#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/06/2012 10:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O Αλέξης Τσίπρας ως ...επίγονος του Ανδρέα Παπανδρέου!

«Αν η ιστορία επαναλαμβάνεται και το απροσδόκητο πάντα συμβαίνει, πόσο ανεπίδεκτος μαθήσεως από την εμπειρία είναι ο άνθρωπος;» Μπερνάρ Σώ.

 

Του Κώστα Ροδινού

Προσπαθώντας να εξηγήσω την ευκολία με την οποία ξιφολκούν εναντίον της ΕΕ οι λεγόμενες ...αντιμνημονιακές δυνάμεις, αναρωτιέμαι αν δώσαμε ποτέ βάση στην παρακαταθήκη του Θουκυδίδη ότι «η ιστορία είναι φιλοσοφία μέσω των παραδειγμάτων»; Πολύ φοβούμαι πως όχι!

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές η Ελλάδα φλερτάρει με την ιδέα μιας Αριστερής Κυβέρνησης την οποία δεν υποστηρίζουν μόνο οι ...αριστεροί,  αλλά και πολίτες άλλων πολιτικών πεποιθήσεων με τρία βασικά επιχειρήματα τα οποία και θα επιχειρήσω να αναλύσω.

 Όπως ο Γ. Παπανδρέου!

Δεν έχουν περάσει ούτε τρία χρόνια από τότε, που ο κ. Γ. Παπανδρέου, εν μέσω  παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, έλεγε στον ελληνικό λαό, ότι «λεφτά υπάρχουν»! Ότι ουδείς λόγος συνέτρεχε να ληφθούν, ακόμα και τα μέτρα (που σήμερα φαντάζουν με χάδι) που είχε εξαγγείλει ο κ. Καραμανλής στη ΔΕΘ! Και σαν να μην έφθανε αυτό, όπως ενθυμείστε, έδωσε και εκείνο το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ύψους 1 δις, ενώ ακύρωσε και εισπρακτικά μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης!  Κατόπιν, αφού πέρασε ένα εξάμηνο απραξίας, η χώρα οδηγήθηκε  διά της «via Dolorosa» του Μνημονίου στην οδό της... σωτηρίας.

Ο κ. Τσίπρας δεν επιδεικνύει όμοια ανευθυνότητα με εκείνη  του κ. Παπανδρέου το 2009; Δεν κλείνει τα μάτια στην προφανή κρίση, υποσχόμενος  στον ελληνικό λαό έναν εύκολο δρόμο; Δεν δεσμεύεται  ό,τι θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση, θα ακυρώσει τους νόμους του μνημονίου και την επομένη των εκλογών η χώρα θα γυρίσει περίπου στην κατάσταση που ήταν το 2009; Το ερώτημα που έχει ενδιαφέρον να υποβληθεί είναι, αν θα ακυρώσει και το κούρεμα του χρέους;

Βέβαια, το κακό δεν είναι ό,τι το λέει. Έχουμε ακούσει και άλλες φορές ψεύτικα λόγια! Το κακό είναι που κάποιοι πιστεύουν ό,τι μπορεί να  τα κάνει όλα αυτά και χωρίς κόστος μάλιστα!

Γιατί; Μα για τον απλούστατο λόγο ότι οι ευρωπαίοι δεν θα ...τολμήσουν να αντιδράσουν! Γιατί η ζημιά που θα προκληθεί θα είναι τέτοιας έκτασης, ώστε θα επιλέξουν να ανεχτούν την θρασύτητά μας, γιατί θα τους κοστίζει λιγότερο!

Όποιος νομίζει ότι αυτού του είδους η κουτσαβάκικη λογική θα φέρει θετικά αποτελέσματα στο πλαίσιο μιας πολυμερούς διαπραγμάτευσης, μάλλον  βρίσκεται σε άλλον πλανήτη.

Μπορεί ο κ. Τσίπρας να υποβάλει το ρητορικό ερώτημα σε ποιά συνθήκη είναι  γραμμένη η διαδικασία αποχώρησης μιας χώρας από την Ευρωζώνη, ξεχνάει ότι σε πρώτη φάση εκείνο που προέχει είναι η πολιτική βούληση. Αν διαπιστωθεί, τότε η διαδικασία μπορεί να επινοηθεί τόσο γρήγορα που δεν θα προλάβουμε να πάρουμε χαμπάρι τι μας βρήκε!

