24/08/2010 08:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Moody's: Πρέπει να ματώσει ο λαός για να έχετε μια ελπίδα

Δύο μήνες μετά την υποβάθμιση – σοκ κατά 4 βαθμίδες της ελληνικής οικονομίας, η Moody's σε έκθεσή της για την Ελλάδα εμφανίζεται αισιόδοξη ότι το χρέος θα μπορούσε να σταθεροποιηθεί από το 2013, ίσως και νωρίτερα. Εκ πρώτης ανάγνωσης πρόκειται για μια θετική έκθεση, αχτίδα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία.

Αν διαβάσει, όμως, κανείς καλά τους αστερίστους του διεθνούς οίκου αξιολόγησης θα καταλάβει τι παιχνίδι παίζεται.

Οι αναλυτές, λοιπόν της εταιρείας που παρακολουθούν την ελληνική οικονομία λένε ότι για να σταθεροποιηθεί το χρέος θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει πλήρως το πακέτο μεταρρυθμίσεων που έχει συμφωνήσει με την Τρόϊκα. «Το πρόγραμμα του ΔΝΤ δεν περιλαμβάνει μόνο ισχυρή δημοσιονομική προσαρμογή, όπως προβλέπεται σταθερά σε τέτοιου είδους προγράμματα, αλλά επίσης και ένα πλήρες πακέτο σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες εφόσον υλοποιηθούν πλήρως είναι πιθανόν να βελτιώσουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και επομένως την αναπτυξιακή δυναμική μεσοπρόθεσμα».

Αυτό λοιπόν είναι το ζουμί της έκθεσης, όχι αν θα σταθεροποιηθεί το χρέος. Πρέπει να συνεχιστεί η κυβερνητική πολιτική που είναι στην ουσία πολιτική του ΔΝΤ προκειμένου να δούμε άσπρη μέρα, λέει η Moody's. Πρέπει να ματώσει ο λαός, να διαλυθούν τα πάντα για να έχουμε το 2013 μια ελπίδα, λέει ο διεθνής οίκος, Αφήνει μάλιστα να εννοηθεί ότι θα έχει στο μικροσκόπιο την Ελλάδα και κλιμάκια της θα βρίσκονται στην Αθήνα να παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Δηλαδή αυτοί που πόνταραν στη χρεοκοπία της χώρας, που παίζουν με τα ομόλογα και ανεβοκατεβάζουν τα spreads κατά το δοκούν, που υποβαθμίσουν την οικονομία βουλιάζοντας το χρηματιστήριο και προκαλώντας πανικό στην αγορά ομολόγων, τώρα μας κάνουν συστάσεις. Και οι συστάσεις τους φυσικά είναι να σκύψουμε το κεφάλι και να υπακούσουμε στο ΔΝΤ. Ούτε λόγος για τη βαθιά ύφεση που έχει πέσει η οικονομία εξαιτίας αυτής της πολιτικής.

Τους τεχνοκράτες δεν τους ενδιαφέρει αυτό. Η μονεταριστική πολιτική τους είναι να βλέπουν μόνο τα νούμερα, τους ανθρώπους ούτε που του σκέφτονται. Αλλά πάνω από τα νούμερα και τα κέρδη υπάρχουν πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον τους. Αυτό το αξιολογεί ο οίκος... ανοχής.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. papariaris avatar
  papariaris 24/08/2010 08:52:08

  Τι λέει η Παπαρήγα για όλα αυτά; Θα μας δείξει το σωστό δρόμο να βγούμε από την κρίση;

  • axroistos avatar
   axroistos @ papariaris 24/08/2010 11:15:21

   Η Παπαρήγα του ΚΚΕ λέει:

   Μαζικές Απολύσεις στη Τυποεκδοτική του ΚΚΕ
   Οι απολύσεις στη Τυποεκδοτική ξεκίνησαν από τα τέλη Ιουλίου.
   Απολύθηκαν περίπου 20 εργαζόμενοι ως πρώτη δόση τον Ιούλη.
   Θα απολύονται 20 εργαζόμενοι το μήνα μέχρι και τον Οκτώβρη.
   Οι αποζημιώσεις δίνονται κανονικά. Απολύονται και μέλη και μη μέλη του κόμματος καθώς και οικονομικοί και πολιτικοί μετανάστες.
   Πηγή: typografeio

   Η κόρη της Αλέκας Παπαρήγα, Βασιλεία, επέλεξε το Deree, για να σπουδάσει Οικονομικά.
   Πηγή: Ελευθεροτυπία

