#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/07/2012 12:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Oι προγραμματικές δηλώσεις πρέπει να είναι συνεπείς με τις προεκλογικές δεσμεύσεις!Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αποτελούν το σχέδιό της για τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά παράλληλα, πρέπει να  προσφέρουν και ένα όραμα για το μέλλον.

Επομένως, εν μέσω κρίσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι προγραμματικές του δηλώσεις  έχουν μεγάλη σημασία και για έναν πρόσθετο λόγο: η κυβέρνησή του στηρίζεται σε μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία τριών κομμάτων, τα οποία  έχουν διαφορετικές απόψεις ακόμα και σε καίρια ζητήματα.

Έχει, κατά συνέπεια, ενδιαφέρον και η αρχιτεκτονική της σύγκλισης, αλλά  και οι συμβιβασμοί  που την κατέστησαν  εφικτή.

Γιατί, ας μη γελιόμαστε, οι πολίτες στον Πρωθυπουργό θα πιστώσουν την επιτυχία ή θα του χρεώσουν την ενδεχόμενη αποτυχία. Θα είναι, επομένως, δική του η ευθύνη, αν  θυσίασε πολλά, από εκείνα που περίμεναν οι πολίτες που τον ψήφισαν να κάνει.

Με δεδομένες τις προεκλογικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού,  οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης θα πρέπει:

 

Πρώτον, να συνάδουν  με το κοινό αίσθημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαϊδέψουν αυτιά, αλλά να  περιγράφουν, με τη γλώσσα της αλήθειας, την πραγματική κατάσταση της χώρας. Μας είπαν πολλά ψέματα τα τελευταία χρόνια. Ήρθε ο καιρός για αλήθειες.

Δεύτερον, να  είναι συνεπείς με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού. Ο Ελληνικός λαός  δεν πρόκειται να συγχωρήσει μια ακόμα διάψευση ελπίδων και προσδοκιών.  Αντιλαμβάνομαι ότι λόγω της συγκατοίκησης ήταν αναγκαίες κάποιες  υποχωρήσεις, αλλά ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να φανεί ανακόλουθος με βασικές του θέσεις.

Ενδεικτικά αναφέρω:

- Την  επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου,

- Την κατάργηση του νόμου Ραγκούση,

- Την εξεταστική για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο,

- Το όχι σε νέους φόρους και περικοπές μισθών,

- Την αποκατάσταση αδικιών κ.λ.π.

Τρίτον, να προσφέρουν ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα εξόδου της χώρας από την κρίση. Η κοινωνία έχει υπερβεί τα όρια της αντοχής της και δεν μπορεί άλλο. Για αυτό και χρειάζεται να ξέρει που βαδίζει. Οι θυσίες έχουν νόημα όταν φέρουν αποτέλεσμα και δεν πάνε στο βρόντο.

Τέταρτον, να δημιουργήσουν  την αίσθηση μιας νέας αρχής. Αυτό που τα τελευταία χρόνια αποκαλούμε «νέα μεταπολίτευση».  Η «νέα μεταπολίτευση» πρέπει να φέρει και μεγάλες θεσμικές ανατροπές και μεταρρυθμίσεις. Στην  κατάρρευση της οικονομίας μας, τα μέγιστα συνετέλεσε και το σαθρό θεσμικό μας πλαίσιο που ανέχθηκε τη διαφθορά, βράβευσε τη μετριότητα, παγίδευσε τις δημιουργικές δυνάμεις και στηρίχθηκε στις πελατειακές σχέσεις.

Πέμπτον, να περιλαμβάνουν μέτρα που θα δίνουν άμεσα και χειροπιαστά αποτελέσματα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη. Εκείνα τα «μέτρα ανάσα μηδενικού δημοσιονομικού κόστους» δεν πρέπει να μείνουν προεκλογικές διακηρύξεις.

Έκτον, να στείλουν ένα μήνυμα στο εξωτερικό και στις αγορές ότι η Ελλάδα έχει μια ισχυρή κυβέρνηση η οποία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει ταχύτητα σε μεγάλες τομές. Αρκετά μας ειρωνεύτηκαν, αρκετά μας συκοφάντησαν. Καιρός ν' αρχίσει η εθνική μας αντεπίθεση.

Έβδομον, να μας αιφνιδιάσουν ευχάριστα με το ρεαλισμό και την τόλμη τους. Εδώ και τρία χρόνια ο ελληνικός λαός συνηθίζει καθημερινά τις δόσεις τις καταστροφής. Είναι πλέον πολλοί αυτοί που δεν ελπίζουν σε τίποτα. Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να αλλάξει αυτή την αίσθηση της εθνικής αποτυχίας.  Η νέα εθνική μας αποστολή είναι να υπερβούμε την κρίση και να τα καταφέρουμε. Αυτό είναι το στοίχημα της επόμενης ημέρας.

Θα το επαναλάβω ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έχει μόνο μια εναλλακτική: να πετύχει.  Η αποτυχία όχι μόνο δεν συγχωρείται, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σημάνει την οριστική χρεοκοπία της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τα πράγματα βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και πολλά πρέπει να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, επομένως αυτή η κυβέρνηση δεν έχει την πολυτέλεια να αναλώνεται σε άσκοπες σκιαμαχίες ή στείρες αντιπαραθέσεις με μικροπολιτικά χαρακτηριστικά. Πρέπει να παράγει έργο. Και επειδή ο πολιτικός χρόνος έχει συμπυκνωθεί πολύ, το έργο αυτό πρέπει να παραχθεί άμεσα.

Στην τιτάνια αυτή προσπάθεια και η αντιπολίτευση έχει υποχρέωση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην πατρίδα.

Κανένας δεν δικαιούται πλέον να κρυφτεί  και όλοι το ξέρουν...

ΚΡ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. AM Παπαιωάννου avatar
  AM Παπαιωάννου 05/07/2012 12:29:23

  "Oι προγραμματικές δηλώσεις πρέπει να είναι συνεπείς με τις προεκλογικές δεσμεύσεις! "

  Και βέβαια πρέπει να είναι ....

  Γιατί συζητάμε για το αυτονόητο???

  Χρειάζεται συνέπεια και σύγκρουση με τα συμφέροντα ....

  ΑΣ προχώρα ο Λαός είναι μαζί σου ....

 2. Morelo avatar
  Morelo 05/07/2012 12:41:58

  Καλά η εξεταστική για το μνημόνιο έχει τελίως εξαλειφθεί απο τον εγκέφαλο του Σαμαρά.... Α ρε λαμόγια Παπακωνσταντίνου και Τζέφρυ, αν είναι ποτέ δυνατόν οι άνθρωποι που μας έφεραν σε αυτην την κατάσταση να μην τους αποδοθούν ευθύνες για τα οικονομικά-πολιτικά εγκληματα που έχουν κάνει.....

