#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/11/2011 22:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

NYT: "κοινοβουλευτικά" πραξικοπήματα για την προστασία του Ευρώ"Συνωμοσίες, πραξικοπήματα και νομίσματα" είναι ο τίτλος άρθρου στους New York Times, που το λέει καθαρά: Στην Ελλάδα και την Ιταλία έγινε ... πραξικόπημα, με σκοπό την προστασία του ...ευρώ. Το πραξικόπημα το ενορχήστρωσε η λεγόμενη "Ομάδα της Φρανκφούρτης", δηλαδή η Μερκοζύ, και λίγοι Ευρωκράτες και Τραπεζίτες. Ο άξονας Βερολίνου-Βρυξελλών-Παρισιού.  Οι Άγγλοι δεν εκλήθησαν, γι αυτό φωνάζουν τώρα.

Διαβάστε την πλήρη μετάφραση:

Conspiracies, Coups and Currencies

του ROSS DOUTHAT

Οι διαπραγματεύσεις για την παγκόσμια οικονομική κρίση έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο και έχουν  σταματήσει από το καλοκαίρι. Μία παγκόσμια συμμαχία με επικεφαλής τη Γερμανία, την Κίνα και το ΔΝΤ, κινούνται παρασκηνιακά με στόχο την απομάκρυνση του Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο. Όμως η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ ήταν το χαριστικό χτύπημα: ο πρόεδρος  έχει πλέον χάσει την δεδηλωμένη της παγκόσμιας σκιώδους κυβέρνηση και το επιτελείο του αδυνατεί να επιβιώσει.

Μέσα σε λίγες ημέρες, μέσω κάποιων    ασυνήθιστων  συνταγματικών  τακτικισμών, ο Ομπάμα παραιτείται και καλείται ο Michael Bloomberg να αναλάβει το οβάλ γραφείο. Με το Πεκίνο να εξαπολύει επιθέσεις κατά του δολαρίου, το Κογκρέσο δεν έχει καμία άλλη επιλογή από το να παραδώσει την οικονομία της χώρας στην διακομματική συμμορία των «6» μελών της Γερουσίας, οι οποίοι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων δέχτηκαν την παρουσία των Κινέζων και των Γερμανών. Στο μεταξύ, στην  Ευρώπη και την Ασία  επικρατεί μία ευρεία συναίνεση για την δημιουργία ενός παγκόσμιου υπερ-κράτους καθώς μόνο έτσι μπορεί να αποφευχθεί η εξάπλωση της οικονομικής μόλυνσης…

Για τους Αμερικανούς, το παραπάνω σενάριο αποτελεί  μία παρανοϊκή φαντασίωση.

Όμως, για τους πολίτες της Ιταλίας και της Ελλάδας, οι οποίοι πρόσφατα είδαν τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις να  ανατρέπονται από τις πιέσεις των αγορών, τους γραφειοκράτες της ΕΕ και από τους αρχηγούς ξένων κρατών, αποτελεί την ψυχρή πραγματικότητα της πολιτικής του 21ου αιώνα.  Η εθνική κυριαρχία είναι μία όμορφη ιδέα, όμως προέχει το συμφέρον του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.  

Λίγοι στεναχωρήθηκαν στην Ιταλία και την Ελλάδα για την πτώση του Μπερλουσκόνι και του Παπανδρέου- εκατέρωθεν  διεφθαρμένοι και άμοιροι- από το άξονα Βρυξελλών-Βερολίνου-Παρισιού. Ωστόσο, οι εσπευσμένες αναχωρήσεις τους, τις οποίες χαιρετίζουμε, άνοιξαν ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό παράθυρο που δείχνει πως θα είναι το πραγματικό ευρωπαϊκό κράτος του μέλλοντος. Η σταθερότητα θα επιτευχθεί εις βάρος της δημοκρατίας: Οι τελετουργίες των κοινοβουλίων και των εκλογών θα παραμείνουν, όμως οι πραγματικές αποφάσεις θα λαμβάνονται από την περίφημη «Ομάδα της Φρανκφούρτης» και του  ad hoc εσωτερικού κύκλου που αποτελείται από την Μέρκελ, τον Σαρκοζί και μίας συστάδας τραπεζιτών και αξιωματούχων της ΕΕ, που έχει αναλάβει από τον Οκτώβριο την διαχείριση κρίσης που βιώνει η Ευρώπη.

