Mήπως κάποιοι θέλουν τη ΝΔ μικρή και ελεγχόμενη;
24/09/2015 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Mήπως κάποιοι θέλουν τη ΝΔ μικρή και ελεγχόμενη;

Ξυπνήστε κύριοι της Συγγρού διαφορετικά προβλέπουμε ότι ο Τσίπρας θα πιάσει μόνιμο στασίδι στο Μαξίμου

Η υπόθεση της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία δεν είναι κάτι απλό. Δεν είναι μια διαδικασία που είναι σε εξέλιξη, είναι ομαλή και δεν υπάρχουν προβλήματα, έριδες, παρασκήνιο και… ποντίκια που ροκανίζουν το τελευταίο κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται το κόμμα.

Οι τάσεις, οι οικογένειες, οι παρείσακτοι και οι αργόσχολοι που χώνονται παντού είναι αρκετοί. Ορισμένοι από αυτούς μάλιστα «πληρώνουν» και συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, sites κυρίως, για να κάνουν το παιχνίδι τους ή… lobbying όπως το λέει η αγορά.

Ο ένας βρίζει στελέχη για να τους αποδομήσει και να μη βάλουν υποψηφιότητα. Ακόμη κι αν είναι ικανότατοι, μπαίνουν στο στόχαστρο από τους απέναντι.

Ο άλλος διαρρέει ονόματα υποψηφίων που είναι έτοιμοι να αναλάβουν το βάρος της ηγεσίας. Πότε κατεβαίνει ο Τσιτζικώστας από τη Θεσσαλονίκη, πότε η Όλγα το σκέφτεται και… προβληματίζεται για την εικόνα του κόμματος. Πότε ο Δένδιας ξύνει τη γυμνή κεφαλή του για να δει τι θα κάνει.

Μέχρι και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τους πήρε χαμπάρι και δηλώνει κι αυτός παρών για την ηγεσία του κόμματος. Για να μην πούμε ότι ο απίθανος Τατούλης έσπευσε να πάρει θέση αμέσως. O δε Κυριάκος Μητσοτάκης έτρεξε να προλάβει την Ντόρα. Σκοτώνονται και στο Μητσοτακέικο για την «γαλάζια» πολυκατοικία. Άλλος τη θέλει ψιλή κυριότητα κι άλλος να παίρνει και τα νοίκια, να παίρνει και τα κλειδιά.

Από την άλλη δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο κάτοικος Ραφήνας είναι ανήσυχος ή εκφράζεται μέσω πηγών του για τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο. Για να μην πούμε για τον Αντώναρο. Αυτός είναι μια κατηγορία μόνος του… σε ότι αφορά την πολιτική αρλούμπα που κυκλοφορεί.

Το τέλος είναι και το καλύτερο. Περιμένουν, λέει, να έρθει ο Βαγγέλας από τις Βρυξέλλες για να εκδηλώσει τις προθέσεις του για το αν θα βάλει υποψηφιότητα ή όχι.

Και όλα αυτά σε ένα γενικότερο σκηνικό που λέει ότι οι Καραμανλικοί συγκρούονται με τους Μητσοτακικούς, οι κεντρώοι με τους πιο δεξιούς, οι πιο δεξιοί με τους…αριστερούς της ΝΔ και πάει λέγοντας.

Γενικώς μπάχαλο και μια εσωστρέφεια άνευ προηγουμένου. Δικαιολογημένη όμως αφού ο μεγάλος ηγέτης λείπει αυτή τη στιγμή από τη ΝΔ και ο Τσίπρας τους έχει πάρει και τα σώβρακα.

Μαθαίνουμε διάφορα σενάρια. Όπως π.χ. ότι η υπόθεση είναι στημένη και θα εκλεγεί ο Μεϊμαράκης εφόσον θελήσει. Το άλλο λέει ότι όλος ο μηχανισμός, μαζί με συγκεκριμένα συμφέροντα, εργάζονται υπογείως για να γίνει ο Κυριάκος πρόεδρος. Πουλάει το «νέος» ή το «δεξιός Τσίπρας» και αίφνης όλοι έχουν αμνησία για το ότι η ταυτότητα γράφει «Μητσοτάκης» κι ότι κάτι λεμονοστίφτες απειλούν να ξαναβγούν στην επιφάνεια.

