#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/09/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Kύμα μεταναστών από την Συρία απειλεί την ΕλλάδαΑντιμέτωπη με έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο βρίσκεται η Ελλάδα αλλά και έχοντας μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να κάνει πλεονέκτημά της το πρόβλημα, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Ο κίνδυνος αυτός λέγεται «νέο κύμα προσφύγων» που θα προέλθουν από τη Συρία, ειδικά αν γίνει επίθεση από τους Αμερικανούς. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ο αριθμός των καταγεγραμμένων σύρων προσφύγων ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια, ενώ πριν από έναν χρόνο βρισκόταν στα 230.671 άτομα.

Το μεγαλύτερο μέρος έχει διαφύγει στο Λίβανο, ο οποίος έχει καταλήξει να έχει έναν Σύριο για κάθε έξι. Το 1,8 εκατομμύριο πέρασε τα σύνορα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Υπατης Αρμοστείας. Στον αριθμό των 2 εκατομμυρίων προσφύγων περιλαμβάνονται άτομα που έχουν καταγραφεί ή αναμένουν να καταγραφούν ως πρόσφυγες. Η Αίγυπτος, το Ιράκ, η Ιορδανία, ο Λίβανος και η Τουρκία είναι οι βασικές χώρες υποδοχής της πλειοψηφίας των σύρων προσφύγων. Το 52% αποτελείται από παιδιά κάτω των 17 ετών.

Η Υπατη Αρμοστεία υπενθυμίζει ότι 4,25 εκατομμύρια άνθρωποι είναι εκτοπισμένοι στο εσωτερικό της Συρίας. Το σύνολο των προσφύγων εντός και εκτός Συρίας ανέρχεται σε 6 εκατομμύρια, αριθμός που δεν έχει προηγούμενο σε καμία χώρα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Όπως αντιλαμβάνεστε, οι Σύριοι πρόσφυγες αποτελούν βραδυφλεγή βόμβα για την Ελλάδα, καθώς ούτε τα θαλάσσια σύνορα μπορούν να ελέγχονται συνεχώς, ενώ και η Τουρκία, εσκεμμένα είναι ξέφραγο αμπέλι. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλο μέρος των προσφύγων από την ταλαίπωρη Συρία θα κατευθυνθεί και προς την Ελλάδα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η κυβέρνηση είναι πολύ ανήσυχη από ένα πιθανό νέο κύμα μεταναστών που θα θελήσουν να μπουν στα ελληνικά σύνορα. Και πρόκειται για ένα θέμα που θα πρέπει να μπει στο τραπέζι με τους Ευρωπαίου. Είναι αδύνατο η Ελλάδα να υποδεχθεί τόσες εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων και η υπόλοιπη Ευρώπη να νίπτει τας χείρας της. Και είναι φανερό ότι η ΕΕ δεν έχει ούτε ένα σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος, αφού έχει βρει τα κορόιδα, Ελληνες και Ιταλούς.

Η Ε.Ε. στερείται μίας σαφούς και επαρκούς θέσης γύρω από το πρόβλημα της μετανάστευσης, επεσήμανε ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα και προειδοποίησε πως η κατάσταση είναι δυνατόν να επιδεινωθεί σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης της Δύσης στη Συρία.

«Αναμένω ότι η συριακή κρίση ενδέχεται να επιδεινώσει το πρόβλημα της μετανάστευσης», δήλωσε ο Λέτα και πρόσθεσε.

«Όπως πάντα, η Ιταλία θα αναλάβει το δικό της μερίδιο ευθύνης, όμως υπάρχει ένα δομικό πρόβλημα», επεσήμανε ο Λέτα, προαναγγέλλοντας πως όταν η Ρώμη θα αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε., το β’ εξάμηνο του 2014, θα προτάξει το θέμα στους στόχους της προκειμένου να υπάρξει μία κοινή προσέγγιση των Ευρωπαίων.

