#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/10/2010 12:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Nέο περιστατικό διασυρμού των διωκτικών αρχώνΑστυνομικοί έχασαν μέσα από τα χέρια τους ολόκληρο φορτηγό με λαθρομετανάστες αλλά και τον οπλισμό τους από δράστες που τους είχαν στήσει ενέδρα μετά την ενέδρα των αστυνομικών που, νωρίτερα, είχαν καταφέρει ν' αρπάξουν απ’ αυτούς το φορτηγό.

Όλα συνέβησαν αργά χθες βράδυ στη διάρκεια καταδίωξης συμμορίας που διακινούσε λαθρομετανάστες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ, στην αστυνομία είχαν φτάσει πληροφορίες για κύκλωμα το οποίο διακινούσε με φορτηγό λαθρομετανάστες.

Αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς

Αποφασίστηκε να στηθεί επιχείρηση για τον εντοπισμό, την παρακολούθηση και τη σύλληψη των υπόπτων.

Το φορτηγό με τους λαθρομετανάστες εντοπίστηκε στην Κορινθία και ξεκίνησε η παρακολούθησή του.

Ωστόσο, κάποια στιγμή ο οδηγός του αντιλήφθηκε τις κινήσεις των αστυνομικών, ακινητοποίησε το όχημα και το εγκατέλειψε, ξεφεύγοντάς τους.

Ενέδρα και πυροβολισμοί

Αστυνομικοί επιβιβάστηκαν στο φορτηγό με τους λαθρομετανάστες προκειμένου να το οδηγήσουν στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Αλλοδαπών.

Όμως, χιλιόμετρα πιο μακριά είχαν στήσει ενέδρα δύο άτομα που ανήκαν στο κύκλωμα διακίνησης των λαθρομεταναστών.

Οι δύο δράστες ακινητοποίησαν το φορτηγό και πυροβόλησαν για εκφοβισμό, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να το εγκαταλείψουν μαζί με τον οπλισμό τους.

Ο ένας από τους δράστες επιβιβάστηκε στο φορτηγό με τους λαθρομετανάστες ενώ ο άλλος σε ΙΧ αυτοκίνητο.

Έπιασαν τον ένα δράστη

Ξεκίνησε επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών και λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη στο ύψος του Ασπροπύργου ο δράστης που διέφυγε με το ΙΧ  αφού πρώτα ακινητοποιήθηκε το όχημά του.

Μέσα σ’ αυτό υπήρχες ο οπλισμός που είχε αφαιρεθεί από τους αστυνομικούς.

Ο οδηγός του φορτηγού με τους λαθρομετανάστες κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.

Περισσότερες πληροφορίες για τον τόπο όπου εξελίχθηκαν τα γεγονότα με τα μέλη του κυκλώματος και τους αστυνομικούς ή λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης τους δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά από την Αστυνομία.

ΤΑ ΝΕΑ

Η Νέα Δημοκρατία

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Νικόλαος Δένδιας, για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Ασφάλεια, για το περιστατικό αφοπλισμού  αστυνομικών από κακοποιούς στον Ασπρόπυργο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το νέο περιστατικό διασυρμού των διωκτικών αρχών, με τον αφοπλισμό αστυνομικών από κακοποιούς, είναι ενδεικτικό των τεραστίων προβλημάτων στην πάταξη της εγκληματικότητας, στον  έναν χρόνο της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Με την απόλυτη ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τόσο με τον νυν όσο και με τον προηγούμενο Υπουργό, η Ελληνική Αστυνομία υφίσταται ταπεινωτικά “χτυπήματα” κάθε τρεις και λίγο, με τις δραματικές συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε.

