#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/07/2011 19:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

New York Times κατά Μέρκελ - Σαρκοζί και υπέρ θέσεων ΣαμαράΑναδημοσιεύουμε σημερινό editorial στους New York Times, το οποίο επικρίνει την πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ στην Ελλάδα καθώς και την  στάση της Μέρκελ και του Σαρκοζί, ενώ προβάλλει απόψεις ταυτόσημες με εκείνες του Αντώνη Σαμαρά για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Είναι η τρίτη κατά σειρά ημέρα που βλέπει το φως σε μεγάλη διεθνή εφημερίδα δημοσίευμα που προβάλλει τις απόψεις του Σαμαρά για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Να σημειωθεί ότι το editorial των NYT βλέπει το φως της δημοσιότητας την επομένη της πολυδιαφημισθείσας συνέντευξης του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης κ. Βενιζέλου στην ίδια εφημερίδα

Fumbling Toward Default (Αδέξιοι χειρισμοί προς τη χρεοκοπία

Η οριστική αθέτηση των υποχρεώσεων της Ελλάδας, με κοντά μισό τρις δολάρια χρέος, θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα, τις ευρωπαϊκές τράπεζες (πιστωτές) και για τους οικονομικούς οργανισμούς όπου κι αν βρίσκονται, καθώς τα CDS στο ελληνικό χρέος λειτούργησαν με το δικό τους τρόπο, μέσω των αγορών παραγώγων.

Δεν χρειάζεται να συμβεί, αλλά αν δεν υπάρξει μία αναπάντεχη επίδειξη ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομικής ηγεσίας, η έκβαση αυτή γίνεται όλο και περισσότερο πιθανή.

Το πιο πρόσφατο κεφάλαιο στη θλιβερή και συνεχιζόμενη αυτή ιστορία, γράφτηκε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας. Ύστερα από την επιμονή των ευρωπαϊκών πολιτικών ηγετών, οι σοσιαλιστές που κυβερνούν την Ελλάδα ψήφισαν την εφαρμογή μιας ακόμα δόσης λιτότητας που σκοτώνει την ανάπτυξη, στη σχεδόν αδρανή οικονομία της χώρας. Τα μέτρα λιτότητας, κατά το παρελθόν έχουν κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, αλλά απειλούμενοι από τη διακοπή των αναγκαίων ευρωπαϊκών δανείων, οι σοσιαλιστές είδαν ότι δεν υπάρχει άλλη υπεύθυνη γραμμή. (Η συντηρητική αντιπολίτευση όμως, αγνόησε  τις ευρωπαϊκές πιέσεις και ψήφισε όχι).

Σε αντάλλαγμα, η Ευρώπη θα  απελευθέρωνε  την επόμενη δόση της χρηματικής βοήθειας, προτείνοντας  ένα νέο μακροπρόθεσμο σχέδιο βοήθειας, με σκοπό να επιτρέψει στην Ελλάδα  να ανακάμψει και να ξεπληρώσει το χρέος της. Όπως ήταν αναμενόμενο, η  βραχυπρόθεσμη χρηματική βοήθεια, την οποία χρειάζονταν επειγόντως   οι Γαλλικές και οι Γερμανικές Τράπεζες  για να διατηρήσουν την χρηματοοικονομική τους φερεγγυότητα, εγκρίθηκε εύκολα. Στον αντίποδα, η μακροπρόθεσμη ανακούφιση (νέα βοήθεια), την οποία χρειάζεται  επειγόντως η Ελλάδα  για να διατηρήσει ζωντανές  τις ελπίδες της  για αποκατάσταση, αναβλήθηκε για μετά τις διακοπές του Αυγούστου της ΕΕ.

Η αναμονή δεν αποφέρει τίποτα. Σε δύο μήνες, κατά πάσα πιθανότητα τα χρέη της Ελλάδας θα είναι υψηλότερα, οι ιδιωτικοί επενδυτές περισσότερο ανήσυχοι  και τα επιτόκια υψηλότερα. Και, οι νέες εκλογικές αναμετρήσεις, που εξουσιάζουν τη σκέψη της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ της Γερμανίας και του Προέδρου Νικολά Σαρκοζί της Γαλλίας, θα βρίσκονται πολύ πιο κόντα.