Και δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι για να μας βγάλουν από την ΕΕ. Μπορούν απλούστατα να διακόψουν τη χρηματοδότηση! Που θα βρει ο κ. Τσίπρας τα χρήματα για να ανταποκριθεί η χώρα στις υποχρεώσεις της;

Όπως ο Α. Παπανδρέου!

Το δεύτερο επιχείρημα που ακούω από αρκετούς, είναι πώς ο κ. Τσίπρας την επομένη θα βάλει ...νερό στο κρασί του. Ούτε από το ευρώ θα βγούμε, ούτε από το ΝΑΤΟ θα φύγουμε! Ό,τι έγινε δηλαδή και το 1981 με τον  Α. Παπανδρέου! Ο οποίος ούτε τις βάσεις έδιωξε, ούτε από την ΕΟΚ μας έβγαλε, ούτε στον τρίτο δρόμο προς τον σοσιαλισμό μας οδήγησε.

Έτσι  λένε,  και ο  κ. Τσίπρας, θα βάλει τους γραφικούς και τους ακραίους στην άκρη, θα πετύχει κάποιες βελτιώσεις στο Μνημόνιο, τις οποίες και θα μπορέσει να εμφανίσει ως επιτυχία, μεταθέτοντας για τα επόμενα ...τέρμινα τις μεγάλες ανατροπές! Άρα, ουδείς λόγος ανησυχίας συντρέχει!

Δηλαδή θα ψηφίσουμε για πρωθυπουργό έναν πολιτικό αρχηγό, επειδή πιστεύουμε ό,τι δεν θα τηρήσει τις ...δεσμεύσεις του! Αυτό δεν τιμά ούτε τον κ. Τσίπρα, αλλά ούτε εκείνους που θα τον ψηφίσουν για αυτό το λόγο!

Αγνοούν βεβαίως οι θιασώτες αυτής της άποψης, ότι ο μεν Α. Παπανδρέου ηγείτο ενός κόμματος που ήταν δημιούργημά του, ενός ο κ. Τσίπρας προεδρεύει ...συνιστωσών οι οποίες πρεσβεύουν τόσο αντίθετα πράγματα μεταξύ τους, που η συνεννόηση είναι εγχείρημα δύσκολο!

Επιπλέον, υπάρχει και κάτι άλλο που εσκεμμένα παραγνωρίζουμε. Η ΕΟΚ του 1981, ελαχίστη σχέση έχει με την ΕΕ του 2012. Λόγω της συμμετοχής μας στην ΟΝΕ, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, μοιραία έχει αντίκτυπο σ’ ολόκληρη την Ευρωζώνη. Γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα του παγκόσμιου τύπου εδώ και δυόμιση χρόνια; Ούτε αυτό το μάθημα δεν έχουμε πάρει;

Θα πέσει γρήγορα;

Το τρίτο επιχείρημα, που ακολουθεί τα δύο προηγούμενα λέει, ότι και αν ακόμα κατακτήσει  την εξουσία ο κ. Τσίπρας, δεν θ’ αντέξει για πολύ. Σε μερικούς μήνες θα καταρρεύσει, είτε λόγω εσωτερικών διαφωνιών (η Αριστερά όντως έχει παράδοση στις διασπάσεις), είτε λόγω της αδυναμίας του να χειριστεί τα προβλήματα που θα κληρονομήσει.

Έτσι, λένε θα απομυθοποιηθεί η Αριστερά και θ΄ανοίξει ο δρόμος για την επάνοδο πιο ...ορθολογικών κυβερνήσεων και κομμάτων.

