#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/06/2011 11:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H πλατεία Αριστοτέλους ανήκει στον Γιάννη ΜπουτάρηΗ Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, η Θεσσαλονίκη στους Θεσσαλονικείς και η πλατεία Αριστοτέλους στο Γιάννη Μπουτάρη.

Αυτή είναι η μία εκδοχή, κατά την οποία εξηγείται το γιατί ο κυρ-Γιάννης απαγόρευσε να πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία η εκδήλωση, στην οποία θα μιλούσε ο Μίκης Θεοδωράκης. Η άλλη εκδοχή είναι ότι ο Δήμαρχος είναι εκνευρισμένος με τους «αγανακτισμένους», επειδή τον «στόλισαν» και από γινάτι δεν θέλει να τους παραχωρήσει την Αριστοτέλους.

 

Ο πάντα δημοκράτης (και σοσιαλιστής και φιλελεύθερος και νεοφιλελεύθερος και αριστερός) Γιάννης Μπουτάρης αποφάσισε (και διέταξε) την απαγόρευση αδειοδότησης πολιτικών εκδηλώσεων στην πλατεία. Ουσιαστικά δηλαδή αποφάσισε ότι εάν, για παράδειγμα, ο πρωθυπουργός ή ένας πολιτικός αρχηγός θελήσει να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό από την Αριστοτέλους δε θα του επιτραπεί ούτε καν να το σκεφτεί, πόσο μάλλον να διανοηθεί να το τολμήσει.

 

Τώρα, βέβαια, που το σκέφτομαι νομίζω ότι ανακαλύπτω και μια τρίτη εκδοχή πίσω από την άρνηση του Δημάρχου. Ίσως το τουριστικό «Μουσουλμανικό Μονοπάτι» που προετοιμάζει ο Μπουτάρης για τους Τούρκους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης να περνάει από την Αριστοτέλους. Ως εκ τούτου, η συγκέντρωση πολλών ανθρώπων στην πλατεία δυσκολεύει το πέρασμα και πλήττει το τουριστικό κύμα από τη γείτονα χώρα.

 

Δε μπορεί. Κάποια εξήγηση θα υπάρχει για την απόφαση και διαταγή του Δημάρχου. Και φυσικά, αυτή η εξήγηση δε μπορεί να είναι ότι μάλωσαν για τη μικροφωνική, ένα σενάριο που σήμερα ξεκίνησε να κυκλοφορεί. Εάν ο δήμαρχος δέχτηκε πιέσεις πρέπει να βγει και να το πει. Και να πει και ονόματα. Ποιοι τον πίεσαν να πάρει πίσω την αρχική του απόφαση να παραχωρήσει την Αριστοτέλους. Εάν πάλι το αποφάσισε μόνος του, τότε οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Πώς γίνεται ένας Δήμαρχος (που στα λόγια) θέλει να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη πόλη «ανοιχτή» και «ευρωπαϊκή», να μην επιτρέπει κινηματικού χαρακτήρα δράσεις και πρωτοβουλίες, όπως συμβαίνει σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, στη Μαδρίτη, στη Βαρκελώνη, στο Παρίσι και αλλού.

 

Και στο κάτω-κάτω, η πλατεία Αριστοτέλους δεν ανήκει στην εκάστοτε δημοτική αρχή, αλλά στους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Εκτός και εάν ο κυρ-Γιάννης διέπεται από τη λογική του ΓΑΠ και της τρόικας, τη λογική της ιδιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, που όμως ανήκει σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

 

Όταν προεκλογικά ο Μπουτάρης είπε την περίφημη φράση «για να πάρουμε το Δήμο Θεσσαλονίκης, πρέπει να συσπειρωθούμε γύρω από τον καλύτερο και ο καλύτερος είμαι εγώ», τότε πολλοί από εμάς δε δώσαμε σημασία. Σήμερα, η ατομική νοοτροπία του Μπουτάρη, ξεκίνησε να μετουσιώνεται σε συλλογική νοοτροπία διοίκησης, γεγονός, που μας προϊδεάζει για δυσάρεστες εκπλήξεις και εξελίξεις.

