#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/08/2011 21:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H Mέρκελ θέλει να λύσει και το ….σκοπιανό!Η Αγκελα Μέρκελ, αφού έλυσε το πρόβλημα χρέους της Ελλάδος, αυξάνοντάς το σε όρια που έγινε μη βιώσιμο πλέον, έβαλε πλώρη να λύσει και τα εθνικά μας θέματα.

Ετσι, για αρχή, είπε να ξεκινήσει από το Σκοπιανό.

Ενόψει περιοδείας της στα Δυτικά Βαλκάνια, η κυρία Μέρκελ εξέφρασε τις απόψεις της επι του θέματος.

Κατ’ αρχήν υπέπεσε σε διπλό ολίσθημα:

Πρώτον απεκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».

Να της υπενθυμίσει  κάποιος  της άσχετης, ότι ο ΟΗΕ δεν αναγνωρίζει κράτος με το όνομα «Μακεδονία».

Δεύτερον, απεφάνθη, επίσης, ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν πρέπει να αποτελέσουν εμπόδιο στην πορεία των δυτικών βαλκανίων.

Ας την ενημέρωση κάποιος την ανενημέρωτη, ότι η Ελλάδα δεν στέκεται εμπόδιο στην πορεία ουδεμιάς χώρας, αρκεί η χώρα αυτή να τηρεί τις αρχές και τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ και τα Σκόπια δεν τα τηρούν.

Eίναι προφανές ότι η κα Μέρκελ ακολουθεί συστηματικά μια πολιτική εχθρική προς την Ελλάδα.

Η χώρα μας έχει σε πρώτη φάση δυο γραμμές άμυνας.

Πρώτα-πρώτα οι  ομογενείς μας στην Γερμανία να   υπενθυμίσουν στην κα Μέρκελ αυτά που θέλει να ξεχνά.

Δεύτερον, να βάλουμε και εμείς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων.

 

Δεν χρειάζεται να πούμε εμείς τίποτα περισσότερο, αρκούν αυτά που είπε στο  Spiegel, ο Γερμανός Καθηγητής Ritschl: “Οι Έλληνες ξέρουν τα εχθρικά άρθρα και γνώμες στα γερμανικά ΜΜΕ πολύ καλά. Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πολύ πιο επιθετική, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις, αρχίζοντας από την Ελλάδα, και αν η Γερμανία ποτέ αναγκαστεί να πληρώσει, θα μας «πάρουν ακόμη και τα σώβρακα». Θα έπρεπε αντίθετα να είμαστε ευγνώμονες, να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας. Αν εμείς εδώ παίξουμε το παιγνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ, που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, κάποτε κάποιοι θα μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς.”


Καιρός είναι, θα προσθέταμε εμείς.

Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 22/08/2011 22:22:18

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ; Ο Λαφαζάνης κατέθεσε τόσες ερωτήσεις για το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων και ο Γλέζος είπε στους πολιτικούς αρχηγούς τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο θέμα. Γιατί δεν συναινούν όλα τα κόμματα γι αυτό το θέμα και ειδικότερα γιατί τα κόμματα που μιλούν συνεχώς για την πατρίδα όπως είναι το ΛΑΟΣ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν κάνουν κάτι από μόνα τους; Γιατί Γερμανοί πολίτες, όπως ο καθηγητής Ritschl, αναγνωρίζουν ότι η χώρα τους χρωστά στην Ελλάδα και μεις δεν κάνουμε τίποτε; Μπράβο Αδέξιε Δεξιέ για το άρθρο σου!!!

  • Κώστας Σταματάκης avatar
   Κώστας Σταματάκης @ Χρήστος Δημάρης 23/08/2011 08:29:14

   Για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις το έχω ξαναγράψει παλιά στο antinews, χρειάζεται ένα καλό εβραϊκό δικηγορικό γραφείο από N.Y. να αναλάβει την υπόθεση (σαν και αυτό που ανάλαβε την υπόθεση αθώωσης του Στρος Καν) για να πληρώνουν οι Γερμαναράδες για δύο-τρείς γενιές, όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τις άλλες χώρες της Ευρώπης που λεηλάτησαν και κατέστρεψαν. Αυτά τα γερμανικά γουρούνια μόνο έτσι καταλαβαίνουν. Τώρα που έχουμε γίνει κολητάρια με τους Ισραηλινούς, θα μας βοηθήσει προς αυτή τη κατεύθυνση και το εβραϊκό λόμπι που τους πάει πολύ τους γερμανούς.

