#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/07/2011 10:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Le Monde: Υποτιμήστε το Ευρώ για να σωθεί η Ελλάδα !Αναδημοσιεύουμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Γάλλου οικονομολόγου καθηγητού, Jean-Pierre Vesperini, το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Le Monde της 24ης.06.2011. Εκτιμούμε ότι πρόκειται για ένα άρθρο σταθμό- μακράν -το πιο σημαντικό από τα ως τώρα ξένα δημοσιεύματα για την ελληνική κρίση:

Πρώτον, γιατί δημοσιεύτηκε στη Le Monde.

Δεύτερον, γιατί βάζει το πρόβλημα Πανευρωπαϊκά και ρίχνει την Ευθύνη στην Νομισματική Πολιτιή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στους Γερμανούς που την επιβάλλουν και στους Γάλλους που την ανέχονται, παρά το γεγονός ότι βλάπτει το μεγαλύτερο μέρος των κρατών μελών, οδηγεί όλες τις νότιες χώρες σε χρεοκοπία και ωφελεί ΜΟΝΟΝ τους Γερμανούς (και κάποια ελάχιστα κράτη μέλη δίπλα στη Γερμανία).

Τρίτον διότι χαιρετίζει την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του Ελληνικού λαού! από τις στήλες της Le Monde!!!

 

 

 

«Πρέπει να υποτιμηθεί το Ευρώ έναντι του δολαρίου. Είναι η λύση στην κρίση του Ελληνικού χρέους»

 

Εδώ και κάτι παραπάνω από ένα χρόνο, η Ελλάς ήταν στα πρόθυρα της πτώχευσης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα [EKT] επεξεργάσθηκαν ένα σχέδιο το οποίο θα βοηθούσε την χώρα να αποφύγει την πτώχευση. Το σχέδιο αυτό αποτελούνταν από δύο σκέλη: το πρώτο, το οποίο προορίζονταν να καλύψει τις ανάγκες της Ελλάδος σε ρευστό χρήμα και το οποίο συνίστατο σε ένα δάνειο ύψους 110 δις Ευρώ, εκ των οποίων τα 80 δις θα εδίδοντο από τις χώρες της ζώνης του Ευρώ και τα υπόλοιπα 30 δις από το ΔΝΤ. Το δεύτερο σκέλος αποτελείτο από ένα σύνολο δημοσιονομικών μέτρων [αύξηση του ΦΠΑ, μείωση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, πάγωμα συντάξεων κ.τ.λ.]. Αυτό το δεύτερο σκέλος είχε ως στόχο να αποκαταστήσει την δημοσιονομική φερεγγυότητα της Ελλάδος, ούτως ώστε να μπορέσει να βγει και να δανειστεί στην ελεύθερη αγορά.

 

Έναν χρόνο μετά η Ελλάδα ευρίσκεται πάλι στα πρόθυρα της πτωχεύσεως σε μια οικονομική όμως κατάσταση η οποία έχει επιδεινωθεί από την λιτότητα που της έχει επιβληθεί και από την αύξηση του χρέους της. Ενώπιον μιας τέτοιας δραματικής καταστάσεως, τι θα περίμενε κανείς ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ θα πρότειναν στην Ελλάδα; Να ξαναπαιχθεί το ίδιο σενάριο, με το ίδιο σχέδιο σε δύο σκέλη: Πρώτο σκέλος: τα κράτη της ζώνης του Ευρώ καλούνται να διαθέσουν 100 δις στο τραπέζι. Δεύτερο σκέλος: οι Έλληνες καλούνται να σφίξουν και άλλο τις ζώνες τους και να ξεπουλήσουν ένα τμήμα της εθνικής τους κληρονομιάς.

 

Μπορούμε, χωρίς καμία δυσκολία, να προβλέψουμε ότι και αυτό το δεύτερο σχέδιο θα αποτύχει, όπως εξ άλλου απέτυχε και το πρώτο και τούτο γιατί η Ελλάδα δεν έχει καμία οικονομική φερεγγυότητα, καθότι έχει χάσει την ανταγωνιστικότητά της. Η Ελλάδα έχει χάσει την ανταγωνιστικότητά της γιατί το ευρωπαϊκό νόμισμα είναι υπερεκτιμημένο εξ αιτίας της συναλλαγματικής πολιτικής που έχει υιοθετήσει η ΕΚΤ. Βλέπει λοιπόν κανείς ότι το κλειδί του προβλήματος της Ελλάδος δεν ευρίσκεται στις τσέπες των Ευρωπαίων φορολογουμένων, ούτε στις νέες θυσίες στις οποίες καλείται να υποβληθεί ο Ελληνικός λαός, ούτε βέβαια στο ξεπούλημα της εθνικής του κληρονομιάς.

