#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/02/2008 18:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Hasta Siempre, Commandante

Έπρεπε να το’ χε κάνει εδώ και πολύ καιρό. Ο Φιντέλ Κάστρο, σύμβολο, όχι μόνον της κουβανέζικης επανάστασης, αλλά μιας ολόκληρης εποχής, παραιτήθηκε, βαριά ασθενής πλέον, από Lider Maximo της Κούβας Η εικόνα του, μαζί με αυτή του Τσε Γκεβάρα, ήταν σημεία αναφοράς στις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Οι «μπαρμπούντος» με τα μακριά μαλλιά, τα τζάκετ της γενιάς του Πολυτεχνείου και του Μάη του ’68. Τότε που πιστεύαμε ότι μπορούμε να καταλάβουμε εξ΄ εφόδου τον Ουρανό. Ευτυχώς γι αυτόν, ο Τσε έφυγε νωρίς. Ενώ, ο Φιντέλ, από σύμβολο της διεθνούς επανάστασης, μετετράπη σε κατεστημένο. Έτσι συμβαίνει πάντα: Όταν η επανάσταση γίνεται εξουσία, πεθαίνει.

Ο Κάστρο έμεινε στη θέση αυτή για πάνω από σαράντα χρόνια. Γεγονός απαράδεκτο για μια δύναμη, όπως η Αριστερά, που πρέπει να αλλάζει διαρκώς την κοινωνία. Είχε βέβαια μεγάλες νίκες. Όπως εκείνη στον Κόλπο των Χοίρων. Και η μετατροπή της Κούβας, από απέραντο μπορντέλο για τους αμερικανούς τουρίστες και ένα μεγάλο καζίνο, σε μια χώρα-δύναμη κάποτε στην Λατινική Αμερική. Κατάφερε επίσης να κάνει το νησί μόνιμο πονοκέφαλο για τις ΗΠΑ. Το μέγα λάθος του όμως, ήταν ότι δεν έφυγε την ώρα που έπρεπε. Και ότι όλα αυτά «πληρώθηκαν» από τον κουβανέζικο λαό με στερήσεις, πείνα και αστυνομική καταπίεση. Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με τον «σοσιαλισμό». Άλλωστε, αν ο Τσε ήταν κοντός, χοντρός και με γυαλιά η φήμη του δεν θα είχε περάσει ποτέ τον Ατλαντικό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. giorgis avatar
  giorgis 19/02/2008 19:31:42

  Aντίο δικτάτορα

 2. Le canard avatar
  Le canard 19/02/2008 19:47:36

  Ε όχι ρε Γιώργο κι'ετσι

 3. Le canard avatar
  Le canard 19/02/2008 20:11:52

  Εδώ που τα λέμε, καλό είναι να μας ξανάρθουν οπι εξυγχρονιστές. Και πρώτος απ όλους ο Σημίτης. Ε, και ο Κασουλίδης καλός είναι. Για να ξεμπερδεύουμε με την "ενοχλητική" Κύπρο. Τριάντα χρόνια τώρα, μας έπριξε. Ναμαστε καλά στην μακαριότητα του καταναλωτισμού μας. Ας συμμαζευτούμε, το θέμα δεν είναι να φύγει ο Χριστόφουλος και ο Τάσσος, και να μας έρθουν οι "εκσυγχρονιστές" (Ζήτω οι ΝΑΤΟϊκοί -και όχι μόνο- βομβαρδισμοί).

 4. Σπύρος avatar
  Σπύρος 19/02/2008 23:23:50

  Βρε τι παθαμε.
  Ολοι οι ψευτοανανεωτές και ψευτοκοσμοπολίτες έχουν βαθύ μίσος για οποιαδήποτε επανάσταση..
  Η ΄Αυγούλα΄δεν έβριζε τον Τσάβες για λογκρισία??
  Ετοιμάζεται να απομυθοποιηθεί και το ΕΑΜ τώρα..
  Α,ρε τεράστιε Μανώλη Γλέζο που πήγες και έμπλεξες...
  Ολα τα τσιράκια τού Μπούς όλοι οι επιδοτούμενοι ΄διανοούμενοι΄σκούζουν παρέα..
  Φασισταριά ειστε και φαινεστε..
  Πείτε μας ποιά Μ.Κ.Ο. σάς επιδοτεί για να ξερουμε τι ακριβώς ειστε,Σοράκια..

