13/12/2008 01:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Leave the kids alone

[youtube M_bvT-DGcWw]

ΣΧΟΛΙΑ

 1. De Profundis avatar
  De Profundis 13/12/2008 01:45:35

  τώρα πάει, αύριο θα κατέβω και γω στους δρόμους...

  με τα χέρια στις τσέπες όμως!

 2. Factorx avatar
  Factorx 13/12/2008 01:49:22

  Για να δεις οτι οι παλιοί ξέρουν καλύτερα απο αγκίτ - προπ

 3. De Profundis avatar
  De Profundis 13/12/2008 01:55:20

  αγκίτ -προπ?

  προτιμώ τούρτα ροδάκινο.

 4. Factorx avatar
  Factorx 13/12/2008 01:56:50

  αγκιτάτσια - προπαγάνδα, για τους μη ειδικούς

 5. De Profundis avatar
  De Profundis 13/12/2008 01:58:45

  grazie!

 6. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 13/12/2008 02:40:08

  Μη βιαστεί κανένας να γράψει οτι το clip των Floyd είναι ανεπίκαιρα υπερβολικό. Δεν ξέρω αν και κατά πόσο άλλαξε κάτι μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια από τότε που τελείωσα το σχολείο αλλά την περίοδο ‘87 – ’95 στο δημοτικό και γυμνάσιο, προσωπικά καταθέτω ότι μπορεί να μην τρώγαμε χαστούκια από τους δασκάλους και καθηγητές, αλλά το πρόγραμμα περιελάμβανε χτυπήματα με ραβδί στην παλάμη, τράβηγμα μαλλιών. Ενίοτε όμως ΚΑΙ χαστούκια.
  Αργότερα στο λύκειο, είχαμε απλώς ειρωνείες, παράλογες αποβολές και συμπεριφορές «θα σας σιδερώσουμε εμείς!», συνήθως από καθηγητές φιλολογίας και ιστορίας.

  Για όποιον παλαιότερο σπεύσει να πει «Εμείς περνούσαμε πολύ χειρότερα από τους δικούς μας μα δεν κάναμε σαν παρλιακά, αλλά αντιθέτως οι δάσκαλοί μας με αυτόν τον τρόπο μας έκαναν ανθρώπους και όχι τα σημερινά μαλακισμένα που είστε εσείς», η απάντησή μου είναι: Τον κακό σου τον καιρό μπάρμπα. Εσυ και οι όμοιοί σου είστε ο λόγος για τον οποίο ποτέ δεν χώνεψα στη χώρα μου το σχολείο ως θεσμό, καταλήγοντας με ένα χαρτί ιδιωτικού ΙΕΚ. Αν κάποιοι συμμαθητές μου είχαν την αναισθησία ή την ικανότητα –κατά περίπτωση- να τα παραβλέψουν όλα αυτά και να καταφέρουν να σπουδάσουν (έστω και αν σήμερα τα χαρτιά που έχουν στερούνται ουσιαστικής αξίας), μαγκιά τους. Εγώ και κάμποσοι άλλοι, δεν μπορέσαμε να ξεπεράσουμε ούτε να καταπιούμε κάποια πράγματα που δημιούργησε ή ανέχτηκε η γενιά σου και εξακολουθείς να υποστηρίζεις.

  Επίσης, ενώ είμαστε στο 2008, παρ’ όλα αυτά, ακούω καμιά φορά από το διπλανό σχολείο στο σπίτι μου τον λυκειάρχη να μιλάει φωνάζοντας στους μαθητές του το πρωί στο μικρόφωνο, και ακούγεται λες και μιλάει ο Χίτλερ.
  Τα βαθύτερα αίτια για τα οποία διάφοροι μπορούν και μανιπουλάρουν μέρος της νεολαίας με τέτοια ευκολία, κάνοντάς την (κακώς και αδίκως) να κάνει εμετό όταν ακούσει για «έθνος», «πατρίδα» και «ιστορία», να τα αναζητήσετε εκεί. Και πολλοί από εσάς, να κοιταχτείτε στον καθρέφτη.

