#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/03/2010 15:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H «πράσινη» Τίνα έχασε το... χρώμα της («Βωβή» πράσινη ανάπτυξη…)


«Βωβή» πράσινη ανάπτυξη…

Λίγους μήνες μετά τις πομπώδεις δηλώσεις για περιβαλλοντική πολιτική της κυβέρνησης, για περισσότερο πράσινο και για αποκλεισμό των σχεδίων επιχειρηματιών για μπετόν στους υπόλοιπους ελεύθερους χώρους της Αθήνας, ήλθε η κωλοτούμπα (Προχωρά το γήπεδο του Παναθηναϊκού)

 Αλλάζει το προηγούμενο σχέδιο, μειώνει κάπως την οικοδόμηση στην περιοχή του Βοτανικού και επιτρέπει τόσο στον Παναθηναϊκό να φτιάξει το γήπεδό του, όσο και στον Βωβό το εμπορικό του κέντρο, έστω και κατά 18.000 τ.μ. λιγότερο.

Και καλά το γήπεδο να γίνει, αλλά γιατί ένα ακόμη mall στην Αθήνα; Το είχαμε τόσο πολύ ανάγκη; Δεν έφταναν όλα τα υπόλοιπα που έχουν διαλύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όπου κτίστηκαν προκάλεσαν ανεπανόρθωτη καταστροφή στο περιβάλλον;

Όμως, τόσο οι ψήφοι του πράσινου λαού όσο και ο φόβος μήπως κληθεί η πολιτεία να πληρώσει τεράστιες αποζημιώσεις στον επιχειρηματία ανάγκασαν την κ. Μπιρμπίλη να κάνει όπισθεν ολοταχώς.

Αλλά μήπως θα μπορούσε να κάνει κι αλλιώς μετά τον ντροπιαστικό νόμο που ψήφισαν πριν μερικά χρόνια 256 Έλληνες βουλευτές;

Όμως, να μη μας το παίζουν και προστάτες του περιβάλλοντος..

ΣΧΟΛΙΑ

 1. DrNo avatar
  DrNo 02/03/2010 15:09:49

  Την Τίνα την κάνουν οτι θέλουν οι σύμβουλοί της...οι επιχειρηματίες θα ζοριστούν;;;;

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 02/03/2010 15:11:00

  Μην ξεχνούμε και το ασύδοτο λαθρεμπόριο - παραεμπόριο των παράνομων μεταναστών, που ρίχνει το τελειωτικό χτύπημα στους μικρομεσαίους και βοηθά στη γιγάντωση των Mall. Αποκλείεται να είναι τυχαία η σύμπτωση συμφερόντων παραεμπορίου και Malls.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 02/03/2010 15:22:28

  Προστάτης του περιβάλλοντος δεν είναι η Κυρία. Είναι προστάτης ("προστάτης") εργολάβων, τρωκτικών και μεσαζόντων. Λαλιώτης με ταγάρι.

  Απλά, κρίνοντας από τις δικές της παραστάσεις, και το IQ των ομοίων της, νόμισε ότι θα χάψουμε τις δήθεν εθνικές προτεραιότητες που φασιστικά θα επιβάλει με πρόφαση προστασίας του πλανήτη.

  Ρωτάω κάτι μου με τρώει από χτες που το ρώτησε κάποιος σχολιαστής: "ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;" "ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΕΣ;" Κάποιος νομικός παρακαλώ να απαντήσει. Σίγουρα δεν είναι των εργολάβων, ούτε του Πασόκ, ούτε της ΤΕΡΝΑ, ούτε της Μπιρμπίλη. Ούτε καν της Βουλής δεν είναι. Όσο ανήκουν τα Ψαρά και τα Ίμια στην Βουλή και το Πασόκ, άλλο τόσο ανήκουν και τα βουνά.

  • donaE avatar
   donaE @ archaeopteryx 02/03/2010 16:02:12

   Λαλιώτης με ταγάρι...Τελειο!!!

