#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/01/2013 22:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Kαημένε Αθανασόπουλε τι σου 'μελλε να πάθεις»Ήταν Ιανουάριος του 1931 και την Ελλάδα συγκλόνισε ένα έγκλημα που έμελλε να μείνει στην ιστορία. Η σύζυγος του Δημήτρη Αθανασόπουλου, μαζί με την πεθερά του, σκοτώνουν τον άτυχο εργολάβο, τον κόβουν κομμάτια και τον πετούν στον Κηφισό.

Το στυγερό αυτό έγκλημα εμπνέει τους ρεμπέτες της εποχής και ο Ιάκωβος Μοντανάρης γράφει το τραγούδι «Κακούργα πεθερά». Εκεί υπάρχει ο στίχος που έμεινε στην ιστορία: «Καημένε Αθανασόπουλε, τι σου ‘μελλε να πάθεις. Από κακούργα πεθερά τα νιάτα σου να χάσεις».

Γιατί τα θυμηθήκαμε όλα αυτά; Διότι ένας άλλος Αθανασόπουλος μας απασχολεί τον τελευταίο καιρό. Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, του Ταμείου που προωθεί τις αποκρατικοποιήσεις, κλήθηκε σήμερα στο Μαξίμου μαζί με τους υπουργούς Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, Τουρισμού, Ο. Κεφαλογιάννη και Ναυτιλίας, Κ. Μουσουρούλη. Ο λόγος της διευρυμένης αυτής σύσκεψης; Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε άμεση ενημέρωση από τους υπουργούς και κυρίως από τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ για το πώς κινείται το μείζον θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

Το ΔΝΤ «μας έβαλε χέρι» για δύο πράγματα: Την αδυναμία να παταχθεί η φοροδιαφυγή και το διαρκές Βατερλό στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων. Αν δεν πάμε καλά στους τομείς αυτούς υπάρχει η ενεργοποίηση της ρήτρας που έχουμε υπογράψει για νέα μέτρα που θα πλήξουν και πάλι τους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και έδωσε αυστηρές εντολές στον κ. Αθανασόπουλο να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στις περιπτώσεις του ΟΠΑΠ, της ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, των μαρινών, των λιμανιών και των πρώτων ακινήτων του Δημοσίου (Κασσιώπη, Αφάντου, 28 ακίνητα με sale and lease back).

Ο πρωθυπουργός ζήτησε καλύτερο συντονισμό και ουσιαστικά «τράβηξε αυτιά» αφού υπάρχουν πολλές φήμες σχετικά με τις σχέσεις και την επικοινωνία του ΤΑΙΠΕΔ με τους αρμόδιους υπουργούς.

Έπρεπε δηλαδή ο κ. Σαμαράς να κάνει σύσκεψη για να ξαναπούν τα ίδια, να αναλύσουν το ίδιο πρόγραμμα που έχει εδώ και πολλούς μήνες συμφωνηθεί. Κάθε φορά δηλαδή που κάτι δεν πάει καλά πρέπει να παρεμβαίνει ο πρωθυπουργός για να ζητά από κάποιους να κάνουν τη δουλειά τους. Και να τους λέει ότι αν δε γίνουν αποκρατικοποιήσεις και δεν εισρεύσουν έσοδα θα πληρώσουν οι πολίτες. Απαράδεκτο και κάποιοι οφείλουν να ταρακουνηθούν. Εδώ παίζεται το μέλλον της χώρας αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης που αν αποτύχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα δε θα μπορέσει να ζητήσει άλλες θυσίες από το λαό.

Οι βολές, σύμφωνα με πληροφορίες, παίρνουν κυρίως την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ η οποία κατά πολλούς συνεχίζει να έχει την ίδια εικόνα που είχε και η προηγούμενη διοίκηση. Σνομπισμό, κακή σχέση με υπουργούς στους οποίους δε δίνει λόγο, μηδενικά αποτελέσματα.