Η μοναδική τους ουσιαστική αντίδραση, όμως, αυτόν τον τελευταίο χρόνο,  είναι να κάνουν αντιπολίτευση στην… αντιπολίτευση. Ας συνειδητοποιήσουν, επιτέλους,  ότι η κατάσταση όσον αφορά την εγκληματικότητα έχει οδηγηθεί  σε αδιέξοδο. Αδιέξοδο που συμπεριλαμβάνει την αφόρητη κατάσταση  στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπως  και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Η Νέα Δημοκρατία, με τόλμη και υπευθυνότητα,  δηλώνει - για μία ακόμη φορά - ότι θα στηρίξει κάθε προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση. Η κυβέρνηση ας την  αξιοποιήσει και ας σταματήσει να παριστάνει ότι όλα «βαίνουν καλώς», όταν σύμπασα η κοινωνία είναι αγανακτισμένη με την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 12/10/2010 12:58:29

  Η κατάντια του ελληνικού κράτους: αλήθεια οι Χατζηαβάτηδες της "Αριστεράς και της προόδου" δε θα αρχίσουν να μέμφονται το Υπουργείο και την Ελληνική Αστυνομία για την ταλαιπωρία στην οποία ανάγκασαν τους "μη νόμιμους μετανάστες"; Αν βέβαια οι αστυνομικοί έριχναν και μία βολή στον αέρα, τότε έπρεπε να κάψουν την Αθήνα...

  • Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
   Πλούταρχος Λευκαδίτης @ Πλούταρχος Λευκαδίτης 12/10/2010 14:58:30

   Αλλενάκι αν διαβάζεις και γνωρίζεις νεότερα, μπορείς σε παρακαλώ να μας ενημερώσεις για την εξέλιξη της σημερινής συζήτησης στο ΣΤΕ εναντίον του λαθρονόμου; Μην ξεχνάμε, σαν σήμερα το 1944 απελευθερώθηκε η Αθήνα... Μακάρι σήμερα να απελευθερωθεί και από τα δεσμά του άθλιου νόμου του ταβερνιάρη...

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Πλούταρχος Λευκαδίτης 12/10/2010 15:24:12

    Aγαπητέ κε Λευκαδίτη, μάλλον θα συζητηθηκε, νεοτερα δεν εχω, το ιστολόγιο επικοινωνίας είναι syntagmagr blogspot com, είναι του δικηγορου που κατεθεσε την Αίτηση Ακυρώσεως.

    Αλίευσα όμως το εξής πριν από 3 ημέρες στην Καθημερινη gr:

    "Την ερχόμενη εβδομάδα ο σύμβουλος Επικρατείας, Ε. Αντωνόπουλος, στο Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναμένεται να προτείνει να παραπεμφθεί για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου η συνταγματικότητα ορισμένων διατάξεων του νόμου που αφορούν την ελληνική ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών στην Ελλάδα.
    Ειδικότερα, στο ΣτΕ έχει προσφύγει Έλληνας πολίτης και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 30.4.2010 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, όπως και η από 7.5.2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού η οποία χορηγεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη τους στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.

    Ο κ. Αντωνόπουλος θα αναφέρει ότι είναι ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ συνταγματικότητας η διάταξη που δίδει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές στους ομογενείς και στους διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών.
    Και θα προσθέσει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό μόνο μετά από ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ. Πλέον αυτού, ο σύμβουλος Επικρατείας θα εισηγηθεί, ως προς το σκέλος αυτό, να αναβληθεί η συζήτηση της προσφυγής και να γίνει σε άλλη ημερομηνία.

    Επίσης, ο σύμβουλος Επικρατείας θα αφήσει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς τη ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ της διάταξης του ίδιου νόμου που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στην Ελλάδα."

 2. ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ avatar
  ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 12/10/2010 13:13:49

  Χαρακτηριστικο σημειο ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ! Ο Θεος να βαλει το χερι του για την πατριδα μας!

 3. Michal V. avatar
  Michal V. 12/10/2010 13:31:32

  Σιγά μη βάλει ο Θεός το χέρι του. Τέτοιοι αφεντάδες που μας μας κυβερνούν, φαίνεται ότι τους φοβάται κι αυτός, αφού με όσα συνβαίνουν δεν κουνιέται φύλλο. Αν ήταν άλλη κυβέρνηση θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες.

 4. Σαος avatar
  Σαος 12/10/2010 13:57:45

  Ο αλλοδαπός οδηγός-λαθροδιακινητής είναι Ιρακινός. Σκεφτείτε το! Ενέδρα κατά Ελλήνων αστυνομικών από Ιρακινούς λαθρομετανάστες μέσα στην Ελλάδα! Καμπούλ, και χειρότερα!!!