Τα χρέη της Ελλάδας θα συνεχίσουν να αυξάνονται όσο τα επιτόκια παραμένουν πολύ υψηλά και η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας θα παραμένει πολύ αργή. Η Ελλάδα πληρώνει τώρα περισσότερο από 20% για τον ιδιωτικό δανεισμό και περισσότερο από 5% για το ευρωπαϊκό δάνειο. Η οικονομία της συνεχίζει να συρρικνώνεται για  τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Τα χαμηλότερα επιτόκια και οι υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης, είναι το κλειδί για την  αποφυγή της πτώχευσης . Ένας γρήγορος τρόπος για να μειωθούν τα επιτόκια θα ήταν να εκδοθούν τα νέα Ευρωομόλογα ώστε να αναχρηματοδοτηθεί ένα μεγάλο μέρος του υπάρχοντος χρέους της Ελλάδας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει μια καλή πιστοληπτική ικανότητα μπορεί να συγκεντρώσει κεφάλαια με επιτίκια της τάξεως  3% έως  4%. Υπάρχουν και άλλες επιλογές , αλλά όλες προϋποθέτουν την αναχρηματοδότηση από υπάρχοντα πανευρωπαϊκά οικονομικά όργανα, όπως είναι η  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή άλλες καινούργιες.

Εάν υπήρχε  αρκετός χρόνος, και περιθώρια δημοσιοοικονομικής διαχείρισης ώστε να επανεκκινηθεί η ανάπτυξη, η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεπληρώσει το αναχρηματοδοτημένο χρέος πλήρωςΧαλαρώνοντας τις απαιτήσεις της Ευρώπης για δημοσιονομική συστολή, μαζί με τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων υπηρεσιών και τις συνεχείς προσπάθειες να ανοίξει και πάλι η ελληνική αγορά εργασίας, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγικότητας, ώστε η Ελλάδα να αποπληρώνει μόνη της τα χρέη της.

Παρόλα αυτά,  η κ. Merkel, ο κ. Σαρκοζί και άλλοι ευρωπαίοι  ηγέτες, ούτε καν συζητούν για μία τέτοιου είδους προσέγγιση.  Αντιθέτως, εστιάζουν την προσοχή τους σε σύνθετα και αμφίβολα σχέδια για να κρύψουν τις απώλειες των τραπεζών τους. Επιμένουν επίσης, παρά την λογική και τα υπάρχοντα στοιχεία, ότι οι ιδιωτικοί δανειστές θα συμμετάσχουν εθελοντικά στην αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους. Ακόμα προσποιούνται ότι η Ελλάδα δεν κινείται προς την χρεοκοπία. Τέτοιες  στενές απόψεις είναι φανερό ότι δεν βοηθούν την Ελλάδα, και δεν θα αποτρέψουν την χρεοκοπία ή δεν θα μετριάσουν τις συνέπειές της.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 07/07/2011 19:31:43

  Η Ελλάδα δεν πρέπει να εμπλακεί σε νέο πακέτο οικονομικού δανεισμού ή σε σχέδια αναχρηματοδότησης του παλιού χρέους με εξωτερικά δάνεια.
  χρειάζεται να αναχρηματοδοτησουμε το χρέος με ίδιες δυνάμεις, ανάλογα με το εισόδημα και τις καταθέσεις να αγοράσουμε όλοι ένα τμήμα του χρέους.

  Όλα αυτά όμως πρέπει να να αποφασιστούν από τον λαό.

  Νέο πακέτο με αναχρηματοδότηση του παλιού χρέους με εξωτερικά δάνεια
  ή
  αναχρηματοδότηση του χρέους με ίδιες δυνάμεις.

 2. Γιώργος avatar
  Γιώργος 07/07/2011 19:52:29

  O Aντώνης ο Σαμαράς αναστηλώνει το κύρος της Ελλάδος στο εξωτερικό.

