#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/08/2011 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H Siemens και η διαπλοκή τώρα δικαιώνονται

[caption id="attachment_115922" align="alignnone" width="615" caption="Δικαιώνεται και η "Οικουμενική Ζολώτα" με την διακομματική διαπλοκή"][/caption]

Τον εμπαιγμό του ελληνικού λαού, με τα πιο κραυγαλέα προπαγανδιστικά τεχνάσματα, επιχειρεί η κυβέρνηση στην περίπτωση της Siemens. Παρά τις πομπώδεις διακηρύξεις της για κάθαρση, για αποκάλυψη των υπευθύνων του σκανδάλου και των διεφθαρμένων πολιτικών, καθώς και  για διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη γερμανική εταιρεία, στο παρασκήνιο η κυβέρνηση έχει κλείσει ολοκληρωτικά την υπόθεση του μείζονος Μεταπολιτευτικού σκανδάλου πολιτικο-οικονομικής διαφθοράς. Αν και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, και πρώην υπουργός Επικρατείας, κ. Παμπούκης διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι μόλις προ δύο εβδομάδων του ανακοίνωσε η ηγεσία της Siemens στη Γερμανία ότι προτίθεται να κάνει αγωγή στα γερμανικά δικαστήρια, προκειμένου να μην πληρωθεί ούτε ευρώ αποζημίωση στην Ελλάδα, το Antinews αποκαλύπτει ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε ενημερωθεί, με έγγραφα μάλιστα που εστάλησαν διά της διπλωματικής οδού, ήδη από το Μάϊο ότι η Siemens προσφεύγει στη γερμανική Δικαιοσύνη σε βάρος της χώρας μας.

Κι' όμως, σε όλο το διάστημα των προηγουμένων μηνών η “κυβέρνηση των μνημονίων” διακήρυττε ότι δήθεν θα διεκδικήσει αποζημιώσεις από την εταιρεία για τη ζημιά που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο από τα σκάνδαλα στα μεγάλα έργα που πήρε η Siemens. Παρ'όλα αυτά, ουδέποτε εδόθη εντολή από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για να συντάξουν τα αρμόδια όργανα του κράτους αγωγή σε βάρος της εταιρείας. Αντίθετα, οι κυβερνητικοί παράγοντες διέρρεαν ότι ο κ.Παμπούκης διαπραγματεύεται με τη Siemens το ύψος της αποζημίωσης και ότι οι επαφές βρίσκονται σε καλό δρόμο. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, κ.Βαλυράκης, φωνασκούσε ότι η Siemens πρέπει να πληρώσει δύο δισ.ευρώ ως αποζημιώσεις. Όμως, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και αβάσταχτων πιέσεων από τη Γερμανία, η Siemens όχι μόνον επεδείκνυε αδιαφορία για τους “παλικαρισμούς” της Αθήνας, αλλά περνούσε σε αντεπίθεση, δηλώνοντας προ τριμήνου στην κυβέρνηση ότι δεν σκοπεύει να δώσει δραχμή στην Ελλάδα και ότι θα μπλοκάρει κάθε απαίτηση.

Παρ'όλα αυτά, ο κ.Παμπούκης, δέχτηκε πρόσφατα να πάει στην έδρα της Siemens -κατόπι προσκλήσεώς της- στη Γερμανία για να συζητήσει με την ηγεσία της. Να συζητήσει, άραγε, τι; Ότι το πρόστιμο πρέπει να πέσει από τα δύο δισ.του κ.Βαλυράκη, στα 500 εκ.που διέρρεε το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι θα ζητούσε, στα διακόσια εκατομμύρια που ήθελε να διαπραγματευθεί ο κ.Παμπούκης; Μα, ούτε αυτά του είχε δηλώσει εδώ και μήνες ευθαρσώς η Siemens, ότι δεν επρόκειτο να δώσει. Η εμφάνιση του αναπληρωτή υπουργού στη Γερμανία, του εκπροσώπου δηλαδή του ελληνικού κράτους στην έδρα μιας πολυεθνικής, είναι επιεικώς απαράδεκτη, ειδικά κάτω από τις συνθήκες απαξίωσης των ελληνικών απόψεων εκ μέρους της γερμανικής πλευράς.

Οι Γερμανοί, όχι μόνον δεν είναι διατεθειμένοι να διαπραγματευθούν την παραμικρή αποζημίωση, αλλά αντίθετα απαιτούν από την Ελλάδα να δώσει δουλειές στη Siemens. Ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το έχει πεί ξεκάθαρα: Δώστε τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας της Ελλάδας στη Γερμανία. Να σημειωθεί ότι από πέρυσι κιόλας, η Siemens Hellas ζητάει με δύο επιστολές της στο πρωθυπουργικό γραφείο αυτή την πολύ μεγάλη “δουλειά”.