Πολλές φωνές συνιστούν, ότι μετά από το πέρας  της κρίσης, θα υπάρχει χρόνος ώστε να αντιστραφεί η συνεχιζόμενη συγκέντρωση εξουσίας και να επανεξεταστεί ο όλο και περισσότερο αυξανόμενος αντιδημοκρατικός χαρακτήρας της ΕΕ. Βέβαια, σήμερα η Ήπειρος χρειάζεται μία ενωμένη δημοσιονομική πολιτική και μία κεντρική τράπεζα  που θα είναι πρόθυμη να συμπεριφέρεται όπως η FED, σύμφωνα με το Bloomberg. Αλλά μόλις το ευρώ σταθεροποιηθεί, οι ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να ξεκινήσουν να δίνουν στην  λαϊκή κυριαρχία κάποια φωνή σε διάφορες άλλες πτυχές του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 20/11/2011 22:16:27

  Ελάτε τώρα βρε κουτά! Αμέσως να πείτε πως έγινε πραξικόπημα!
  Απλά πήρε σάρκα κι οστά η "Ευρώπη των λαών" μαζί με την "Ευρώπη της αλληλεγγύης" καπάκι.
  Χο χο χο

  • manos avatar
   manos @ Orestios 20/11/2011 23:21:38

   Γίναμε Ευρωπέη επιτέλους Ορέστιε.
   Το νιώθεις στον αέρα, στο νερό, ακόμα και τα πουλιά κελαιαδάνε στα Γερμανικά: Φριτς, Φριτς, Φριτς, και Χανς, Χανς, Χανς.

 2. Y. avatar
  Y. 20/11/2011 22:17:45

  Στην Ισπανία, 43,5 οι δικοί μας, 30 οι άλλοι (έξιτ πολ)

  • dimitrisag avatar
   dimitrisag @ Y. 20/11/2011 22:25:45

   Ποιοί δικοί σας μωρέ;
   Εδώ ο κόσμος καίγεται κι εσύ μετράς κουκιά...
   Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι, μ'αυτά τα μυαλά,
   καλά μας κάνουν!

   • Y. avatar
    Y. @ dimitrisag 20/11/2011 23:13:28

    Στη δημοκρατία δεν υπα΄ρχουν αδιέξοδα, και η λαϊκή βούληση δια των εκλογών, είναι κύριο συστατικό αυτής. Μάλον είσαι απ’ αυτούς, που δεν τις θέλουν

    • Μπαμπης avatar
     Μπαμπης @ Y. 20/11/2011 23:30:51

     Δηλαδή οι εκλογές είναι σαν τη δραχμή,κόβεις ξανά και ξανά και δεν υπάρχει πρόβλημα!Ακόμα καλύτερα ο εκλογές και η έκφραση του γίγαντα λαού μετατρέπει με ένα μαγικό ραβδί τα πάντα!

     • Y. avatar
      Y. @ Μπαμπης 20/11/2011 23:50:41

      Προβάλλει αδιάψευστα την επιθυμία του, τι θέλει. Εκτός αν είσαι οπαδός του γύψου

  • noldor avatar
   noldor @ Y. 20/11/2011 22:25:56

   Στην Ελλάδα 25% οι δικοί μας.

