#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/08/2010 22:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Le Figaro»: οι Σκοπιανοί είναι εθνικά Βούλγαροι!Παράκαμψη των συνόρων της Ε.Ε. διαβλέπει σε άρθρο της της περασμένης εβδομάδας (12-8-2010), η μεγάλης κυκλοφορίας γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», με αφορμή τις υπαρκτές ομάδες πληθυσμών, που ενώ διαμένουν σε μη ενταγμένες στην Ε.Ε. χώρες, εν τούτοις κατάγονται από χώρες-μέλη της Ένωσης και δικαιούνται Ευρωπαϊκό Διαβατήριο, από τη στιγμή που η ευρωπαϊκή χώρα καταγωγής τους, τους χορηγήσει υπηκοότητα, κάνοντάς τους έτσι αυτόματα Ευρωπαίους Πολίτες!

Με άλλα λόγια, μπορεί μια χώρα μέλος της Ε.Ε. να χορηγεί διαβατήρια κατά πολύ περισσότερα των κατοίκων της, σε τρίτους, που αν και δε διαμένουν στο έδαφός της, κατάγονται όμως από αυτό (διπλές υπηκοότητες).

Έτσι υπολογίζεται πως μπορεί να προστεθούν στον πληθυσμό της Ε.Ε. άλλα 5.000.000 ατόμων, που μέσω του διαβατήριου της χώρας μέλους, θα μπορούν να είναι Ευρωπαίοι Πολίτες, αν και δεν θα διαμένουν σε έδαφος χώρας ενταγμένης στην Ένωση!

Ειδικότερα θα μπορούν - σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα - να γίνουν ευρωπαίοι πολίτες 3.500.000 Ούγγροι, που βρίσκονται στη Σερβία (Βοϊβοντίνα), στην Ουκρανία και ιδιαίτερα στη Ρουμανία (1.400.000) και στη Σλοβακία (520.000), από τον ερχόμενο Ιανουάριο (2011), βάση σχετικής αποφάσεως της Ουγγρικής Κυβερνήσεως για χορήγηση ουγγρικής υπηκοότητας!Επίσης έχουν γίνει ήδη Ευρωπαίοι πολίτες 120.000 Μολδαβοί που πήραν Ρουμανικό Διαβατήριο, ενώ εκκρεμούν άλλες 800.000 αιτήσεις Μολδαβών προς το Βουκουρέστι! Και αναμένεται περαιτέρω αύξηση των αιτήσεων…

Τέλος η Φιγκαρό κάνει λόγο για ακόμη 2.500.000 Βούλγαρους που ζουν σε διάφορες χώρες, μη ενταγμένες στην Ε.Ε. και κυρίως στα Σκόπια και στην Τουρκία (350.000 εξισλαμισμένοι Πομάκοι της πίσω πλευράς της Ροδόπης).

«ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ»

Ειδικά για τα Σκόπια η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι θα μπορούσαν να πάρουν Βουλγαρικό Διαβατήριο 1.400.000 Σκοπιανοί, δηλαδή τα 3/4 του συνολικού πληθυσμού του κρατιδίου, αφού όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «λαμβάνοντας υπόψη κάποιους ιστορικούς, η Μακεδονία είναι μία από τις βαθμίδες του βουλγαρικού έθνους. Η σλαβομακεδονική γλώσσα δεν είναι επίσης τίποτε άλλο από μια βουλγαρική διάλεκτος»!Επομένως σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα, που επικαλείται απόψεις Ιστορικών Επιστημόνων, οι Σκοπιανοί δεν είναι εθνικά «Μακεδόνες» όπως ισχυρίζονται, αλλά είναι εθνικά Βούλγαροι! Ομοίως και η γλώσσα τους δεν είναι «Μακεδονική» όπως προπαγανδίζουν, αλλά είναι καθαρά Βουλγαρική!

ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ

►  Η «επανάσταση» του Ίλιντεν (20 Ιουλίου 1903), που εορτάζουν σαν «εθνική εορτή» τα Σκόπια, δεν ήταν παρά μια καθαρά βουλγαρική «επανάσταση», βουλγαρικών Οργανώσεων, με βουλγαρικά στελέχη, που έπαιρναν εντολές από τη Σόφια και ανήκαν στη Σχισματική Βουλγαρική Εξαρχία! Ακόμα δηλαδή και οι «ήρωες» των Σκοπίων είναι Βούλγαροι! (Πρόκειται για την Ψευδοεπανάσταση του Ίλιντεν –Προφήτη Ηλία, την οποία σκηνοθέτησαν ένοπλες βουλγαρικές ομάδες, υποχρεώνοντας με βία και τρόμο, πολλά ελληνικά χωριά να κρατήσουν όπλα ή να βγουν στα βουνά, προκαλώντας την οργή των Τούρκων, που ξέσπασαν στους ελληνικούς πληθυσμούς με όλη τους τη μανία – Ολοκαύτωμα του Κρουσόβου)

► Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής του κόμματος VMRO-DPMNE (σημερινό κόμμα Γκρούεφσκι) και πρώην Πρωθυπουργός των Σκοπίων Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι (1998-2002), ζήτησε και έλαβε το 2006 βουλγαρική υπηκοότητα και διαβατήριο, διακηρύσσοντας πως είναι Βούλγαρος και αλλάζοντας το επώνυμό του σε Γκεοργκίεβ! Το ίδιο έκαναν και χιλιάδες άλλοι Σκοπιανοί!

►  Ακόμη, σημειώνουμε πως η Βουλγαρία έχει αναγνωρίσει πρώτη τα Σκόπια σαν «Μακεδονία», με τη ρητή διευκρίνηση πως δεν αναγνωρίζει «μακεδονική εθνότητα» και «μακεδονική γλώσσα», επειδή ακριβώς οι αυτοαποκαλούμενοι «Μακεδόνες» είναι Βούλγαροι και η γλώσσα τους βουλγαρική!

►  Μάλιστα όταν το 1941, η Βουλγαρία σαν σύμμαχος των Ναζί, μπήκε στα Σκόπια, όχι μόνο δε συνάντησε καμμία αντίσταση, αλλά έγινε πανηγυρικά και με ενθουσιασμό δεκτή, επειδή η πλειοψηφία των κατοίκων ήταν Βούλγαροι, τους οποίους ο Τίτο τρία χρόνια μετά (1944), για να τους αποκόψει από τη  Βουλγαρία, τους μετονόμασε αυθαίρετα «Μακεδόνες», πλάθοντας το παραμύθι του δήθεν ξεχωριστού «μακεδονικού έθνους», διεκδικώντας έτσι ταυτόχρονα και τη Βόρεια Ελλάδα, δηλαδή την αληθινή Μακεδονία! Δηλαδή «με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια»…

Στην παραπάνω φωτογραφία ντοκουμέντο - που είχε δημοσιεύσει στο παρελθόν η εφημερίδα Απογευματινή 15-3-2008, οι Βούλγαροι κάτοικοι των Σκοπίων, φαίνονται να υποδέχονται με ενθουσιασμό και τιμές Γερμανούς και Βουλγάρους, κρατώντας εκτός από το πορτραίτο του μισητού Χίτλερ, το πορτραίτο του τότε βασιλιά της Βουλγαρίας, το χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας» που ποθούσε ανέκαθεν η Βουλγαρία από τον καιρό των Κομιτατζήδων, αλλά και ένα πανό που έγραφε με νόημα «ένα έθνος, ένας βασιλιάς, ένα βασίλειο»! Το Βουλγαρικό!...

Τότε μάλιστα η Βουλγαρία ενσωμάτωσε τα Σκόπια στην Επικράτειά της, ενώ το 1942, όταν ο βασιλιάς της Βουλγαρίας επισκέφθηκε το κρατίδιο, του επιφυλάχθηκε παλλαϊκή υποδοχή!

►   Αξίζει επίσης να καταγραφεί η δήλωση του ίδιου του Προέδρου της Βουλγαρίας Ζέλιου Ζέλεφ, όταν επισκέφθηκε την 20η Ιουνίου 1993 τη Σουηδία. Τότε - όπως καταγράφει ο ακούραστος Νικόλαος Μάρτης - ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της Σουηδικής Εφημερίδας Svenska Dagbladet για «Μακεδονικό Έθνος» και απάντησε κατηγορηματικά:

«Το Μακεδονικό Έθνος το δημιούργησε μετά τον Πόλεμο η Κομιντέρν και είναι Έγκλημα του Τιτοϊσμού  και του Σταλινισμού»!

