#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/07/2010 15:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Independence DayΠολλές φορές γίνεται λόγος για τη γενικευμένη άγνοια που χαρακτηρίζει τον μέσο Αμερικανό πολίτη. Και όταν τα ζητήματα στα οποία δηλώνουν άγνοια αφορούν  σε ξένες  χώρες ή σε γεωγραφία, έχει καλώς. Όταν όμως αφορούν τη βασική παράμετρο  της εθνικής τους υπόστασης, για την οποία είναι έμπλεοι υπερηφάνειας και με  βάση αυτή πολεμούν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης,  τότε κάτι δεν πάει καλά.

Κάθε 4η Ιουλίου,  σύσσωμη η Αμερική γιορτάζει με περηφάνια την επέτειο της ανεξαρτησίας της. Ανεξαρτησία όμως από ποιόν; Όπως αναφέρει το CNN, σύμφωνα με μια  τελευταία δημοσκόπηση ενόψει της εθνικής  επετείου, ο ένας στους  τέσσερις Αμερικανούς αγνοεί πως η επανάσταση των Αμερικανών αποίκων στα τέλη του 18ου αιώνα έγινε εναντίον της Αγγλίας. Ένα ποσοστό ύψους 20% δήλωσαν πως δεν γνωρίζουν, ενώ το 6% απάντησε λάθος, αναφέροντας κράτη όπως η Γαλλία,  το Μεξικό, η Ιαπωνία και ….η Κίνα!!!

Οι απαντήσεις ήταν  ιδιαίτερα απογοητευτικές ανάμεσα στους πιο νέους σε ηλικία  Αμερικανούς πολίτες. Οι λανθασμένες  απαντήσεις στην ηλικιακή ομάδα 18-28 ετών  έπιασαν ποσοστά έως και 45%. Οι γυναίκες επίσης φαίνεται να έχουν  μεγάλη ιστορική άγνοια, με μόλις 67% από αυτές να γνωρίζουν  τη σωστή απάντηση, σε σχέση με το 81% των ανδρών. Αυτοί οι άνθρωποι ψηφίζουν για πρόεδρο  ο οποίος στην ουσία είναι και πλανητάρχης. Άρα  στη πραγματικότητα ψηφίζουν  και για εμάς!!! Ο Θεός να μας φυλάει.

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/07/2010 15:16:40

  αγαπητέ S.A., ποιά είναι η πηγή αυτού που λές; Και αν επικαλείσαι κάποια Αγγλική εφημερίδα (οι Αγγλοι ποτέ δεν χώνεψαν 100% την ...ανεξαρτησία της Αμερικής, ποιά είναι, με την σειρά, η πηγή της;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ archaeopteryx 04/07/2010 15:36:17

   Έχω προσωπικά παραδείγματα (άφθονα) Αμερικανών που πίστευαν π.χ ότι ο Καναδάς είναι πολιτεία των ΗΠΑ, ότι το Ιράν είναι στη νότιο Αμερική, ότι οι πολιτείες τους είναι κράτη, ότι η Ελλάδα είναι φαγητό!!! και άλλα πολλά. Ο μέσος Αμερικάνος αγνοεί ακόμη και κατά προσέγγιση τον πληθυσμό της χώρας του. Αν ψάξεις στο γιουτουμπ υπάρχουν πολλά φιλμάκια από συνεντεύξεις στο δρόμο κλπ όπου φαίνεται η πλήρης άγνοια τους για τα πάντα. Κάποτε διάβασα σε έρευνα του Σμιθσόνιαν ότι ένα σοβαρό ποσοστό πίστευε πως ο Πόπαϊ είναι πραγματικό πρόσωπο. Στην Αμερική υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ αυτών που είναι στα πράγματα, σπουδάζουν, ερευνούν, πρωτοπορούν κλπ και της μεγάλης μάζας του λαού, που ζει σε πνευματική βυθιότητα τρεφόμενο με φαστ φουντ και τράς τιβί..

