11/12/2008 16:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Le Monde: Ακυβέρνητο καράβι η Ελλάδα

Να και μια σοβαρή ανάλυση στον ξένο Τύπο: Τα επεισόδια που πλήττουν τις μεγάλες ελληνικές πόλεις, κυρίως την Αθήνα, μαρτυρούν τις ανισότητες μιας κοινωνίας που πέρασε μέσα σε λίγα χρόνια από τα Βαλκάνια στην Ευρώπη», παρατηρεί η γαλλική εφημερίδα "Le Monde".

«Ο θάνατος του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν η σπίθα που έγινε φωτιά. Αντιμέτωπη με χιλιάδες νέους να εξεγείρονται πυρπολώντας καταστήματα και αυτοκίνητα και λιθοβολώντας τις αστυνομικές δυνάμεις, το κράτος μοιάζει ανίκανο να επαναφέρει την τάξη...Είναι ανίκανο, διότι εδώ και πολλά χρόνια υπονομεύεται από τις πελατειακές σχέσεις, τη διαφθορά, την ευνοιοκρατία. Η ακαταλληλότητά της κυβέρνησης είχε αποδειχθεί ήδη από το καλοκαίρι του 2007, όταν οι εμπρηστές έκαναν την Πελοπόννησο και την Αττική παρανάλωμα του πυρός...

...Δεν είναι θέμα πολιτικής παράταξης. Από τα ίδια δεινά με τη δεξιά διακατέχεται και το (σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ που βρισκόταν στην εξουσία τη δεκαετία 1980-1990. Δεν μπόρεσε -ή δεν θέλησε- να οικοδομήσει κράτος δικαίου. Τα μεγάλα τζάκια -Καραμανλή, Μητσοτάκη, Παπανδρέου- εναλλάσσονται στην εξουσία για δεκαετίες με τους αυλικούς τους να επωφελούνται από ένα σύστημα οι επιπτώσεις του οποίου πλήττουν μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.

...Μέσα σε 20 χρόνια, η Ελλάδα εκσυγχρονίστηκε με γρήγορους ρυθμούς, χωρίς όμως να απαλλαγεί από τις κακές της συνήθειες. Σήμερα, η χώρα πλήττεται από την οικονομική κρίση. Οι νέοι δυσκολεύονται να βρουν δουλειά. Οι φοιτητές παραμένουν στα πανεπιστήμια και μετά τα 30 για να μην βγουν στην αγορά εργασίας. Οι μισθοί στους κρατικούς οργανισμούς απειλούνται από τις ιδιωτικοποιήσεις. Οι δημόσιοι υπάλληλοι υφίστανται τις συνέπειες από τις περικοπές κόστους.

Η κοινωνική κρίση εξηγεί τις βιαιοπραγίες των τελευταίων ημερών, ωστόσο δεν αποτελεί δικαιολογία...Η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή είναι σε θέση να επαναφέρει την τάξη. Να χτυπήσει, όμως, τις ρίζες των αναταραχών είναι κάτι που υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνάμεις της».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παπαγεωργίου Ε avatar
  Παπαγεωργίου Ε 11/12/2008 16:28:52

  Πολύ καλό! Διαβάστε όμως και το "Αδιέξοδο" από τον Τερζόπουλο Άρη:
  Οι κοινωνίες των ανθρώπων, από τεχνική άποψη αποτελούν ολοκληρωμένα συστήματα. Τα συστήματα που αρρωσταίνουν κάποια στιγμή πεθαίνουν. Για το ελληνικό σύστημα έφτασε η στιγμή της τελικής φάσης.