H  άποψη αυτή είναι αφελής και επικίνδυνη. Αφελής, γιατί κάτι τέτοια έλεγαν και οι οπαδοί της ΝΔ το 1981, όταν ανήλθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Θεωρούσαν ότι θα αποτελούσε παρένθεση. Όπως αποδείχθηκε παρένθεση αποτέλεσαν οι επόμενες κυβερνήσεις της ΝΔ. Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ υιοθετώντας πολιτικές που διεύρυναν την εκλογική του απήχηση, παρέμεινε στην εξουσία επί δεκετίες! Για σκεφθείτε ένα νομοθέτημα της Κυβέρνησης Τσίπρα που θα νομιμοποιεί μαζικά μετανάστες και στη συνέχεια θα τους παραχωρεί και το δικαίωμα ψήφου; Αλλοιώνεται ναί ή όχι η σύνθεση του εκλογικού σώματος; Διαιωνίζεται ναί ή όχι η παραμονή της στην εξουσία;

Επιπλέον, ποιός μπορεί να υπολογίσει πόσος καιρός θα απαιτηθεί για να ...συνέλθουν τα πρώην μεγάλα κόμματα και να αποτελέσουν εκ νέου αξιόπιστους φορείς εξουσίας;

Τέλος, θεωρώ την  άποψη αυτή και επικίνδυνη, επειδή συνηθίζω να παίρνω στα σοβαρά αυτά που λένε οι πολιτικές ηγεσίες. Η Ελλάδα έχει ανοικτά μείζονα εθνικά θέματα. Η λαθρομετανάστευση αποτελεί μια ωρολογιακή βόμβα για τη συνοχή της χώρας. Μια χώρα με τόσα προβλήματα, το τελευταίο που θα χρειαζόταν αυτή τη δεδομένη χρονική συγκυρία, θα ήταν και η πολιτική της  απομόνωση.

 Συμπέρασμα: Θεωρώ ότι πρέπει  να παίρνουμε στα  σοβαρά τους ζηλωτές κάθε εξουσίας. Πολύ δε περισσότερο εκείνους που αναζητούν την ευκαιρία μιας ...ιστορικής δικαίωσης! Γιατί, όσο και αν φαίνεται απίθανο, μπορεί τελικά, να κάνουν αυτά που λένε γιατί ουδέποτε κατάφεραν να απαλλαγούν από τις ιδεοληψίες τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παύλος avatar
  Παύλος 12/06/2012 10:56:07

  Ας δει και αυτό ο κάθε αναποφάσιστος, για να προβληματιστεί λίγο περισσότερο:
  http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/stelexos_syriza_an_kyvernhsoyme_tha_katastrepsoyme_th_xwra.1813022.html

 2. blue nile avatar
  blue nile 12/06/2012 11:21:44

  Καλημέρα κ. Ροδινέ. Έτσι πως τα γράφετε είναι. Να μην πούμε και το άλλο ... Με τη πολυγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ, τα αντιφατικά μηνύματα που περνάει , και την αμφιλεγόμενη θέση περί ευρώ, στην αποφράδα περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές θα' χουμε τέτοιο bank run που θα αρκεί από μόνο του να μας ρίξει στο γκρεμό...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ blue nile 12/06/2012 11:49:44

   Καλημέρα, το έχω γράψει και παλιά. Το πιθανότερο είναι να βγούμε εκτός ευρώ, από ....ατύχημα!

 3. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 12/06/2012 11:41:33

  Κώστα μου καλημέρα. Ορθά και λογικά αυτά που επισημαίνεις. Δυστυχώς όμως οι έννοιες έχουν χάσει τη σημασία τους, για να μην πω ότι έχουν αναστραφεί. Όπως λέει πάλι ο μέγας ιστορικός:
  "Έτσι η αστόχαστη αποκοτιά θεωρήθηκε παλληκαριά γι’ αγάπη των συντρόφων, ο δισταγμός από πρόνοια για το μέλλον δειλία που προβάλλει ενάρετες δικαιολογίες, η γνωστική μετριοπάθεια ως πρόφαση ανανδρίας, και η ικανότητα να βλέπει κανείς όλες τις πλευρές μιας κατάστασης, ανικανότητα να δράσει από καμιά· την απότομη και βίαιη αντίδραση, την πρόσθεσαν στα προτερήματα του αντρός, και η αποχή από τις ραδιουργίες λογίστηκε φαινομενικά λογική πρόφαση για ν’ αποφύγει κανείς τον κίνδυνο".
  Επικρατεί πια ο παραλογισμός που γεννά η αγανάκτηση, η απελπισία, ο φόβος και το συμφέρον. Και πίσω απ' όλα αυτά, οι εκπρόσωποι της φαυλοκρατίας ως χαμελαίοντες αλλάζουν ένδυμα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/06/2012 11:48:25

   Καλημέρα Γιάννη, και[πάλι έχει δίκιο ο μέγας ιστορικός, αλλά ακόμα και στον παραλογισμό ή μόνη απάντηση είναι η ορθολογική σκέψη.