 3. Karenin avatar
  Karenin 05/07/2012 13:10:20

  Πράξεις για αρχή. Οταν ακούς ότι ο Τσοχατζόπουλος εχει βουτήξει 2 δισ., βάζεις 5 εισαγγελείς με 100 βοηθούς να ψάξουν το θέμα. Ετσι για να σηματοδοτήσεις κάτι.
  Πράξεις που να συμβολίζουν ότι δεν είναι πιασμένοι απο κανέναν. Και αλήθειες, ο κόσμος είναι πιο ώριμος πολιτικά απο όσο νομίζουν.

  • abc avatar
   abc @ Karenin 05/07/2012 19:24:07

   Eτσι θα μάθουν και οι ξένοι οτι τουλάχιστον 20 δις απο το χρέος είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΡΕΟΣ που μας φόρτωσαν οι "δανειστές" σε αγαστή συνεργασία με τον Ακη και τους Γερμανούς εργολάβους.
   Μετά θα πρέπει ο Σαμαράς να ψάξει και να βρεί πόσα μας χρέωσαν Siemens -Χριστοφοράκος -Τσουκάτος. Και αφού βρούμε το σύνολο του παράνομου χρέους, θα πρέπει ο Σαμαράς να εμφανίσει τα αποτελέσματα στο Ευρωγκρούπ και να καθίσει με τους Εταίρους να επαναδιαπραγματευτεί απ' την αρχή το χρέος διεκδικώντας και τις νόμιμες αποζημιώσεις για τον Ελληνικό λαό. Ετσι δεν θα αφήσει τον Τσίπρα να μονοπωλεί τον έλεγχο της Νομιμότητας του χρέους, δεδομένου οτι ξέρει καλά οτι ο Ελληνικός λαός είναι πεπεισμένος οτι το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ εκτός βεβαίως του ότι δεν ωφελήθηκε απ' αυτό ο λαός.

 4. Tonia G. avatar
  Tonia G. 05/07/2012 13:10:48

  Μπράβο για το κείμενο. Συμφωνώ πλήρως. Ο λογαριασμός στο τέλος θα έρθει στο Σαμαρά και τη ΝΔ. Επειδή λοιπόν οικονομικά μέτρα θα πάρει και θα είναι σκληρά πρέπει οπωσδήποτε να δώσει λύσεις στα ζητήματα για τα οποία δεσμεύτηκε προεκλογικά και ψηφίστηκε από το 30% του εκλογικού σώματος.
  Η φθορα που θα έχει από τα δύσκολα οικονομικά μέτρα μπορεί μονάχα να μετριαστεί ΜΟΝΟ αν δώσει αποτελεσματική λύση σε αυτά που αναφέρει ο ΚΡ:
  - Την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου,
  - Την κατάργηση του νόμου Ραγκούση,
  - Την εξεταστική για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο,
  - Την αποκατάσταση αδικιών κ.λ.π.
  Περαιτέρω δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα που έπεσαν άλλοι Πρωθυπουργοί της ΝΔ, δηλαδή αυτή του ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ με δυνάμεις (ακόμη και της συμπολίτευσης ή εσωκομματικές). Πρέπει δηλαδή να επιμείνει μέχρι τέλους και ας αναγκαστούν οι άλλοι ή να συνεννούν ή ας πάρουν την ευθύνη να ρίξουν τη Κυβέρνηση. Να μη φοβηθεί πως θα το ρίξουν και έτσι να δέχεται νερό στο κρασί του. Διότι αν το κάνει αυτό εκτός από τους εχθρούς του θα χάσει και τους υποστηρικτές του. Να καταλάβει πως αν αποτύχει λόγω συμβιβασμών θα τον κατασπαράξουν όλοι. Αν αποτύχει επειδή τον έριξαν οι "εταίροι¨ του τότε η κοινωνία θα είναι μαζί του. Να ξέρει πως αν πετύχει αυτό θα γίνει επειδή θα έχει εφαρμόσει το πρόγραμμα του που είναι βασισμένο στις διαχρονικές αξίες της παράταξης.
  Επιμένω πως ο Α. Σαμαράς πρέπει να εστιάσει ιδιαιτέρως στη λύση των ΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ των Ελλήνων:
  - Μεταναστευτική πολιτική (με κράτηση όλων των παρανόμων + απελάσεις)
  - Κάθαρση από το 1974 έως σήμερα (δημεύσεις περιουσιών + φυλακίσεις)
  - Εγκληματικότητα (με σκλήρυνση των ποινών και ανοίγματος νέων μεγαλύτερων φυλακών εκτός πόλεων)
  - Αλλάγη στην παιδεία (Ελληνοκεντρική και γενικών γνώσεων, αυστηρότερη διαδικασία απόκτηση απολυτηρίου Γυμνασίου και Λυκείου, αποχωρισμός λυκείου από την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, πάταξη παραπαιδείας, εισαγωγή διαδικασίας κουπονιού όπου οι γονείς θα λαμβάνουν το ποσό απο τη "δωρεάν παιδεία" και θα το διαθέτουν όπως εκείνοι επιθυμούν σε όποιο σχολείο θέλουν)
  - Αλλαγή στην Υγεία (οι δημόσιοι γιατροί μόνο μια θέση εργασίας και αφαίρεση αδείας αν παρανομεί με ιδιωτική δραστηριότητα, με δρακόντιους ελέγχους π.χ. θα μπορούσε ένας γιατρός ιδιωτικού νοσοκομείου να έχει πελάτες μέσα στο νοσοκομείο που να μην πληρώνουν το νοσοκομείο και να παίρνει μίζα;)
  - αλλαγή στον αθλητισμό (μαχαίρι σε όλες τις Δημόσιες χρηματοδοτήσεις στις ΠΑΕ & ΚΑΕ - μόνο έτσι θα αποχωρίσουν τα λαμόγια και ο υπόκοσμος, η βία και τα ναρκωτικά)
  - Να παραιτηθούν όλοι οι υφυπουργοί - υπουργοί από βουλευτές (προεκλογική δέσμευση Σαμαρά)

  Τα παραπάνω είναι δωρεάν. Δεν κοστίζουν ΤΙΠΟΤΑ. Αν τα πράξει όμως θα αποφέρουν είτε βραχυπρόθεσμα είτε μακροπρόθεσμα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ τόσο σε οικονομικό όσο και σε ηθικό και κοινωνικό επίπεδο.

 5. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 05/07/2012 13:15:56

  Το έχουμε συνηθήσει πιά το δηλητήριο σε μικρές δόσεις....

  δε θα εκπλαγώ....

  μετά λύπης μου....

  Ας βγω ψεύτης!!!!