  Όλο το απόγευμα τα κανάλια δεν σταμάτησαν τις αναμεταδόσεις από το μέτωπο του «πολέμου». Οι ρεπόρτερ αλαφιασμένοι μετέδιδαν τα τελευταία νέα με ελαφρώς τρεμάμενη φωνή. Φωτιές εδώ, φωτιές εκεί, φωτιές και πάρα πέρα. Σε αντίθεση με ότι έχει γίνει στο παρελθόν, σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως στο Παρίσι για παράδειγμα πριν μερικά χρόνια, όπου οι επιθέσεις της βίαιης μάζας γίνονταν στην περιφέρεια, στις υποβαθμισμένες συνοικίες, εδώ οι επιθέσεις γίνονταν στο κέντρο της πόλης, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Χανιά, στη Λάρισα, στην Κοζάνη. Στις βραδινές εκπομπές των καναλιών, οι παρουσιαστές κατά κάποιο τρόπο, ελαφρώς σαστισμένοι προσπαθούσαν, να αντιμετωπίσουν την πρωτόγνωρη κατάσταση. Οι καλεσμένοι τους, απ’ όλο το πολιτικό φάσμα, έδιναν τις απόψεις τους, ο καθ’ ένας βέβαια από τη μεριά του και σύμφωνα με το σχετικό κομματικό όφελος. Των οικιών ημών εμπυπραμένων υμείς άδετε. Το γνωστό ρητό σε όλο του το μεγαλείο. Στο φόντο και με διάφορους τρόπους, οι φωτιές που ξεπηδούσαν, καίγοντας διάφορα κτίρια εδώ κι εκεί. Πάλι καλά. Οι φωτιές θα μπορούσαν να είχαν φτάσει και μέσα στο στούντιο και οι εκπομπές να γίνονται σε πιο ρεαλιστικό φόντο. Από αυτό και μόνο μπορούμε να συμπεράνουμε ότι και αυτή η «επανάσταση», δεν πέτυχε. Για να πω την αλήθεια, όλα αυτά δεν μου έκαναν καμιά εντύπωση. Τα είχα άλλωστε γράψει και από το καλοκαίρι, δεν θυμάμαι τώρα σε ποιο ακριβώς τεύχος του Κλικ, αλλά αν δεν βαριέστε μπορείτε να βρείτε το σχετικό άρθρο με τον τίτλο «Η Εξέγερση». Θα συνέβαινε . Ήταν νομοτελειακό. Τα μηνύματα είχαν εξ άλλου αρχίσει να έρχονται από καιρό. Όχι εδώ και μήνες. Εδώ και χρόνια. Η ελληνική κοινωνία είναι εξ άλλου άρρωστη εδώ και πολλά χρόνια. Η πτώση της χούντας το 1974, θα μπορούσε να είχε αποτελέσει, μια καλή ευκαιρία, για να φτιαχτεί μια σύγχρονη και λογική Ελλάδα. Αλλά δυστυχώς όπως απέδειξε η πραγματικότητα, αυτό δεν ήταν δυνατόν. Τα τραύματα του Εμφυλίου ήταν προφανώς τόσο βαθιά, που η ελληνική κοινωνία, άρχισε να αναπτύσσει σχιζοφρενικές τάσεις, από την αρχή της Μεταπολίτευσης. Το είχε πει άλλωστε πολύ πετυχημένα και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, με εκείνο το αμίμητο «η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο». Λίγο νωρίτερα, με την έλευση του Πασόκ στην εξουσία, η Ελλάδα είχε μια ακόμη ευκαιρία να βρει το δρόμο της. Δυστυχώς το άρωμα του χρήματος, ήταν πολύ δυνατό. Η Ελλάδα μπήκε στην τελική φάση της αρρώστιας της με τη μεγάλή ληστεία στο Χρηματιστήριο, μια ταφόπλακα στη λαϊκή αποταμίευση, από την οποία δεν μπόρεσε ποτέ να ξεφύγει. Η τωρινή συγκυρία, με την παγκόσμια συγκυρία να πιέζει ακόμη περισσότερο τα λαϊκά στρώματα, δημιουργεί αφόρητες πιέσεις. Συγχρόνως το οικονομικό κατεστημένο, που ρυθμίζει τα πράγματα εδώ και χρόνια και ελέγχει τα πάντα, μέσα σ’ ένα καθεστώς πρωτοφανούς ατιμωρησίας, κάνει τα πράγματα ακόμη πιο εκρηκτικά.