 

Με αυτά τα δεδομένα, το μόνο που πραγματικά θα στείλει μήνυμα, προσωπικά στον Μπουτάρη και στην κλίκα του στο Δήμο, είναι να καταστήσουμε την Αριστοτέλους το σημείο συγκέντρωσης των αγανακτισμένων. Τότε μόνο θα δούμε πώς θα αντιδράσει ο κυρ-Γιάννης…

Casper

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. 23η Απριλίου avatar
  23η Απριλίου 08/06/2011 12:01:43

  Δεν ξέρω αν η πλατεία Αριστοτέλους ανήκει στον κυρ-Γιάννη, αλλά το δημαρχείο σίγουρα ανήκει στους Έλληνες και από εκεί πρέπει να τον πετάξουμε με τις κλωτσιές.

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/06/2011 12:09:52

  Μπουτάρης :
  Χαρακτήρισε ως "περίεργο το νταηλίκι" του Μίκη Θεοδωράκη ότι θα πάει και θα την καταλάβει,... χαχαχχαα

  "Εγώ τον σέβομαι τον Θεοδωράκη. Το νταηλίκι όμως ότι "θα πάω και θα την καταλάβω" δεν το καταλαβαίνω. Είναι λίγο περίεργο"...

  Σε ό,τι αφορά τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Γιάννη Μυλόπουλου, που αρχικά είχε συμφωνήσει να προλογίσει τον Μίκη Θεοδωράκη, απέσυρε τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση.

  "Επειδή βρέθηκα, παρά τις αρχικές συνεννοήσεις, προ τετελεσμένων γεγονότων τόσο ως προς τη μορφή, όσο και ως προς το περιεχόμενο της εκδήλωσης, είμαι δυστυχώς υποχρεωμένος να αποσύρω τη συμμετοχή μου από αυτή"

  ΠΠ

 3. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 08/06/2011 12:13:29

  Η δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης (Γκιουλέκας) θα προκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, και, αν δεν έχει τις απαραίτητες ψήφους, θα ζητήσει να εγγραφεί θέμα στην πρώτη τακτική συνεδρίαση γιά να ληφθεί απόφαση με ψηφοφορία, ή θα προτιμήσει να κοιμηθεί τον ύπνο του δικαίου κάνοντας πως δεν καταλαβαίνει;

  • Salonikebrity avatar
   Salonikebrity @ Δημήτριος Κοκκαλάκης 08/06/2011 14:38:02

   Δήλωση Γκιουλέκα: "Προφανώς, ο κ.Μπουτάρης εξοφλεί ανοιχτά γραμμάτια προς την κυβέρνηση του Μνημονίου και των άλλων δυνάμεων που τον στήριξαν να βγει δήμαρχος. Εμείς διαφωνούμε απόλυτα με αυτή την απόφαση και την θεωρούμε ντροπή για την δημοκρατική ιστορία της Θεσσαλονίκης»

   • Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
    Δημήτριος Κοκκαλάκης @ Salonikebrity 08/06/2011 15:21:06

    Καλοδεχούμενη η ανακοίνωση. Επί του πρακτέου: θα φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο γιά έλεγχο και απόφαση, ή θα το αφήσει να περάσει, δημιουργώντας προηγούμενο, ας πούμε, γιά τις πολιτικές ομιλίες των πολιτικών αρχηγών; Φυσικά από ένα περιορισμό των πολιτικών ομιλιών ο μόνος που δεν θα στενοχωριόταν θα ήταν ο Παπανδρέου, ο οποίος ξέρει τί θα ακούσει, αναλύοντας τα καλά του μηνμονίου και της κηδεμονίας στην οποία έριξε την Ελλάδα.

 4. Gotzilas avatar
  Gotzilas 08/06/2011 12:25:25

  Τον Μπουτάρη τον στήριξαν ΠΑΣΟΚ και Ντόρα. Τώρα δεν επιτρέπει εκδηλώσεις αγανακτισμένων στην Αριστοτέλους. Τυχαίο; Δεν νομίζω...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Gotzilas 08/06/2011 14:11:51

   Ξέχασες τη Δράση και τους σαλονάτους ψευτοαριστερούς της Κύρκαινας. Ο Μπουτάρης μάλιστα είναι και μέλος του αποκόμματος του Μάνου.