  • Minnie avatar
   Minnie @ Σαος 12/10/2010 14:03:02

   Σκεφθειτε το αντιστροφα.
   Ενεδρα κατα Ιρακινων αστυνομικων απο Ελληνες λαθροδιακινητες.
   Ειμαι σιγουρη οτι οι Ιρακινοι θα τους φερονταν με το γαντι...

 5. theod avatar
  theod 12/10/2010 13:59:34

  Αυτοί είναι οι μετανάστες τους οποίους προστατεύει ο ΓΑΠ, η Αννούλα του εθνικού αοιδού και η Διεθνής Αμνηστεία. Να γιατί παντού ανεβαίνουν τα (πραγματικά) ακροδεξιά Κόμματα κι όχι οι καραγκιοζοφέρηδες.

  • προβοκατορας avatar
   προβοκατορας @ theod 12/10/2010 23:29:08

   αν τοuς ψηφιζες θα ανεβαιναν κι εδω.

 6. Aravas avatar
  Aravas 12/10/2010 14:03:09

  "Οι δύο δράστες ακινητοποίησαν το φορτηγό και πυροβόλησαν για εκφοβισμό, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να το εγκαταλείψουν μαζί με τον οπλισμό τους."

  Τελικά οι αστυνομικοί πυροβολούν μόνο όταν ΔΕΝ τους απειλείς και είσαι ανήλικος. Αν πετύχουν καναν Ιρακινό σκλαβέμπορα με όπλο την κάνουν με ελαφρά και παρατάν και τα όπλα τους. Σίγουρα κάτι δεν κατάλαβα καλά.

 7. Aravas avatar
  Aravas 12/10/2010 14:50:53

  Άρα να υποθέσω ότι δεν σου κάνει εντύπωση η αντίδραση της αστυνομίας. Το πρόβλημα πιστεύεις ότι βρίσκεται στην αριστερά στη συγκεκριμένη είδηση ε; Το ότι θα προτιμούσα να πυροβολούν τους κακούς οι μπάτσοι σου φαίνεται παράλογο;

 8. sakis avatar
  sakis 14/10/2010 01:52:14

  κοιτάξτε ο ταξικός φασισμός της αριστεράς επειδή ένας βλακας αστυνομικός πυροβόλησε τον αλέξη άρα οι <> σκοτώνουν 15χρονα με την ίδια λογική πρίν 2μήνες ένα αλβανός βίασε και σκότωσε ένα 11χρονο κοριτσάκι από την βουλγαρία άρα οι αλβανοί είναι βιαστές και δολοφόνοι μικρών παιδιών για την εγκληματικότητα των αλλοδαπών που έχουν σκοτώσει τόσους έλληνες είναι ρατσισμός να πούμε κάτι για αυτό αλλά για την δολοφονία του αλέξη φταίνε οι αστυνομικοί γιατί το έχουν στο dna τους ωραία η δημοκρατία σας να την χαίρεστε.Τα 4 παιδιά μαζί με το έμβρυο στην μαρφίν που τα έκαψαν ζωντανά ακροαριστεροί φασίστες δολοφόνοι εκεί φταίνε οι εξωγήινοι τον 15χρονο αφγανο που έσκασε βόμβα ακροαριστερών τρομοκρατών φταίει ο ήλιος για την εν ψυχρώ δολοφονία του σωκράτη γκιόλια και ενός σαραντάχρονου αστυνομικού απο ακροαριστερούς τρομοκράτες φταίει η ανδρομέδα εκεί δν άκουσα να λέτε ότι όλοι οι ακροαριστεροί και αριστεροί είναι τρομοκράτες ούτε πόσο επικίνδυνοι είναι οι αναρχικοί γιατί αυτό για την αριστερά είναι φασισμός η συλλογική ευθύνη αλλά για τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον αλέξη ισχύει για όλους τους αστυνομικούς να την χαίρεστε την δημοκρατία σας

