#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/07/2013 18:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Mια ακόμη μεταρρύθμιση που πρέπει να γίνει συναντά τις αντιδράσεις των βολεμένωνΌταν στην Ελλάδα έδεναν τους σκύλους με λουκάνικα και υπήρχαν λεφτά για πέταμα, δεν θα διανοούνταν κανείς να κλείσει νοσοκομεία ή να αλλάξει το χαρακτήρα τους. Όταν, όμως, τα λεφτά σώθηκαν και το κατάλαβε και ο Γ. Παπανδρέου, είχε αναθέσει στον Αν. Λοβέρδο να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του ΕΣΥ. Να μαζέψει τις απίστευτες σπατάλες δηλαδή, να βρει τα νοσοκομεία που δεν έπρεπε να υπάρχουν ή που θα έπρεπε να αλλάξουν και να γίνει μια καλύτερη κατανομή των κονδυλίων χωρίς να υποβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Ο Λοβέρδος έκανε μελέτες, έκανε σχέδια, ανακοίνωσε με στόμφο το όραμά του, αλλά ποτέ δεν τόλμησε κληροδοτώντας στην παρούσα κυβέρνηση το βαρύ φορτίο.

Τώρα, λοιπόν, ο Α. Γεωργιάδης ανακοινώσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης 6 νοσοκομείων στην Αθήνα, τα οποία δε θα κλείσουν αλλά θα γίνουν κέντρα υγείας. Δεν θα είναι γενικές κλινικές δηλαδή αφού έτσι κι αλλιώς η πληρότητά τους είναι χαμηλή.

Τα έξι πρώτα νοσοκομεία της Αττικής που μπαίνουν στο πρόγραμμα συγχωνεύσεων ή καταργήσεων είναι το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Λοιμωδών), το Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο (Αγία Ελένη), το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Πολυκλινική), το Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Αμαλία Φλέμιγκ) και το Ινστιτούτο Ερευνας Νοσημάτων Θώρακος, Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΙΕΝΘΥΑΕ).

Σύμφωνα με περυσινή έρευνα η πληρότητα είναι η εξής για ορισμένα νοσοκομεία.

•    Πολυκλινική – Γενικό Νοσοκομείο Αττικής – πληρότητα κλινών 43%

•    Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων 44%

•    Νοσοκομείο Μελισσίων – Αμαλία Φλέμινγκ 47%

•    Κωνσταντινοπούλειο Νέας Ιωνίας 41%

•    Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Η Ελπίς» 38%

•    Γενικό Νοσοκομείο Παμμακάριστος 50%

Δηλαδή τα μισά και παραπάνω κρεβάτια είναι άδεια, δεν έχουν ασθενείς. Δεν επιβάλλεται λοιπόν η χρήση τους; Γιατί αντιδρούν οι συνδικαλιστές των γιατρών και των λοιπών εργαζόμενων; Μήπως γιατί μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας; Μήπως γιατί θα μετακινηθούν σε άλλα νοσοκομεία και θα έχουν περισσότερη δουλειά; Μήπως γιατί ξεβολεύονται;  Ή μήπως γιατί τελειώνει το πάρτι για ορισμένους από αυτούς;

Γιατί μια ακόμη μεταρρύθμιση που πρέπει να γίνει συναντά τις αντιδράσεις των… αντιδραστικών;

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δρυς avatar
  Δρυς 23/07/2013 19:13:55

  Ο κόσμος θέλει το παράδειγμα πρώτα.
  Εκκαθάριση της Βουλής από όλο το πλεονάζον υλικό, και ο κάθε βουλευτής να έχει το συνεργάτη του και τη γραμματέα του. Όχι τη στρατιά των άχρηστων βολεμένων του.

 2. kotstak avatar
  kotstak 23/07/2013 20:15:23

  Τους γιατρούς, τους πληρώνουμε που τους πληρώνουμε.
  Τα κρεβάτια είναι κενά.
  Τα μηχανήματα τα έχουμε.
  Επομένως τα (επιπλέον) έξοδα που απαιτούνται για τη νοσηλεία αυτών που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη και βρίσκονται σε αδυναμία, είναι ελάχιστα.