  • Ταραχή avatar
   Ταραχή @ Y. 20/11/2011 23:12:50

   Καλά είμαστε εντελώς φευγάτοι πιά;Ακόμη και σήμερα δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτή τη θηλιά των δικών μας και των δικών τους;Την τσέπη μας την ψάξαμε άραγε;Την ζωή μας που χάθηκε έτσι απλά;Το μέλλον των παιδιών μας; Ξεκολλάτε βρεεεεε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Y. avatar
    Y. @ Ταραχή 20/11/2011 23:20:17

    Έστω ότι ξεκολλήσαμε. Δλδ θα μας σώσει ο δωτός Παπαδήμος? Ή μήπως μια μεταλλαξη θασόκ-μπατσοκ? Η ελπίδα πάντα ζητείται, και πεθαίνει τελευταία. Από κει και πέρα δες και κάποιες γραφές με χιούμορ και,....καθ’ υπερβολή

    • Σταύρος avatar
     Σταύρος @ Y. 20/11/2011 23:45:41

     και... υποβολή ενίοτε ;)

 3. Νίκος avatar
  Νίκος 20/11/2011 22:29:28

  Η ΕΕ είναι ένα από τα πρώτα βήματα, για να δημιουργηθεί σταδιακά η παγκόσμια φασιστική υπερκυβέρνηση των διεθνών τραπεζιτών.
  Το τέλος αυτού του νέου φασιστικού διεθνούς δημιουργήματος, θα είναι παρόμοιο (στην πραγματικότητα, θα είναι πολύ χειρότερο) με το τέλος του φασισμού του Χίτλερ και του Μουσολίνι.

  • manos avatar
   manos @ Νίκος 20/11/2011 23:27:43

   Νίκο,

   Ο κόσμος κοιμάται όμως. Dancing on ice, Patty, τα Τούρκικα σήριαλ, ipad, i phone, και άλλα απίστευτα τους έχουν καθηλώσει σε μια γλυκιά νιρβάνα.
   Ακόμα και όλους αυτούς τους τρελλούς φόρους, έχουν πεισθεί ότι πρέπει να τους πληρώσουν γιατί και καλά ήταν ο λαός που έφταιγε για την "παγκόσμια κρίση".
   Πρέπει να βρεθεί τρόπος να ξυπνήσει ο κόσμος.

 4. gio23 avatar
  gio23 20/11/2011 22:49:17

  Τα λεπτά της παράτασης δυστυχώς τα όρισε ο κ.Σαμαράς. Εκλογές τώρα.

 5. Wolf avatar
  Wolf 20/11/2011 23:11:03

  Μια εβδομάδα πριν έλεγα ακριβώς αυτο σε μια ομηγυρη και κάποιοι φίλοι μου έλεγαν αυτα είναι μεταφυσικά!!!

 6. klama avatar
  klama 20/11/2011 23:20:10

  κλαμα..οι ταιμς..
  το ευρω για να προστατευθει...εκανε πραξιποπημα και εφαγε τον πρακτορακο του δολλαριου...
  αργα το καταλαβε το ευρω..οτι ο πρωθυπουργος μιας ευρωπαικης χωρας,ηταν μαριονετα του οικονομικου πολεμου ευρω-δολλαριου.
  τωρα ειναι αργα..
  τωρα ο γιωργακης..το γλενταει ικανοποιημενος για το κατορθωμα του.
  Δεν ειναι τυχαιο οτι ο σαρκοζυ τα εχει παιξει και τον βριζει..
  αλλα τωρα ειναι αργα για υστεριες...το ευρω εφαγε μαχαιρια στην καρδια του.

  • Idiot avatar
   Idiot @ klama 21/11/2011 01:04:58

   E οχι και μαριονεττα ..Δουρειος ιππος του δολαριου και των συμπατριωτων του μεσα στο ευρω και στην ΕΕ.Κομπαρσος με υποβολεις τον Σορος,τον Ρουμπινι και τ'αλλα παιδια..με το αζημιωτο βεβαια..
   Τωρα την πληρωνουμε αλα ..collective punishment..Οταν τσακωνονται τα τσαμουζια(νεροβουβαλα)την πληρωνουν τα βατραχια..
   Α ρε Αγκελα φιδι που'κρυβες στον κορφο σου..