  • ataktos avatar
   ataktos @ archaeopteryx 02/03/2010 16:48:00

   Υπουργός Ενεργειακής Ύφεσης !!!!!!!!!!!!

  • Αρμαγεδδών avatar
   Αρμαγεδδών @ archaeopteryx 02/03/2010 18:46:25

   Φτερωτή Υπουργός!

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ archaeopteryx 02/03/2010 20:30:10

   Και η ΔΕΗ θα διπλασιάσει το ρεύμα για τα μάτια της Τίνας!

   http://windwatch.gr/forum/t-223283/

 4. Aδέσποτη avatar
  Aδέσποτη 02/03/2010 15:35:50

  Ήταν ένα χέρι η πράσινη μπογιά και άρχισε να ξεφτίζει νωρίς. Μαύρο από κάτω.

 5. μαρικα avatar
  μαρικα 02/03/2010 16:10:23

  Καλα και βαλαται το πρασινη στα εισαγωγικα,γιατι η εν λογο κυρια ποτε δεν ειχε χρωμα και ως γνωστον αυτο που δεν εχουμε δεν το χανουμε.

 6. Orestios avatar
  Orestios 02/03/2010 16:18:48

  Είναι ολοκληρωτικά δική της ευθύνη η καταλήστευση των Ελλήνων μέσω του λογαριασμού ΔΕΗ. Οι ημέτεροι και οι κολλητοί κάνουν πάρτυ ενώ εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε τις φαντασιώσεις GAP για πράσινες φτερωτές και φωτοβολταϊκά, καταστρέφοντας το τοπίο μας, το μόνο πράγμα αξίας που έμεινε στην χώρα.

 7. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 02/03/2010 16:26:41

  Εξω από τό Mall,στό Μαρούσι,στά σκαλιά,οί λάθρο απλώνουν τά σεντόνια μέ τήν πραμάτεια τους.
  Πώς τό επιτρέπουν στό έν λόγω μέρος,δέν τό έχω καταλάβει.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Kὀριννα 02/03/2010 16:30:37

   εχουν τον ιδιο προμηθευτη, γι αυτο... βουιτον Κινας

  • κακός avatar
   κακός @ Kὀριννα 02/03/2010 17:14:10

   και μέσα στο mall, όλα τα signé επώνυμα και ακριβά, είναι made in China ή στην καλύτερη περίπτωση, Viet-Nam.
   αλλοίμονο στον έλληνα μικρομεσαίο, ας μεταναστεύσει στην άπω ανατολή, αφού αυτοί έρχονται ανεξέλεγκτα εδώ μαζί με την πραμάτεια τους

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Kὀριννα 02/03/2010 18:32:05

   και στους καινούργιους πεζόδρομους και πολδηλατόδρομους στην Κηφισσιά.. Αν τα πλήραωσε η ΕΟΚ, μπράβο, καλή χρήση χρημάτων. Εκθεσιακοί χώροι Κολομβιανών και Νιγεριανών

 8. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 02/03/2010 17:02:36

  Γηράσκω αεί διδασκόμενος.Γι αυτό ποτέ μην πείς 'τ'άχω δεί όλα'.Να που υπάρχει και το Μπίρμπιλο.........

 9. Factorx avatar
  Factorx 02/03/2010 17:37:54

  Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης "Ανοιχτή Πόλη" για τη "διπλή ανάπλαση"- «Βωβή» πράσινη ανάπτυξη...

  «Βωβή» πράσινη ανάπτυξη…

  Η προτεινόμενη σήμερα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ρύθμιση για τη «Διπλή Ανάπλαση» Βοτανικού-Αλεξάνδρας, έρχεται ως αποτέλεσμα της περσινής Απόφασης του ΣτΕ που ακύρωσε το σχετικό «Νόμο Σουφλιά» και έκλεισε το δρόμο στην τσιμεντοποίηση της ευρύτερης περιοχής του Ελαιώνα. Η Απόφαση του ΣτΕ αποτέλεσε δίκαια ορόσημο για τη δράση των δυνάμεων των κινημάτων πολιτών και της ριζοσπαστικής αριστεράς, απτή απόδειξη ότι μπορούμε να πετυχαίνουμε νίκες για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στην πόλη.