 

Το κλειδί του προβλήματος το κρατά στα χέρια της η ΕΚΤ διότι, με την νομισματική της πολιτική, είναι ο υπεύθυνος, όχι ο μοναδικός αλλά ένας από τους κύριους, της Ελληνικής κρίσεως. Μπορεί λοιπόν, αλλάζοντας την νομισματική της πολιτική να επιλύσει την Ελληνική κρίση και να σώσει το Ευρώ. Η αλλαγή αυτή θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει δύο σκέλη: να θέσει πρώτα τέλος στην υπερτίμηση του Ευρώ, και η ΕΚΤ διαθέτει όλα τα μέσα για να το κάμει αυτό, αρκεί βεβαίως να το θελήσει. Κατόπιν θα πρέπει να επέμβει στις αγορές ελληνικών τίτλων για να μειώσει το ύψος των επιτοκίων του Ελληνικού χρέους.

 

Εδώ επίσης μπορεί να το πράξει εφαρμόζοντας μια πολιτική ανάλογη με αυτήν που εφήρμοσε η Federal Reserve των ΗΠΑ και η Τράπεζα της Αγγλίας [την αποκαλεί ποσοτική χαλάρωση, assouplissement quantitatif]. Η χαλάρωση αυτή θα μεταφερθεί στα ελληνικά επιτόκια και στην συνέχεια στα επιτόκια των άλλων περιφερειακών χωρών (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία). Θα ελάφρυνε έτσι τα δημοσιονομικά βάρη των χωρών αυτών. Μια σημαντική υποτίμηση του Ευρώ θα επέφερε μια σημαντική επιτάχυνση της ανάπτυξης σε όλη την ζώνη του Ευρώ, κάτι που θα είχε ευεργετικά αποτελέσματα και θα αποτελούσε και ένα επιπλέον μέτρο για την μείωση του δημόσιου χρέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

 

Αναμφιβόλως η υποτίμηση του Ευρώ θα οδηγούσε και σε μια αύξηση των τιμών. Η αύξηση όμως αυτή θα ήταν περιορισμένη, δεδομένου του υψηλού ποσοστού ανεργίας . Η Μεγάλη Βρετανία, η οποία υποτίμησε το εθνικό της νόμισμα κατά 20% περίπου έναντι του Ευρώ, από τις αρχές της οικονομικής κρίσεως  [Αύγουστος 2007], καταγράφει μια διαφορά στον πληθωρισμό, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο των χωρών της Ευρωζώνης, κατά 1,6%. Μια ελαφρά επίσης επιτάχυνση του πληθωρισμού θα συνεισφέρει στην μείωση του δημόσιου χρέους.

 

Συνεπώς ο μόνος και ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος να βοηθηθεί η Ελλάδα είναι να οδηγηθεί η ΕΚΤ σε αλλαγή της νομισματικής της πολιτικής. Για να γίνει αυτό θα πρέπει η Γαλλία να αρνηθεί το σχέδιο που προτείνει η ΕΚΤ για την Ελλάδα. Θα πρέπει να αρνηθεί να παράσχει την βοήθειά της σε ένα σχέδιο το οποίο θα οδηγήσει τον Ελληνικό λαό σε μαρασμό και στην αποψίλωση ενός τμήματος της κληρονομιάς του, κάτι που θα υποθηκεύσει τις μελλοντικές του πιθανότητες για έξοδο από την κρίση (αποκατάσταση). Όπως θα πρέπει [η Γαλλία] να σταματήσει να χορηγεί εγγυήσεις για κεφάλαια τα οποία πάνε χαμένα και τα οποία προέρχονται από τα χρήματα που πληρώνουν οι φορολογούμενοι.

