#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/07/2012 20:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O Βενιζέλος τορπίλισε τη συμφωνία για τα μέτρα(Ανανεωμένο). Πλήρης η επιβεβαίωση των ρεπορτάζ του Antinews, όπως διαφαίνεται μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενες αναρτήσεις, υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με το πακέτο των 11,5 δις ευρώ και παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει για να συγκεραστούν οι αντίθετες απόψεις, υπάρχουν ακόμη μεγάλες διαφορές που πρέπει να γεφυρωθούν.

Επιβεβαίωση του Αntinews υπάρχει και σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να καθυστερήσει την ανακοίνωση των μέτρων ώστε αυτό να συμπέσει με την ανακοίνωση της έναρξης της επαναδιαπραγμάτευσης και της επιμήκυνσης του προγράμματος για την Ελλάδα.

Η συνάντηση στο Μαξίμου ήταν απλά για να συμφωνήσουν ότι ... διαφωνούν και για να δώσουν ένα ακόμη ραντεβού ώστε να κλειδώσουν τα μέτρα. Ασφαλώς οι διαφορές είναι σημαντικές κυρίως σχετικά με τα μέτρα που θα αφορούν μισθούς και συντάξεις και τα ισοδύναμα ώστε να μην πληγούν τα χαμηλά εισοδήματα.

Ωστόσο, οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο και για μια… όψιμη προσπάθεια του μεγάλου διαπραγματευτή Β. Βενιζέλου να εμφανιστεί αυτός ως ο υπερασπιστής των φτωχών και των αδικημένων. Θέλει να κερδίσει σε επικοινωνιακό επίπεδο λέγοντας συνέχεια για την ανάγκη να τεθεί το αίτημα της επαναδιαπραγμάτευσης. Τώρα θυμήθηκε να υπογραμμίσει ότι είναι ανάγκη να αναχαιτιστεί η ύφεση, να ληφθούν αναπτυξιακά μέτρα, να προχωρήσουν διαρθρωτικές αλλαγές και να πραγματοποιηθούν ιδιωτικοποιήσεις.

H συνάντηση στο Μαξίμου και μια πιθανή συμφωνία τορπιλίστηκε από τις «επαναστατικές» απόψεις του κ. Βενιζέλου ο οποίος ξέχασε ότι αυτός μας έφερε στην κατάσταση που βρισκόμαστε και τώρα φωνάζει για τα «σκληρά» μέτρα. Ένα χρόνο ακριβώς από την ανακοίνωση του Μεσοπρόθεσμου – λαιμητόμο για εκατομμύρια Έλληνες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να βγει από… αριστερά στην κυβέρνηση και να παίξει το ρόλο του καλού θέλοντας να στριμώξει τον Αντώνη Σαμαρά.

Ενώ λοιπόν ο ίδιος υπέγραψε το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ τώρα φόρεσε λεοντή Τσε Γκεβάρα και επιμένει ότι δεν πρέπει να αποφασιστούν και να υλοποιηθούν άμεσα μέτρα που αφορούν περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα με το επιχείρημα ότι «θα προκληθεί κοινωνική έκρηξη».

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στην εφαρμογή των μέτρων να γίνει σε δυο φάσεις, όπως δηλαδή συμφώνησε πριν από την σύσκεψη των τριών στην συνάντησή του με τον κ. Κουβέλη. Δηλαδή, στην πρώτη φάση να προχωρήσουν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι αποκρατικοποιήσεις και η μείωση του κράτους και στην επόμενη φάση (τη διετία 2014-2016) να γίνει η διαπραγμάτευση για τα μέτρα που αφορούν σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που μπορεί να υπάρχουν τότε στην οικονομία.

Είναι προφανές ότι η κοινή στάση Βενιζέλου-Κουβέλη υπαγορεύεται από τις αφόρητες πιέσεις που δέχεται ο μεν πρώτος από κορυφαία στελέχη του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ που ετοιμάζονται να ιδρύσουν νέο κόμμα, ο δε πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ  απο βουλευτές και στελέχη της κόμματός του που έχουν φτιάξει “μέτωπο”.

Αντιθέτως ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας εκτιμούν ότι για να γίνει αποδεκτό το αίτημα της επιμήκυνσης και γενικότερα η επαναδιαπραγμάτευση πρέπει προηγουμένως να υπάρξουν δεσμεύσεις και συμφωνία για την υλοποίηση του προγράμματος των 11,5 δισ. ευρώ

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι στη σύσκεψη των αρχηγών συζητήθηκε το συνολικό πλαίσιο με  βάση το οποίο θα βγει η χώρα από την κρίση. Επίσης, σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή, σημείωσε ότι υπάρχει ύφεση που επηρεάζει και η οποία είναι βαθύτερη από αυτή που είχαν υπολογίσει οι θεσμικοί εταίροι υπέρ της χώρας.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε επίσης ότι τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στη κυβέρνηση βοηθούν με τα μέτρα που διαθέτουν, ωστόσο, χρειάζεται εθνική στράτευση γιατί το ζήτημα είναι εθνικό. Επιπλέον εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε ότι επιχαίρει την προοπτική η χωρά να οδηγηθεί στην καταστροφή και το αδιέξοδο.

Πέρα από την «ύποπτη» στάση του κ. Βενιζέλου, θα πρέπει να πούμε ότι το τοπίο εξακολουθεί να παραμένει θολό ως προς τα μέτρα και ως προς την ημερομηνία της… λυπητερής. Χαρακτηριστική του αδιεξόδου η δήλωση του Γ. Στουρνάρα: «Ψάχνουμε το άριστο μείγμα για τις περικοπές των 11,5 δισ. ευρώ», είπε για να επιβεβαιώσει το ρηθέν «όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει».

Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, όμως, δεν είναι εύκολο να ανακοινώσεις μέτρα που θα είναι επώδυνα για εκατομμύρια πολίτες, χρειάζεται πολύ σκέψη και ακόμη περισσότερη επικοινωνιακή διαχείριση. «Δεν πρέπει να ακυρώσουμε τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης και τη δυνατότητα να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη» είπε ο κ. Στουρνάρας προσθέτοντας ότι οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης συμφώνησαν στην ανάγκη εξεύρεσης των 11,5 δισ. ευρώ. Συμφώνησαν δηλαδή σρο αυτονόητο, στο μίγμα διαφωνούν.

«Δεν υπάρχουν διαφωνίες, συνεχίζουμε τις συζητήσεις τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Φ. Κουβέλης, θέλοντας να ρίξει τους τόνους ενώ τόνισε ότι συμφώνησαν οι αρχηγοί στην ανάγκη προώθησης ενός συνολικού στρατηγικού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης, αλλά όχι, τουλάχιστον προς το παρόν, στο πακέτο νέων μέτρων που πρέπει να υιοθετηθούν.

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα  «πολλά, μεγάλα και ακανθώδη προβλήματα» που αντιμετωπίζει η χώρα, ενώ τόνισε ότι «η ελληνική κοινωνία που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει άλλα βάρη».

Ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο δεν συζήτησαν για καμιά παράταση, ενώ όπως τόνισε «η συζήτηση συνεχίζεται και θα συνεχιστεί».

Παράλληλα ανέφερε ότι δεν υπάρχει διαφωνίες ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς. «Το αδιέξοδο το επικαλείται κάποιος όταν έχει διαφωνήσει, δεν υπάρχουν διαφωνίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συμπερασματικά: Ναυάγιο στην σημερινή συνάντηση, ελέω Βενιζέλου, ραντεβού με ελπίδες για συμφωνία στην επόμενη, και συνέχιση της αγωνιώδους προσπάθειας για τα μέτρα και της ισορροπίας τρόμου. Όπως άλλωστε έχουμε γράψει (και προειδοποιήσει) αν σπείρουν άνεμους θα θερίσουν θύελλες. Και όσοι θελήσουν να χαραμίσουν την τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας θα γραφούν στα μαύρα κατάστιχα της ιστορίας.

Διαβάστε κι αυτό: Μέτωπο Κουβέλη- Βενιζέλου

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΕΡΒΕΡΟΣ avatar
  ΚΕΡΒΕΡΟΣ 30/07/2012 22:16:46

  Αγχώνονται γι' αυτά που τους περιμένουν από Σεπτέμβρη και τα τρία πουλάκια. Το συναίσθημά τους λέγεται 'φόβος'. Κι εδώ που τα λέμε δίκιο έχουν. Ας μην τους επιτιμούμε αδίκως...

  • Iωάννης34 avatar
   Iωάννης34 @ ΚΕΡΒΕΡΟΣ 31/07/2012 00:47:21

   300 πουλάκια

 2. GO avatar
  GO 30/07/2012 22:28:11

  Viva La Revolución!!!