  • ανώνυμος avatar
   ανώνυμος @ papariaris 24/08/2010 13:58:50

   Πώς προέκυψε τώρα η παπαρήγα, τόσο πολύ την φοβάστε, μην στεναχωριέστε δεν την ψηφίζουμε

   • Dimitris D avatar
    Dimitris D @ ανώνυμος 24/08/2010 19:28:06

    Από την αριστερά(ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) περιμέναμε αντιδράσεις για το ασφαλιστικό, τους φόρους και το ξεπούλημα κερδοφόρων δημοσίων εταιριών(ΟΤΕ-ΔΕΗ).

    Οι αντιδράσεις θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερες από αυτές που είχαν γίνει για το νόμο Γιανίτσι και τις άλλες απόπειρες αλλαγής ασφαλιστικού, φόρων, ξεπουλήματος.

    Αντίθετα αυτοί ασχολούνται με την εξυγίανση των επιχειρήσεων τους, στέλνουν τα παιδιά τους στην ιδιωτική πανάκριβη παιδεία του εσωτερικού και εξωτερικού, ασχολούνται με τα δικαιώματα του λαθρομεταναστών που πνίγονται στον Έβρο γιατί δεν πρόσλαβε ναυαγοσώστες το κράτος, ξεσκίζονται στο να βρουν φοιτητές να βάλουν στις πορείες του για τους παλαιστίνιους κτλ.

 2. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 24/08/2010 09:39:45

  Από την αναδιανομή του πλούτου στην αναδιανομή της εξουσίας
  Είναι γνωστό σε όλους ότι από την ώρα που η σημερινή κυβέρνηση ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας άλλαξε τον προσανατολισμό της σε σχέση με όσα προεκλογικά είχε υποσχεθεί στο ελληνικό λαό. Η εξέλιξη έκανε πολλούς να πιστεύουν ότι η ρητορική που αναπτύχθηκε προεκλογικά ήταν μόνο για εγχώρια κατανάλωση και αυτό γιατί δύσκολα μπορεί κάποιος να πιστέψει ότι δεν γνώριζαν την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών όταν η παγκόσμια οικονομία αντιμετώπισε τη βαθύτερη μεταπολεμικά ύφεση την περίοδο 2008-2009 και η προηγούμενη κυβέρνηση ζητούσε συνεχώς συναίνεση για την οικονομία .
  Εν τω μεταξύ και μέχρι την ώρα που ξέσπασε η κρίση του χρέους οι πολίτες που είχαν ασχοληθεί ή γνώριζαν για τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας ήταν ελάχιστοι, σήμερα και υπό την πίεση των σκληρών μέτρων δύσκολα θα βρεις άνθρωπο να γνωρίζει το πώς και το γιατί του δημόσιου δανεισμού γεγονός που αποδεικνύει ότι η άσχημη κατάσταση δεν μπόρεσε να κινητοποιήσει ή να ευαισθητοποίηση τους πολίτες προς την κατεύθυνση της αλλαγής νοοτροπίας όσον αφορά στα δημόσια προβλήματα.
  Παράλληλα, ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι αρκετοί πολίτες νομίζουν ότι έχουμε σταματήσει να δανειζόμαστε… αρκετοί [κυρίως φιλοκυβερνητικοί] θεωρούν ότι ο δανεισμός της χώρας από το σύστημα ευρωζώνη- δντ, ο οποίος σήμερα έχει ονομαστεί «πακέτο διάσωσης», είναι χρήματα που μας τα δίνουν χαριστικά επειδή η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτική λιτότητας και λαμβάνει τα μέτρα που υπαγορεύει το ΔΝΤ. Μέτρα τα οποία είναι σίγουρο ότι θα μετασχηματίσουν την ελληνική οικονομία και θα προκαλέσουν μακροπρόθεσμη και ευρεία αλλαγή της θεμελιώδους πολιτικοκοινωνικής δομής με εκτεταμένες συνέπειες.

  Το ζήτημα εδώ είναι ποιος θα κερδίσει από αυτές τις αλλαγές;

  Υπάρχει περίπτωση να κερδίσουν οι Έλληνες εργαζόμενοι όταν συνεχώς αυξάνεται η έμμεση φορολογία και μειώνονται οι μισθοί; σίγουρα όχι.