 6. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 05/07/2012 13:54:32

  Ξαναλέω, δεν αρχίσαμε καλά. Υπάρχει μια περίεργη, εκνευριστική χαλαρότητα. Γελάκια, καφεδάκια, κόκκινα χαλιά, διαρροές, χυδαία καρεκλοπάζαρα, και από την άλλη λουκέτα, απόγνωση και αυτοκτονίες. Αν νομίζουν ότι γι΄ αυτούς είναι αρχή ακόμα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για πολύ κόσμο η κυβερνητική χαλαρή αρχή αποτελεί το δικό του οριστικό τέλος. Η φράση του ΚΡ «ας μη γελιόμαστε, οι πολίτες στον Πρωθυπουργό θα πιστώσουν την επιτυχία ή θα του χρεώσουν την ενδεχόμενη αποτυχία» τα λέει όλα. Η ανοχή προς το μεταπολιτευτικό σύστημα έχει προ πολλού τελειώσει, και όσο τα κομματικά σαπρόφυτα (αφήνονται να) συνεχίζουν να απομυζούν την ελληνική κοινωνία, πολύ φοβάμαι σύντομα ότι η φθορά θα βάλλει με σφοδρότητα και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

  • Iωάννης33 avatar
   Iωάννης33 @ Τιγράνης 05/07/2012 15:51:34

   Ετσι ακριβώς,οφείλουμε βέβαια να δείξουμε σεβασμό και να δώσουμε πίστωση χρόνου σε έναν άνθρωπο που μόλις ανέλαβε το τιμόνι και παραμέρησε το Εγώ του για άλλη μια φορά.
   Αν όμως δεν τα καταφέρει αυτός,δεν θα τα καταφερει κανείς,πιστεύω εγώ.Δεν υπάρχει εναλλακτική.Αν κάποιος προτιμά Τσίπρα,Δούρου,Στρατούλη χάρισμα τους.

 7. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 05/07/2012 14:06:36

  Πως θα πετύχει αυτή η κυβέρνηση όταν συνομιλητές-συγκυβερνήτες είναι ο ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ πασοκισμός και η ''ουρά'' του η ''δημοκρατική αριστερά'';ΠΩΣ θα γίνουν τα μεγάλα βήματα προς ανακούφιση των μεσαίων και λαϊκών στρωμάτων όταν η κυβέρνηση αυτή είναι ΔΕΣΜΙΑ αποφάσεων του όχι μακρινού παρελθόντος της περιόδου Νοεμβρίου 2011- Μαρτίου 2012;
  Και κάτι τελευταίο:Η κεντρική ανάρτηση γράφει πολύ εύστοχα πως ''Ήρθε ο καιρός για αλήθειες''.Αλήθειες,παρέα με τον μακιαβελικό πασοκισμό;Αλήθειες ενώ οι υπεύθυνοι της ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗΣ καταστροφής κυκλοφορούν άνετοι και ωραίοι;Έχουμε καθημερινά αυτοκτονίες για τις οποίες οι ΗΘΙΚΟΙ αυτουργοί βρίσκονται και κυκλοφορούν με κρατική προστασία (τι οξύμωρο-προστατεύει η πολιτεία τους καταστροφείς της!!)....Το έχω ξαναγράψει προ αρκετών ημερών:Δεν θέλω να σκέφτομαι τη στιγμή που Βενιζέλος,Παπανδρέου και οι υπόλοιποι 31 βουλευτές αυτού του απίθανου πολιτικού μορφώματος σηκώνουν το χέρι και λένε ναι στη κυβέρνηση....Αλήθειες με αυτούς συγκυβερνήτες δύσκολα θ'ακούσουμε....

 8. Nikos avatar
  Nikos 05/07/2012 14:27:50

  Οι υποσχέσεις που έδωσε ο Σαμαράς αφορούσαν στο ενδεχόμενο που η Ν.Δ. επιλέγονταν από το λαό ως αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ο λαός όμως έδωσε εντολή συνεργασίας, συμβιβασμών και αμοιβαίων υποχωρήσεων. Επομένως είναι αδύνατο να εφαρμοστούν στο σύνολό τους όσα εξήγγειλε η Ν.Δ. προεκλογικά. Προέχει να κυβερνηθεί η χώρα και να βγει από την κρίση. Από εκεί και πέρα πέρα από τον Σαμαρά και την κυβέρνηση υπάρχει και ένα κόμμα. Αυτό θα είναι υποψήφιο στις επόμενες εκλογές. Αυτό θα πρέπει να είναι στην πρωτοπορία των ιδεολογικών και πολιτικών θέσεων, θα πρέπει να είναι το καθαρό αντίβαρο στην όποια κυβερνητικό φθορά. Αν το κόμμα είναι συνεπές στις θέσεις του και το κυριότερο αν προηγείται ιδεολογικά και πολιτικά, τότε θα υπάρχει μέλλον... Βέβαια αν δεν τα καταφέρει και αυτή η κυβέρνηση δεν συζητάμε για κανένα μέλλον...

  • abc avatar
   abc @ Nikos 05/07/2012 19:27:54

   Αρα πρέπει να παραιτηθεί και να ζητήσει ξεκάθαρη εντολή απ' το λαό, αλλοιώς χάνουμε χρόνο που μας είναι τόσο πολύτιμος...

  • Ελευθέριος avatar
   Ελευθέριος @ Nikos 05/07/2012 22:04:59

   Δηλαδή πάλι θα κατηγορήσουμε τον λαό, έτσι; Αν είμαστε τέτοιος λαός που δεν θέλουμε σώσιμο, ας μην μας σώσει με το ζόρι ο Α.Σ. Ας ξαναπάμε σε εκλογές για να ζητήσει αυτοδυναμία.

 9. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 05/07/2012 14:28:16

  Ο χρόνος ήδη μετράει αντίστροφα και η κλεψύδρα θα αδειάσει φαντασμαγορικά κι απότομα αν ξεκινήσουν οι ...εκπτώσεις, τα πισωγυρίσματα, οι ισορροπίστικες περικοπές των υποσχέσεων και η συνθηκολόγηση με την επικρατούσα φρίκη της καθημερινής μας ζωή. Επαναστατικές προτάσεις σε κάθε επίπεδο, απόλυτη ειλικρίνεια στον Ελληνικό λαό, τόλμη στην εφαρμογή των σχεδίων και διάθεση σύγκρουσης με οποιονδήποτε και οτιδήποτε προσπαθήσει να λειτουργήσει ως τροχοπέδη. Κατά μέτωπο επίθεση κι ανατροπή της παρακμής και της μιζέριας. Ο πόλεμος δεν είναι μόνον οικονομικός. Είναι ταυτόχρονα και πόλεμος ενάντια στην πνευματική σήψη, στη διαφθορά, στην ψυχική υποδούλωση και στην παραίτηση. Πώς κινητοποιούμε, πώς εμπνέουμε και πώς συνθέτουμε τις αντίρροπες δυνάμεις μιάς κοινωνίας, έτσι που αυτές ν΄ αποτελέσουνε συμπαραστάτες και συνεργούς σε μια κοινή προσπάθεια οικονομικής και ηθικής ανόρθωσης; Με το καθημερινό θετικό προσωπικό παράδειγμα, με την τιμιότητα στις προθέσεις, με την καθαρότητα, την ευαισθησία και με πνεύμα δικαιοσύνης στη λήψη των μέτρων που θα χρειαστεί να παρθούν, με πλήρη διαφάνεια στη μεθόδευση των ιδιωτικοποιήσεων (κρατώντας υπό κρατικό έλεγχο το 51% στους στρατηγικής σημασίας τομείς), με προσπάθεια να κερδηθεί η ψυχική ενότητα σε αντιδιαστολή με την αποθέωση της ιδιοτέλειας που χαρακτηρίζει σήμερα κάθε μας εκδήλωση, με την αυστηρή επιβολή των νόμων χωρίς εξαιρέσεις. Σαν γκρέμισμα με σεβασμό και προσοχή, σαν ξανακτίσιμο με έμπνευση κι ευαισθησία...... Οτιδήποτε άλλο, θα είναι αποτυχία, ημίμετρο, απογοήτευση και ήττα.....