 5. Person avatar
  Person 08/06/2011 12:48:50

  Πολύ παρέα με τους Τούρκους κάνει ο Μπουτάρης και σε λίγο θα θέσει και θέμα υφαλοκρηπίδας για την Αριστοτέλους.

 6. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠ. avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠ. 08/06/2011 12:58:01

  Ο ύπνος θρέφει το παιδί κι ο ήλιος το μοσχάρι και ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ τον κάνει παλικάρι..Μιλάμε για μεγάλη αλκοόλα!

 7. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/06/2011 13:00:05

  Χρειάζεται άδεια;
  Συγγνώμη, αλλά εδώ και μέρες, στη παραλία, πέριξ του Λ. Πύργου, πέραν των δεκάδων αντίσκηνων κλπ των αγανακτισμένων, υπάρχει ολόκληρο γιουσουρούμ με εκατοντάδες καντίνες, πάγκους, μαύρους, Κινέζους, Ινδιάνους, λούνα πάρκ κλπ (συν την έκθεση βιβλίου) και γίνεται ο απόλυτος χαμός.
  Το βασίλειο της αυθαιρεσίας. Χωρίς κανέναν έλεγχο από οποιαδήποτε αρχή.
  Και χρειάζεται άδεια του Μπουτάρη για να μαζυετεί κόσμος στην Αριστοτέλους να ακούσει τον Μίκη;
  Πάμε καλά δήμαρχε;
  Σαν να κόβουν κλήση στα τζιπ του στρατού, εν ώρα μάχης!

  • ήγγικεν avatar
   ήγγικεν @ Strange Attractor 08/06/2011 13:31:50

   "Σαν να κόβουν κλήση στα τζιπ του στρατού, εν ώρα μάχης"!!
   που τα βρίσκετε ρε θεριά του Antinews ;
   Όλοι με τον Μίκη στην Θεσσαλονίκη.

  • Νίκος Παπαδημητρίου avatar
   Νίκος Παπαδημητρίου @ Strange Attractor 08/06/2011 14:09:00

   "Σαν να κόβουν κλήση στα τζιπ του στρατού, εν ώρα μάχης!"

   καιρό έχω να ακούσω κάτι τόσο εύστοχο.....

   Να δούμε την 28η Οκτωβρίου αν θα δοθεί από το Δήμο η παραλία Θεσ/νίκης για την παρέλαση.

 8. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 08/06/2011 13:18:53

  Θα το εριξε ξανα στο πιοτο.

  • johny f avatar
   johny f @ ΧΡΗΣΤΟΣ 08/06/2011 17:15:17

   μπαααα........ιδεα σου!

 9. η Dimi avatar
  η Dimi 08/06/2011 13:19:12

  Της Δικαιοσύνης Ηλιε Νοητέ
  και μυρσίνη εσύ δοξαστική
  μη παρακαλώ σας μη (x3)
  λησμονάτε τη χώρα μου

  Αετόμορφα τα έχει τα ψηλά βουνά
  στα ηφαίστεια κλήματα σειρά
  και τα σπίτια πιο λευκά (x3)
  στου γλαυκού το γειτόνεμα

  Τα πικρά μου χέρια με τον Κεραυνό
  τα γυρίζω πίσω απ' τον καιρό
  τους παλιούς μου φίλους καλώ (x3)
  με φοβέρες και μ' αίματα

  Της Δικαιοσύνης Ηλιε Νοητέ
  και μυρσίνη εσύ δοξαστική
  μη παρακαλώ σας μη (x3)
  λησμονάτε τη χώρα μου

  «Tης Δικαιοσύνης Ηλιε Νοητέ»:
  Στίχοι: Eλύτης – Μουσική: Μ. Θεοδωράκης
  Από την συναυλία του Μίκη στην πλατεία Συντάγματος
  για τους βομβαρδισμούς της Σερβίας, 26/4/1999

