#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/07/2013 20:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O Αλέξης στεναχωρήθηκεΜεγάλη θλίψη στου Φαλήρου τα βοτσαλάκια. Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στεναχωρημένος γιατί ο Γλέζος του κούνησε το δάχτυλο. Νόμισε ότι το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς ήταν κανένα μέλος του 15μελούς που θα τον έκανε ότι ήθελε. «Με στενοχώρησε ο Μανώλης Γλέζος, εγώ όμως θα του πω να κάνει αυτό που πιστεύει». Στη δεύτερη ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην αυτοδιάλυση των συνιστωσών, γι’ αυτό και έρχεται μεγάλη σύγκρουση, ακόμη κι αν τα βρουν στο συνέδριο για τα μάτια του κόσμου.

Απευθυνόμενος προσωπικά στον Μανώλη Γλέζο και απαντώντας στην ερώτηση που έθεσε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς (αν δεν αυτοδιαλυθούμε τι θα κάνετε) ο κ. Τσίπρας είπε πως ο κ. Γλέζος έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που έκανε πάντα στη ζωή του και θεωρούσε το σωστό όμως, πρόσθεσε ο ίδιος, θα τηρήσει τις συλλογικές αποφάσεις και από τη Δευτέρα  το πρωί θα καλέσει τον κ. Γλέζο να πάνε μαζί στους απολυμένους, στο Ραδιομέγαρο, στη Χαλκιδική.

«Δεν εξεπλάγην από τον πυρήνα των απόψεων του Μανώλη, ενδεχομένως με τους υψηλούς του τόνους. Δεν θέλω να παριστάνω τον ανήξερο. Με στενοχώρησε η ομιλία του Μανώλη» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Στους ανθρώπους που αγαπάς δεν κρατάς κακία μόνο στενοχωριέσαι. Δεν στενοχωρήθηκα για τις απόψεις, αλλά γιατί από αυτό το ιστορικό βήμα επέλεξε να μιλήσει ως εκπρόσωπος μιας συνιστώσας και όχι ως εκπρόσωπος μιας ιστορικής γενιάς αγώνων, αντίστασης, θυσιών».

Αν καταλάβαμε καλά, ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει πανελλαδική εξόρμηση με… ακροαριστερό προφίλ.

'Οπου υπάρχει επένδυση θα πάει να τη διαλύσει. Όπου υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που απολύονται θα πάει να τους υποσχεθεί επαναπρόσληψη.

«Δεν μπορούμε να ζητάμε από τον κόσμο να αλλάξει και εμείς να μένουμε ίδιοι. Τι θα πούμε σε αυτό τον κόσμο; Ότι ο νέος φορέας είναι ένα κόμμα με 14 καταστατικά και 14 προγράμματα; Ότι σε καλούμε να εμπιστευθείς ένα κόμμα, του οποίου τα όργανα δεν είναι δημοκρατικά εκλεγμένα;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κοίτα προβλήματα που έχει ο Αλέξης…

Ο πρόεδρος του κόμματος είπε ότι η κάθε συνιστώσα θα μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργιά της μέσα στο πλαίσιο του ενιαίου κόμματος τηρώντας το καταστατικό. Μάλιστα πρόσθεσε πως αν υπάρχουν περιπτώσεις συνιστωσών που δεν τους καλύπτει πλήρως σε όλες τις θέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούν να διαφωνούν εντός του κομματικού πλαισίου, όπως θα τους δεσμεύει το καταστατικό. Παράλληλα, επανέλαβε επιγραμματικά την πρότασή του, «ένα μέλος, μια ψήφος, όχι προνόμια όχι αποκλεισμοί».

Για να καταλάβουμε: Αν πρέπει να πάρουν μια απόφαση ως… κυβέρνηση π.χ. για την ΑΟΖ, θα συνεδριάζουν οι «σκιώδεις» συνιστώσες και θα ψηφίζουν, κάθε μέλος και μια ψήφος. Έχει να πέσει πολύ γέλιο. Και πολύ κλάμα εννοείται.

