#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/08/2010 15:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Mε «τερτίπια» δεν αντιμετωπίζεται η βαθιά οικονομική κρίση« Η Κυβέρνηση του μνημονίου συνεχίζει την τακτική της επικοινωνιακής διαχείρισης της οικονομικής κρίσης.

Το Οικονομικό Επιτελείο της συνεχώς αυτοδιαψεύδεται.

Η πραγματικότητα της Οικονομίας διαψεύδει συνεχώς τις επιθυμίες της Κυβέρνησης.

Ενδεικτικά, όσον αφορά τα δημόσια έσοδα:

1. «Τον Απρίλιο είχαμε αύξηση εσόδων από ΦΠΑ πάνω από 10%, αν και είμαστε σε περίοδο ύφεσης. Απόδειξη ότι το «κίνημα των αποδείξεων» δουλεύει. Από 1ης Ιουλίου θα έχουμε την αύξηση του ΦΠΑ κατά δύο μονάδες και των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα και στα τσιγάρα. Αν προσθέσετε και την εντατικοποίηση στους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι θα έχουμε υστέρηση στα έσοδα.» (Υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου, Συνέντευξη στην Εφημερίδα «Κεφάλαιο», 22 Μαΐου).

Αυτοδιάψευση: «...θα υπάρξουν πιθανές, μικρές, αρνητικές αποκλίσεις από τους στόχους» (Υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου, Συνέντευξη Τύπου, 5 Αυγούστου).

2. «Ο ΦΠΑ προφανώς επηρεάζεται από τον οικονομικό κύκλο, προφανώς επηρεάζεται από την τις δυσκολίες που υπάρχουν. Για τα έσοδα Ιουνίου. Δεν ήμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα έσοδα του ΦΠΑ τον Ιούνιο, όμως εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι αντιλαμβανόμαστε ότι εδώ υπάρχει και μια παρακράτηση ΦΠΑ από μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες  εξαιτίας της δυσκολίας του οικονομικού κύκλου, περιμένουν να αποδώσουν αργότερα. Και αυτό αποτυπώνεται στα έσοδα. Πιστεύουμε ότι ο Ιούλιος θα είναι καλύτερος και βεβαίως από εδώ και πέρα θα έχουμε και την αποτύπωση από την αύξηση των συντελεστών κατά δύο μονάδες.» (Υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου, Συνέντευξη Τύπου, 5 Ιουλίου).

Αυτοδιάψευση: Τον Ιούλιο, για πρώτη φορά εφέτος, διαπιστώνεται μείωση των εσόδων, κατά 9% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2009 (Στοιχεία Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους).3. «Η πορεία καθαρών εσόδων τακτικού Προϋπολογισμού, τον Ιούνιο 2010, θα έπρεπε σύμφωνα με το πρόγραμμα να είναι στα 24,1 δισ. ευρώ και είμαστε αυτή τη στιγμή στα 23,8 δισ. ευρώ. Στην πράξη υπάρχει μια απόκλιση 350 εκατ. ευρώ από το στόχο, δηλαδή, τα έσοδά μας είναι 350 εκατ. λιγότερα από το στόχο. Δεν είναι αυτά τα οποία διαβάζω στις εφημερίδες, 1,5 δισ. ευρώ ή 4 δισ. ευρώ ή 7 δισ. ευρώ με διάφορες υπερβολές που γίνονται, χωρίς να αντιλαμβάνονται το πώς λειτουργεί ο Προϋπολογισμός κατά τη διάρκεια του έτους....πρόκειται περί μύθου» (Υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου, Βουλή των Ελλήνων, 14 Ιουλίου).

Αυτοδιάψευση: Η Κυβέρνηση αποδέχεται πλέον ότι η υστέρηση κατά το 1ο επτάμηνο του τρέχοντος έτους αγγίζει τα 1,3 δισ. ευρώ (Στοιχεία Υπουργείου Οικονομικών).

Επιπροσθέτως, σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μνημονίου για αύξηση των εσόδων το 2010 κατά 13,7% η υστέρηση ήδη για τους πρώτους 7 μήνες αγγίζει τα 2,6 δισ. ευρώ.

Δηλαδή, εκτός όλων των άλλων αρνητικών εξελίξεων, κατά το 1ο επτάμηνο του 2010, η υστέρηση των εσόδων του Δημοσίου έναντι των στόχων είναι σημαντική και διευρυνόμενη.

Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης αισιοδοξεί πλέον για το 2ο εξάμηνο του 2010 έχοντας μεθοδεύσει κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2009, τρίμηνο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, τα δημόσια έσοδα να είναι αισθητά χαμηλά.

Κατά το τρίμηνο αυτό σημειώθηκαν τα 2/3 της συνολικής υστέρησης του 2009.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2009 αποδεικνύεται πως το  τρίμηνο (Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2009) της Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού μειώθηκαν κατά 13,3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008 ενώ κατά το εννεάμηνο ( Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2009) της Κυβέρνησης της Ν.Δ. τα έσοδα του τακτικού Προϋπολογισμού παρουσίασαν υστέρηση μόλις κατά 3,2% σε σχέση με το πρώτο εννεάμηνο του 2008.

Συνεπώς, η Κυβέρνηση μπορεί να αισιοδοξεί ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους θα τα καταφέρει καλύτερα σε σχέση με πέρυσι αφού φρόντισε να «κατασκευάσει» χαμηλή βάση σύγκρισης και να διαμορφώσει τις συνθήκες προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης.

Όμως, με «τερτίπια» δεν αντιμετωπίζεται η βαθιά και παρατεταμένη οικονομική κρίση.

Απαιτείται αλλαγή πορείας.

Λύση στο πρόβλημα δεν δίνει ούτε ο παλαιός «τρίτος δρόμος προς το σοσιαλισμό» που μας οδήγησε στα αδιέξοδα ούτε φυσικά και ο νέος «τέταρτος δρόμος προς το σοσιαλισμό του μνημονίου» του κ. Παπανδρέου.

Λύση δίνει η στρατηγική και το μίγμα των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας ».

Χρήστος Σταϊκούρας, Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας,

ΣΧΟΛΙΑ

 1. salmonellas avatar
  salmonellas 18/08/2010 15:45:53

  Μπορει να τα εχει κανει ποιδο ο Παπακωνσταντινου, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ο Σταικουρας και οι περι αυτον δικαιουνται να βγαλουν εστω ενα κιχ. Σκασμος λοιπον κυριοι και απο τα δυο κομματα, συντομα θα πατε εκει που διακαιουστε, δηλαδη στα σκουπιδια της ιστοριας. Αν μαλιστα ειστε και θρασεις, μπορει να φατε στη μουρη και κανενα γιαουρτι.

  • Χρήστος avatar
   Χρήστος @ salmonellas 18/08/2010 16:03:03

   δε δικαιούται να μιλάει η ΝΔ; και τότε ποιος είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης; και λίγα λέει. τα γιαούρτια πρέπει να τα φάνε όχι τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ άλλα όλοι αυτοι που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ τον οκτώβρη. Αυτά τα φυτά πίστεψαν τον γαπ που τους είπε λεφτά υπάρχουν παρόλο που βρισκόμασταν σε περίοδο παγκόσμιας κρίσης όπου ΟΛΕΣ οι χώρες του κοσμου έκαναν περικοπές.

   • Minnie avatar
    Minnie @ Χρήστος 18/08/2010 16:11:10

    Τα γιαουρτια πρεπει να τα φανε ΟΛΟΙ οσοι μας ταισαν φουμαρα απο την μεταπολιτευση και μετα.
    Ειτε κυβερνησαν ειτε οχι, ειτε εκλεψαν ειτε οχι.
    Ηξεραν και δεν μιλαγαν? Ειναι εξ'ισου υπολογοι.

   • Χρήστος avatar
    Χρήστος @ Χρήστος 18/08/2010 16:28:57

    κι εμείς τι κάναμε; ψηφίζαμε όποιον μας έταζε πιο πολλά, λαδώναμε την εφορία, χτίζαμε αυθαίρετα, βαζαμε μέσο για καλή μετάθεση, σβήναμε τις κλήσεις της τροχαίας και όνειρο μας είχε γινει να μπούμε στο δημόσιο για να καθόμαστε και να πληρονόμαστε. δε ζητούσαμε τόσα χρόνια από αυτούς που ψηφίζαμε να φτιάξουν τη χώρα ώστε να ωφεληθούμε κι εμείς. τους ζητούσαμε να ευνοήσουν εμάς εις βάρος των υπολοίπων και εις βάρος της χώρας. αυτό ζητούσαμε και αυτό μας έδιναν οι πολιτικοί τόσα χρόνια. απλά τώρα ήρθε ο λογαριασμός των πράξεών μας και προσπαθούμε να ρίξουμε αλλού τις ευθύνες.