 

Με την άρνησή της αυτή η Γαλλία θα θέσει την ΕΚΤ ενώπιον των ευθυνών της: να αλλάξει νομισματική πολιτική για να επιλύσει το πρόβλημα του Ευρωπαϊκού χρέους ή να αποδεχθεί την διάλυση του Ευρώ. Η αλλαγή νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ εξυπηρετεί και τα αντικειμενικά συμφέροντα της Γαλλίας. Οι Γάλλοι Βιομήχανοι γνωρίζουν ότι η σωστή συναλλαγματική ισοτιμία του Ευρώ έναντι του δολαρίου θα πρέπει να είναι  1 Ευρώ=1,15 δολάρια (συν πλην δέκα λεπτά). Η σημερινή συναλλαγματική ισοτιμία του Ευρώ εξυπηρετεί μόνον την Γερμανική οικονομία και τις οικονομίες των χωρών που συνδέονται με αυτήν.

 

Έχει γίνει πλέον αβάσταχτη (αυτή η συναλλαγματική ισοτιμία) για την Γαλλία, αλλά και για την Ιταλία και για όλες τις οικονομίες των χωρών της περιφέρειας. Είναι πλέον καιρός η ΕΚΤ να υιοθετήσει μια νομισματική πολιτική η οποία δεν θα εξυπηρετεί μόνον την Γερμανία και τους συμμάχους της αλλά  η οποία θα είναι στην υπηρεσία όλης της ζώνης του Ευρώ.

 

Όταν ήταν υποψήφιος για την Προεδρία ο Nicolas Sarkozy είχε πει πως η συναλλαγματική ισοτιμία του Ευρώ ήταν πολύ υψηλή και πως η ΕΚΤ όφειλε να την μειώσει. Η ισοτιμία, τότε, ήταν 1 Ευρώ=1,36 δολάρια. Πέντε περίπου χρόνια αργότερα και παρά την κρίση της ζώνης του Ευρώ, η ισοτιμία αυτή αυξήθηκε στο 1,43 δολάρια, αύξηση δηλ. κατά 5%.

 

Κατά την διάρκεια της πενταετούς θητείας του Γάλλου Προέδρου δεν ελήφθη κανένα μέτρο για την μείωση της ισοτιμίας του Ευρώ. Η Ελληνική κρίση δίδει στον Γάλλο Πρόεδρο και στο Γαλλικό Κοινοβούλιο την ευκαιρία να αλλάξει τον ρου της νομισματικής πολιτικής της ζώνης του Ευρώ και να εξυπηρετήσει έτσι τα συμφέροντα της Γαλλίας και της Ελλάδος.

 

Οφείλουμε να χαιρετίσουμε τον Ελληνικό λαό ο οποίος έχει το κουράγιο να επαναστατήσει εναντίον ενός σχεδίου το οποίο οδηγεί σε αδιέξοδο. Ενός σχεδίου το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ θέλουν να του επιβάλλουν.  [Οφείλουμε να χαιρετίσουμε] την θέληση του να παραμείνει ελεύθερος. Οι Έλληνες θα πρέπει να θυμούνται ότι:

«ΟΥΣ ΝΥΝ ΥΜΕΙΣ ΖΗΛΩΣΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΔΑΙΜΟΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ, ΤΟ ΔΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ ΚΡΙΝΑΝΤΕΣ ΜΗ ΠΕΡΙΟΡΑΣΘΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ» [Θουκυδίδης, Επιτάφιος του Περικλέους].

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 29/06/2011 13:15:45

  Εγω θα σας δωσω ενα στοιχειο για να σταθμισετε το αρθρο !

  *Επιτυχημένη εξ όλων των πλευρών θα πρέπει να θεωρηθεί η επίσημη επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού Γουέν Ζιαμπάο στη Γερμανία. Οι εταιρίες των δύο χωρών υπέγραψαν χθες συμφωνίες αξίας 15 δισ. δολαρίων!!!!!, όπως τόνισαν οι δύο ηγέτες στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

  ---- Η μεγαλύτερη συμφωνία θεωρείται αυτή που έλαβε η αεροναυπηγική εταιρία Airbus, με παραγγελίες 62 αεροσκαφών A320s. Ακόμη, όμως, πιο σημαντική θεωρείται η ΔΕΣΜΕΥΣΗ Μέρκελ και Ζιαμπάο να υπάρξει ΑΥΞΗΣΗ της ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΜΕΡΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ώστε να αγγίξει το επίπεδο των 200 δισ. ευρώ !!!!!!!!!!εντός των επόμενων πέντε ετών.........