  Υπάρχει περίπτωση να κερδίσει η μικρομεσαία επιχείρηση όταν το δυσμενές εγχώριο μακροοικονομικό περιβάλλον δεν ευνοεί την προσαρμογή τους στα νέα οικονομικά δεδομένα που διαμορφώνει ο παρεμβατισμός του δντ, σίγουρα όχι.

  Μπορεί η βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη να περνά μέσα από την υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας και την κατάρρευση κάθε θεσμού κοινωνικής προστασίας [ βλέπε εργασιακά- ασφαλιστικό]; σίγουρα όχι.
  Τι δυνατότητες προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία ο υψηλός βαθμός αβεβαιότητας και οι συνθήκες που διαμορφώνει η ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης;
  Μπορεί για παράδειγμα να φέρει αλλαγές ουσίας στην ελληνική περιφέρεια η νέα αρχιτεκτονική στην τοπική αυτοδιοίκηση όταν οι σημερινές οικονομικές συνθήκες δεν μπορούν να καλύψουν ούτε την ίδια συμμετοχή για να γίνει απορρόφηση κονδυλιών από το ΕΣΠΑ; ή μπορεί κάποιος να προσδοκά κοινωνικοπολιτική πρόοδο εν μέσω οικονομικής κρίσης;
  Πως θα αντιμετωπιστούν οι σοβαρές δημοσιονομικές ανισορροπίες της χώρας όταν σήμερα το χρέος συνεχίζει αυξάνεται, η εγχώρια οικονομία εκ των πραγμάτων δεν ενισχύει την ανταγωνιστικότητά της και συνεχώς χάνονται θέσεις εργασίας;

  Συνεπώς, η οικονομική πολιτική καταφέρνει μόνο να εξυπηρετεί την αποπληρωμή του χρέους και το ανεξέλεγκτο άνοιγμα της ελληνικής οικονομίας σε ξένα κεφάλαια.
  Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι όλα αυτά που συνέβησαν και συμβαίνουν ενισχύουν την υπόθεση που λέει ότι η φτωχοποίηση της χώρας εξυπηρετεί, μεταξύ άλλων, σχέδιο αναδιανομής της οικονομικής εξουσίας σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

 3. Grekx avatar
  Grekx 24/08/2010 12:55:17

  " Αλλά πάνω από τα νούμερα και τα κέρδη υπάρχουν πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον τους. Αυτό το αξιολογεί ο οίκος… ανοχής."

  O ο οίκος… ανοχής - αυτό τα λέει όλα εάν η ζωή σου εξαρτάται από το τι αποφασίζει ένας οι περισσότεροι οίκοι ανοχής τι στον πο@τσο τις θέλετε τις βαθυστόχαστες αναλύσεις στα σχόλια????

 4. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 24/08/2010 13:57:45

  Εγω έχω μια καλύτερη πρόταση να ματώσουν οι πλούσιοι

 5. ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
  ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 24/08/2010 14:25:49

  ΦΙΛΕ ΒΟΥΝΙΣΙΕ,
  Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΧΛΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.
  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ, "ΕΥΡΕΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΜΕ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ",
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΧΑΡΑΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ".

  Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗ,ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ "ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΣ".
  ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ. ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΕΤΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΫΛΟ ΧΡΗΜΑ, ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ, ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ, ΑΝΕΡΓΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ, ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟ.
  ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ, ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

  Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ.
  ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.
  ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΛΕΓΧΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
  ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΑΞΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑ.
  Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ, ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ.
  ΑΣ ΞΕΣΚΟΝΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΜΠΑΓΕΣ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΕΡΑΟ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ.
  ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΧΥΣΟΥΝ ΑΙΜΑ. ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ.ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΜΑΣ.
  ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

 6. Μisha avatar
  Μisha 24/08/2010 14:29:22

  Φίλε Ψαχτηρι, οι καιροί απαιτούν ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ από το ΚΚΕ και άνοιγμα στην κοινωνία.
  Το ΚΚΕ δικαιώνεται για όλες τις θέσεις του περί την ΟΝΕ.
  Καιρός να βγεί προς τα έξω με δυναμικές πρωτοβουλιές.
  ΛΧ. γιατι μέχρι τωρα δεν έχει οργανωθεί παλλαϊκή συγκέντρωση υπογραφών ενάντια στο Μνημόνιο;

  • ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
   ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ @ Μisha 24/08/2010 14:39:05

