Oι ευρωπαϊκές δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να ενωθούν πριν να είναι αργά!
28/07/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Oι ευρωπαϊκές δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να ενωθούν πριν να είναι αργά!

Πρέπει εδώ και τώρα να υπάρξουν πρωτοβουλίες συγκρότησης μιας ομάδας εθνικής σωτηρίας που θα προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις, θα βελτιώσει τους όρους της συμφωνίας, θα στηρίξει τις τράπεζες και θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται

Όποιος τολμά να μιλήσει για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, κυβέρνηση συνεργασίας ή κυβέρνηση εθνικού σκοπού είναι αυτόματα προδότης, εγκάθετος, όργανο της διαπλοκής και άλλα πολλά. Ποιοι τα λένε όλα αυτά; Μα φυσικά όσοι επιδιώκουν το χάος, το μπάχαλο, την ξεφτίλα και την απαξίωση της πολιτικής.

Το κυριότερο: Εκείνοι που θέλουν την χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή, όσοι έχουν παίξει τα ρέστα τους για να πλουτίσουν επιζητούν τη συνέχιση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ρίχνουν όλα τους τα λεφτά στο να παραμείνει η ερμαφρόδιτη κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου στην εξουσία διότι βλέπουν ότι μόνον έτσι η χώρα θα οδηγηθεί αργά ή γρήγορα στην τελική καταστροφή.

Όποιος δεν βλέπει ότι η χώρα διαλύεται ημέρα με την ημέρα απλά εθελοτυφλεί ή είναι προδότης. Οι αποκαλύψεις για το ρόλο του Βαρουφάκη και η εν γένει στάση της κυβέρνησης δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει ένα οργανωμένο σχέδιο, μια συνωμοσία της δραχμής. Η οποία επιβεβαιώνεται και από τα όσα λέει και η άλλη πλευρά του νομίσματος, το «κόμμα Λαφαζάνη». Η χθεσινή εκδήλωση στον Πανελλήνιο, η πληθώρα βουλευτών και στελεχών που πήγαν και τα όσα είπαν επιβεβαιώνουν το σενάριο μιας δυναμικής ομάδας αριστερών και ακροαριστερών, ψεκασμένων κατά κύριο λόγο που έχουν συγκεκριμένη στρατηγική. Να βγάλουν την Ελλάδα από την Ευρώπη, να καταπατήσουν κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας και να στήσουν ένα σοσιαλιστικό κράτος στην καρδιά της Γηραιάς Ηπείρου. Ένα κράτος… Βενεζουέλα περιέγραψε και ο Λαφαζάνης: Εθνικοποίηση/κοινωνικοποίηση των τραπεζών, υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο ανασυγκρότηση των στρατηγικών δομών της οικονομίας και των δικτύων, αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου μέσω νέου φορολογικού συστήματος, αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας και της διαφάνειας στα ΜΜΕ και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Πρότεινε την θέσπιση εθνικού νομίσματος, τονίζοντας πως η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί καταστροφή.

Πίσω από τις όμορφες αυτές λέξεις κρύβονται απλά βήματα: Δηλαδή ντου στις τράπεζες και την ΤτΕ, έλεγχο των εταιρειών και δημιουργία ενός μπολσεβικικού ή τσαβικού κρατικού μηχανισμού. «Εισβολή» σε όσους έχουν χρήματα ή περιουσία ακόμη κι αν τα έβγαλαν με τον κόπο τους, ακόμη κι αν είναι νοικοκύρηδες. Έλεγχο των μέσων ενημέρωσης και υπηρεσία προπαγάνδας και λογοκρισίας βγαλμένης από τις πιο μαύρες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας. Και φυσικά κλειστά σύνορα και Αλβανοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτό είναι το σχέδιο Λαφαζάνη που βρίσκει άξιους συμπαραστάτες διάφορους ανεπάγγελτους… επαγγελματίες επαναστάτες όπως ο Νταβανέλος, ο Στρατούλης, ο Μανόλης Γλέζος και φυσικά ο Βαρουφάκης, αυτός με τη δική του οπτική.

Το ερώτημα είναι αν όλοι αυτοί εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα ή είναι απλά για τα σίδερα. Κι όμως, ένα μεγάλο μέρος του κυβερνώντος κόμματος τους πιστεύει και τους στηρίζει ενώ ο πρωθυπουργός μοιραίος κι άβουλος δεν έχει τα κότσια ούτε να τους διαγράψει. Κρατά τον απίθανο Βαρουφάκη, την τρομακτική Ζωή και τους Λαφαζάνηδες που τον φτύνουν κι αυτός νομίζει ότι βρέχει.