Για όσες συνιστώσες δεν αυτοδιαλυθούν άμεσα έκανε λόγο για ένα εύλογο χρονικό διάστημα λίγων μηνών όπου θα τους δοθεί η άνεση να προχωρήσουν στην αυτοδιάλυση λύνοντας κάποια δικά τους τεχνικά  θέματα. Αλλιώς τι; Δεν μας το είπε, εκτός αν σχεδιάζει τη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίσης σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε συμμορία της καταστροφής. «Την ώρα που η γη χάνεται κάτω από τα πόδια μας, όλη αυτή η συμμορία της καταστροφής είναι στο δικό της κόσμο», ανέφερε, ενώ κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι «περνά με την άνεση γκάνκστερ στην εξόντωση κοινωνικών ομάδων γιατί αυτό απαιτεί η τρόικα» και δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει έναν «ανένδοτο αγώνα μέχρι να ανατραπεί αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση». «Απέναντι μας είναι ένας αντίπαλος που θα δώσει τη μάχη μέχρις εσχάτων γιατί θα χάσει τα πάντα, διαπλοκή, προνόμια και πρόσβαση στην εξουσία», είπε και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στο προσκήνιο όχι ως δύναμη εναλλαγής, αλλά ως δύναμη τεράστιων αλλαγών και ανατροπών.

Έχει θράσος ο κ. Τσίπρας. Χαρακτηρίζει γκάγκστερ μια κυβέρνηση που έχει την πλειοψηφία, είτε τους αρέσει είτε όχι. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμη και τώρα δεν είναι καν πρώτο κόμμα, χαρακτηρίζει συμμορία τους κυβερνώντες. Τι να πει κανείς.

Τέλος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση  που είχε ανοίξει τις προηγούμενες ημέρες στο συνέδριο σχετικά με το σε ποιον οφείλεται η μεγάλη εκλογική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ από το  4% στο 27%, ο κ. Τσίπρας είπε πώς, «οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες. Ας πιστεύει ο καθένας ότι σε αυτόν οφείλεται η επιτυχία» και συμπλήρωσε σε πανηγυρικό τόνο πώς «ακόμα έχουμε πολλά τραγούδια να τραγουδήσουμε».

Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε Αλέξη, του απαντάμε εμείς.

Mετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, τον λόγο πήρε ο κ. Γλέζος ο οποίος είπε ότι συμφωνεί με την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «ένα μέλος, μία ψήφος» στο ενιαίο κόμμα και πρόσθεσε πως «η διαφορετικότητα των απόψεών μας είναι για μας πηγή δύναμης για τη συνέχεια»

«Όσοι καραδοκούν και νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί, ξεγελιώνται», διεμήνυσε ο Μανώλης Γλέζος και σημείωσε ότι η αγωνία του είναι να μην μετατραπεί κανένα κόμμα της αριστεράς, «σε μονολιθικό κόμμα, όπου σ' ότι λέει ο αρχηγός θα λέει ''ναι''».

Διευκρίνισε ότι η πρότασή του για παραμονή των συνιστωσών είχε χρονικό όριο «έως ότου τα μέλη του ενιαίου φορέα να είναι πραγματικά η θέληση του ενιαίου φορέα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σώμα των συνέδρων του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να απορρίψει την τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας για μονομερείς ενέργειες και διαγραφή του χρέους. Ωστόσο, η Αριστερή Πλατφόρμα κατέγραψε σημαντική παρουσία κατά την ψηφοφορία, μετά την κατάθεση στο συνέδριο της τροπολογίας.

Κατά τη διαδικασία, τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο κ. Στάθης Κουβελάκης, ο οποίος υποστήριξε τη συγκεκριμένη πρόταση και ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, που ζήτησε να απορριφθεί.

Ο κ. Κουβελάκης υποστηρίζοντας την τροπολογία είπε πως είναι αναγκαίες οι μονομερείς ενέργειες, η στάση πληρωμών και η συνολική διαγραφή του χρέους, εφόσον οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δεν αποδώσουν, όταν θα τις αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσακαλώτος αντίθετα υποστήριξε πως το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν θα λύσει η διαγραφή του χρέους, αλλά η αλλαγή του οικονομικού μοντέλου.

Επίσης, πρότεινε το χρέος να το πληρώσουν οι πλούσιοι και κατέληξε λέγοντας πως «δεν μας κάνει αριστερούς το ποσοστό του χρέους που θα διαγραφεί». Τελικά, η τροπολογία δεν πέρασε όμως εντύπωση προκάλεσε ο μεγάλος αριθμός των συνέδρων που μειοψήφησαν.

Επίσης, απορρίφθηκαν άλλες δύο τροπολογίες και μία προσθήκη της Αριστερής Πλατφόρμας. Πρόκειται για την τροπολογία που σχετίζεται με τις εθνικοποιήσεις των δημόσιων επιχειρήσεων που έχουν ιδιωτικοποιηθεί, την τροπολογία που σχετίζεται με τις συνεργασίες και την προσθήκη που προβλέπει την έξοδο από το ευρώ, στο πλαίσιο των αντιδράσεων στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ευοδώσουν.