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 04/07/2010 15:26:28

  Το αμερικανικό CNN (που το αναφέρω στην ανάρτηση).
  h..p://politicalticker.blogs.cnn.com/2010/07/02/dont-know-much-about-history/?fbid=oCAec_ro_7N

 3. theag avatar
  theag 04/07/2010 15:33:37

  Δε μας ενδιαφερει η 4η Ιουλιου των γιανκηδων, ουτε το αν ξερουν για ποιον λογο εγινε.Εχουμε 4η Ιουλιου 2004 εμεις εδω στο Ελλαντα.

  • Dimi avatar
   Dimi @ theag 04/07/2010 19:40:12

   @ theag

   25η Μαρτίου 2010: Διπλή Εθνική και Θρησκευτική Γιορτή Ανεξαρτησίας της Ελλάδας από τον 400χρονο αιματοβαμμένο Ισλαμο-Οθωμανικό ζυγό. Της Ελλάδας, των 5000 χρόνων Εθνικής Ιστορίας, Ταυτότητας και Σύστασης.

   Oσοι Ευέλπιδες τόλμησαν και φώναξαν «Ελλάδα – Ελλάδα σε αγαπώ, Ελλάδα είσαι μία, η Κύπρος είναι Ελληνική και η Μακεδονία», Τιμωρήθηκαν με 6 ημέρες κράτηση, επειδή λέει, προσεβλήθη ο.. "μακεδόνας" επίσημος, που παρακολουθούσε την Παρέλαση, μαζί με τους Ελληνες επισήμους!..

   Η ποινή των Ευελπίδων, σύμφωνα με τον «εξαμηνίτη» λαπά υπουργό ΜΗ Εθνικής Αμυνας, «Δεν ήταν ιδιαίτερα αυστηρή.»!!

   25η Μαρτίου 2010: Στη Στρατιωτική Παρέλαση, όταν το Αγημα Ο.Υ.Κ., μία απο τις πλέον επίλεκτες μονάδες Ειδικών Δυνατοτήτων του Ελληνικού Στρατού διαμαρτυρήθηκε άφοβα: «Ελληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι ποτέ! Φθάνει πιά η ταπείνωση και απαξίωση των Ειδικών Δυνάμεων»... ο πολυπολιτισμικός υπουργός Απροστάτευτου Πολίτη Καμπούλ, Μιχάλης (Κοεμτζόγλου) Χρυσοχοϊδης - Αντί Λεκτικής Επίπληξης - έθεσε σε Διαθεσιμότητα τον Επικεφαλής του Αγήματος των Ο.Υ.Κ. Και ζήτησε βεβαίως, ταπεινά «συγγνώμη» από τους «ενοχλημένους» Αλβανούς, Σκοπιανούς και Τούρκους..

   Ομως, το γεγονός ότι οι Eλληνίδες κι Ελληνες είμαστε σφόδρα ενοχλημένοι με τις τουρκικές νηοψίες επί Ελληνικών σκαφών και εντός Ελληνικών υδάτων. Οτι οι τουρκικές φρεγάτες μόνο το λιμάνι του Πειραιά δεν «έπιασαν» ακόμα. Οτι σε περίπτωση που γίνει καμιά «στραβή», οι Ο.Υ.Κ. θα κληθούν να «καθαρίσουν» και να δώσουν τη ζωή τους γιά να κοιμούνται ήσυχα τα πολιτικά λαμόγια, Ολ’αυτά, ΔΕΝ φαίνεται ν’απασχολούν καθόλου, τον “l’etat c’est moi” mucho man, υπουργό.