  Δυστυχώς και αυτή η ανάφλεξη δεν έχει στόχο. Εκτός από αυτό είναι και τρομερά καθυστερημένη. Αυτά τα πράγματα πιάνουν τόπο, μόνο όταν γίνονται στην ώρα τους. Τώρα είναι πολύ αργά. Και ολόκληρη την Ελλάδα να κάψουν δεν πρόκειται να αλλάξουν και πολλά πράγματα. Δυστυχώς, στη ζωή τα πράγματα έχουν κόστος. Και αποτελεί μια από τις όχι και τόσο σπάνιες περιπτώσεις που μια κοινωνία είναι συνολικά υπεύθυνη για τα χάλια της. Σ’ αυτό το στάδιο της αρρώστιας της η Ελλάδα απλώς κανιβαλίζει το εαυτό της. Αλλά δεν είναι και τίποτα καινούργιο. Σύμφωνα με τον πάντα επίκαιρο αρχαίο ελληνικό μύθο και ο Κρόνος έτρωγε τα παιδιά του. Ώσπου ήρθε στο τέλος ο μικρός γιός του ο Δίας και τον «έφαγε» κι αυτόν.

  Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Η ελληνική κοινωνία είναι θύμα ενός πολυμορφικού κατεστημένου, που δημιούργησε μόνη της και που εξακολουθεί να το τροφοδοτεί. Στη δύσκολη εποχή που έρχεται, κρατήστε δυνάμεις και κοιτάξτε να τα βγάλετε πέρα μόνοι σας, γιατί κανείς δεν νοιάζεται για σας. Απλώς κοιτάξτε να βρείτε τη δική σας μικρή λύση, από το μεγάλο Αδιέξοδο.

 2. iraklio web radio avatar
  iraklio web radio 11/12/2008 16:34:21

  Έχω δύο γιους που πηγαίνουν στην Ε δημοτικού και που τις τελευταίες μέρες
  ήρθαν να με ρωτήσουν με μάτια γουρλωμένα από την έκπληξη και την απορία, αν είχα μάθει ότι κάτι αστυνομικοί σκότωσαν ένα παιδί.... «Τι βλάκες!» είπαν.

  Με ρώτησαν γιατί ένας μεγάλος σκοτώνει ένα παιδί.

  Με ρώτησαν πώς νοιώθουν τώρα η μαμά και ο μπαμπάς του παιδιού.

  Με ρώτησαν τι έκανε το παιδί και το σκότωσαν.

  Με ρώτησαν τι σημαίνει «Εξάρχεια».

  Με ρώτησαν τι σημαίνει «γκέτο».

  Με ρώτησαν αν είναι κακό να πηγαίνει στα Εξάρχεια όποιος μένει αλλού.

  Με ρώτησαν τι σημαίνει «κουκουλοφόρος».

  Με ρώτησαν τι σημαίνει «αναρχικός».

  Με ρώτησαν τι σημαίνει «πλιάτσικο.»

  Με ρώτησαν τι σημαίνει «εξοστρακισμός»

  Με ρώτησαν τι σημαίνει «περιπολία»

  Με ρώτησαν αν τελικά είναι καλό ή κακό να κάνουν περιπολίες οι αστυνομικοί.

  Με ρώτησαν τι ήταν αυτός ο κόσμος που έβγαινε στους δρόμους και φώναζε.

  Με ρώτησαν γιατί ο κόσμος βγήκε στους δρόμους.

  Με ρώτησαν γιατί ο κόσμος φαίνεται τόσο θυμωμένος.

  Με ρώτησαν γιατί ο κόσμος σπάει τα μαγαζιά .

  Με ρώτησαν γιατί η αστυνομία δεν πιάνει τους κακούς κουκουλοφόρους που σπάνε τα μαγαζιά.

  Με ρώτησαν αν αυτοί που σπάνε τα μαγαζιά και βάζουν τις φωτιές ήταν από μικροί κακά παιδιά ή έγιναν μετά.

  Με ρώτησαν τι σημαίνει «αγανάκτηση»

  Με ρώτησαν τι σημαίνει «παραμέληση ανηλίκου».

  Με ρώτησαν γιατί υπήρχαν άνθρωποι που έμπαιναν στα μαγαζιά που έσπαγαν οι κουκουλοφόροι και έκλεβαν τα πράγματα.

  Με ρώτησαν ποιοι ήταν τελικά αυτοί που έκλεβαν και μήπως έκλεβαν επειδή ήταν φτωχοί .

  Με ρώτησαν γιατί η αστυνομία τα έβαλε με τα παιδιά και τους δασκάλους τους στην πορεία που έκαναν. Γιατί τους έριξαν δακρυγόνα και γιατί ποδοπατήθηκαν μερικά από τα παιδιά.