Με απλά λόγια, η Αριστερή Πλατφόρμα θα κάνει στον Τσίπρα τη ζωή δύσκολη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αντικαθεστωτικός avatar
  Αντικαθεστωτικός 13/07/2013 21:01:26

  Τον χορεύουν στο ταψί οι συνιστώσες.
  Μια ερώτηση: Αυτόν τον ισχυρό πολιτικό παίκτη θα στείλουν στη Μέρκελ και στο Σοϊμπλε να τους τρομάξει; Τα έχουν κάνει ήδη πάνω τους.

 2. Eva avatar
  Eva 13/07/2013 21:28:59

  Το όνειρο και η φιλοδοξία του νεοέλληνα.
  Η συνταγή της γιαγιάς για σίγουρη επιτυχία.
  Την οποία όλοι χρησιμοποίησαν.
  Ψήφισε με -να σε προσλάβω-να μας πληρώνουν και τους δυό οι άλλοι.
  Υποσχέσεις για προσλήψεις στο δημόσιο, τότε.
  Υποσχέσεις για επαναπροσλήψεις, τώρα.

  Και το χρέος να το πληρώνουν ...οι πλούσιοι! (αυτή κι αν είναι υπόσχεση)

 3. firiki2010 avatar
  firiki2010 13/07/2013 21:48:02

  " H αυτοδιάλυση ... του σ Γλέζου" στο σημερινό firiki2010

 4. airman avatar
  airman 13/07/2013 21:52:38

  Αλέξης 1: «Με στενοχώρησε ο Μανώλης Γλέζος, εγώ όμως θα του πω να κάνει αυτό που πιστεύει».
  Αλέξης 2: «Στους ανθρώπους που αγαπάς δεν κρατάς κακία μόνο στενοχωριέσαι. Δεν στενοχωρήθηκα για τις απόψεις, αλλά γιατί από αυτό το ιστορικό βήμα επέλεξε να μιλήσει ως εκπρόσωπος μιας συνιστώσας και όχι ως εκπρόσωπος μιας ιστορικής γενιάς αγώνων, αντίστασης, θυσιών».
  Αλέξης 3: «Την ώρα που η γη χάνεται κάτω από τα πόδια μας, όλη αυτή η συμμορία της καταστροφής είναι στο δικό της κόσμο».
  Επιγραμματικά!
  Αλέξη 1, σέβεσαι τις απόψεις των άλλων ή απλά τους προτρέπεις/επιτρέπεις να κάνουν αυτό που πιστεύουν;
  Αλέξη 2, οι συνιστώσες αποτελούσαν/αποτελούν διακριτές ιδεολογικοπολιτικές πλατφόρμες ή κατά περίπτωση μπορούν να εκπροσωπούν και κάτι άλλο, π.χ. ''μια ιστορική γενιά αγώνων, αντίστασης, θυσιών'';
  Αλέξη 3, μια και αναφέρεσαι σε συμμορίες της καταστροφής (υποθέτω σαν κι αυτές που έφεραν τον τόπο σε αυτά τα χάλια) τον κ. Φωτόπουλο και κάποιους άλλους τους γνωρίζεις;
  Καληνύχτα Αλέξη.

 5. mara M. avatar
  mara M. 13/07/2013 22:58:06

  Μάλλον δεν ενημερωθήκατε σωστά. Ολες οι συνιστώσες δέχτηκαν να διαλυθούν σε εύλογο χρόνο αντί για 2 μήνες.

  • Νικηφορος Φωκας avatar
   Νικηφορος Φωκας @ mara M. 14/07/2013 01:09:08

   Αντε ρε κοπελλα μου και θα χαναμε τον υπνο μας απο την αγωνια... ολη η ανθρωποτητα κραταγε με αγωνια την αναπνοη της αν θα διαλυθουν οι φασιστοσυνιστωσες του ακροαριστερου Συριζαριου η οχι !
   Τωρα μπορουμε να ησυχασουμε αφου θα διαλυθουν μοναχες τους σε ενα πενταμηνο... πειτε το μονο και στον τσατσοπουλο γιατι ως συνηθως θα καταλαβε κατι αλλο, αιντε και μου ειναι και λιγο νευρικος τελευταιως..