Εάν πράγματι η κυβέρνηση ήθελε να “στριμώξει” τη Siemens θα είχε συντάξει αγωγή και θα διεκδικούσε Νομικά τις αποζημιώσεις. Δεν το έκανε, αν και είναι δύο χρόνια στην εξουσία. Άραγε, τι λέει τώρα ο κατά τα λοιπά λαλίστατος νυν υπουργός Εσωτερικών, κ.Καστανίδης, ο οποίος από την προηγούμενη θέση του ως υπουργού Δικαιοσύνης διαφήμιζε φοβερά και τρομερά πρόστιμα σε βάρος της Siemens; Τι θέση παίρνει επίσης, ο σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης, κ.Μ.Παπαϊωάννου, που αντί να ασχολείται με το θέμα αυτό, προτιμά να επιτίθεται στα “τσαντίρια”, όπως τα χαρακτήρισε, των “αγανακτισμένων” στο Σύνταγμα;

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση είχε υποκύψει εδώ και καιρό στις πιέσεις της Γερμανίας για το ελληνικό χρέος και τη “βοήθεια” και ούτε καν ανταλλάγματα δεν διεκδικούσε, έστω για να κάνει τα στραβά μάτια στο σκάνδαλο. Εάν τα έργα που έπαιρνε η Siemens χάρις στους διεφθαρμένους Έλληνες πολιτικούς και κρατικούς παράγοντες ήταν μια φορά σκάνδαλο, ο τρόπος που επιχειρείται το κουκούλωμά του είναι δέκα φορές σκάνδαλο. Και οι μεν Γερμανοί, με την κάλυψη αξιωματούχων της Siemens, είχαν καταστήσει εξ'αρχής σαφές ότι θα προστατεύσουν όλους όσοι προωθούσαν τις μίζες από τα “μαύρα ταμεία” της, στην Ελλάδα όμως, ακόμα και η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης προχωρεί με ρυθμούς σημειωτόν, ενώ άπαντες οι εμπλεκόμενοι, όπως οι Μαυρίδης, Γεωργίου, κ.λ.π., είναι ελεύθεροι και ουδόλως έχουν συμβάλλει στη διερεύνηση του σκανδάλου.

Βλέπε επίσης:

 Γερμανός κυβερνήτης «καπέλο» στο Μαξίμου

 Στην Νέα Σφαίρα Επιρροής

 Οι Γερμανοί ξανάρχονται μαζί με την Ζήμενς

"Κλείνουν” την Ζήμενς για να ευχαριστήσουν την Μέρκελ;

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Pikis avatar
  Pikis 01/08/2011 10:46:39

  Συγγνώμη ρε παιδιά. Γιατί να πληρώσει η SIEMENS;
  Η εταιρεία έκανε δουλειές στην Ελλάδα με τον τρόπο που κάνουν όλοι οι Έλληνες. Με μίζες.
  Όποια δουλειά και αν κάνεις στην χώρα μας, πρέπει να μιζώσεις (τον μπάτσο, τον εφοριακό, τον δήμαρχο, τον κλητήρα, τον νταβατζή, τον υπάλληλο στο γκισέ, την πολεοδομία, τον γιατρό, τη νοσοκόμα, τον θυρωρό, τον πολιτικό, τον μετρ στα μπουζούκια για καλό τραπέζι, το γκαρσόνι για να μην φτύσει τη μπριζόλα σου, τον πακιστανό για να μην σου σπάσει το αμάξι όταν φύγεις κ.α.).
  Γιατί λοιπόν φταίει η SIEMENS;
  Ας πιάσει ο Παμπούκης τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που τα παντελώνιασαν και ας αφήσει ήσυχη τη μικρή γερμανίδα.
  Δεν ντρέπονται οι κλέφτες να φωνάζουν "κλέφτες";;;

 2. Κώστας avatar
  Κώστας 01/08/2011 12:13:28

  Ξεχάστε τον Χριστοφοράκο.
  Ο Γεωργίου άμα μιλήσει θα πάει μέσα το μισό ΠΑΣΟΚ.
  Γεωργίου και ΠΑΣΟΚ ήταν ένα.
  Σωστά κύριε Σπυρόπουλε εκσυγχρονιστή ;

 3. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 01/08/2011 13:23:52

  Εγώ εμπιστεύομαι τυφλά την Ελληνική "δικαιοσύνη". Αφού δεν υπάρχουν αποδείξεις για το ποιος και πόσα έφαγε, ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ... Όλα τα υπόλοιπα είναι "λάσπη" που εκτοξεύεται ενάντια στη... "Δημοκρατία" μας.

 4. anonymous avatar
  anonymous 01/08/2011 15:15:35

  Δε χρειάζονται αγωγές. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα διοικητικό πρόστιμο. Το διοικητικό πρόστιμο δε μπορεί να μπλοκαριστεί με αγωγές στη Γερμανία και δε μπορεί να κριθεί από γερμ. δικαστήρια.
  Επίσης χρειάζεται ένας άτυπος αποκλεισμός της Siemens από κάθε έργο στην Ελλάδα. Όπως τόσα χρόνια έπαιρνε τις δουλειές λαδώνοντας έτσι από δω και πέρα δε θα παίρνει καμιά. Όπως εκείνη η πρακτική ήταν νόμιμη έτσι θα είναι νόμιμη και αυτή η πρακτική. Άλλωστε οι νόμοι αποδείχθηκαν άχρηστοι διότι αν δεν ήταν άχρηστοι δε θα έπαιρνε δουλειές λαδώνοντας.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ anonymous 01/08/2011 17:53:37

   Σωστά. Είναι απλώς θέμα πολιτικής βούλησης. Αν θέλουν την αποκλείουν και ζητούν και την αποζημίωση. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες για να κρύψουν ότι είναι δέσμιοι της μιζο-ΖΗΜΕΝΣ του κύριου χρηματοδότη του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 25 χρόνια περίπου

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.