Πόσο λοιπόν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνιέται μια χώρα της οποίας το πρώτο κόμμα είναι τόσο βαθιά διχασμένο; Ή μήπως δεν είναι και απλά ο Τσίπρας χρησιμοποιεί όλους αυτούς ως… λαγούς της δραχμής; Μήπως προετοιμάζεται για έξοδο από το ευρώ και οι «συνωμότες της δραχμής» είναι απλά η εμπροσθοφυλακή του;

Έτσι, λοιπόν οι ευρωπαϊκές δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να ενωθούν πριν να είναι αργά. Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει για τη χώρα, η Ελλάδα βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί. Είτε λόγω συγκεκριμένου σχεδίου είτε εξαιτίας της ανικανότητας του Τσίπρα η δραχμή είναι εδώ και μας απειλεί. Είτε είναι ένοχοι είτε είναι βλάκες η ουσία είναι πως η πατρίδα κινδυνεύει να χάσει την ευρωπαϊκή της ταυτότητα και να μετατραπεί σε μια φτωχή σοσιαλιστική χώρα στα νότια Βαλκάνια.

Δυστυχώς χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Εκτός κι αν γίνουν εκλογές και ο κόσμος επιλέξει μόνος του αυτό που δεν τολμούν τα κόμματα. Όμως, δεν υπάρχει άλλη λύση. Ούτε το κρυφτούλι με την τρόικα μπορεί να συνεχιστεί για πολύ καιρό, ούτε το παιχνιδάκι με τους δραχμοφονιάδες. Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τα άλλα κόμματα πρέπει να βάλουν κάτω τα δεδομένα και να αποφασίσουν τι θέλουν. Να βάλουν το προσωπικό και κομματικό συμφέρον ή τη σωτηρία της πατρίδας;

Η Ελλάδα έτσι όπως είναι σήμερα δεν μπορεί να κυβερνηθεί από τους Συριζανέλ ενώ τα νομοσχέδια να τα ψηφίζουν οι άλλοι. Πρέπει εδώ και τώρα να υπάρξουν πρωτοβουλίες συγκρότησης μιας ομάδας εθνικής σωτηρίας που θα προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις, θα βελτιώσει τους όρους της συμφωνίας, θα στηρίξει τις τράπεζες και θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται. Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει και κανείς δεν ξέρει τι θα βγάλει η πρόωρη κάλπη. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται μια εθνική στρατηγική μακράς πνοής που θα συγκρουστεί με τον αντιευρωπαϊκό εσμό, είτε αυτός εκπροσωπείται από τους Βαρουφάκηδες είτε από τους Λαφαζάνηδες. Και που εν πάση περιπτώσει θα συγκρουστεί με αυτόν τον κόσμο που θέλει να κάνει τη χώρα Βενεζουέλα ή Κούβα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. George N avatar
  George N 28/07/2015 06:54:22

  Μην έχουμε αυταπάτες. Όταν λέμε ευρωπαϊκές θα έπρεπε να εννοούμε δυτικο-ευρωπαϊκές δυνάμεις (μια και τέτοιο είναι το Ευρώ) αλλά αυτές δεν υπάρχουν. Αν υπήρχαν η χώρα δεν θα είχε μείνει σε μνημόνια πέντε χρόνια για να έρθει η "φιλο-ευρωπαϊκή" Αριστερά να ζητήσει άλλα τρία και βλέπουμε. Ουσιαστικά οι "ευρωπαϊκές δημοκρατικές δυνάμεις" ομολογούν ότι δεν μπορούν να μετασχηματίσουν την χώρα σε κάτι έστω και ελάχιστα συμβατό με την Δυτική Ευρώπη και απλά φοβούνται τον Ανατολίτικο δεσποτισμό, απομονωτισμό και ακραία φτώχεια που είναι η εναλλακτική. Ουσιαστικά το ζητούμενο είναι η με όποιο τρόπο σύνδεση με την Δυτική Ευρώπη ελπίζοντας ότι στο μέλλον κάτι θα γίνει που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της χώρας μαζί της. Δεν τον λες και φιλόδοξο στόχο...

