#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/06/2013 11:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Live your myth δωρεάν τουρισμός: πρόταση προς την Τρόϊκα για τις τουρκικές παραβιάσειςΣτους καιρούς της κρίσης και της λιτότητας πρέπει να σκεπτόμαστε ορθολογικά και συνθετικά. Τα δεδομένα που διαθέτουμε είναι τα ακόλουθα:

α) Πλέον με τις τρέχουσες εξελίξεις, τα τουρκικά πολεμικά πλοία βολτάρουν με πληθωρική πυκνότητα στο Αιγαίο, σχεδόν προς όλους τους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς και σε ολοένα και μικρότερη ακτίνα από τον Πειραιά.

β) Οι μνημονιακές συνθήκες απαγορεύουν κάθε είδους επίδομα διακοπών κλπ. ενώ τα καύσιμα είναι πλέον απλησίαστα, καθιστώντας ολοένα και δυσκολώτερη την άλλοτε μαζική θερινή έξοδο για διακοπές

γ) Το κόμιστρο των ακτοπλοϊκών δρομολογίων καθίσταται ολοένα και πιο απρόσιτο για μια ολοένα και μεγαλύτερη μερίδα συμπολιτών μας.

Συνθέτοντας τα παραπάνω καταλήγουμε στην εξής πρόταση: με ένα μικρό, συμβολικό επιπλέον κόμιστρο, τα τουρκικά πολεμικά πλοία θα μπορούν κατά την –ούτως ή άλλως- παραβίαση των υδάτων μας να παραλαμβάνουν τουρίστες, Έλληνες και ξένους, από τον Πειραιά με προορισμό όλα τα δημοφιλή νησιά (Μύκονο, Σαντορίνη, Νάξο, Δωδεκάνησα, Κρήτη), μετ’ επιστροφής στην επόμενη κατάλληλη παραβίαση. Ένα μέρος από την συμβολική τιμή του εισιτηρίου θα αποδίδεται στην τουρκική φρεγάτα για τα επιπλέον έξοδά της, ένα μέρος θα καλύπτει αθροιστικά τα αναγκαία έξοδα επιφυλακής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και το υπόλοιπο θα αποδίδεται σε ειδικό λογαριασμό ελεγχόμενο από την ΕΚΤ για την αποπληρωμή του ελληνικού δημοσίου χρέους. Τόσο απλά - Live your Myth in Greece! Θα το προτείνει ο αντιμνημονιακός πλέον ΓΑΠ με επερώτηση, μαθαίνω…

Α.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. http://chomatery.blogspot.com avatar
  http://chomatery.blogspot.com 03/06/2013 11:41:59

  μόλις είδε τα επεισόδια ο πλανητάρχης αμέσως απέστειλε πρόσκληση στον έλληνα πρωθυπουργό που είχε σνομπάρει! Σου λέει "κάτσε να ξαναγυρίσω λίγο προς Ελλάδα μεριά, μήπως πάθω τίποτα από την"σταθερή" Τουρκία...."

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ http://chomatery.blogspot.com 03/06/2013 12:48:22

   Μηπως οι ιδιοι τα προκαλεσαν επειδη "αντιμιλησε" ο Ερντογαν σχετικα με τη Γαζα; Οχι τετοια στον πλανηταρχη....

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Ρηνα 03/06/2013 18:15:33

    Πέστα...

 2. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 03/06/2013 12:13:01

  Σοβαρά τώρα ,το Υπουργείο Τουρισμού θα έπρεπε να στείλει ,με τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα, μιά επιστολή στο Τουρκικό Υπουργείο Αμυνης, που να τους λέει πως ,αφου όπως διαπιστώσαμε σας αρέσουν τόσο οι Κυκλάδες και τα άλλα Ελληνικά νησιά ,αν θέλετε είστε ευπρόσδεκτοι να τα επισκέφτεστε κι'ολας και να κάνουν και τουρισμό τα πληρώματά σας!

  Με κάποιους στην Τουρκία να ονειρεύονται "Βαριοπούλες", η αντιμετώπιση των ανατολίτικων ψευτοτσαμπουκάδων με χιούμορ είναι ότι χρειάζεται.

 3. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 03/06/2013 12:18:49

  Αδειανό πουκάμισο η νέα δομή στις Ε.Δ.-http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=367246
  ... Το γεγονός ότι ο μισός και πλέον στόλος των μαχητικών, των μεταφορικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων είναι καθηλωμένος, ότι δύο φρεγάτες δεν μπορούν ταυτόχρονα να κάνουν περιπολία, διότι δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και τα ανταλλάσσουν μεταξύ τους, ότι τα τεθωρακισμένα δεν κάνουν την καθημερινή εκκίνηση για έλεγχο λόγω έλλειψης καυσίμων, ότι διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας δεν πραγματοποιήθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, καταδεικνύει το μέγεθος επηρεασμού των Ενόπλων Δυνάμεων από την κακή οικονομία.