  Θεωρούμε ότι η νέα ρύθμιση που δημοσιοποιήθηκε είναι αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης που έλαβε χώρα -«κεκλεισμένων των θυρών»- αποκλειστικά μεταξύ του Υπουργείου, του Δήμου και των επιχειρηματιών που εμπλέκονταν στο πρότζεκτ. Μιας διαπραγμάτευσης που μόνο στόχο είχε να παρακάμψει την ουσία της Απόφασης του ΣτΕ που απαγορεύει την ανέγερση εμπορικών κέντρων στην περιοχή και να συμβιβάσει τα μεγάλα συμφέροντα που παίζονται στην περιοχή.

  Επιπλέον, αγνοήθηκαν οι τεκμηριωμένες θέσεις του κινήματος πολιτών που εναντιώνονται στην τσιμεντοποίηση και διεκδικούν τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στον Ελαιώνα.

  Οι λεπτομέρειες της ρύθμισης που προτείνεται σήμερα από το ΥΠΕΚΑ μένει να εξεταστούν. Ωστόσο, είναι σαφές από τις σημερινές ανακοινώσεις του ΥΠΕΚΑ, ότι οι προτάσεις του περιλαμβάνουν για άλλη μια φορά μεγάλους κτισμένους όγκους εμπορικών χρήσεων στον Ελαιώνα, που στόχο έχουν να διασώσουν τα συμφέροντα της εταιρείας «Μπ. Βωβός». Προβλέπονται χρήσεις που αναμφίβολα επιβαρύνουν και δημιουργούν σοβαρά πολεοδομικά και συγκοινωνιακά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή.

  Σε κάθε περίπτωση, σήμερα η δημοτική αρχή Κακλαμάνη και όσοι έλεγαν ότι «δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει η Διπλή Ανάπλαση και το γήπεδο του ΠΑΟ» είναι για άλλη μια φορά εκτεθειμένοι. Είναι εκτεθειμένοι γιατί συνωμότησαν κατ’ εξακολούθηση ενάντια στο δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον, αλλά και γιατί επιδίωξαν την ικανοποίηση των μικροπολιτικών και οικονομικών τους συμφερόντων με συκοφαντίες και απειλές ενάντια στους ενεργούς πολίτες και τη ριζοσπαστική Αριστερά.

  Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι η μεθόδευση που ακολούθησε το ΥΠΕΚΑ για την εκπόνηση νέας ρύθμισης για τη διπλή ανάπλαση δείχνει την πραγματική ουσία της «πράσινης ανάπτυξης»: Καλή στα λόγια, αλλά «βωβή» προς τα μεγάλα συμφέροντα…

  Έτσι κι αλλιώς, είναι σαφές ότι και οι νέες προτάσεις για τη «Διπλή Ανάπλαση» θα κριθούν, απ’ την κοινωνία αλλά και τα αρμόδια θεσμικά όργανα.  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 10. Factorx avatar
  Factorx 02/03/2010 17:50:32