 2. Παράξενος avatar
  Παράξενος 28/07/2015 08:44:08

  Είναι αργά. Ο Παναγιώτης Κονδύλης έγραφε από το 1998 στη Θεωρία Πολέμου ότι ο ελληνισμός έχει χάσει τη ζωτικότητά του και αναζητάει την ιστορική ευθανασία. Τώρα βρήκε ποιος θα του την κάνει, η αγαπημένη του αριστερά. Για αυτό αδιαφορεί πλήρως για το τι κάνουν οι άλλοι λαοί, δεν αντιδρά στις εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης και το έχει ρίξει στις πιο γελοίες διασκεδάσεις. Δεν μπορεί πλέον ούτε να δημιουργήσει ούτε να επεκταθεί, μόνο να κάνει ένα τελευταίο, πιο θορυβώδες από ποτέ πανηγύρι (από αυτή την άποψη τα σκυλάδικα τραγούδια είναι άκρως αποκαλυπτικά). Άρα ένα κόμμα υγιές θα έπρεπε να ασχοληθεί με το τι θα κάνει με τους επιζώντες. Κάτι που προϋποθέτει πολιτικούς που έχουν καταλάβει τι έγινε στην Ελλάδα και γιατί (hint: μηδενισμός, λέξεις κλειδιά: μεταμοντερνισμός, θρησκεία, υλισμός).

  • sender avatar
   sender @ Παράξενος 28/07/2015 13:08:34

   Ακριβώς!

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Παράξενος 28/07/2015 20:20:40

   Κάπου ξαναδιάβασα πριν από λίγο αυτό το του Κονδύλη περί "αναζήτησης ιστορικής ευθανασίας" εκ μέρους του Ελληνισμού. Τρόμαξα, διότι ήξερα αυτόματα ότι ίσως και να ισχύει. Ας ελπίσουμε ο Θεός να λυπηθεί το έθνος αυτό που κράτησε σταθερά τη μόνη αληθινή θρησκεία στη διαδρομή των αιώνων... Κάποτε, στα αρχαία χρόνια τις ημέρες πριν από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, ο Θεμιστοκλής είχε πει στην ίδια συζήτηση με το "άκουσον μεν, πάταξον δε" (ή οπως αλλιώς το είπε, εγώ ξέρω μόνον αυτό που είπε ο πρωθυπουργός μας) το περίφημο "εμείς, αν δεν συμφωνείτε, δεν μας νοιάζει, παίρνουμε τα 200 καράβια μας και πάμε και χτίζουμε αλλού, άλλη Αθήνα. Εσείς όμως οι υπόλοιποι, τι θα κάνετε;". Υπάρχουν τώρα αυτά τα "200 καράβια" που μπορούν να πάρουν να μεταλαμπαδεύσουν αλλού τη συλλογική συνέχεια του Ελληνισμού; Πολύ φοβάμαι πως όχι. Είμαστε καταδικασμένοι να παλαίψουμε εδώ όσοι πιστεύουμε ακόμη στην ανάγκη να έχει ιστορικό ρόλο ο Ελληνισμός. Σε μια μάχη που ίσως να μοιάζει εκ των προτέρων χαμένη, αλλά δεν είναι.

   • Παράξενος avatar
    Παράξενος @ Διογένης 29/07/2015 08:23:36

    Πράγματι, ο ελληνισμός υπέστη τεράστια γεωγραφική συρρίκνωση τους τελευταίους δυο αιώνες εν μέσω σφαγών και διωγμών. Τώρα είναι πιο εγκλωβισμένος από ποτέ και δεν μπορεί να υποχωρήσει άλλο. Έχει μόνο την Ελλάδα. Την παρατήρηση ίσως τη διάβασες στο capital, μόνο που εκεί λανθασμένα ο αναγνώστης παραβλέπει ότι ο Κονδύλης μιλάει πρωτίστως για πολιτισμική παρακμή. Αν θέλαμε να αλλάξουμε θα μπορούσαμε να σωθούμε, άλλωστε ο ελληνισμός επέζησε σε πολύ χειρότερες εξωτερικές συνθήκες. Όμως τότε είχε εσωτερικές αντιστάσεις. Ο Οδυσσέας για να φτάσει στην Ιθάκη χρειάστηκε πρώτα να κατέβει χαμηλά ως τον Άδη. Σήμερα είμαστε πολύ περήφανοι για τέτοιες ταπεινώσεις.

 3. Jim Beam avatar
  Jim Beam 28/07/2015 08:57:33

  Μια Κυβέρνηση Εθνικης Συνεργασίας, θα πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις και έρθει σε σύγκρουση με το κατεστημένο ... Του δημοσίου και των επιχειρηματιών ! Να βάλει νέες δομές, ευρωπαϊκές προδιαγραφές και στόχους ! Νομιζω οτι δεν υπάρχει ούτε η διάθεση για αλλαγές, ούτε το προσωπικό που θα τις επιβάλει . Όσο η ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ο Τσιπρας λένε παραμύθια, όσο δεν πληρώνει κανείς τίποτα και ολοι πάνε διακοπές .... Θα νικάει η ανευθυνότητα και η μπουρδολογία. Μεγαλώνει ο λογαριασμός θα μου πεις ..... Εδώ που φτάσαμε μικρή διαφορά εχει ! Νομιζω οτι για να δεχτεί ο μέσος Έλληνας να χάσει μέρος του εισοδήματος του και να μειώσει το βιοτικό του επίπεδο, δεν αρκεί η ΤΡΟΙΚΑ , τα μνημόνια και οι μπούρδες του ΤΣΙΠΡΑ . Κάποιος πρέπει να φταίει και δεν αρκεί ο Βαρουφακης ....