 4. zythos avatar
  zythos 12/06/2012 12:13:15

  Μηδενισμός: το «ιερό» δισκοπότηρο της Αριστεράς

  Αυτή η εικόνα θα μπορούσε να αποτελέσει μια ευσύνοπτη αφήγηση της ιστορικής διαδρομής της Αριστεράς. Θάνατος, ξηρασία και ερήμωση. Αυτά αφήνει στο πέρασμά της.

  «Ο θρησκευτικός προβληματισμός δρα σαν καταπραϋντικό της εγγενούς υπαρξιακής ανησυχίας, του 'μυστηρίου' που περιβάλλει την εφήμερη ζωή μας ένα απέραντο Σύμπαν. Δρα επομένως υπό αυτή την έννοια σαν 'όπιο'. Υπ’ αυτή την έννοια δεν πρέπει να θεωρηθεί η εγγενής θρησκευτική έφεση του Ατόμου καταδιώξιμη και η Θρησκεία σαν καταδιώξιμο 'ναρκωτικό', όπως ορισμένοι εξέλαβον την ρήση και του Μαρξ: 'Η Θρησκεία όπιο του Λαού'. [...] Κανονικά όταν η θρησκευτική έφεση επικεντρώνεται στο 'υπαρξιακό μυστήριο', θάπρεπε να οδηγεί σε μια μεγαλύτερη Αγάπη και Αλληλεγγύη των Ανθρώπων υποκείμενων στην ίδια 'αδυσώπητη' όσο και 'ανεξήγητη' 'Ανάγκη', 'Μοίρα', στην οποία και οι ίδιοι οι Αρχαίοι Θεοί υπέκειντο.
  Η παρεκτροπή σε θρησκευτικούς φανατισμούς είναι ακραία νοσηρή παρεκτροπή προς κάτι το εντελώς αντίθετο από την ουσία της 'θρησκευτικότητας' ως εγγενούς έφεσης του εξελισσόμενου Ανθρώπινου όντος. Κάτω από ένα έναστρο ουρανό το Άτομο βουβό έχει τη τάση να αφουγκράζεται στη βαθειά Κοσμική σιγή, να προσπαθεί να διεισδύσει στο υπαρξιακό του μυστήριο». Μιχάλης Ράπτης (Πάμπλο), περιοδικό «Ρεσάλτο», τεύχος 9, Αύγουστος 2006.
  Ο Πάμπλο έγραψε αυτό το κείμενο τον Φεβρουάριο του 1995. Από τότε μέχρι σήμερα, τίποτε δεν έχει αλλάξει αναφορικά με το μείζον ζήτημα της θρησκευτικότητας των ανθρώπων και της περιφρονητικής αντιμετώπισης αυτής της ανάγκης από την καθεστηκυία μαρξική Αριστερά και τις ακραίες, όζουσες αποφύσεις της, οι οποίες στις ημέρες μας θεωρούνται από αρκετούς... οιονεί κυβερνητικές δυνάμεις! Στην Ελλάδα, ο αγώνας του εθνικού στρατού διασφάλισε τη μη υπαγωγή της χώρας στην σφαίρα επιρροής της σταλινικής δεσποτείας. Η αδράνεια της υπνώττουσας Δεξιάς εξασφάλισε την κυριαρχία όλων των εκφάνσεων της Αριστεράς στην οικονομική, πολιτισμική και κοινωνική ζωή. Οι κήρυκες της νεκρής θρησκείας του μαρξισμού, οι πεπτωκότες άγγελοι του χαμένου σοβιετικού «παραδείσου» και οι φανατικοί πολέμιοι του Χριστιανισμού, επί έτη πολλά βρίσκουν ευήκοα ώτα σε μια ευσεβή χριστιανική πατρίδα! Αναπτύσσοντας σύνθετα δίκτυα επιρροής και εξουσίας έριξαν στους λέοντες της μιντιακής και «κουλτουρίζουσας» ανυποληψίας τους πιστούς της επίσημης και ολοζώντανης θρησκείας του κράτους. Όποιος μετράει την ύπαρξή του με βάση τη διαχρονία και το άπειρο του Κυρίου θεωρείται «συντηρητικός, ξεπερασμένος, μεσαιωνικός, φασίζων!». Από την άλλη, είναι «προοδευτικός» αυτός που προσπαθεί απεγνωσμένα να διαιρέσει το θαύμα της ζωής με το μηδέν (η διαίρεση με το μηδέν είναι αδύνατη, ως γνωστόν).
  Η «πρόοδος» του μηδενός