Έχουν πλάκα βέβαια και όσοι «συστήνουν» ως ικανό τον Κώστα Καραμανλή… τον άλλο, τον νέο ή ακόμη και τον Κώστα Μπακογιάννη. Είπαμε, παιχνίδια εξουσίας.

Η ουσία είναι ότι η ΝΔ δεν έχει καιρό για τέτοια. Αν δεν ανασυγκροτηθεί σύντομα, αν δεν πατήσει γερά στα πόδια της, αν δεν βρει το ιδεολογικό της προφίλ, τότε χάθηκε. Και θα διαλυθεί σαν το ΠΑΣΟΚ, παρακαλώντας σε 1-2 χρόνια για ποσοστά της τάξης του 5% - 6%.

Η ΝΔ λοιπόν καθώς δεν έχει ηγέτη, αφού ο τελευταίος ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, πρέπει να αλλάξει τα πάντα και στη συνέχεια να «δημιουργήσει» έναν ηγέτη. Αν δεν το κάνει η φθορά θα έρθει πιο γρήγορα κι από το άλμα, που έλεγε και ο Ελύτης.

Εντάξει, πάντως, στη ΝΔ δεν τους άρεσε ο Σαμαράς. Αμ γιατί δεν βρίσκουν κάποιον ικανό που θα αναλάβει το μαγαζί; Ή μήπως κάποιοι το θέλουν μικρό και ελεγχόμενο;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 24/09/2015 06:35:04

  ῾Ο ΑΣ πρέπει νά πάρη πρωτοβουλίες ἄμεσα πρίν χαθεῖ ὄχι τό κόμμα ἀλλά ἡ Πατρίδα! Διαμερίζοταν τά ἱμάτια μου καί ἐπί τόν ἱματισμό μου ἔβαλον κλῆρον. Πόσο ταιριάζει στήν ῾Ελλάδα, Θεέ μου!

  • Βιεννεζος avatar
   Βιεννεζος @ Φωτεινή 24/09/2015 11:17:29

   Σωστά , αλλά δεν ομιλεί....

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Βιεννεζος 24/09/2015 21:07:56

    Ή θα ομιλήσει τελευταίος και καλύτερος;

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Γεώργιος Τ. 24/09/2015 22:47:24

     ΜΑΚΑΡΙ!!! Σάν ἄλλος ῾Οδυσσέας. . .

 2. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 24/09/2015 09:22:20

  Ο Μειμαράκης δεν θα φτιάξει ένα ανοιχτό κόμμα. Δεν αλλάζουν. Το θέμα είναι όμως πως η φεουδαρχική δομή της πλέον ενοχλεί. Δεν πιστεύω ότι η ΝΔ όπως είναι τώρα μπορεί να αντιμετωπίσει το Τσίπρα. Μήπως χρειάζεται νέα παράταξη που να μη μασά τα λόγια της όπως η μεσαία σούπα του Βαγγέλη;; Το χειρότερο είναι ότι η οικονομική πολιτική της ΝΔ είναι ουσιαστικά το μνημόνιο του Τσίπρα. Θέλω άλλο αφήγημα.

  • ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
   ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. @ ουδέτερος 24/09/2015 09:57:05

   .Εσύ φίλε ουδέτερε θέτεις το πρόβλημα στις σωστές του διαστάσεις αν και στην αντίθετη κατεύθυνση. Το άλλο αφήγημα που θέλεις, σημαίνει ΟΧΙ στο μνημόνιο. Ή αλλοιώς ΝΑι σε ένα μνημόνιο που θα αποκαταστήσει την κατακρεουργημένη μεσαία τάξη, ήτοι τη ραχοκοκκαλιά της Ελληνικής οικονομίας, που όσο θα είναι σπασμένη, ό,σα παραγωγικά μοντέλα κι αν αλλάξει και ό,σους Δ.Υ. κι αν απολύσει, η Ελλάδα χωρίς ραχοκοκκαλιά, θα σέρνεται στα τέσσερα που λέει κι ο Καμμένος. Γίνεται? Ποιά ΝΔ μπορεί να το κάνει αυτό?

   • ουδέτερος avatar
    ουδέτερος @ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. 24/09/2015 11:20:56

    δεν λέω να πάνε δραχμή αλλά χρειάζεται κάτι διαφορετικό ο τόπος από μια απλή εφαρμογή του τρίτου μνημονίου. Το τρίτο μνημόνιο θα προκαλέσει πόνο, και αυτοί που θα πονέσουν δεν θα πάνε στη ΝΔ που έχει ίδια πολιτική με το Τσίπρα. Να βρουν κάποιο άλλο μείγμα. Ο κόσμος θέλει ελπίδα. Αλλιώς θα πάμε στην αυτοδυναμία της αποχής.