ΓΚΛΙΓΚΟΡΟΦ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΛΑΒΟΙ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ “ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ”»!

Την πλέον κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι και δεν ήταν, δεν υπήρξαν και δεν είναι «Μακεδόνες» και πως δεν υπήρξε ή υπάρχει κανένα «Μακεδονικό Έθνος», έδωσε ο ίδιος ο πρώτος Πρόεδρος των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόρωφ, όπως αποκαλύπτει ο Νικόλαος Μάρτης:

«Το χαρακτηριστικό περιστατικό που αναφέρεται στο βιβλίο του «ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ» του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας Κίρο Γκλιγκόρωφ (σελ. 259), ότι στην δεξίωση που έγινε στη Νέα Υόρκη την επομένη της αναγνωρίσεως ως ανεξαρτήτου Κράτους των Σκοπίων, μια ομάδα νέων από την Αυστραλία του είπαν: “Εσείς μιλήσατε, αλλά δεν είπατε το σημαντικότερο. Δεν είπατε ότι εμείς είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ότι αρνηθήκαμε την καταγωγή μας, τους προγόνους μας”. Δυσκολεύτηκα να βρω απάντηση αμέσως (συνεχίζει ο Γκλιγκόρωφ στο βιβλίο του) και τελικά τους είπα: “Ξέρετε, σέβομαι τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σας. Είναι δικαίωμα σας. Αλλά σύμφωνα με την ιστοριογραφία στον Μακεδονικό λαό επικρατεί η γνώμη ότι είμαστε Σλάβοι. Έχουμε έλθει στα Βαλκάνια τον 6ο και 7ο αιώνα έχουμε εγκατασταθεί στα εδάφη που ονομάζονται Μακεδονία. Δεν γνωρίζω το κατά πόσο στις φλέβες μας συνεχίζει να ρέει κάποια σταγόνα αίματος των αρχαίων Μακεδόνων”»!► Αλλά καταγράφει ο Μάρτης και άλλη, δήλωση ντοκουμέντο του Κίρο Γκλιγκόρωφ, στην Εφημερίδα TORONTO STAR του Καναδά, στις 15 Μαρτίου 1992:

«Δεν είμαστε “Μακεδόνες” αλλά Σλάβοι. Δεν έχουμε συγγένεια με τον Αλέξανδρο τον Έλληνα και με την Μακεδονία του»!Τρεις μήνες αργότερα, επαναλαμβάνει τη δήλωσή του μπροστά στις κάμερες, στις 3 Ιουνίου 1992, λέγοντας:

«Εμείς είμαστε Σλάβοι, δεν έχουμε καμμιά σύνδεση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Ήρθαμε στην περιοχή τον 6ο μ.Χ. αιώνα»!►   Στις 25 Οκτωβρίου 2009, ο Κίρο Γκλιγκόροφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, επιβεβαιώνει απόλυτα τα παραπάνω:

«Ερώτηση: Το 1993, στα Τίρανα, είχατε δηλώσει ότι ο λαός σας είναι σλαβικής καταγωγής, ότι δεν συνδέεται με τον Μέγα Αλέξανδρο και πως βρεθήκατε στην περιοχή τον 6ο αιώνα μ.Χ..

Γκλιγκόροφ: Εξακολουθώ και σήμερα να πιστεύω και να δηλώνω ακριβώς τα ίδια.
Ερώτηση: Γιατί τότε το ανθελληνικό κλίμα και η εμμονή στον «αρχαιομακεδονισμό» τα τελευταία χρόνια στη χώρα σας, δηλαδή να αποδείξουν κάποιοι επίσημα πως κατάγεστε απευθείας από τους αρχαίους Μακεδόνες;