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ sakis 14/10/2010 02:10:55

   Ποιος δικαιολόγησε ή υπερασπίστηκε τους δολοφόνους της Μαρφίν ή αντίστοιχα τους εξεστρεμιστές τρομοκράτες ;
   Ποιος λασπολόγησε εναντίον των άτυχων θυμάτων τους, όπως δυστυχώς έγινε αντίστοιχα απο αρκετούς με τον μικρό Αλέξη ;
   Πιστεύεις ότι εάν συλληφθούν οι δράστες των εγκλημάτων που αναφέρεις, θα γραφούν αντίστοιχα τόσα υπερασπιστικά σχόλια δημοσίως υπέρ τους όπως στην περίπτωση Kορκονέα ;

   Επίσης, όπως δικαίως έφαγαν τα ισόβια οι τρομοκράτες της 17Ν έτσι δικαίως τα έφαγε και ο Κορκόνεας, αρκεί φυσικά να εκτίσει την ποινή του.

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ sakis 14/10/2010 12:54:35

   Καταρχήν δεν ξερεις τι προσφέρω ή όχι, σε 15χρονα και 10χρονα παιδιά, ούτε έχω σκοπό να ευλογήσω τα γένια μου.
   Σφαίρες πάντως δεν τους ρίχνω, ούτε τους χαρακτηρίζω ως αναρχοφυντανάκια, κακομαθημένα παιδιά βορείων προαστείων, απροσάρμοστα, χουλιγκανάκια και πάει λέγοντας.
   Επίσης πήγαινε να διαβάσεις τα σχόλια που έγραψα για τους νεκρους της Μαρφίν και μετά γράψε αρνητική κριτική προς το πρόσωπο μου.

   Οσον αφορά την περίπτωση Κορκονέα δεν είναι καθόλου μεμονωμένο γεγονός.Θέλεις να σου θυμίσω κι άλλα με τους ίδιους πρωταγωνιστές ενάντια σε 15χρονους και 18χρονους μαθητές;

   Το 1985 δολοφονείται ο 15χρονος Καλτεζάς από τον αστυνομικό Μελίστα σε επέτειο του Πολυτεχνείου.
   Τον 1990 ο αστυφύλακας Σπυράκος πυροβόλησε και σκότωσε τον 15χρονο μαθητή Δημήτρη Κίκερη.
   Το 1998 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο ανθυπαστυνόμος Βαντούλης σκότωσε τον 17χρονο Γιουγκοσλάβο μαθητή Μάρκο Μπουλάτοβιτς, ο οποίος επισκεπτόταν με συμμαθητές του την Ελλάδα.
   Το 2000 ο υπαστυνόμος Χαλουλάκος, πυροβολεί αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις νέοι, επειδή όπως είπε «τους θεώρησε ύποπτους για διακίνηση ναρκωτικών». Η σφαίρα καρφώθηκε στη σπονδυλική στήλη του 18χρονου μαθητή Σωτήρη Κατσιώτη και τον άφησε παράλυτο.
   Αυτά τα παραδείγματα είναι ενδεικτικά.Η λίστα με όλα τα θύματα είναι πολύ μεγαλύτερη.

   Και κάτι ακόμα.Οι τρομοκράτες είναι εξ ορισμού εξτρεμιστές και περιθωριακά στοιχεία στις δημοκρατικές κοινωνίες.
   Δεν έχεις απαίτηση, ούτε τους πληρώνεις για να προστατεύουν την ασφάλεια σου και την ιδιοκτησία σου.

   • Maya avatar
    Maya @ Κάποιος 14/10/2010 13:54:07

    Χρησιμοποίησα β' πληθυντικό για να μιλήσω για μια ευρύτερη τάση. Μπορεί εσύ να κάνεις ό,τι κάνεις αλλά η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Ο Γρηγορόπουλος έγινε ήρωας και κοινωνικό φαινόμενο με ευρύτερες διαστάσεις.
    Εδώ κάνεις το λάθος να νομίζεις ότι επειδή θα προτιμούσαμε να είναι ο άριστος μαθητής πρότυπο και σταθερό σημείο αναφοράς, ότι δεν μας πολυνοιάζει που πυροβολήθηκε.

    Έχουν μπει γεγονότα και έννοιες σε ένα τσουβάλι και γίνεται το έλα να δεις.