Είναι, λοιπόν μεγάλη ευκαιρία και για την Ελλάδα που αναλαμβάνει την προεδρία τον Ιανουάριο, σε συνεννόηση με τους Ιταλούς, να προχωρήσει σε μια διεθνή διάσκεψη για το μεταναστευτικό και σε μοίρασμα των ευθυνών για το πρόβλημα. Δεν είναι δυνατόν να έχουν αφήσει εν μέσω κρίσης μια χώρα χρεοκοπημένη, μόνη της να παλεύει να τα βγάλει πέρα με τους λαθρομετανάστες. Πρέπει άμεσα να βρεθεί πανευρωπαϊκή λύση. Η Ελλάδα δεν είναι ο μουτζούρης της Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. εφήμερος avatar
  εφήμερος 04/09/2013 10:33:01

  Εκατομμύρια πρόσφυγες και οικονομική κρίση είναι σαν να κτίζεις δεξαμενές καυσίμων δίπλα σε αποθήκες πυρομαχικών.Το σκηνικό δηλαδή μιάς προαναγγελθείσης έκκρηξης.

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 04/09/2013 11:00:00

  «Θα κάνουμε αντίποινα στους Έλληνες», μάς είχε απειλήσει τον Νοέμβριο 2010, ο πολύς κ. Ναΐμ Ελγαντούρ, πρόεδρος της μουσουλμανικής κοινότητας στην Ελλάδα. Αιτία ήταν, δύο λαθραίοι από το Μπαγκλαντές οι οποίοι, παρουσία του κ. Ναΐμ Ελγαντούρ, με ρόπαλα και σιδερένια πινακίδα, έξω από «κατάστημα» (ιδέ, παράνομο τζαμί), στην οδό Παρασίου στον Άγιο Παντελεήμονα, είχαν επιτεθεί εναντίον παρέας ανηλίκων Ελλήνων. Ο ένας ανήλικος τραυματίστηκε στο χέρι, ενώ οι υπόλοιποι αντιστάθηκαν και καλούσαν σε βοήθεια τους κατοίκους. Συνελήφθησαν οι δύο λαθραίοι Μπαγκλαντέζοι και ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής κοινότητας κ. Ναΐμ Ελγαντούρ ο οποίος, με περισσή θρασύτητα μήνυσε τους αστυνομικούς οι οποίοι τον συνέλαβαν, επειδή, «δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους», λέει.
  *
  Δώστε για αναζήτηση τις λέξεις-κλειδιά: Ναΐμ Ελγαντούρ φωτογραφίες
  και θα έχετε σε 30 δεύτερα ~7780 αποτελέσματα, για τα δικά σας συμπεράσματα.

 3. Hans avatar
  Hans 04/09/2013 11:08:45

  Σημειώστε ότι ήδη 2 (!) εκατομμύρια πρόσφυγες βρίσκοντει στον Λίβανο, στην Τουρκία και στην Ιορδανία, που αποδεικνύονται πιο γενναιόδωροι από την πολιτισμένη και πλουσιότερη, παρά τα προβλήματα της, Ελλάδα.

  Η Τουρκία έχει ήδη ξοδέψει 1 δις ευρώ για την υποστήριξη των προσφύγων.

  http://www.bbc.co.uk/news/in-pictures-23944110

  • ΑκαιΣ avatar
   ΑκαιΣ @ Hans 04/09/2013 13:48:29

   Η ....πλουσιότερη Ελλάδα έχει 2.000.000 γηγενείς ανέργους και 1.000.000 λαθρομετανάστες! Πόση ....γενναιοδωρία πια οφείλει;

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Hans 04/09/2013 14:07:55

   Η Ιορδανία αποτελεί, υποχρεωτικά, βάση για διέλευση ισλαμοφασιστών τρομοκρατών στη Συρία. Οπότε, δεν θα τη λυπηθώ....
   Και η Τουρκία, την οποία σε λίγο θα ζητήσεις να ενισχύσουμε με περιφορά δίσκου, αποτελεί (αν το έχεις ακουστά...) και επισήμως μείζονα παράγοντα τροφοδοσίας της ισλαμοφασιστικής τρομοκρατίας στη Συρία. Να πάνε να κόψουν τον λαιμό τους να περιθάλψουν πρόσφυγες όσοι χρηματοδοτούν και ενισχύουν την ισλαμοφασιστική επιδρομή στη Συρία.
   Να σε ρωτήσω, ομως, κάτι (χωρίς παρεξήγηση): Η παρέμβασή σου αυτή εδώ έγινε αυθορμήτως; Δηλαδή μόνος σου τα σκέφτηκες και τα έγραψες; Αν και, αν είσαι αριστερός, όπως μυρίζομαι, δεν με εκπλήσσει όντως να είναι έτσι, δηλαδή μόνος σου να τα έγραψες αυτά τα άρρητα ρήματα...Θα γνωρίζεις ίσως τον γνωστό χαρακτηρισμό του Λένιν για αυτούς που, άθελά τους, υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα...

