01/09/2010 17:21
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H CREDIT SUISSE επιμένει για αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας
Οι αναλυτές της Credit Suisse, μπορεί  στην τελευταία έκθεσή τους μπορεί να αναβαθμίζουν τις εκτιμήσεις τους για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, επαναφέρουν όμως στο προσκήνιο το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, απόδειξη ότι παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις συντονισμένες προσπάθειες ανάτασης της ελληνικής οικονομίας, οι ξένοι δεν φαίνεται να έχουν πειστεί.

«Η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας είναι πιθανή σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα» εκτιμούν οι αναλυτές του ελβετικού οίκου της Credit Suisse, επισημαίνοντας παράλληλα ότι παραμένουν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Η Credit Suisse, στην έκθεσή της, αναβάθμισε σε  overweight τον τραπεζικό κλάδο της Ευρώπης, βελτιώνοντας κατά πολύ τη σύσταση του η οποία βρισκόταν στο underweight από τις αρχές του Ιουλίου. Ανάμεσα στους λόγους της αναβάθμισης η Credit Suisse τοποθετεί την αποκλιμάκωση των μακροοικονομικών κινδύνων, τις πολύ φθηνές αποτιμήσεις και την κερδοφορία η οποία μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά στην εμπιστοσύνη των επενδυτών. «Η αγορά έχει γίνει υπερβολικά απαισιόδοξη για το μακροοικονομικό περιβάλλον και ο κίνδυνος ύφεσης double-dip έχει υπερεκτιμηθεί, όπως και ο κίνδυνος κρατικής χρεοκοπίας στην Ευρώπη», εκτιμά η Credit Suisse.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.