#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/05/2012 18:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Oι εκλογές δεν είναι διαδήλωσηΑν η κοινωνία δεν ήταν οργισμένη θα απασχολούσε την επιστημονική κοινότητα, γιατί μια κοινωνία που είδε να ανατρέπονται τα πάντα δεν θύμωσε, δεν οργίστηκε. Θα ήταν επίσης προς επιστημονική διερεύνηση, αν οι πολίτες δεν έδειχναν τιμωρητική διάθεση προς τους υπευθύνους της σημερινής κατάστασης. Απολύτως δικαιολογημένα λοιπόν όλα τα συναισθήματα μιας κοινωνίας, που ξαφνικά ένιωσε το έδαφος να υποχωρεί κάτω από τα πόδια της.

Την Κυριακή όμως καλούμαστε  να αποφασίσουμε προς τα που θέλουμε να πάει η Ελλάδα. Κι επειδή οι εκλογές δεν είναι διαδήλωση διαμαρτυρίας, για να  εκδηλώσουμε αυτό που αισθανόμαστε, αλλά κάλπη που καθορίζει το αύριο, οφείλουμε για μας και τα παιδιά μας να σκεφτούμε τι θα ψηφίσουμε. Αφήνοντας στην άκρη το θυμικό και επιλέγοντας με τη λογική.

Ας ψηφίσει ο καθένας όποιο κόμμα θέλει. Αρκεί να το κάνει επειδή έχει πειστεί. Αναλύοντας προτάσεις και αξιολογώντας πρόσωπα. Επιλέγοντας θετικά και όχι με σύμβουλο το θυμικό. Μόνον έτσι θα μπορέσει να ξεχωρίσει τον λαϊκισμό από τον ρεαλισμό, τον ψεύτικο πολιτικό λόγο από τον ουσιαστικό, τον στείρο καταγγελτικό από τον καθαρό και εφαρμόσιμο.

Διαφορετικά ενδέχεται να δώσουμε ψήφο στην αυτοτιμωρία μας. Και τότε δεν θα δικαιούμαστε να οργιζόμαστε με κανέναν παρά μόνον με τον εαυτό μας. Γιατί δεν είχαμε καταλάβει ότι στις 6 Μαΐου δεν πηγαίναμε σε διαδήλωση, αλλά σε εκλογές διακυβέρνησης της πατρίδας μας.

Παναγιώτης Παπακωστόπουλος

ΣΧΟΛΙΑ

  1. EL CID avatar
    EL CID 02/05/2012 23:39:13

    Θέτω το εξής ερώτημα: Πότε ένα κόμμα που βρέθηκε στην κυβέρνηση εφάρμοσε πιστά τις προεκλογικές του εξαγγελίες; Ή και διαφορετικά εάν το δούμε, ποιές πολιτικές συνέπειες έχει από το σύνταγμα ένα κόμμα που άλλα πράγματα τάζει πριν τις εκλογές και άλλα εφαρμόζει μετά;
    Επομένως, φίλε Παναγιώτη, δεν μπορώ να δεχθώ την άποψή σου ότι ο πολίτης αποφασίζει για το πού πρέπει να πάει η χώρα. Δυστυχώς, άλλοι έχουν αποφασίσει γι' αυτόν προηγουμένως και απλώς του σερβίρουν αοριστολογίες για να υφαρπάξουν την ψήφο του, ώστε να έχουν και τυπικά τη νομιμοποίηση προκειμένου ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ.
    Ως εκ τούτου, η λεγόμενη θετική ψήφος σε ένα κόμμα, δηλαδή η ψήφος σε θέσεις, προγράμματα και πολιτικές, έχει μικρή πρακτική σημασία, καθότι δεν δεσμεύει κανέναν πολιτικό (όπως έχουν δείξει για δεκαετίες τα γεγονότα). Αντίθετα, η αρνητική (δηλαδή τιμωρητική) ψήφος, παρόλο που στερείται πολιτικής πρωτοβουλίας, μεταφέρει εντούτοις ένα σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας και ουσιαστικά διαμορφώνει μια νέα κοινωνική δυναμική προς διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις από τις ήδη επικρατούσες. Ουσιαστικά, η τιμωρητική ψήφος μπορεί να επανακινητοποιήσει το πολιτικό σύστημα, ώστε να εξετάσει και άλλες διαφορετικές στρατηγικές, τις οποίες μέχρι πρότινος απέρριπτε, εκούσια ή ακούσια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.