 10. johnny avatar
  johnny 05/07/2012 14:32:51

  Πως θα ειναι συνεπεις με τις προεκλογικες δεσμευσεις αφου ηδη καταπατησε δυο βασικες υποσχεσεις.Την εξεταστικη για την οικονομια και το οτι δεν συγκυβερνα με το ΠΑΣΟΚ.Μετα απο αυτο το οτι τα θεματα περι κατωτατου μισθου,μετενεργεια,επαναδιαπραγματευση δεν γινεται λογος μοιαζει να ειναι απλως το κερασακι στη τουρτα.Εξαλλου τωρα πλεον υπαρχει και επισημα επιτροπος,που σημαινει οτι αλλος αποφασιζει.

 11. Κβάντα avatar
  Κβάντα 05/07/2012 14:39:52

  Προεκλογικές δεσμεύσεις, προγραμματικές δηλώσεις και εκθέσεις ιδεών για υποψήφιους της Γ' Λυκείου.
  Καιρός να επικεντρωθούμε στην ουσία της υπόθεσης.
  Αυτό που περιμένουμε όλοι είναι πράξεις και δράσεις το συντομότερο δυνατόν.

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ Κβάντα 05/07/2012 21:14:36

   Κύριε ή κυρία Κβάντα, γιατί θίγεστε από μια πραγματικότητα γνωστή σε όλους;;; Η ΔΗΜΑΡ, δεν είναι παρά ένα δεκανίκι του συστήματος, χωρίς ξεκάθαρη ιδεολογία, αρχές και σταθερές αξίες, αποτελούμενο από εκσυγχρονιστάδες Σημιτικούς και οπορτουνιστές γιαλαντζί αριστερούς, διψασμένους για οφίτσια και άξιώματα. Δεν το λέω εγώ που διαθέτω το κληρονομικό χάρισμα να διαβάζω τη συνείδηση της κοινωνίας (εξαιρουμένου του 7% που τους προτίμησε), το φωνάζει η πρακτική, οι επιλογές και οι πρακτικές τους. Για τον απερίγραπτο κ.Βενιζέλο του 12% (των βολεμένων συνεργών-συνεταίρων) τι να πώ; Είναι τόσο…φλύαρη η πρόσφατη Ιστορία του, όπου …μεγαλούργησε εις βάρος του Ελληνικού λαού, που εγώ ότι κι αν πω, θα αποτελέσει άκακη αθωότητα. Τώρα ότι ο κ.Κουβέλης αποτελεί ζωντανό και πανίσχυρο υπνωτικό, λόγω της …σπιρτόζικης ιδιοσυγκρασίας του και ότι ο κ.Βενιζέλος είναι απωθητικός λόγω της ακατάσχετης βερμπαλίζουσας κουραστικής του κενότητας των λόγων του, ναι, είναι μία υποκειμενική θεώρηση. Συγχωρέστε με, αλλά όσο και να χτενίσω την αλήθεια, δεν υπάρχει περίπτωση να ικανοποιηθείτε, γιατί απλά η αλήθεια δεν είναι συμβατή με τις επιθυμίες σας. Και ναι, αφού με ‘’δίνετε΄΄ έτσι άκαρδα στον …διαχειριστή, υπάρχει η πιθανότητα να μου βάλει πιπέρι στο στόμα… Ή βελόνες στα ακροδάχτυλα, για να μην πληκτρολογώ σκέψεις που σας ενοχλούν… (Α, και αν δεν σας αρέσει το BLACKQUEEN μου, δεν πειράζει, έτσι κι αλλιώς, δεν έχω άλλο). :-))

 12. είτε σας αρέσει είτε όχι avatar
  είτε σας αρέσει είτε όχι 05/07/2012 14:42:19

  Είτε σας αρέσει είτε όχι, η ΝΔ δεν κυβερνά μόνη της. Το προεκλογικό της πρόγραμμα πήρε μόλις 18%. Στις 2ες εκλογές ο ίδιος ο Σαμαράς έλεγε "το ζήτημα δεν είναι η ΝΔ, αλλά το ευρώ". Άρα παραδέχεται εκ προοιμίου ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν αποτελεί συνολική έγκριση του προγράμματός του. Σε τί λοιπόν τον εγκαλείτε ότι δεν είναι συνεπής; Μόνον η ΝΔ έχει "κόκκινες γραμμές", οι άλλοι τίποτε;

  • johnny avatar
   johnny @ είτε σας αρέσει είτε όχι 05/07/2012 15:21:42

   Εαν κρινει οτι δεν μπορει να εφαρμοσει ολα οσα μεχρι την τελευτια στιγμη υποστηριζε γιατι δεν συνενουν οι αλλοι δυο υπαρχει ο εντιμος δρομος της παραιτησης απο αυτο της κωλοτουμπας ξανα.

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ είτε σας αρέσει είτε όχι 05/07/2012 16:39:07

   Ποιοί άλλοι αγαπητέ;;;;; Εκτός από τον κ. Α.Σαμαρά που μπορεί ως άτομο, να εμπνεύσει ακόμη κάποιου είδους εμπιστοσύνη κερδίζοντας λίγο χρόνο ώστε να προσπαθήσει να υλοποιήσει στόχους, τι ακριβώς θαρρείτε οτι αντιπροσωπεύουν στη συνείδηση του Ελληνικού λαού ο αδίστακτος αποτυχημένος του Μνημονίου κ.Βενιζέλος, και τι ο γιαλαντζί αριστεροεκσυγχρονιστικοκοιμισμένος κ. Κουβέλης;;; ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!!!! Τον κ. Σαμαρά, δεν τον εγκαλεί νομίζω κανείς....Θα ήτανε και άφρων να το κάνει, ενώ ακόμη εκείνος δεν ανέλαβε καθήκοντα... Το να αγωνιά όμως κάποιος και να έχει τη διάθεση της θετικής παραίνεσης, δεν αποτελεί επ΄ουδενί επίθεση εναντίον κανενός... Φαντάζομαι οτι η αγωνία και η απαίτησή μας, να αποδειχθεί ο ασκών την εξουσία αντάξιος των δεσμεύσεων αλλά και των δυνατοτήτων του, είναι μία καθ΄όλα λογική απαίτηση που δεν ...τιμωρείται.