   Προφανώς, επειδή θεώρησε ότι οι διαμαρτυρόμενοι Ο.Υ.Κ. είναι του «μίσους». Ενώ, αυτοί, που καταλήστεψαν τη Χώρα. Αυτοί που δολοφόνησαν αθώους εργαζόμενους κι ένα αγέννητο Ελληνόπουλο. Αυτοί που εγκλώβισαν την Ελλάδα στη μέγγενη του ΔΝΤ. Αυτοί που κατέταξαν τα Ελληνικά σε γλώσσα 2ης κατηγορίας. Αυτοί που κατήργησαν Θρησκευτικά και Προσευχή στα σχολεία. Αυτοί που υποθήκευσαν το αύριο της Ελλάδας. Αυτοί που ισοπέδωσαν την κοινωνική ασφάλιση. Αυτοί που προκάλεσαν Πανελλήνια Κατάθλιψη. Αυτοί που νομιμοποίησησαν εκατομμύρια ΛΑΘΡΟ και εν δυνάμει ψηφοφόρους τους! Αυτοί που κατήργησαν: τα Εθνικά Σύμβολα, τη Γαλανόλευκτη με τον Σταυρό, τις Παρελάσεις σ’Ελλάδα κι Εξωτερικό, τις Εθνικές Εορτές και Πάσχα στους Στρατώνες. Αυτοί που διανέμουν και «υποχρεώνουν» στην εκμάθηση του κορανίου, και αναγκάζουν την ΕΛ.ΑΣ σε παραιτήσεις κατά κύμματα. Ολοι αυτοί, οι πραξικοπηματίες του Κοινοβουλίου κι εγκληματίες αποδόμησης της Ελληνικής Κοινωνίας, είναι «της Αγάπης!!».

   **

   4η Ιουλίου 2010: Ομοσπονδιακή, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ Ημέρα Ανεξαρτησίας της Αμερικής, από το Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας, στις 4/7/1776.
   Της Αμερικής των 250 μόλις χρόνων.

   Της Αμερικής του Οbama και των γιάνκηδων, η οποία ανέχεται σχεδόν τα πάντα. Πλήν Δύο: (1) Την παραβίαση της Αμερικανικής Εθνικής Ασφαλείας. (2) Την Ασέβεια στην Αμερικανική Ιστορία. Της Αμερικής, όπου απόβλητα τύπου Δραγώνα, καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς ελαφρυντικά.

   Της Αμερικής, όπου η Ημέρα της Ανεξαρτησίας, γιορτάζεται με Παρελάσεις, Πατριωτικό Ενθουσιασμό, Εθνική Ανάταση και Υπερηφάνεια!

   Της Αμερικής, όπου την 4η Ιουλίου, τα σπίτια, τραπέζια και γλυκίσματα, κυριολεκτικά «ντύνονται» με την Αμερικανική Σημαία http://bit.ly/a1CYlV

   Οι συγκρίσεις δικές μας.

 4. nasos avatar
  nasos 04/07/2010 16:05:20

  Ας κοιτάμε βέβαια και την δική μας καμπούρα,έτσι;
  Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν κατά που πέφτουν πχ τα Δερβενάκια ή πότε και που ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρία;

  • George avatar
   George @ nasos 04/07/2010 16:25:57

   Η δική μας νεολαία νομίζει ότι την 28η Οκτωβρίου γιορτάζουμε την απελευθέρωση απο τους Οθωμανούς...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ nasos 04/07/2010 18:16:55

   Συμφωνώ, αλλά το αντίστοιχο παράδειγμα θα ήταν οι δικοί μας φωστήρες να μην ήξεραν από ποιους απελευθερώθηκε η Ελλάδα το `21, και μερικοί να έλεγαν από τη Κίνα!

