28/04/2013 22:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Mειωμένο χαράτσι ή και καθόλου για οικογένειες που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας

Το πράσινο φως για μειωμένο χαράτσι ή και καθόλου καταβολή του για οικογένειες που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, ανακοίνωσε ο Γ. Στουρνάρας στη Βουλή. Ουσιαστικά στο πολυνομοσχέδιο εντάσσεται ρύθμιση η οποία προβλέπει ότι θα μπορούν να ρυθμιστούν ο αριθμός των δόσεων και το ύψος της οφειλής, «ώστε τα υπόχρεα πρόσωπα να μπορούν να ανταποκριθούν στην καταβολή του, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η διαβίωση των ιδίων, ή των προσώπων που συνοικούν με αυτούς και τους βαρύνουν φορολογικά».

Δηλαδή θα είναι περισσότερες οι δόσεις για τους οικονομικά ασθενείς. Όχι όμως για όλους καθώς προβλέπεται ότι πολλοί φτωχοί δε θα πληρώσουν καθόλου φόρο ακινήτων. Θα υπάρξει η δυνατότητα μειωμένου φόρους ή ακόμη και ολοκληρωτικής απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων.

Η κυβέρνηση δέχθηκε τις προτάσεις που έκαναν τα άλλα κόμματα, ωστόσο, έπρεπε η διάταξη να πάρει το πράσινο φως και από την τρόικα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τόμσεν και οι υπόλοιποι με τους οποίους είχε επικοινωνία ο κ. Στουρνάρας, δεν δέχθηκαν τη ρύθμιση, αλλά τελικά υποχώρησαν κι έτσι δίνεται μια ευκαιρία σε ανθρώπους οικονομικά αδύναμους να έχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 28/04/2013 22:23:49

  Αυτά είναι γελοιότητες. Υπάρχουν άνθρωποι που αυτή τη στιγμή πρέπει για απρόσοδα ακίνητα να δίνουν όλη τη σύνταξή τους για χαράτσια.
  Αυτοί είναι πάνω ή κάτω από το όριο της φτώχειας;

 2. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 28/04/2013 22:39:18

  Δέν ντρέπονται νά τό συζητοῦν κιόλας γιά μειωμένο χαράτσι σέ οἰκογένειες πού ζοῦν κάτω ἀπό τό ὄριο τῆς φτώχειας;Δηλαδή ὀφείλουμε τεράστια εὐγνωμοσύνη στόν Τόμσεν,πού ἐνῶ στήν ἀρχή εἶναι ἀνένδοτος,στό τέλος ἀπό τήν πολλή φιλανθρωπία του πάντα ὑποχωρεῖ...

 3. Nick63 avatar
  Nick63 28/04/2013 22:52:48

  Ντροπή και μόνο οικογένειες με εισόδημα 350 - 400 ευρώ, να πληρώνουν χαράτσι...

 4. δημης avatar
  δημης 28/04/2013 23:53:25

  " Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τόμσεν και οι υπόλοιποι με τους οποίους είχε επικοινωνία ο κ. Στουρνάρας, δεν δέχθηκαν τη ρύθμιση, αλλά τελικά υποχώρησαν κι έτσι δίνεται μια ευκαιρία σε ανθρώπους οικονομικά αδύναμους να έχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης."
  ΒΡΥΧΗΘΗΚΕ Ο ΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.