   • juliet avatar
    juliet @ Κώστας Σταματάκης 23/08/2011 16:00:15

    Κάποιες τις πήρανε τις αποζημείωσεις αμέσως μετά τον πόλεμο.Μεριμνήσανε για τους πολίτες τους και δόθηκαν τα χρήματα.

 2. ierofantis avatar
  ierofantis 22/08/2011 22:26:56

  Αχ βρε, Αδέξιε Δεξιέ, με φιτιλιάζεις βραδιάτικα…

  Οι Έλληνες, εμείς, να βιώνουμε αδιαμαρτύρητα, σχεδόν στωικά, τις ύβρεις και τη χλεύη πότε Αλβανών με τη δήθεν Τσαμουριά, πότε Σκοπιανών με Μακεδονικές ονειρώξεις, πότε Τούρκων Μεγαλοθωμανών, πότε Ούνων Γερμανών και Φράγκων βαρβαρόγλωσσων, απολίτιστων ουσιαστικά, που περνιούνται για αυθεντίες αλλά ρεύονται και κλάνουν ανερυθρίαστα και εσχάτως, αυστηρών Φιλανδών ψαράδων…

  Αλλά τι να πεις, όταν επί δεκαετίες αποδομούνταν συστηματικά και υποβολιμαία κάθε εθνική αναφορά, κάθε αίσθημα υπερηφάνειας στον Έλληνα, κάθε αντοχή και φιλοπατρία, κάθε αρχή αξιοκρατίας και ευθύνης και στην ψυχή και του νου του, του εγκαθιστούσαν την ιδεολογία της αρπαχτής, της συναλλαγής, της προδοσίας, του ποδόγυρου, της υποκουλτούρας του Down Town και την ψευτομαγκιά του δανεικού νεοπλουτισμού.

  Πόσο μικροί και ασήμαντοι θα φαίνονταν όλοι οι παραπάνω αν οι Έλληνες διέθεταν ελληνική Ηγεσία και οι ίδιοι δεν συμπεριφέρονταν ως λοβοτομημένοι πίθηκοι που πιθηκίζουν ανούσιες παγκοσμιοποιημένες σαχλαμάρες, αλλά ως πραγματικοί απόγονοι αυστηρών, ηρωικών και αλύγιστων προγόνων.

  Η ζωή έχει κύκλους όμως.

  Το ζωύφιο που λέγεται Ελλάς και τα μικρόβια που κουβαλάει, οι Έλληνες, είμαστε πολύ ανθεκτικοί, πανάθεμά τους, για να μας ξεκάνουν τόσο εύκολα.

  Η μαγιά πάντα υπάρχει και εκεί που κανείς τους δεν το περιμένει, αρχίζει η ζύμωση…

  Θα έρθει σύντομα μια μέρα, που οι ανωτέρω θα ακούσουν την κραυγή μας τόσο δυνατά, που θα παγώσει το μαύρο αίμα στις φλέβες τους.

  Και εκεί που όλοι αυτοί φτύνουν σήμερα, αύριο θα εκλιπαρούν για να γλύψουν.

  • Orestios avatar
   Orestios @ ierofantis 22/08/2011 23:31:55

   +1000

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ ierofantis 23/08/2011 09:44:44

   Πές τα...Ιεροφάντη, να αγιάσει το στόμα σου φίλε μου.
   Οι Έλληνες είμαστε τα ...βλαστοκύτταρα του πολιτισμού.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ ierofantis 23/08/2011 13:47:20

   Μπράβο Ιεροφάντη!!!!

  • tsiftsidis elefterios avatar
   tsiftsidis elefterios @ ierofantis 23/08/2011 16:15:22

   να ζουμε μονο να το δουμε να νιωσουμε την υπερηφανια που τοσο μας λειπει.

 3. anonymous avatar
  anonymous 23/08/2011 00:07:39

  Το σχόλιο που ήθελα να κάνω σχετίζεται με τη φωτογραφία η οποία προέρχεται από το Β' ΠΠ. Ο Χίτλερ είχε υποσχεθεί στους Σκοπιανούς ότι θα τους φτιάξει κράτος και οι Σκοπιανοί συνεργάστηκαν μαζί του.
  Κοινώς η εξωτερική πολιτική της σημερινής Γερμανίας είναι ίδια με αυτή του Χίτλερ. Μόνο που ο Χίτλερ ήταν δικτάτορας ...

