#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/11/2013 16:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O Αλέξης Τσίπρας έχει βαλθεί να εξευρωπαΐσει την «Αριστερά του Τέξας» σε «Αριστερά του δεξιού Ντε Γκολ»

Τη φράση του Ζαν Μονέ «δεν δημιουργούμε συνασπισμούς κρατών - ενώνουμε ανθρώπους» επικαλέστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να προσδιορίσει την ουσία της πολιτικής του για μια συμμαχία του ευρωπαϊκού νότου ενάντια στην πολιτική της γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ.Όπως σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο EurActiv.gr  αναφορικά με τη σημασία της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Κομισιόν «πρέπει επειγόντως να άρουμε τη διαίρεση Βορρά-Νότου, που εδραίωσε η νεοφιλελεύθερη διαχείριση της κρίσης, προσθέτοντας στα κράτη-μέλη του Βορρά με πιστοληπτική αξιολόγηση 3Α την ιδιότητα του «πιστωτή» και αποδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο τις χώρες του Νότου, που υποφέρουν από τη μνημονιακή λιτότητα, με την πρόσθετη ιδιότητα του «χρεώστη». Τόσο το ΚΕΑ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάμε τη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού κινήματος ενάντια στη λιτότητα και την ύφεση. Ενός κινήματος αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους στο Βορρά και το Νότο, που θα εμπνεύσει και θα επιβάλει μια ευρωπαϊκή πολιτική συμφωνία για τη Δημοκρατία, την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Η πρότασή μας για την ευρύτερη δυνατή ευρωπαϊκή συμμαχία ενάντια στη λιτότητα συνυφαίνεται με την πεμπτουσία της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ενοποίησης, όπως την συνόψισε το 1952 ο αρχιτέκτονας της ενωμένης Ευρώπης Ζαν Μονέ: «Δεν δημιουργούμε συνασπισμούς κρατών - ενώνουμε ανθρώπους».»


Μάλιστα στην ίδια συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας απαντάει πως η υποψηφιότητά του εκ μέρους του ΚΕΑ για την προεδρία της Κομισιόν «είναι πολύ σημαντική γιατί αξιοποιεί την τριπλή ιδιότητά μου ως αριστερού, Έλληνα και ευρωπαίου πολιτικού, με συγκεκριμένο και ρεαλιστικό εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο για τη σημερινή Ευρώπη της νεοφιλελεύθερης ηγεμονίας».


Το ενδιαφέρον είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτός απ’ τη μετριοφροσύνη και την έλλειψη έπαρσης που εκφράζουν τα λεγόμενά του, επικαλείται για να υποστηρίξει την πολιτική του πρόταση έναν άνθρωπο τον οποίο ο πρώην ηγέτης της γαλλικής δεξιάς Σαρλ Ντε Γκολ έχει αποκαλέσει «Ο Εμπνευστής»! Επίσης το θαυμασμό του για τον Ζαν Μονέ έχει εκφράσει και ο σπουδαίος βρετανός οικονομολόγος Κέυνς ενώ ο Economist είχε προτείνει κατ’ επανάληψη το όνομα του Μονέ να δοθεί στο ενιαίο νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Δηλαδή το ευρώ να ονομάζεται μονέ.


Όπως φαίνεται ο Αλέξης Τσίπρας έχει βαλθεί να εξευρωπαΐσει την «Αριστερά του Τέξας» σε «Αριστερά του δεξιού Ντε Γκολ»! Και εις ανώτερα…


Κάλχας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. aris1 avatar
  aris1 25/11/2013 16:57:26

  Δεν ξέρω αν το συνειδητοποιούμε, αλλά μου φαίνεται οτι επι τέλους έχουμε μια σύγκλιση Πρωθυπουργου και Αρχηγού της Αξιωμ. Αντιπολίτευσης σε έναν κοινό στόχο. Ο ένας Ελληνας πατριώτης απο δεξιά και ο άλλος Ελληνας πατριώτης απο αριστερά προσπαθούν να πείσουν τους δανειστες μας οτι δεν υπάρχει άλλη λύση στο πρόβλημα της Ελλάδος και της Ευρωζώνης απο την διαγραφή του χρέους!

  • Kράντωρ avatar
   Kράντωρ @ aris1 25/11/2013 19:30:00

   Πατριώτης ο Τσίπρας;
   Μήπως είσθε υπερβολικός;

   • Άκρη Άκρη avatar
    Άκρη Άκρη @ Kράντωρ 25/11/2013 19:58:59

    Εσείς μήπως είστε διχαστικός;

    • Kράντωρ avatar
     Kράντωρ @ Άκρη Άκρη 25/11/2013 20:14:54

     Αντιθέτως είμαι ενωτικός, αλλά γνωρίζω ότι η κατακερματισμένη ελληνική κοινωνία θα αποκτήση την ομοιοστασία και ομοτροπία της μέσω ριζικής μεταβολής των πολιτικών πραγμάτων.

     Αληθώς πιστεύετε ότι ο Α.Τσίπρας είναι ή διετέλεσε κατά το παρελθόν, έστω κατά συνθήκην, πατριώτης;

     • aris1 avatar
      aris1 @ Kράντωρ 26/11/2013 10:00:15

      Το υπαινίσσεται ο αρθρογράφος αγαπητέ Κράντωρ, Οταν λέει οτι ο Τσίπρας αξιοποιεί την τριπλή ιδιότητά μου ως αριστερού, ΈΛΛΗΝΑ και ευρωπαίου πολιτικού, και όχι ως αριστερού, Διεθνιστή και ευρωπαίου πολιτικού.
      Το τι θεωρούμε εμείς για τους πολιικούς μας αντιπάλους ουτε σημασία έχει και συνήθως είναι λάθος λόγω προκατάληψης απέναντί τους. (Αλλοιώς δεν θα ήμασταν αντίπαλοι).

 2. Άκρη Άκρη avatar
  Άκρη Άκρη 25/11/2013 21:09:22

  Εγώ μη πατριώτες, θεωρώ τον Σημίτη, τον ΓΑΠ, τον Πάγκαλο, όλους τους ασυνείδητους κλεφτοκοτάδες υπουργούς, υπουργίσκους και λοιπούς συνεργούς των τοκογλύφων-εταίρων-δανειστών και γενικά όποιον άσκησε εξουσία κι ευθύνεται για το κατάντημα της χώρας. Τον κ. Τσίπρα, θα τον κρίνω όταν έρθει η ώρα από τις πράξεις του, που θα μετρήσει η Ιστορία. Δεν κρίνω ποτέ και κανέναν μόνο από τα λόγια του, ακόμα και αν στιγμές-στιγμές...φαλτσάρει. Επιφυλάσσομαι για τη στιγμή που οι αποφάσεις του θα κοστίζουν σε αίμα και σε ανθρώπινη δυστυχία. Τότε θα μετρηθεί το ''μπόϊ '' του και η ψυχή του. Ως τότε, περιμένω.... Αρχή άνδρα δείκνυσι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.