  Το κολαν ειναι Γερμανικο !!
  Τα κουπια Κινεζικα !!
  Το ποδηλατο Γαλλικο !!
  Οι Καλτσες Ελληνικες !!
  η "Θεια" και η "Γιαγια του Τεννεσι" ειναι πολυεθνικες προσωπικοτητες.
  ο Τιτανικος καργα των Δανειστων !!

  Ειμαστε κυκλωμενοι απο ορδες αξιόπουστων και Πρασινων apparels.

  ΠΠ

  ΥΓ μαθαινω....! οτι τη Δευτερα οι Κινεζοι εκαναν "ενεση"-ΜΟU σε Πειραιως !! αξιας 1δις Ευρω

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 29/06/2011 13:22:13

   Εμπορικο Ισοζυγιο / Γερμανια - Κινα = ενα Ελληνικο ΑΕΠ !....

   Εγω πραξεις δεν ξανακανω !!! χαχαχχαχαααααααααααα

   Να ποιοι ειναι οι Δανειστες του ΑΕΡΑ και οι εισπρακτωρες των ΤΟΚΩΝ ΜΑΣ..

   Θυμιζω οτι οι Γερμανοι ( συμφωνα με Financial Times Deutschland ), θα κερδισει (από το δανεισμό προς την Ελλάδα ) περίπου 10 δις Ευρώ!!!

   Επισης θα βγαλουν αλλα 500 εκ Ευρω απο τις πωλησεις Ομολογων ΜΑΣ σε ΕΜΑΣ !

   Τοσο κοστιζει ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΑΕΡΑΣ! και κανετε αναγωγες στους υπολοιπους Δανειστες !...

   Την δε ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΑΣ οι Γερμανοι την εχουν κανει collateral πισω απο καθε Εμπορικο Ισοζυγιο και Τραπεζικη τους "εκθεση" !!!....

   Χρεωνουν ΑΕΡΑ, Εισπραττουν ΤΟΚΟΥΣ=μετρητα, Πουλανε Γερμανια σε Κινα και καθε Κινα !

   Αυτα... και τα παντα ολα ΕΦΑΡΜΟΣΤΑ !

   ΠΠ

 2. koinos_nous avatar
  koinos_nous 29/06/2011 13:15:58

  Ας πουμε οτι υποτιμαται το ευρω, ε και?
  Θα σωθει η Ελλαδα?
  Αν δεν κουρευτει γουλι το χρεος δεν υπαρχει προοπτικη.

 3. Προφήτης avatar
  Προφήτης 29/06/2011 13:19:31

  Ντροπή να μάς λένε οι ξένοι τι πρέπει να θυμόμαστε.

  Η περίοδος 1981-2004 ήταν το Κατύν για την εθνική ελληνική διανόηση.

  Εκεί παίχθηκε όλο το παιγνίδι.
  Έλληνες ιθαγενείς αγράμματοι, απολίτιστοι και ανελλήνιστοι, που έφθασαν στο σημείο να εκλέξουν πρωθυπουργό έναν ολίγιστο μισέλληνα. Τι περίμεναν;;...

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Προφήτης 29/06/2011 13:27:47

   Προφητη,
   οι ΕΛληνες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΟΥΝ !
   Διαβαζουν στα πεταχτα.. ολα στην ξεπετα !.. θελουν περιληψεις.... για να αποφασισουν.

   Αλλο το κοιταζω, αλλο το βλεπω, αλλο το παρατηρω.

   Αλλο η αναγνωση, αλλο το διαβασμα, και αλλο η μελετη !

   ΠΠ

   ΥΓ. η Μαλβινα ειχε πει . " ο Σημιτης/ΠΑΣΟΚ απο σοσιαλιστικο οραμα σε εξαρτημενη χωρα... η Χώρα μας καταντησε η μουργα των ονειρων μας οταν πεθανε το οραματακι ! "
   respect

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 29/06/2011 14:40:04

    ΠΠ το να διαβάζεις στο μαθαίνει ο εκπαιδευτικό σύστημα, οι δάσκαλοι σου.
    Όταν δεν βοηθήσουν αυτοί, αν είσαι τυχερός, η οικογένειά σου.
    Όταν δεν υπάρχει ούτε οικογενειακό πρόσωπο να βοηθήσει, αλληλούια