 3. Enzo avatar
  Enzo 30/07/2012 22:30:11

  Χεχεχε μα αυτός δεν τα είχε σχεδιάσει τα μέτρα ; Τώρα δεν του αρέσουν ;
  Σαμαρα πρόσεξε !

 4. panos avatar
  panos 30/07/2012 22:46:22

  Ο χειροτερος υπουργος οικονομικων τα τελευταια χρονια (δε σκαμπαζει γρι απο οικονομια) παιζει επικοινωνιακα παιγνια εις βαρος της χωρας και προς οφελος του κινηματος......πασοκ που ειναι και ο κυριος υπευθυνος της σημερινης καταντιας. Αυτος ζηταει επιμηκυνση του χρεους χωρις να του εχει πει κανεις οτι ετσι μεγαλωνεις τους τοκους και με την εσωτερικη υποτιμηση δεν οδηγουμαστε πουθενα. Ενω ο Α.Σαμαρας πρατει προς το παρον σωστα κανοντας καποιες μεταρυθμισεις που επρεπε να εχουν γινει απο χρονια και στη πορεια να κανει ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ και οχι επιμηκυση. Ευχομαι ο ΑΝΤΩΝΗΣ να μην τον λαμβανει και πολλη στα υποψιν(ο στουρναρας τον ξερει τι ασχετος ειναι στα περι οικονομιας ,και τον αγνοει συστηματικα). Πρεπει καποιος να του υπενθυμισει οτι η τωρινη κυβερνηση εχει καποιο κυρος και πρεπει να παραξει εργο και οχι να ειμαστε οι γελωτες των εκαστοτε ευρωπαιων, οταν επι υπουργειας του στο ......οικονομιας ετρωγε συχνα πυκνα ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ απο τους χαρτογιακαδες ευρωπαιους και ηταν σε μεγαλη ανυπολυψια απο τους εταιρους μας. Προφανως ο κυριος βενιζελος ξεχναει οτι ειναι ο κυριος υπευθηνος για την καταντια μας αυτος και το κομα του και στο τελος πλακα εχει να μας ζηταει και τα ΡΕΣΤΑ.

 5. xp avatar
  xp 30/07/2012 22:54:58

  Τα ποντικια φευγουν πρωτα όταν το σκάφος βυθίζεται....

  • Kargia avatar
   Kargia @ xp 30/07/2012 23:26:56

   Οι Ιπποπόταμοι να δεις

  • Heaven avatar
   Heaven @ xp 30/07/2012 23:36:08

   να φυγουν ολοι οι αρουραιοι γιατι βαραινουν εξαιρετικα το σκαφος!
   και που ξερεις!
   απαλλαγμενο απο το βαρος τους, να επιπλευσει τελικα και να μην βυθιστει!!!!!!!

   • Iωάννης34 avatar
    Iωάννης34 @ Heaven 31/07/2012 00:46:36

    Αντε να φύγουν να μην βυθιστεί.Καπετάνιο δεν πρέπει να έχει για να οδηγηθεί κάπου με ασφάλεια;
    Το ΟΥΣΤ το λέτε όλοι με ευκολία.Κανέναν πρόθυμο οδηγό δεν είδα να βγαίνει μπροστά

    • Heaven avatar
     Heaven @ Iωάννης34 31/07/2012 06:23:19

     καπετανιο εχει και μαλιστα ΑΡΙΣΤΟ!!
     ποντικοι και αρουραιοι μαζευτηκαν ομως πολλοι, παρα πολλοι!

 6. Κ. Βέρος avatar
  Κ. Βέρος 30/07/2012 23:04:24

  Αν αφήσουν ανέγγιχτα τα ειδικά μισθολόγια και κόψουν πάλι χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους , από Σεπτέμβρη προβλέπω εμφύλιο.
  Εκεί θα μας οδηγήσουν γιατί είναι προφανές ότι προστατεύουν τα δικά τους παιδιά και τις ... κάστες (ΔΕΚΟ,Δικαστικοί,Στρατιωτικοί, Πολιτικοί κλπ).

  • Γεωργία avatar
   Γεωργία @ Κ. Βέρος 31/07/2012 11:34:21

   Σοβαρέψου, μιλάμε για μέτρα 11,5 δις, όταν τα ειδικά μισθολόγια κοστολογούνται στα 200 εκ.

   • ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
    ΦΑΝΤΑΣΜΑ @ Γεωργία 31/07/2012 11:59:22

    Σοβαρέψου και εσύ !!!
    Το κόστος των ειδικών μισθολογίων –σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν επεξεργαστεί οικονομικό επιτελείο και τρόικα– αγγίζει τα 6 δισ. ευρώ και ειδικότερα αναλύεται ως εξής:

    1. Ενστολοι. Ανέρχονται σε 156.282, με το ετήσιο μισθολογικό τους κόστος να φθάνει τα 3,75 δισ. ευρώ. Κατά μέσο όρο οι συνολικές μηνιαίες αποδοχές (συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων) ανέρχονται σε 2.000 ευρώ.

    2. Ιατροί ΕΣΥ. Το μισθολογικό κονδύλι ξεπερνάει το 1.3 δισ. ευρώ για τους 22.245 γιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Κατά μέσο όρο οι μηνιαίες αποδοχές διαμορφώνονται στα 5.032 ευρώ.

    3. Δικαστικοί λειτουργοί. Οι 4.215 δικαστικοί «κοστίζουν» στο ελληνικό κράτος 317 εκατ. ευρώ ή διαφορετικά 6.271 ευρώ κατά μέσο όρο κάθε μήνα.

    4. Διπλωμάτες. Το μηνιαίο μεσοσταθμικό τους εισόδημα ξεπερνάει τις 6.500 ευρώ. Οι διπλωμάτες είναι 885 και το κονδύλιο που δαπανάει το κράτος φθάνει στο ποσό των 69 εκατ. ευρώ για τη μισθοδοσία τους.

    5. Καθηγητές (ΑΕΙ - ΤΕΙ). Το μισθολογικό κόστος ανέρχεται στα 480 εκατ. ευρώ. Οι 11.920 καθηγητές έχουν μηνιαίες αποδοχές ύψους 3.358 ευρώ ο καθένας κατά μέσο όρο.

    6. Αρχιερείς. Οι μόλις 85 αρχιερείς λαμβάνουν 4.545 ευρώ ο καθένας τον μήνα και κατ’ επέκτασιν απαιτείται ετήσιο κονδύλι 5 εκατ. ευρώ για την κάλυψη της μισθοδοσίας τους.
    ΕΠΙΠΛΕΟΝ υπολογίστε κατι δις για τα έξοδα ¨λειτουργίας τους ¨
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_18/02/2012_472939

    • Γεωργία avatar
     Γεωργία @ ΦΑΝΤΑΣΜΑ 31/07/2012 12:32:50

     Θέλεις να μου πεις ότι 200 χιλιάδες ΔΥ, κοστίζουν 6 δις, ενώ 600 χιλιάδες(+100 των ΔΕΚΟ) 13 δις;

     Για βάλτα κάτω αναλογικά και σε όσο αναφορά την ποιότητα της απασχολήσης τους. Ο κοινωνικός αυτοματισμός είναι πραγματικά έργο της Τρόικας και των επιτελών της.

     • ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
      ΦΑΝΤΑΣΜΑ @ Γεωργία 31/07/2012 19:16:44

      ΓΡΑΦΕΙς τα ¨ ειδικά μισθολόγια κοστολογούνται στα 200 εκ." - και μετά με μαγικό τρόπο τα κάνεις υπαλλήλους "Θέλεις να μου πεις ότι 200 χιλιάδες ΔΥ, κοστίζουν 6 δις "
      Δεν απάντησες στο ερώτημα , σε ποια κατηγορια ειδικού μισθολογίου ανήκεις ?
      ΑΝ η χώρα πάει κατι διαόλου , οφείλεται σε αυτούς που -Καταλαβαίνεις -ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ .....

     • Γεωργία avatar
      Γεωργία @ ΦΑΝΤΑΣΜΑ 31/07/2012 23:11:51

      Σου απάντησα πιο κάτω όταν μου υπέβαλες την ανακριτικού τύπου ερώτηση.
      Μήπως είσαι φαντασματάκι της τρόικας τελικά;

    • niknikopol avatar
     niknikopol @ ΦΑΝΤΑΣΜΑ 31/07/2012 13:48:58

     όλα αυτά μικτά. για βάλε κρατήσεις 20% τα ταμεία και 30% φόρος η εφορία, χώρια οι υπόλοιπες περικοπές και έλα μετά να μου πείς.... παλιοπαπαγάλε...