   • Κβάντα avatar
    Κβάντα @ BLACKQUEEN 05/07/2012 18:52:54

    Κύριε ή Κυρία BLACKQUEEN, και μείς με τον Πρόεδρο είμαστε αλλά φροντίζουμε να μην υπερβάλουμε.
    Σας θαυμάζω πραγματικά που είστε σε θέση να "διαβάζεται" τις συνειδήσεις 10000000+ Ελλήνων.
    Με μεγάλη ευκολία και πίσω από το BLACKQUEEN, ανέξοδα, χαρακτηρίζεται έναν άνθρωπο αδίστακτο και έναν άλλον κοιμισμένο.
    Ο διαχειριστής βέβαια φροντίζει να σβήνει σχόλια που δεν πλέκουν το εγκώμιο του Προέδρου, θεωρώντας ότι έτσι βοηθάει και στηρίζει τον ΑΣ στο δύσκολό του έργο, και αφήνει να εμφανίζονται σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν σ' αυτόν το φιλόξενο ιστότοπο.

    • BLACKQUEEN avatar
     BLACKQUEEN @ Κβάντα 05/07/2012 21:15:47

     Κύριε ή κυρία Κβάντα, γιατί θίγεστε από μια πραγματικότητα γνωστή σε όλους;;; Η ΔΗΜΑΡ, δεν είναι παρά ένα δεκανίκι του συστήματος, χωρίς ξεκάθαρη ιδεολογία, αρχές και σταθερές αξίες, αποτελούμενο από εκσυγχρονιστάδες Σημιτικούς και οπορτουνιστές γιαλαντζί αριστερούς, διψασμένους για οφίτσια και άξιώματα. Δεν το λέω εγώ που διαθέτω το κληρονομικό χάρισμα να διαβάζω τη συνείδηση της κοινωνίας (εξαιρουμένου του 7% που τους προτίμησε), το φωνάζει η πρακτική, οι επιλογές και οι πρακτικές τους. Για τον απερίγραπτο κ.Βενιζέλο του 12% (των βολεμένων συνεργών-συνεταίρων) τι να πώ; Είναι τόσο…φλύαρη η πρόσφατη Ιστορία του, όπου …μεγαλούργησε εις βάρος του Ελληνικού λαού, που εγώ ότι κι αν πω, θα αποτελέσει άκακη αθωότητα. Τώρα ότι ο κ.Κουβέλης αποτελεί ζωντανό και πανίσχυρο υπνωτικό, λόγω της …σπιρτόζικης ιδιοσυγκρασίας του και ότι ο κ.Βενιζέλος είναι απωθητικός λόγω της ακατάσχετης βερμπαλίζουσας κουραστικής του κενότητας των λόγων του, ναι, είναι μία υποκειμενική θεώρηση. Συγχωρέστε με, αλλά όσο και να χτενίσω την αλήθεια, δεν υπάρχει περίπτωση να ικανοποιηθείτε, γιατί απλά η αλήθεια δεν είναι συμβατή με τις επιθυμίες σας. Και ναι, αφού με ‘’δίνετε΄΄ έτσι άκαρδα στον …διαχειριστή, υπάρχει η πιθανότητα να μου βάλει πιπέρι στο στόμα… Ή βελόνες στα ακροδάχτυλα, για να μην πληκτρολογώ σκέψεις που σας ενοχλούν… (Α, και αν δεν σας αρέσει το BLACKQUEEN μου, δεν πειράζει, έτσι κι αλλιώς, δεν έχω άλλο ). :-))

  • Ελευθέριος avatar
   Ελευθέριος @ είτε σας αρέσει είτε όχι 05/07/2012 22:07:39

   Ή πολιτική αγαπητέ μου δεν είναι ψιλικατζίδικο. Δηλαδή επειδή ο λαός δεν του έδωσε την αυτοδυναμία, θα αρχίσει πάλι τις κωλοτούμπες και θα παζαρεύει στο πρόγραμμα κυβέρνησης;

 13. sos avatar
  sos 05/07/2012 15:05:08

  Βλέπω μεγάλη κυβίσθηση να έρχεται με το νόμο Ραγκούση!

  Το κακό είναι ότι αγωνίστηκα να πείσω πολλά άτομα να μην ψηφίσουν Χ.Α. και τώρα τρώω μεγάλη καζούρα. Η διαρροή που θα επέλθει προς τα δεξιά της ΝΔ θα κάνει πολλούς να τρίβουν τα μάτια τους.

  Κάτι συμβαίνει με αυτό το κόμμα και δεν μπορεί ποτέ να δείξει πυγμή.

 14. αγθ avatar
  αγθ 05/07/2012 15:18:28

  Ήδη νόμος Ρ. και εξεταστική, καθώς και η συγκυβέρνηση με το πασοκ, ανήκουν στο παρελθόν, τα εργασιακά πάνε "σε βάθος χρόνου", κλπ., ενώ τα στελέχη της ομάδας δράσης είναι "συνεργάτες" (!!!!!) μας.

  Στο καπάκι, τα χαράτσια παραμένουν και νέα μέτρα(!!!) έρχονται, αφού μόλις προ ολίγου διαπιστώθηκε νέα υστέρηση 2 δις...

  Ενώ (κατά τους "συνεργάτες" μας) το "εργασιακό κόστος" παραμένει "υψηλό" και βασικός ανασταλτικός παράγοντας για τις "επενδύσεις" και την "ανάπτυξη".

  Είπατε κάτι περί προεκλογικών "δεσμεύσεων" και προγραμματικών δηλώσεων?

 15. Τζώννυ Μπη Γκουντ avatar
  Τζώννυ Μπη Γκουντ 05/07/2012 15:49:13

  Ο νόμος Ραγκούση θα καταστεί μοιραίος παράγοντας για τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές. Η σαφήνεια της υπόσχεσης, από την πρώτη μέρα ψήφισής του αρχές του 2010 και η διαρκή υπενθύμισή της από τον ίδιο τον Σαμαρά τον εγκλωβίζει στο να το πράξει. Αν δεν το πράξει, χάνει τεράστιο κεφάλαιο αξιοπιστίας για ένα μεγάλο θέμα σε ένα ευρύ κοινό. Έπρεπε να είναι στους όρους συγκυβέρνησης.

  • dim avatar
   dim @ Τζώννυ Μπη Γκουντ 06/07/2012 02:17:23

   Ο νόμος Ραγκούση, αν έχει μείνει λιγάκι μυαλό στους δεξιούς ψηφοφόρους (πράγμα που έχω αρχίσει να αμφιβάλλω, γιατί στις πρώτες εκλογές το 20,5%, και στις δεύτερες το 16% ψήφισε πιο 'δεξιά' από τη ΝΔ του Σαμαρά - όχι κάποιου πιο κεντρώου ηγέτη της κεντροδεξιάς, αλλά του αποδεδειγμένα πατριώτη Σαμαρά!), αν τελικά δε καταργηθεί ελέω ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ, θα είναι η περίτρανη απόδειξη ότι στις όποιες επόμενες εκλογές, πρέπει αυτό το 20,5% και 16% να γίνει πάλι 3%, και το υπόλοιπο να πάει στη ΝΔ ξανά….