 4. Naruto avatar
  Naruto 28/07/2015 08:58:47

  Βασικά μπορούμε να πούμε οτι η Ελλάδα δέχεται επίθεση απο τρία μέτωπα . Το πρώτο είναι το βορειοευρωπαϊκό με επικεφαλής τον Σόϊμπλε . Οι γερμανοί θέλουν ενα σκληρό νόμισμα για την Ευρώπη έχοντας κατά νού ένα ευρώ σε ρόλο παγκοσμίου αποθεματικού και συναλλακτικού νομίσματος . Τα συμφέροντα της Ελλάδας αλλά και της νότιας Ευρώπης όμως πλέουν στην αντίθετη κατεύθυνση .Έτσι όσοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν πρέπει να φύγουν . Το δεύτερο μέτωπο προέρχεται απο κάποια κέντρα εξουσίας των ΗΠΑ , εκπρόσωπός τους ο Γιάνης και πιο πρίν ο ΓΑΠ . Με αρχηγό πιθανότατα τον Σόρος στόχος τους πρέπει να είναι η κερδοσκοπία εις βάρος της Ελλάδας Το τρίτο μέτωπο φέρει το όνομα αριστερή πτέρυγα και τα πρόσωπα που την απαρτίζουν είναι γνωστά . Στόχος τους η κρατικοποίηση των πάντων μέσω της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και φυσικά η απόλυτη εξουσία . Για την ώρα φαίνεται οτι το μέτωπο Βαρουφάκη και άλλων διασήμων και μή οικονομολόγων , κερδοσκόπων έχασε το παιχνίδι . Ισως έτσι να εξηγείται και η διάθεση για εξομολόγηση εκ μέρους του Γιάνη . Η αριστερή πτέρυγα έχασε την κάλυψή της και φάνηκε ο αρχικός στόχος της που δεν είναι άλλος απο την επιστροφή στην δραχμή και μάλιστα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο . Το μέτωπο των γερμανών είναι και το πιό επικίνδυνο και αντιμετωπίζεται μόνο με την αναδιοργάνωση του κράτους και της κοινωνίας . Αυτό με την σειρά του περνάει μέσα απο την εκ βάθρων μεταρρύθμιση του πολιτικού και πολιτειακού συστήματος . Το συμπέρασμα είναι οτι τώρα πια η ενοποίηση των φιλοευρωπαϊκων δυνάμεων είναι μονόδρομος .

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Naruto 28/07/2015 20:28:58

   Συμφωνώ με τη δομή των εχθρών (χωρίς εισαγωγικά) που αναφέρεις, αλλά όχι με το περιεχόμενο που δίνεις. Ως προς τον Σόιμπλε, δεν συμφωνώ ότι τα δικά μας συμφέροντα πάνε αλλού. Αλλού πήγαιναν όσον καιρό η Ελλάς ηλιθίως επιζητούσε "ονομαστική σύγκλιση" χωρίς τίποτε άλλο. Δηλαδή να ανεβούν οι μισθοί εδώ χωρίς να κουραστούμε και καθόλου. Τώρα που καταλάβαμε (;) ότι σε αυτή την παλιοζωή τίποτε δεν χαρίζεται, υπάρχει ίσως ελπίδα να τα καταφέρουμε μέσα στο ευρώ. Απόδειξη ότι νικούσαμε τον Σόιμπλε στο γήπεδό του μέχρι το 89' επί κυβερνήσεως Σαμαρά, όμως μετά ο σοφός ελληνικός λαός άλλαξε όλη την ομάδα που έπαιζε και χάσαμε τελικά με πάρα πολλά γκολ διαφορά... Ως προς το δεύτερο, ο λόγος δεν είναι η κερδοσκοπία, αλλά η προστασία του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος. Ο ΓΑΠ, ο Σόρος (που είναι μπροστάρης άλλων, πολύ ισχυρότερων τραπεζιτών) και ο Γιάνης σκοπό έχουν να προστατέψουν με κάθε τρόπο τον αποθεματικό χαρακτήρα του δολαρίου. Μεθόδευσαν λοιπόν την κρίση του ευρώ δια της Ελλάδας το 2009-2010, όταν το δολάριο κινδύνευε να χάσει τη νομισματική πρωτοκαθεδρία λόγω της κρίσης της Lehman Brothers. Και συνεχίζουν μέχρι σήμερα, όχι ίσως για τους ίδιους ακριβώς λόγους, αλλά πάντως διότι αυτή η κρίση εξακολουθεί να τους είναι πολλαπλά χρήσιμη. Για το τρίτο συμφωνούμε και το μεγάλο ερώτημα είναι πόσο πολλούς έχουν πάρει μαζί τους μέχρι στιγμής. Εφιαλτικό μοιάζει να είναι ο Τσίπρας το μόνο ανάχωμα αυτή τη στιγμή στην πλήρη αυτοκτονική ριζοσπαστικοποίηση του ελληνικού λαού...