Γκλιγκόροφ: Σοβαροί ιστορικοί γελούν με όλα αυτό που συμβαίνουν στη χώρα μου τα τελευταία χρόνια. Η Ιστορία είναι ένα παγκόσμιο αγαθό - αυτό ασφαλώς σημαίνει πως η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά δεν μπορεί να μην είναι και ελληνική. Οι Έλληνες νομίζουν πως εμείς θέλουμε να αφαιρέσουμε ένα κομμάτι της ιστορικής και πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Δεν λέω πως οι ανησυχίες αυτές είναι άνευ λόγου, αφού υπάρχουν υπερβολές και από τη δική μας πλευρά. Υπάρχουν ιστορικοί στη χώρα μου που υποστηρίζουν πως εμείς βρισκόμαστε στα χώματα αυτά 2.000 χρόνια πριν από τον Μέγα Αλέξανδρο. Για γέλια, δηλαδή... Έλεγα σε έναν φίλο μου ιστορικό ότι έτσι όπως πάμε θα βγούμε απευθείας απόγονοι του Αδάμ και της Εύας και θα αποδειχτεί και ότι ο Παράδεισος είναι «μακεδονικός» και ιδιοκτησία μας...»!!!

ΤΑ 2/3 ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Όπως και να έχει, οι παλαιότεροι κάτοικοι των σημερινών Σκοπίων είναι οι Έλληνες και οι Αλβανοί. Οι υπόλοιποι, ήρθαν δεκάδες αιώνες μετά και γι΄ αυτό δεν μπορεί να είναι «Μακεδόνες» ούτε γεωγραφικά, αφού η Μακεδονία έφτανε ως Αχρίδα, Μοναστήρι, Κρούσοβο, Περλεπέ, Γευγελή, ενώ από εκεί και πάνω η περιοχή ονομαζόταν γεωγραφικά Παιονία και οι κάτοικοι Παίονες (Στρώμνιτσα, Στόβοι, Βελεσσά, Στιπ) και τέλος πιο πάνω η περιοχή της πόλεως των Σκοπίων, του Κουμάνοβου και του Τετόβου ονομαζόταν Δαρδανία και οι κάτοικοι Δάρδανοι, σφοδροί πολέμιοι ανέκαθεν των Μακεδόνων!

Άρα τουλάχιστον τα 2/3 του σημερινού κρατιδίου των Σκοπίων, είναι εκτός της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας! Και επομένως ούτε γεωγραφικά – όπως υποστηρίζουν προπαγανδιστές – δεν δικαιούνται να ονομάζονται «Μακεδονία»!

Σημειώνεται πως τα Σκόπια κάνουν εθνική-εθνολογική-ιστορική χρήση του όρου και όχι γεωγραφική. Ισχυρίζονται ότι αποτελούν «έθνος» Μακεδόνων και θα είναι εγκληματική εκείνη η Κυβέρνηση που τυχόν θα τους παραδώσει τον ελληνικό ιστορικό όρο «Μακεδονία»!

Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ

Τέλος, αναφέρουμε τη σύνθεση του σημερινού πληθυσμού του κρατιδίου που περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές: περίπου 240.000 - 300.000 Έλληνες (ελληνόφωνους, σλαβόφωνους ή βλαχόφωνους), περίπου 600.000 Αλβανούς, 100.000-200.000 Ρομά και περίπου 1.000.000 λοιπούς Σκοπιανούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι βουλγαρικής καταγωγής, ενώ λιγότεροι είναι οι Σέρβοι, οι Βόσνιοι, οι Τουρκόφωνοι και άλλες μικρότερες πληθυσμιακές ομάδες!

ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ …«ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ»;

Κάποιοι πολιτικοί, για να δικαιολογήσουν την πολιτική ανεπάρκειά τους και για να διευκολύνουν κερδοφόρες επενδύσεις ελληνικών επιχειρήσεων στα Σκόπια δισεκατομμυρίων δραχμών τότε, προέβαλαν από νωρίς τον ισχυρισμό ότι τάχα «δε συμφέρει να χαρίσουμε τα Σκόπια στη Βουλγαρία», παραβλέποντας τις μεγάλες Αλβανικές και Ελληνικές πληθυσμιακές ομάδες που διαβιούν εκεί ως τώρα, και αποτελούν το κλειδί των δυναμικών μελλοντικών εξελίξεων στην περιοχή.