    Προφανώς και το παιδί δεν έπρεπε να πεθάνει. Είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος το αντίθετο; Προφανώς, εννοείται, δεν συζητάμε πόσο κάνει 1+1.

    Συζητάμε όλους τους συντελεστές μιας μεγαλύτερης εξίσωσης.
    Πώς γίνεται στην μεν περίπτωση Γρηγορόπουλου να καίγεται το σύμπαν, στην δε περίπτωση κατοχικής κυβέρνησης να μην κουνιέται φύλλο;
    Τώρα δηλαδή δεν δολοφονούνται τα όνειρα των νέων; Τώρα δεν έχουμε κατάχρηση εξουσίας; Δεν πληρώνουμε τώρα τον ΓΑΠ, τον Πάγκαλο, τον Παπ/νου και όλο το Μαξίμου για να προασπίζει την ασφάλεια και το μέλλον μας;

    Πού είναι όλοι αυτοί που έκαναν αφιερώματα επί αφιερωμάτων, εκπομπές, αναλύσεις, συζητήσεις, μόστρες και χαδάκια για τη νέα γενιά τον Δεκέμβρη του '08 να μιλήσουν τώρα για το έγκλημα και να ζητήσουν την εσχάτη των ποινών; Γιατί τώρα δεν ξεσηκώνουν τους μαθητές να βγουν έξω και να εκφράσουν τον θυμό τους;
    Αυτό το παράδοξο απέφυγες να μου το απαντήσεις.

    Να σου πω τι πιστεύω εγώ; Επιστρατεύτηκαν για να φτιάξουν κλίμα και ατμόσφαιρα προκειμένου να ενισχύσουν το αιώνιο πασοκικό μότο: απαξιώστε μέχρι τελικής ξεφτίλας τους θεσμούς. Με το πες πες, πλέον ακούς ΕΛ.ΑΣ. και το μυαλό σου πάει κατευθείαν στο "Κορκονέας-Γρηγορόπουλος".

    Αυτή είναι η τάση της ελληνικής πραγματικότητας: να μην πιστεύεις στην αστυνομία, να μην πιστεύεις στον στρατό, να μην πιστεύεις γενικά στις αρχές του έθνους.

    Μη επαγγελματίες θα βρεις παντού. Θα βρεις και στους δασκάλους, θα βρεις και στους γιατρούς του ΕΣΥ, θα βρεις και στους πολιτικούς, θα βρεις και στους δικαστικούς, θα βρεις και στους αστυνομικούς.

    Όταν λέμε μεμονωμένο γεγονός εννοούμε ότι οι αστυνομικοί δεν εκπαιδεύονται να πυροβολούν όποιον βρουν μπροστά τους. Μπορεί η εκπαίδευσή τους να είναι όπου φυσάει ο άνεμος, αλλά δεν είναι "κάντο όπως ο Κορκονέας".
    Αντίθετα η κυβέρνηση είναι νοοτροπία, είναι πραγματικότητα, είναι συνήθεια, είναι καθημερινότητα.


    Όσο για τους πυρήνες και τις σέχτες μπορεί να είναι περιθωριακά στοιχεία σε άλλες κοινωνίες. Σίγουρα όχι στην ελληνική που φιλοξενεί τον σέρβερ του indy στο Μετσόβιο και κάνει τον κάθε Κουράκη πρότυπο πανεπιστημιακού και πολιτικού, προσφέροντας παράλληλα βήμα και αναγνώριση στον κάθε πρακτορίσκο τύπου Ξηρού.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Κάποιος 14/10/2010 14:41:21