 2. Νασος avatar
  Νασος 18/08/2010 16:57:48

  Βλέπω ότι το ΠΑΣΟΚ αντεπιτίθεται.
  Κρίνουν βέβαια εξ' ιδίων τα αλλότρια....
  Κοντός ψαλμός αλληλούια οι ΕΚΛΟΓΕΣ ειναι μια ανάσα!!!!!

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ Νασος 18/08/2010 17:50:27

   Μετά τις εκλογές θα τους κοπεί η…..ανάσα.
   Προβλέπω μεγάλη ζήτηση σε συσκευές οξυγόνου….

 3. salmonellas avatar
  salmonellas 18/08/2010 17:21:49

  Ηρεμα παιδια, το μικρο σεμιναριο για τις βλαβερες συνεπειες του δικομματισμου τελειωσε. Μην ξεχνατε οτι αυτο το συστημα δουλευει μεσα απο τα ταπεινοτερα ενστικτα του ψηφοφορου και κυριως με την ατιμωρησια των προηγουμενων απο τον επομενο. Οπλα για αυτη την κατασταση αυτα που σωστα γραφει ο Χρηστος. Ομως, για οσους καταλαβαινουν, μονο ετσι χειραγωγειται η πολιτικη ιστορια ενος ολοκληρου εθνους συνεχως και αδιαλλειπτως για πολλες δεκαετιες. Για πρωτη φορα αρχιζω να εχω ελπιδες οτι ο Ελληνας θα παει πιο πονηρεμενος στην καλπη, εχοντας καταλαβει τα χαλια που εχει οδηγηθει, αλλα και την ασυνειδησια των βουλευτων που ορκιστηκαν πιστη στον Ελληνικο λαο ενω τον πουλανε στα ισια για λογους βιοπορισμου.

 4. ένας Άμλετ avatar
  ένας Άμλετ 18/08/2010 17:28:35

  Ήρεμα, ήρεμα…Μη μαλώνετε!!!!!
  Άλλωστε τη λύση για τα οικονομικά την έχει η παλαί ποτέ «πεφωτισμένη» «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»…: Η νόμιμη «πώληση (του χασίς) θα μπορούσε να αποφέρει μέχρι και κέρδη στα δημόσια ταμεία αν για παράδειγμα επιβαλλόταν ΦΠΑ επί των πωλήσεων».
  Αυτά, η εφημερίδα τα λέει σοβαρά…
  Απορώ, πάντως, πώς δεν το σκέφτηκε μόνος του αυτό ο «Παραλίας». Σε κάτι τέτοια είναι σα’ί’νι

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ένας Άμλετ 18/08/2010 17:39:33

   Το βαπόρι απ' την Περσία πιάστηκε στη Φαληρία,
   ή
   Ζούλα σε μία βάρκα μπήκα
   Και στη σπηλιά του Δράκου βγήκα
   Βλέπω τρεις μαστουρωμένους
   Και στην άμμο ξαπλωμένους

   • ένας Άμλετ avatar
    ένας Άμλετ @ Ο Θείος 18/08/2010 17:45:05

    Άψογος θείο!

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 18/08/2010 18:13:07

    Άν μιλάμε για χασίσια, ο Περαίας και περίχωρα φημιζόταν πάντα για το υψηλό επίπεδο των καταναλωτών του.
    Αλλά τα Τρίκαλα για την εκλεκτή παραγωγή.

 5. jacobr avatar
  jacobr 19/08/2010 02:23:56

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ AMLET ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟ...ΟΧΙ ΞΑΝΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ...ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΛΑΒΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΔΩ. ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ Η ΜΑΣΑ....

 6. The Saint avatar
  The Saint 19/08/2010 02:39:06

  Το ΠΑΣΟΚ διανυει την τελευταία του περίοδο ώς κυβέρνηση.. Η απαξίωση που έχει ήδη δεχθεί στη συνείδηση όλων (ακόμη και των ψηφοφόρων του) είναι τεράστια...
  Οταν πέσει, οι εξελίξεις θα είναι τόσο δραματικές γι'αυτό, που δεν θα μπορέσει να ξανασηκωθεί ποτέ... Οτι και αν σημαίνει αυτό

