#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/07/2012 19:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Oι τραπεζίτες υπονομεύουν την επαναδιαπραγμάτευση!Με ιδιαίτερη έκπληξη (ή μήπως δε θα έπρεπε;) διαβάσαμε την εβδομαδιαία έκθεση της Alpha Bank στην οποία αναφέρεται ότι η επαναδιαπραγμάτευση είναι φενάκη κι ότι τη χρησιμοποιούν μόνο όσοι δεν κάνουν τη δουλειά τους. Λέει χαρακτηριστικά η έκθεση: "Η επαναδιαπραγμάτευση είναι σήμερα το τελευταίο καταφύγιο εκείνων που, αντί να κάνουν τη δουλειά τους για να βγει η χώρα μία ώρα γρηγορότερα από την κρίση, αρκούνται σε εύκολες και μαγικές λύσεις. Εμφανιζόμαστε διεθνώς ως κακομαθημένα παιδιά που δεν θέλουν να μεγαλώσουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους".  Και παρομοιάζει το σκηνικό στην Ελλάδα με το γνωστό ανέκδοτο με το λαγό και το λιοντάρι. Και εξηγούν: «Το πολιτικό προσωπικό που διαφεντεύει τις τύχες της χώρας παραμένει εν πολλοίς ανυποψίαστο για τους κινδύνους κατάρρευσης που ελλοχεύουν, εάν δεν συνεχισθεί με συνέπεια η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής».

Οι οικονομολόγοι της τράπεζας του κ. Κωστόπουλου συνεχίζουν στο ίδιο βιολί, ότι αυτά που υποσχέθηκε η κυβέρνηση για αλλαγή των όρων του Μνημονίου είναι έξω απ' όσα είχαμε συμφωνήσει: «Η κυβερνητική πλειοψηφία κυβερνά με πρόγραμμα τις προεκλογικές εξαγγελίες των διαφόρων κομμάτων που την απαρτίζουν και που στην πλειονότητά τους συνιστούν ανατροπή των συμφωνηθέντων με τις χώρες που χρηματοδοτούν τα ελλείμματά μας. Η αντιπολίτευση υπερθεματίζει, επιδιώκοντας την επαναφορά στα προ Μνημονίου δεδομένα».

Η τράπεζα πάει κι ένα βήμα παρακάτω και λέει ότι τα ισοδύναμα μέτρα δεν είναι πανάκεια: «Η επαναδιαπραγμάτευση θα είχε έννοια εάν περιοριζόταν σε μέτρα τόνωσης της αναπτυξιακής διαδικασίας ώστε να ελαφρυνθεί το κόστος της προσαρμογής που, σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητη να γίνει».

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να κατευθύνει όλο τον επαναδιαπραγματευτικό ενθουσιασμό της στην επανεκκίνηση των έργων υποδομής που έχουν σταματήσει με χρήση νέων πόρων και χρηματοοικονομικών εργαλείων, στην άμεση απορρόφηση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων με καινοτόμους τρόπους, στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων μέσω των αποκρατικοποιήσεων και μέσω εξασφάλισης εγγυήσεων για την έκδοση καλυμμένων ομολόγων για έργα υποδομής», αναφέρουν επίσης.

Αυτά κι άλλα πολλά λένε οι οικονομολόγοι δείχνοντας προφανώς στους Έλληνες που βρίσκονται σε απόλυτη δυστυχία, ότι είναι ηλίθιοι να ελπίζουν και να αγωνίζονται σε κάτι καλύτερο.

Προφανώς οι τραπεζίτες θέλουν Έλληνες εξαθλιωμένους και με κατεβασμένο το κεφάλι. «Σφάξε με ΔΝΤ ν' αγιάσω», δηλαδή. Δε μπορούν να σκεφτούν ότι η συνταγή του Μνημονίου είναι το απόλυτο λάθος και επιδείνωσε τους οικονομικούς δείκτες της χώρας.

Για τους τραπεζίτες τα πάντα είναι αριθμοί, αλλά μόνο σε ότι αφορά τα κέρδη τους. Οι πάνω από 1,1 εκατ άνεργοι, οι δεκάδες αυτοκτονίες, η κατάθλιψη από την απουσία προοπτικής, η διάλυση της κοινωνικής συνοχής, η διάλυση της Παιδείας και της Υγείας, δεν αποτελούν γι' αυτούς μετρήσιμες αξίες.