  Το γεγονός ότι η χώρα μας μέσω του πρωθυπουργού της καλεί την Ευρωπαϊκή Ενωση να ανακηρύξει ως ευρωπαϊκή την ελληνική ΑΟΖ και επινοεί τη διασύνδεση των ΑΟΖ Κύπρου, Ελλάδας, Μάλτας ως ευρωπαϊκών, για να επιχειρηματολογήσει επί του θέματος, η αδυναμία μας να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά, όπως στο παρελθόν, τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και καλούμε την Ε.Ε. να υπερασπιστεί τα δικά μας σύνορα ως δικά της, τι άλλο καταδεικνύουν αν όχι αδυναμία κυρίαρχου κράτους να διεκδικήσει; Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι η πολιτική δήλωση «έχουμε εμπιστοσύνη στις Ενοπλες Δυνάμεις» καλύπτει τα κενά; Εχουμε κατανοήσει οι Ελληνες τις δηλώσεις που κάνει τελευταία ο Νταβούτογλου και δεν ακούγεται ούτε ένα ψεύτικο «μολών λαβέ»;

  Κάθε βήμα εκσυγχρονισμού των Ε.Δ. είναι καλοδεχούμενο. Οταν όμως μιλάμε για τις ελληνικές Ε.Δ. που πριν από τέσσερα χρόνια ήταν δακτυλοδεικτούμενες για το επαγγελματικό τους επίπεδο και τη μαχητική τους ικανότητα, πρέπει να είμαστε σεμνοί. Η πρόσφατα διαφημισμένη Νέα Δομή Δυνάμεων πέρασε απαρατήρητη από ειδικούς που παρακολουθούν τις εξελίξεις στις Ε.Δ. ξένων χωρών, ακόμη και ως ανακοίνωση, διότι όλοι γνωρίζουν ότι κλείνοντας πενήντα στρατόπεδα εφεδρείας, όπως αυτά που μετέθετε το ΠΑΣΟΚ τους Νεοδημοκράτες και αντίστροφα, στην Ηπειρο και στη Δυτική Μακεδονία, μετονομάζοντας σχηματισμούς και μειώνοντας τον αριθμό των στρατηγών από δεκαπέντε σε δέκα, δεν λέγεται Νέα Δομή. Λέγεται μείωση λειτουργικών δαπανών. Το ακούσατε, κύριοι των ανακοινώσεων; Νέα Δομή δεν γίνεται με αλλαγή αρχηγών κάθε εξάμηνο, με τους συνταγματάρχες να παραιτούνται για να επιστρέψουν στα χωριά τους διότι δεν μπορούν να ζήσουν με 1.285 ευρώ, με ενοικιασμένα πολεμικά πλοία και με πιλότους που πετούν πέντε ώρες το μήνα.

  Τι προσδίδει στις Ε.Δ. η Νέα Δομή; Είναι Νέα Δομή ή νέες περικοπές για να καλύψουμε την έλλειψη υποστήριξης; Ακόμη δεν ολοκληρώθηκαν τα εξοπλιστικά προγράμματα 1999-2004 και αποφασίστηκε απομείωση δυνάμεων για να γίνουμε πιο ευέλικτοι; Η Νέα Δομή για να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα θέλει οικονομική υποστήριξη. Αν αποσύρω τα μισά μαχητικά αεροσκάφη για να πετάνε τα άλλα μισά, αυτό λέγεται νέα κατάντια.

  Αν ενοικιάσω πολεμικά πλοία για να περιπολώ στο Αιγαίο, αυτό δεν λέγεται περιπολία αλλά κρουαζιέρα. Βέβαια, το κατά πόσο η απόφαση είναι ορθή δεν θα φανεί σε πόλεμο. Θα φαίνεται καθημερινά με τις απαντήσεις που θα δίνουμε στον κάθε Νταβούτογλου και θα φανεί γρήγορα.

  Κυρίαρχο όμως θα παραμένει το ερώτημα: Αποτελεί η ελληνική οικονομία παράγοντα εθνικής ισχύος για να υποστηρίξει και τη Νέα Δομή; Με ποιο ηθικό θα εργαστεί το προσωπικό; Ποια ηγεσία θα εμπνεύσει αυτούς που πηγαίνουν στη μονάδα τους με πολιτικά γιατί δεν έχουν χρήματα για στολές;

  • Ανδρεας45 avatar
   Ανδρεας45 @ Δρόλαπας 04/06/2013 04:36:57

   Μηπως,λεω μηπως,αυτα τα σεναρια με τα ανταλακτικα ειν αι για να κοιμησουμε τους μπουνταλαδες και να νομιζουν οτι ειμαστε ξυπολητοι;

