17/10/2009 13:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

NΔ: Οριστικοποιήθηκε η διαδικασία εκλογήςΟριστικοποιήθηκε η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του έκτακτου Συνεδρίου, Δημήτρης Σιούφας, μετά και τη σημερινή του συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή.

Ο κ. Σιούφας δήλωσε: « Ο Πρόέδρος της Ν.Δ., Κώστας Καραμανλής απεδέχθη σήμερα τη συμφωνία των 4 υποψηφίων, της Ντόρας Μπακογιάννη, του Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Αντώνη Σαμαρά και του Παναγιώτη Ψωμιάδη, για την εκλογή του νέου Προέδρου, από τα μέλη του κόμματος, και τους πολίτες, που επιθυμούν να γίνουν μέλη του κόμματος»

Η εκλογή του νέου αρχηγού οριστικοποιήθηκε για τις 6 Δεκεμβρίου και μέχρι τότε στην προεδρία του κόμματος συμφώνησε να παραμείνει ο Κώστας Καραμανλής.

Αφού ανέφερε ότι υπήρξε συμφωνία των τεσσάρων υποψηφίων, ο κ. Σιούφας ανακοίνωσε ότι τις 6 Δεκεμβρίου θα στηθούν κάλπες σε όλη τη χώρα για την εκλογή του νέου προέδρου.

Όπως διευκρινίστηκε, η ψηφοφορία θα είναι ανοιχτή, θα δημιουργηθούν εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, όπου θα στηθούν κάλπες και τα μέλη θα προσέρχονται για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους. Επίσης θα υπάρχει και η δυνατότητα για τους πολίτες να καταθέτουν αίτηση εκείνη την ώρα για να γίνουν μέλη.

Οι τέσσερις υποψήφιοι μπορεί να αυξηθούν, καθώς μέχρι τις 22/10, όσοι το επιθυμούν, μπορούν να καταθέτουν την υποψηφιότητά τους αρκεί να έχουν εξασφαλίσει τις απαιτούμενες 50 υπογραφές συνέδρων.

Ο κ. Σιούφας είπε ακόμη, ότι για να γίνει η ψηφοφορία απαιτείται να υπάρξουν ορισμένες καταστατικές αλλαγές. Αυτές οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν ύστερα από πρόταση των υποψηφίων για να εκλεγούν ως Πρόεδροι του κόμματος προς την Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ., η οποία και θα εισηγηθεί στο Συνέδριο τις σχετικές αλλαγές του Καταστατικού του κόμματος, ώστε να προχωρήσουμε εντός ενός μηνός στην εκλογή του νέου Προέδρου.

Έτσι λύνονται και όσα προβλήματα είχαν ανακύψει σχετικά με το καταστατικό

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αντί avatar
  αντί 17/10/2009 14:25:17

  Να ρωτήσω με ποιο κριτήριο η σειρά αναφοράς των υποψηφίων είναι:
  Ντόρα Μπακογιάννη
  Δημήτρης Αβραμόπουλος
  Αντώνης Σαμαράς
  Παναγιώτης Ψωμιάδης;
  Γιατί αλφαβητικό δεν είναι, όυτε με βάση τη σειρά ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.