     • Περικλής avatar
      Περικλής @ niknikopol 31/07/2012 17:04:11

      Όταν κάποιος έχει μικτά 6.271 και για τις 3,000 αφορολόγητο παίρνει μείον τις κρατήσεις και φόρο 4,800 αν δε έχει επίδομα θέσης , παιδιών , συζύγου φτάνει 5,400.
      Από σπουδές έχει τελειώσει μια Νομική 4 χρόνια και 1 χρόνο σχολή του κλάδου. Για ωράρια δεν το συζητάμε γιατί δεν υπάρχουν (δουλεύουν στο σπίτι!!!).
      Με ποιον τον συγκρίνεις αυτόν; Μήπως πρέπει να πάρει και αύξηση και αναδρομικά γιατί οι βουλευτές κοστίζουν περισσότερο;
      Μήπως με τον γιατρό που δεν είναι φακελάκιας (τα φακελάκια υπάρχουν και σε άλλα ειδικά μισθολόγια....) παίρνει 3,000 ευρώ και δουλεύει τουλάχιστον 12ωρο στο Νοσοκομείο;
      Ρούπωκστα και μόκο , αν είσαι από αυτούς ή έμμεσα μασουλάς από αυτούς.

     • ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
      ΦΑΝΤΑΣΜΑ @ niknikopol 31/07/2012 19:26:21

      ΑΥΤΗ είναι η απάντηση που δίνεις;
      Ωραια τότε , Ας κάνουμε το επίδομα ανεργίας 10.00 ευρώ μείον κρατήσεις , μείον περικοπές μείον φόροι 320 ευρώ καθαρά .
      Φίλε μου , έχετε παρεξηγήσει την λέξη μικτά , ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ , λες και είναι από ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΑ .
      Στο παραπάνω παράδειγμα που είναι ¨δημιουργική ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ¨αλλα ΠΑΣΟΚ , δεν υπάρχουν ούτε τα 350 ευρώ , αλλά ο μισθός που παίρνεις σημερα και τα ¨μικτά σου είναι είπαμε ¨δημιουργική ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ¨ συντεχνιών .

     • ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
      ΦΑΝΤΑΣΜΑ @ ΦΑΝΤΑΣΜΑ 31/07/2012 19:28:38

      ¨η απάντηση ειναι για το βολεμένο που δεν θελει να ξεβολευτει -niknikopol
      το 10.00 ειναι 10.000 ευρώ.

     • Takis avatar
      Takis @ ΦΑΝΤΑΣΜΑ 01/08/2012 14:23:12

      Οταν βαζεις στη τσεπη σου 1250 ευρω απο το δημοσιο ,αυτο σημαινει οτι το δημοσιο σε πληρωνει 1250 ευρω,ΜΟΝΟΝ!!!!
      "δημιουργικη λογιστικη" και τετοια εγω τα ακουω βερεσε,δεν μου λενε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

      Απο αυτα ομως το δημοσιο εισπραττει αλλα 300 περιπου ΦΠΑ (23% και 13%) , εισπραττει αλλα 200 ευρω μηνιαιως για τα 300 ευρω βενζινα που χρειαζομαι μηνιαιως,εισπραττει αλλα 200 ευρω απο τα τσιγαρα μου,εισπραττει αλλα 250 ΔΕΗ+ΟΤΕ, και στο τελος μου ζηταει και 360 ευρω μεσω ΔΕΗ ,και 450 ευρω .."αλληλλεγγυη"! και θελει και αλλα 1500 ευρω με το εκκαθαριστικο της εφοριας...
      Δηλαδη το κρατος με πληρωνει δεν με πληρωνει 400 ευρω για φαι,ρουχα,τελη κυκλοφοριας,ασφαλιστρα,συντηρηση αυτοκινητου και τελειωμο δεν εχει..
      Φαντασμα ,μηπως τελικα εισαι βρυκολακας? που ζεις με αερα??
      Η εισαι πληρωμενο τσιρακι ??

   • Περικλής avatar
    Περικλής @ Γεωργία 31/07/2012 12:01:10

    Δεν είναι τόσα και στοιχειώδης δίκαιη κατανομή των βαρών επιβάλει άμεσες και γενναίες περικοπές. Δεν μπορεί να αφήνεις τον πχ Δικαστικό να παίρνει 6,000 ευρώ το μήνα και να κάνεις τα 360 ευρώ του συνταξιούχου του ΟΓΑ 330ε.
    Εκτός και θεωρούν ότι οι θύλακες των ειδικών μισθολογίων πληρώνονται από άλλη ...ευημερούσα χώρα.
    Προκλητικές διακρίσεις είναι όλα αυτά.

    • Ζυγός avatar
     Ζυγός @ Περικλής 31/07/2012 12:10:16

     Αυτό με τις συντάξεις του ΟΓΑ τι γελοιότητα είναι; Από τα 30€ θα σωθούμε; Καθόλου δεν έπρεπε σε αυτές τις συντάξεις είναι πολύ χαμηλές. Είναι ένας κακός συμβολισμός για 30€.

    • Γεωργία avatar
     Γεωργία @ Περικλής 31/07/2012 12:43:45

     Άλλο να στοχοποιείς τα υψηλά εισοδήματα και άλλο τους απασχολούμενους που πληρώνονται με 1000 και 1500 ευρώ όπως οι Γιατροί και οι Ένστολοι. Έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε ότι 1500 ευρώ που πάιρνει κάποιος σημέρα να είναι πλούσιος.
     Σε ότι αφορά τους δικαστικούς, προσωπικά τους έχω στην ίδια «κοινωνική εκτίμηση» όπως έχω τους βουλευτές. Όταν κόψανε 50% από το στενό δημόσιο, έπρεπε για λόγους δικαιοσύνης να κάνουν το ίδιο και σε αυτούς. Πως να το κάνουμε, 20 χιλιάρικα μας κοστίζει ακόμα ο κάθε βουλευτής.

     Τελειώνω ότι εάν θέλουμε να λειτουργεί το κράτος, τότε ένστολο και ιατρικό προσωπικό πρέπει να μείνει ανέπαφο και να μην το θεωρούν σαν ένα νούμερο περικοπής δαπανών.

     Σε ότι αφορά τα 360 ευρώ ξέρω δεκάδες αγρότες(κατάγομαι από επαρχία) , που παίρνουν συντάξεις και παράλληλα υπενοικιάζουν την γη τους. Άρα κάτι πρέπει να γίνει και με αυτό. Ο αγρότης δεν είναι μισθωτός ούτε ΕΕ , ο οποίος δεν κατέβαλε ούτε σεντ για σύνταξη.

 7. Spithas avatar
  Spithas 30/07/2012 23:38:11

  Δεν πιστεύω ο Σαμαράς να περίμενε κατι διαφορετικό από τον Μπένι και από τον παππού!

 8. pasokos avatar
  pasokos 30/07/2012 23:52:51

  Γιατί βιάζεστε; Λέτε να βγαίνου κάθε φορά από το Μαξίμου οι ΕΒ και ΦΚ και να λένε ότι τους κατεβαίνει από το κεφάλι τους; Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει κάποιο σενάριο με τους δυο να κρατάνε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Σε ότι αφορά τον ΑΣ και τους λόγους που δεν μιλάει; Ως γνωστόν, οι σκηνοθέτες κατανέμουν τους ρόλους και κάθονται πίσω από την κάμερα. Ποτέ μπροστά. Δουλειά τους είναι να σκηνοθετούν και να δίνουν στον θεατή ένα φινάλε που δεν το περιμένουν. Ας περιμένουμε λίγο. Ίσως το φινάλε της "ταινίας" να μας εκπλήξει ευχάριστα!

 9. Εύα avatar
  Εύα 31/07/2012 00:14:34

  Ο Καλβίνος του Πασόκ...

 10. xp avatar
  xp 31/07/2012 00:25:55

  Το θέμα είναι ότι το παραμύθι τελειώνει σε μερικούς μήνες,και ο καθένας προσπαθεί να διασωθεί λιγάκι.....Για τον Κουβέλη και τα στελέχη του έχω την χειρότερη άποψη.............................

 11. tiramola avatar
  tiramola 31/07/2012 01:16:15

  Συμπερασματικά:Η όποια σωτηρία περνάει μόνο μέσα από το κεφάλι του Σαμαρά, ότι και να σκέφτονται οι άλλοι δύο είναι για να τορπιλίσουν την τελευταία ελπίδα της ελλάδας.

 12. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 31/07/2012 01:33:39

  Ο Βενιζέλος μιλάει πολύ. Ο Σαμαράς δεν θα έπρεπε να τον αφήνει να φαίνεται τόσο πολύ, αυτός κυβερνά, όχι ο Ευάγγελος, ούτε ο Κουβέλης.

  Δεν υπάρχει αύριο, τώρα θα κυβερνήσει, τωρα θα πάρει ευθύνες, τώρα θα κριθεί. Και αυτός θα κριθεί γιατι αυτός είναι πρωθυπουργός.