 3. Γιάννης Παπαζαχαρίας avatar
  Γιάννης Παπαζαχαρίας 07/07/2011 19:59:15

  κάτι αρχίζει να "φαίνεται" στον ορίζοντα!!!
  Αμήν

 4. Enzo avatar
  Enzo 07/07/2011 20:10:53

  αφηστε μας να δουλεψουμε, αυτο θελουμε.
  Για αρχη να αλλαξει η ψυχολογια του κοσμου και ολα γινονται μετα.

 5. Προφήτης avatar
  Προφήτης 07/07/2011 20:14:55

  Η Ιστορία εν πολλοίς γράφτηκε από αυτούς που στάθηκαν όρθιοι στο ρεύμα των καιρών.
  Και η ελληνική από αυτούς που είπαν "όχι". Μέχρι τέλους.

 6. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 07/07/2011 20:22:48

  Δεν υπάρχει σοβαρός οικονομολόγος ή σοβαρός οικονομικός αναλυτής που να υποστηρίζει ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο και ότι με τα "πακέτα στήριξης" και την άκρα λιτότητα θα βγούμε από το λούκι. Το λούκι θα μας οδηγήσει στη χρεωκοπία, απλά κερδίζουν χρόνο οι τράπεζες προς ώφελός τους. Οταν τα περιθώρια εξαντληθούν, θα ανακοινωθεί το "πιστωτικό γεγονός" και επισήμως.

 7. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 07/07/2011 21:16:19

  Ακριβώς!!!

 8. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/07/2011 22:04:49

  Ώχ, ήρθε κι έδεσε το γλυκό! Πρώτα η WSJ, τώρα ΝΥΤ;
  Καλά, είστε με τα καλά σας; Δεν σκέφτεστε, τον "δίνετε" τον πρόεδρο, την ώρα που στις Βρυξέλλες ακονίζουν μαχαίρια;

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Ο Θείος 07/07/2011 23:10:51

   Πάντως το εκλεκτό Γιωργάκη το προστατεύουν από "το κακό το τούρκο".
   Τέτοια νηνεμία, ενώ η Ελλάδα είναι ετοιμόρροπη και οι μογγόλοι θα το αξιοποιούσαν, από την εποχή του 16βάλβιδου στο Ωνάσειο έχω να δω.
   Που ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας "νεκρός" 40 μέρες και δεν κουνιόταν κουνούπι στο Αιγαίο, και μόλις ανέλαβε ο νάνος έγιναν τα Ίμια.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Προφήτης 07/07/2011 23:20:05

    Οι "διαφορετικοί Αμερικάνοι" επιδεικνύουν "στοργήν" προς "διαφορετικούς Ευρωπαίους", και τούμπαλιν βεβαίως βεβαίως.
    Αυτό δεν λέμε τόσο καιρό;
    Πολύπλοκο πράμα οι πλανητικοί ταξικοί και πολιτικοί αγώνες - χάσαμε ωιμέ και τα Κρητικά ξεροτήγανα που μούρλαιναν αμφοτέρους Μπούς και Κλίντον, απλοποιώντας τη σπαζοκεφαλιά. Καμμιά φορά, νοσταλγώ παράξενες περιόδους της Ελληνικής ιστορίας.

 9. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/07/2011 22:34:23

  Άς είμαστε ειλικρινείς: Τα πράγματα ριζοσπαστικοποιούνται ταχέως. Κατά συνέπεια ριζοσπαστικοποιούνται ραγδαία και οι απόψεις των παρατηρητών (όπως σωστά παρατήρησε χθές ο Επώνυμος).
  Έρχεται μάλλον, σε κανά μήνα το πολύ, η "ώρα 0" και όλοι αναγκάζονται να διαλέξουν στρατόπεδο. Άν όμως υπάρξει "πλήγμα με αιχμηρόν όργανον", ακριβώς ανάμεσα στα μάτια του Κράκεν, μετά το γεγονός οι απρόσεχτοι θα λάβουν τη γνωστή απάντηση: "Άς πρόσεχες".