  • Αντικαθεστωτικός avatar
   Αντικαθεστωτικός @ mara M. 14/07/2013 02:06:54

   Ναι θα διαλυθούν αργότερα που θα περάσουν και δυο κότερα.

 6. mitsos avatar
  mitsos 13/07/2013 23:06:10

  Άσε μας ρε Τσίπρα!
  Μερική διαγραφή του χρέους κατόπιν ...διαπραγμάτευσης, εκεί κατέληξαν οι Συριζαίοι.
  Τουλάχιστον ο Λαφαζάνης λέει: κρατικοποίηση τραπεζών-εθνικών πόρων, διαγραφή ολική χρέους και έξοδος από το ευρώ.
  Αυτή είναι μία πολιτική θέση, άσχετα αν διαφωνώ με αυτή. Ο κυρ-Τσίπρας πάει με δήθεν αριστερό ένδυμα να μαντρώσει τους δυσαρεστημένους-αποχαυνωμένους πασόκους και όταν έρθει στην εξουσία, μία από τα ίδια. Στην οικονομία τρόικα δηλαδή και επιπλέον δήθεν ελευθεριάζουσες πολιτικές για λαθρομετανάστες, σκοπιανούς, τζαμιά και τα ρέστα.
  Καλώς τα δεχτήκατε!

 7. roadrunner avatar
  roadrunner 14/07/2013 00:00:14

  Ότι στεναχωρήθηκε, στεναχωρήθηκε..
  Μια πίκρα την πήρε... Και όχι μόνο για το Γλέζο...
  Είναι και το σύνδρομο στέρησης του γεννημένου καταληψία...
  που βρέχει γύρω του, καταλήψεις, παντού (δημαρχεία, διευθύνσεις εκπαίδευσης),
  κι αυτός εγκλωβισμένος, μερόνυχτα, στο tae kwon do,
  να μην τις προλαβαίνει πια... Τέτοια γρουσουζιά πάλι !

 8. Στυλιανός Παπαδόπουλος avatar
  Στυλιανός Παπαδόπουλος 14/07/2013 00:19:32

  Μωρέ καλά το έλεγε ο γερο Karl, ότι η επανάληψη της ιστορίας γίνεται με τη γελοία της μορφή.
  Θυμάστε τους μπολσεβίκους και τους μενσεβίκους;
  Τότε λέμε που ενιαιοποιήθηκαν οι ξεχωριστές οργανώσεις των Ρώσων Σοσιαλδημοκρατών' και η Πλειοψηφία (большинствό), έγιναν το μετέπειτα Κομμουνιστικό Κόμμα του Λένιν;
  Ενώ η Μειοψηφία (меньшинствό) του Μαρτώφ οι κατά κάποιο τρόπο ηπιότεροι Σοσιαλιστές;
  Έ τώρα έχουμε τον Τσίπρα Μπολσεβίκο, ως εκφραστή της σούπας για αργότερα' και τον Λαφαζάνη Μενσεβίκο, εκφραστή της πούρας Επανάστασης, εδώ και τώρα...
  Αν έχεις τον θεό σου.
  Το γέλιο της αρκούδας !!...

 9. dim avatar
  dim 14/07/2013 02:12:08

  Συμπεράσματα από το συνέδριο Σύριζα:

  1) Θα ακυρώσουν τα μνημόνια, και είναι έτοιμοι να το πάνε μέχρι τέλους, γιατί πιστεύουν ότι ακόμα και τη δυσμενέστερη εξέλιξη ως προς τη στάση των Ευρωπαίων στα αιτήματα του Αλέξη (κλείσιμο της στρόφιγγας και άρα επακόλουθη έξοδο από το ευρώ) ο λαός θα την αποδεχθεί...

  2) Όσοι λαθρομετανάστες θέλουν να φύγουν, θα πρέπει να μπορούν να φύγουν.. Όσοι θέλουν να μείνουν, πρέπει να τους διευκολύνουμε με έγγραφα κλπ, για να μπορούν να μείνουν και να αφομοιωθούν...