  • trelos avatar
   trelos @ η Dimi 08/06/2011 14:03:53

   Πολύ με άγγιξε το τραγούδι σου(του). Αντε ας πάρει και τα αναδρομικά της βουλευτικής σύνταξης που ζητάει (σαν ανταμοιβή βρε αδερφε, για την προσφορά του στον τόπο, α και με το Σαμαρά με το καλό, να πάρει κανένα υπουργείο, έτσι για αναέωση της πολιτικής σκηνής)

   • ΙΩΝΑΣ avatar
    ΙΩΝΑΣ @ trelos 08/06/2011 14:29:21

    Καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, Ιπποκρατόπουλο!

   • Αρράκις الراقص avatar
    Αρράκις الراقص @ trelos 08/06/2011 14:41:37

    Υπερωρίες σήμερα βλέπω. Σας πληρώνουν τουλάχιστον ή το κάνετε γιά το καλό του κόμματος; Ο τρόμος που δείχνετε προς έναν 86χρονο γέροντα με εύθραστη υγεία αποδεικνύει πως κατά βάθος ξέρετε πολύ καλά τι κάνετε, γι'αυτό φοβάστε και τον ίσκιο σας.

    • Gotzilas avatar
     Gotzilas @ Αρράκις الراقص 08/06/2011 14:49:55

     Μια διόρθωση:
     71 χρονών είναι ο κυρ-Γιάννης και όχι 86
     και μια ερώτηση:
     με το "εύθραυστη υγεία" εννοείς ψυχική ή διανοητική;

     • Αρράκις الراقص avatar
      Αρράκις الراقص @ Gotzilas 08/06/2011 15:40:45

      Απαντώ στον trelos και 86χρονος είναι ο Θεοδωράκης. Συγγνώμη γιά το μπέρδεμα αλλά πάτησα reply κάτω από ποστ του trelos

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ trelos 08/06/2011 19:17:53

    @trelos Tραγουδάμε! Απαγγέλουμε ποιήματα! Χορεύουμε στη βροχή! Επειδή, σε πείσμα των χαλεπών καιρών που βιώνουμε, έχουμε και Μνήμη και Θέληση και Πίστη ότι πολύ σύντομα πρόκειται ν'απαλλαγούμε από τον «εκ των έσω» ΕΦΙΑΛΤΗ, αγαπητέ συνΕλληνα.

 10. Giorgos avatar
  Giorgos 08/06/2011 13:19:46

  Εχει να παρει ο ανεμος..........

 11. Posidonas avatar
  Posidonas 08/06/2011 13:29:59

  Μπορει να κανει χαζαμαρες και να λεει γεροντικες βλακείες, τουλάχιστον δουλεψε οπως υποθετω γιατι δεν γνωριζω το ιστορικο του καλα. Πληρωσε και φορους, αυτους που πληρωσε... Τωρα,με αυτα που κανει και λεει γινεται γελοιος, αλλα λογω γεροντικής άνοιας καθίσταται επικίνδυνος εξ΄αιτιας της θέσεώς του. Μη θελει ιστορίες γιατι θα τον στειλουμε σε κανα ΚΑΠΗ να του παίρνουν την πιεση και να παιζει ταβλι. Ξερω οτι δεν εισαι βλακας, αλλα εις τας δυσμας του βιου σου φροντισαι να αφησεις ως δημαρχος μια παρακαθηκη κι οχι μονο το κρασι. Μεσα σε αυτη την αγριοτητα του κοσμου μη ρίχνεις κι εσυ λαδι στη φωτια. Νυχτα Δημαρχος δεν εχει φυγει ποτε,μην εισαι ο πρωτος.

 12. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 08/06/2011 13:59:34

  ΑΠΟ ΤΗΝ στιγμή που είσαι 70φεύγα και φοράς σκουλαρίκι είσαι ΓΕΛΟΙΟΣ. Κάθε πράγμα στον καιρό του και τον Αύγουστο κολιός. Εκτός αν είσαι ''ΠΟΙΗΤΗΣ''.