 5. giorgis avatar
  giorgis 20/02/2008 00:32:33

  Ώστε όποιος δεν είναι λενινιστής, με τη δικτατορία του προλεταριάτου (βλέπε δικτατορία της γραφειοκρατίας του κόμματος), είναι Σοράκιας.
  Εύγε επαναστάτες μου, κομμουνισταράδες μου, με τα φυσεκλίκια και τα παράσημα απ' τους αγώνες.
  Δεν είδα όμως ρε μαγκίτες να κλείνει κανά Γκουαντανάμο, όλοι τους κόκκορες παριστάνουν, αλλά οι Αμερικανοί κάνουν τα αίσχη σε κουβανικό- κατ' ουσίαν- έδαφος.
  Φίλε factorx, η Κούβα ήταν και παραμένει ένα απέραντο μπορντέλο, υπερήφανο βέβαια, και "σοσιαλιστικό", με alegria και χιλιάδες γιατρούς, αλλά μπορντέλο, άντρο εγκληματικότητας και κολαστήριο για τους αντιφρονούντες. Την ίδια στιγμή τα κομματικά στελέχη ζουν μες στη χλιδή, καλυτερα κι από Αμερικανούς τουρίστες.
  Η Κούβα ήταν η επαφή μου με τις χώρες του "υπαρκτού σοσιαλισμού". Και πίστεψε με, ήταν αρκετή, για να εμπεδώσω την άποψή μου για τον κόκκινο ολοκληρωτισμό, το αίσχος της δικτατορίας του κόμματος.

 6. Σπύρος avatar
  Σπύρος 20/02/2008 00:43:57

  Παραμενουν περήφανοι σαν λαός,παρά το εμπαργκο που τους εχει επιβληθεί ακομα και στα φάρμακα..
  Καταντήσατε σάν τού κουβανού κατσαπλιάδες τής Φλόριντα..
  Ευγε..
  Και κοκκινοι ολοκληρωτισμοί...ωραια..
  Αντε με το καλό να επανδημοσιευσετε και το ΄Φωτιά και Τσεκουρι΄του Ευαγγελου Αβερωφ...Και αυτός ΄κοσμοπολίτης΄και ευπατρίδης ήταν.
  Υ.Γ.
  Τι εγινε??
  Θα βγάλει καμιά ανακοινωση το ΄εκσυγχρονιστικό μπλόκ΄για τα επεισοδια τών φασιστοειδών σκοπιανών έξω απο την Ελληνικη Πρεσβεία??θα στηριξει τον ΄δικαιο αλυτρωτικό αγώνα τους¨???
  H περιμενουμε εντολές απο το Κ.Ε.Μ.Ο. και το C.D.R.S.E.E.??

 7. Σπύρος avatar
  Σπύρος 20/02/2008 00:44:29

  Παραμενουν περήφανοι σαν λαός,παρά το εμπαργκο που τους εχει επιβληθεί ακομα και στα φάρμακα..
  Καταντήσατε σάν τού κουβανούς κατσαπλιάδες τής Φλόριντα..
  Ευγε..
  Και κοκκινοι ολοκληρωτισμοί...ωραια..
  Αντε με το καλό να επαναδημοσιευσετε και το ΄Φωτιά και Τσεκουρι΄του Ευαγγελου Αβερωφ...Και αυτός ΄κοσμοπολίτης΄και ευπατρίδης ήταν.
  Υ.Γ.
  Τι εγινε??
  Θα βγάλει καμιά ανακοινωση το ΄εκσυγχρονιστικό μπλόκ΄για τα επεισοδια τών φασιστοειδών σκοπιανών έξω απο την Ελληνικη Πρεσβεία??θα στηριξει τον ΄δικαιο αλυτρωτικό αγώνα τους¨???
  H περιμενουμε εντολές απο το Κ.Ε.Μ.Ο. και το C.D.R.S.E.E.??