   • Hans avatar
    Hans @ ΒΙΣ 04/09/2013 19:27:56

    Καλά, αυτή τη στιγμή 2 εκ. άνθρωποι δεν έχουν να πιουν νερό. Τα υπόλοιπα είναι θεωρίες.

  • maverick avatar
   maverick @ Hans 05/09/2013 21:32:34

   Για την υποστήριξη των προσφύγων ή των πολεμικών επιχειρήσεων στη Συρία, διέθεσε η τουρκία το 1 δις ευρώ; Τελικά η υποκρισία περισσεύει!!!

  • je ne regrette rien avatar
   je ne regrette rien @ Hans 06/09/2013 20:20:51

   Πάς καλά @Ηans ? Aντε στην πατρίδα σου (Γερμανία ή κάτι τέτοιο)και άσε μας ήσυχους με τον πόνο μας.
   Πού θα μας κάνεις και υποδείξεις...

 4. elmatador avatar
  elmatador 04/09/2013 12:59:24

  Ο κ. Ναίμ Ελγαντούρ,και ο κάθε Ελγαντούρ,απέκτησε το θράσσος χάριν του κράτους των άθλιων κατα πλειοψηφία πολιτικών μας με την αδιαφορία τους και ετεροχρονισμού επίλυσης του προβλήματος,αλλά που κοίταζαν την" βολευτική"τους.Πως βρέθηκε στην Ελλάδα και πώς παρέμεινε αυτός ο κύριος?.τον κάλεσε το κράτος?Όπως και τόσοι Αλβανοί,Αφγανοί και δεν συμαζεύετε.Έξω άπαντες.

 5. δημης avatar
  δημης 04/09/2013 14:12:24

  Τώρα με την "άνοδο " 5 θέσεων στην ανταγωνιστικότητα...
  Τώρα με το "γεγονός" ότι σε επίπεδο Υγείας είμαστε ψηλά
  Τώρα με την ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ ...
  Τώρα με τα ΟΧΙ στους δανειστές ...
  Τώρα με τον Τσίριζα που θά (μακρυά από μάς ) θα μας τα δώσει όλα...
  Με ισχυρές ΑΜΥΝΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ...
  ΤΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 6. Γιωργος Μακρης avatar
  Γιωργος Μακρης 04/09/2013 14:14:04

  Ποια η ευθυνη της Ελλάδας στη δημιουργια ολων αυτων των προσφυγων; Να το δουμε όμως και αυτο

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Γιωργος Μακρης 04/09/2013 16:56:43

   Ποια είναι η ευθύνη μας άραγε; Εκπαιδεύσαμε και στείλαμε Ταλιμπάν για να πολεμήσουν κατά του Άσαντ άραγε και δεν το γνωρίζουμε; Αν και δεν αποκλείω μερικά από τα ισλαμοσκουπίδια που μας κουβαλήθηκαν τα τελευταία χρόνια να μυρίστηκαν λουφέ στη Συρία και να πήγαν κατά κει μεριά...Αλλά αυτό δεν συνιστά ευθύνη της Ελλάδας.
   Η αυτοενοχοποίηση έχει και ένα όριο, ή μάλλον υπάρχει η λεπτή κόκκινη γραμμή ανάμεσα στην αναζήτηση ευθυνών σε εμάς και την γνήσια ανοησία...

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Γιωργος Μακρης 04/09/2013 17:31:13

   Όσο φταίμε για τις πλημμύρες στο Πακιστάν και τον υπερπληθυσμό στο Μπαγκλαντές...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.