 7. Orestios avatar
  Orestios 13/12/2008 03:13:42

  Ξένε Δάκτυλε
  Δυστυχώς βίωσες στο πετσί σου (σωματικό και ψυχικό) το προϊόν της άθλιας μηχανής μαζικής παραγωγής διδασκάλων και καθηγητών από το πανεπιστήμιο Ελλάς. Κι όλα αυτά για μερικές ψήφους κάπου στα μέσα των 80's. Αλλά και το καθεστώς της επετηρίδας που μαζί με τους παρίες των σχολών αυτών συσσώρευε θυμό και μίσος για όσους υποσχέθηκαν και δεν τήρησαν.
  Κρίμα γιατί ενώ οι γονείς έστελναν τα παιδιά στο σχολείο (να μάθουν), και πλήρωναν το φόρο τους στο κράτος, το ίδιο το κράτος διόριζε άτομα συμπλεγματικά αντί να προστατεύει και να διδάσκει τους νεοσσούς του. Κι ενώ το βιωτικό επίπεδο ανέβαινε η στάθμη του επιπέδου της παρεχόμενης εκπαίδευσης έπεφτε. όχι όμως μόνο αυτή αλλά και η στάθμη της ασφάλειας των μαθητών. Αναρρωτιέμαι τον τρόμο που μπορεί να νοιώθει ένα παιδί όταν ακούει λόγια απειλητικά την στιγμά που η μητέρα του το παρέδιδε στην "μητέρα"-δάσκαλο. Πως να μην νοιώσει ξένο τον χώρο της νέας οικογένειας-σχολείο. Πώς να μην νοιώσει ξένους όλους αυτούς που του υποσχέθηκαν μόρφωση και αντί για αυτήν βίωνε καταπίεση χωρίς κανείς να σταθεί πλάι του, τη στιγμή που μακρυά από την φυσική του μητέρα.
  Αναρρωτιέμαι Ξένιε Δάκτυλε, ΑΝ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ. Οι δάσκαλοι και καθηγητές σου. Εκτός αν το μίσος αυτό μεταλαμπαδεύτηκε σε σένα και όλοι ξαφνικά αποκτήσαν την μορφή του Χίτλερ. Και τότε ξαφνικά μοιάζει να γίνεσαι παρόμοιος μ'αυτούς που κατηγορείς. Έτοιμος να συγκρουστείς, να τους "σιδερώσεις".