  Εαν η κυβέρνηση αποτύχει οι άλλοι δύο θα την κάνουν και θα πουν ότι αυτός ήταν πρωθυπουργός, αυτός φταίει. Σε περίπτωση επιτυχίας όμως, ποιος ο λόγος να μοιραστεί την επιτυχία ...διά τρια;

  • Περικλής avatar
   Περικλής @ Παρατηρητής 31/07/2012 12:03:26

   Κυβερνάς όταν έχεις πλειοψηφία στη Βουλή. Όταν δεν έχεις συγκυβερνάς απλά.

   • jk avatar
    jk @ Περικλής 31/07/2012 13:09:20

    Και οι τρεις θα κριθούν. Όσοι κυβερνούν κρίνονται. Και ο κωλοτούμπας κρίθηκε ως συγκυβερνήτης και έμεινε εκτός βουλής.

 13. λαλακης avatar
  λαλακης 31/07/2012 01:40:41

  Ο βουβουζελος ειναι ετοιμος να την κοπανησει μολις χειροτερεψουν τα πραγματα απο Σεπτεμβρη.
  Η κυβερνηση ειναι θνησιγενης , ο Σαμαρας θελει να κανει καποιες αλλαγες
  ομως στηριζεται στην κουβελοπασοκικη πατεριτσα.
  Οποτε το αργοτερο μεχρι τον Ιανουαριο η κυβερνηση θα εχει καταρρευσει
  αφου το πασοκ θα εχει αποχωρησει καταγγελοντας το μνημονιο.

 14. gio avatar
  gio 31/07/2012 01:48:31

  Δυο λυσεις υπαρχουν

  1) Νεο κουρεμα του χρεους στο 100% του ΑΕΠ
  η
  2) Εξοδος απο την Ευρωζωνη

  ολα τα υπολοιπα ειναι να ειχαμε να λεγαμε ,εκτος αν θελουμε να σερνομαστε για καμια 100αρια χρονια

  • Γεωργία avatar
   Γεωργία @ gio 31/07/2012 11:36:14

   Συμφωνώ.
   Χωρίς πραγματικό κούρεμα χρέους, και όχι στο 100% αλλά στο 80%, θα συνεχισθεί η κατρακύλα.

 15. κύριος Χ avatar
  κύριος Χ 31/07/2012 01:51:22

  Σαν να μου φαίνεται ότι ο Ρέσλερ το περιέγραψε τι προετοιμάζεται... 'Εμείς θα αναγκαστούμε σαν Ελλάδα να αποφασίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε, αν θέλουμε να προχωρήσουμε ή αν διαλέξουμε να γυρίσουμε στη δραχμή'... Αφού πλέον είναι σίγουρο ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και δεν θα βγει, όχι λόγω κοινωνικών αναταράξεων λόγω των μέτρων, οκ αυτά με δυσκολια θα τα δεχτεί πάλι ο κόσμος, αλλά λόγω της ύφεσης και της ανεργίας, που θα τα διαλύσουν όλα. Και η πλάκα είναι ότι τεράστιο μέρος αυτής της ύφεσης είναι απλά αποτέλεσμα της έλλιψης σταθερότητας που μας επέβαλαν τεχνητά (γύρω στ 2 δις χαμένα έσοδα φέτος από τουρισμό λόγω αστάθειας, και δυσφήμισης 2 ετών λέω εγώ).

 16. ano-kato avatar
  ano-kato 31/07/2012 02:34:31

  Εγώ ( ο Έλληνας εννοώ) κύριε Χ ,θέλω να μπορώ να ζήσω με αξιοπρέπεια, να μην μου πάρουν το σπίτι μου που μέχρι σήμερα πλήρωνα τις δόσεις του δανείου και αύριο δεν θα μπορώ,να μπορώ να πληρώνω την εφορία που που ήρθε και αύριο δεν θα μπορώ,Και γενικά θέλω να δω επιτέλους όλα αυτές οι περικοπές και τα χαράτσια που πλήρωσα τρία χρόνια πως απέδωσαν.Θέλω να δω να μειώνετε η ανεργία να ξανανοίγουν μαγαζιά που έκλεισαν και γενικά να βελτιώνεται αυτή η μαυρίλα που μας πλάκωσε.Όπως βαδίζουμε όμως όλο και περισσότερο νυχτώνει.

 17. Χωρις Μασκα avatar
  Χωρις Μασκα 31/07/2012 02:36:52

  Δηλαδή για να καταλάβω εδώ στο Αντινιούς ,ο αρθογράφος ,καθώς και οι΄
  σχολιαστές τι προτείνετε;Να ξανακοπούν για έκτη συνεχή φορά οι συντάξεις
  και οι μισθοί αντί να μπεί πρώτα φρένο στις Δημόσιες δαπάνες που ξέρουμε
  καλά και που γίνονται και από ποιούς γίνονται;Θέλετε να ξαναμπούν στην
  Καρμανιόλα τα κεφάλια των μισθωτών και των συνταξιούχων ,πριν γίνει
  οποιαδήποτε αλλαγή;Οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση;Αν αυτά που λέει στο άρθρο
  ότι προτείνουν ο Ε.Β. και ο Φ.Κ. είναι αλήθεια,είναι η ευκαιρία ,αν πραγματικά
  το Θέλει και ο Σαμαράς να το θέσει στους εταίρους μας.Αν αυτοί δεν το δεχθούν
  σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα θα μας πετάξουν από το ΕΥΡΩ θέλουμε δεν θέλουμε,οπότε ποιός ο λόγος να ταλαιπωρούμαστε;
  Η τελευταία ευκαιρία ,το τελευταίο μας χαρτί είναι τώρα,πριν τις Αμερικάνικες
  εκλογές .Η Αμερική {εννοώ ο Ομπάμα},σ'αυτή την φάση μας υποστηρίζει .Μετά
  τις αμερικάνικες εκλογές τελεία και παύλα.Αν θέλει ο ΣΑΜΑΡΑΣ ,αν δεν,το παιχνίδι αλλάζει.Και να το ξέρουμε καλύτερα.Τον ψήφισα σαν ΑΝΤΙΔΟΤΟ στην ΠΡΟΔΟΣΙΑ και σαν τέτοιος θέλω να παραμείνει.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Χωρις Μασκα 31/07/2012 09:06:45

   Oι δημοσιες δαπανες ειναι οι μισθοι των ΔΥ και οι συνταξεις.

   • GO avatar
    GO @ ψυχραιμια 31/07/2012 09:31:24

    Λάθος, λάθος, λάθος!

  • Γεωργία avatar
   Γεωργία @ Χωρις Μασκα 31/07/2012 11:40:54

   Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι οι δημόσιες δαπάνες αλλά τα δημόσια έσοδα.
   Κόβοντας δαπάνες, μειώνεις τη συνολική ζήτηση στην οικονομία, κάνοντάς την να συρρικνωθεί περαιτέρω.

   Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να:

   -μειώνεις τα δημόσια έσοδα, δεδομένου ότι οι εισφορές από τους φόρους πέφτουν μαζί με το εισόδημα.

   -αυξάνεις τις δημόσιες δαπάνες , όπως τα επιδόματα ανεργίας, ακόμα και την ιατροφαρμακευτικλη περίθαλψη,που αυξάνονται αυτομάτως όταν η οικονομία συρρικνώνεται.

   Αυτό καθιστά τον δημοσιονομικό στόχο ακόμη πιο δύσκολο να επιτευχθεί. Εάν το ΑΕΠ συρρικνώνεται(ύφεση), τότε η μείωση των δαπανών κατά, ας πούμε, 5% του ΑΕΠ, δεν βελτιώνει το δημοσιονομικό ισοζύγιο κατά το ίδιο ποσοστό, γιατί την επόμενη χρονιά ο παρονομαστής του κλάσματος (ΑΕΠ) είναι μικρότερος.

   • ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
    ΦΑΝΤΑΣΜΑ @ Γεωργία 31/07/2012 12:29:09

    ΟΙ ¨ΔΑΠΑΝΕΣ λειτουργίας¨ ενός κομματικού κράτους πτώχευσαν την χώρα , και όχι τα ΕΣΟΔΑ !
    Έτσι λοιπόν το κράτος με την εκτελεστική εξουσία ως αιχμή δόρατος -ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ- δημιούργησε μια νομοθετική εξουσία διαφθοράς -ανομίας -και απαλλαγής ευθυνών .
    ΤΟ αποτέλεσμα ζούμε σήμερα!
    ΔΑΠΑΝΕΣ 450 δις ως εξοδα ανεπτυγμένης χώρας - και έσοδα (-πραγματικά μετρητά -οχι λογιστικά ) πρώην ανατολικής χώρας.. ούτε 40 δις !