  • sawas avatar
   sawas @ anonymous 23/08/2011 01:03:02

   Από το 41 την έλεγαν έτσι......τώρα θα το αλλάξουν?
   Για όποιον αντέχει και καταλαβαίνει.........

   μετά το 35:45
   h**p://der-fuehrer.org/Reden_Audio/1941-05-04%20-%20Adolf%20Hitler%20-%20Reichstagsrede%20-%20Wer%20wollte%20den%20Krieg%20(70m).mp3

   Έχει επίσης και ιδιαίτερη αναφορά στο Έλληνα στρατιώτη:
   μετά το 42:30

 4. μαρικα avatar
  μαρικα 23/08/2011 00:33:11

  Ιεροφαντη,πολυ ωραιο το σχολιο σου,ομως οι Ελληνες δεν διαθετουν Ελληνικη ηγεσια διοτι δεν ψηφιζουν Ελληνες.Ο Καμινης απαγορεψε στις παιδικιες κατασκηνωσεις την πρωινη προσευχη.Πως ειναι δυνατον ενας απλος δημαρχος
  να απαγορευει γιατι ετσι το θελει εκεινος την προσευχη και την επαρση της σημαιας?Εμεις οι ιδιοι ποδοπαταμε την πατριδα μας οσο για τους ομογενεις ξερεται ολοι σας οτι κανουμε στο ακεραιο το καθηκον μας αλλα θελουμε να βλεπουμε και λιγο φως εξ Ελλαδος.

 5. Μάρκος avatar
  Μάρκος 23/08/2011 00:46:48

  Η Μέρκελ αποκάλεσε τα Σκόπια όπως τα αποκαλούν παντού στον κόσμο, κι αν όχι παντού, σχεδόν παντού. Όπως και το Κόσοβο, το οποίο αν και δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα ακόμη, παντού το αντιμετωπίζουν ως Κράτος. Και η Λιβύη λέγεται Σοσιαλιστική Τζαμαζερία της Λιβύης, την αποκαλεί κανείς έτσι; Κάθεστε κι ασχολείστε με ένα θέμα για το οποίο ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις της Ελλάδας από το 1945 και μετά, όταν ουδείς διαμαρτυρήθηκε ποτέ όταν ο Τίτο έφτιαξε την "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Και τσιμπάτε όλοι, πότε με μια δήλωση της Μέρκελ, πότε με μια δήλωση ενός άγνωστου παγκοσμίως σκοπιανού τερματοφύλακα. Ε δεν μας φταίνε πάντα οι άλλοι, παρά μόνο το δικό μας το κεφάλι...

  • Χρήστος Δημάρης avatar
   Χρήστος Δημάρης @ Μάρκος 23/08/2011 01:06:16

   ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ: Αν διαβάσεις προσεκτικά το ίδιο σου το κείμενο τότε θα καταλάβεις γιατί ασχολούμαστε με αυτό το θέμα. Και για να γλιτώσεις τον πολύτιμο χρόνο σου σου δίνω εγώ την απάντηση: Ασχολούμαστε με αυτό το θέμα για να μην γίνει η Μακεδονία μας Κόσοβο.

  • Χρήστος Δημάρης avatar
   Χρήστος Δημάρης @ Μάρκος 23/08/2011 01:20:48

   ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ: Αντιγράφω από το κείμενο σου την τελευταία πρόταση σου: "Ε δεν μας φταίνε πάντα οι άλλοι, παρά μόνο το δικό μας το κεφάλι…"

  • anonymous avatar
   anonymous @ Μάρκος 23/08/2011 11:40:03

   ένα θέμα για το οποίο ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις της Ελλάδας από το 1945 και μετά,

   Μάλλον δεν ξέρεις καλά την ιστορία. Η Ελληνική Κυβέρνηση τότε αντέδρασε κατά των σχεδίων του Τίτο. Οι σύμμαχοι όμως κι εννοώ τους Αμερικανούς μας έβαλαν πάγο διότι ο Τίτο είχε εγκαταλείψει το Στάλιν, ακολουθούσε δικό του δρόμο και ήθελαν να τον δέσουν στο άρμα τους.