 8. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 13/12/2008 03:37:34

  Orestios δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει η προτελευταία σου φράση, αλλά στην τελευταία ίσως και να έχεις δίκιο. Στα μάτια μου κάθε συντηρητική ιδιοσυγκρασία συνανθρώπου μου με αυταρχικό προσανατολισμό, παραπέμπει αυτομάτως σε αυτά τα βιώματα.
  Επίσης για να απαντήσω στο άλλο ερώτημά σου, όχι δεν ήταν όλοι έτσι. Υπήρχαν και σωστοί αλλά κατά βάση, έτσι ήταν τουλάχιστον οι μισοί. Χαίρομαι για τους άλλους μισούς, αλλά δεν θα χειροκροτήσω το αυτονόητο. Από τα εκατοντάδες σχόλια που έχω αραδιάσει σε αυτό το blog, το συγκεκριμένο που έγραψα πριν, συνετάχθη υπό το μεγαλύτερο καθεστώς συναισθηματικής φόρτισης σε σχέση με κάθε άλλο.
  Στο μεταξύ θα αναφέρω δυο περιστατικά χωρίς να επεκταθώ στα υπόλοιπα γιατί θα σπάσω το πληκτρολόγιο στον τοίχο. Και μιλάω μόνο για αυτά που βίωσα εγώ ως παιδική ψυχή, αν πω και για όσα είδα να συμβαίνουν σε άλλους, δεν με φτάνει εγκυκλοπαίδεια. Το πρώτο μου σκαμπίλι το έφαγα στο νηπιαγωγείο. Γιατι? Επειδή δεν ολοκλήρωσα σωστά μια χειροτεχνία και μάλιστα όχι στο 1700, αλλά εν έτη 1986. Τραβηγμένο? Κουφό? Εγκληματικό? ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΓΙΝΕ!
  Στην δευτέρα δημοτικού έφαγα δυνατή ξυλιά όρθιος μπροστά σε όλη την τάξη, επειδή στην ορθογραφία έγραψα το «κρύο» με γιώτα. Να ‘ναι καλά η μαλακισμένη, τώρα το έμαθα. Στην τρίτη δημοτικού κόντεψε να μου ξεριζώσει τη φαβορίτα ένα άλλο μπουμπούκι, επειδή δεν έγραψα αρκετά μεγάλη έκθεση. Ελπίζω να μπαίνει εδώ η σκρόφα, να διαβάζει τα σεντόνια μου μέχρι να πάθει γλαύκωμα. Αν πω και τα υπόλοιπα, εκτός του ότι θα ήταν περιττό και υπερβολικά μελό, θα γεμίσω όλη την οθόνη. Καληνύχτα σε κάποιους (όχι σε εσένα προσωπικά), και καλά κρασιά τον Αύγουστο.

 9. Orestios avatar
  Orestios 13/12/2008 03:58:01

  Ξένε δάκτυλε.
  Το κείμενό σου δονείται τόσο, που μέχρι εδώ φτάνει η δόνηση από το συναίσθημά σου. Είμαι σίγουρος πως ακόμα και σήμερα, κάποιο παιδί στην επικράτεια ένοιωσε ετσι. Κι ας μην το ξέρουμε. Σε τιμά το μοίρασμα των εμπειριών σου με όλους όσους διαβάζουν το blog αυτό. Είμαι σίγουρος πως ήδη νοιώθεις καλύτερα και θα κοιμηθείς πιο ανάλαφρα.

 10. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 13/12/2008 04:16:36

  Orestios πράγματι, σαν να ήταν κάπως ανακουφιστικά αυτά τα δυο μου κείμενα για απόψε. Επίσης, για να μην υπάρξει καμία παρεξήγηση αν κάποιος με διαβάζει για πρώτη φορά εδώ, η περιληπτική μου θέση προσωπικά για όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, βρίσκεται στα χθεσινά σχόλιά μου #67 και #74 επί της ανάρτησης "Ελλάδα, η μήτρα της εξέγερσης". Και τα παραθέτω εκ νέου επειδή υπάρχουν και απάλευτοι, που σε αυτά που είπα ίσως διακρίνουν στάση που πιθανώς χαρακτηρίσουν «μαμή των βανδαλισμών», «συνήγορο των φρικιών» και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.

 11. Orestios avatar
  Orestios 13/12/2008 05:30:43

  Δεν χρειάζετε να φοβάσαι για αυτά που λές. Να φοβάσαι για αυτά που δεν λές.

 12. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 13/12/2008 05:59:11

  «Τα πάντα όλα» λεω. Αν φοβάμαι όμως για κάτι, είναι για πράγματα που διαβάζω, βλέπω και ακούω. Εδώ και χρόνια.

 13. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/12/2008 15:08:51

  Η συμπεριφορά των γονιών μας προς εμάς, και της δικής μας προς τα δικά μας, είναι ο υπ' αριθμόν ένα παράγοντας που καθορίζεi τις προοπτικές μας, τις ανεπάρκειές μας, τα συμπλέγματά μας. Εκεί δεν είναι η πηγή του κάθε προβλήματος, ακόμα και αυτών που είναι δημοφιλή θέματα συζήτησης εδώ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.