    ΑΥΤΗ είναι η Ελλαδα!
    ΠΡΕΠΕΙ να λειτουργήσει ως κράτος μέχρι 30 δις -δαπάνες
    ΟΠΟΤΕ για παράδειγμα , ο δικαστής με της άγαμες θυγατέρες , ΜΕ τα bonus , ΜΕ 3-4 μήνες άδεια , με τα παραδικαστικα ,και τα με την δικαιοσύνη που έχουμε σήμερα , επιλεκτική , αποπροσανατολιστική ,αναποτελεσματικη , πρέπει να ξεχασει το χθες -πως το ξέχασαν το 70% των ελληνων ηδη!
    ΟΙ Δικαστικοί λειτουργοί , 4.215 «κοστίζουν» στο ελληνικό κράτος 317 εκατ. ευρώ ή διαφορετικά 6.271 ευρώ κατά μέσο όρο κάθε μήνα.    Ασχετο - σε ποιο ειδικό μισθολόγιο ανήκεις ?

    • Γεωργία avatar
     Γεωργία @ ΦΑΝΤΑΣΜΑ 31/07/2012 17:31:55

     Των βιβλιοπωλείων που μαστίζονται από την ανεργία και του φαύλου κύκλου της λιτότητας που υποστηρίζεις.

 18. ζούκωφ avatar
  ζούκωφ 31/07/2012 06:51:44

  έγινες -δια της πλαγίας- Μπεν-ικός τώρα; Με το GAP δεν ήσουν εσύ;

 19. pissa avatar
  pissa 31/07/2012 09:36:45

  έχει χαθεί η μπάλλα .......

 20. Κάρης avatar
  Κάρης 31/07/2012 09:51:49

  O κόσμος μέχρι σήμερα έχει πληρώσει πολλά παραπάνω από αυτά που του αναλογούν . Παρόλα αυτά όμως η προσπάθεια της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά επικεντρώνεται πάλι στην εξεύρεση εσόδων από τα ίδια θύματα .Δηλαδή τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, των οποίων τα ασφαλιστικά ταμεία, με εντολή των εκάστοτε κυβερνήσεων, έχουν στη κυριολεξία λεηλατηθεί με τη μέθοδο της αγοράς ομολογιακών σκουπιδιών, με το τζόγο του χρηματιστηρίου, με τo PSI και με την άτοκη κατάθεση τους, από το 1958, στο τραπεζικό σύστημα για την ενίσχυση της ρευστότητας του.Με τις σχεδιαζόμενες νέες περικοπές δίνεται η χαριστική βολή στην αγορά .Εφόσον οι καταναλωτές δεν θα έχουν λεφτά και οι οι επιχειρηματίες και οι λοποί ελεύθεροι επγγελματίες πελάτες, πως θα λειτουργήσει η οικονομία της αγοράς και θα συγκεντρωθούν τα απαραίτητα έσοδα???????? Προεκλογικά ο κ. Σαμαράς επέκρινε δριμύτατα τις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης και μιλούσε για μακροπρόθεσμο εθνικό και οικονομικό σχεδιασμό , με κεντρικό άξονα την ανάπτυξη, τον άνθρωπο και την έξοδο του έθνους από τη λαίλαπα της κρίσης. Ας στραφεί η κυβέρνηση επι τέλους στην ανάπτυξη και ας υλοποιήσει τα όσα ελέχθηκαν στο Ζάππειο.Υπάρχει άφθονος πλούτος , αν ενδιαφέρεται πράγματι σοβαρά η κυβέρνηση να γυρίσει σελίδα!!!!!!! Όπως είναι ο ζωογόνος ήλιος και τα κοιτάσματα του υπεδάφους και των υποθαλάσσιων χώρων, αλλά και οι εύφορες εδαφικές εκτάσεις της χώρας , μοναδικές στον κόσμο,που μπορούν να παράγουν αρίστης ποιότητας αγροτικά προϊόντα.
  Η αρπαγή όμως των εισοδημάτων των μεσοκατώτερων κοινωνικών στρωμάτων για την πληρωμή των τόκων στους δανειστές είνα ολίσθημα. Τεράστιο αντιδημοκρατικό πολιτικό λάθος, όταν αποδεδειγμένα η φοροκλοπή και η φοροδιαφυγή οργιάζουν και η ζωή των πολιτών γίνεται επαχθέστερη με τις τιμές καταναλωτή να σημειώνουν ανοδική πορεία και τα εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας να φέρνουν νευρική κρίση στην κοινωνία.

 21. Takis avatar
  Takis 31/07/2012 10:24:52

  Και φυσικα το ερωτημα παραμενει:
  Γιατι χρειαζοταν να κανουμε δυο εκλογες ,να ξοδεψουμε τοσα λεφτα,αφου τελικα ο πραγματικος κυβερνητης θα ηταν ο ιδιος,ο Τομσεν?

  Και ουτε και καταλαβαινω ,γιατι η τριανδρια (τροικα) να ερχεται εδω,αφου θα μπορουσε να στελνει τις εντολες στα εδω ανδρεικελα που παριστανουν την κυβερνηση με ..φαξ!!!

 22. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 31/07/2012 10:56:46

  Το πρόβλημα του Μπέννυ είναι η λεκτική υπερκινητικότητά του: Η γλώσσα του είναι πολύ πιό γρήγορη από το μυαλό του.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 31/07/2012 11:09:56

   Διαρθρωτικές αλλαγές, συμφωνημένες αποκρατικοποιήσεις και μείωση του κράτους εκεί όπου πανθομολογουμένως είναι περιττό, πρέπει να προχωρήσουν αμέσως ...χθές.
   Το ενιαίο μισθολόγιο πρέπει να επεκταθεί στις ΔΕΚΟ και λοιπό ευρύτερο Δημόσιο τομέα ...προχθές.
   Πλαφόν στις "ευγενείς" ή διπλές συντάξεις και στα ειδικά μισθολόγια, είναι προφανώς δίκαιο και αναγκαίο, όταν στον ιδιωτικό τομέα συμβαίνουν αυτά που βλέπουμε.
   Τα λοιπά, άς τα συζητήσουν Σεπτέμβριο με τους Μπαρόζο, Γιουνκέρ, Σόιμπλε, Μοσκοβιτσί, Ολλάντ, Μόντι, Ραχόι κτλ. Και με τον Γκάιτνερ...
   Προπάντων όμως με τον Μάριο Ντράγκι: Η μεγάλη καραμπόλα θα είναι παν-Ευρωπαική. Γάλλοι, Ιταλοί, Ισπανοί, Βέλγοι θέλουν τον Μόνιμο Μηχανισμό ESM να αντλεί απεριόριστα ρευστότητα από την ΕΚΤ, λειτουργώντας ως Τράπεζα.

   • Χωρις Μασκα avatar
    Χωρις Μασκα @ Ο Θείος 31/07/2012 18:27:27

    Αγαπητέ θείε τίποτε από αυτό που έχει πληρώσει κάποιος δεν είναι σωστό ,δίκαιο ή έντιμο ή όπως αλλοιώς θες να το πείς,να κόβεται.Δεν ξέρω ,ποιές πιθανόν περιπτώσεις έχεις στο μυαλό σου,αλλά αυτό που έχει συμβεί σε ανθρώ-πους σαν και μένα απλά θα το χαρακτηρίσω κλοπή ή κα-λύτερα ληστεία.
    Πως το βλέπεις λοιπόν,θα ήθελα πολύ να ακούσω μια απάντηση τεκμηριωμένη ,το γεγονός ότι κατ'αρχήν κάθι-σα και πύρωσα την καρέκλα μου και μπήκα στο Ε.Μ.Π.
    σε εποχές πολύ δύσκολες και με καλή σειρά στους Πολ.
    Μηχανικούς.Τέλειωσα στα 4,5 χρόνια.Από τηνπρώτη ώρα των σπουδών μου δούλευα για το χαρτζιλίκι μου. Όταν τέλειωσα δούλεψα σε τεχνικό γραφείο μέχρι που
    ήρθε η ώρα να βρώ μιά δουλειά σε μιά ΔΕΚΟ,την εποχή που οι συνάδελφοι ελεύθεροι επαγγελματίες μας ψιλοδού-
    λευαν γι αυτή την επιλογή.ΔΟΥΛΕΨΑ και το εννοώ ,35
    χρόνια εκεί σε θέσεις ευθύνης, κυρίως σε εργοτάξια, επιβλέψεις έργων,με κόστος για την σωματική μου υγεία και την οικογενειακή μου γαλήνη.Πλήρωνα εισφορές ΑΔΡΕΣ στο ευγενές αυτό Ταμείο που βοήθησαν αυτές οι εισφορές όπως και του κάθε συναδέλφου μου,να αποκτή-σει το πολύτιμο αγαθό του ηλεκτρισμού ο πιό μικρός οι-κισμός,το πιό μικρό νησάκι χωρίς να το πληρώσει ουσια-στικά το κράτος,δηλαδή εσύ.Πλήρωνα ΑΔΡΕΣ εισφορές και στο ΤΣΜΕΔΕ,τις οποίες βεβαίως και μου τις κρατού-σαν από τον μισθό.Δηλαδή σε ένα αντίστοιχο, ομόβαθμο π.χ. οικονομολόγο δεν τις κρατούσαν.Για πες μου λοιπόν γιατί κάποιος δικαιούται να μου την κόψει αυτή την δεύτερη σύνταξη που εσύ πιθανόν βρίσκεις φυσιολογικό. Αν δεν κάνω λάθος σε όποιο συνταγματικό δικαστήριο και να πάω ,θα δικαιωθώ.Δηλαδή γιατί πληρώνεις σαν τον ,να μην πώ,αν δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα;Γιατί λοιπόν αυτό που επιθυμείς είναι η πλήρης ισοπέδωση;Αν για παράδειγμα ήξερα στην αρχή της ζωής μου την κατάληξη,τίποτε από αυτά που σου περιέγραψα δεν θα τα έκανα.Θα παρέμενα μια καλή απόφοιτη του Γυμνασίου πιθανόν μια καλή γραμματέας κάποιου τύπου Βίκυς Τσοχ.{κατά γενική ομολογία είχα τα σχετικά προσόντα}κ.λ.π.,θα καθόμουνα γύρω στα 22-24 χρόνια όπως είχα εκ του νόμου το δικαίωμα και σήμερα ,με το κόψε κόψε την δική μου σύνταξη που όλο και για κάποιους είναι περίσσια καταντήσαμε να παίρνουμε τα ίδια με κάποιον σαν κι αυτό που περιέγραψα μόλις τώρα. Η πλήρης ΣΤΑΛΙΝΙ-ΚΟΥ τύπου ισοπέδωση.Μην μου πείς δε ότι εξ αιτίας μου κινδυνεύει η ΕΛΛΑΣ.Θέλω αν έχεις κάποιο αντίλογο σοβαρό να μου αντιτάξεις.Θα σε περιμένω μετά μεγάλης χαράς.Σου έχω κι άλλα στοιχεία αν θες και ιδέες από μπορεί να κόψει αυτό το έρμο κράτος.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Χωρις Μασκα 01/08/2012 10:24:29