   Διότι η ευθύνη της μη κατάργησης του νόμου θα βαραίνει αποκλειστικά τους ψηφοφόρους που προτίμησαν να κοντύνουν τη ΝΔ και να ψηφίσουν πιο δεξιά, νομίζοντας ότι έτσι εξυπηρετούν καλύτερα τα πιστεύω τους, ενώ στη πραγματικότητα υπονόμευσαν τα ίδια τους τα πιστεύω, μειώνοντας το ποσοστό του Σαμαρά και καθιστώντας τον υποχρεωμένο να δέχεται τώρα τις ενστάσεις του Κουβέλη και του Βενιζέλου προκειμένου να συγκυβερνήσει. Κι αν στις πρώτες εκλογές όλοι ψήφιζαν ό,τι ναναι, στις δεύτερες δεν υπήρχε καμία δικαιολογία. Όλοι βρέθηκαν προ των ιστορικών τους ευθυνών… Εγώ προσωπικά, όντας φιλελεύθερος στα οικονομικά, και συντηρητικός – πατριώτης στα κοινωνικό – εθνικά, πίστευα ότι στις 17 Ιούνη, το 7% των ψήφων που πήραν τα φιλελεύθερα κόμματα θα γινόταν 1%, και το 20% των ψήφων που πήραν τα πατριωτικά – υπερεθνικιστικά κόμματα (ΑΝΕΛ – ΛΑΟΣ – ΧΑ) θα γινόταν 9%, γιατί και οι φιλελεύθεροι και οι πατριώτες θα έκαναν το καθήκον τους. Και οι μεν φιλελεύθεροι το έκαναν, οι ‘πατριώτες όμως τώρα δε δικαιούνται να διαμαρτύρονται.

 16. theo1611 avatar
  theo1611 05/07/2012 16:03:33

  Από δεσμεύσεις και δηλώσεις χορτάσαμε.

  Οι πράξεις της κυβέρνησης πρέπει να οδηγούν σε έξοδο από την κρίση, επίπονη, αργή αλλά σταθερή.

 17. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 05/07/2012 16:52:26

  Είπαμε, πως χωρίς επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου η χώρα πάει για ντουγρού για μνημόσυνο!
  Ξέρουμε, πως η ατιμωρησία δίνει φτερά στα "χέρια" των πάσης φύσεως λαμογίων!
  Παραξέρουμε, πως με το νόμο Ραγκούση το έθνος οδεύει νομοτελειακά στη λησμονιά!
  Έχουμε εμπεδώσει, πως με νέους φόρους και περικοπές μισθών ο Έλληνας γονατίζει για πάντα, με ελπίδα να ξανασηκωθεί μετά από 50 χρόνια κι αν!
  Και ψυχανεμιζόμαστε, πως χωρίς την αποκατάσταση των εξόφθαλμων αδικιών, ο ιδιότυπος σύγχρονος εμφύλιος είναι επί θύραις!
  Σου σφίγγω όμως το χέρι αγαπητέ ΚΡ, που δεν τα κάνεις γαργάρα όπως κάποιοι άλλοι, ακριβοθώρητοι πλέον, που έκατσαν στη ζεστή καρέκλα ή που αναμένουν εις το ακουστικό τους την ενδεχόμενη αξιοποίησή τους! Εξυπακούεται λοιπόν, πως το προσυπογράφω από το Α έως το Ω του, το κείμενό σου!
  Μη με ρωτήσεις τί εκτιμώ. Θα πω απλά, πως ακόμα διακατέχομαι από μια πολύ συγκρατημένη αισιοδοξία. Περιμένω λοιπόν!!!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Aφροδίτη 05/07/2012 21:23:42

   Γειά σου ψυχάρα Αφροδίτη!

   • Aφροδίτη avatar
    Aφροδίτη @ Κώστας Ροδινός 05/07/2012 23:08:13

    Γεια σου και σ' εσένα, ακριβέ μου φίλε!

 18. o deksios avatar
  o deksios 05/07/2012 17:10:06

  Εκτος απ' το να βριζετε Σαμαρα και νδ για το νομο Ραγκουση και την εξεταστικη, μπορειτε:
  α) να αναζητησετε, και σε ατομα του κυκλου σας, αυτους που εβαλαν τον καμμενο στη βουλη, στερωντας την αυτοδυναμια στη νδ..επισης αυτους που ψηφισαν τζημερο ή καρατζαφερη....
  β) αυτους που πηγαν για μπανακι στις 6 μαιου και 17 ιουνιου..
  γ) τα τοπικα στελεχη της νδ, που αντι να κανουν προεκλογικο αγωνα, εκαναν χαβαλε συσκεψεις...

  Η νδ, ετσι οπως τα εκανε ο "σοφος"ελληνικος λαος εχει μια επιλογη ρισκου... φερνει τα θεματα αυτα στη βουλη και ας τη ριξουν ο μπενι με τον κουβελη...δεν εχει να χασει κατι..
  αμα κανει τωρα πισω στα θεματα της καθημερινοτητας και της καθαρσης, το χειμωνα που ο συριζα θα ειναι στο 45%, θα πηδηξουν πρωτοι πρωτοι κουβελης-μπενι, και η νδ θα υποστει τρομακτικη εκλογικη ηττα..
  οποιος εγραψε καποιος πανω, σκληρα οικονομικα μετρα πρεπει να λήφθουν.. αμα συνεχισουν να ερχονται και οι λαθρο ανεξελεγκτα, και καθε ημερα να γινεται και μια ληστει μετα φονου, τοτε κατα το γεναρη ο "σοφος" λαος θα φερει τον τσιπρα στην εξουσια να τιναξει την μπανκα στον αερα...με αξιωματικη αντιπολιτευση τη χρυση αυγη....

 19. Spirit avatar
  Spirit 05/07/2012 17:51:51

  Οι προγραμματικές στο οικονομικό σκέλος σαν δαπάνη είναι αρκετά δισ. παντελώς ανέφικτη να υλοποιηθεί. Είναι σαν να λέμε νεφτά υπάρχουν Νο2 και τα βρούμε.

 20. Αξύριστος Μαρξιστής avatar
  Αξύριστος Μαρξιστής 05/07/2012 18:03:56

  Δημ.Αριστερά και ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να καταργηθεί ο νόμος Ραγκούση.
  Την επόμενη βδομάδα θα κατεβάσει σχέδιο νόμου η ΧΑ με ονομαστική
  ψηφοφορία.Ας ψηφίσουν αυτό.