  Ο βήχας και ο έρωτας δεν κρύβονται…
  Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΠΙΤΡΕΟΠΗΣ ΕΛΑΙΩΝΑ
  2 Μαρτίου 2010
  Όπως φαίνεται οι άποψεις της κ. Μπιρμπίλη ότι η ρύθμιση της διπλής ανάπλασης δεν διασφαλίζει την προστασία του αστικού περιβάλλοντος και περί σεβασμού της απόφασης του ΣτΕ είχαν ζωή μόλις λίγων ημερών.
  Η Υπουργός ικανοποίησε τις απαιτήσεις του «μπλοκ» Κακλαμάνη – Βωβού – ΠΑΕ ΠΑΟ για την πάση θυσία ανέγερση του εμπορικού στον Ελαιώνα. Οι νέες προτάσεις της δεν αλλάζουν την ουσία των αντιπεριβαλλοντικών ρυθμίσεων της Διπλής Ανάπλασης.
  Γιατί:
  • Δεν δημιουργείται νέο ενιαίο μητροπολιτικό πάρκο στη μοναδική έκταση του Ελαιώνα και της Αθήνας που προβλέπονταν κάτι τέτοιο από το Προεδρικό Διάταγμα του 1995.
  • Επιτρέπεται η παραβίαση του ΠΔ με την οικοδόμηση εντός χώρου χαρακτηρισμένου ως κοινόχριστου πρασίνου ενός μαγαθηρίου 52.000 τμ τσιμέντου. Αυτό αποτελεί βαριά αρνητική παρακαταθήκη για το μέλλον κάθε ανάλογου χώρου.
  • Εφαρμόζεται αποσπασματικά το ΠΔ 95 χωρίς να έχουν προχωρήσει οι απαλλοτριώσεις των άλλων χώρων πρασίνου στην περιοχή. Η οικοδόμηση του εμπορικού θα έχει ως συνέπεια την εκτόξευση των τιμών γης και κατ’ επέκταση ή δεν θα γίνουν άλλες απαλλοτριώσεις ή θα γίνουν με υπέρογκο κόστος για το κράτος.
  • Το εμπορικό κέντρο εκτός των παραπάνω και ενώ χτίζεται εις βάρος του πρασίνου, θα επιβαρύνει με ρύπους και κυκλοφοριακό, μια περιοχή που είναι ήδη από τις πιο βεβαρημένες.
  • Ο περιορισμός των εγκαταστάσεων της ΠΑΕ ΠΑΟ, σύμφωνα με όσα περιλαμβάνουν οι εξαγγελίες, δεν αντισταθμίζει όλα τα παραπάνω, καθώς ήδη η έκταση της παραχώρησης ήταν 97 στρέμματα, αντί για 17 στην Αλεξάνδρας.
  Όλα τα παραπάνω ξεκαθαρίζουν το ουσιαστικό περιεχόμενο της πράσινης ανάπτυξης στην πράξη. Ούτε καν η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας δεν είναι ικανή να σπάσει του γνωστούς δεσμούς στοργής των κυβερνώντων με τα μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα.
  Οι πολίτες κόντρα σε Δήμαρχο, επιχειρηματίες, κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και ΛΑΟΣ, τηλεοπτική προπαγάνδα και απειλές, ήδη πετύχαμε την άτακτη υποχώρηση όλων τους από την αρχική τους θέση ότι όλα ήταν καλώς γενόμενα. Με δύο χρόνια καθυστέρηση ανακάλυψαν το περισσότερο πράσινο! Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι και τελική νίκη για το νέο μητροπολιτικό πάρκο της Αθήνας.
  Επιτροπή Πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Factorx 02/03/2010 18:01:35

   μαζί τους!
   Είναι ευλογία που υπάρχουν ακόμα αυτά τα χωράφια μέσα στο κλεινόν άστυ...

 11. sirmar avatar
  sirmar 02/03/2010 18:04:55

  Να και μια απόφαση που έκανε το μπιρμπίλι και θα δούμε άσπρη μέρα και η οικοδομή καθώς και ότι έχει σχέση με αυτό.
  Ο βοτανικός ήταν μια χαβούζα πιστεύω σε μερικά χρόνια να γίνει κάτι ωραίο .
  Όσο για τα μολλ αυτό δεν άφηνε ο Λάτσης να γίνουν διότι η δυτική αττική θα πηγαίνει στο βοτανικό. Όσο για τα μικρά καταστήματα ας κατεβάσουν της τιμές να τους υποστηρίξουμε και να ψωνίζουμε από την γειτονία και να προτιμάμε ελληνικά προϊόντα και να γίνουμε και εμείς πατριώτες όπως οι γάλλοι και οι ιταλοί.
  Όταν γίνετε κάτι ωραίο να λέγετε τι θα γίνει με τον Τζεφρυ που μας ζάλισε τα ουμπαλα και σον και καλά να μας σώσει από της μπαρούφες που έκανε και όλος ο κόσμος βλαστήμα που τον ψήφισε .
  Εάν ητο άνθρωπος με λίγη τσίπα θα έκανε χαρακίρι.
  Δυστηχώς όμως τον ακούω καμια φορά και μου έρχετε να ξέρασω