     Αγαπητή Χωρις Μασκα, το μεγάλο πρόβλημα με τις συντάξεις (όλων μας) συνίσταται ακριβώς στην ανταποδοτικότητα. Σε συνδυασμό με την περιβόητη τριμερή χρηματοδότηση των Ταμείων.
     Υπάρχει χάος.
     Κανείς δεν ξέρει, σε ποιά ταμεία έρρευσε το (τρίτο, πρόσθετο) Δημόσιο σκέλος της τριμερούς χρηματοδότησης, σε ποιά έκταση και σε ποιά όχι.
     Κανείς δεν ξέρει άν υπάρχουν σήμερα Ταμεία αυτοδύναμα - δηλαδή ανταποδοτικά, δηλαδή που "βγαίνουν" μόνον με τις εισφορές των ασφαλισμένων σύν τις εργοδοτικές (ιδιωτών ή του Δημοσίου), χωρίς να χρειάζονται πρόσθετες Δημόσιες εισροές.
     Και κανείς δεν έχει πληροφορηθεί τι ακριβώς βγάζουν οι σχετικές αναλογιστικές μελέτες, όσες έχουν γίνει.
     Στην προκειμένη περίπτωση, άν το ταμείο όπου υπάγεται η ΔΕΚΟ λειτουργεί εν όλω (δηλαδή συμπεριλαμβανομένων των εφάπαξ) ανταποδοτικά - δηλαδή χωρίς ανάγκη του "τρίτου σκέλους" της τριμερούς, έχεις απόλυτο δίκιο. Το ίδιο ισχύει και για το ΤΣΜΕΔΕ (τώρα ΕΤΑΑ), στο οποίο σημειωτέον ανήκω - αλλά δεν έχω δει ποτέ ρεαλιστικά στοιχεία για την διαχείρισή του και την σημερινή κατάστασή του.
     Στην περίπτωση όμως που ένα από τα λεγόμενα "ευγενή" ταμεία λειτουργεί με "επιχορήγηση" - όπως π.χ. αναγκαστικά τα "φτωχά" ΙΚΑ ή ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ, τότε η σημερινή κατάσταση με τις (μονές ή διπλές) συντάξεις είναι μάλλον προβληματική και άδικη, αφού στηρίζεται σε "αναδιανομή από κάτω προς τά πάνω", και όχι αποικλειστικά σε εισφορές ασφαλισμένων και εργοδοτών.

    • Κ. Βέρος avatar
     Κ. Βέρος @ Χωρις Μασκα 01/08/2012 16:21:50

     35 χρόνια μηχανικός σε ΔΕΚΟ την έκανες την καβάντζα σου υποθέτω (μεταξύ τους λένε .... "η μάνα του χωσέ δεν πείνασε ποτέ!!!). Επειδή και εγώ άλλα 30 χρόνια συνεργάζομαι με μηχανικούς ΔΕΚΟ και υπουργείων μέχρι τώρα δεν βρήκα ούτε έναν που ... να μην βάζει το δάχτυλο στο μέλι , κάποιοι πήγαν να πνιγούν από το πολύ μέλι.
     Αν έχεις μόνο σύνταξη ΤΣΜΕΔΕ θα πάρεις γύρω στα 1600 ευρώ (μαζί με το ΕΛΠΠ από 2,300 που ήταν το 2009). Αν έχεις δημόσιο θα πάρεις μόνο την κύρια του ΤΣΜΕΔΕ περ. 700 ευρώ και μέχρι το πλαφόν που θα βάλουν (2,200 ή 2,400).
     Δεν είναι καθόλου άσχημα.

     Το καλύτερο :
     {κατά γενική ομολογία είχα τα σχετικά προσόντα}δεν αμφιβάλουμε καθόλου και κακώς έκανες.

 23. avanti avatar
  avanti 31/07/2012 11:12:28

  Το μόνο που έχει ο μπένι στην άκρη του μυαλού του είναι να ροκανίσει την καρέκλα του Σαμαρά προς όφελός του. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γίνει πρωθυπουργός το συντομώτερο δυνατόν, και του είναι παντελώς αδιάφορο αν η χώρα χρεοκοπήσει ακόμη μία και δύο φορές. Δικό του έργο είναι η χρεοκοπία της χώρας τον Μάρτιο του 2012 με τις υπογραφές ΓΑΠ & Παπαδήμου, να μην το ξεχνάει κανένας αυτό, οι αυταπάτες πληρώνονται πολύ ακριβά. Τώρα που " καθάρισε" τον ΓΑΠ και ανέλαβε το κόμμα, είναι έτοιμος για τον επόμενο στόχο του.....................

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ avanti 31/07/2012 11:23:08

   Τόσο τρελός λοιπόν;
   Τίποτε δεν διδάχθηκε από τη βιασύνη των άλλων;
   Ο Γ. Παπανδρέου βιαζόταν το 2008 -2009, εκβίαζε με την προεδρική εκλογή, πήρε την τερατώδη πλειοψηφία τον Οκτώβριο 2009, και ποιό το αποτέλεσμα; Μια άδοξη πρωθυπουργία 2 χρόνων. Μισή θητεία, με τον Μπέννυ στα παρασκήνια, να χειρίζεται άτσαλα την πριόνα.
   Ο Α. Σαμαράς βιαζόταν να γίνουν πρόωρες εκλογές. Το αποτέλεσμα, πάγωμα κάθε διαρθρωτικής μεταρρύθμισης για 6 μήνες τουλάχιστον, 19 % τον Μάιο, 29 % τον Ιούνιο και η "καυτή πατάτα" στα χέρια του, ενώ κορυφώνεται η κρίση της Ευρωζώνης.
   Η υπερβολική τάση προς το ρίσκο και κυρίως η "άγνοια κινδύνου", είναι το τρομακτικό μειονέκτημα των σημερινών Ελλήνων πολιτικών. Ο κ. Βενιζέλος μου φαίνεται όντως (από πολύ παλιά, όταν ήταν στο πλευρό του Α. Παπανδρέου), να έχει το μειονέκτημα αυτό στον μέγιστο βαθμό.

   • avanti avatar
    avanti @ Ο Θείος 31/07/2012 11:49:14

    Δεν ήσουν στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2007 όταν το Πασοκ και ο ΓΑΠ έχασαν τις εκλογές όπου ο μπένι βιάστηκε να κάνει δηλώσεις στο Ζάππειο? Μετά τον μάζεψαν και του είπαν περίμενε, το δαχτυλίδι θα το κρατήσει για λίγο ο Γαπ, τώρα έχει το δαχτυλίδι και κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, πρέπει να βιαστεί....