Φαίνεται για κάποιους πως είναι πιο βολικό αντί «να χαρίσουν τα Σκόπια στη Βουλγαρία», να χαρίσουν τελικά την ίδια τη Μακεδονία μας στα Σκόπια (που έχουν πίσω τους Τούρκους, Σόρος, Πολυεθνικές Εταιρείες και Αμερικανικές Υπηρεσίες), μαζί με τους Έλληνες των Σκοπίων…

Εξ  άλλου δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για ολοκληρωτική ενσωμάτωση των Σκοπίων στη Βουλγαρία. Ίσα ίσα, διαφαίνεται βάση των μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων της γείτονος, ως πιο πιθανή και δημοκρατική εξέλιξη, η τριχοτόμηση της περιοχής… (Αλβανικός, Ελληνοσερβικός, Βουλγαρικός τομέας)

Αλβανία και Βουλγαρία, έχουν σπεύσει ήδη να θεμελιώσουν μελλοντικά δικαιώματα. Η Ελλάδα;

http://diaspora-grecque.com/modules/altern8news/article.php?storyid=2268

www.NOIAZOMAI.net

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 28/08/2010 22:56:29

  Οργανωνουν τους χρεωμενους-τελειωμενους-ανυπαρκτους σε μεγαλα χωραφια για ευκολοτερο διαχειριστικο ελεγχο..

  ΠΠ

 2. anonymous avatar
  anonymous 28/08/2010 23:13:12

  Ότι είναι Βουλγαρικής καταγωγής το ξέρουμε.

  Διαφωνώ όμως κάθετα με το ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί Έλληνες εκεί. Μπορεί να έχουν ξεμείνει κάποιοι, δε διαφωνώ, όμως εκατοντάδες χιλιάδες δεν είναι. Αν υπήρχαν θα τους είχαμε κάπου δει όπως είδαμε τους Βορειοηπειρώτες.

  Παρόμοιος μύθος με τους κρυπτοχριστιανούς του Πόντου.

  • anonymos avatar
   anonymos @ anonymous 29/08/2010 00:54:24

   Τους βλάχους τους βαφτίζουν Ελληνες

   • ZARKO avatar
    ZARKO @ anonymos 29/08/2010 03:12:54

    Μην υποτιμάς το βλαχόφωνο ελληνικό στοιχείο της πΓΔΜ.
    Ο νότος είχε έντονο το ελληνικό στοιχείο. Κρούσοβο, Μοναστήρι, Περλεπές,Στρώμνιτσα.
    Τώρα αν οι βλαχόφωνοι απαρνιούνται την ελληνικότητα τους είναι απόρροια της εγκατάλειψης τους από την ελληνική πολιτεία, και επειδή ως γνωστόν,οι Βλάχοι,όπου λάχει, πηγαίνουν με αυτούς που τους ''χορηγούν'' καλύτερα.
    Αυτοί που αναφέρονται σε ''βλαχική'' ταύτοτητα, γλώσσα, εθνότητα κτλ, είναι καλά πληρωμένοι. Και τα παίρνουν από αυτούς που χρηματοδοτούν τους ''ελληνόφωνους'' Ευρωπαίους πολίτες του Ουράνιου Τόξου.
    Όταν επισκέφθηκα το Βελιγράδι πριν λίγα χρόνια, γνώρισα άτομα με ''μακεδονικά'' διαβατήρια, αλλά με σερβικά ονόματα και όταν τους ρώτησα πως αυτοπροσδιορίζονται μου είπαν ευθύς αμέσως, ότι είναι Σέρβοι. Αλλά ήταν δύσκολο γι' αυτούς να το δηλώνουν επίσημα εντός των Σκοπίων. Η σερβική κοινότητα επισης λογαριάζεται σε 10.000, αυτοί μου ειπαν ότι ειναι 60.000. Το νούμερο μπορεί να είναι υπερβολικό, αλλά σίγουρα είναι παραπάνω από 10.000.
    Κάτι παρόμοιο θα συμβαίνει και με τους δικους μας.

   • kzk842 avatar
    kzk842 @ anonymos 29/08/2010 11:13:48

    Οι "βλάχοι" των σκοπίων είναι κατά βάση Σαρακατσαναίοι,που είναι νομαδικό υποσύνολο του Ελληνικού πληθυσμού,οι μόνες τους γνώσεις σε βλάχικα (Λατινική διάλεκτος) είναι ελάχιστες από προσμείξεις μαζί τους.
    Φυσικά και ο αριθμός τους δεν είναι τόσος 240.000 – 300.000(με συνείδηση έστω και ελάχιστη Ελληνική).

    Συγχαρητήρια για το κείμενο,αρκετά καλό.