Η καμπάνα χτυπά και για τον πρόεδρο και πρώην manager στην Toyota και φυσικά στη ΔΕΗ, κ. Αθανασόπουλο. Εξ΄ ου και το «καημένε Αθανασόπουλε τι σου 'μελλε να πάθεις».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 21/01/2013 22:23:31

  Ο Αθανασόπουλος είναι γνωστός και επιτυχημένος Manager όχι μόνο στην Ελληνική αλλά και στην Παγκόσμια αγορά!
  Δεν ήταν απλώς Πρόεδρος της TOYOTA στην Ελλάδα, αλλά τα τελευταία χρόνια επικεφαλής της Εταιρείας στην Ευρώπη!!
  Για την απόλυτα επιτυχημένη σταδιοδρομία του , έλαβε από τον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας ένα από τα ανώτατα παράσημα!!!
  Για τις τυχόν διαφωνίες και ρήξεις με τους Υπουργούς θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι η εμπειρία του είναι απείρως ανώτερη από αυτή των ..χωρίς προηγούμενη σχετική προϋπηρεσία Υπουργών.
  Εξάλλου αυτή η παροιμιώδης ημιμάθεια μας οδήγησε στην σημερινή κατάσταση.

  • Αριστερός Ψάλτης avatar
   Αριστερός Ψάλτης @ ΝΤΙΝΟΣ 21/01/2013 23:14:49

   Επειτα από αυτή την επισήμανση για το παράσημο που πήρε από τους Ιάπωνες μπορούμε όλοι να προσκυνήσουμε τον αυτοκράτορα Αθανασόπουλο. Επιτυχημένος μάνατζερ παγκοσμίου φήμης στα αυτοκίνητα σύμφωνα με τον Ντίνο. Λες και ο παγκοσμίου φήμης υδραυλικός της γειτονιάς μου, θα μου φτιάξει και τα ηλεκτρικά. Αμ στη σημερινή κατάσταση μας έχουν οδηγήσει οι διάφοροι μάνατζερ που αντί να κάνουν καλά τη δουλειά τους κάνουν λόμπινγκ και επικοινωνιακό μασάζ μέσω γνωστών δημοσιογράφων και συγκροτημάτων τύπου στα νότια της Αττικής.

 2. aris. aold avatar
  aris. aold 21/01/2013 22:58:47

  Πουλάμε δημόσια περιουσία και τα έσοδα δεν τα διαθέτουμε για αναπτυξιακούς σκοπούς αλλά για να καλυφθούν τα έξοδα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι 40 και 50ρηδες τους δημόσιου τομέα.

  Οταν ο μισθός στον ιδιωτικό τομέα έχει πάει στα 650 ευρώ και κυρίως γύρω στα 300 για τους 4ωρους ο πρωθυπουργός αγωνιά ώστε να χρήματα από τελευταία ασημικά να πάνε για τους δημόσιους υπαλλήλους.

  Και του χρόνου τι θα πουλήσουμε για να καλύψουμε μισθούς και συντάξεις ;;

  Αλήθεια διορισμοί συζύγων υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών στην βουλή εντάσσονται στον αγώνα καταπολέμησης των προνομίων των υπαλλήλων της βουλής;;

  Αλήθεια που ξεχάστηκε η δέσμευση της κυβέρνησης για ισότητα όλων;;

  Για το χτύπημα της φοροδιαφυγής δεν το συζητάω.

  Ακόμα περιμένουμε να δούμε τι γίνεται με τις λίστες έχει ο Θεός.

  Είναι εμφανές ότι από την κυβέρνηση λείπει όραμα σχέδιο έμπνευση και κυρίως ανθρωποι που θα τρέξουν αυτά που χρειάζονται.

  Η κυβέρνηση εξαντλήθηκε στις μικροπολιτικές καντρίλιες που απαιτούνταν για να περάσει τα μέτρα και στην προστασία του Βενιζέλου.

  Με προβλεπόμενη ύφεση 6% και με έναν Ιανουάριο να μην κινείται τίποτα δεν πρόκειται να πάει μακρυά.

  Το θέμα δεν είναι αν είναι αναγκασμένη να πάρει νέα μέτρα τον Μάρτιο.

  Το θέμα είναι ότι το τελευταίο οξυγόνο της ελεύθερης οικονομίας τελειώνει.

  Ρ'ιξαμε τους μισθους στα 500 ευρώ και έχει αυξηθεί τόσο πολύ το κόστος του ρεύματος που στην ουσία το κόστος παραγωγής των προιόντων έχει αυξηθεί και άρα η ανταγωνιστικότητα τους στις διεθνείς αγορές.

  Παρόλα αυτά ο Ζερβός στην Δεη μαζί με τον Σπυρόπουλο στο ΙΚΑ ζουν και βασιλεύουν.

  Καλά στο Μέγαρο ΜΑξίμου πιστεύουν ότι ελέγχουν τίποτα εκτός από την αποπροσανατολισμένη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ aris. aold 22/01/2013 01:57:33

   Α, ρε Άρη ...Πάντα ο πιο ευθύβολος...