   ΜΕ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
   ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑ.ΜΕ ΚΑΙ ΤΟ Κ.Κ.Ε.
   ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ.
   ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΣΑΣ.
   ΕΜΙΣ ΟΛΟΙ.ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ.
   ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ 1500000 ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΤΑΞΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ.
   ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ;
   ΑΝ ΒΓΕΙΤΕ ΑΣΥΝΤΑΚΤΟΙ, ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΑΘΑΝ ΟΙ ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΦΟΝΟ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ. ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ Μ.Μ.Ε ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.
   ΕΜΕΙΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΖΥΜΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ, Ή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ.
   ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΜΕΝΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ.
   ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ;
   ΟΜΩΣ ΦΙΛΕ, ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ. ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ.
   ΜΙΛΑΜΕ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΥΘΕΙΑ. ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΑ.
   ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.
   ΜΕ 7% ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΛΑΟ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΓΚΛΑΒΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.
   ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΣΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ.
   ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑΥΤΟ. ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ.

   • Misha avatar
    Misha @ ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 24/08/2010 15:14:20

    Kαι με το ΠΑΜΕ έχω κατέβει στο δρόμο και με την άλλη αριστερά, ακόμα και με κάποια αντιεξουσιαστικά μπλόκ.
    Aπλά πράγματα.Αν θέλετε 1500000 μαζί σας ξεκινήστε τη συγκέντρωση υπογραφών εναντια στο μνημόνιο , με περίπτερα σε πλατείες και γειτονές, με ιστοχώρος στο διαδίκτυο με ντουντούκες και διαδηλώσεις.
    Τα άλλα περί προβοκατσιών κλπ έχουν βάση, αλλά τωρα σας προτείνεται μια ξεκάθαρη προοπτική ενωτικού αγωνα και κάνετε πως δεν την βλέπετε.

  • http://neotera.wordpress.com avatar
   http://neotera.wordpress.com @ Μisha 24/08/2010 14:52:07

   Γιατί είναι λειψοί. Πολιτικά ευνούχοι, κατ' αναλογία με τη θεωρία τους που έχει περάσει στα ληγμένα. Οχι ο σοσιαλισμός, που έρχεται τώρα στο προσκήνιο με μεγάλες δρασκελιές, αλλα η σταλινική καρικατούρα... Δεν έχουν ούτε στελέχη, ουτε βούληση να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και περιμένουν, προσέχοντας μην υποπέσουν σε καινοτομίες... (( Μέχρι να τους δαγκώσει το κατοχικό καθεστώς, που θα το κάνει στην ώρα του και τότε θα είναι αργά για να αντιδράσουν. Θα μου πεις κι εσένα τι σε κόφτει. Χωρίς ΚΚΕ και παραφυάδες δεν έχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα.

   • Dimitris D avatar
    Dimitris D @ http://neotera.wordpress.com 24/08/2010 19:35:25

    Πως χωρίς το ΚΚΕ δεν έχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα;
    Το ΚΚΕ υποστηρίζει την αλλαγή του πολιτεύματος σε Κομουνιστική ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ αν το ψηφίσουμε!

    Το ΚΚΕ δεν το θέλει κανείς γιατί ακόμα θυμόμαστε τι έκανε στον εμφύλιο με τους συνεργάτες τους Σκοπιανούς, Βούλγαρους.
    Όπως λέει η γιαγιά μου τα αδύναμα παιδιά τα έπνιγαν στα λασπόνερα.

 7. ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
  ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 24/08/2010 14:58:45

  ΝΕΟΤΕΡΑ,

  ΔΕΚΤΗ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ.
  ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Κ.Κ.Ε
  ΜΠΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
  ΤΙ ΣΤΟΧΟ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ;
  ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑ;
  ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙΣ;
  ΠΟΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ;
  ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΗΓΕΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΟΥ ΝΑ ΑΛΛΗΘΩΡΙΖΟΥΝ;
  ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΙΝΗΜΑ;
  ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ, ΑΛΛΑ ΦΟΥΛΑΡΕΙΣ ΣΤΑ 100000 ΠΟΔΙΑ.
  ΘΕΛΕΙ ΠΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ. ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 24/08/2010 16:47:29

   Δεν το βλέπεις δηλαδή να ευτυχούμε χωρίς κόμματα; Και την σοφή καθοδήγηση του πολιτικού γραφείου;

   Η με κάποιο κόμμα ή ο χαμός μας!

   Αλλά κι εγώ, όπως κι εσύ, είναι το ΜΕΤΑ που φοβάμαι περισσότερο.