  Είναι αληθινά ειρωνικό, εφάμιλλο των συλλήψεων των μεγάλων τραγικών της κλασσικής αρχαιότητας: οι πλασιέ της έσχατης απελπισίας, δηλαδή της άνευ νοήματος, Θεού και σκοπού ζωής, χλευάζουν, λοιδορούν και κουνάνε δασκαλίστικα το δάχτυλο σε εκείνους που πιστεύουν ότι το Σύμπαν έχει νόημα. Όσοι θεωρούν ότι δεν είμαστε ένα παίγνιο των τιτανικών δυνάμεων της άλογης Φύσης κι ότι υπάρχει σκοπός στο πέρασμά μας από τα εγκόσμια, δέχονται μομφές από τους τιποτόφρονες της Αριστεράς. Εγκαλούνται ως «αναχρονιστές». Ο κολοφώνας της «προόδου» της Αριστεράς είναι το μηδέν! Τούτο το χάσκον κενό είναι το ύπατο επίτευγμά της! Η αποδοχή της ανυπαρξίας, η εκμηδένιση, το χάος αποτελούν διαχρονικά τα «ιερά δισκοπότηρα» μιας ιδεολογίας που δεν έχει να προσφέρει τίποτε περισσότερο από εκατομμύρια νεκρούς, στυγνά δικτατορικά καθεστώτα, παρωχημένες συμβουλές διαχείρισης υλικών πόρων και αποτυχημένες συνταγές οργάνωσης του συλλογικού βίου.

  Τόπος άτοπος

  Όταν κάποιος θιασώτης της ιδεολογίας του κενού ερωτηθεί για το πρότυπο το οποίο προβάλλει, για τον τρόπο ζωής που ενδείκνυται να ακολουθήσουμε ως εθνικό σύνολο, θα αποφύγει να απαντήσει. Η φωτοτυπημένη και αφόρητη ρητορική του θα επικεντρωθεί στα προβληματικά σημεία των υπαρχουσών δομών. Το «Η κόλαση είναι η άλλοι» του Σαρτρ ταιριάζει και στην περίπτωση του αμήχανου προπαγανδιστή. Δικαιολογείται πάντως η στάση του. Δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά. Κανένας δεν μπορεί να δείξει ένα σημείο άτοπο. Δεν υπάρχει οδοδείκτης για προορισμούς που δεν υπήρξαν, δεν υπάρχουν και δεν πρόκειται να υπάρξουν. Η συνωμοσία του τίποτα έχει κατορθώσει, ωστόσο, ακόμα κι η λέξη «ουτοπία» να λαμβάνει θετική χροιά όταν δηλώνει τις επιδιώξεις της Αριστεράς. Ο αντιχριστιανισμός, η εναντίωση στην θρησκεία, η λυσσώδης πολεμική στην Εκκλησία και την ιεραρχία, είναι επίσης ευεξήγητες συμπεριφορές. Το μηδέν έχει πολλά να ζηλέψει από το κάτι και το καθόλου συνθλίβεται όταν αναμετριέται με την ύπαρξη του Απόλυτου, του Όλου. Μια καλή λύση για τα διλήμματα που αντιμετωπίζει τώρα η κοινωνία μας είναι να αφήσουμε το τίποτα εκεί που είναι και να μην του δώσουμε τα κλειδιά της εξουσίας. Δεν του αξίζουν...

