, εξαιτίας σου κιόλας, παράταξη σου ένα τόσο δολοφονικά απονενοημένο βήμα. Ο Παπανδρέου είναι ο ορισμός του μοιραίου ανθρώπου. Μοιραίου ανθρώπου σε όλα: στη χώρα του-προσέχω τα λόγια μου και δεν μιλάω για πατρίδα του-η Ελλάδα τού πέφτει μητριά πατρίδα-στη χώρα του λοιπόν, στη παράταξη του-πατρική κληρονομιά που τη σκόρπισε μέσα σε οκτώ χρόνια-και φυσικά μοιραίος και αυτοκαταστροφικός ακόμη και για τον ελεεινό εαυτό του, κάτι που ασφαλώς και δεν μας απασχολεί παρά σαν γλαφυρή λεπτομέρεια της σκιαγράφησης αυτής της απίθανης και πρωτοφανούς στα ελληνικά πολιτικά χρονικά περίπτωσης.

  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ @ iconology2009 25/04/2014 13:17:46

   .Εχεις την εντύπωση οτι αυτή η παράταξη (ΠΑΣΟΚ) αξίζει έστω και την συπάθεια του ΓΑΠ? Και τί κληρονόμησε το Γκιωργκάκις απο τον πατέρα του? Δεν αποκλήρωσε ολα τα παιδιά του χάριν της Μιμής ο "Μεγάλος", αφήνοντάς τους μόνο το "όνομα"? Γιατί τόσκασε στον Καναδά η Σοφία, αλλάζοντας θρησκεία?

 5. Aegean times avatar
  Aegean times 25/04/2014 11:54:44

  Ω τι υπέροχος κόσμος, τι όμορφη μέρα, τι χαρμόσυνες εξελίξεις. Με αυτά και με αυτά το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν μας αφήνει να πλήξουμε καθόλου.

 6. δημης avatar
  δημης 25/04/2014 13:52:06

  Άλλο και αυτό αδειάζουν και τα άδεια;;;;;;

 7. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 25/04/2014 14:17:06

  ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ Ο ...ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

 8. Marcelos avatar
  Marcelos 25/04/2014 17:58:14

  Χίλιες φορές στη Βουλή ένα κεντρώο κόμμα της τάξεως του 4%-5% με αρχηγό το Βενιζέλο παρά ένα κόμμα με αρχηγό τον Παπανδρέου με όλο το βαθύ ΠΑΣΟΚ μέσα! Ο ΓΑΠ ίσως να μπορέσει να τραβήξει το βαθύ ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ (κυρίως τους πασόκους δημοσίους υπαλλήλους που κατέφυγαν εκεί μετά τις περικοπές) αλλά για τη χώρα είναι μόνο ΖΗΜΙΑ.

 9. airman avatar
  airman 25/04/2014 20:47:28

  "Ειδικά τώρα που το όνομά του ακούγεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας." Μάλλον ο ίδιος θέλει να ακούγεται το όνομά του για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Πρόεδρος πάντως θα βρεθεί!

 10. roadrunner avatar
  roadrunner 25/04/2014 21:47:11

  Δεν είναι και εύκολο να ερμηνεύσει κανείς τον ΓΑΠ...
  που μας έχει συνηθίσει σε πολύ χαμηλό, έως αόρατο προφίλ με ελάχιστες εξαιρέσεις (η προηγούμενη ήταν λίγο πριν την πρόταση δυσπιστίας του Σύριζα στο Στουρνάρα). Η τωρινή κίνηση συμπίπτει και πάλι, με μια συγκυρία έντονης εσωστρέφειας μέσα στο Σύριζα, και συγκρούσεων για τις επιλογές και τους αποκλεισμούς υποψηφίων (Χριστόπουλος-Σαμπιχά και τέλος Γλέζος).
  Πάντως, αν ανήκα στην "παραδοσιακή αριστερά" του Σύριζα, ίσως να εκλάμβανα την προσέγγιση Κουβέλη-ΓΑΠ, ως "μήνυμα" προς τον Τσίπρα, ώστε να ευνοήσει εντός του κόμματος, τις "πασοκογενείς" πολιτικές επιλογές γενικής φύσης, αλλά και τις "πασοκογενείς" υποψηφιότητες του ευρωψηφοδελτίου.

 11. η Dimi avatar
  η Dimi 26/04/2014 09:54:18

  “Συνεχίζει τις διακοπές του στην Κρήτη ο Παπανδρέου Γευμάτισε με την κόρη του σε εστιατόριο του Ηρακλείου news.gr.msn.com/political |Παρασκευή 25-4 2014 20:06 Παράταση στις Πασχαλινές του διακοπές δίνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός σύμφωνα με το prismanews.gr, βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε εστιατόριο του Ηρακλείου να γευματίζει με την κόρη του.

  Όπως φαίνεται άλλωστε και από τις φωτογραφίες ένιωθε άνετος με τους φωτογράφους που προσπαθούσαν να απαθανατίσουν την έξοδό του καθώς δεν δίστασε να τους χαιρετίσει σε αντίθεση με το «κρυφτούλι» που έπαιζε τον τελευταίο καιρό.”

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.