   • anonymous avatar
    anonymous @ anonymos 05/09/2010 10:22:45

    Τους Βλάχους τους διεκδικεί η Ρουμανία λόγω γλώσσας. Στη Ρουμανία τους λένε αραμούνες. Ισχυρίζονται ότι είναι απευθείας απόγονοι του Μεγαλέξανδρου και αυτό είναι ένδειξη έλλειψης γνώσης της ιστορικής τους προέλευσης.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ anonymos 05/09/2010 11:19:49

    όπα και χαλαρή αναφορά στο bulgarmak χα χα ...

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ anonymos 05/09/2010 11:32:31

    Έλα μου ντε, τι θα λες ότι είσαι; Αφού το κατάλαβες πάλι καλά!
    :)

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ anonymos 05/09/2010 11:51:21

    Έτσι είναι.
    Ίσως σιγά σιγά αντιληφθείς ότι ο σφετερισμός των σκοπιανών θα σε καταστήσει ολίγον τι ανέστιο, αλλά τι να κάνουμε.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ anonymos 05/09/2010 12:00:32

    Η συνθετη ονομασια παντως θα παει μονο στο ονομα του κρατους.
    Οσοι υποσχονται οτι θα παει και στο ονομα της εθνοτητας παραπλανουν.Αυτο εχει κατοχυρωθει απο τον καιρο του Τιτο και δεν μπορει να αλλαξει.
    Απλως τον ορο Μακεδονας,μακεδονικος κλπ θα μπορουν να τον χρησιμοποιουν ανθρωποι και απο τις δυο χωρες.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ anonymos 05/09/2010 12:16:31

    Αντε παλι.Δεν ειπα οτι αλλαξε το 1912 αλλα το 1923.
    Συνθηκη Τριανον με Βουλγαρια και ανταλλαγη πληυθυσμων Ελλαδος - Βουλγαριας το 1919 και συνθηκη Λωζαννης το 1923 και ανταλλαγη πληθυσμων Ελλαδος - Τουρκιας.
    Τη δεκαετια του 30 ολα αυτα ειχαν ληξει.Στην ανταλλαγη πληθυσμων Ελλαδος - Βουλγαριας εφυγαν οσοι δηλωσαν Βουλγαροι.Πολλοι Σλαβομακεδονες δηλωσαν Ελληνες και παρεμειναν (εκεινη την εποχη δεν ειχαν εφευρει το μακεδονικο εθνος,αυτο εγινε το 1924 στη Μοσχα).Αλλα η Θεσσαλονικη δεν ειχε σπουδαιο σλαβικο πληθυσμο,μονο η υπαιθρος.Αντιθετα προφανως ολοι οι μουσουλμανοι δηλωσαν Τουρκοι και εφυγαν.Οι μονοι μουσουλμανοι που αρνηθηκαν να δηλωσουν Τουρκοι και δηλωσαν Αλβανοι ηταν οι Τσαμηδες στην Ηπειρο.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ anonymos 05/09/2010 12:21:11

    Λαθος.Η συνθηκη με τη Βουλγαρια ηταν η συνθηκη του Νειγυ.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ anonymos 05/09/2010 12:22:49

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%9D%CE%B5%CF%8A%CE%B3%CF%8D

    Ταυτόχρονα με την κύρια συνθήκη η Βουλγαρία υπόγραψε ειδική συνθήκη με την Ελλάδα περί εθελουσίας αμοιβαίας μετανάστευσης των εκατέρωθεν μειονοτήτων εκ της οποίας και ακολούθησε εθελουσία ανταλλαγή πληθυσμών

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ anonymous 29/08/2010 10:54:59

   Το 1992 με πρωτοβουλία ποντιακών σωματείων φοιτούσαν στην Ελλάδα αρκετοί "Τούρκοι" από τον Πόντο που "ξαφνικά" ανακάλεσαν στη μνήμη τους την Ελληνική καταγωγή τους.
   Η Τουρκική κυβέρνηση φρίκιασε και με μυστικά διαβήματα στην Ελληνική κυβέρνηση μας μάζεψε κανονικά.
   Περισσότερες πληροφορίες στην Ποντιακή Ομοσπονδία.

 3. dimitris avatar
  dimitris 28/08/2010 23:17:00

  Να και μια γνησια πολιτικη και ιστορικη πραγματικοτητα που δεν εχει ποτε ακουστει απο στομα ελληνα πρωθυπουργου.