  πηγή:h**p://adiavroxoi.blogspot.gr/2012/06/left-means-zero.html

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/06/2012 12:23:21

  Το βαθύ πρόβλημα δεν είναι ο Τσίπρας ή η ΝΔ, αλλά οι οικονομικές και κοινωνικές "ελίτ" και τα παρακολουθήματά της (υψηλόμισθα των ΔΕΚΟ κτλ ή μεσοαστικά - ελευθεροεπεγγελματικά).
  Η αδράνεια και η επιμονή στο ενιαίο μοντέλο 1980 - 2008, ακόμη και τώρα που έσκασε η φούσκα, δεν γίνεται "από λάθος". Ο κόσμος αυτός, τα μειοψηφικά αλλά πολύμορφα υπερκινητικά κοινωνικά στρώματα, απομύζησαν επί 30 χρόνια την λοιπη κοινωνία και το Δημόσιο.
  Θέλουν να συνεχίσει αυτή η αγελάδα να βγάζει γάλα.
  Μάταιο. Αλλά κανείς δεν αφήνεται στη μοίρα του, να πεθάνει χωρίς αντίσταση.
  Θέλουν να επιβιώσουν. Όμως εμείς οι λοιποί τι φταίμε;

 6. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 12/06/2012 12:36:57

  Θείε προς έπιβεβαίωση αυτού που λες. Ένα απλό μκρό προσωπικό παράδειγμα για να δουμε ότι η "Ελλάδα είναι παντού"!
  Από το πρωί προσπαθώ να επικοικωνήσω με την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο για μια απλή υπόθεση η οποία θέλει την καταραμένη στρογγυλή του ελλαδικού προτεκτοράτου. Και δεν απαντάει κανείς. Φαντάσου να είχα να αντιμετωπίσω κάτι σοβαρό.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/06/2012 12:42:26

   Κουράγιο αγαπητέ Γιάννη
   Ίσως τρέχουν και οι διπλωματικοί υπάλληλοι στα μεσιτικά γραφεία του Λονδίνου, για να βοηθησουν, να εξυπηρετήσουν τους εξαγωγείς ευρώ "συμπολίτες" μας: Να προλάβουν ν' αγοράσουν κάποιο καλό ακίνητο.
   Ελάχιστα έμειναν, και οι τιμές πύραυλος.
   Είναι και οι καταραμένοι Άραβες που πλειοδοτούν, με τα πετροδολλάρια...

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Ο Θείος 12/06/2012 12:50:54

    Όπου νάναι θα σκάσει και το βρεττανικό επενδυτικό όνειρο ορισμένων δικών μας φοροφυγάδων. Και τότε να δεις κλάμα.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/06/2012 12:53:13

     Αρκετοί "πονηροί" πάνε ήδη ...Λειψία ή Κρακοβία.
     Η Πράγα είναι πανάκριβη.

     • Heaven avatar
      Heaven @ Ο Θείος 12/06/2012 13:33:53

      http://www.nytimes.com/2012/06/11/opinion/krugman-another-bank-bailout.html?_r=1&src=me&ref=general

      Another Bank Bailout
      By PAUL KRUGMAN

 7. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 12/06/2012 13:18:17

  Κε Ροδινέ,
  o Ανδρέας πριν πεθάνει με τρεμάμενα χείλη ψιθύρισε «τώ κρατίστω».
  Ο Σημίτης που δεν ακούει και καλά, αλλά ακόμα και τα Γερμανικά του είναι καλύτερα από τα Ελληνικά του, άκουσε «όποιος τα κρατήσει» και κατάλαβε για τα κλειδιά του μαγαζιού. Χρησιμοποίησε τον Πάγκαλο για σκριν και με καταπληκτικό άλμα, τα άρπαξε.
  Όσο για τον ΓΑΠ, δεν χρειάζεται να πω αν και τι κατάλαβε.
  Τώρα για τον Άλεξ, μια απορία, ως επίδοξος επίγονος, θα παραλάβει και το βαλσαμωμένο πτώμα;

 8. man8os avatar
  man8os 12/06/2012 13:54:27

  Θα διαφωνισω μαζι σας κυριε Ροδινε.
  Και λεφτα υπαρχουν υποσχεται και Αντρεας δε θα αποδειχτει γιατι δεν εχει λεφτα να μοιρασει, και στην εξουσια δε θα μακροημερευσει εκτος και αν με ενοπλη βια καταστειλει την αντιπολιτευση γιατι οι κοινωνικες συνεπειες της πολτικης του θα οδηγησουν σε εμφυλιο και εκδιωξη του.
  Τυχον εκλογη του Τσιπρα σημαινει αιμα. Αν καποιος θελει μπορω να του εξηγησω τους ακριβεις λογους.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ man8os 12/06/2012 14:04:03