 4. pipero avatar
  pipero 29/06/2011 13:27:07

  Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα,
  ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,
  κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα,
  των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
  Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι,
  και Μαμμωνάδες βάρβαροι,και χαύνοι λεβαντίνοι,
  λύκοι ώ κοπάδια οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι κι οι χαροκόποι αδιάντροποι και πόρνη η Ρωμιοσύνη!
  ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΜΑΣ, ο εθνίκός μας ποιητής

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 29/06/2011 13:38:31

  Η στρατηγηκη ειναι απλη.
  Το κεφαλαιο του Δανειου ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ να αποπληθωθει ΠΟΤΕ !
  Ξεκαθαρος σκοπος τους ειναι η "οαραγωγη μετακυλιόμενων τοκων" στο διηνεκες !
  Η Ελλαδα ειναι η Αγελαδα του Τοκου !
  Οι τοκοι εγγραφονται στα προβλεπομενα εσοδα των δανειστων !
  Το κεφαλαιο εγγραφεται ως ΑΠΑΙΤΗΣΗ για τους τυπους... πολιτικους και αλλους !

  Συμπερασμα??? Οταν μιλουν για Ελληνικο Χρεος με μια Χωρα Πτωμα, μιλουν για αξιοποιηση και εγγυηση των ΤΟΚΩΝ οσο τραβαει σε μηκος τοσο καλυτερα !

  Στην πραγρατικοτητα Χρωσταμε τουε Τοκους και οχι το Κεφαλαιο !!
  Το Κεφαλαιο ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ !!!!!! δεν εοχυν λογο !! χαχαχα
  Το ΚΕΦΑΛΑΙΟ ειναι ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ !
  Οι ΤΟΚΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ και θα ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ και αυτο διοτι ειναι ευκολο και σιγουρο οτι θα πληρωνονται !!! τι ειναι ενα 5 στα 100 ? μια τριχα !
  Τι θα προτιμουσατε εαν ειχατε υπερδανεισει/μιζαρισει/υπερτιλομογισει ?
  Να τρεχετε να μαζεψετε το Κεφαλαιο ( το οποιο εχετε αποσβεσει με δουλειες και αναγκαστικες εξαγωγες στον δανειζομενο )
  ή
  να βαλετε τον Δανειζομενο στο εκβιαστικο λουκι ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟΚΟΥΣ και ΝΕΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ηιοα ΠΑΝΤΑ ???
  Οι ΤΟΚΟΙ ειναι ΝΕΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ !! ελεγχωμενα και ελεγξιμα!
  Η Χαρα του Μετόχου ! η Χαρα του μερισματος ! η Χαρα του Balance Sheet.-

  Αυτη η τριχα ειναι ολη η ουσια.. και οποιος μασαει στο Κεφαλαιο του Χρεους ειναι μακακας !! δεν γνωριζει !!

  ΠΠ

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 29/06/2011 14:15:09

   Πέστα να διαφωτιστεί ο κόσμος. Πέστα.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 29/06/2011 14:44:16

   Η χαρά των μπόνους 4μήνου.

   Η χαρά της μετοχικής απόδοσης.

   Η χαρά τού "σού δανείζω ΠΑΛΙ και ξανατοκίζω αυτά που μού δίνεις για να ξεπληρώνεις".

   Δημιουργήσαμε το παράδεισο του τοκογλύφου.
   Να τούς εγκαταστήσουμε εδώ, τουλάχιστον να τούς πουλάμε κάναν καφέ.

 6. ενας παλιος γνωριμος avatar
  ενας παλιος γνωριμος 29/06/2011 13:49:25

  ..ύτε να εκβιάζουν ΠΠ μου!!
  τ'ο δίλημμα πού έπρεπε να θέσει εξ΄αρχής τό Πράσινο "κολλάν" (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ) στήν φράου φόν ΣΤΑΖΙ, ....είναι:

  " ¨η ΠΛΗΘΩΡΙΖΕΙΣ ή ΧΩΡΙΖΕΙΣ"

  Πέρυσι!!!! ούτε χθές!!!
  Πιστόλια και αεροτουρμπίνες και πράσινοι ήλιοι και αέρας τ'ο χάλι τους!!!

  Υ.Γ χαίρομαι πού σε ξαναβρίσκω ακμαίο και αγωνιστικό..
  ό παγωτατζής

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ενας παλιος γνωριμος 29/06/2011 14:37:15

   Εεεπ παγωτατζή πού είσαι;;;
   Καλώς τον!