 8. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 20/02/2008 00:45:46

  Κρίμα, αγαπητέ Factorx: Που μηδενίζεις τα επιτεύγματα της Κουβανικής Επανάστασης, και τα εξισώνεις με τις "στερήσεις, την πείνα, την αστυνομική καταπίεση", που είναι αληθινά και που τα καταδικάζει ανεπιφύλακτα κάθε δημοκράτης στο κόσμο.
  Γιατί όμως παραλείπεις να πεις, ότι παρά τα αρνητικά της, η Κούβα είναι πρώτη (και) μακράν στην Λατινική Αμερική, στην Υγεία, στην Παιδεία, στις κοινωνικές παροχές, (στην παιδική θνησιμότητα-χαμηλότερη και στο προσδόκιμο όριο ζωής-υψηλότερο υπερέχει και των ΗΠΑ..) και τόσα άλλα, που θα ήταν πολλαπλάσια αν δεν είχε να αντιμετωπίσει πενήντα χρόνια εμπάρκο-απομόνωση-(πραγματικό πόλεμο π.χ. κόλπος χοίρων) και οικονομικό, με κάθε μέσο από τους Αμερικάνους και τους "πρόθυμους" Ευρωπαίους συμμάχους τους; Τις δεκάδες δολοφονικές απόπειρες των Αμερικάνων, τους βιολογικούς πολέμους στην γεωργία, στην κτηνοτροφία, κλπ. Και όμως επιζεί η Κουβανική Επανάσταση, για να φωτίζει και να αποτελεί παράδειγμα για πολλούς και τους γείτονες της. Πράγμα που εξηγεί και την άγρια επίθεση που δέχεται, αλλά και την ραγδαία εξάπλωση των ιδεών της. Σε μία σειρά από πρώην δικτατορίες, της Ν.Αμερικής (για τις οποίες δεν είδαμε και πολλές αντιδράσεις χρόνια τώρα). Όμως σήμερα Βενεζουέλα, Βολιβία, Ισημερινός, Νικαράγουα, Βραζιλία, Αργεντική, Χιλή, Περού, σηκώνουν το κεφάλι τους και συνεργάζονται μεταξύ τους, αξιοποιούν τις πλουτοπαραγωγικές τους πηγές (πετρέλαιο, χαλκό, φυσικό αέριο κ.α.) και αγωνίζονται για ένα διαφορετικό κόσμο, για σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία, αυξάνοντας τον πονοκέφαλο σε πολλούς, που θεωρούν μονόδρομο την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Και που απο δω και στο εξής, θα βλέπουν σαν εφιάλτες, τους λαούς να ορθώνουν το ανάστημα τους και να αγωνίζονται με τα συνθήματα του Κάστρο και του ΤΣΕ: ΠΑΤΡΙΔΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ!!!

 9. giorgis avatar
  giorgis 20/02/2008 00:46:38

  Kαι κάτι τελευταίο φίλοι επαναστάτες.
  Μόλις διάβασα ότι η κουβανική Εθνοσυνέλευση αναμένεται να διορίσει πρόεδρο τον Ραούλ Κάστρο, νεότερο αδελφό και διάδοχο του Φιντέλ.
  Μοναρχία ή οικογενειοκρατεία; Όχι ρε παιδιά, αυτό είναι ο υπαρκτός σοσιαλισμός

 10. Factorx avatar
  Factorx 20/02/2008 01:21:39

  Το σχόλιο μου προς όλους σας: Γράφω στο τέλος: "...Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με τον «σοσιαλισμό». Άλλωστε, αν ο Τσε ήταν κοντός, χοντρός και με γυαλιά η φήμη του δεν θα είχε περάσει ποτέ τον Ατλαντικό". Έγινα αντιληπτός;
  Και όπως έλεγε και ο Τόνι Νέγκρι "χάσμε, αλλά είχαμε δίκαιο". Άντε και περαστικά μας.

