15/03/2013 19:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Handelsblatt: Χαλάρωση των όρων του προγράμματος ζητεί η ελληνική κυβέρνηση

Μια πολύ σημαντική είδηση, δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα «Der Handelsblatt», είδηση που πρέπει να «ψαχτεί» περισσότερο εδώ στην Ελλάδα. Η εφημερίδα επικαλείται επτασέλιδο έγγραφο του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση ζητά να χαλαρώσουν κάποιοι από τους όρους του σκληρού δημοσιονομικού προγράμματος. Σύμφωνα με το έγγραφο που επικαλείται η εφημερίδα η Ελλάδα αναφέρεται στο πρωτογενές πλεόνασμα των 415 εκατ. ευρώ για να δείξει την πρόοδο που έχει γίνει και μ’ αυτό το σκεπτικό ζητά μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση με σκοπό να στηριχθεί ο τουρισμός.

Προφανώς πρόκειται για κάποιο έγγραφο που έχει δώσει ο Γ. Στουρνάρας στην τρόικα, κι αυτοί στα αφεντικά τους, ενώ είναι ένα θέμα που ο πρωθυπουργός συζήτησε με τους άλλους ηγέτες.

Η Handelsblatt, ωστόσο, υποστηρίζει ότι η τρόικα δεν θα δεχθεί να παραχωρήσει μεγαλύτερες ελαφρύνσεις στους όρους του προγράμματος που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. «H χρηματοδότηση του προγράμματος είναι ούτως ή άλλως "ραμμένη πολύ στενά"», δηλώνουν κύκλοι των δανειστών στην εφημερίδα.

Αυτό σημαίνει ότι η τρόικα εμφανίζεται αδιάλλακτη ακόμη και τώρα που έχει αντιληφθεί ότι το πρόγραμμα δε βγαίνει. Πλέον οι χειρισμοί είναι λεπτοί για την ελληνική κυβέρνηση, έστω κι αν κλείσει η συμφωνία με την τρόικα αυτή την ώρα. Διότι θα ακολουθήσουν κι άλλες διαπραγματεύσεις, ειδικά η επόμενη που κρύβει τη δόση των 6 δις ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 15/03/2013 22:14:04

  Που είναι οι κολλημένοι που λένε πως δε γίνεται διαπραγμάτευση και πως το ότι έφυγε η τρόικα χωρίς συμφωνία είναι θέατρο για τα μάτια του κόσμου; Αν υπάρχει τέτοιο έγγραφο να κρυφτεί η αντιπολίτευση για κάνα-δυο χρόνια. Μας έπρηξαν τόσους μήνες τώρα...

  • mara avatar
   mara @ Γεώργιος Τ. 16/03/2013 23:10:09

   Η διαπραγμάτευση αγαπητέ Γεώργιε Τ. γίνεται πριν τη συμφωνία αν πέσουν δε και οι υπογραφές το θέμα θεωρείται λήξαν.

 2. Amphiaraos avatar
  Amphiaraos 16/03/2013 12:43:35

  Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης είναι για τα μπάζα....... Αντώνη κάνε κάτι γι' αυτό, δεν φτάνεις μόνον εσύ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.