    • Vassilis avatar
     Vassilis @ ουδέτερος 25/09/2015 00:59:04

     ΝΔ ιδια πολιτικη με τον Τσιπρα? ... Ωραιος...Ξεχασες πολλα αλλα το καλυτερο ειναι οτι ξεχασες οτι το email Χαρδουβελη ηταν 1.27Δις μετρα.... Κατα τα υπολοιπα Ιδια πολιτικη ΝΔ και Τσιπρας. Το θεμα αποχη....να θυμασαι οτι ισως ολοι αυτοι που εκαναν αποχη, να βρεθουν ξαφνικα κοντρα σε οτι θελει να κανει ο Τσιπρας...Εκει ξεκιναει το Rock...και δεν θα εχει Roll.

   • Naruto avatar
    Naruto @ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. 24/09/2015 11:34:33

    Σιγά να μην απολύσουν Δ.Υ και στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Ν.Δ είναι κρατικολάτρες και αυτή είναι η βασική αιτία της οικονομικής καχεξίας της Ελλάδας . Είναι τέτοια η ροπή προς τον κρατισμό που ακόμα και 300 euro τον μήνα να τους δινει θα κάνουν ουρά για διορισμό . Η Ελλάδα χρειάζεται 150χιλ. Δ.Υ και 100χιλ. ένστολους οι υπόλοιποι διορίστηκαν για την ψήφο .

    • ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
     ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. @ Naruto 24/09/2015 12:53:44

     Πολύ σωστα. Και η κεφαλή των Δ.Υ. είναι οι βουλευτές, που η Ελλάδα χρειάζεται το πού 100 και έχει 300. Οι παρακάτω ακολουθούν αναλογικά, όπως είναι λογικό. Επίσης η Ελλάδα χρειάζεται το πολύ 10 Υπουργούς. Όχι 50. Απο το κεφάλι βρωμάει το ψάρι κι όχι απο την κυρά Ρήνα την ταβερνιάρισσα που δικαίως θέλει κι αυτή αφορολόγητο δικαίωμα όπως οι βουλευτές...Όσο στην Ελλάδα κατ΄εξαίρεσιν απο όλα τα κράτη, οι βουλευτές θα δικαιούνται αφορολόγητο, και οι πολίτες θα το δικαιούνται και με το παραπάνω...

 3. Γιάννης Ο. avatar
  Γιάννης Ο. 24/09/2015 09:31:52

  Ενδεχομένως να υπάρξει μόνο μία σοβαρή υποψηφιότητα, αυτή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο Μεϊμαράκης λοιπόν, θα γίνει και εκλεγμένος από τη βάση, Πρόεδρος της Ν.Δ. Για πόσο χρόνο; Θα το δούμε εν καιρώ, πάντως όχι μακρύ.

 4. Λιψ avatar
  Λιψ 24/09/2015 10:51:19

  Η ΝΔ δεν μπορεί να λέει ότι είμαστε "το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη". Ποιος το θυμάται αυτό πλέον; Είναι σαν καποιος να σου έκανε ένα δώρο πριν 30 χρόνια και να στο υπενθυμίζει συνέχεια. Το μεταναστευτικό δίνει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία στη ΝΔ να γίνει ένα συντηρητικό δημοκρατικό κόμμα, από ένα κόμμα-σούπα. Και επίσης το θέμα της Παιδείας. Στα θέματα της οικονομίας, οι συγκλίσεις με το Κέντρο και την Κεντροαριστερά, αλλά και οι υποχρεώσεις των Μνημονίων, είναι τέτοιες που δεν αφήνουν περιθώρια για παρεκκλίσεις (και ίσως δεν είναι κακό αυτό, μπορεί να εκλογικευθεί το Κράτος στα οικονομικά). Αλλά στην Παιδεία, την ασφάλεια και το μεταναστευτικό, ένα συντηρητικό (δεξιό) δημοκρατικό κόμμα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εκεί είναι το διακύβευμα.

 5. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 24/09/2015 11:20:58

  Στο άγραφο τυπικό της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο...δεξιός ψάλτης αντικαθίσταται από τον αριστερό ψάλτη σε περίπτωση απουσίσς, ασθενείας η αποχώρησης... Προσοχή μην την πάθουμε λοιπόν...