    Ο Γρηγορόπουλος δεν έγινε ποτέ ήρωας, ούτε θα γίνει, πολύ απλά γιατί δεν εκπροσωπούσε καμιά κομματική ή πολιτική τάση και δεν δολοφονήθηκε στα πλαίσια μιας πολιτικής ή κοινωνικής διαμαρτυριας.
    Ενα απλό 15χρονο παιδάκι ήταν που σύχναζε στα Εξάρχεια όπως πολλοί άλλοι συνομήλικοι του.
    Ούτε μεμονωμένο κοινωνικό φαινόμενο είναι η δολοφονία του από τον ειδικό φρουρό, γιατί πολύ πρόχειρα σου παρέθεσα και άλλες περιπτώσεις μαθητών που πυροβολήθηκαν από αστυνομικούς στο παρελθόν.
    Η αστυνομική βία εναντίον πολιτών δεν είναι ούτε μύθος, ούτε εφεύρημα.Εχει μακρά ιστορία και προιστορία, αν θέλουμε να πάμε και σε παλαιότερους πιο σκοτεινούς χρόνους.
    Η απαξίωση της αστυνομίας και του στρατού έγινε από τα ίδια τα σώματα ασφαλείας που διαχρονικά συντάσσονταν συστηματικά με την κρατική καταστολή και το κυνήγι αντιφρονούντων και όχι εφαρμόζοντας τον πρωταρχικό ρόλο τους που είναι η προστασία και η ασφάλεια του κράτους και των πολιτών του.
    Πόσοι στρατιωτικοί και αστυνομικοί εναντιώθηκαν διαχρονικά στις χούντες που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό και πόσοι από αυτούς τις στήριξαν ;
    Πόσοι από αυτούς εκδίωξαν, κακοποίησαν και δολοφόνησαν έλληνες πολίτες των οποίων η ιδεολογία,οι πολιτικές θέσεις και ο τρόπος ζωής τους δεν ταυτίζονταν με το εκάστοτε κυβερνών καθεστώς;

    Στυλοβάτες του κράτους είναι οι έλληνες πολίτες.
    Τα σώματα ασφαλείας είναι υπηρέτες της εθνικής και δημόσιας ασφάλειας όχι τσιράκια, εντολοδοχοι και εκτελεστές του κάθε καθεστωτικού πολιτικού παράγοντα.

    Οσον αφορά το θέμα για ποιο λόγο δεν υπάρχουν οι ανάλογες αντιδράσεις στα μέτρα του μνηνονίου έχει αναλυθεί πολλές φορές.Προσωπικά την γνώμη μου την έχω καταθέσει πολλές φορές σε αυτό το φόρουμ.

 9. Maya avatar
  Maya 14/10/2010 02:56:34

  Πού τα είδες τα ΤΟΣΑ υπερασπιστικά σχόλια και μάλιστα δημοσίως υπέρ του Κορκονέα;

  Αν ήταν όπως τα λες, δεν θα τρωγε ισόβια. Η απόφαση πάρθηκε βασικά υπό την επιρροή του πλήθους που φώναζε από κάτω.
  Απλώς κάποιοι συνυπολογίζουμε και κάποια άλλα πράγματα όπως το πώς γίνεται το έγκλημα του Κορκονέα (που είναι ένα μεμονωμένο γεγονός) να έκαψε την μισή χώρα από τις αντιδράσεις και τον ξεσηκωμό, ενώ το έγκλημα του ΓΑΠ (που είναι καθεστώς) να συνεχίζει ακάθεκτο. Ο οποίος ΓΑΠ ξεκίνησε να έρχεται μετά τον Δεκέμβρη του '08.

  Και μη λαϊκίζεις πάνω σε νεκρό.
  Η λάσπη δεν είχε ποτέ στόχο τον 15χρονο αλλά εκείνους που διαμορφώνουν τα σημερινά πρότυπα.
  Αν πραγματικά σας ένοιαζαν οι 15χρονοι θα κάνατε κάτι και για εκείνους που διαπρέπουν στις τάξεις τους και σε διεθνείς διαγωνισμούς αλλά η Πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί για να τους διώξει, κόβοντάς τους και τα τελευταία πενιχρά κονδύλια προκειμένου να συνεχίζει να τρώει ο κάθε μιζαδόρος. Μισό βήμα έστω από τα Προπύλαια ως το Ζάππειο.
  Ή μήπως αυτό δεν είναι ένα είδος θανάτου.

  Το οποίο μας φέρνει στο ερώτημα που θέτεις.

  Μιλάτε πολύ για τον Αλέξη αλλά δεν μιλάτε καθόλου για τους νεκρούς της Μαρφίν, για τον αστυνομικό των Ζωνιανών και της Σέχτας.
  Λάμπετε διά της απουσίας σας. Εκεί το είδαμε, στην απουσία σας.