  Με ρώτησαν γιατί οι αστυνομικοί πυροβολούσαν στον αέρα στα επεισόδια...

  Με ρώτησαν τι θα γινόταν αν εξοστρακίζονταν ξανά οι σφαίρες των αστυνομικών που έριχναν στον αέρα;

  Με ρώτησαν γιατί οι αστυνομικοί δεν το σκέφτονται αυτό.

  Με ρώτησαν ποιος λέει στους αστυνομικούς τι να κάνουν.

  Με ρώτησαν γιατί άλλες φορές οι αστυνομικοί ορμούν με δακρυγόνα κι άλλες φορές μόνο κοιτούν.

  Με ρώτησαν αν οι δυο αστυνομικοί θα μπουν φυλακή.

  Με ρώτησαν αν τελικά όλοι οι αστυνομικοί είναι καλοί ή κακοί άνθρωποι.

  Με ρώτησαν αν ποτέ συναντήσουν αστυνομικό στο δρόμο τον χειμώνα που φοράμε τέτοιες κουκούλες για το χιόνι , τί να κάνουν. Αν θα πρέπει να βγάλουν τα σκουφιά για να μην τους περάσουν για κουκουλοφόρους και τους σέρνουν.

  Με ρώτησαν τι χρειάζεται να έχει τελειώσει κάποιος για να γίνει αστυνομικός.

  Με ρώτησαν γιατί , αφού δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί κακοί , ο κόσμος τους φωνάζει όλους μπάτσους και γουρούνια και δολοφόνους.

  Με ρώτησαν γιατί , αφού δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί κακοί , δεν διώχνουν απλώς τους κακούς για να μην ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο.

  Με ρώτησαν αν πρέπει να λυπηθούμε τους αστυνομικούς που το έκαναν.

  Με ρώτησαν γιατί βγήκε ένας κύριος αστυνομικός και είπε ότι οι αστυνομικοί «πεινούν». Τι σχέση είχε αυτό με το παιδί που σκοτώθηκε.

  Με ρώτησαν αν είναι "εντάξει" και δίκαιο για όλους όσους δεν παίρνουν πολλά λεφτά να μην κάνουν καλά τη δουλειά τους.

  Με ρώτησαν γιατί αφού ο Καραμανλής παίρνει τα πιο πολλά λεφτά όλοι παραπονιούνται ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του.

  Με ρώτησαν ποια ακριβώς είναι η δουλειά του Καραμανλή.

  Με ρώτησαν γιατί ο Καραμανλής δεν κλαίει για το παιδάκι.

  Με ρώτησαν τι είναι η ΝΔ και τι το ΠΑΣΟΚ.

  Με ρώτησαν τι σημαίνει ακριβώς πολιτικό κόμμα.

  Με ρώτησαν γιατί τα κόμματα είναι εχθροί μεταξύ τους.

  Με ρώτησαν πόσα κόμματα υπάρχουν και τι διαφορά έχει το ένα από το άλλο.

  Με ρώτησαν γιατί αφού η Ελλάδα είναι μία χώρα, δεν φροντίζουν όλοι για το καλό της αλλά βγαίνουν στην τηλεόραση και μαλώνουν μεταξύ τους.

  Με ρώτησαν αν τελικά είναι ωραίο που είμαστε Έλληνες.

  Με ρώτησαν αν θα κατεβούμε στην Ερμού τα Χριστούγεννα.

  Με ρώτησαν αν θα βάλουν άλλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα.

  Με ρώτησαν τι θα κάνουν τώρα τα παιδιά που οι γονείς τους δούλευαν σε αυτά τα μαγαζιά που κάηκαν.

  Έχω και εγώ μια ερώτηση να κάνω.
  Σε ποιον να την κάνω; ......Αναρωτιέμαι......

  Διαλέγω να τη ρίξω στον αέρα....έτσι....όπως η σφαίρα του αστυνομικού.
  Ελπίζω να εξοστρακιστεί και να πέσει πάνω σε όποιον είναι υπεύθυνος.....

  ΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΕΓΩ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΜΟΥ;
  Nέλλη Νέζη.