 6. Jim Beam avatar
  Jim Beam 24/09/2015 11:45:47

  Ο Κυριάκος θα τα αλλάξει όλα !

  • Βιεννεζος avatar
   Βιεννεζος @ Jim Beam 24/09/2015 11:53:35

   Θα απολύσει κι από κει κόσμο...

  • Σωκράτης avatar
   Σωκράτης @ Jim Beam 24/09/2015 12:48:45

   Αγαπητέ jim Beam Γλυτώσαμε(;) από την κόρη τώρα κινδυνευουμε (;) από τον γιο και τον εγγονό. Δεν έχουμε καμιά ελπίδα... Κι όλοι εμείς, ως κοινωννία πλέον, δεν αντιδρούμε .. Αν το ποιός από αυτούς θα γίνει αργηγός στη ΝΔ και όχι ποιά Όνειρα και ποιούς Στόχους θέλουμε να εκφράζει η ΝΔ, τότε έχουμε χάσει το παιχίδι και οι καιροί μας έχουν ξεπεράσει Δεν θα ξαναβρούμε τέτοια ευκαιρία οι ΝΔκράτες να τα αλλάξουμε όλα και να ξεφύγουμε από την μιζέρια μας

 7. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 24/09/2015 14:02:39

  Πρέπει άμεσα να συγκροτηθεί από τα κάτω ένα πλειοψηφικό κίνημα βάσης όπως το 09' και να φέρει ξάνα ένα γνήσια λαοπρόβλητο ηγέτη στη παράταξη, στην ουσία μιλώ για την ίδια βουβή πλειοψηφία του 09' που προκάλεσε δεος τότε και διέλυσε τα τζάκια και τους συσχετισμούς. Η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα στη χώρα με ιδεολογική ασυμφωνία οπαδών και στελέχων παραπέμπω σε σχετική εργασία του ΑΠΘ οι ψηφοφόροι της τοποθετούνται στη γνωστή κλιμαμα αριστεράς -δεξίας στο 7,8 και οι βουλευτές της στο 5,5!!!! Για να μη πολυλογώ 1. Α. Σαμαράς (αν θέλει) 2. Μακης Βορίδης 3. Αδωνις . Οι δύο τελευταίοι οι ΜΟΝΟΙ ακομπλεξαριστοι δεξιοι και μη αχαριστοι στον Α.Σ. Αν δεν τραβάνε παιδια, υπάρχει και ομογένεια φουλ απο νεους 35ρηδες πατριωτές αλλά και γνήσια παιδιά από τη Κύπρο πραγματικους Έλληνες. Θελει Τόλμη και προ παντως μην ακουτε κανενα βουλευτη ,στέλεχος και άλλους παρατρεχάμενους

 8. Νικ avatar
  Νικ 24/09/2015 14:19:25

  Αγαπητοί μου, Όταν ο Αντώνης Σαμαράς στις προηγούμενες εκλογές έχασε μόνο 107.000 ψηφοφόρους της ΝΔ και ήταν κυβέρνηση ο Μεϊμαράκης έχασε 200.000 ψηφοφόρους με κυβέρνηση Τσίπρα. Και μετά αναρωτιόμαστε ποιος κάνει για επόμενος πρόεδρος; Μα φυσικά ο Αντώνης!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Νικ 24/09/2015 21:13:41

   Εννοείται αλλά πρέπει να το καταλαβαίνουν όλοι οι πατριώτες. Όχι να κολλάνε σε μούρλιες του Καμμένου και της ΧΑ ότι δήθεν είναι πουλημένος ο Σαμαράς. Ποιος; Ο μόνος που έβαλε να μετρήσουν τα χρέη των ναζί σε Α και Β Παγκόσμιο Πόλεμο απέναντι στην Πατρίδα μας. Και πήρε τα νούμερα που έβγαλε η κυβέρνηση Σαμαρά ο Σύριζα και το παίζουν ότι τα ζήτησαν από τη Μέρκελ χωρίς να έχουν κουνήσει δαχτυλάκι. Ο Σαμαράς το έχει θέσει το θέμα από το 1991 στον τότε υπ. εξ της Γερμανίας.

 9. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 24/09/2015 15:39:01

  Η ΝΔ επικεντρώνεται σε κατανομές εξουσίας μεταξύ ανηψιών και γόνων.

