#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/01/2012 14:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Iσορροπία τρόμου στο ΠΑΣΟΚ (Mind the GAP)Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από το ΠΑΣΟΚ: ο ΓΑΠ να έχει φύγει, αλλά να ορίζει το ΠΑΣΟΚ. Διότι, όπως έλεγε στέλεχος του κόμματος, «στο ΠΑΣΟΚ έχουμε δύο ισορροπίες, μία σημερινή και μία μετεκλογική. Και η μία ορίζει την άλλη».

Το δεδομένο (αλλά όχι και 100% σίγουρο) είναι ότι ο Παπανδρέου δεν θα είναι ούτε υποψήφιος πρόεδρος ούτε υποψήφιος πρωθυπουργός. Άρα θα πάει σπίτι του. Μήπως όμως από εκεί θα ορίζει τα του ΠΑΣΟΚ; Διότι οι άνθρωποι που τον περιβάλλουν (σε αντίθεση με εκείνον) δεν έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν την πολιτική τους καριέρα.

Μετά από όσα έγιναν στο Πολιτικό και το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι διαμορφώθηκε ένα αντιβενιζελικό μπλοκ, όμως αυτό δεν είναι ακριβές. Στην πραγματικότητα είχαμε σύμπτωση συμφερόντων στον αντίποδα της πρότασης Βενιζέλου για εκλογή αρχηγού εδώ και τώρα. Ο ΓΑΠ διότι θέλει να παρατείνει την παραμονή του. Ο Λοβέρδος διότι θέλει λίγο χρόνο ακόμη να προετοιμαστεί (γι’ αυτό λέει Μάρτιο). Η Διαμαντοπούλου διότι θέλει περισσότερο χρόνο (γι’ αυτό λέει μετά το καλοκαίρι). Και ο Χρυσοχοΐδης διότι θέλει πολύ χρόνο.

Έτσι δημιουργήθηκε και έτσι θα προκύψουν και άλλες αμοράλ συμμαχίες το επόμενο διάστημα.

Το σχέδιο του ΓΑΠ είναι να ελέγξει την διαδοχή, αλλά και την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ. Ο ΓΑΠ ξέρει πως με την υφιστάμενη ισορροπία δυνάμεων, όποιον στηρίξει ανάμεσα σε Λοβέρδο – Βενιζέλο, θα του δώσει τη νίκη. Ο Λοβέρδος έχει συμβιβαστεί με την κατάσταση, ενώ οι του Βενιζέλου (προσοχή, όχι ο Βενιζέλος) δεν το χωνεύουν.

Το ότι ο ΓΑΠ είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας της εκλογής προέδρου δίνει θέσεις και ρόλο στους δικούς του ανθρώπους, δηλαδή εξασφαλίζει την παρουσία του ως υπολογίσιμη δύναμη και την επόμενη ημέρα. Άρα ο ΓΑΠ φεύγει, μένοντας!

Απέναντι στην στρατηγική του ΓΑΠ υπάρχουν δύο δυνατότητες: ή συμβιβάζεσαι ή προχωράς μόνος σου και κερδίζεις μόνο με τους δικούς σου ανθρώπους αρθρώνοντας άλλη πολιτική. Όμως ο Βενιζέλος κατάλαβε το Σαββατοκύριακο ότι μπορεί να έχει την πιο οργανωμένη ομάδα, αλλά δεν έχει την πλειοψηφία. Άρα θέλει συμμαχίες, κάτι που ο Λοβέρδος έχει ήδη κάνει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. avanti avatar
  avanti 17/01/2012 14:50:05

  Το σχέδιο του ΓΑΠ είναι να ελέγξει την διαδοχή, αλλά και την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ : Το σχέδιο του Ελληνικού λαού στις επερχόμενες εκλογές πρέπει να είναι ένα και μοναδικό: Να στείλει στον αγύριστο το καρκίνωμα που λέγεται ΠΑΣΟΚ & πασοκισμός με τέτοιο εκκωφαντικό τρόπο ώστε η επόμενη μέρα και κάθε μέρα να είναι γι΄αυτούς νύχτα. Αν ο λαός στις εκλογές δεν πράξει τα δέοντα, πραγματικά θα είμαστε για αξιολύπητοι και άξιοι της μοίρας μας.

  • Ιωάννης33 avatar
   Ιωάννης33 @ avanti 17/01/2012 15:02:55

   Δίκιο έχετε στην εισαγωγή σας αλλά ποια είναι δηλαδή τα δέοντα;Αν είναι αυτά που φαντάζομαι τότε θα σας πω να κρατάτε μικρό καλάθι.Οι καιροί είναι βολικοί για ανάθεμα αλλά πρέπει να προσέξουμε να μην λάβει καθολικό χαρακτήρα απο τον ψηφοφόρο

   • avanti avatar
    avanti @ Ιωάννης33 17/01/2012 15:35:56

    Τα δέοντα είναι η ολοσχερής διάλυση του ΠΑΣΟΚ! Εχετε καμμία αντίρρηση?