 3. Orestios avatar
  Orestios 11/12/2008 16:38:29

  @ #2
  Να τους βάλεις να δούν την ταινία " Η απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας"

 4. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 11/12/2008 16:42:22

  Ερωτήσεις :

  Αν τα βίαια γεγονότα των τελευταίων ημερών δεν είχαν πάρει τη συγκεκριμένη μορφή και έκταση αυτή τη στιγμή θα μιλούσαμε για κοινωνική κρίση ή για γνωστούς-άγνωστους ??

  Αν τα βίαια γεγονότα των τελευταίων ημερών δεν ήταν τόσο μαζικά και πανελλαδικά θα μπορούσε κανείς να επικαλεστεί την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα ως αιτία ??

 5. Greco avatar
  Greco 11/12/2008 16:44:06

  @2 θα τα καταλαβουν ολα οταν μεγαλωσουν...

  θα τους δωσουν τα χοντρα βιβλια να φτιαξουν χαρακτηρα και ιδεολογια αμιγη

  καπου εκει μεσα στα χοντρα βιβλια θα ξεχασουν τις αφελεις ερωτησεις και θα κατανοησουν τον κοσμο....

 6. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 11/12/2008 16:44:18

  # 2
  Αν δεν ξέρεις ή δεν έμαθες και δεν μπορείς εσύ να τους απαντήσεις, δεν θα μπορέουν ποτέ να πάρουν απάντηση από κανέναν.

 7. donaE avatar
  donaE 11/12/2008 16:48:02

  κ.Νελλη Απο τους αλλους περιμενεις απαντησεις?Οι ελληνες καλουμαστε να δωσουμε πισω τα δανεικα,να σταματησουμε να καλοπερναμε,να διοριζωμαστε.Δεν μας αρεσει.Τα παιδια ητανε ετοιμα,οι γνωστοι αγνωστοι,παντα στην θεση τους η'αλλη'πλευρα του εαυτου μας, η θυμωμενη,οι μεταναστες περιμενουν ετσι και αλλιως,τι αλλο να κανουν.Το κενο εξουσιας ειναι παλιο, αλλα δεν μας ενοχλουσε,οσο μας εξυπηρετουσε.Πρεπει να ειμαστε ειλικρινεις με του εαυτους μας.

 8. nio avatar
  nio 11/12/2008 16:49:02

  Νελη Νελη το πνιγεις το κουνελι??

  Ασε μας ρε Καραμητρο,
  μετα κοληματα σου,
  σε ποιο πλανητη ζεις???

 9. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 11/12/2008 16:51:19

  Και επίσης, δεν αφήνουμε το μελό πιά, ρε παιδιά!

 10. Orestios avatar
  Orestios 11/12/2008 16:52:07

  @ Διοτίμα
  Πράγματι!!!!

 11. ataktos avatar
  ataktos 11/12/2008 16:54:48

  iraklio web radio - O SINONOMATOS mou ke lathrevtos
  Nikos Ξυλουρης εχει τραγουδισει και εγω μαζι του !!!

 12. Greco avatar
  Greco 11/12/2008 16:55:11

  @8
  ευχαριστως θα ετοιμαζα μια ωραια μπουνια για σενα.

  Δεν εχετε καταλαβει φαινεται οτι με ολα αυτα τα ερωτηματα,με την απλη λογικη των παιδιων,φαινονται ολα τα αιτια που οδηγησαν εδω

 13. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 11/12/2008 16:55:24

  # Orestios
  Προχτές μίλησα και για παιδολαγνεία και παρεξηγήθηκα.

 14. ataktos avatar
  ataktos 11/12/2008 16:57:15

  ποτε θα κα
  ποτε θα καμμει
  ξαστερεια ....

 15. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 11/12/2008 17:01:53

  @ Anonymous
  "δαπάνης ου μικράς" τί πάει να 'πεί;

 16. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 11/12/2008 17:02:45

  "τύχης δείσθαι λαμπράς";

 17. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 11/12/2008 17:04:01

  "χρόνου μακρού"; Τόσο γρήγορα έμαθαν τα δεκαπεντάρικα;

 18. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 11/12/2008 17:06:18

  Άλλη παροιμία. Μας τέλειωσε αυτή!

 19. ataktos avatar
  ataktos 11/12/2008 17:06:52

  Διοτίμα- και η καμπηλη Gaouss εσενα και εμενα αφορουν μην αστοις

 20. ataktos avatar
  ataktos 11/12/2008 17:10:41

  anonymous -εσει στην Δημητρα κολας χα χα χα αντρα!! anonymous

 21. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 11/12/2008 17:12:55

  @ ataktos
  Σωστά, μέση τιμή.