Τι να ζητά άραγε ο κ. Κωστόπουλος και οι λοιποί τραπεζίτες; Νέα κεφάλαια για τη στήριξή τους και για να μη χάσουν οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών τα προνόμιά τους; Τους παχυλούς μισθούς και τα επιδόματα... αποδοτικότητας;

Δε μας λένε για τα επιτυχημένα ανοίγματά τους στο εξωτερικό που τώρα σπεύδουν να μαζέψουν. Ούτε για τα θαλασσοδάνεια σε επιχειρήσεις, κόμματα, χρεοκοπημένα μέσα ενημέρωσης.

Η ουσία είναι μία: Πράγματι η επαναδιαπραγμάτευση είναι δύσκολο εγχείρημα. Πράγματι, ο ρεαλισμός πρέπει να κυριαρχήσει και δεν πρέπει ο κόσμος να εφησυχάσει ότι κάποιος από μηχανής θεός θα μας σώσει.

Άλλο όμως αυτό κι άλλο να αποκλίνουμε από το στόχο μας: Την αλλαγή του Μνημονίου προς την κατεύθυνση της ελάφρυνσης των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων. Ας πληρώσουν επιτέλους οι τραπεζίτες και λοιποί επιχειρηματίες την κρίση. Δε μπορεί να έχεις τις βιλάρες στην Εκάλη και τη Μύκονο, τα λεφτά στο εξωτερικό, τα παιδιά παρκαρισμένα στα καλύτερα σχολεία, τις διακοπές σταθερές στην Κουρσεβέλ και να ζητάς από τους φτωχούς Έλληνες να το βουλώσουν και να μη ζητούν καλύτερες ημέρες;

Δεν τα φάγαμε μαζί κύριοι τραπεζίτες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 13/07/2012 19:41:19

  Το σχόλιο σας στην παρένθεση στην πρώτη γραμμή του άρθρου είναι αρκετό νομίζω,απλά να προσθέσω και εγώ άλλα 2 στοιχεία απο την έκθεση της τράπεζας
  »καλώς επιδιώκεται η αύξηση της φορολογίας στην περιουσία από το παρόν αντικοινωνικά χαμηλό επίπεδο με την επιβολή του αποτελεσματικού τέλους ακινήτων μέσω λογαριασμού ΔΕΗ, καλώς έγινε η μείωση του αφορολογήτου στις 5.000 ευρώ για να παταχθεί η φοροδιαφυγή«
  Αυτά.

  • Ανδρέας avatar
   Ανδρέας @ Ανδρέας 13/07/2012 20:06:03

   Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι φταίνε οι τράπεζες για την επαναδιαπραγμάτευση ενός προγράμματος που δεν έπρεπε καν να υπάρχει με αυτήν την μορφή.Ο καθένας κοιτάει την δουλειά του και ο σκοπος των τραπεζών είναι το κέρδος και αυτό βεβαίως δεν είναι κακό.

