29/01/2011 07:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Mega και Ρέστης σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας

Μετά την αγορά του 40% του Πρώτου Θέματος ο Βίκτορας Ρέστης -μαθαίνουμε- πως προετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του.

Κινήσεις τις οποίες η μεγάλη μερίδα του επιχειρηματικού κόσμου  περίμενε. Άλλοι βέβαια με αγωνία και ανυπομονησία και άλλοι με φόβο και καχυποψία.

Ποιες είναι λοιπόν οι επόμενες κινήσεις του Ελληνα Εφοπλιστή;

Σε ποιους τομείς θα ετοιμαστεί αν παίξει "μπάλα"?

1. Αλλαγή στρατηγικής όσον αφορά τα media που θα συμμετέχει.

Η μεγάλη πρόκληση ακούει στο όνομα Mega Channel (έχει ήδη το 5% των μετοχών). Το ζεστό χρήμα που μπορεί να φέρει άμεσα τον καθιστούν μια ελκυστική επιλογή για τα "κεφάλια" του Μεγάλου Καναλιού.

Εξάλλου όπως χαρακτηριστικά τονίζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ένας από τους ανθρώπους του "Μεγάλου Καναλιού" "είναι καιρός για νέες συμμαχίες".

Παράλληλα αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο εφοπλιστής και μεγαλομέτοχος του ΔΟΛ, Βίκτορας Ρέστης, είναι ενοχλημένος από τα αλλεπάλληλα αδειάσματα που του έχουν γίνει κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον Σταύρο Ψυχάρη, αλλά και από τις "χαμηλές πωλήσεις" της εφημερίδας.

Για αυτό το λόγο σκέφτεται σοβαρά τη σταδιακή αποχώρησή του από τον Όμιλο. Την αρχή την έχει σχεδόν κάνει από τον Βήμα FM.

2.Είσοδο στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Η παρουσία του Β. Ρέστη στη "Πράσινη Επιχειρηματικότητα" εκφράζεται μέχρι στιγμής με την εταιρεία "αιολικής ενέργειας" RF Energy μαζί με τον Φειδάκη. Αν και κρατάει μια παθητική στάση, οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για αναπροσαρμογή των σχεδιών: Ενίσχυση των πράσινων επενδύσεων σε μια σειρά από τομείς που ξεκινούν από την αιολική ενέργεια και καταλήγουν στην ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων. Ήδη έχουν γίνει επαφές με τις ηγέτιδες εταιρείας του κλάδου προκειμένου να ενημερώσει αλλά και να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις.

3. Στο Τραπεζικό Τομέα

Έχει το 51% της τράπεζας First Business Bank, χωρίς ιδιαίτερη δυναμική. Στο πλασίο της συγχώνευσης των πολλών τραπεζικών ομίλων πιθανότατα η FBB να παίξει σημαντικό ρόλο.

Σε κάθε περίπτωση οι κινήσεις του Βίκτορα Ρέστη εντάσσονται στη γενικότερη "επιχειρηματική αναδιάρθρωση" που έρχεται να συνοδεύσει την πολτική αναδιάρθρωση.

Παρόλα αυτά οι γενικότερες συμμαχίες που δημιουργεί σε επιχειρηματικό-mediako επίπεδο, μόνο τυχαίες δεν χαρακτηρίζονται.

Η συγκέντρωση και η συγκεντροποίηση του πλούτου είναι συχνό φαινόμενο σε περιόδους κρίσης.

Το θέμα είναι πως σε αυτή τη στιγμή πολλοί οικονομικοί αναλυτές διαβλέπουν μια ιδιάζουσα συμμαχία "παλαιού" και νέου χρήματος. Παραδοσιακού και μεταμοντέρνου πλούτου.

Να δούμε ποιος θα παίξει τα...ρέστα του..

Βανζέτι

ΣΧΟΛΙΑ

 1. TopGunZ avatar
  TopGunZ 29/01/2011 11:03:29

  Δηλαδή προπαγάνδα, πράσινα άλογα και τοκογλυφία. Χάθηκε το εμπόριο, η βιομηχανία, η ναυτιλία, ο τουρισμός?

  • Nasos avatar
   Nasos @ TopGunZ 29/01/2011 15:09:14

   easy money η ψευδεπίγραφη Πράσινη Ανάπτυξη,θα φυτεύεις εισαγώμενες ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά και μετά θα βάζεις τους Τρεμοκαψήδες να φλομώνουν το πόπολο για το πόσο οικολόγος είσαι

 2. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 29/01/2011 12:01:28

  Η πλάκα είναι πως "παραδοσιακοί επιχειρηματίες" οικογένειες με μεγάλη ιστορία στη διαδρομή του πλούτου, δεν έχουν καταλάβει πως η αναδιάρθρωση λαμβάνει χωρά (και) σε επιχειρηματικό επίπεδο.

  Η αναδιανομή της "πίτας" είναι εδώ.

 3. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 29/01/2011 19:23:28

  Διαβάζοντας τα χρονικά του ΚΙΣ αυτές τις μέρες (περιοδικό σε pdf μορφή)
  h..p://www.kis.gr/

  πρόσεξα ότι έχει φτιάξει ένα καταπληκτικό γηροκομείο
  h..p://www.resteion.gr/
  για τους πατριώτες του

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.