   Θραξ Αναρμόδιος

  • Dimitris D avatar
   Dimitris D @ ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 24/08/2010 19:48:02

   Στο antifono.gr αναλύεται ποια κατεύθυνση πρέπει να πάρουμε, πολιτικά κυρίως. Η αλλαγή κόμματος δεν αλλάζει το εξωτερικό χρέος, όπως δεν αλλάζει το γεγονός ότι χωρίς χρήμα από το εξωτερικό θα πεθαίνουμε στην πείνα για τουλάχιστον 1 χρόνο.
   Αφού το ανατολικό μπλοκ χρεοκόπησε επί κομουνισμού όπως εμείς επί καπιταλισμού, γιατί πιστεύεις ότι το ΚΚΕ έχει την λύση ή οποιαδήποτε κόμμα στην Ελλάδα;
   Γιατί ο κόσμος θέλει καθοδήγηση; Μήπως τον θεωρείται τελείως αγράμματο και ανόητο;
   Είσαι 20 χρονών παιδάκι δεν γνωρίζεις το αδιέξοδο αυτού του δρόμου;
   Η Ελλάδα αν ακολουθήσει τον δρόμο της αριστεράς θα γίνει σαν την Αλβανία πριν 30 χρόνια, αντί για αυτοκίνητα θα έχουμε ποδήλατα, αντί για ηλεκτρικές συσκευές θα έχουμε μόνο μια ηλεκτρική λάμπα, εμπορικές σχέσεις θα έχουμε μόνο με την Κίνα και θα σκοτώνουμε οποιαδήποτε απειλή όπως ΗΓΕΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΑΛΛΗΘΩΡΙΖΟΥΝ, πολίτες που αλληθωρίζουν, φοιτητές που αλληθωρίζουν κτλ.

 8. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 24/08/2010 15:27:38

  Μα δεν είναι ο κάθε άνθρωπος συγκροτημένος πολιτικός οργανισμός να έχει έτοιμες θέσεις να μπλέκει σε κοκορομαχίες. Και γι αυτό ήταν αστείες οι κόντρες που είχαμε σσν παιδιά γιατί βασίζονταν σε τόσο λαθεμένη και εγωιστική στο φινάλε αντίληψη. Μιλάμε σιγά-σιγά για τα επιμέρους και αποκαθίσταται κάποιο πάζλ με κατευθύνσεις από τις συζητήσεις και τότε μιλάμε για συλλογική στάση και θέσεις και τις υπερασπιζόμαστε εφόσον αντέχουν... Και σου τα λέει αυτά κάποιος που φώναζε περισσότερο απ' όλους, αλλά με τα χρόνια έκανα την ...αυτοκριτική μου κι εγώ! ))

  • ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
   ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ @ http://neotera.wordpress.com 24/08/2010 15:32:48

   ΤΟ Κ.Κ.Ε ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ.
   ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΝΕΙ.
   ΑΛΛΟΤΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΟΧΙ.
   Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΣ.
   ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΘΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΣΠΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
   ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ.
   ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ Κ.Κ.Ε ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 24/08/2010 16:50:06

    Σε τι είναι άλλο το ΚΚΕ;
    Κόμμα χωρίς τον λαό, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.
    ΤΙΠΟΤΕ.

    Μπορεί το ΚΚΕ χωρίς τον λαό; Οχι φυσικά.
    Ολοι τον λαό θέλουν.

    Αλλά τα κόμματα μόλις πάρουν την εξουσία, μετά δεν θέλουν τον λαό στα ποδάρια τους.

    Διότι τα κόμματα, ΟΛΑ, έχουν αλλεργία στην δημοκρατία.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Misha avatar
    Misha @ ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 24/08/2010 17:36:28

    Ψαχτήρι

    Αυτή σου η υπερπεποίθηση στο δήθεν αριστοτελικό της μαρξιστικής σκέψης μαζί με κάτι αθεοκουλτουριάρικα που αράδιασες νωρίτερα, μας επιτρέπει να ψυλλιαζόμαστε πως δεν έχετε καταλάβει τίποτα σχετικά με τα αίτια κατάρρευσης του ανατολικού μπλοκ.
    Και στα λέω αυτά παρότι θα ψηφίσω αριστερά (και) στις επόμενες εκλογές.

 9. ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
  ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 24/08/2010 19:38:55

  ΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΣΑΣ.
  ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ.
  ΔΕΝ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

 10. Orestios avatar
  Orestios 24/08/2010 19:54:53

  Στον ελληνικό λαό ανήκει το GAP?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.