 11. Σπύρος avatar
  Σπύρος 20/02/2008 01:21:46

  Ενω απο τον Μπους στον Μπους και απο τον Κλιντον στην Κλιντον ή απο τους Καραμανλαίους στούς Παπανδρέου είναι πιό in..
  Αλλως τε οι Κουβανοι δεν έχουν και life-style αριστερούς...Εδώ φωτογραφίζονται στά Νίτρα....
  Υ.Γ.
  Εδώ οι ΄πεφωτισμένοι΄έφτασαν να κρίνουν παλαιότερες ιστορικές περιόδους(Μεσαίωνας,Βυζάντιο κ.λ.π.)με κριτήρια Δυτικής Δημοκρατίας...
  Αφού η τύφλα τους τούς περιορίζει στα όρια της Δημοκρατίας του Λουξεμβούργου..
  Που να αναλύουν καταστάσεις σε άλλες Ηπείρους...
  Εδώ δεν έχουν βγεί εξω απο το Κολωνάκι...

 12. giorgis avatar
  giorgis 20/02/2008 02:21:07

  Μπορεί να είναι τίγκα στη βίζιτα, την κλεψιά και τη ζητιανιά, αλλά έχουν παιδεία και υγεία.
  Βίζιτες με πτυχίο και προπαντώς χωρίς αφροδίσια.

 13. Σπύρος avatar
  Σπύρος 20/02/2008 02:40:55

  Λατινοαμερικάνος επιχειρηματίας που θα πεί την γνώμη του για τον Τσάβες ή φτωχός??
  Μηπως απο αυτούς που κατήγγειλαν τον Τσάβες οτι παρεμποδίζει εργοδοτικά δικαιώματα??
  Η μήπως απο τα ακροδεξιά τηλεοπτικά ιδιωτικά κανάλια που τον ανέτρεψαν την πρώτη φορά??
  Ρε που βρέθηκαν εδώ μέσα όλοι αυτοί οι καραδεξιοί??
  Και το χειρότερο απ΄όλα θα ψηφίζουν και κανάν Αλέξη παριστάνοντας τούς ΄φωτισμένους΄..
  Aντε μπράβο παιδιά..
  Ευχομαι το επόμενο συνέδριο τού Παντείου(μετά απο αυτό τής Πέμπτης,που θα γίνει προσπάθεια αποκαταστάσεως τών δοσιλόγων Τσάμηδων)που θα διοργανωθεί να αφιερωθεί στην αποκατάσταση τού Πινοτσέτ..
  Υ.Γ.
  Οσο για τον Κάστρο ,όντως καλύτερα βίζιτα με υγεία και παιδεία παρά βίζιτες στά Downtown για κανέναν ψηφουλάκο ή στην pub Καρλ Μαρξ τού Λονδίνου τάχα μου,που συχνάζουν τα έμορφα ΄ανανεωτικά καλόπαιδα΄...........