 22. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 11/12/2008 17:16:21

  Το χετε κάνει μπλογκ λογοπαίγνιου .

  Ποιος θα πει την πιο έξυπνη μαλακία-ατάκα .

  Έλεος , δεν είναι βήμα ανταλλαγής ματαιοδοξίας αλλά βήμα ανταλλαγής απόψεων .

 23. ataktos avatar
  ataktos 11/12/2008 17:26:12

  ke i alli ta ehoun bri???
  http://www.europarl.europa.eu/news/expert/briefing_page/43934-350-12-51-20081208BRI43933-15-12-2008-2008/default_p001c003_el.htm

 24. nas avatar
  nas 11/12/2008 17:53:34

  Φακτωρ, θα πρέπει να είσαι ευτυχισμένος, αφού έχεις ένα σωρό νέους "πελάτες" ακόμα και τέτοιους που είπες, πως ενώ έχουν δικά τους ιστολόγια, γράφουν εδώ πέρα με ψευδώνυμα... αλλά άλλο ήθελα να πώ. Μπορεί τα μεγάλα τζάκια, να είναι αυτά που γράφει η εφημερίδα και να εναλλάσονται στην εξουσία, όμως σε κρίσιμο χρονικά διάστημα που έγιναν μεγάλες αλλαγές στη χώρα μας δεν ήταν τα τζάκια που κυβερνούσαν. Πότε "άνοιξε" ο χώρος των ΜΜΕ (τηλεόραση, ραδιόφωνο); Ποιοί κυβερνούσαν; Ποιοί πήραν πρώτοι τηλεοπτικές άδειες; Ποιοί έκαναν με βάση τις άδειες αυτές αμύθητες περιουσίες; Κι ακόμη, ποιά κυβέρνηση διαχειρίστηκε το πιό "ζουμερό" κομμάτι των κονδυλίων απο την ΕΕ; ποιά κυβέρνηση "έστησε" τους Ολυμπιακούς; Πως λέγονταν ο κυβερνήτης που επέτρεψε να λεηλατηθεί η περιουσία των μικρομεσαίων μεσω του χρηματιστήριου; Θεωρώ λοιπόν πως το "ανάθεμα" δεν μπορεί να πέφτει μόνον στις "οικογένειες" αφού και όσοι άλλοι είχαν ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα δεν το έκαναν... δυστυχώς και παρότι βρισκόμαστε σε μιά σοβαρή κρίση κοινωνική και ιδεολογικοπολιτική, δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να "μπεί μπροστά" να "εμπνεύσει" να καθοδηγήσει και κυρίως να οδηγήσει το λαό σε καλύτερες συνθήκες, απ' ότι οι γνωστοί αναμένοντες... σε άλλες χώρες, σε άλλες εποχές, βρέθηκαν άνθρωποι που άλλαξαν τα δεδομένα. Εμείς μένουμε εγκλωβισμένοι να παρακολουθούμε τους τηλεοπτικούς επαναστάτες και τους "αγανακτισμένους" προβοκάτορες...
  (...και να διαβάζουμε εξυπνάδες μαλακίες-ατάκες, όπως λέει κι ο greekpoliticalreview σε ένα κατεξοχήν πολιτικοποιημένο ιστολόγιο...

 25. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 11/12/2008 18:00:28

  Etsi einai...Ti na se lene Glucksburg ti Mitsotaki,Papandreou,Karamanli...

 26. Factorx avatar
  Factorx 11/12/2008 18:06:01

  @nas: δεν σε ξέρω προσωπικά, αλλά μι συμβουλη: η μιζέρια φθείρει

 27. nas avatar
  nas 11/12/2008 18:22:53

  @F: ευχαριστώ για τον χαρακτηρισμό... κατά τα άλλα, στους άλλους λες να μην κάνουν κάνουν χαρακτηρισμούς. Όταν ευκαιρέσεις απο τα...αισιόδοξα που γράφεις εσυ, πες μου να μάθω σε τι συνίσταται η μιζέρια... πάντως δεν θα γνωριστούμε, γιατί δεν συχνάζω εκεί που πας...