 5. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 28/07/2015 09:51:35

  Το 1974 ξαναζεί με εκπληκτικό ρυθμό και ομοιότητα. Πάλι θα πρέπει οι ξένοι παράγοντες να βασιστούν στο υπάρχον κατεστημένο, που μας έφερε μέχρι εδώ, να φτιάξουν μια καινούργια κυβέρνηση για να περισωθεί ότι είναι δυνατόν. Και τότε βγήκαμε, στιγμιαία, από το ΝΑΤΟ όπως τώρα από την ευρωζώνη και μας κρατούν όπως όπως στους θεσμούς αυτούς οι ξένοι παράγοντες-προστάτες. Δυστυχώς το σημερινό κατεστημένο είναι χειρότερο από του 1974 γιατί του λείπει παντελώς η διαχειριστική ικανότητα και ο λαός είναι έρμαιο της κάθε παλαβομάρας διαβάζει στο διαδίκτυο. Ο μικρός αλέξης πρέπει να γίνει πρωθυπουργός τάχιστα, να μαζέψει γύρω του μια ομάδα σοβαρών ανθρώπων, υπαρχουν ακόμη, να πετάξει κλωτσηδόν τα ραμολιμέντα που ονειρεύονται εφόδους αλλά 1917 και ξαναζούν τα όνειρα τους, και να γίνει ο ηγέτης-πρωθυπουργός της χώρας. Αν δεν το μπορεί, αν δεν αντέχει, ας φύγει όσο είναι καιρός πριν έχει την μοίρα του μπαρούφ. Το πιο πονηρό τμήμα του συστήματος λαμογιστάν μας δεν έχει καταθέσει τα όπλα και ελπίζει πάντα στη δική τους σωτηρία μέσω της δραχμής. Οι χρήσιμοι ηλίθιοι που νομίζουν ότι θα ξαναφέρουν το 1917 είναι αρκετοί και πολλά χρήσιμοι. Πλέον το παιχνίδι θα γίνει πολύ άγριο και τα θύματα θα είναι πολλά...Ο μικρός αλέξης , τον οποίο έχει ερωτευθεί ο πιο έξυπνος και ποιο αφελής συγχρόνως λαός του κόσμου, πρέπει να διαλέξει, σήμερα κιόλας , αύριο θα είναι αργά. Το μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο της περίπτωσής μας είναι ότι ΠΑΝΤΑ οι ηγέτες-πρωθυπουργοί μας, επέλεξαν σωστά την κρίσιμη ώρα και διάλεξαν την πλευρά των νικητών και των κυρίαρχων συσχετισμών, κόντρα και σε πείσμα του λαικού αισθήματος. ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, φεύγουν οι βάσεις, Μέσα στην ΕΟΚ, ΟΧΙ το 1940, ΝΑΙ το 1947, Αγγλία το 1822 αντί Ρωσία, Αγγλία το 1917 και το 1939 αντί Γερμανία κλπ. Παραφωνία φυσικά το τραγικό διάστημα 1920-22 όπου η ηγεσία ακολούθησε τις λαικιστικές φωνές, παρέσυρε το λαό και παρασύρθηκε μαζί του στην καταστροφή. Ο μικρός αλέξης δεν έκανε το βήμα στο γκρεμό που του ζητούσαν οι ημιπαράφρονες ονειροπόλοι του 1917 και αντίκρυσε την πραγματικότητα αλλά και την δική του τύχη. Τα λαμόγια του λαμογιστάν μας έχασαν τον πρώτο και κρίσιμο γύρο. Αναμένουμε τις εξελίξεις. Ο μπαρούφ φυσικά θα μπεί στο Κολοσσαίο όπου τον περιμένει ο αποτρελαμένος λαός και τα λιοντάρια. Πάντα οι ηγέτες πρέπει να ρίχνουν βορά στο πλήθος τους πιο συμπαθείς. Ετσι υπάρχει η εξιλέωση και η νέα προοπτική. Εξ άλλου και το ωσαννά από τη σταύρωση απείχε μια εβδομάδα.