  Ο Γεωργιάδης πρέπει να βρει μια φόρμουλα ώστε οι άνεργοι, όσο διαρκεί η κρίση, να νοσηλεύονται δωρεάν ή έστω με μια μικρή συμμετοχή.
  Για το project αυτό μπορεί εύκολα να βρει και χρηματοδότες.
  Οι πολιτικοί τέτοια προβλήματα (μηδενικού κόστους), έπρεπε να τα λύνουν σε δευτερόλεπτα.

  Η αντίληψη και επίλυση τέτοιων προβλημάτων κάνει έναν πολιτικό να ξεχωρίζει, όχι τα επικοινωνιακά κόλπα.

 3. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 23/07/2013 20:15:49

  Για να εξυπηρετηθούν τα κρεβάτια, χρειάζονται γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και εργαστήρια.
  Υπάρχουν αυτά?

 4. παπαδοπουλος ηλίας avatar
  παπαδοπουλος ηλίας 23/07/2013 21:10:44

  Στον καιρό των μνημονίων οι άνθρωποι όχι μόνο δεν πεθαίνουν αλλά δεν αρρωσταίνουν κιόλας!!Γιατί καποια νοσοκομεία είναι υπεπλήρη και άλλα μισογεμάτα?
  Μήπως πρέπει να καταργηθούν και τα αστυνομικά τμήματα που δεν κάνουν καθημερινά έναν ορισμένο αριθμό συλλήψεων?Τα τμήματα Πυροσβεστικής που δεν έχουν φωτιές πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν?

  • tpe avatar
   tpe @ παπαδοπουλος ηλίας 23/07/2013 22:07:35

   Ξέρεις που είναι η Πολυκλινική; Στην Ομόνοια. Έχεις πάει ποτέ εκεί; Νοσηλεύτηκε η μητέρα μου πριν χρόνια. Τα δωμάτια ήταν πλήρη στον όροφο που ήταν. Το προσωπικό, τυπικά ΔΥ. Αλλά σε γενικές γραμμές ικανοποιημένοι από το επίπεδο εξυπηρέτησης και νοσηλείας.

   Πέρυσι, επισκέφθηκα συνάδελφο που τον έστειλε εκεί το 166. Η εικόνα εντελώς διαφορετική. Γιατί κάνουν ότι μπορούν (ακόμα και βύσματα) να ΜΗΝ πάνε εκεί, λόγω λάθρων της περιοχής... Που το παράξενο λοιπόν;

 5. stathis08 avatar
  stathis08 23/07/2013 21:37:21

  Τα νοσοκομεία πρέπει να υπάρχουν και να παρακαλάμε να είναι άδεια.
  Πρέπαι να πληρώνουμε όλοι για να υπάρχουν ....
  Με την λογική αυτή κλείστε και όσες πυροσβεστικές υπηρεσίες δεν είχαν ''δουλειά''.
  Και ο στρατός τι χρειάζεται...έχουμε πόλεμο. Όχι ... να απολυθούν όλοι τους.
  Τι άλλο?
  Θα μας τρελάνετε;

  • Cartoon avatar
   Cartoon @ stathis08 23/07/2013 21:55:00

   H λογικη μας εχει εγκαταλειψει εδω και καιρο.

 6. kotstak avatar
  kotstak 23/07/2013 21:38:10

  Εάν η πολιτεία παράσχει δωρεάν όλες τις υπηρεσίας υγείας προς όλους τους Έλληνες, το επιπλέον κόστος θα είναι μικρότερο από το κόστος της γραφειοκρατίας που υπάρχει σήμερα.
  Η γραφειοκρατία δε θα έχει νόημα σε μια τέτοια περίπτωση.