 10. makedon avatar
  makedon 24/09/2015 20:28:15

  Καλησπερα σε ολους και σε ολες.Καποιοι εχουν μετατρεψει την παραταξη σε τσιρκο οπου σπανε πλακα οι συριζαιοι με ολη αυτην την κατασταση διαδοχολογιας.Κριμα που αυτη η παραταξη εχει καταντησει σακος για προπονηση του τσιπρα.Ομως γιατι εδω υπαρχει ενα ομως,υπαρχει καποιος που μπορει να φερει την παραταξη παλι ψηλα.Να της ξαναδωσει την χαμενη της αιγλη και την δυναμικη που ειχε καποτε.Ενα νεο παλικαρι,χωρις καμια μα καμια σχεση με τζακια,βαρωνειες και δουκατα.Με ενα ολοκαινουργιο οικονομικο προγραμμα το οποιο ουτε ανηκει στον κοσμο της φαντασιας οπως πολλων(τσιπρας,δελφινοι ΝΔ κτλ).Ενα προγραμμα που δινει ξεκαθαρα προοπτικη αμεσης οικονομικης ανασυνταξης της πατριδας και κυριως ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ. Ο ιδιωτικος τομεας θα ανασυνταχθει αμεσα και κυριως θα απαλλαγει απο τα τεραστια και κυριως ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ οικονομικα βαρη μεσω της πληρους εφαρμογης μετρων ριζοσπαστικων και καινοτομων καθως και το κλεισιμο μιας μαυρης τρυπας 40 και πλεον χρονων οπως αυτης του δημοσιου τομεα.Δεν φοβομαστε την συγκρουση με τις κρατικοδιαιτες ορδες,ουτε με πασης φυσεως υπογεια συμφεροντα.Η αλλαγη που τοσο πολυ εχει αναγκη η πατριδα βρισκεται στο προσωπο αυτου του παλικαριου.Δυστυχως δεχεται εναν πολεμο μεσω στοχευμενων '''ρεπορταζ''' που δηθεν προβαλλουν τον πονο του δημοσιογραφου για το καλο της παραταξης.Στην πραγματικοτητα προσπαθουν να κλεισουν την πορτα της παραταξης σε οποιονδηποτε δεν δεχεται να προσκυνησει στα τζακια.Η ελπιδα της παραταξης ειναι αυτος ο νεος ανθρωπος.Μην αφησετε την ελπιδα στα χερια συμφεροντολογων και πολιτικων αρουραιων.Και για οσους αναρωτιουνται που βρισκεται και γιατι δεν εμφανιζεται η απαντηση ειναι πως μαζευει δυναμεις.Την ιδια ωρα που οι αλλοι σκοτονωνται μεταξυ τους για την καρεκλα αυτος μαζευει γυρω του ολους αυτους που οι βαρωνιες πεταξαν στην γωνια.Ολοι αυτοι οι απλοι και λαικοι ανθρωποι που ενιωσαν πως πλεον δεν υπηρχε χωρος για αυτους στην παραταξη και ειτε απεχουν συνειδητα απο τις εθνικες εκλογες ειτε μεταπηδησαν σε αλλα κομματα νιωθωντας οργη και κυριως πικρα για την αλαζονεια και την σηψη της παραταξης.Εδω ειναι το μεγαλο ερωτημα....ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΙΚΗ ΔΕΞΙΑ????ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ Η Ν.Δ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΟΛΙΤΗ???ΜΗΠΩΣ ΣΙΩΠΑ ΓΙΑΤΙ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ???ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ,ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ????ΤΕΛΙΚΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ.....ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ.....

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ makedon 24/09/2015 22:54:12

   Γιά ποιό παληκάρι γράφετε;; ῎Εχει ὄνομα ἤ ἀοριστολογεῖτε

  • Naruto avatar
   Naruto @ makedon 25/09/2015 08:14:06

   Και το όνομα αυτού ?

   • ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
    ΜΑΡΤΙΟΣ @ Naruto 25/09/2015 13:48:19

    Τζιτζικώστας.