 10. Pi avatar
  Pi 07/07/2011 23:55:29

  η εφημερίδα φερέφωνο των Δημοκρατικών αδειάζει έμμεσα τον προστατευόμενο τους στην Ελλάδα;ενδιαφέρουσα εξέλιξη

 11. GEODETIS avatar
  GEODETIS 08/07/2011 05:56:41

  έεεεεβρε τι μου θυμίζετε τώρα με την ανάλυση που κάνετε .... είναι τότε πίσω στον χρόνο.... της 21 Μαίου του 2004 στην ονομαστική εορτή του πατέρα μου και εγώ ανεβαίνω απο Αθήνα να τον τιμήσω, με άδεια ημέρας (έφαγα και μια παράβαση για όριο ταχ. στον Μαλιακό) .... οι μεζέδες στο τραπέζι (η μάνα είναι Θρακιώτισσα στα μεζεδάκια δεν πιάνεται) τα τσίπουρα και τα κρασιά στην ημερήσια διάταξη.
  Ο πατέρας μου όχι απλά δηλωμένος δεξιός απο ιδρύσεως του κόμματος της δεξιάς, αλλά γραμματέας οργανωτικού (και όχι μόνο) στην τοπική νομαρχιακή ... και καταφθάνει στο σπίτι όλη η τοπική (πλην νομάρχη) στρώνονται λοιπόν ¨τα μπουμπουκάκια¨ να κεραστούμε κανένα τσίπουρο ... όλοι τους σε μεγάλη χαρά για την μεγάλη νίκη και δεν αργούν οι συζητήσεις να έρθουν στην πολιτική ... λένε τα παλικάρια για την αποφασιστικότητα του αρχηγού να βάλει τάξη στην ρεμούλα ¨των νταβατζήδων¨ και πόση όρεξη έχει για δουλειά και αποτελέσματα ... τους ακούω επι αρκετή ώρα να αναλύουν τα χαρίσματα του χαρακτήρα, την ακεραιότητα την δηλωμένη του αφοσίωση στην δημοκρατία, αλλά και την αποφασιστικότητα τελικά να ¨επανιδρύσει¨ το κράτος του ¨δικαίου¨ ... ακούω σχετικά με τα πρωτόγνωρα ποσοστά που έλαβε η παράταξη και πώς αυτά θυμίζουν (με την σχετική υπόνοια και ως προς τον χαρακτήρα) με αυτά που λάμβανε ο θείος του .... κάποια στιγμή δεν άντεξα και τους λέω ανοιχτά ότι ο σοφός λαός λέει ότι ¨όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι¨.
  Αντιδρούν και μου ρίχνονται τα ¨μπουμπουκάκια¨ λέγοντάς μου ότι έχω άδικο και που στηρίζω αυτή μου την υπόθεση ;;;; οπότε τους λέω το απλό ότι το ΠΑΣΟΚ θα σας ρήξη παταγωδώς σε δύο χρόνια ... συνεχίζοντας τους λέω ότι το ΠΑΣΟΚ μετά απο (20) είκοσι σχεδόν, χρόνια διακυβέρνηση (που μπορεί και να χαρακτηριστεί και ώς κατάληψη) με τις κλασικές ανήθικες και διαλυτικές πρακτικές, που μεθόδευσε, για να δημιουργήσει και τελικά να εγκαθιδρύσει μια απόλυτη σχεδόν εξουσία, έχει περάσει με νόμους όλα εκείνα τα εργαλεία που του είναι απαραίτητα ώστε να χαλιναγωγεί και άρα να ελέγχει την δημόσια διοίκηση εκ του μακρόθεν (απο την αντιπολίτευση) σαν άλλος χειριστείς μαριονέτας ... έχει καταλάβει όλες τις θέσεις κλειδιά, σε όλα τα μήκη και πλάτη, της ευρύτερης ή στενής κρατικής διοίκησης ... προωθώντας ακόμη και τον ποιό ανίδεο ή μετριότητα, σε ανώτερες θέσεις του όποιου κρατικού φορέα με μόνο κριτήριο την κομματική του πίστη, αγνοώντας την όποια αξιοκρατία ή και ηθική (έννοια απαγορευμένη για την πολιτική Αν. Παπανδρέου μιας και προτιμούσε να ξύσει τον πυθμένα της Ελληνικής κοινωνικής μαρμίτας ψάχνοντας το εκβιάσιμο κατακάθι για συνεργάτη) παρόλα τα βεγγαλικά περι ΑΣΕΠ αλλά και αξιοκρατίας ...έτσι είναι σχεδόν αδύνατο (τους είπα) να κυβερνήσετε έστω και με ήπιο τρόπο ....