   • avanti avatar
    avanti @ Ο Θείος 31/07/2012 12:03:15

    Αγνοια κινδύνου, τι είναι αυτό? Και από ποιόν κινδυνεύουν, εδώ δεν έχουν ποινικές ευθύνες και ότι πράττουν όλα μέλι - γάλα, στον κίνδυνο θα κολλήσουμε τώρα. Είδαμε ποτέ να κατηγορηθεί πολιτικός ότι δεν έκανε καλά την δουλειά του, βραδυπόρησε ή πήρε λάθος αποφάσεις? Ποτέ. Βγάζουν νόμους που στην συνέχεια απορρίπτονται από το Συμβούλιο Επικρατείας και δεν τρέχει κάστανο, πληρώνει τα σπασμένα το δημόσιο και μάλιστα αναδρομικά σε πολλές περιπτώσεις. Παίρνουν αποφάσεις ή δεν παίρνουν, μας κατακεραυνώνει με πρόστιμα η ΕΕ και όλα εντάξει. Τι να πρωτοθυμηθώ για σένα όμορφο χωριό, που λέει και ένα παλιό ποιηματάκι.

    Ομως δεν πάει άλλο, κάτι πρέπει να αλλάξει, π.χ. η χώρα χρειάζεται άμεσα ένα νέο, πλήρες και αναθεωρημένο φορολογικό νομοσχέδιο, η κατάσταση με τις εφορίες να μην ξέρουν τι τους γίνεται με όλη αυτή την πολυνομία έχει κουράσει απελπιστικά τους πολίτες.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ avanti 31/07/2012 12:21:40

     Από ποιόν κινδυνεύουν;
     Από τον βιαστικό εαυτό τους !
     Παράδειγμα Γ. Παπανδρέου: Άξιζε τον κόπο τόση φασαρία και τόση βιασύνη, για 2 χρόνια πρωθυπουργία, που τέλειωσε άδοξα;
     Άν περίμενε 1 - 2 χρόνια, η "βόμβα" χρέους θα έσκαγε στα χέρια του Κ. Καραμανλή.
     Παράδειγμα Α. Σαμαράς: Άν διατηρούσε την κυβέρνηση Παπαδήμου για 2 χρόνια, στην κορύφωση και στο κρίσιμο σημείο της Ευρωπαικής κρίσης (το επόμενο φθινόπωρο), τα "δύσκολα" θα ήταν δική της δουλειά.
     Ακόμη και από μικροκομματική άποψη, η βιασύνη των πολιτικών είναι επιζήμια.

     • Takis avatar
      Takis @ Ο Θείος 31/07/2012 12:59:36

      η “βόμβα” χρέους θα έσκαγε στα χέρια του Κ. Καραμανλή.
      ++
      Αυτο το σκοπιμο "λαθος" κανουν διαρκως οι πασοκοι.
      Το .."χρεος" ειναι δημιουργημα του γαπ .
      Επι Ν.Δ ,Κ.Κ ειχαμε "δανεια" απλα.

      Οταν εχεις καποιο δανειο και πληρωνεις τη δοση , δεν χρωστας ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.

      Αντιθετα οταν γαυγιζεις δεξια και αριστερα ,οπου βρεθεις και οπου σταθεις οτι πας για χρεωκοπια ,οτι ο "προηγουμενος" αφησε τοσα χρεη και οτι εσυ δεν προκειται να τα πληρωσεις το πραγμα αλλαζει!
      Κανεις δεν σε δανειζει πια,κανεις δεν σε εμπιστευεται.

      Οταν λοιπον ζητησε δανειο οι τραπεζιτες του ειπαν ΟΧΙ. Τον ειχαν βαλει στον "τειρεσια"..
      Οποτε ο γαπ προσεφυγε στους τοκογλυφους,οι οποιοι τον δεσαν (μας δεσαν) χειροποδαρα. Θα μας πιουν το αιμα.

      Και το γαπ χαιρει ακομα ασυλιας και δεν προκειται να παθει τιποτα.

      Αυτα εν ολιγοις "θειε".

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ avanti 31/07/2012 11:59:21

   Είναι ασυγκράτητοι, δεν έχουν υπομονή και εγκράτεια.
   Το βαφτίζουν όμως "τόλμη".
   Έτσι το βίτσιο πλασσάρεται ως αρετή.

 24. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 31/07/2012 11:18:43

  Βενιζέλος - Κουβέλης είναι ... τραβάτε με κι΄ας κλαίω...
  Η όλη πολιτική τους στάση εκπορεύεται από την διάθεσή τους πρώτα να διασώσουν την κομματική τους θέση και πολύ πολύ λιγότερο να προσπαθήσουν ειλικρινά να διασώσουν την Ελληνική οικονομία και να την απαλλάξουν από τις στρεβλώσεις και τις αδυναμίες της.
  Δυστυχώς ο Σαμαράς και πάλι μόνος του είναι, να μάχεται και να προσπαθεί αγωνιωδώς για να βάλει τα πράγματα σε μια ρότα.
  Μακάρι ο Σαμαράς να είχε πραγματικούς συνοδοιπόρους στη σοβαρότερη στιγμή των Ελληνικών πραγμάτων, μακάρι να μπορούσαν να ενώσουν τον Ελληνικό λαό από τη θέση τους και την επιρροή τους στα κόμματά τους, αλλά φαίνεται ότι είναι μάλλον μικρότεροι των περιστάσεων.
  Δεν ξέρω αν το πείραμα της συγκυβέρνησης θα έχει επιτυχία, αυτό που όμως είναι σίγουρο είναι ότι η αποτυχία αυτής της κυβέρνησης θα σημάνει την εξαφάνιση της Ελλάδας.
  Ίδωμεν ...

 25. Κλέων avatar
  Κλέων 31/07/2012 11:45:28

  Δεν είχε κανένα πρόβλημα όμως, να συμφωνήσει στο ξεπούλημα της ΑΤΕ.
  Η ομοφωνία τελικά, βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα.
  Όταν διαφωνούν είναι για τα μάτια του κόσμου.

 26. andreas avatar
  andreas 31/07/2012 11:48:15

  ΓΙΑΤΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΚΟΒΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΛΙΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΟΧΙ ΤΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ Τ ΑΛΛΟ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΟΠΟΤΕΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ

 27. Γιάννης Κ. avatar
  Γιάννης Κ. 31/07/2012 11:54:50

  Εμένα μου θυμίζει το παραμύθι με τα τρια γουρουνάκια. Ειδικά όταν βλέπω αυτόν τον Μπένυ

 28. DebbyTant avatar
  DebbyTant 31/07/2012 12:11:24

  Θειο, φταιει ο Προντι. Ειπε το προβλημα της Ελλαδας λυνεται σε πεντε λεπτα. Ειναι να μην αδημονουν. Περασαν κιολας πεντε λεπτα ?

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ DebbyTant 31/07/2012 12:24:33

   "Θα" λυνόταν, είπε ο Πρόντι.
   Άν...
   Άν υπήρχαν άλλες προυποθέσεις. Πολιτικές προυποθέσεις.
   Που δεν υπάρχουν ακόμη.
   Τον διάβασαν λάθος - η βιασύνη συνήθως περιέχει απροσεξία.

 29. DebbyTant avatar
  DebbyTant 31/07/2012 12:37:10

  Εγω θειο μαζι σου ειμαι. Τα μεγαλα ζητηματα θελουν χρονο. Βλεπε μεσανατολικο. Υστερα και οι οικονομολογοι, θινκ τανκερς, διαπραγματευτες τι δουλεια θα εκαναν? Κλεφτες θα γινονταν.

 30. niknikopol avatar
  niknikopol 31/07/2012 13:51:07

  γιατί δεν βάζετε να ξανακούσετε τις εξαγγελίες τους 40 ημέρες πριν? και των τριών, και των τριών.....

 31. η Dimi avatar
  η Dimi 31/07/2012 15:24:45

  "Στην έκφραση του κ. Τσίπρα που είπε ότι έχω ξεφύγει, την οποία έχει πάρει από την γνωστή τηλεοπτική διαφήμιση, η απάντησή μου είναι: Tragic!"

  "Το Μνημόνιο ως "επιβεβλημένο" και "αυτονόητο" πρέπει να προηγηθεί του Συντάγματος της χώρας και το δεύτερο πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες περιορισμού της Εθνικής Κυριαρχίας."

  "Oι στρατιωτικοί είναι αυτιστικοί και γραφειοκράτες"

  "Αγαπάμε τους πιλότους, αλλά..."