   Πολλές φορές διαβάζω σε σχόλια μομφές κατά της ηγεσία της χώρας. Σε κάποιες περιπτώσεις, που σχετίζονται με την εσωτερική πολιτική, έχουν δίκιο αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, που άπτονται θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, έχουν άδικο. Και λέω ότι έχουν άδικο διότι και το πρόβλημα γνωρίζουν και προσπαθούν να αντιδράσουν. Απλά δεν έχουμε την ισχύ για να επιβληθούμε.

 6. East avatar
  East 23/08/2011 01:29:02

  Δώστε υπηκοότητα σε όποιον Χριστιανό κάτοικο των Σκοπίων θέλει να γίνει Έλληνας, και σε 10 χρόνια τα Σκόπια θα έχουν γίνει έδαφος της Ελλάδας!

  • Φίλος avatar
   Φίλος @ East 23/08/2011 02:08:06

   Για να το κάνει η Ελλάδα αυτό, θα πρέπει να έχει έναν πολύ ισχυρό πάτρωνα από πίσω της να την καλύπτει. Και ο μόνος που υπάρχει θεωρητικά, είναι η Ρωσσία (λόγω θρησκείας).
   Η οποία όμως, απ' το 1917 και μετά, με τους άθεους κομμουνιστές στην εξουσία, δεν προσφέρονταν για αυτόν τον ρόλο, όπως δεν προσφέρονται και τώρα αλλά για άλλο λόγο.
   Τότε μπορούσαν (στρατιωτικά) αλλά δεν ήθελαν (ιδεολογικο-γεωπολιτικά).
   Τώρα μπορεί να θέλουν αλλά δεν μπορούν.
   Οπότε... όνειρα θερινής νυκτός, αγαπητέ μου EAST.

 7. Φίλος avatar
  Φίλος 23/08/2011 02:22:53

  Η Γερμανία, επιστρέφει στα γνώριμα εδάφη των Βαλκανίων. Και πού άργησαν.
  Αφού έβαλαν τους Αμερικάνους, να βγάλουν το φίδι απ' την τρύπα για πάρτυ τους, με την διάλυση (και τον βομβαρδισμό) της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τώρα έρχονται να καρπωθούν την μερίδα του λέοντος, μέσω της μαζικής εξαγοράς των στρατηγικών ιδιωτικών και κρατικών επιχειρήσεων.
  Η Ελλάδα... το κερασάκι στην τούρτα.
  Αν κάνουν και καμιά καλή συμφωνία με Ρωσσία και Κίνα (με τους μέν πρώτους στην ενέργεια και τους δεύτερους στις εξαγωγές ως δεύτερη αγορά) τότε είναι ζήτημα χρόνου να πουν αντίο στην ΕΕ, αφήνοντας ΗΠΑ, ΗΒ και Γαλλία, στα κρύα του λουτρού.
  Νομίζω όμως πως... έχουν γνώση οι φύλακες...

 8. East avatar
  East 23/08/2011 04:29:52

  Γιατί χρειαζόμαστε ντε και καλά "πάτρωνα";

  Αν κάποιος πρέπει να γίνει "πάτρωνας" του άλλου, τότε μάλλον εμείς πρέπει να γίνουμε -πνευματικός- πάτρωνας της Ρωσίας, διότι η Ρωσία είναι παιδί του Ελληνισμού και του βυζαντίου.

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 23/08/2011 08:51:57

  Όποιος έχει διαβάσει τα Ματωμένα Χώματα θα δει κι άλλα περί Γερμανών (και δεν νομίζω ότι η Διδώ Σωτηρίου ήταν Αμερικανόφιλη ή Αγγλόφιλη).

 10. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 23/08/2011 08:55:59

  Το ξαναλέω ότι η Γερμανία εκεί που πονάει είναι στο μποϋκοτάζ των προϊόντων της με κοινή δράση σε όλη τη Νότια Ευρώπη ( μέσω του διαδικτύου ). Οι κινήσεις της στα Βαλκάνια αποσκοπούν στο να βρουν νέες αγορές.
  Φυσικά ο Δεξιότατος Δεξιός έχει δίκιο : αναζητείται ηγέτης που θα ενώσει αυτόν τον λαό πέρα από κομματικούς διαχωρισμούς και θα απαιτήσει τα δανεικά και αγύριστα από τη χώρα που ευθύνεται για το θάνατο τουλάχιστον 600.000 Ελλήνων και την καταστροφή της χώρας. Η ατιμωρησία βλέπετε που οδηγεί :
  σήμερα επιχειρεί το ίδιο : την υποδούλωση και τον εξευτελισμό της Ελλάδας ( με την βοήθεια των πάντα πρόθυμων δοσίλογων ξεπουλημένων πολιτικών και όχι μόνο ) .