 7. Μπαμπης avatar
  Μπαμπης 20/11/2011 23:26:06

  Ωραία όλα αυτά αλλά εμείς δεν έχουμε δημοκρατία ,κομματοκρατία έχουμε και προσέλκυση μικρών και μεγάλων ψηφοφόρων με δέλεαρ το αναμοίρασμα του φέουδου που λέγεται κράτος,δημόσια έργα κτλ.Σουλτάνους ψηφίζαμε όλα αυτά τα χρόνια.Δε θα κλάψω για μια δημοκρατία όταν ακόμα και στο ποδοσφαιράκι είδαμε έναν Κόκκαλη να συσπειρώνει γύρω του έναν ολόκληρο λαό που έκλεινε τα μάτια μπροστά σε πρακτικές που ενίοτε θα προσέβαλαν και κάτοικο Ουγκάντας.Δε θέλει πολλή φαντασία για να δούμε την προέκταση στην πολιτική ζωή.Οι Ελληνες κρέμονταν πάνω από έναν αρχηγό και μασούσαν τα πάντα αρκεί να κέρδιζε η ''ομάδα''τους.Η δημοκρατία και τα λογικά παρεπόμενα της είναι ζητούμενο από τότε που με θυμάμαι.Αν δημοκρατία είναι ο ανύπαρκτος π.χ. νόμος περί ευθύνης υπουργών τότε δε βρίσκω τίποτα κακό στο να τους τραβήξει το αυτί κάποιος από το παγκόσμιο χωριό αφού οι εδώ υπήκοοι είμαστε μαζόχες.

  • ΣΠΥΡΟΣ avatar
   ΣΠΥΡΟΣ @ Μπαμπης 20/11/2011 23:54:29

   Όχι φίλε μου. Στην Ελλάδα έχουμε μία αίσχιστου τύπου ΟΛΙΓΑΡΧΊΑ , 5-7 ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΩΝ ΚΑΙ ΆΛΛΩΝ ΤΌΣΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΏΝ .Οι περισσότεροι μάλιστα εξ' αυτών σε ποσοστό 95% είναι αριστεροί που μεταλλάχτηκαν επί Αντρέα Παπανδρέου , με το αζημίωτο βέβαια , σε φανατικούς Σοσιαλιστές της Εκάλης ,της Φιλοθέης, του Ψυχικού ,του Πανοράματος Βούλας ,της Άνω Γλυφάδας και γενικά των πανοραμάτων ανά την Ελλάδα, π.χ. Θεσσαλονίκης.

  • τσώφλι πασατέμπου avatar
   τσώφλι πασατέμπου @ Μπαμπης 21/11/2011 09:54:30

   Μπάμπη, φίλε μου, φωνή βοώντος, λίγοι θα καταλάβουν τα απλά λόγια σου.

 8. Γερμανοτσολιάς avatar
  Γερμανοτσολιάς 20/11/2011 23:29:15

  Μαύρο δάκρυ χύνουν οι Αμερικάνοι που έχασαν το δικό τους! Με το δίκιο τους! Που θα ξαναβρούνε τέτοιο paidi.

  Ωραίο άρθρο και πειστικό πάντως: Τελικά πρέπει να πούμε ένα ευχαριστώ στη Μέρκελ που μας απάλλαξε απ το paidi.

 9. d.a.- avatar
  d.a.- 21/11/2011 00:11:04

  ο ακης και τα λοιπα παιδια του σοσιαλισμου ειναι φορολογικα ενημεροι ;

 10. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 21/11/2011 02:37:06

  "κοινοβουλευτικά” πραξικοπήματα για την προστασία του Ευρώ"
  Έλα καλέ μόνο για λιγουλάκι είναι μέχρι τις 19/2 (χρονιά δεν βάζω).

 11. μχ avatar
  μχ 21/11/2011 13:04:25

  ...να δημοσιοποιηθεί η επτασφράγιστη λίστα μεγαλο-οφειλετών που είναι κριμένη στο κοινοβούλιο και μετά συζητάμε αν έχουμε δημοκρατία η κάτι άλλο...

 12. μχ avatar
  μχ 21/11/2011 13:06:22

  η κρίση είναι άλλη μια αναδιανομή εισοδήματος.... τίποτε άλλο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.