 6. ΜΑΥΡΗ ΧΕΙΡΑ avatar
  ΜΑΥΡΗ ΧΕΙΡΑ 28/07/2015 09:54:59

  "...θέλει να κάνει τη χώρα Βενεζουέλα ή Κούβα...." Σχετικά με την Κούβα έχεις λάθος: η Κούβα ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ...και επιστρέφει φίλε στον Δυτικό καπιταλισμό...πάει ΚΑΙ αυτό το προπύργιο των Lafazanov's...και τώρα όλες οι ΣΥΡΙΖΑΙΕΣ θα κλαίνε σαν τις ρέγκες που έχασαν το προνόμιο των κουβανέζικων ονειρώξεων με τα τραγουδάκια που μας είχαν πρήξει τα ούμπαλα σε κάθε εκδήλωση...τους βλέπω να το γυρνάνε στα Βορειοκορέτικα τραγουδάκια... ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΥΒΑ...CUBA LIBERATED.... θα δείτε εκεί κάτω με την υπογραφή του Κάστρο συνωστισμό από αμερικανικές εταιρείες...θα είναι και ο κάστρο προδότης-γερμανοτσολιάς κλπ.;;;;;

  • Παράξενος avatar
   Παράξενος @ ΜΑΥΡΗ ΧΕΙΡΑ 28/07/2015 11:47:39

   Πήγαν χαμένα τα κουβανέζικα κοτόπουλα και το ρούμι που κατανάλωνε μια οικογένεια που ξέρω την ημέρα του δημοψηφίσματος για να γιορτάσει τη μεγάλη λαϊκή επιτυχία, ακούγοντας παράλληλα τραγούδια για τον Τσε (από τον καναπέ βέβαια κι όχι μέσα σε κάποια ζούγκλα). Οι ίδιοι θεωρούν δεδομένη την καταστροφή, κατηγορώντας βέβαια την Ευρώπη, τις τράπεζες και γενικά την πραγματικότητα. Χειροκροτούν τον τσίπρα που δεν τήρησε το "όχι" κι έκανε συμφωνία και βρίζουν την ΕΕ για τον ίδιο λόγο, δηλαδή επειδή...έκανε συμφωνία! Πλήρης παραλογισμός. Βέβαια πάντα η αριστερά απόρριπτε με βδελυγμία την προσωπική ευθύνη. Εχει μεγάλο ενδιαφέρον κι ότι χαιρόντουσαν παρόλο που καταλάβαιναν ότι το περήφανο όχι δε θα άλλαζε τίποτα. Ο ελληνικός λαός, χωρίς καθόλου ψυχικές δυνάμεις για να κάνει αντίσταση στον αληθινό κόσμο, αρκείται πλέον να νικάει στο φαντασιακό επίπεδο. Για αυτό κι ο τσαλίκης έβγαλε το άσμα "απαγορευμένο νο3", όπου οι έλληνες πανηγυρίζουν που έσκισαν τους γερμανούς. Η φαντασιακή υπεραναπλήρωση είναι το βασικό γνώρισμα ενός λαού βυθισμένου στον ηδονισμό, αποκομμένου από τις ρίζες του και τελείως παραιτημένου. Ενεργητικότητα παρουσιάζει μόνο για να επισπεύσει την καταστροφή. Με άλλα λόγια, ο σημερινός Έλληνας περιμένει πότε θα έρθουν εκλογές για να ψηφίσει το χειρότερο δυνατό, βγαίνει αυτό που ψήφισε, μετά δηλώνει ανήσυχος ή και έκπληκτος που τα πράγματα δεν πάνε καλά και περιμένει την επόμενη ευκαιρία για να κάνει πάλι το χειρότερο δυνατό. Προφανώς σε έναν άκρως ανταγωνιστικό κόσμο όταν το κάνεις αυτό πας για εξαφάνιση. Οι κουτοπόνηροι νομίζουν ότι θα τη γλιτώσουν αλλά δεν είναι έτσι.

 7. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin 28/07/2015 11:50:49

  Κι όμως υπάρχει τρόπος! Υπάρχει τρόπος να σωθεί, έστω και την ύστατη ώρα, η πατρίδα. Υπάρχει τρόπος να σωθούν οι θυσίες που έκαναν οι Έλληνες τα χρόνια της δομικής κρίσης και να μη γυρίσουμε πιο πίσω από εκεί που ξεκινήσαμε. Εμπιστοσύνη. Αυτή είναι η μαγική λέξη. Η λέξη που μπορεί να δώσει πάλι στη χώρα μας τη δυνατότητα να σταθεί όρθια. Για να κερδηθεί όμως η εμπιστοσύνη πρέπει να αλλάξουμε ρότα. Θα την κερδίσουμε μόνο με έναν τρόπο: να αλλάξουμε πολιτική προσέγγιση των δεδομένων που υπάρχουν και πολιτικά πρόσωπα. Ο Τσίπρας είναι τελειωμένος για δανειστές μας, η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του δεν υπάρχει πια (αν υπήρξε ποτέ), έκαψε το κεφάλαιό του. Χρειάζονται πρόσωπα που μπορούν οι Έλληνες αλλά και οι ξένοι να εμπιστευθούν -που έχουν δώσει δείγματα γραφής και έχουν περάσει τις εξετάσεις με επιτυχία- ώστε να υπάρξει μια σοβαρή λύση στα τεράστια προβλήματα αναξιοπιστίας που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Όπως πολύ σωστά λέτε τώρα πρέπει οι ευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας από κοινού να δημιουργήσουν το μέτωπο αντιμετώπισης της συμφοράς που συντελείται. Σήμερα όχι αύριο. Σήμερα.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Igor Rasputin 28/07/2015 20:37:17