 7. petros avatar
  petros 19/08/2010 03:12:20

  Το θέμα είναι ότι ετοιμάζουνται πυρετωδώς για νέα μέτρα,κάνοντας χρήση των αποτελεσμάτων των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
  Είμαι σίγουρος ότι διαπλεκόμενα ΜΜΕ θα αθροίσουν ποσοστά ΠΑΣΟΚ,ΛΑΟΣ, Ντόρας και Δημοκρατικής Αριστεράς, θα αθροίσουν τους δημάρχους, περιφερειάρχες τους ( ακόμα και δήθεν ανεξάρτητους ) για να πουν ότι ο Ελληνικός λαός εγκρίνει το ΔΝΤ, το μνημόνιο, τα νέα μέτρα και θέλει πλήρη εφαρμογή του, άρα νέα μέτρα, αύξηση ΦΠΑ, νέα μείωση μισθών και συντάξεων, νέοι φόροι σε καύσιμα, ακίνητα, σκληρότερο πόθεν έσχες για τα μεσαία στρώματα- ελαστικότερο για τα άνω των 80.000 ευρώ,απολύσεις, ανεργία, κλείσιμο καταστημάτων και μύρια όσα.

  Οι εκλογές, δημοτικές και περιφερειακές, δεν έχουν σχέση με πρόσωπα, αφού δεν θα δώσουν χρήματα για να λειτουργήσουν σωστά οι νέες περιφέρειες και οι δήμοι. Άρα, το πρόβλημα είναι να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης του ΔΝΤ στον α' και β' γύρο ( η αποχή, το λευκό και το άκυρο διευκολύνουν την προπαγάνδα τους ). Η λύση είναι μια : αντιμνημονικό κόμμα στο α' γύρο, αντιμνημονικό κόμμα και στο β' γύρο, ακόμα και αν δεν συμφωνώ ιδεολογικά με αυτό, ακόμα και αν το πρόσωπο του υποψήφιου δημάρχου ή περιφερειάρχη δεν μου αρέσει. Όταν θα βλέπουμε τα παιδιά μας άνεργα, όταν θα τα βλέπουμε να γίνονται μετανάστες, όταν θα χάνουμε δουλειά, σπίτια, επειδή δεν μπορούμε να καλύψουμε τις δόσεις, γιατί μας έκοψαν τους μισθούς αυτοί που μας έφαγαν τα λεφτά τόσα χρόνια σε Χρηματιστήρια, Ολυμπιακούς αγώνες, ομόλογα, που έχασαν τα λεφτά των ταμείων, των συντάξεων,και κάνουν μπανάκια αμέριμνοι στα νησιά του Αιγαίου ( όταν οι μισοίΈλληνες δεν πήγαν φέτος διακοπές )ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, αν δεν τους δώσουμε τη χαριστική βολή σε κάθε κάλπη που θα υπάρχει από δω και πέρα.

  • Άργος avatar
   Άργος @ petros 19/08/2010 07:07:27

   "Το θέμα είναι ότι.." Το ίδιο πιστεύω κι εγώ.

   "...νέα μέτρα, αύξηση ΦΠΑ, νέα μείωση μισθών και συντάξεων, νέοι φόροι σε καύσιμα, ακίνητα, σκληρότερο πόθεν έσχες για τα μεσαία στρώματα- ελαστικότερο για τα άνω των 80.000 ευρώ,απολύσεις, ανεργία, κλείσιμο καταστημάτων..." Την ίδια εικόνα βλέπω κι εγώ.
   ------------------------------
   "...Η λύση είναι μια : αντιμνημονικό κόμμα στο α’ γύρο, αντιμνημονικό κόμμα και στο β’ γύρο, ακόμα και αν δεν συμφωνώ ιδεολογικά με αυτό, ακόμα και αν το πρόσωπο του υποψήφιου δημάρχου ή περιφερειάρχη δεν μου αρέσει..." Δηλαδή, υποστηρίζεις ότι υπάρχουν πρόσωπα __πολιτικά__ και κόμματα που είναι εναντίον του μνημονίου; Δεν ρωτώ τι δηλώνουν, λέω τι πράττουν, έτσι;

   Ρωτώ γιατί κι εγώ νόμιζα ότι υπάρχουν, μέχρι πριν λίγο καιρό (όταν επανειλημμένα καλούσα σε δράση όργανα και σωματεία κι εκείνοι με επιχειρήματα παραλογισμού και συχνά τόσο απλουστευμένα ώστε να καταντούν ειρωνεία και προσβολή της νοημοσύνης μας, εκτελούσαν στρατευμένα εντολές μη-δράσης, μη-πολιτικής πρότασης, μη-πράξης ως κόμματα και πολιτικά πρόσωπα, τολμώ πια να διαπιστώνω).

   Πέτρο, δυστυχώς ούτε χωρίς εκπαίδευση, ούτε πολύ νέος σε ηλικία τυγχάνω. Αδελφέ... πώς ελπίζεις;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.