  • Dee Jay Stelios avatar
   Dee Jay Stelios @ Παρατηρητής 23/08/2011 12:50:31

   Αψογος

 11. Μάρκος avatar
  Μάρκος 23/08/2011 11:29:27

  Η Μακεδονία δεν θα γίνει Κόσοβο γιατί πολύ απλά δεν έχει καμιά "μειονότητα". Εκτός αν βλέπεις εσύ καμιά. Μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Θα είχαμε ξεμπερδέψει με το θέμα εδώ και 15 χρόνια. Στο τέλος τέλος, αν κάποιος έχει διεκδικήσεις από τον ευρύτερο χώρο, είμαστε εμείς. Με την έννοια αυτή λοιπόν, δεν μπορούμε να "χεζόμαστε" κάθε φορά που κάποιος λέει "Μακεδονία" τα Σκόπια. Του απαντάμε "οκ, Μακεδονία, Ελληνική όμως. Γι'αυτό σωπάστε γιατί μπαίνουμε μέσα όποτε θέλουμε". Αλλά..."ελλείπουσιν οι όρχεις..."

  • Χρήστος Δημάρης avatar
   Χρήστος Δημάρης @ Μάρκος 23/08/2011 13:02:09

   Με συγχωρείς Μάρκο. Δεν κατάλαβα το πνεύμα με το οποίο έγραψες το πρώτο σχόλιο σου.

 12. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
  ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 23/08/2011 12:40:42

  Η νδ έχει κάποια θέση στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων? Εαν δεν έχει λυπάμαι αλλά λευκή επιταγή δεν δίνω σε κανένα. Και για το λαθρομεταναστευτικό βλέπω μια θολούρα και μια αοριστία. Οφείλουμε νομίζω να γίνουμε απαιτητικοί ψηφοφόροι αλλιώς θα μας σερβίρουν χλαπάτσες.

 13. SoToS avatar
  SoToS 23/08/2011 12:55:45

  Μάλιστα ....

 14. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 23/08/2011 17:48:35

  Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ: juliet διάβασε εδώ ένα άρθρο που περιέχει και την αντίστοιχη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ: http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1696:-lr-&catid=81:kivernisi&Itemid=198 Όπως βλέπεις το άρθρο λέει πως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα η οποία ούτε έλαβε αλλά ούτε και διεκδίκησε αποζημιώσεις. Δεν σου φαίνεται περίεργο αυτό;

 15. Σαος avatar
  Σαος 23/08/2011 21:09:50

  Οι αγάπες μεταξύ Γερμανών, Τούρκων, Αλβανών, Βούλγαρων είτε των Σκοπίων είτε της Τουρκίας είναι δεδομένες. Εξάλλου δεν μπορούν να αλλάξουν τα αλταϊκά γονίδια τους. Και έχουν πολλά τέτοια οι "καθαροί" γερμανοί...

 16. ΧΡΗΣΤΟΣ. Κ. - ΑΓΡΙΝΙΟ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ. Κ. - ΑΓΡΙΝΙΟ 25/08/2011 00:12:09

  Μιας και μιλάμε για Σκόπια, να σας πω πως προχθές βρέθηκα στο πολυκατάστημα Praktiker της Πάτρας και είδα ένα γραφείο με τζάμι που πάνω παρουσίαζε τον παγκόσμιο χάρτη (κάτι σαν "ανοιγμένη" υδρόγειο σφαίρα). Σας πληροφορά πως το κρατίδιο των Σκοπίων, αν και σε μικρό αναλογικά χώρο ονομαζόταν "MACEDONIA" ενά δίπλα το κράτος της Αλβανίας γραφόταν μόνο ως AL. δεν είχε παραπάνω χώρο. Καταλαβαίνετε πως έχουν διεισδύσει παντού, πατρονάρουν παντού και με κάθε τρόπο το ψευδοκρατίδιό τους κι εμείς.......απλά πάμε για κανό....Καληνύχτα!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.