#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/06/2010 15:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H KPMG και ο σκοτεινός κόσμος της εξουσίαςΈχουμε γράψει ήδη για την KPMG (Θα απαντήσει κανείς για την KPMG; και Η Siemens, οι επιχειρηματίες και οι λογαριασμοί τους). Διαβάστε τώρα κι αυτό

Βασίλης Μπόνιος

Τη Κυριακή 23 Μαΐου, η "Ε" έγραφε: "Πριν από μερικές ημέρες το υπουργείο Οικονομικών υπέγραψε σύμβαση με τις πέντε μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείες της χώρας (PwC, Ernst &Young, Grant Thornton, Deloitte, KPMG) και το ΣΟΛ (Σώμα Ορκωτών Λογιστών), με την οποία τους αναθέτει τη διενέργεια ελέγχων για την πορεία των δαπανών του φετινού προϋπολογισμού. Η διάρκεια της σύμβασης περιορίζεται μόνο για την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού, μπορεί όμως να επεκταθεί. Οι πέντε εταιρείες συν ο ΣΟΛ θα διενεργούν δειγματοληπτικά ελέγχους σε μεγάλα κονδύλια δαπανών και κατά προτεραιότητα σε τομείς όπου υπάρχουν βάσιμες υποψίες μεγάλων στρεβλώσεων, όπως για παράδειγμα αυτός της δημόσιας υγείας..."

Δύο απ αυτές τις εταιρίες, η  KPMG και η Deloitte, γνωρίζουν ποια πολιτικά λαμόγια στην Ελλάδα, πήραν τα πολλά λεφτά απο τα μαύρα ταμεία της Siemens!

Kι αυτό γιατί η ΚPMG διηνήργεσε το πρώτο εσωτερικό στα ταμεία της Siemens AG. O έλεγχος άρχισε στα μέσα του 2006 και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Τα συμπεράσματα του ελέγχου αποτυπώθηκαν σε εμπιστευτική έκθεση με κωδικό SAS 99 Audit Procedures, στην οποία για πρώτη φορά γίνεται αναφορά στη λειτουργία παραλογιστηρίου από όπου περνούσαν με παράνομο τρόπο ποσά εκατομμυρίων για αδήλωτες πληρωμές και προμήθειες, μέσω ενός πολυπλόκαμου δικτύου offshore εταιρειών ανά τον κόσμο (και στην Ελλάδα).

Στην έκθεση της KPMG αναφέρθηκαν ονομαστικά περί τους 20 παραλήπτες τέτοιων διακριτικών  πληρωμών ανάμεσά τους και οι Ελληνες πολιτικοί που πήραν τα 100 εκατομμύρια!Η εταιρεία που  δραστηριοποιούνταν στον τομέα των  τηλεπικοινωνιών έκλεισε, η διοίκηση του ομίλου Siemens παραιτήθηκε και η νέα διοίκηση της Siemens συμφώνησε (με το πιστόλι στο κρόταφο) να προσλάβει για την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας και τη διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ, την αμερικανική δικηγορική εταιρεία Debevoise & Plimpton.

Η Debevoise και ο διεθνής χρηματοοικονομικός οίκος Deloitte & Touche εγκαταστάθηκαν στα κεντρικά γραφεία του γερμανικού κολοσσού στο Μόναχο στις αρχές του 2007.

Αρά η ΚPMG και η Deloitte & Touche, γνωρίζουν ποιοι πολιτικοί πήραν τις μίζες στη χώρα μας!

H έρευνα της KPMG  που ήταν και η πιο εξονυχιστική παρέμεινε εμπιστευτική (με κωδικό SAS 99 Audit Procedures) , κι απόρρητη. Σ αυτή δεν έχει  πρόσβαση η Εξεταστική της Βουλής που ερευνά τα μαύρα ταμεία. Ήταν όμως τόσο σημαντική που εξαιτίας της ξηλώθηκε όλη η διοίκηση της Siemens και το αμερικανικό δημόσιο πήρε ένα σκασμό εκατομμύρια αποζημίωση από την γερμανική πολυεθνική!

Μόνο που κανένα όνομα παραλήπτη, ανάμεσά τους και οι Έλληνες πολιτικοί, δεν είδε το φως της δημοσιότητας.

Οι  εταιρίες ΚPMG και Deloitte & Touche, κράτησαν για λογαριασμό των πελατών τους (αμερικανικό δημόσιο και Siemens) τα ντοκουμέντα.

Ήταν μάλιστα τόσο συγκλονιστικά τα ντοκουμέντα αυτά ώστε  ανάγκασαν τον Παπανδρέου και τον πρόσφατο θαμώνα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ Γιώργο Παπακωνσταντίνου, να αναθέσουν στις εταιρίες ΚPMG και Deloitte & Touche, τον έλεγχο της πορείας του προϋπολογισμού της χώρας!

Να τους παραδώσουν στην ουσία το ταμείο!

Τυχαίο, δεν νομίζω...

http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=2189

ΣΧΟΛΙΑ

 1. socrates avatar
  socrates 18/06/2010 16:19:38

  Μαφιόζοι με κοστούμια. . .
  Αν μη τί άλλο, να τους διώξουμε από τη χώρα (μαζί με τον ακατανόμαστο που τους προσέλαβε).

 2. anhsyxos thrakas avatar
  anhsyxos thrakas 18/06/2010 21:22:54

  Πράσινα ανθρωποειδή μέσα σε Ολλανδικό περιβάλλον (λέσχες, πεθερικά κ.λ.π.)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.