  "Το Πολεμικό Ναυτικό πότε κάνει εκπαίδευση, πριν τις δεξιώσεις ή μετά;" (*)

  ~Βαγγέλης Βενιζέλος: Συνταγματολόγος, τ. υπουργός (Μη) εθνικής αμύνης, τ. υπουργός οικονομικών δίχως γνώση της επιστήμης (global copyright άγνοιας στον συγκεκριμένο Θώκο), εξελέγη (sans opposition) πρόεδρος ΠΑΣΟΚ, με όνειρο ζωής Του, τη Πρωθυπουργία. Οι Ελληνες πολίτες, αν και καλοπροαίρετα προσπαθούμε να κατανοήσουμε τον υπερφίαλο χαρακτήρα του και την ανάγκη του για επιβεβαίωση (η οποία δεν έρχεται), εν τούτοις, αδυνατούμε να εντοπίσουμε Μία, έστω Μία μόνο Προστιθέμενη Αξία την οποία ο συγκεκριμένος κύριος, ως Πρωθυπουργός, θα μπορούσε να προσδώσει στην Ελλάδα.
  ΔΕΝ υπάρχει ούτε Μία. Καμία! Αρα;

  "Θα σε θυμούνται για τους κανόνες που παραβαίνεις."
  ~Douglas MacArthur (1880-1964) Αμερικανός Στρατηγός, Βετεράνος
  Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (Θέατρο Επιχειρήσεων: N.Α. Ειρηνικός)

  “Θα πρέπει πρώτα να μάθεις τους κανόνες του παιχνιδιού και μετά
  θα πρέπει να παίξεις καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον.” ~Albert Einstein

  “Oταν αγνοείς τους κανόνες, τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι
  θα τους ξαναγράψουν αθόρυβα, ώστε να μην εφαρμόζονται για σένα.”
  ~Terry Pratchett (1948 -) Βρετανός Συγγραφέας

  (*) Λίγες ώρες αργότερα, ο υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος, υπέβαλε την παραίτησή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη προσβλητική συμπεριφορά του κ. Βενιζέλου.

 32. ανωνυμος avatar
  ανωνυμος 31/07/2012 19:04:46

  Ασχετώς τι λέει ή κάνει ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης, εγώ θα εκφράσω μία απορία...
  Δηλαδή πραγματικά η περαιτέρω περικοπή μισθών και συντάξεων είναι μονοδρομος για τον οικονομολογο Σαμαρα και Στουρνάρα????
  Αυτή είναι η ουσία του θέματος, για εμένα.
  Ο Βενιζελος ειναι τελειωμενος.. ο,τι ειχε να πει και να κανει το ειπε και το εκανε τα τελευταια 2,5 χρονια... ο Κουβελης ειναι "μπερδεμενος"...
  Ο Σαμαρας ομως που υποτιθεται οτι ειναι ξεκαθαρος και εχει σπουδασει και το ολο θεμα, αυτο προτεινει????
  Μιλανε για νομους και συνταγμα... όταν οι ιδιοι δεν τους εφαρμοζουν...
  Τοσα λογια για να καταληξουμε τελικα στα ίδια???? Πανε τα ΖΑΠΕΙΟ πανε όλα στο βωμό τελικά ποιανου θυσιάζουν έτσι εύκολα τους Ελληνες πολίτες???

 33. Κώστας Χ. avatar
  Κώστας Χ. 31/07/2012 23:31:43

  Εδώ κάνεις λάθος, οι κύριες συντάξεις στη Ελλάδα (και το μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης) παρέχονται με βάση το αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα (κοινώς ο σημερινός εγαζόμενος πληρώνει το σημερινό συνταξιούχο, ή αλλιώς τη σύνταξή μας θα την πληρώσουν οι τότε εργαζόμενοι - αν φυσικά υπάρχουν).
  Συνεπώς, στην τρέχουσ οικονομική κατάσταση, η σύνταξη είναι χειρότερα από επίδομα, γιατί το επίδομα υπακούει σε κάποιες αναγκαιότητες και νομικές αιτιάσεις, η κύρια σύνταξη όχι.

  ΥΓ Οι επικουρικές συντάξεις είναι μικτού τύπου (αναδιανεμητικές και κεφαλαιοποιητικές). Και εδώ όμως υπάρχει πρόβλημα, γιατί τα συστήματα κεφαλαιοποιητικού τύπου στηρίζονται στις επενδύσεις για τη μελλοντική απόδοση (πχ ομόλογα). Συνεπώς στην παρούσα συγκυρία "την κάτσαμε τη βάρκα".

 34. Κ, Βέρος avatar
  Κ, Βέρος 01/08/2012 01:35:33

  ΖΑΠΕΙΟ 2.

  Τι περιμένει ο Σαμαράς; Μήπως τώρα ανακάλυψε ότι με ευχολόγια προεκλογικά δεν λύνεται το πρόβλημα του χρέους;

  Τα Επτά βήματα επανεκκίνησης της οικονομίας :

  O κ. Σαμαράς ανέπτυξε επτά βήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας

  Πρώτον μείωση των φορολογικών συντελεστών: Πρότεινε συντελεστή κερδών 15% για όλες τις εταιρίες και φορολόγηση στα μερίσματα 15% από 25 που είναι σήμερα. Ο ανώτατος συντελεστής φορολογίας εισοδήματος αρχικά από το 45% θα υποχωρήσει στο 40% και μέσα σε τρία χρόνια δεν θα ξεπερνά το 30%. Ο ΦΠΑ από 23 σε 19% για την υψηλή κατηγορία, από 13 σε 9% στη μεσαία, ενώ για τις τουριστικές επιχειρήσεις στο 4,5%. Για τα καύσιμα είπε ότι θα αφαιρεθεί σε δύο χρόνια ο επιπλέον ειδικός φόρος που μπήκε επί ΠΑΣΟΚ.

  Προέταξε τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 25% κατά το παράδειγμα της Ιρλανδίας, αλλά με δρακόντειες ποινές για τη μαύρη εργασία και σταδιακή κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων.

  Δεύτερο βήμα η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του παρελθόντος: Κατάργηση του πόθεν έσχες κατοικίας, όχι άλλη αύξηση στις αντικειμενικές αξίες και κατάργηση του «πόθεν έσχες» με εξαίρεση των πολιτικών. Επανέφερε την πρότασή του να εξεταστεί το «πόθεν έσχες» όσων διατέλεσαν υπουργοί από το 1974 μέχρι σήμερα.

  Τρίτο βήμα η γενικότερη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος με καθιέρωση απλού και σταθερού συστήματος με κωδικοποίηση των διατάξεων και αυστηρές ποινές για όσους φοροδιαφεύγουν.

  Τέταρτο βήμα η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, με ταυτόχρονη αεροφωτογράφηση όλης της Ελλάδας και απαγόρευση δια ροπάλου της αυθαίρετης δόμησης.

  Πέμπτο βήμα θα εξοφληθούν οι εκκρεμότητες του κράτους προς τους ιδιώτες και οι οφειλές κάθε είδους. Δεν μπορεί το κράτος να πρωτοστατεί στο κίνημα δεν πληρώνω.

  Έκτο βήμα η δέσμευση των τραπεζών ότι θα προσφέρουν στην οικονομία ένα μέρος 20-30% των εγγυήσεων που παίρνουν. Μέχρι στιγμής έχουν λάβει 63 δισ. και προχθές προσθέσαμε ρύθμιση για 30 δισ. «Ζήτησα από τον κ. Τρισέ να παραταθούν τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των τραπεζών και για το 2012», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Έβδομο βήμα μέτρα μηδενικού ή ελάχιστου δημοσιονομικού κόστους, όπως επιδότηση επιτοκίου πρώτης κατοικίας κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες που θα επανενεργοποιήσει την οικοδομή που είναι η ατμομηχανή της οικονομίας. Επίσης, πρόγραμμα βελτίωσης του ενεργειακού δυναμικού των σπιτιών, αξιοποίηση των ευρωπαικών κονδυλίων, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Αυτές οι ανάσες μπορούν να φέρουν άμεσα στο δημόσιο ταμείο πάνω από 8 δισ. τα δύο πρώτα χρόνια.

  Ειδική αναφορά έκανε στην αποκατάσταση της αδικίας στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων όσων έπαιρναν μέχρι 700 ευρώ όπως και τις ενισχύσεις προς τους πολύτεκνους.

  ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;

 35. No Way avatar
  No Way 01/08/2012 15:00:28

  Η υφεση γιγαντωνεται φτανωντας τα διψηφια ποσοστα και ειναι πλεον μη αναταξιμη , το χρεος θα μεγαλωνει ανεξαρτητως μετρων λιτοτητας , με μια κοινη γνωμη να ειναι εθισμενη στη καταναλωση και στις επιδοτησεις , μη εχωντας αισθηση της πραγματικοτικοτητας και που παταει και βρησκεται , πιστευωντας οτι θα συνεχιζεται εσαι αυτο αποτυχημενο μοντελο οικονομιας με δανεικα και σωληνακια

  Ηρθε ο καιρος το συνολο της πολιτικης ηγεσιας , να πει επιτελους την αληθεια στο λαο προετοιμαζωντας για αυτα που θα ερθουν ,να τελιωνουμε με τις αδιεξοδες και αποτυχημενες πολιτικες

  Η Ελλαδα δεν θα αναγγενηθει , αν συνεχιστει αυτη η νοσηρη κατασταση των μνημονιων και της υποτελειας
  Καλυτερα ενα αθλιο τελος , παρα μια αθλιοτητα διχως τελος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.