 4. Αθώρ avatar
  Αθώρ 03/06/2013 12:26:51

  Αν για λόγους ασφαλείας δε τα τουρκικά πολεμικά πλοία αδυνατούν να επιβιβάσουν μη στρατιωτικούς, μπορούν να ρυμουλκούν με ανάλογο αντίτιμο Ελληνικά Κρουαζιερόπλοια!! Καλή διάθεση να υπάρχει και στα πλαίσια της καλής γειτονίας, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αγαστής συνεργασίας, όλα γίνονται. Στον επόμενο ανασχηματισμό, μπορούμε να υπουργοποιήσουμε τον μέγα στοχαστή ΓΑΠ στη θέση του Υπουργού Τουρισμού, ο οποίος λόγω εμπειρίας και προϊστορίας στη σύναψη στενών φιλικών σχέσεων με τους Οθωμανούς, οπωσδήποτε θα προσφέρει τα μάλα.... Ο καταλληλότερος!
  'Αλλωστε γιουσουφάκι, γεννιέσαι. Δε γίνεσαι.
  Πρέπει να σκεπτόμαστε πλέον πρωτοποριακά και να παρακάμπτουμε με τόλμη τα ταμπού μας.

 5. Aρχιμήδης avatar
  Aρχιμήδης 03/06/2013 13:15:37

  Πέραν των παληκαρισμών και των "βυθίσατε το Χόρα", αντί να κάνουμε εξωπραγματικές προτέσεις, ας προτείνουμε το ρεαλιστικό και εφικτό, όπως γίνεται με το Αμερικανικό Ναυτικό ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, να ελλιμενίζονται τα πλοία του Τουρκικού ναυτικού σε Ελληνικά λιμάνια και να χορηγείται ελάχιστη άδεια στα πληρώματά τους πχ. μιας εβδομάδος, ωστε να μπορούν οι σύμμαχοι να απολαμβάνουν την πατροπαράδοτη Ελληνική φιλοξενία και την Ελληνοτουρκική φολία και καλή γειτονία. Ετσι κι αλλοιώς και να θέλουμε να εμπλακούμε σε πόλεμο, οι Αμερικανοί, όπως και στα Ιμια, δεν θα μας το επιτρέψουν...

 6. χαρης avatar
  χαρης 03/06/2013 13:55:30

  Με συγχωρείτε αυτές οι καταστάσεις δεν είναι για χαβαλέ είναι πιο σοβαρά τα πράγματα από όσο νομίζετε οι τούρκοι παίρνουν θάρρος και έχουν προχωρήσει ένα στάδιο παραπέρα την κλιμάκωση τους το μόνο που έμεινε είναι να προσγειώσουν κανένα σινούκ στο πεντάγωνο και για να είμαι και ειλικρινής αν κρίνω από τα μέτρα ασφαλείας του πενταγώνου δεν το θεωρώ απίθανο εδώ μπούκαραν δύο φορές οι ναυτεργάτες και δεν άνοιξε μύτη

 7. Αθώρ avatar
  Αθώρ 03/06/2013 15:17:32

  Εμείς οι Έλληνες ως γενναίοι και εκ παραδόσεως μεγαλόψυχοι, ποτέ δεν τα βάζαμε με αδύναμους (ναυτεργάτες). Όποτε όμως προκληθήκαμε από ισχυρούς και αλαζόνες, πάντα απαντήσαμε καταλλήλως. Υπάρχει κάτι που σας κάνει να πιστεύετε οτι το DNA μας έχει υποστεί ανεπανόρθωτη αλλοίωση;;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Αθώρ 03/06/2013 18:16:34

   Σωστό!

 8. Scarface avatar
  Scarface 03/06/2013 16:14:33

  Την επομενη φορα, ενα πυροσβεστικο κανανταιρ φορτωμενο με ροζ μπογια να κανει μια χαμηλη διελευση απο πανω τους και ας γυρισουν ετσι στο ναυσταθμο.

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Scarface 03/06/2013 16:30:43

   ΕΞΟΧΟ! Μακρὰν καλύτερο ἀπὸ τὴν πρόταση τοῦ ἄρθρου!

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ Scarface 03/06/2013 17:30:15

   Nαι αλλά ποιός θα οδηγήσει το κανανταίρ?
   http://www.youtube.com/watch?v=3gkqNvx-RwQ

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ Αρχιμήδης 03/06/2013 20:09:37

    Μην κρίνης εξ ιδίων τα αλλότρια.
    Οι Έλληνες πιλότοι δεν είναι κλανιάριδες!

    • Πέτρος avatar
     Πέτρος @ Σταύρος 03/06/2013 21:14:21

     Πολύ ώρα είχες να μας παρουσιάσεις τον ψυχικό σου πλούτο εσύ. Ας ανοίξουμε τα παράθυρα τώρα, να φύγει η μπόχα σου. Μας λερώνεις! Μαζέψου επί τέλους.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Scarface 03/06/2013 21:44:33

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.