 21. Γιώργος Τρεβής avatar
  Γιώργος Τρεβής 05/07/2012 19:15:48

  «Oι προγραμματικές δηλώσεις πρέπει να είναι συνεπείς με τις προεκλογικές δεσμεύσεις!»
  !!!!!
  Κουτσά στραβά έτσι δεν θα είναι;
  Όλοι αυτό δεν κάνουν;
  Πρωτοτυπία θα ήταν να προτείνει κανείς οι προγραμματικές δηλώσεις να είναι ΑΣΥΝΕΠΕΙΣ με τις προεκλογικές ‘δεσμεύσεις’.
  Αλλά γιατί να πρωτοτυπούμε; Σε τι βοηθάει;

 22. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 05/07/2012 19:21:14

  Από το www.iefimerida.gr

  ''Με την επιστροφή του στο Μαξίμου, μετά την πολυήμερη απουσία του για λόγους υγείας, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αποφάσισε το κλείσιμο του εστιατορίου του Μεγάρου.
  Συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς ζήτησε να κλείσει το εστιατόριο του Μεγάρου Μαξίμου το οποίο κόστιζε ετησίως 63.000 ευρώ, ενώ συμφώνησε να μείνει ανοιχτό το καφενείο, περιορίζοντας το κόστος λειτουργείας του''.

 23. firiki2010 avatar
  firiki2010 05/07/2012 20:11:40

  Ας είμαστε ρεαλιστές! Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κυβέρνηση ΝΔ. Εχουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας λίγων, πολύ λίγων εβδομάδων και προφανώς δεν μπορούν να τεθούν επί τάπητος ούτε ο νόμος Ραγκούση , ούτε τα περί εξεταστικής (για την τελευταία έχω γράψει και παλιότερα ότι και αν ακόμα συσταθεί δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά). Αυτή τη στιγμή είναι άλλες οι προτεραιότητες κι έχουν να κάνουν με την οικονομία. Δεν είναι ανάγκη το κόμμα να αποστεί των θέσεων του, αλλά δεν είναι η στιγμή να τις προωθήσει. Κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς ακατέροθεν συμβιβασμούς δεν γίνεται.
  Τι υποψιάζεστε άραγε ότι θα γίνει αν η ΧΑ φέρει πρόταση για κατάργηση του ν Ραγκούση και υπερψηφισθεί από τη ΝΔ , ενδεχομένως και τους ΑΝΕΛ;;;; Την άλλη μέρα θα πηγαίνουμε για εκλογές ! Συμφέρει τον τόπο; Όχι !

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ firiki2010 05/07/2012 23:32:23

   Συγνώμη.
   Μια Κυβέρνηση δεν κρίνεται από ....τι είναι.
   Μια Κυβέρνηση κρίνεται από το ....τι κάνει.
   Ας κάνει τη δουλειά της και ας πέσει ή ας τη ρίξουν, όποιοι θιχτούν.
   Οι πολίτες θα ψηφίσουν.
   Τα υπόλοιπα είναι είτε ευχολόγια είτε δικαιολογίες είτε απολογίες.

   ΥΓ

   ...εκτός αν πρωταρχικός σκοπός της Κυβέρνησης είναι να είναι Κυβέρνηση που λέγαμε στα αμφιθέατρα κάποτε.

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Ο Ιθαγενής 06/07/2012 00:27:30

    Ιθαγενή, δες κάτι : Η ΝΔ συμμετέχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, έστω σαν κύριος εταίρος. Δεν μπορεί να εφαρμόσει το σύνολο της πολιτικής της. Κάποια πράγματα θα τα βάλει στο ράφι. Από τα 10 που θα ήθελε να κάνει (και που θαθέλαμε) έχει την ευκαιρία να υλοποιήσει τα 5 ή τα 7. Είναι προτιμότερο (και γι αυτήν και για τον τόπο) να πέσει και να μην κάνει ούτε αυτά τα 5;;;;

    • rally monkey avatar
     rally monkey @ firiki2010 06/07/2012 02:41:18

     ναι, ναι ..ερχεται καποια στιγμη ομως που πρεπει να σταματησουμε να στρογγυλευουμε προς τα κατω.. ειδικα οταν εχεις πρωτοβουλια (την ειδε κανεις) κινησεων..
     στο γραφει ο Ιθαγενης αλλωστε -
     αν οι πολιτες δουν τολμη και συνεπεια - δεν εχει να φοβηθει τιποτα σε νεες καλπες
     (αν περιμενω τετοια σταση απο τον Σαμαρα .. αλλη κουβεντα ..)

 24. Βραδινός avatar
  Βραδινός 05/07/2012 20:54:08

  Υπάρχουν εκατοντάδες διοικητικές πράξεις που μπορούν να διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα και να σώσουν, ακόμα και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Δεν στοιχίζουν απολύτως τίποτα, αλλά επειδή θα έρθουν σε σύγκρουση με τα πασοκικά (κρατικίστικα) φέουδα και τα στεγανά εξουσίας των Δήμων, των Περιφερειών και των αποκεντρωμένων διοικήσεων, δεν θα προωθηθούν ποτέ. Και μιλάμε για μελέτες χρυσοπληρωμένες από τις τσέπες των φορολογουμένων.
  Δεν είναι κρίμα;

 25. Δεν σώζεται αυτός ο τόπος avatar
  Δεν σώζεται αυτός ο τόπος 05/07/2012 22:08:43

  Oι προγραμματικές δηλώσεις ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΟ , που δεν έχουν καμία πιθανότητα να γίνουν πραγματικότητα.

 26. mavrotsoukalos avatar
  mavrotsoukalos 05/07/2012 23:07:32

  Σας παρακαλαγα όλους τους πατριώτες να ψηφίσουν ΧΑ. Τώρα, πώς αισθανεστε οσοι ψηφισατε σαμαρα? καλα? μεχρι στιγμης 1. η αναδιαπραγματευση εγινε πιστη εφαρμογη 2. η λαθρομεταναστευση εγινε γαργαρα 3. η μειωση της φορολογιας γαργαρα 4. αποποινικοποιηση ναρκωτικων σε ιδιωτικο χωρο 5. τιμωρια γαπ και παπακω γαργαρα. 6. πληρωμη χρωστουμενων κρατους σε πολιτες με κουρεμα 20% ή ομολογο. 7. κεφαλογιαννη υπουργος τουρισμου να χαιρετιζει την παραδοση λιμανιων σε ελληνοτουρκικες συμπραξεις. αν ξεχναω κατι πειτε.
  αισθανεστε καλα? τουλ αυτοι που ψηφιζαν πασοκ ειχαν το μυαλο μεσα στη βλακεια τους να πανε στον συριζα. εσεις ομως δεν μπορουσατε να πατε στη μοναδική πατριωτική ελπίδα, επρεπε να στηριξετε τον αντωνακη και τη παρεα του.
  Ο οποίος ετοιμάζεται να κάνει άλλη μία κωλοτούμπα τη Δευτέρα που καταθέσει σχέδιο νόμου η ΧΑ

  • dim avatar
   dim @ mavrotsoukalos 06/07/2012 02:28:38

   Το αντίθετο, όσοι ψήφισαν ΧΑ και ΑΝΕΛ φταίνει, που δεν έκανα το καθήκον τους, και κόντυναν τη ΝΔ του πατριώτη Σαμαρά και τώρα αναγκάζεται να κάνει συμβιβασμούς μπας και σώσει τη χώρα από την ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή με την αποχώρηση από το Ευρώ....