  Τυχαιο...?

 4. Σολιαληστής avatar
  Σολιαληστής 28/08/2010 23:49:33

  Τραγικό να ακούγονται αυτά από ξένους και εμείς να κοτέβουμε και να ξεπουλάμε.

 5. aurora3363 avatar
  aurora3363 29/08/2010 02:54:14

  δυστυχως ο ραγιαδισμος εχει μεγαλη παραδοση στην Ελλαδα!

 6. ammos-mpaliagaios avatar
  ammos-mpaliagaios 29/08/2010 11:05:46

  Δυστυχώς στην σύνοδο του Ο.Η.Ε που θα παει ο αμερικανοεβραίος πρωθυπουργός της Ελλάδος θα συναινέσει στον χαρακτηρισμό του μορφώματος του σόρος στην επαχθή για τα ελληνικά δεδομένα το ονομα δημοκρατία της μακεδονίας του βαρδάρη,βέβαια του βαρδάρη ουτε καν θα το αναφέρουν ουδείς ανα τον κόσμο και θα παραμείνει αυτό που θελουν οι εβραίοι για την δεύτερη πρωτευουσά τους την θεσσαλονίκη.Αν ανατρέξετε στην σελιδα του jeffrey papandreoy tsant,το αναφέρει ρητώς εχουν το δικαίωμα να λεγονται "μακεδόνες" να τον χαιρόμαστε!

 7. black sea avatar
  black sea 29/08/2010 12:39:25

  Αν πατε στο Μοναστηρι περλεπε Αχριδα ειδικα σαν grup με πουλμαν τοτε θα δειτε να ξεπροβαλουν Ελληνες απο παντου οι περισοτεροι εχουν μεινει εκει απο την εποχη των κουμμουνοσυμοριτων δεν μπορουν να ερθουν πισω στην Ελλαδα ολοι εχουν συγγενεις ειδικα στην Μακεδονια Πελλα Φλωρινα Καστορια κτλ.

  • kzk842 avatar
   kzk842 @ black sea 29/08/2010 14:59:06

   Όχι όλοι τους...Μην ψαρώνετε από τα Ελληνικά,κάποιοι από αυτούς είναι οι συνεργάτες ή απόγονοι των Βουλγαρόφωνων που σφάζαν τους παππούδες μας και τους διώξαμε.
   Μερικοί όντως έχουν Ελληνικό αίμα αλλά μετά από μισό και πλέον αιώνα προπαγάνδας και φυσικά κάποιων αδικιών από την πλευρά μας(εννοείται πως φύγαν και φιλήσυχοι μαζί με τους κομιτατζήδες) έχουν απίστευτο μίσος για την Ελλάδα.

 8. Greco avatar
  Greco 29/08/2010 16:28:10

  και χωρις εδαφικα οφελη παλι κερδισμενη θα ναι η ελλαδα απο τυχον διαλυση του κρατιδιου(η πολυ μαζα,οχι βεβαια οι μορφωμενοι,παγκοσμιως ειναι μπερδεμενη για το μακεδονικο και τους μακεδονες)

  η βουλγαρια ουτως ή αλλως δεν θα ναι προβλημα αν μεγαλωσει λιγο--μες την ευρωπη ειναι εξαλλου--

  οσο για την ανερχομενη δυναμη,την αλβανια,αυτοι ετσι και αλλιως το πανε λαου λαου να γινουν μπουρλωτο τα βαλκανια
  ισως να ναι μια καλη ευκαιρια να τους ανοιξει περισσοτερο η ορεξη και με αφορμη τις προκλησεις και τον αναθεωρητισμο τους να επωφεληθουμε στο ζητημα της βορειου ηπειρου

 9. john papa avatar
  john papa 02/08/2013 15:29:58

  Η γιαγιά μου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Όσσα Λαγκαδά επί τουρκοκρατίας. Στο χωριό, όπως μου διηγόταν, υπήρχαν τρείς κοινότητες: Η τουρκική, που ήταν η εξουσία, η ελληνική και η βουλγάρικη. Η ίδια μιλούσε και τις τρείς γλώσσες. Η μακεδονική εθνότητα και η μακεδονική γλώσσα δεν είχαν εφευρεθεί ακόμη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.