 2. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 13/07/2012 20:09:42

  Δεν θα έπρεπε να μας εκπλήξει αυτό το γεγονός. Το κακό άλλο είναι, δυστυχώς μας Κυβερνούν οι εκπρόσωποι ή τα τσιράκια των Τραπεζιτών. Σημειώστε, ΓΑΠ, Παπακωνσταντινου, Παπαδημος και τώρα Στουρνάρας. Ακόμα πιστεύω στον Σαμαρα, έστω με κάποιες επιφυλάξεις. Αν όμως εξακολουθήσει την ίδια πολιτική των προηγουμένων,(και προς το παρόν τετοια δείγματα έχει δείξει), τότε οι επιφυλάξεις μου μαζί με τις επιφυλάξεις και τηναγανάκτηση όλου του κόσμου, θα γίνουν κύμματα θεριά , που δυστυχώς θα μας πνίξουν όλους!!!
  Ο αναβρασμός του κόσμου είναι έτοιμος να ξεσπάσει, τον συγκρατεί μόνο η Καλοκαιρινή ραστώνη. Καταλογίζω ευθήνες στους Ταγούς της εξουσίας ότι δεν θέλουν ή δεν τολμούν ή δεν μπορούν να δώσουν στους Τροικανούς και στην Παγκόσμια κοινή γνώμη να καταλάβουν ότι οι Ελληνες δεν είναι έτσι όπως τους παρουσιάζουν . Ισως να φταίνε μερικοί, άλλά όχι Φασιστική γενίκευση. Και σαν παράδειγμα, δεν είδα πουθενά καμιά επίσημη και φωναχτή διαμαρτηρία , γιά το ότι είμαστε τεμπέλιδες, λαμόγια, έχουμε τις περισσότερες αργίες, κάνουμε μερικούς μήνες διακοπές το χρόνο, κλπ. Αλλά και το τελευταίο που το είπαν τα πιό επίσημα χείλη της Τρόικας, οι Ελληνες Δημόσιοι Υπάλληλοι έχουν μέσο μηνιαίο μισθό 3000 ευρώ!! Δεν είμαι ΔΥ και ενδεχομένως έχω πολλά να τους καταλογίσω, αλλά αυτό είναι τερατώδες. Και αυτο που με τρομάζει περισσότερο είναι ότι κανενός δεν ίδρωσε το αφτί του και αναρωτιέμαι, μήπως φοβούνται, μήπως τους κρατάν από τη μύτη; Ο χρόνος θα το δείξει και όπου να είναι τελειώνει!!!

 3. δρόμος avatar
  δρόμος 13/07/2012 22:02:17

  Προχθές μου τηλεφώνησε κάποια κυρία για λογαριασμό γνωστής ξένης τράπεζας με δραστηριότητα στην Ελλάδα. Σας προσφέρουμε, λέει, τη δυνατότητα να βγάλετε δική μας πιστωτική κάρτα, με τα ... τάδε και τάδε και τάδε.... προνόμια και διευκολύνσεις. Τι έγινε λέω, παιδιά, τελείωσε η κρίση και δεν το πήρα είδηση? Όχι, μου απαντάει, είναι για ... να σας διευκολύνουμε να πληρώσετε τους φόρους...

 4. Ηφαιστίωνας avatar
  Ηφαιστίωνας 14/07/2012 01:41:33

  Ε, ρε και να άνοιγαν, λέει, μια μέρα οι λογαριασμοί των τραπεζιτών που "ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους" στην Ελβετία κι αλλού........

 5. Muffy Dog avatar
  Muffy Dog 14/07/2012 07:09:01

  Παίδες αντί να ασχολούμεθα με τις νεοφιλελεύθερες αρλούμπες των οικονομολόγων της Alpha υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος να αλλάξουν άποψη και από φενάκη να χαρακτηρίσουν ως αδήριτη ανάγκη την επαναδιαπραγμάτευση, να αποσύρουμε τις καταθέσεις μας από τη συγκεκριμένη τράπεζα και να τις μεταφέρουμε σε άλλη .Και τώρα που το σκέφτομαι αυτό θα κάνω πρωί πρωί τη Δευτέρα._

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 15/07/2012 14:30:01

  Όταν η ALFA απέρριπτε την συνένωση για δημιουργία βιώσιμου σχήματος με την Εθνική, και μετά με την Eurobank, πολλοί εδώ μέσα δοξολογούσαν την "καλή Τράπεζα των καλών αστών". Τώρα όλοι κατακρίνουν τους κακούς "Τραπεζίτες" της Τράπεζας των "καλών αστών".
  Όταν βολεύει πολιτικά ο γάιδαρος, έχει φωνή μεγάλου τενόρου. Όταν δεν βολεύει, ακούμε μια χαρά όλα τα φάλτσα του.

 7. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 15/07/2012 16:06:59

  Τι θέλεις να πεις ρε Θείε; . Οτι η έκθεση της Τράπεζας είναι σωστή και καλή γιά μας; Καντα μας λιανά γιά να τα καταλάβουμε και εμείς που ποτέ δεν δοξολογούσαμε την "Καλή Τράπεζα" ουτε κατηγουρούσαμε τους κακούς Τραπεζίτες!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.