   Το αιματηρό λεξιλόγιο αγαπητέ, αφήστε το καλύτερα για την άτυχη Συρία και λοιπές Μεσανατολικές χώρες. Έχουν "φροντίσει" δυστυχώς εκεί τα καθεστώτα του Πούτιν και της Τιεν Άν Μέν, τα αγαπημένα της "λαικο"- δεξιάς και της λαικίστικης "αριστεράς".
   Θα μείνουμε Ευρώπη ο κόσμος να χαλάσει. Με εκλογή οποιουδήποτε - Τσίπρα ή και Φούφουτου. Μας πρήξανε και οι 2 με την πόλωση.
   Δεν μασάμε πιά.
   Είμαστε πολίτες, όχι οπαδοί. Όποιος θέλει με το ζόρι την ψήφο μας, μολών λαβέ.

   • man8os avatar
    man8os @ Ο Θείος 12/06/2012 14:18:50

    Εισαι αρκετα σοφος θειε να δεις τι θα γινει σε αγορες-χρηματιστηριο-τραπεζες 24 ωρες μετα την εκλογη Τσιπρα.

    Δε χρειαζεται να πω τιποτε αλλο για να εξηγησω το λογο που δε θα ειμαστε πια στην Ευρωπη.

    Το ερωτημα ειναι μετα ποσο αιμα θα χυθει και τι ζημιες θα προκληθουν.

    Εγω κανω μονο μια προβλεψη, τιποτε αλλο

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ man8os 12/06/2012 14:26:35

     Βλέπω ήδη τι γίνεται σήμερα στις αγορές με Ισπανία - Ιταλία, που δεν έχουν "τσίπρες".
     6,67 και 6,17 % το 10ετές ομόλογο στη δευτερογενή.
     Μια πατάτα το πακέτο για τις Ισπανικές τράπεζες, όπως είπε από χθές ο Στίγκλιτς. Ακόμη και ο Βαρουφάκης, που βρίζουν άδικα κάποιοι νεοδημοκράτες. Ακόμη και ο Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, πρώην εκτελεστικός της ΕΚΤ.
     Η Ευρωδεξιά είναι φοβερά επικίνδυνη επειδή είναι αργόστροφη. Το λέει και η Λαγκάρντ, "έχετε 3 μήνες για το Ευρώ".
     Ή θα τελειώνουμε μ' αυτούς ή Ευρώ τέλος. Δεν είναι πιά θέμα Ελλάδας.
     Πρόβλεψή μου: Το κυβερνητικό τέλος CDU/FDP στη Γερμανία θα είναι φριχτό. Τους αξίζει.

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Ο Θείος 12/06/2012 14:32:18

      Ενώ η Γερμανία με τι επιτόκια δανείστηκε χτές Θείε;

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Κώστας Ροδινός 12/06/2012 14:44:15

      Χαμηλά είναι Κώστα, γύρω στο 1,40% αλλά τσιμπάνε άγρια σήμερα και τα Γερμανικά:
      +5,57 % !
      h**p://www.bloomberg.com/quote/GDBR10:IND/chart
      Και τα Γαλλικά, + 4 %.
      Οι αγορές βλέπουν τώρα βίαιη διάχυση της κρίσης και στον πυρήνα.
      Ακούν και "αντιγερμανική" ομοβροντία. Στίγκλιτς, Μπίνι Σμάγκι, ,Λαγκάρντ.