 28. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 11/12/2008 19:52:17

  Ρε συ Ηρακλειε,πολυ σιριαλ βλεπεις,για να μην πω Τατιανα και την αλλη, την κλαψω...που μαζευει τους χαμενους και τους βαζει να κλαινε.
  Το προβλημα ανθρωπε ου, ειναι οτι αυριο,και το εννοω, αυριο, ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ.Καταλαβες;
  Το παιδακι,σκοτωθηκε.Να δικαστουν για φονο οι χωροφυλακες και να παμε παρακατω.
  Δε μπορει να καταστραφει η χωρα, για να κανουμε το μνημοσυνο του.
  Στο φιναλε, καθε χρονο σκοτωνονται 1600 ατομα απο τα τροχαια.Που τα μισα, δε φταινε που σκοτωθηκαν.Οπως ακριβως και ο μικρος Αλεξανδρος.
  Αλλα δε βλεπω να κανετε σαν αφιονισμενοι, για να σταματησει η εκατομβη,αν και επρεπε.
  Δε νομιζετε οτι ειναι παραλογο, να μη φωναζετε για τους 1600 και να διαλυετε τη χωρα για τον ενα;
  Αλλα ξεχασα.Τους 1600,τους σκοτωσατε ΕΣΕΙΣ,ενω τον ενα, ενας χωροφυλακας,και με τα ανακλαστικα του μετεμφυλιακου κρατους συντηρημενα ακομα απο καποιους που κερδιζουν απ αυτο, εσεις βλεπετε το δευτερο, ενω αγνοειτε το πρωτο.
  Αλλα ποιος εχασε το μυαλο του, για να το βρειτε εσεις;

 29. stelios avatar
  stelios 11/12/2008 20:17:51

  Προβοκατωρ,εχεις δικιο,δε πρεπει να μπερδευουμε τον αβασταχτο(αθεραπευτο ακομη και απο το χρονο)πονο απο το χαμο του αγοριου,με την καταρρευση του τοπου ΜΑΣ.
  Monde,Financial Times,προετοιμαζουν το κλιμα για μια μεγαλοπρεπη κλωτσια ΕΞΩ απο την Ευρωζωνη.
  Αν φαινεται σε καποιους απιθανο και εξωπραγματικο,ας σκεφτουν ποσο πιθανο θα ηταν να μπει η Αλβανια αυριο στη ζωνη του euro.Μη νομιζετε οτι οι αριθμοι της Ελλαδας ειναι καλυτεροι.
  Αλλο το λουσο και η χλιδα(δανεικα),αλλο η αριθμητικη.
  Η αυξηση ΜΟΝΟΝ των τοκων απο τα ομολογα,ισουται με την αυξηση της φοροεπιδρομης της Αλογοσκουφιτσας,μονο που αυτη μαλλον θα μεινει ανεισπρακτη,ενω οι δανειστες του Κρατους δεν αστειευονται,ουτε λαδωνονται για να παραγραψουν χρεη.

 30. tony avatar
  tony 11/12/2008 21:49:23

  Ε!! και λοιπόν.όλοι δεν ξερουμαι οτι στην ονε μπήκαμε με ψεύτικα χαρτιά του Σημήτη.Μεγάλος πούλησε τις δραχμές σε τριπλάσια τιμή απο την αληθινή το 340,75 βασίζονταν σέ ψεύτικα χαρτιά. Στην πραγματικότητα 900ΔΡΧ ΠΕΡΊΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΕΥΡΩ.Γιά αυτο και μετά την ονε είδαμε αυτά που είδαμε.έπεσαν μεγάλες μάσες τότε αλλά κανείς δεν μίλησε,ε τελειώσαν οι μάσες ήρθε ο λογαριασμός.Τώρα ποιος θά πληρώσει?Μην σας φανεί παράξενο αυτό που θα σας πώ.
  Επειδή αυτό τό μαγαζί δεν παίζει θά πληρώσει όποιος έχει.Και εχει γράψει κάτι τόκους,διαστημικούς.Τώρα αν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι μαθαίνανε τί γίνανε τά λεφτά τους που δώσανε σαν επιδοτήσεις αν ήξεραν τι γίνανε τά λεφτά τους θα μας καίγανε με πυρηνικά.Μη φοβάστε πρόστιμο θά μας ρίξουν.λίγο τσουχτερό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.