  3) Πατριωτισμός με Σύριζα γιόκ… Αντικαθίσταται με το «γνήσια λαϊκό»… Ξεχάστε το έθνος δηλαδή, θα αντικατασταθεί με τη δικτατορία του προλεταριάτου (γκουρού της θεωρίας αυτής ο Μηλιός, με άπειρη αρθρογραφία επί του θέματος…)

  Με λίγα λόγια, α) κρατισμός και δραχμή, και β) εθνομηδενισμός και αθρόες ελληνοποιήσεις μουσουλμάνων… Ακριβώς δηλαδή αυτό που απεύχεται κάθε γνήσιος εκφραστής του Πατριωτικού Φιλελευθερισμού (κεντροδεξιά του άξονα δηλαδή και στα οικονομικά (φιλελευθερισμός) και στα εθνικοκοινωνικά (πατριωτισμός – συντηρητισμός))… Κεντροδεξιοί ξυπνάτε… Όλα όσα πιστεύουμε και αγαπάμε, θα κατασταφούν αν σκορπάμε τη ψήφο μας από εδώ και από εκεί (ΧΑ, ΑΝΕΛ, ΔΡΑΣΗ, ΔΗΞΑ, ΛΑΟΣ κλπ κλπ κλπ), και χαρίσουμε έτσι τη πρωτιά στο Σύριζα…

 10. Χαιρετώ! avatar
  Χαιρετώ! 14/07/2013 03:19:02

  Ο Τσίπρας από τα αριστερά ό,τι ήταν να πάρει το πήρε. ΓλεζοΛαφαζανοΣτρατούληδες, δε, τώρα που πάνε για εξουσία, ΔΕΝ φεύγουν με τίποτα.

  Αυτό που έκανε χθες ήταν να καλύψει τον ΚΕΝΤΡΩΟ χώρο. Αυτόν που βγάζει κυβέρνηση, και κάλυπταν, κυριότατα, μέχρι σχετικά πρόσφατα, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΚΚ ο Βους. Τώρα, με την δεξιά στροφή της ΝΔ, που άφησε τον μεσαίο χώρο του ΚΚ του Βου, αλλά και με το δεξιόστροφο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου που θεωρείται, πλέον, συνιστώσα Σαμαρά, αυτός ο ΚΕΝΤΡΩΟΣ/ΜΕΣΑΙΟΣ χώρος είναι κενός.

  Και είπαμε: Βγάζει κυβέρνηση. Και, μάλιστα, αυτοδύναμη.

  Αυτός είναι ο στόχος του Τσίπρα, πλέον. Παρεμπιπτόντως, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιαφιλονίκητα, του Τσίπρα, πλέον. Ταυτίστηκαν, μετά το Συνέδριο.

  Οι αποφάσεις του Συνεδρίου, που σηματοδότησαν την κεντρώα στροφή, κατά την άποψή μου:

  1. Διαγραφή μέρους του χρέους της χώρας, από κυβέρνηση της Αριστεράς, μετά από διαπραγμάτευση και λογιστικό έλεγχο.

  Η μειοψηφήσασα πρόταση υποστήριζε την κατ΄ αρχήν αμφισβήτηση του συνόλου του χρέους, την χρησιμοποίηση αυτής της αμφισβήτησης ως πολιτικού όπλου και τέλος την μονομερή διαγραφή του χρέους αν κάθε άλλη προσπάθεια αποβεί μάταιη.

  2. Απέρριψε την τροπολογία της αριστερής πλατφόρμας σχετικά με το ευρώ. Η θέση της αριστερής πλατφόρμας ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, εάν δεν είναι δυνατή η εφαρμογή του προγράμματος μίας κυβέρνησης της Αριστεράς, εντός της ευρωζώνης.

  3. Απορρίφθηκε τροπολογία της αριστερής πλατφόρμας για το πέρασμα των τραπεζών υπό δημόσιο έλεγχο καθώς και για εθνικοποίηση στρατηγικών τομέων της Οικονομίας, (: αυτό κι αν είναι κεντρώο!)

 11. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 14/07/2013 11:12:10

  Ο Ελληνισμός σήμερα βιώνει συνθήκες πρωτοφανούς παρακμής, αποτελμάτωσης και αλλοτρίωσης εθνικών χαρακτηριστικών που σφράγισαν διαχρονικά τον Έλληνα ως πολιτισμό, ως παράδοση, ως ταυτότητα.Το να είσαι Έλληνας δεν είναι μόνο υπόθεση κρατικής δομής και διαβατηρίου, είναι προπάντων η επιλογή της υπεράσπισης των αξιών ενός μακραίωνος πολιτισμού, ο οποίος διαποτίζει την ύπαρξη του καθενός και όλων μαζί ως Κλασσική Ελλάδα, ως Ελληνικός Διαφωτισμός και ως αγώνες για την ανεξαρτησία και ελευθερία. Αυτά αναφέρει ο Καθηγητής Κος Γιαλλουρίδης για να συμπληρώσει πως αυτή η στάση σφραγίζει την ύπαρξη μας και την πνευματική μας οντότητα.

