#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/02/2008 14:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Hasta la Victoria Siempre !

«Η δύναμη είναι στο παραμύθι».
 

Το πιο ενδιαφέρον από όλα τα ρεπορτάζ που διαβάσαμε για το 5ο συνέδριο του ΣΥΝ είναι εκείνο της Μαρίνας Μάνη στον σημερινό ΕΤ (βλ.εδώ) για τον προσυνεδριακό διάλογο στις δυο ιστοσελίδες που διατέθηκαν για το σκοπό αυτό, η μία για όσους αισθάνονται μέλη του ΣΥΡΙΖΑ  και η άλλη για τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΝ. Μέσα από τις παρεμβάσεις ξεπηδά η αντιπαλότητα ανάμεσα στους «συμμάχους» του ΣΥΡΙΖΑ και στους «κομματικούς» του ΣΥΝ. Κυρίως στους «ανανεωτές» του, γιατί οι «ρευματικοί» (όπως αποκαλούνται στην κομματική αργκό οι οπαδοί του Αριστερού Ρεύματος, το οποίο πλειοψηφεί στον ΣΥΝ) βαδίζουν στους ίδιους δρόμους με τους συμμάχους του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλετε παραδείγματα; «Τι Αριστερά θέλουμε», ρωτούν σύμμαχοι και ρευματικοί. Με το λενινιστικό «τι κόμμα θέλουμε», απαντούν οι ανανεωτές. Για ουτοπία και ανατροπή μιλούν οι πρώτοι. Την «αριστερή πλειοψηφία» προκρίνουν οι δεύτεροι. Στην «εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης» ομνύουν οι τρίτοι. Ούτε να ακούσουν για ΠΑΣΟΚ… οι δύο πρώτοι. Το φλερτάρουν (σταθερά) οι άλλοι. Ανατρεπτικοί οι μεν, θεσμικοί και θεσμολάγνοι οι δε. Και, φυσικά, Τσίπρα ψηφίζουν (και Αλαβάνο λατρεύουν) οι πρώτοι, Κουβέλη θέλουν οι δεύτεροι.


Πού συμφωνούν όλοι -πλην ανανεωτών; Ότι το ΠΑΣΟΚ δεν χωράει σ’ αυτές τις προσπάθειες. Ούτε το ΚΚΕ. Πολλές διαφωνίες από τους «συριζιώτες» και για τη  πρόταση του «λατρεμένου» Αλαβάνου ότι «χρειάζεται εναλλακτική κυβερνητική λύση με πυρήνα της τον ΣΥΡΙΖΑ». «Έλα, Αλέκο, πες μου ότι βλέπω όνειρο», ήταν η πρώτη απάντηση που πήρε. Μπήκαν όμως στο χορό οι «ρευματικοί» και τα πράγματα ηρέμησα: «Ο Αλαβάνος μίλησε για νέα πλειοψηφία που θα έχει στον πυρήνα της τις ενωτικές δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς και θα δώσει εναλλακτική λύση. Δεν μίλησε για σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ -αλλά καλού κακού, ας έχουμε το νου μας» συμφωνούν όλοι.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ουδείς φάνηκε να «τσίμπησε» με τις δημοσκοπήσεις. «Κάποιο λάκκο έχει η φάβα, μας ανεβάζουν τώρα για να μας εμφανίσουν ηττημένους μετά τις εκλογές» λένε κάποιοι και παίρνουν την εξής απάντηση: «Γιατί είστε δύσπιστοι με τον κόσμο; Αν συνεχίσουμε μ’ αυτούς τους ρυθμούς, την επομένη των εκλογών θα κάνουμε κυβέρνηση και δεν θα το έχουμε καταλάβει, γιατί θα προσπαθούμε ακόμη να λύσουμε το πρόβλημα: Λένιν ή Τρότσκι;».

Και όπως λέει και το σημερινό ΒΗΜΑ, στο εξώφυλλο Δεκεμβρίου του διανεμόμενου δωρεάν περιοδικού «Βlow», το πρόσωπο του Α. Τσίπρα γέρνει προς τη μία πλευρά και το καλύπτει η σκιά. Έχει ένα αχνό χαμόγελο και στο κάτω μέρος του εξωφύλλου είναι χτυπημένη η αρλούμπα: «Η δύναμη είναι στο παραμύθι».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.