   Δεν συμφωνώ ότι ο Τσίπρας είναι τελειωμένος. Είναι το τελευταίο τρόπαιο της καγκελαρίας. Αυτή τη στιγμή γνωρίζει η Μέρκελ ότι μόνον ο Τσίπρας μπορεί να της εκτελέσει το Μνημόνιο. Θα τον κρατήσει όσο πάει. Μετά θα δει τι θα κάνει. Αναλώσιμος είναι γι' αυτήν. Όμως η νίκη της επί του Αντιμνημονίου είναι πολύ σημαντική. Θα έχει σοβαρές συνέπειες στην υπόλοιπη Ευρώπη και ήδη βλέπουμε ότι οι Podemos καταρρέουν, ενώ και η Λεπέν που ετοιμαζόταν για μετακόμιση τα Ηλύσια Πεδία το 2017 ξαφνικά δεν έχει το ίδιο απήλ που είχε πριν στους Γάλλους. Τα πράγματα σοβάρεψαν απότομα στην Ευρώπη με τον Τσίπρα. Απλό άθροισμα των ποσοστών των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων δεν αρκεί. Πρέπει να υπάρχει πολιτική πρόταση. Ατυχώς, η ευφυής κυβερνητική πολιτική Σαμαρά δεν μετουσιώθηκε ποτέ σε πολιτική πρόταση. Ας ελπίσουμε να μην το κάνει πρώτος ο Αλέξης. Είναι ικανός μέχρι και να ακολουθήσει πολιτική Σαμαρά και να δοξαστεί αυτός, εντέλει, ως "σωτήρας της χώρας"...

 8. Ελενα Κανελοπούλου avatar
  Ελενα Κανελοπούλου 28/07/2015 13:38:18

  @ Igor Rasputin Χρειάζονται πρόσωπα που μπορούν οι Έλληνες αλλά και οι ξένοι να εμπιστευθούν -που έχουν δώσει δείγματα γραφής και έχουν περάσει τις εξετάσεις με επιτυχία... Αν εξαιρέσει κανείς τον Σαμαρά και 2-3 άλλους ποιό είναι το πολιτικό προσωπικό που μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους ξένους και στους Ελληνες ? Εδώ φημολογείται οτι επίκειται η επιστροφή Βουλγαράκη στην ΝΔ . Ο Λούλης και ο Αντώναρος μας λείπουν για να συμπληρωθεί το κάδρο ...Ολοι υποτίθεται εκφραστές του "μεσαίου Χώρου" = ΤΙΠΟΤΑ .Η τιτάνια προσπάθεια ανάτασης του εθνους κατ΄αρχήν (γιατι τώρα το Εθνος πάσχει από αυτοκτονικό ιδεασμό) και ακολούθως η πραγματική επανίδρυση του κράτους , οχι η κατά δήλωση επανίδρυση , απαιτούν πρόσωπα με καθαρό βλέμμα και διαθέτοντα την έξωθεν καλή μαρτυρία .Αγαθον εν ανεπαρκεία το τελευταίο...

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ Ελενα Κανελοπούλου 28/07/2015 15:28:47

   Eμενα παντως η παρεμβαση σαμαρα στα τεκταινομενα περι τσιπρα και βαρουφακη μου δινει ελπιδες οτι ακομα δεν ειδαμε την τελευταια λεξη απο ΑΣ.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Παρατηρητής 28/07/2015 18:44:54

    Δέν μπορεῖ ν᾿ ἀφήση τήν ῾Ελλάδα στά χέρια μπολσεβίκων. Τό πιστεύω καί ᾿γώ Παρατηρητή.

    • Το τζίνι avatar
     Το τζίνι @ Φωτεινή 29/07/2015 13:03:08

     Ναι ρε συ... Να φωνάξεις και τον Batman, εσύ που έχεις και μέσον στους υπερήρωες!!