 14. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 20/02/2008 12:01:26

  Αυτό που μετράει για να αξιολογήσει κανείς την Κούβα, τον Κάστρο, τον ΤΣΕ, είναι η ακτινοβολία που εκπέμπουν και που καθοδηγεί εκατοντάδες εκατομύρια απόκληρων, (που κάποιοι στη Γουώλ-Στρήτ και όχι ο Θεός ευθύνονται γιά τα δεινά τους), να σηκώνουν το ανάστημα τους στην υπερδύναμη, και να απαιτούν δικαίωμα στη ζωή και στην ελπίδα, στις φαβέλες του Καράκας, του Κίτο, της Μανάγκουα, του Ρίο, του Σαντιάγκο, του Μοντεβίδεο ....
  Και όπως δείχνουν τα γεγονότα, άρχισαν να βαδίζουν το δρόμο της δικαίωσης τους. Με όλα δε τα αρνητικά της Κούβας τους, που καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα, πότε θα δούμε να λέγεται κάτι κα να γράφεται λέξη, από τους κατά τα άλλα "ευαίσθητες ψυχές", για το κολαστήριο του Γκουαντάναμο, για τη σταύρωση του Παλαιστινιακού λαού, για τις ανά το κόσμο μυστικές φυλακές-βασανιστήρια της υπερδύναμης και των κολαούζων της, για τα φρικτά εγκλήματα που διαπράτονται στην παγκοσμιοποιημένη ανθρωπότητα (π.χ. τα εκατομύρια παιδιά που πεθαίνουν σαν τις μύγες στις ανά τον κόσμο (προστατευόμενες από τις ΗΠΑ) δικτατορίες, για τα εκατοντάδες εκατομμύρια εργαζόμενους χωρίς στέγη, χωρίς υγεία, με ένα δολλάριο το μήνα; Πότε τέλος, θα μιλήσει κανείς, για τις δεκάδες εκατομύρια ανασφάλιστους στις ΗΠΑ, που άμα αρρωστήσουν πεθαίνουν σαν τα σκυλιά στο δρόμο..για, για, για, Επιτέλους, λίγο κράτει στην υποκρισία και στην μονομέρεια δεν βλάπτει...

 15. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 20/02/2008 12:06:44

  Αγαπητέ factorx ,ειλικρινά δεν καταλαβαίνω, τι εννοείς με: "Άλλωστε, αν ο Τσε ήταν κοντός, χοντρός και με γυαλιά η φήμη του δεν θα είχε περάσει ποτέ τον Ατλαντικό”. Ούτε και το χάσαμε, αλλά είχαμε δίκαιο”. του Τόνι Νέγκρι. Όπως και το "Άντε και περαστικά μας". Αν θέλεις, σε παρακαλώ, δώσε μου κάποια περισσότερη εξήγηση.

 16. Le canard avatar
  Le canard 20/02/2008 15:07:44

  "Χάσαμε, αλλά είχαμε δίκιο". Ας κρατήσουμε τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Κάστρο και όχι τις έγχρωμες ("ευτυχώς" ο Τσε δεν πρόλαβε να κάνει έγχρωμες). Ας μείνουμε όνειρο. Κι'αν αυτό τσαλακώθηκε, ας δημιουργήσουμε καινούργιο. Και ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ. Γι'αυτό κόφτε τιςε αμπελοφιλοσοφίες και τα αναμασήματα του στύλ τι θα γινόταν εάν νικούσε το ΚΚΕ στο εμφύλιο. Τα΄λυσε η ιστορία όλα αυτά. Και τα λόγια του Τόνι Νέγκρι που μας θύμησε ο ΦακτορΧ τα λένε όλα. Αλοίνο αν οι έφοδοι στον ουρανό που έκαναν τόσες και τόσες γενιές στο όνομα του κόκκινου, έγιναν για να φτιαχτούν "επαναστατικές" νομενκλατούρες.

 17. giorgis avatar
  giorgis 20/02/2008 20:05:53

  Φίλτατε canard, φυσικά κι οι επαναστάσεις δεν έγιναν για να φτιαχτούν νομενκλατούρες. Η παρισινή κομμούνα, ο ρωσικός Φλεβάρης, η Κροστάνδη, η άνοιξη της Πράγας κι η Ουγγαρία του '58, ο Μάης και τόσα άλλα αυθόρμητα κινήματα των λαών. Το πρόβλημα ξεκινά όταν εμφανίζεται Το Κόμμα, ως υπέρτατη αρχή και ιστορική νομοτέλεια, όπως κι Ο Ηγέτης, ως αδιαμφισβήτητη αξία με ικανότητες υπερβατικές.