  • kosvag avatar
   kosvag @ aris. aold 22/01/2013 01:59:57

   Στη διαδικασία βολεύει να πληρώνεται ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ η μισθοδοσία του στρατού του 50% των ψηφοφόρων που πάνε στην κάλπη (55+, κλ ομάδες). Ο στρατός είδε συμφέρον στο τυρί που του έδειχνε η Λούκα Κ ότι θα πέσουν οι τιμές, τα ενοίκια κτλ ενώ περίπου θα πάγωνε ο μισθός του (δηλαδή υποσχέθηκε στον στρατό ότι με τον ίδιο μισθό θα έχει περισσότερα αγαθά & υπηρεσία από τον Ιδ. Τομέα).
   Το τι λες εσύ & εγώ & η κάθε μειονότητα σκασίλα τους.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ aris. aold 22/01/2013 10:38:36

   Κάτσε, βρε Άρη, γιατί ορισμένες υπερβολές θα μας φάνε σ' αυτή τη χώρα. Έχεις στοιχεία, βάσει των οποίων "η συντριπτική πλειονότητα" των συνταξιούχων είναι "σαραντάρηδες και πενηντάρηδες"; Ασφαλώς και υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι, αλλά δεν είναι το μεγάλο μέρος. Μη λέμε κι ό,τι θέλουμε.

   Όσο για την αύξηση της τιμής του ρεύματος, που πράγματι σκοτώνει την ανταγωνιστικότητα, ο Ζερβός (και ο οποιοσδήποτε διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ να ήταν) είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Την αύξηση της τιμής του ρεύματος, είναι σε όλους γνωστό ότι την επέβαλαν οι τροϊκανοί κατακτητές. Στους οποίους, άλλος είχε την αρμοδιότητα να φέρει αντιστάσεις. Επειδή όμως οι ίδιοι διόρισαν κι εκείνον ως υπουργό, δε νομίζω να έτρεφες φρούδες ελπίδες ότι θα έκανε.

 3. Chris avatar
  Chris 21/01/2013 23:17:37

  Μέλος του ΔΣ της ΤΟΥΟΤΑ και ανίκανος, είναι δεδομένα αντιθετικά.

  • Ενας τριτος avatar
   Ενας τριτος @ Chris 22/01/2013 00:02:53

   Αν η agenda του Αθανασοπουλου διαφερει απο εκεινη της κυβερνησεως τοτε πρεπει ν'απομακρυνθει απο αυτη την θεση. Εξ αλλου το οτι επετυχε στην Τoyota, εστω και σε σχετικα υψηλο επιπεδο, δεν σημαινει οτι ειναι αναντικαταστατος. Η αποστολη του στο ΤΑΙΠΕΔ ειναι διαφορετικης φυσεως. Το να ειναι καποιος πετυχημενος manager δεν ειναι passe partout.

 4. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 21/01/2013 23:21:12

  Δυστυχώς αυτή είναι η κατάντια στην Ελλάδα, να παραγνωρίζουμε τις αξίες μας παγκοσμίου κύρους και να αναγνωρίζουμε την αξία του ..υδραυλικού της γειτονιάς μας!!!

  • Aδέξιος Δεξιός avatar
   Aδέξιος Δεξιός @ ΝΤΙΝΟΣ 22/01/2013 00:03:07

   είδαμε τις ...ικανότητες του ¨πετυχημένου" manager στη διοίκηση της ΔΕΗ!
   Σοούζα μπροστά στον Φωτόπουλο!
   Και 3 μύρια το χρόνο στη ΓΕΝΟΠ!
   Α, και μισθό καμιά 300 χιλιάδες το χρόνο;

   Αλήθεια από την TOYOTA γιατί ...έφυγε ο ....πετυχημένος;

  • Αριστερός Ψάλτης avatar
   Αριστερός Ψάλτης @ ΝΤΙΝΟΣ 22/01/2013 01:11:13

   Είσαι μακριά νυχτωμένος, άντε και στα Ντατσούν

 5. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 21/01/2013 23:59:11

  Όταν οι υπουργοί διορίζουν τις γυναίκες τους στην βουλή με 38.000χιλ.ευρώ βέβαια ανησυχεί ο Σαμαράς μην και δεν πάρουν τον μισθό τους αυτές οι γυναίκες των υπουργών και δεν θα βάλουν πετρέλαιο!!!.