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ sirmar 02/03/2010 18:26:04

   Ο Βοτανικός διατηρεί ακόμα σημεία που έχουν παγώσει τον χρόνο. Είναι το μόνο μέρος στην Αθήνα μαζί με τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού και της Αγοράς στο οποίο μπορείς να φαντασθείς τους αρχαίους Αθηναίους να περπατάν την Ιερά Οδό προς τα Ελευσίνεια...
   αν οι κάτοικοι αυτής της πόλης είχαν δει την Αγέλαστο Πέτρα θα στέκονταν βουβοί και με πιασμένα χέρια να προστατεύσουν αυτά τα τελευταία χωράφια... (σου προτείνω να πας μια κυριακή πρωϊ στη λειτουργία του Άγιου Πολύκαρπου)

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ sirmar 02/03/2010 18:35:05

   ναι κι αυτή η Ακρόπολη, χάλια βρε παιδί μου... Μια καφετέρια θα ήταν καλή και τουλάχιστον 3-4 ανεμογεννήτριες, εξ άλλου αρέσουν στην κοπελιά...

 12. Swell avatar
  Swell 02/03/2010 18:06:51

  Πανούργα η κακούργα Μπιρμπίλω.

 13. fit for fun avatar
  fit for fun 02/03/2010 18:18:43

  Έχει γίνει τεράστια συζήτηση για το γήπεδο του ΠΑΟ, το εμπορικό του Βωβού και τη διπλή ανάπλαση. Σκόπιμα κάποιοι περιπλέκουν τα πράγματα (όχι εδώ) και ιδιαίτερα όσοι τάσσονται υπέρ της κατασκευής.

  Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει επιχειρηματία να φτιάξει εμπορικό κέντρο, όσο μεγάλο γουστάρει, αρκεί να πληροί τις προϋποθέσεις στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Θέλεις 100 χιλιάδες τ.μ. καταστήματα και 150 κινηματογράφους και 1500 εστιατόρια; Ωραία, πρέπει αν σε ενδιαφέρει αυτή η περιοχή, μ'αυτόν τον συντελεστή δόμησης, να αγοράσεις 2 χιλιάδες στρέμματα.Τόσο θα χτίσεις, τόσο θα αφήσεις ελεύθερο χώρο, τόσες θέσεις στάθμευσης, τόσο πράσινο, τόσο κίτρινο, περιβαλλοντική μελέτη, κυκλοφοριακή, πυρασφάλεια και ό,τι άλλο προβλέπεται. Κανείς δεν μπορεί να πει όχι.

  Οι μάγκες, όμως, όπως ήθελαν και με το γήπεδο της ΑΕΚ στη Ν.Φιλαδέλφεια, έχουν το εξής σκεπτικό: Έχω οικόπεδο σε περιοχή που μπορείς να χτίσεις διώροφο, αλλά δεν έχω λεφτά. Να χτίσω τετραώροφο και πουλώντας του δύο ορόφους να χρηματοδοτήσω τους άλλους δύο; Γίνεται; Δεν γίνεται.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ fit for fun 02/03/2010 19:42:51

   στα βίλλατζ ήδη τα μαγαζιά στέκουν έρημα και άθλια. τα εμπορικά κέντρα έχουν μια οκταετία το πολύ λάμψης μετά ερημώνουν. θα γίνει το εμπορικό και σε δέκα πέντε χρόνια θα στέκεται ως βάρβαρος σκελετός πάνω στον πάλαι ποτέ λειμώνα της Αθήνας. Σκελετοί για να πηγαίνουν οι φωτογράφοι για τραβάνε πλάνα να κερδίζουν βραβεία. Αλλά αυτό είμαστε πλέον: δεν ζούμε, δεν οσφριζόμαστε, δεν αφουγκραζόμαστε, αποτυπώνουμε μόνον.