  Το "καλά να πάθουν αφού διάλεξαν να δουλέψουν εκείνη τη μέρα" το έχω ακούσει μόνο από άτομα που ακούνε "Γρηγορόπουλος" και ξεχνάνε τα πάντα γύρω τους. Τα πάντα όμως.
  Εκτός από το πώς είναι να γδέρνεις.

 10. Kasut avatar
  Kasut 14/10/2010 05:23:57

  Τριχες, τα δεκεμβριανα του 2008 δεν αντιμετωπιστηκαν οπως επρεπε, δηλαδη με απαγορευση κυκλοφοριας οπως ειχε προτεινει ο Στεφανος Μανος. Μαλιστα δε ο υπουργος Πακης Βλακοπουλος καλουσε τους απλυτους να διαδηλωσουν. Και λυπαμαι πολυ, ο Κορκονεας ηταν ενας φυσικος αυτουργος οπως θα μπορουσε να ειναι ενας πρεζεμπορας η οποιοδηποτε αλλο ρεμαλι των Εξαρχειων που θα μπορουσε να αφαιρεσει την ζωη απο αυτο το παιδι. Ηθικοι αυτουργοι ειναι οι γονεις που επιτρεπουν σε ανηλικο να κυκλοφορει στην πιο επικινδυνη περιοχη των Αθηνων. Καποτε η κλαιομενη μανα να κανει την αυτοκριτικη της.

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Kasut 14/10/2010 12:59:02

   Ετσι από περιέργεια, όλοι εσείς που γράφετε αυτά τα προχωρημένης κοινωνικής ευαισθησίας και πολιτικού προβληματισμού σχόλια, ανήκετε στον ίδιο κομματικό χώρο ή πρόκειται για υπερκομματικό φαινόμενο ;

  • Kasut avatar
   Kasut @ Kasut 14/10/2010 15:45:24

   Αν πεις σε καποιον στο ξεκαρφωτο μπινελικια η θα αδιαφορησει, η θα σε πλακωσει στις μπουνιες και αν ειναι τρελαρας θα βγαλει πιστολι. Εσυ γιατι να βρισεις καποιον ετσι χωρις λογο? Η εισαι ανοητος η κλινικη περιπτωση δεν υπαρχει κατι αλλο.
   Εσεις καποιες με το μονοπωλιο ευαισθησιας που εχετε αν μαθαινατε πως ενα 15χρονο κυκλοφορει στην Τρουμπα η στην Ορφεως βραδυατικα θα το θεωρουσατε φυσιολογικο?

 11. Misha avatar
  Misha 14/10/2010 13:02:25

  Άστα αυτά.16 χρονών πήγαινα στα Εξάρχεια φροντιστήριο.Θα μπορούσα να κάνω κοπάνα μια μέρα και να πάω για καφέ στην πλατεία με την παρέα κι αν περνούσε ένας μπασκίνας να του πουμε δυο μπινελίκια.Θα έπρεπε να μάς εκτελέσει εν ψυχρώ;
  Αυτός ο «εκπαιδευμένος» για αντιμετώπιση εντάσεων , ο στρατόκα..λος, θα συμπεριφερόταν το ίδιο αν απέναντι είχε το δικό του παιδί;
  Όταν είσαι πατέρας, προτιμάς να σε σκοτώσουν παρά να βγάλεις τον πυροβόλο φαλλό σου και να πυροβολήσεις εναντίον 15χρονων.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Misha 14/10/2010 15:50:30

   Φυσικά και δεν θα έπρεπε να σας εκτελέσει εν ψυχρώ αλλά γιατί εσείς θα του λέγατε δυο μπινελίκια;

 12. dimka avatar
  dimka 19/02/2011 09:11:26

  Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν. και όμως τίποτα δεν βγαίνει απο τα ΜΜΕ.
  Θυμάμαι πριν λίγο καιρό τι γινόταν σε παρόμοια περιστατικά.
  Φουλ τα παράθυρα πραγματικός βομβαρδισμός
  Γιατί υπάρχει σήμερα αυτή η στάση άραγε?????????????????????

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.