 27. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 05/07/2012 23:28:25

  100-18....

  Καληνύχτα

  ΥΓ

  ΓΓ;
  Εξουσιοδοτικές;
  Στελέχωση;
  Κλείσιμο Οργανισμών ....σφραγίδων;

  Απορία 1η:

  Ο Νόμος άλλαξε; Δεν το γνωρίζω και ρωτώ, γιατί κάποιος Νόμος κάπου κάτι όριζε για τα Μέλη της Κυβέρνησης που είχαν εταιρείες.

  Γιατί η Ισηγορία, πρέπει να συμβαδίζει με την Ισοκρατία και οι δύο να υποκλίνονται στην Ισονομία.

 28. roadrunner avatar
  roadrunner 06/07/2012 02:03:22

  Σίγουρα το κεντρικό άρθρο εκφράζει τα συναισθήματα και τις προσδοκίες όλων μας. Όμως, θέμα μετεκλογικής ασυνέπειας του ΑΣ νομίζω δεν μπορεί να υπάρξει, όπως το εννοούν οι περισσότεροι σχολιαστές (όχι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή).
  Θα μπορούσαμε να βάλουμε θέμα συνέπειας προεκλογικών δεσμεύσεων και μετεκλογικών εξαγγελιών του Προέδρου, με την προϋπόθεση, αυτοδύναμης κυβέρνησης ΝΔ. Η προϋπόθεση δεν ισχύει όμως.

  Από την άλλη, σκέφτομαι το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η πατρίδα μας, σαν το αλγεβρικό άθροισμα προγραμματικών δηλώσεων (και του αναντίστοιχου κυβερνητικού έργου), όλων των πρωθυπουργών από το 1981 και έπειτα.
  Πόσες προγραμματικές δηλώσεις έγιναν τις τελευταίες δεκαετίες από νέους πρωθυπουργούς ; Αμέτρητες.
  Πόσες από αυτές υλοποιήθηκαν με το συνακόλουθο κυβερνητικό έργο ;Πολύ λιγότερες.
  Και ποιο το αποτέλεσμά τους ; Δηλώσεις που μείνανε δηλώσεις .
  (που έλεγε και η Π.Παπαδοπούλου - οι ξενύχτηδες ας το ακούσουν http://www.youtube.com/watch?v=40NWGLbJfIA).

  Αυτό που πρέπει να κερδηθεί σε πρώτη φάση είναι η ψήφος εμπιστοσύνης στην τρικομματική κυβέρνηση.
  Να πάρει μπροστά η μηχανή, να λειτουργήσει η Βουλή, να ξεκινήσει το νομοθετικό έργο.

  Αφού τελειώσει με την ψήφο εμπιστοσύνης, στη συνέχεια,
  να περιμένουμε από τον Αντώνη Σαμαρά να σπάσει την παράδοση των "Προγραμματικών Δηλώσεων που μείνανε δηλώσεις"
  και να γίνει ο πρώτος πρωθυπουργός που στο τέλος της θητείας του, θα έχει να παρουσιάσει κυβερνητικό έργο, πολλαπλάσιο και πιο βαρυσήμαντο από τις αυριανές προγραμματικές δηλώσεις.
  Ας μην είμαστε ανυπόμονοι και ας μην προσδοκούμε να λυθούν ως δια μαγείας, και όλα μαζί ταυτόχρονα, τα πολυδιάστατα προβλήματα του τόπου.
  Η ηττοπάθεια και η πρώιμη απογοήτευση δεν βοηθούν.

 29. Αξύριστος Μαρξιστής avatar
  Αξύριστος Μαρξιστής 06/07/2012 11:06:04

  Η Χρυσή Αυγή στην πρόταση νόμου, που θα καταθέσει η κοινοβουλευτική της ομάδα & λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση 350/2011 του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου για την απόκτηση ιθαγένειας από αλλοδαπούς λόγω γέννησης ή φοίτησης σε Ελληνικό σχολείο, καθώς και τη συμμετοχή αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές, θα προτείνει τις κατωτέρω καινοτόμες διατάξεις:

  - Κατάργηση απονομής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς είτε λόγω γέννησης είτε λόγω φοίτησης σε Ελληνικό σχολείο με μεταβατική διάταξη για αφαίρεση σε όσους την έχουν ήδη αποκτήσει με το νόμο Ραγκούση
  - Αυστηροποίηση της κτήσης ιθαγένειας από ενήλικους αλλοδαπούς με πολιτογράφηση
  - Κατάργηση συμμετοχής αλλοδαπών στις Δημοτικές εκλογές με μεταβατική διάταξη για παύση όσων αλλοδαπών έχουν εκλεγεί σύμβουλοι σε δημοτικά ή τοπικά συμβούλια ή άλλα αξιώματα ως αιρετοί, καθώς και με επανάληψη των Δημοτικών εκλογών σε εκείνα τα εκλογικά τμήματα των Δήμων, που ψήφισαν αλλοδαποί βάσει ειδικών εκλογικών καταλόγων αλλοιώνοντας τη βούληση των Ελλήνων Δημοτών
  - Νομοθετική δέσμευση των εκάστοτε Υπουργών σε προκηρύξεις εισαγωγής σπουδαστών σε Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να περιλαμβάνουν την ύπαρξη ελληνικού γένους από έναν τουλάχιστον εκ των γονέων των υποψηφίων ως απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή τους στις εξετάσεις των εν λόγω σχολών, Η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ από το 2010 και όσοι σπουδαστές ή απόφοιτοι των Σχολών αυτών υπηρετούν και δεν διαθέτουν ελληνικό γένος, θα απολυθούν με σχετική μεταβατική διάταξη

  h..tp://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/thn-deutera-katatithetai-h-protash-nomou-gia-thn-katarghsh-tou-lathronomosc

  Τελειώσαν τα ψέματα. Η ονομαστική ψηφοφορία θα αναδείξει τα πάντα.
  Νομίζω το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ ταιριάζει με αυτό που θα καταθέσει η ΧΑ. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Ο Έλληνας καθημερινά σφάζεται στο γόνατο.

 30. αρκας avatar
  αρκας 07/07/2012 15:14:33

  Μας δουλευουν; Για ποια συνεπεια και συμφωνια μιλανε; Μας προεκυψε καινουριος '' λεφτα υπαρχουν''. Μη στενοχωριεται ομως, σε λιγο θα κανει παρεα στον παληο συγκατοικο του στα δημοσκοπικα Ταρταρα........
  Ψευτες υπαρχουν πολλοι, κανενα πολιτικο της προκοπης ψαχνουμε........

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.