 14. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 02/03/2010 18:33:03

  Και η τσιμεντοποίηση του Βοτανικού είναι Εθνική προτεραιότητα;

 15. ΜΑΡΙΟΣ avatar
  ΜΑΡΙΟΣ 02/03/2010 18:56:46

  ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΩ.
  Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΙΡΒΙΛΗ  Μία από τις παλιές οικογένειες του Πόρου, είναι η οικογένεια Βιρβίλη. Πρόκειται για κλάδο ευρύτατης οικογένειας από τη Σαλαμίνα, - με πολλά παρακλάδια λόγω πολλών παιδιών, κυρίως κοριτσιών - απ όπου και χάνονται τα ίχνη της προέλευσής της, όπως των περισσοτέρων, άλλωστε. Εμείς θα ακολουθήσουμε κυρίως τον κλάδο εκείνο που οδηγεί στον Πόρο και ανδρώνεται εκεί.

  Γενάρχης της οικογένειας Βιρβίλη ήταν ο Κόλιας ( Νικόλαος) Βιρβίλης, που είχε ονομαστεί και «Αναγνώστης» διότι εγνώριζε γραφή και ανάγνωση. Φαίνεται ότι ο πατέρας του είχε επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους ως προσκυνητής ( Χατζής), γι αυτό και τον συναντά κανείς σε διάφορα έγγραφα με τις αναγραφές «Κόλιας Χατζημπιρμπίλης», ή Χατζη Αναγνώστης Μπιρμπίλης, ή Αναγνώστης Χατζημπιρμπίλης, ή Αναγνώστης Χατζή Αναγνώστη Μπιρμπίλης.

  Από το γάμο του με τη Μαρούσα απόκτησε τους Αναγνώστη ( Ιωάννη ) και Αντώνιο, και μία κόρη, την Αικατερίνη συζ. Αναγνώστη Καρνέση. Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι μετέπειτα, γυναίκες απόγονοι του Αναγνώστη, παντρεύτηκαν και δημιούργησαν τις επίσης μεγάλες οικογένειες Χατζημελέτη και Πάγκαλου.

 16. ΜΑΡΙΟΣ avatar
  ΜΑΡΙΟΣ 02/03/2010 19:07:35

  Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΙΡΒΙΛΗ  Μία από τις παλιές οικογένειες του Πόρου, είναι η οικογένεια Βιρβίλη. Πρόκειται για κλάδο ευρύτατης οικογένειας από τη Σαλαμίνα, - με πολλά παρακλάδια λόγω πολλών παιδιών, κυρίως κοριτσιών - απ όπου και χάνονται τα ίχνη της προέλευσής της, όπως των περισσοτέρων, άλλωστε. Εμείς θα ακολουθήσουμε κυρίως τον κλάδο εκείνο που οδηγεί στον Πόρο και ανδρώνεται εκεί.

  Γενάρχης της οικογένειας Βιρβίλη ήταν ο Κόλιας ( Νικόλαος) Βιρβίλης, που είχε ονομαστεί και «Αναγνώστης» διότι εγνώριζε γραφή και ανάγνωση. Φαίνεται ότι ο πατέρας του είχε επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους ως προσκυνητής ( Χατζής), γι αυτό και τον συναντά κανείς σε διάφορα έγγραφα με τις αναγραφές «Κόλιας Χατζημπιρμπίλης», ή Χατζη Αναγνώστης Μπιρμπίλης, ή Αναγνώστης Χατζημπιρμπίλης, ή Αναγνώστης Χατζή Αναγνώστη Μπιρμπίλης.