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ενας παλιος γνωριμος 29/06/2011 14:48:24

   ελααααα
   φερε παγωτα Πλατεια το βραδακι !!
   σε περιμενω !

   This was, is and always be, ΠΟΡΤΑ !

   ΠΠ

 7. ενας παλιος γνωριμος avatar
  ενας παλιος γνωριμος 29/06/2011 15:35:10

  ..δυστυχώς είμαι μακριά..αλλά σας χαίρομαι μέσα στην ψυχή μου
  Προφήτη μου επαγγελματικές δυσκολίες...εξωτερικού!!!

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ενας παλιος γνωριμος 29/06/2011 17:14:16

   Καλά κουράγια και Καλή Δύναμη φίλε παγωτατζή

 8. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 29/06/2011 16:17:41

  Εξαιρετικό άρθρο, αν το δεις από την πλευρά των Γάλλων. Και μου δίνει την αίσθηση ότι, ο Ευρωπαϊσμός ζει, ακόμα, στους επιστήμονες και τους λόγιους, παρά την επέλαση των κερδοσκόπων.
  Εκεί, που μπορεί να ελεγχθεί, είναι ότι υπερεκτιμά την θετική επίπτωση της υποτιμήσεως του Ευρώ στην Ελληνική οικονομία, δεδομένου ότι, το 65% των εξαγωγών μας είναι προς την Ευρωζώνη.
  Και επαναφέρει, συνειρμικά -πλην ξεκάθαρα- το θεμελιώδες θεώρημα της οικονομολογίας: Όταν πάσχει η ανταγωνιστικότητά σου, και δεν έχεις χρόνο ή άλλο τρόπο, υποτιμάς το νόμισμά σου! Κι αν δεν έχεις, το βρίσκεις. Ουσιαστικά, συνιστά, αν δεν μας βοηθήσει ουσιαστικά η Ευροζώνη, να ξανασκεφτούμε την δραχμή, για λογαριασμό μας.

 9. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 29/06/2011 19:23:24

  Το καλύτερο άρθρο που έχω διαβάσει τελευταία για την Ελληνική οικονομική κρίση, κάτι που σοβαροί οικονομολόγοι φωνάζουν εδώ και πάρα πολύ καιρό!

  Θα σας δώσω μερικά ενδεικτικά στοιχεία για τις εξαγωγές των γερμανικών εταιρειών, όπως μου τα έχουν μεταφέρει γερμανοί εκπρόσωποι τους με τους οποίους συνεργάζομαι. Για να καλύψει η γερμανική εταιρεία ρουλεμάν FAG τι ζήτηση σε ρουλεμάν στην Κίνα και Ρωσία κατασκεύασε έξι (6) νέα εργοστάσια στη Γερμανία! Στον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης βρίσκονται και οι περισσότερες γερμανικές εταιρείες μηχανολογικού εξοπλισμού.

  Πρέπει να γίνει κατανοητό με αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης και την αύξηση των εξαγωγών της Γερμανίας προς της χώρες του BRIC, η Γερμανία δεν έχει ανάγκη την Ευρώπη και ίσως ο Γερμανικός εθνικισμός βλέπει μια ευκαιρία για την οικονομική υποδούλωση της Ευρώπης. Είναι τα πάγιο όνειρο τους με το οποίο έχουν δύο φορές αιματοκυλίσει την Ευρώπη. Είναι καιρός οι άλλες χώρες της Ευρώπης να ξυπνήσουν και να δράσουν ενάντια στον νέο γερμανικό ιμπεριαλισμό που οδηγεί στην καταστροφή της Ευρώπης και της χώρας μας.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Κώστας Σταματάκης 02/07/2011 00:19:17

   Είναι γεγονός ότι οι Γερμανοί και η Γερμανία είναι οι απροσάρμοστοι της Ευρώπης. Ακόμη και στις διαπροσωπικές σχέσεις το προβληματικό μέρος είναι οι Γερμανοί.
   Συνεπώς η Ευρώπη θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση χωρίς τους Γερμανούς.

 10. η Dimi avatar
  η Dimi 01/07/2011 10:50:19

  «ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΟΣΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ!»
  Zισκάρ ντ’ Εστέν και αναλυτές της Blackrock ξιφουλκούν κατά της ΕΕ!