 5. Νίκος avatar
  Νίκος 04/07/2010 16:37:45

  So what! που θα 'λεγε και ο "μέσος" αμερικανός. Ο μέσος αμερικανός ειναι αποκυημα της φαντασίας μας. Ο μέσος ορος του καθε τι ειναι στατιστική κατασκευη, καποτε πρεπει να το αντιληφθουμε.
  οσον αφορα τους αμερικανους, υπαρχουν αρκετοι ομως που ξερουν ακομα και τι "σωβρακα" φορα η ελληνικη αλητ, επομενως ολα τα αλλα ειναι αερας. Οι αμερικανοι ειναι πανω απο ολα πρακτικοι ανθρωποι. Πριν λιγες μερες βρεθηκα στην δημοτικη βιβλιοθηκη της Θεσσαλονικης για να παραστω στην παρουσιαση του βιβλιου του νεου πρυτανη του ΑΠΘ "Παιδεια...Μαχης" και ακουσα τις κοινοτυπες ομιλιες των κ.κ. Βενιζελου, Διαμαντοπουλου (η κ. Δραγωνα απο κοντα μη χασει τη φωταδιστικη επιρροη της κ. Δ.) και απογοητευτηκα. ΤΙΠΟΤΑ εμπνευσμενο. Μικροι ανθρωποι σε μεγαλες θεσεις. Γι' αυτο ειμαστε εδω που ειμαστε...
  Παντως, θα μπορουσατε να βρειτε καλυτερες δικαιολογιες για να "τιμησετε" την αμερικανικη ανεξαρτησια. Αλλα ακομα δεν καταλβαινω γιατι θαπρεπε να αφιερωσετε αναρτηση...

 6. n Georgiopoulos avatar
  n Georgiopoulos 04/07/2010 16:50:58

  Ζωντανη συνδεση απο Ουασινγκτον.
  Δεν ξερω τι λετε, αλλα εδω ξεχειλιζει ο τοπος απο σημαιες και πατριωτισμο. Ειδικα οι επιστολες αναγνωστων στις εφημεριδες, παντου πινακιδες για τους πεζοναυτες και τις δυναμεις στο εξωτερικο.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ n Georgiopoulos 04/07/2010 17:51:23

   Σε ταραταζούμ είναι πρώτοι. Οι μισοί όμως νομίζουν πως το Ιράκ είναι νησί δίπλα στην Αυστραλία....

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Strange Attractor 04/07/2010 18:55:58

    θα ήθελα να σε δω σε κάποιο παιχνίδι μπέησμπωλ ή χόκεϋ, να λες τέτοια πράγματα... Ούτε με ελικόπτερο δεν θα μπορείς να γλυτώσεις χαχαχάαα!

   • n Georgiopoulos avatar
    n Georgiopoulos @ Strange Attractor 05/07/2010 03:33:13

    Περα απο οτι ξερουμε, εδω πραγματικα ξερουν και γιορταζουν εθνικες εορτες. Σε μια στιγμη πριν ξεκινησει η παρελαση ενα ανδρογυνο σε ροζ ποδηλατακια φωναζε να φυγουν τα στρατευματα απο το Ιρακ, λιγο πιο κατω αναλογα πλακατ κατα του πολεμου του Ιρακ απο αμερικανους που φοραγαν σε μπλουζακι την αμερικανικη σημαια. Οι αμερικανοι εναντιοι στο συστημα βαφτιζουν τους εαυτους πατριωτες οταν οι δικοι μας αντιεθνικιστες δεν δισταζουν να απεκδυθουν του εθνους τους.
    Η 4η Ιουλιου ειναι μια ατελειωτη γιορτη με καθε κτηριο και σπιτι ενδεδυμενο στην αστεροεσσα. Προσωπικα εντυπωσιαστηκα εδω στις Ηνωμενες Πολιτειες απο την 4η Ιουλιου.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ n Georgiopoulos 04/07/2010 22:22:29

   Θυμάσαι τη ταινία του Μπόρατ; Χα χα χα....

 7. Νίκος avatar
  Νίκος 04/07/2010 17:02:53

  "Δεν ξερω τι λετε, αλλα εδω ξεχειλιζει ο τοπος απο σημαιες και πατριωτισμο. Ειδικα οι επιστολες αναγνωστων στις εφημεριδες, παντου πινακιδες για τους πεζοναυτες και τις δυναμεις στο εξωτερικο".