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Ο Θείος 12/06/2012 15:37:10

      ακόμα και ο Ρουμπινί μέσω της Bild τα έβαλε με τη πολιτική της Μέρκελ.
      Ομως, αναμενόμενα δεν ήταν όλα αυτά;

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ Ο Θείος 12/06/2012 15:09:48

      Η Bundensbank προειδοποιεί για τους πιθανούς κινδύνους της προτεινόμενης τραπεζικής ένωσης. Η αντιπρόεδρος Sabine Lautenschläger δήλωσε ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει παράλληλα με τη δημοσιονομική ένωση (βλέπε πειθαρχία) για να μη χαθεί ο έλεγχος...
      h**p://www.ft.com/intl/cms/s/0/79c17794-b467-11e1-bb68-00144feabdc0.html#axzz1xa0jKCXs

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/06/2012 16:08:33

      Η τραπεζική ένωση φαίνεται αναπόφευκτη, σύντομα, άν δεν θέλουν να διαλυθεί το Ευρωσύστημα.
      Παράλληλα και τα πρώτα βήματα δημοσιονομικής ένωσης, αλλά πρέπει να πείθουν, να είναι αποφασιστικά.
      Το πρόβλημα είναι ότι το κυβερνητικό CDU είναι διηρημένο για την τραπεζική ένωση και το FDP σταθερά εναντίον.
      Οι Γερμανικές εφημερίδες προβάλλουν την σημερινή δήλωση της Λαγκάρντ, ότι υπάρχει χρόνος 3 μήνες το πολύ.

     • man8os avatar
      man8os @ Ο Θείος 12/06/2012 16:23:00

      Εστιασε και στην Ελληνικη διασταση του προβληματος θειε, χωρις να σημαινει οτι η Ευρωπαικη δεν ειναι σημαντικη

     • man8os avatar
      man8os @ Ο Θείος 12/06/2012 16:22:04

      Ο καθενας κανει αυτο που μπορει να κανει. Εμεις πρεπει να λυσουμε με ηρεμο τροπο τα δικα μας προβληματα που ειναι πολυ σημαντικα, οι πιο μεγαλοι να κανονισουν την δικη τους πορεια, ωστε με συνεργασια και προσπαθεια του καθενος στον τομεα του να επιλυθει η κριση

 9. Σταράτα avatar
  Σταράτα 12/06/2012 14:01:59

  To πρόβλημα δέν είναι ό συριζα. τό πασοκ έιναι πού δίνει ψηφους στό συριζα.τό πασόκ πού μας εβαλε εκει που μας εβαλέ,.τό πασοκ πού μάς πήγε σέ ψηφο ανοχης τού παπαδημου.το βαθυ πασοκ πού κρατάει την χωρα όμηρο ακομά καί τώρα μέ όλα τά συντεχνειακα του σωματεία.τό πασοκ πού λέει οτί θά κάνει κυβέρνηση μαζί μας καί θά τελειώσουμε τους έλληνες έτσι λένε τ'α αντιμνημονιακά καί στέλνουν τόν κόσμο στό συριζα .τό νά λέμε οτί ό τσιπρας είναι ό ανδρέας τού 80 μόνο κακό κάνουμε γιατί είναι βουτηρο στό ψωμι τού πασοκου.θά δουμε κανα 8% στό πασοκ καί ΄θά λέμε τί εφταιξε.επικοινωνιακή επίθεση τώρα στόν βενιζελο γαπ .διαχωρισμό τής θέσης μας γιά κυβέρνηση μέ τό πασοκ.κάλεσμα τού πασοκου πού θέλει τήν ελλάδα στό ευρώ καί τήν ευρωπη .

 10. Samantha_fox avatar
  Samantha_fox 12/06/2012 18:32:44

  Γελοίοι και αισχροί!! ΜΟΝΟΝ ο Σαμαράς διασφαλίζει την ευρωπαικη προοπτική της χώρας. ΜΟΝΟΝ αυτος θα μας φέρει καλύτερες μέρες. ΜΟΝΟΝ αυτος θα μας φέρει πίσω τα χαμένα χαμόγελα που το άθλιο ΠΑΣΟΚ μας στέρησε.

  Ευχομαι τη Κυριακή να πανηγυριζουμε απο χαρα!!

 11. petron avatar
  petron 12/06/2012 21:29:34

  τον νεο ΑΝΔΡΕΑ τον βρηκαμε....

  ο νεος ΑΚΗΣ ; ποιος;

 12. Agriemenos avatar
  Agriemenos 13/06/2012 00:25:26

  h++p://www.techiechan.com/?p=1721
  Και μια διαφορετική προσέγγιση. Μια διαφορετική οπτική. Τροφή για σκέψη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.