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/01/2013 03:34:01

  Παραμυθια.Ολα τα εσοδα απο αποκρατικοποιησεις θα πανε για αποπληρωμη του δημοσιου χρεους.Τιποτα δεν παει για μισθους και συνταξεις.Ο προυπολογισμος βγαινει απο τα κανονικα εσοδα.

 7. 1kris avatar
  1kris 22/01/2013 08:00:29

  Αγαπητε φιλε αν διαβασεις το βιογραφικο του Ηλια του Μοσιαλου ναι ναι του γνωστου κηπουρου θα παθεις σοκ.λαμπροε επιστημων.αλλα αυτο δεν τον εμποδισε να βαλει την υπογραφη του και να μπουμε στο ΔΝΤ .και εγινε περιγελο.οσο για τοναθανασοπουλο αλλο πωλητης αυτοκινητων και αλλο να εισαι στο τιμονη της ΔΕΗ και μαλιστα την ωρα που αρχιζε η πολιτικη της αιολικης ενεργειας και των φωτοβολταικων.απετυχε δυστυχως το μονο που εκανε ηταν τοις αυξησεις των τιμολογιων και να πληρωνει τα ταξιδια των φωτοπουλεων αν θυμασαι

 8. Νικολέτα Καπερώνη avatar
  Νικολέτα Καπερώνη 22/01/2013 08:34:37

  Εκτός από τα μεγάλα λόγια, θα σε παρακαλούσα να μου απαριθμήσεις πέντε πράγματα που έκανε στη ΔΕΗ, για τα οποία να τον θυμούνται τα στελέχη της ως μεγάλο manger, που προσέφερε σε αυτή. Από την άλλη μεριά ένας μέσου βεληνεκούς manager, γέννημα θρέμμα της ελληνικής μιζέριας και διαπλοκής, ο Νέζης κατάφερε να την βάλει στο χρηματιστήριο, να κάνει την μεγαλύτερη αναδιοργάνωση που είχε γίνει ποτέ στη ΔΕΗ και να την κάνει και κερδοφόρα. Ο Αθανασόπουλος είναι manager παγώνι, με πολλή εφέ και ουσία τίποτα.

 9. Υ. Παραπλανημένος avatar
  Υ. Παραπλανημένος 22/01/2013 09:09:51

  Δεν ξέρω για το κύρος του και τα παράσημά του, αλλά αυτός δεν ήταν που έδωσε 150.00 € πριμ παραγωγικότητας στον εαυτό του, σε χρονιά που η ΔΕΗ είχε ζημίες;;; Αν ναι, πήρε παράσημο για αυτό από αυτοκράτορα;;;

 10. piastoavgokaikourefto avatar
  piastoavgokaikourefto 22/01/2013 09:41:25

  Αν κάποιος είναι τοσο επιτυχημένος και χαρισματικός ας δοκιμάσει να πουλήσει LADA στο "παγκόσμιο στερέωμα". Εν ολίγης οι εξασφαλισμένες πωλήσεις είναι αλληλένδετες με το καλό και επώνυμο προϊόν. Κατά τά άλλα, όλα τα ΔΣ των μεγάλων ξένων εταιρειών έχουν πλέον κατανοήσει την μη αναγκαιότητα των πανάκριβων manager, γιαυτό και οι τελευταίοι πλέον προσπαθούν να "αυτοπλασάρισθούν" σε δημόσιες αργομισθίες.
  Αν διαβάσει κανείς σήμερα το βιβλίο του Lee Iaccoca (An Autobiography), θα αναρωτηθεί για το τι ακολουθούσαν ως πρότυπα, τότε όμως ήταν κάτι σαν θεός, ο ίδιος όμως είπε ότι έκανε λάθη και η εποχή των ακριβοπληρωμένων manager έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
  Και τέλος πάντων δεν μπορούν όλοι να γίνουν "Lee Iaccoca", επειδή έτυχε και προσλήφθηκαν σε μια αυτοκινητοβιομηχανία.

 11. Ελλην-1821 avatar
  Ελλην-1821 23/01/2013 01:37:46

  Αφηστε να τον κρινουν αυτοι που γνωριζουν. εσεις προσπαειστε να ψηφιζετε σωστα και οχι με τον πολιτικο φανατισμο που σας διακατεχει. Αλλα σ αυτο δεν μπορειτε να μανατζαρετε την τυχη σας. οποτε μιλατε πιο σωστα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.