  Οτι καταθέτω είναι αποτέλεσμα και προιόν αυτής της εσωτερικής ανάγκης συμπαθάτε με λοιπόν όλοι σας για το γεγονός πως η γραφή μου δεν στοχεύει στο να κάνει έναν απολογισμό των τεκταινόμενων εντός του πολιτικού μορφώματος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά περισσότερο μέσα απο την επισήμανση λαθών, παραλείψεων, πολιτικής ανυπαρξίας να προσφέρω ότι μου επιτρέπουν οι μικρές μου δυνάμεις για την κατανόηση απ οτο λαό μου του γίγνεσθαι πιστεύοντας πως αυτό θα αποτελέσει την ασφαλή δίοδο στην μελλοντική του πορεία

  Πολλές φορές έχουμε ακούσει την φράση πως όταν περπατάς χωρίς σχέδιο οδηγείς τα πράγματα σε πορείες που άλλοι έχουν χαράξει , καιν αυτό χαρακτηρίζει και τον Κο Τσίπρα.Θα πρόσθετα στο ανωτέρω πως όταν γράφεις χωρίς σχέδιο και χωρίς να γνωρίζεις το βάθος των υπόγειων διεργασιών εξυπηρετείς αυτόν που φαινομενικά αυτόν που επικρίνεις.Το να αναζητείς τα τρωτά σημεία του αντίπαλου πολτικού χώρου είναι σημαντικό πιότερο όμως είναι να μην αναλώνεσαι σε αυτή την προσπάθεια αλλά να επισημάνεις εκείνες τις συνθήκες που θα δημιουργήσουν ευνοϊκό περιβάλλον προκειμένου σύ ως πολιτικός χώρος να αξιοποιήσεις το πολιτικό και κοινωνικό κενό

  Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε συνθήκες που επικρατούν σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας. Οι συνθήκες αυτές συναντώνται στην βάσανο των διλημμάτων βαρβαρότητα ή ποιοτικά ανθρώπινη ζωή, δημοκρατία με ισονομία, δικαιοσύνη και δημιουργική κοινωνική χειραφέτηση ή ζούγκλα αυταρχισμού, διαφθοράς και σήψης,· εθνική κυριαρχία ή προτεκτοράτο και χρεοκοπία ή οικονομική ευημερία για όλους.Τούτα τα διλήμματα σε συνδυασμό με μια σκληρή καθημερινότητα οδηγούν κοινωνικά στρώματα να γαντζώνονται σε όποιον προσφέρει ελπίδα όποιας λογής κιαν είναι.Την ίδια ώρα όλο τούτο το ψυχικό δυναμικό οδηγεί κοινωνικές ομάδες στο περιθώριο, σε ακραία πολιτικά μορφώματα και την πολιτική απαξίωση γιατί δεν εντοπίζουν πουθενά ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

  Ευθύνη και και υποχρέωση, καθήκον και αταλάντευτος στόχος κάθε υπεύθυνης πολιτικής οντότητας , κάθε πολιτικού ηγέτη ο οποίος θέλει να λέγεται σοβαρός, κάθε Έλληνα Πολίτη ο οποίος φέρει τον τίτλο αυτό ως παράγωγο της στάσης ζωής του, είναι με διορατικότητα να προβλέπει, να προλαβαίνει και να αποτρέπει δυσάρεστες καταστάσεις και εξελίξεις βλαπτικές ή καταστροφικές για τον ίδιον και για τον τόπο του.

  Ευθύνη μας λοιπόν σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο είναι να οδηγήσουμε τις κοινωνικές εξελίξεις σε δρόμους που εμείς καταγράψαμε, επιλέξαμε και σχεδιάσαμε και αποτελούν την πλέον ασφαλή δίοδο για την Έξοδο της Κοινωνίας απο την Κρίση .Κι αν ακόμα χρειαστεί να ακολουθήσουμε πολιτικές φιλικές προς τις αγορές να είμαστε σε θέση να ακολουθούμε ταυτόχρονα και την δική μας παράλληλη πορεία με σθένος , σοβαρότητα, υπευθυνότητα, συνέπεια και συνέχεια στον χώρο και τον χρόνο.Σε αυτό θα κριθούμε αμείλικτα όλοι και από την κοινωνία και απο την Ιστορία

 12. Αsterix avatar
  Αsterix 14/07/2013 18:26:43

  Η παράσταση θα ξανανέβει το χειμώνα στο Μπάμπιγκτον για όσους έχουν εισιτήρια εργατικής εστίας .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.