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Ελενα Κανελοπούλου 28/07/2015 18:48:40

   ᾿Εμένα μοῦ ἀρκεῖ ὁ Σαμαρᾶς καί ἐλπίζω νά βρῆ τά κατάλληλα πρόσωπα νά τόν βοηθήσουν.

 9. sender avatar
  sender 28/07/2015 19:02:24

  Μήνες τώρα,όλοι ασχολούνται με την μοίρα της (κάποιας)αριστεράς,με οδηγούς τα ΜΜΕ και όχι με την μοίρα της Ελλάδος.Εκτός κι'αν αυτά τα δύο,τώρα πια, ταυτίζονται(η προπαγάνδα και η πλύση των εύκολων εγκεφάλων των Ελλήνων τα κατάφεραν) ή ίσως πάλι να βοηθούν σε αποπροσανατολισμό από το κυρίως θέμα.Την σωτηρία της χώρας και την τιμωρία των ληστών των λιστών.

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 29/07/2015 02:04:16

  Δεν βαρεθήκατε πια;38% έχουν οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μετρημένο.Τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ ψυχραιμια 29/07/2015 12:49:33

   Πάντως οἱ δημοσκοπίσεις δείχνουν ὅτι πάνω ἀπό 70% θέλουν εὐρώ. Νά ἀφήσωμε τό ΟΧΙ νά μᾶς πᾶνε στήν δραχμή λοιπόν!

   • Παράξενος avatar
    Παράξενος @ Φωτεινή 29/07/2015 13:00:24

    Θέλουν ευρώ αλλά χωρίς τις αντίστοιχες υποχρεώσεις, όπως θέλουν καλή εκπαίδευση ενώ οι ίδιοι δε μαθαίνουν στα παιδιά τους πώς να φέρονται ή θέλουν καλά εξοπλισμένα νοσοκομεία ενώ φοροδιαφεύγουν ή ανησυχούν για το περιβάλλον ενώ χτίζουν μέσα σε δάση, πάνω σε πλαγιές και παραλίες. Δε συμφωνώ με τον Ψυχραιμία γιατί και η μειοψηφία έχει δικαίωμα να εκφράζεται και να ζητάει και ενίοτε μπορεί και να νικήσει αλλά αυτό είμαστε, μειοψηφία. Σημασία έχει πόσοι Έλληνες είναι διατεθειμένοι να κάνουν αυτά που πρέπει για να μείνουν στο ευρώ, όχι πόσοι δηλώνουν υπέρ ευρώ.

   • Το τζίνι avatar
    Το τζίνι @ Φωτεινή 29/07/2015 13:04:56

    Οι δημοσκοπήσεις ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ, λένε αυτό που οι πληρώνοντες τους δημοσκόπους απαιτούν.

    • airman avatar
     airman @ Το τζίνι 29/07/2015 13:10:31

     Κι αυτές που δημοσιεύει η ΑΥΓΗ;

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Το τζίνι 29/07/2015 14:00:43

     Οἱ ἴδιες δημοσκοπίσεις πού δίνουν 40+% συριζα καί 20% ΝΔ, ἐννοεῖς;;; :)

     • Το τζίνι avatar
      Το τζίνι @ Φωτεινή 29/07/2015 14:21:05

      Ναι. Αυτές ακριβώς εννοώ. Που σήμερα πλασάρουν ως ...δημοφιλέστερο τον τάδε και αύριο τον δείνα, αναλόγως με τις συμφωνίες και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Τρανταχτό παράδειγμα το πρόσφατο δημοψήφισμα. Μόνο οι κάλπες λένε την αλήθεια.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Το τζίνι 29/07/2015 15:27:24

      Πάλι ἐκλογές;; ῎Εχομε κυβέρνηση καί μάλιστα πρώτη φορά ἀριστερά. ῾Η ἀριστερή "δημοκρατία" εἶναι πιό εὔπεπτη, τί θέλετε λοιπόν;;

     • Το τζίνι avatar
      Το τζίνι @ Φωτεινή 29/07/2015 16:26:33

      Εγώ, δεν θέλω τίποτε. Όμως αυτή η κυβέρνηση που έχεις είναι ανάπηρη και ψάχνει πρόθυμα δεκανίκια. Θα καταφύγει στον Ελληνικό λαό λοιπόν (πριν αυτός καταλάβει το πούλημα και πριν δεί το δράκο) για να τον κοροϊδέψει επτυχώς και να του αποσπάσει παράταση. Έτσι όπως σέρνεται, λίγα είναι τα ψωμιά της και το ξέρει. Ας ευχηθούμε να φάει απρόσμενη σφαλιάρα. Τι άλλο; Ο κόσμος δείχνει να έχει ωριμάσει και μην κοιτάζεις τις δημοσκοπήσεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.