  Από το γάμο του με τη Μαρούσα απόκτησε τους Αναγνώστη ( Ιωάννη ) και Αντώνιο, και μία κόρη, την Αικατερίνη συζ. Αναγνώστη Καρνέση. Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι μετέπειτα, γυναίκες απόγονοι του Αναγνώστη, παντρεύτηκαν και δημιούργησαν τις επίσης μεγάλες οικογένειες Χατζημελέτη και Πάγκαλου.

 17. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 02/03/2010 19:22:33

  Θέλουμε γήπεδο ρεεεεεεεε, τώρα σας έπιασε ο πόνος τόσα χρόνια βούρκος

 18. kwlotoumpas avatar
  kwlotoumpas 02/03/2010 19:35:12

  Β.Κ.Σ εξαιρετικός...! (έχεις δει και την αγέλαστο πέτρα, μην περιμένεις λοιπόν να σε καταλάβουν οι φίλοι των εργολάβων)

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ kwlotoumpas 02/03/2010 20:27:14

   Αγαπητέ κωλοτούμπα εδώ που φθάσαμε τέλειωσαν τ΄ αστεία, όπως έγραψε κι ο δρόμος δεν είναι εδώ για να γράφουμε τις εξυπνάδες μας, Χρέος μας είναι το Εξαιρετικόν.

 19. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 02/03/2010 20:09:42

  του Μπαρόζο πάντως του πήρε πολύ περισσότερο χρόνο για να τα καταφέρει με την πατάτα "του"...
  (από το γκρης σαλόνικα)
  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένης πατάτας του γερμανικού ομίλου BASF, δίνοντας το πρώτο τέτοιου είδους πράσινο φως εδώ και δώδεκα χρόνια στην ΕΕ, όπου οι... γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί (ΓΤΟ) προκαλούν έντονη αμφισβήτηση.

  Δικαιολόγησε μάλιστα την απόφασή της λέγοντας οτι η Ευρώπη δεν πρέπει να χάσει το τραίνο των νέων τεχνολογιών.
  Οι Βρυξέλλες δέχθηκαν επίσης την εμπορική διάθεση στην Ευρώπη τριών ποικιλιών διαγενετικού καλαμποκιού της εταιρείας Monsanto, παράγωγες του MON 863, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής. Η απόφαση αυτή είναι λιγότερο θεαματική, επειδή δίνονται τακτικά εγκρίσεις για την εμπορική διάθεση εισαγόμενων προϊόντων ΓΤΟ.

  Το πραγματικά νέο δεδομένο είναι η έγκριση της πατάτας Amflora, η οποία αναπτύχθηκε από την εταιρεία BASF και προορίζεται για βιομηχανική χρήση για το άμυλό της και για ζωοτροφές.

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είχε δώσει το πράσινο φως σε καλλιέργεια ΓΤΟ στην Ευρώπη από το 1998 και το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι της Monsanto, το MON 810.

 20. Γιώργος avatar
  Γιώργος 02/03/2010 20:31:24

  ΟΙ 131...ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΙ!
  ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ...

 21. s8p avatar
  s8p 03/03/2010 01:26:14

  Με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση γίνονται καλύτερα οι δουλειές. Όλες οι δουλειές. Πάγωμα μισθών, περικοπή μισθών, καταστροφή περιβάλλοντος, διέλευση τανκς για Κόσοβο και Σερβία, κουλοχέρηδες κά. Και ολες οι δύσκολες δουλειές. Είδατε κανέναν να φωνάζει;
  Σκέφτεσθε να ήταν κυβέρνηση η ΝΔ και να έπαιρνε τέτοια μέτρα; Δεν θα είχε μείνει ούτε μία Πλάκα στα πεζοδρόμια. Με αυτή τη λογική των δύο κομμάτων καταστράφηκε η Ελλάδα κι έγιναν 100-200 οικογένειες νυκοκυραίοι.
  Και εγώ που τα γράφω δεν είμαι ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.