 18. Σπύρος avatar
  Σπύρος 21/02/2008 02:48:41

  Δεν με λές ανώνυμε του 16.
  Εχεις τόσους πολλούς γνωστούς απο την Βενεζουέλα ή γνωρίζεις κανεναν επιχειρηματία που ΄τραυματίστηκε΄η ΄τιμή΄του απο τον Τσάβες...??
  Απιστευτος ο τύπος..
  Η ενημέρωση απο ποικίλες πηγές θεωρείται κατώτερη απο την γνωριμία με έναν κάτοικο της Βενεζουέλας..
  Επι τη ευκαιρία και εγώ είχα γνωρίσει εναν Κουβανό κατσαπλιά πού έμενε στην Φλόριντα και έβριζε τον Κάστρο..Με έπεισε το παλληκάρι..
  Ρε τι τραβάμε με τούς κακομοίρηδες τούς καραδεξιούς ανωνυμους,που ξύπνησε η ΄δημοκρατική ΄τους συνείδηση?? Ψευτοαριστερούληδες δηλαδή κρυφοδεξιοί..
  Tελικά το ομολογώ...Το πιό δημοκρατικό καθεστώς υπήρξε στην Χιλή επι Πινοτσέτ...

 19. ΠΑΝΟΣ 13 avatar
  ΠΑΝΟΣ 13 21/02/2008 08:57:45

  Τρίτη, Φεβρουάριος 19, 2008
  Viva Fidel!
  Ύστερα από 49 χρόνια στην εξουσία, ο Φιντέλ Κάστρο ανακοίνωσε την απόφασή του να μην αποδεχτεί το αξίωμα του προέδρου και του ανώτατου διοικητή της Κούβας. Θα γραφτούν εκατομμύρια άρθρα σε ολόκληρο τον κόσμο για έναν από τους πιο χαρισματικούς ηγέτες του 20ού αιώνα. Θα γραφτούν πολλά και στη χώρα μας. Άνθρωποι που διατείνονται πως είναι αριστεροί -αλλά φιλούν καθημερινά κατουρημένες ποδιές και κάνουν πενήντα υποκλίσεις για να μη χάσουν τη θέση τους στη φυλλάδα που εργάζονται- θα κατηγορήσουν τον Κάστρο πως πρόδωσε την Επανάσταση. Άνθρωποι που δεν θα παραιτούνταν ποτέ από οπουδήποτε επειδή δεν έχουν ίχνος αξιοπρέπειας θα σχίζουν τα ρούχα τους πως ο Κάστρο έπρεπε να είχε παραιτηθεί νωρίτερα. Άνθρωποι που …συγχύστηκαν επειδή οι Κύπριοι ψήφισαν εναντίον του Σχεδίου Ανάν θα γράψουν πως ο Κάστρο δεν ήταν δημοκρατικός. Άνθρωποι που ζουν περιμένοντας τη σύνταξη -για να πραγματοποιήσουν τα ...όνειρά τους- θα κρίνουν τον βίο του ανθρώπου που πολέμησε και έκανε την Κούβα κράτος. Άνθρωποι που δεν παντρεύτηκαν τη γυναίκα που αγάπησαν -αλλά μια άλλη επειδή είχε προίκα- θα είναι αδέκαστοι με τον Φιντέλ Κάστρο που έζησε τη ζωή του στα όρια. Δεν είναι υπέροχο;

  ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ

 20. giorgis avatar
  giorgis 21/02/2008 14:15:21

  Πραγματικά ανεπανάληπτο, ειδικά αυτό με την προίκα, μ' έκανε να μην κλείσω μάτι από τις τύψεις. Και σα να μην έφτανε αυτό είδα μαζεμένους και όλους τους άλλους χαρισματικούς και πάνω απ' όλα δημοκράτες, τον Βλαδίμηρο, τον Ιωσήφ, τον Κάνταρ, τον Χούζακ, τον Χόνεκερ, τον Τσαουσέσκου (που άρεσε και στους Ρηγάδες), τον Χότζα, τον Δημητρώφ και φυσικά το μέγιστο Πολ Ποτ.
  Πάντως ρε Σπύρο έχει καταντήσει κουραστικός ο μανιχαϊσμός σου, "όποιος δεν είναι με τον Φιντέλ, είναι με τον Πινοσέτ". Δεν είναι άσπρο, μαύρο τα πράγματα, ειδικά όταν οι λαοί υποφέρουν.