    • sender avatar
     sender @ ΜΑΡΤΙΟΣ 26/09/2015 00:25:44

     Ποιός είναι αυτός πάλι;

 11. sender avatar
  sender 25/09/2015 15:09:05

  Η συνεχής προεδρολογία και διαδοχολογία εξασθενούν την ΝΔ και το ηθικό των υποστηρικτών της.Δεν γίνεται με κάθε ήττα να αλλάζει ο Πρόεδρός της.Ιλιγγο πάθαμε.Επίτηδες γίνεται;ο άλλος,ανενόχλητος οδηγεί την χώρα σε απίστευτες περιπέτειες.Ο κύριος πυλώνας,η ΝΔ που στηρίζει την χώρα,αποσταθεροποιείται.Ο πατριωτισμός σας,κύριοι,κρίνεται και δοκιμάζεται.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ sender 25/09/2015 18:47:17

   ῎Ας μήν ἔσπρωχναν τόν ΑΣ νά παραιτηθῆ λοιπόν. . .ὅλα θά ἔπαιρναν ἄλλη τροπή μέ τόν ΑΣ ἀκόμα στήν ἡγεσία.

   • sender avatar
    sender @ Φωτεινή 25/09/2015 20:43:41

    Αυτό λέω,Φωτεινή.

 12. Σόλοικος avatar
  Σόλοικος 25/09/2015 23:41:03

  O κ. Τσίπρας βγήκε από τον αριστερό κομματικό σωλήνα νέος, επικοινωνιακά άνετος και άφθαρτος, γιατί ποτέ δεν κυβέρνησε μέχρι να εκλεγεί. Στην πορεία και στο κόμμα του εμφανίσθηκαν έριδες και διαφωνίες, αλλά είτε συγκαλύφτηκαν είτε καρατομήθηκαν στη γένεσή τους. Στη Νέα Δημοκρατία που έχει μακρά πολιτική παράδοση, λογικό είναι να δημιουργηθούν ομάδες και παράκεντρα εξουσίας και θεμιτό είναι κάποιος να επιθυμεί να γίνει αρχηγός της. Δεν είναι λογικό να αφορίζουμε τους άλλους που δεν τους συμπαθούμε, αφού μείναμε ο κύριος κορμός της, που την ακολουθεί εδώ και χρόνια, ενώ οι άλλοι μετεπήδησαν είτε από πικρία, είτε από κούραση και αγανάκτηση είτε και γιατί έπαυσαν οι πολιτικοί της να τους εμπνέουν. Κοινή συνείδηση όλων των Ελλήνων είναι ότι η Ν.Δ. και φρονιμότερη κυβέρνηση είναι και αποτελεσματικότερη και κοινωνικά δικαιότερη και ικανότερη να φέρει την ανάκαμψη. Πλην όμως δεν την θέλουν οι μιντιακοί και οικονομικοί ολιγάρχες, γιατί τους εξυπηρετεί καλύτερα η αριστερή ασάφεια, η ασυδοσία και η καταστροφική εμμονή των αριστεροφρόνων. Ας νοικοκυρευτεί λοιπόν η ίδια η Ν.Δ., να δείχνει στιβαρότητα προς τα έξω και ας αφήσουν την κομματική βάση να ψηφίσει ελεύθερα και ανεπηρέαστα. Όχι ελεεινολογίες και διχαστικά διλήμματα από τώρα. Σε κάθε μάχη υπάρχουν απώλειες, αλλά η ανασύνταξη της πατρίδας προέχει και αυτό μόνο η Ν.Δ. μπορεί να το πετύχει. Άλλωστε η έκφραση διαφορετικών εκτιμήσεων είναι ατιμώρητη, αφού πρωτεύον είναι η ενότητα του κόμματος και η συσπείρωση των ψηφοφόρων της Ν.Δ., με ικανό αρχηγό, με επικοινωνιακά χαρίσματα, ευθύτητα και ιδεολογική καθαρότητα. Οι επικοινωνιολόγοι της δε ας δουν και τους νέους και πως αντιμετωπίζεται απ' αυτούς το κόμμα, γιατί εκεί είναι ο κύριος όγκος της απώλειας των ψηφοφόρων της. Μήπως ταυτίσθηκε με το παλαιό και δεν συγκινεί τους νέους και πως αυτό μπορεί να ξεπερασθεί; Οι νέοι δεν έχουν εμπειρίες του εμφυλίου και στην ευζωΐα τους θέλουν κάτι περισσότερο χειροπιαστό από ένα κόμμα αρχών για να τους συγκινήσει. "Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται", αλλά η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι κορμός της εθνικής ραχοκοκαλιάς της πατρίδας και της αξίζει καλλίτερη τύχη και από εμάς τους ψηφοφόρους της και από όλους τους Έλληνες, που υποκύπτουν στις σειρήνες του ανέξοδου νεοπλουτισμού της αριστερής παραζάλης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.