  με λίγα λόγια τους είπα ότι θα έχουν μόνιμα φοροδιαφυγή διότι τα καλολαδωμένα παράσιτα του ΣΔΟΕ θα προστατέψουν την περιουσία (παράνομα δημιουργούμενη) τους και άλλων μεγάλων αρπαχτικών που έχουν επενδύσει αρνητικά (κόντρα) πολλά, επάνω στον επιχειρηματία που προσπαθεί να κάνει μια επένδυση, επιχειρώντας υγιώς ... επίσης θα έχουν μόνιμα το ΠΑΣΟΚ να ξηλώνει πεζοδρόμια με την έστω και μικρή απόπειρα εξυγίανσης της αγοράς απο σταλινικές μεθόδους οικονομίας ...στο τέλος τους λέω ότι θα πέσετε παταγωδώς και τα λαμόγια που απειλείτε ότι θα μαζέψετε θα κάνουν πάρτι .... γενικά (τους είπα) δεν μπορείτε διότι δεν έχετε την δύναμη (λαική ή μη) να ανατρέψτε τα εκατομμύρια τον βολεμένων που έχει το ΠΑΣΟΚ ως στρατό κρούσης ...
  Με κοίταζαν τα ¨μπουμπουκάκια¨ απο την τοπική ΝΔκράτικη νομαρχιακή με έκπληξη για την θέση μου, λες και έβλεπαν εξωγήινο ... μετά απο λίγο ήρθε βέβαια ο Δήμαρχος της πόλης εκλεγμένος απο το ΠΑΣΟΚ, αλλά φίλος γείτονας οικογενειακός απο ¨πάντα¨ και το βούλωσαν ....αυτά μου φέρνει η ανάλυση παίδες και συνάνθρωποι μου που βάζετε .... για να κάνω και ένα συμπέρασμα πέρα απο την κουραστική απαρίθμηση γεγονότων ... με ικανοποιεί η άρνηση του Μνημονίου αλλά.... αλλά είναι έτσι τελικά ;;;;;;;;;; φοβάμαι ότι πλέων έχει ξεφουσκώσει η αντιμνημονική στάση του συμπαθή κατά τα άλλα κυρ. Σαμαρά..... μετά απο το πέρας μετά ψήφου εκ της βουλής, του μεσοπρόθεσμου εκτρώματος .... φοβάμαι ότι πλέον η λαική δεξιά παράταξη (αυτή που πρωτοστάτησε στην Ευρωπαική πορεία της χώρας) δεν έχει άλλη επιλογή απο το να καταγγείλει την όποια σύμβαση με την Ευρώπη και τους Ευρωπαίους εταίρους ως αποικιοκρατική και εν γένει ώς τέτοια που δεν μπορεί να την ανεχθεί ο Ελληνικός λαός ....διαφορετικά δεν έχει ερείσματα στην Ελληνική κοινωνία η ΝΔ ... και μην το αρνείστε οι όσοι δεξιοί ... εδώ μας την έχουν στίσει οι σύμμαχοι, όχι με γνώμονα αποκλειστικά τα οικονομοτεχνικά λάθη μας .... φοβάμαι ότι οι χθεσινοί μας εταίροι (εκ της εταιρικής ένωσης) μας είδαν σαν εύκολο ¨snak¨ και όχι σαν χώρα νευραλγικής σημασίας, στο μαλακό υπογάστριο τους, που λόγω θέσης αλλά και πολιτισμικο-γεωστρατηγικό αυτοπροσδιορισμό δεν υποτάσσεται σε κόλπα .... ¨όχι δεν τα δίνω τα παιδιά¨ λέει το τραγούδι εδώ πάνω στην Πίνδο που μεγάλωσα ακούστε το:h--p://www.youtube.com/watch?v=YzN8SxtJrrE&feature=related .... αυτά αν και πάλι πολλά είπα ... ωστόσο ένα θέλω να τονίσω ¨ΌΧΙ¨ όχι σε όλα ....