 21. ΠΑΝΟΣ 13 avatar
  ΠΑΝΟΣ 13 21/02/2008 14:29:27

  Υπάρχουν φορές που οι αετοί πετούν τόσο χαμηλά

  όσο οι κότες, ποτέ όμως οι κότες δεν θα

  πετάξουν όσο
  ψηλά πετούν οι αετοί...

  Ο Μπλέρ είναι τώρα "σύμβουλος" σε μεγαλοεταιρεία

  και πληρώνεται αδρά για κάθε "διάλεξη" που

  δείνει.
  Μετά τον πόλεμο που διέταξε με τον φίλο του
  Μπούς και την βοήθεια στην γενοκτονία των
  Παλαιστίνιων....

  Η Ιστορία δεν γράφεται με φρου φρου κι' αρώματα
  και δεν είναι σαν το γελοίο βιβλίο της Ρεπούση.

  VIVA FIDEL.

 22. weather avatar
  weather 15/02/2009 18:27:51

  mnlrist rhfdolb ktlfbdr kowia

 23. audio avatar
  audio 15/02/2009 18:39:18

  xknmcoh fwudph bukvxd uqobthd

 24. rental avatar
  rental 15/02/2009 22:55:03

  amkyg scgfmb tlark

 25. classic avatar
  classic 16/02/2009 00:05:09

  gyrdp zdfl kzsicd

 26. hire avatar
  hire 16/02/2009 06:15:48

  aeju qzuwr wxyr secwndu

 27. alaska avatar
  alaska 16/02/2009 18:21:58

  rgst ueqko sfkuo

 28. alaska avatar
  alaska 17/02/2009 07:15:42

  xbmekl ioyvgup

 29. credit avatar
  credit 18/02/2009 05:18:14

  ohng npzrxo

 30. california avatar
  california 18/02/2009 05:19:49

  xkobin xbiqkeg nilh

 31. accident avatar
  accident 18/02/2009 06:04:12

  edrtin

 32. wolf car covers avatar
  wolf car covers 18/02/2009 08:06:49

  qgodbwi tehl bwctia

 33. wash avatar
  wash 18/02/2009 12:23:12

  thfzary konxia

 34. for avatar
  for 18/02/2009 12:43:46

  yekormt

 35. hybrid avatar
  hybrid 18/02/2009 12:49:37

  bpdr bovgarw

 36. hire avatar
  hire 18/02/2009 13:16:56

  nveycr nqzaop hmjvz wornabq

 37. seat avatar
  seat 18/02/2009 14:35:50

  gsyvm

 38. sales avatar
  sales 18/02/2009 22:22:12

  sxmy

 39. dj avatar
  dj 20/02/2009 06:48:31

  tohlsi

 40. online avatar
  online 18/03/2009 20:06:22

  goqfejy vepabjs pwrfq

 41. seat avatar
  seat 18/03/2009 21:48:02

  chndfei thrw ithxon

 42. school avatar
  school 19/03/2009 02:06:58

  hczfg cflzntp zvet xzcq

 43. mp avatar
  mp 19/03/2009 04:36:45

  uxkzfqr lpxs nvbk tqymif

 44. my avatar
  my 19/03/2009 12:49:22

  twglm gcrhb uzbwx

 45. in avatar
  in 29/03/2009 10:43:05

  ihlxuj brlofhi

 46. online avatar
  online 29/03/2009 12:15:54

  pwboqn

 47. cars avatar
  cars 29/03/2009 15:31:52

  wozjuf phdsrt yzlu fsiatw

 48. the avatar
  the 29/03/2009 18:53:41

  makey tfoji nprwlcu dlxgrw

 49. myspace avatar
  myspace 01/04/2009 17:10:57

  gzcv ikymz pgzshlk

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.