  Με αυτούς τους χαρακτηρισμούς κορυφαίοι αναλυτές αλλά και πολιτικές προσωπικότητες του μεγέθους του πρώην Προέδρου της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν μέμφονται τους Ευρωπαίους πολιτικούς ταγούς, αλλά και τους “σοφούς” των διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών για τα όσα απαιτούν από την Ελλάδα (και σε δεύτερο χρόνο από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπεριφέρειας) προκειμένου να τις στηρίξουν στην πρωτοφανή οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν!

  Ο κύριος ντ΄Εστέν, από το βήμα Συνεδρίου στις Βρυξέλλες, δήλωσε ευθέως πως είναι “τρέλα” να ζητάνε οι πιστωτές της Ελλάδας από τη χώρα να πληρώνει τα χρέη της σε ένα σκληρό νόμισμα (ευρώ) την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα μη βιώσιμο βάρος χρέους και έχει υποχρεωθεί σε μεταρρυθμίσεις και περικοπές μισθών, με μια ουσιαστική εσωτερική υποτίμηση και με μια οικονομία που δύσκολα, υπό τις παρούσες συνθήκες, θα σταθεί εκ νέου στα πόδια της στο μέλλον!

  Ως εκ τούτου ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας προτείνει να συσταθεί ένας ανεξάρτητος φορέας που θα αναλάβει τα χρέη της Ελλάδας και εν συνεχεία θα διαπραγματευτεί την αναδιάρθρωση του χρέους με τους ιδιώτες πιστωτές της.

  Θυμίζοντας πως αυτή τη “συνταγή” την είχε χρησιμοποιήσει και η ίδια η Γαλλία το 1930!

  Παραπλήσιες και οι εκτιμήσεις του διευθύνοντα συμβούλου της BlackRock Λάρι Φινκ. Ο οποίος, σε συνέντευξή του στο CNBC, τονίζει πως η κατάσταση στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπεριφέρεια είναι σοβαρή και θα οδηγήσει πιθανότατα σε νέα κρίση.

  Τη χαρακτηρίζει ευθέως “επικίνδυνο μίγμα” και συμπληρώνει πως είναι άδικο να “ζητάμε από χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία να επιβάλουν ένα χαμηλότερο επίπεδο διαβίωσης και την ίδια στιγμή να αποπληρώνουν τα ομόλογα της χρηματοοικονομικής κοινότητας” ...
  πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Οnline 29/6/2011 |18:43

 11. El luchador avatar
  El luchador 01/07/2011 13:18:01

  Pote tha papsete na tautizete tous Germanous ergazomenous - pou tous koboun misthous kai pronoia edw kai 10 xronia kai eksakolouthoun na to kanoun gia tis doseis tou mesoprothesmou - me thn trapezikh parea ths Merkel kai tou Ackermann re...
  kai meta paraponosiaste pou oi BILD kai Focus kanoun to idio.

  • anonymous avatar
   anonymous @ El luchador 02/07/2011 00:21:55

   Εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου. Περικοπές επί 10 χρόνια και μικρούς μισθούς έχουν.

 12. Chris Alexander Zervas avatar
  Chris Alexander Zervas 02/07/2011 15:37:05

  ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΑΝΟΙΓΜΕΝΕΣ ΘΥΡΑΙΣ ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΑΝΑ & ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΥΡΩ... ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΜΕΝΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ -ΚΑΙ ΚΑΛΑ- ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ...ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ, ΑΝ ΟΨΕΠΟΤΕ ΓΙΝΟΤΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΥΡΩ. - ΤΟ ΕΥΡΩ & Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ λόγω των ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ, EMERGENCY PLANS, ΓΥΜΝΩΝ CDS , ΕΛΛΕΙΠΟΥΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ, AΠΛΗΣΤΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΩΝ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΕ ΚΑΖΙΝΟS, ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΚΡΑΤΩΝ, κλπ.,κλπ.,. -AYTO ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ " Ο ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΙΣΟΤΙΜΙΩΝ, ΓΕΝΙΚΑ, ΚΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΟΓΚΟ ΧΡΥΣΟΥ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, ή ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΟΠΩΣ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΤΙ "Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ" ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ "ΑLL THE WAY AROUND" ΗΔΗ EIMAΣTE ΣTO KAI 1...
  ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...ΤΟ ΝΑΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΤΙ, ΚΑΠΟΥ, ΚΑΠΟΤΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΑΡΚΕΤΟ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΡΑΣ!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.