 7. Μαρία Παπαδάκη avatar
  Μαρία Παπαδάκη 23/07/2013 21:54:17

  Να δώσουν το καλό παράδειγμα με την εκκαθάριση της Βουλής,που έχει πολλούς βολεμένους αργόμισθους,αν είναι δίκαιοι!Αλλά που να βρεθεί η δικαιοσύνη σαυτό το μπάχαλο!

  • Σαρακατσανος avatar
   Σαρακατσανος @ Μαρία Παπαδάκη 23/07/2013 22:17:55

   ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ 300 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ??? ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ???

 8. helios avatar
  helios 23/07/2013 22:25:46

  Σε κάθε σοβαρή χώρα ο κάθε εργαζόμενος είναι υποχρεωτικά ασφαλισμένος αλλά είναι ελεύθερος να επιλέξει μεταξύ δημόσιας και ιδιωτικής ασφάλισης.

  Ανεξάρτητα ποια ασφάλιση τελικά επιλέξει η πρωτοβάθμια υγεία παρέχεται μέσα από ιδιωτικά ιατρεία.

  • gonzilaus avatar
   gonzilaus @ helios 23/07/2013 23:04:06

   Σε καμία σοβαρή ιατρικά χώρα του κόσμου δεν γίνεται αυτό. Εκτός και αν εννοείτε την Αμερική που εκεί και στα σκαλιά να πεθαίνεις αν δεν έχεις την κάλυψη που θέλουν δεν σε νοσηλεύουν. Τουλάχιστον την ανθρωπιά μας δεν χάσαμε.

 9. Eva avatar
  Eva 23/07/2013 22:56:04

  Το πάρτυ θα τελειωσε οπως τελείωσε κι αυτό της ΕΡΤ?

 10. nikos nikidis avatar
  nikos nikidis 23/07/2013 23:14:35

  μπράβο παιδιά, καλά το πάτε. συνεχίστε έτσι......

 11. NIKAN avatar
  NIKAN 23/07/2013 23:19:15

  Ξέρεται π'οσο συχνά μια οικογένεια ψάχνει ενα κρεββάτι για τον άνθρωπο τους που είναι πολυτραυματίας, πάσχει απο 'ενα εγκεφαλικό , ή ένα χρόνιο πρόβλημα και χρειάζεται συγκεκριμμένες υπηρεσίες . Προσαρμογές χρειάζονται για να εξυπηρετηθεί ο πελάτης, που στην προκειμενη περίπτωση είναι ο κόσμος. Αλλά οι προσαρμογες απαιτούν γνώση των υπαρχόντων συνθηκών, σχεδιασμό και εφαρμογή και εκει είναι ο σοβαρός προβληματισμός για ένα πραγματικά μεγάλο εγχείρημα

 12. laz avatar
  laz 24/07/2013 11:11:07

  να ξεκινήσει η κάθαρση απο τα πρόσφατα ρουσφέτια της ΝΔ και μαλιστα διχως πτυχιο(!)...που παρέκαμψαν τον ΑΣΕΠ ή διορίστηκαν με φωτογραφική διάταξη..

  έχει πολύ πράγμα ....αυτοί φτάνουν για 100 χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις και βάλε...αμα μπουνε και του πασοκ τα βυσματα ,ουτε οι μισοι δεν θα μεινουν στο δημοσιο...αυτο ειναι το σωστο και το δικαιο..τα αλλα εκ του πονηρου ειναι.

  αμα γινει αυτο,αναμορφωθει η εφορια σε ολα τα επιπεδα ,η πολεοδομια,μπει ενα τελος σε διαφορες σπαταλες(και των νοσοκομειων φυσικα) ,αποκτησουμε πραγματικη ηλεκτορνικη διακυβερνηση και διαφανεια,τοτε ο Σαμαρας και οι συν αυτω θα μεινουν στην ιστορια ως κορυφαιοι αναμορφωτες...

  αλλα ποιος το πιστευει ;ποιος πιστευει πως πραγματι θα μπει το μαχαιρι στο κοκκαλο,απο ενα κομμα που επι δεκαετιες αποτελεσε τον τροχο της αμαξης του μεταπολιτευτικου καρου;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.