 12. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/07/2011 09:00:03

  Tα Ιμια ειχαν αρχισει ενω ο σιδερενιος ηταν στο Ωνασειο.
  Την κριση ομως την κλιμακωσε η ελληνικη πλευρα και αυτο δεν ηταν δυνατον να γινει αν δεν ανελαμβανε κυβερνηση στην Ελλαδα.
  Αυτο φυσικα δεν συμφερει να λεγεται για να διατηρειται ο μυθος της ανεξελεγκτης τουρκικης επιθετικοτητος.
  Εναμισυ μηνα πριν ειχε προσαραξει του τουρκικο πλοιο και ακολουθησαν διπλωματικες διακοινωσεις.Οι Τουρκοι δεν ειχαν σκοπο να κανουν κατι αλλο και γιαυτο δεν εκαναν.Τον πολεμο με τις σημαιες και τα αγηματα τον ξεκινησε ο Σημιτης και φυσικα πριν αναλαβει δεν υπηρχε κανεις για να τον ξεκινησει.
  Οσο για σημερα οι Τουρκοι με 11% αναπτυξη πανε μια χαρα και δεν εχουν καμμια διαθεση να κατηγορηθουν απο το παγκοσμιο συστημα οτι περιπλεκουν το ελληνικο προβλημα με το οποιο τρεχουν οι παντες.

 13. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/07/2011 09:02:34

  Μπορεις να το δεις και αλλιως.Ο προστατευομενος της εχει ηδη δεχθει μεγαλα πληγματα απο το τειχος Μερκελ και κατι πρεπει να γινει.

 14. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 08/07/2011 09:15:28

  Το "έκτακτο" χαράτσι που επιβάλλεται σε μισθωτούς και κυρίως σε ελεύθερους επαγγελματίες θα μπορούσε να γίνει σαν εσωτερικό ομόλογο. Με ένα ετήσιο συμβολικό επιτόκιο ώστε κι εμείς να το χωνέψουμε με κάποιο τρόπο και το κεφάλαιο που θα μαζεύεται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για μείωση του χρέους. Ας γίνει δεκαετές ή ότι αποφασίσουν, κι αν κι όποτε ανακάμψουμε να επιστραφούν τα χρήματα αυτά στο λαό. Ετσι θα έδειχνε και το κράτος ότι σέβεται τους πολίτες και τις θυσίες τους.

  Ζητάω συγγνώμη που δε μπορώ να εκφράσω ακριβώς την πρότασή μου, αλλά δεν είμαι οικονομολόγος, σιδεράκιας είμαι.

  Ας σταματήσουν πλέον οι κυβερνήσεις τις λογιστικές ωραιοποιήσεις και να κάνουν κάτι ουσιαστικό.

  Κατά τη γνώμη μου αυτό θα έδειχνε στον κόσμο ότι μπορεί να γίνει σοβαρή προσπάθεια και θα του έφτιαχνε το ηθικό, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι όσα γράφονται στα λαϊκίστικα φύλλα του εξωτερικού είναι κενό γράμμα.

 15. Αντώναρος avatar
  Αντώναρος 08/07/2011 09:32:19

  Εκλογές χρειάζεται η χώρα για να απαλαγεί από αυτή την κυβέρνηση.
  Αλλά όχι εκλογές με την θεωρία του ώριμου φρούτου.Θέλει πίεση και αγώνα από όλη την αντιπολίτευση συγχρόνως.Όσο αυτό δεν γίνεται είναι σε βάρος όλων μας.

 16. Στάθης Σαραφόπουλος avatar
  Στάθης Σαραφόπουλος 08/07/2011 13:20:48

  Σταδιακή δικαίωση των "Θέσεων και Προτάσεων Σαμαρά" από τα Διεθνή ΜΜΕ
  http://emprosdrama.blogspot.com/2011/07/blog-post_8023.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.