  κανονικος εθνικισμος, δλδ.

 8. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 04/07/2010 18:43:15

  Σαφώς! Και μάλιστα οι τότε ηγέτες των δεν είχαν καμί ασχέση με τους σημερινούς...

 9. JOHN avatar
  JOHN 04/07/2010 18:53:47

  Μη παμε μακρυα η ιδια κουλτουρα αναπτυσεται σιγα σιγα και στη χωρα μας,θεμα χρονου ειναι να τους φτασουμε!Η παγγοσμιοποιηση αυτο επιτασει,γι αυτο και η ιστορια κοβεται και ραβεται οπως τους εξυπηρετει.

 10. καινός avatar
  καινός 04/07/2010 19:23:53

  http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ καινός 04/07/2010 22:21:51

   Τι χρείαν έχομεν λοιπών μαρτύρων;

  • Lalakis avatar
   Lalakis @ καινός 05/07/2010 10:40:53

   χα χου χα, ιδου τα αμερικανάκια σεολο τους το μεγαλείο, καλο βιντεακι

 11. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 04/07/2010 19:52:04

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ¨ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ¨(!) για την ¨πρώτη τους πατρίδα¨.

  Χρόνια πολλά στο ΠΡΩΤΟ - ΤΟ ΠΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ - ¨ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ¨ στην νεότερη ιστορία της ανθρωπότητας .

  Χρόνια πολλά στην πρώτη ¨Πολιτεία¨ των καταφρονημένων - κολασμένων-χρυσοθήρων και ¨αυτοδημιούργητων¨ του κόσμου ( ¨πέρα φυλή – χρώμα και θρησκεία ¨ ) , η οποία σε ¨πρώτη φάση¨ πήρε το όνομα μιας ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ( ! ) - Η.Π. ΤΗΣ ...¨ΑΜΕΡΙΚΗΣ¨...

  Χρόνια πολλά σε όλους τους οπαδούς του ¨φυσικού¨ - ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ , όπου το ¨δυνατό είδος¨ επικρατεί του ¨αδυνάτου¨ , και στους θιασώτες της προτεσταντικής και εβραϊκής ¨ηθικής¨ της εργασίας που ¨λυτρώνει¨ τον άνθρωπο και τον οδηγεί στον θεϊκό παράδεισο με μοναδικό κριτήριο τα διαθέσιμα ¨κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία¨ που απέκτησε με τον μόχθο ¨του¨ , χωρίς να ισχύει , όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις , το ¨πόθεν¨ , αλλά το ¨έσχες¨ .

  Φαντάζομαι ότι για ευνόητους λόγους οι μόνοι που δεν μπορούν να πουν ¨χρόνια πολλά¨ στην ¨Πολιτεία των Μεταναστών¨ είναι οι Ινδιάνοι και οι Ιθαγενείς της Αμερικής , ιδιαίτερα οι Λαοί της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής , όπως και Λαοί όλου του κόσμου .

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ ΝΤΑΝΤΟΝ 05/07/2010 12:00:00

   @ΝΤΑΝΤΟΝ

   Χρόνια τους πολλά.
   Και μη χειρότερα.

 12. I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
  I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 04/07/2010 21:45:08

  Columbus, you curious motherfucker.

 13. popolaros avatar
  popolaros 05/07/2010 11:36:17

  Αλήθεια, χθές είχε γιορτή στο καστρί ;
  Ήταν η 'εθνική' επέτειος της 4ης Ιουλίου.

 14. Γιώργος Νικολάου avatar
  Γιώργος Νικολάου 06/07/2010 10:49:29

  ..σε σχέση με μας τους sexy, πανέξυπνους, "ιστοριμένους" και τόσο πολιτικά ώιμους που ψηφίζουμε μόνο για τους άριστους...

  God bless America! Happy 234th birthday!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.