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ avanti 17/01/2012 17:19:56

     Διαφωνώ. Δεν μας συμφέρει ως χώρα η πλήρης διάλυση του ΠΑΣΟκ. Χρειάζεται η συρρίκνωσή του προφανώς αλλά όχι η διάλυση γιατί θα έχουμε φαινόμενα ισχυροποίησης κομμάτων αποκλειστικής διαμαρτυρίας (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) και άνοδο του θολού κρυπτοπασοκικού μορφώματος του Κουβέλη δηλαδή κομμάτων που δεν έχουν καθαρές προτάσεις για το παρόν και το μέλλον της χώρας

     • avanti avatar
      avanti @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 17/01/2012 17:31:30

      @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ.: Αληθινά πιστεύετε ότι στελέχη ή μέλη του πασοκ μπορούν να ενταχθούν στο ΚΚΕ & ΣΥΡΙΖΑ με την πορεία που είχαν μέχρι σήμερα? Στον Κουβέλη ίσως. Αγαπητέ, εάν δεν διαλυθεί το πασοκ, επι μακρόν, και κατ΄επέκτασιν ο κρατικός μηχανισμός που ελέγχεται από αυτό το κόμμα, κλάψε μας.... δεν σου φτάνει εδώ που φτάσμαε? ΄Η έχεις αντίρρηση ότι η κατάντια της χώρας είναι αποκλειστικά και μόνο δημιούργημα/αποτέλεσμα του πασοκ που διαχειρίστηκε την χώρα τόσα χρόνια?

  • ΙΑΣΩΝ avatar
   ΙΑΣΩΝ @ avanti 18/01/2012 08:35:35

   ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.

 2. m.s avatar
  m.s 17/01/2012 14:52:42

  Παρακολούθησα χθες το βράδυ την εκπομπή του Πρετεντέρη , ανατροπές όπου και ζητήθηκε από στελέχη του Πασόκ να σκιαγραφήσουν πως θέλουν τον νέο πρόεδρο του .
  Τι να πω! Τον περιέγραφαν κάτι σαν πράσινο Σούπερμαν που θα διαδεχθεί όπως έλεγε και η Μαλβίνα τον τάπερμαν και τον GAPερμαν.

 3. Y. avatar
  Y. 17/01/2012 15:42:29

  Πρόεδρε Αντώνη, χρόνια πολλά!
  ...και να μη ξεχνάμε, ”..μιά Εξεταστική θα γίνει, αυτή για την οικονομία..”

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ Y. 17/01/2012 17:32:18

   Χρόνια πολλά Αντώνη!Στο σκαμνί όλους με μια Εξεταστική!
   +1000000000000000000000000

 4. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 17/01/2012 17:17:35

  Ο Λοβέρδος είναι το μη χείρον βέλτιστον για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Αλλιώς θα έχουν πλήρη διάλυση και θα ανέβει πολύ το κουλτουριάρικο κρυπτοπασόκ του Κουβέλη, και δευτερευόντως ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ πράγμα που δεν συμφέρει την Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Δεν χρειαζόμαστε δυνατά κόμματα διαμαρτυρίας. Χρειαζόμαστε κόμματα με προτάσεις χειροπιαστές.

 5. firiki2010 avatar
  firiki2010 17/01/2012 21:12:33

  Kαι ο Παπανδρέου και οι δελφίνοι και το ΠΑΣΟΚ συνολικά επιδεικνύουν ένστικτο πολιτικής αυτοσυντήρησης. Ο Παπανδρέου υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια το έργο του (γιατί κάποια στιγμή θα επανέλθει), οι δελφίνοι δεν επιθυμούν πια μετωπική σύγκρουση με τον Παπανδρέου γιατί αυτό και δεν θα είχε ευνοϊκές συνέπειες για τυχόν υποψηφιότητα τους, αλλά και θα είχε διαλυτικές επιπτώσεις στο ΠΑΣΟΚ όποιος και αν έβγαινε αρχηγός.
  Ενα σχετικό αρθράκι "Πολύ καλά κάνει ο κ Παπανδρέου("Κι ας διδάσκεται η ΝΔ !)" στο firiki2010 (16/1/2012)

 6. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 17/01/2012 22:23:29

  Αντώνη Σαμαρά, χρόνια σου πολλά!!!! Να έχεις υγεία και ψυχική δύναμη για να τα βγάλεις πέρα!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.