 13. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 08/06/2011 14:24:19

  Δεν πάτε να φωνάζετε όλοι σας... Όχι μόνο δεν δίνουμε την πλ. Αριστοτέλους στο Μίκη και τους αγανακτισμένους του, αλλά δεν θα επιτρέψουμε ούτε στον Σαμαρά να κάνει εκεί προεκλογική συγκέντρωση. Αυτά που ξέρατε, να τα ξεχάσετε. Η Θεσσαλονίκη έχει τώρα Δημοκρατικό δήμαρχο! Αμ πώς?

 14. fotini avatar
  fotini 08/06/2011 14:51:27

  κοιτα ρε που εχουμε μαζεψει ολουσ τους μπεκρουλιακες κ τους πατα.. πατα..ηδες να αποφαζιζουν για τις ζωες μας

 15. ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ avatar
  ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 08/06/2011 14:51:46

  Μπουταρη, δηλαδή ΠΑΣΟΚ θέλανε οι Θεσσαλονικεις τώρα θα τον λουστουν!αυτό για παραδειγματισμο για την επόμενη φορά!!

  • Salonikebrity avatar
   Salonikebrity @ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 08/06/2011 14:55:38

   ...και οι Αθηναίοι, Καμίνη. Ωραίο το gay parade? Σου αρέσει?

 16. manos avatar
  manos 08/06/2011 15:26:09

  Αφού την θεωρεί δική του την πλατεία, μπορεί να του γίνει έλεγχος από το ΥΠΟΙΚ για ορθή καταχώρηση στο Ε9?

 17. Orestios avatar
  Orestios 08/06/2011 15:49:10

  Η ιδιοκτησιακή αντίληψη του Δημάρχου για τους χώρους όπου γίνονται πολιτικές συγκεντρώσεις είναι τουλάχιστον φασιστική.
  Ολιγαρχικός και απολυταρχικός ταυτόχρονα μεγαλοϊδεατισμός από έναν αυτοαποκαλούμενο "δημοκράτη"

 18. Μάρκος avatar
  Μάρκος 08/06/2011 17:25:11

  30 τόσα σχόλια, κι επί τοις ουσίας δεν αναφέρεται κανείς σας. Κι επειδή ο "Νόμος" για την "Εχθροπάθεια" δεν έχει ψηφιστεί ακόμη, ας πω εγώ λοιπόν ότι, προφανώς ενόχλησαν την "παρέα" των ραβίνων του Δημάρχου, οι αντι-Σιωνιστικές δηλώσεις του Μίκη, γι'αυτό και τώρα του πάνε κόντρα...ολόκληρο αντιδήμαρχο έχουν βάλει στα οικονομικά...

 19. ΔημΒας avatar
  ΔημΒας 08/06/2011 22:59:19

  Posidonas
  Μπορεί να δούλεψε αλλά δέν υπήρξε ποτέ επιτυχημένος επιχειρηματίας. Απόδειξη ότι η επωνυμία "Μπουτάρης" δεν του ανήκει εδώ και χρόνια. Αυτός λοιπόν ο γεροραμολής με το σκουλαρικάκι και τα τατουάζ που το παίζει τζόβενο θέλησε να τα βάλει με ένα επιτυχημένο και παγκόσμιας αναγνώρισης μουσικοσυνθέτη που τιμά την Ελλάδα. Τον ίδιο δεν ξέρω άν τον γνωρίζει κανείς στο εξωτερικό... Απο καθαρό κόμπλεξ λοιπόν ο νάνος τα έβαλε με τον γίγαντα και το... οινόπνευμα με το πνεύμα.
  Να δώ άν θα του ζητήσουν την πλατεία οι gay ή η Εβραϊκή ή η Μουσουλμανική ή η... λαθρομεταναστευτική κοινότητα για καμιά εκδήλωση δεν θα τη παραχωρήσει;
  Ήρθε η ώρα να καταλάβουν οι Θεσσαλονικείς τί φτηνό ανθρωπάριο ψήφισαν.

 20. boofos avatar
  boofos 09/06/2011 22:54:48

  δεν καταλαβαινω τιποτα ,
  δηλαδη τωρα μας ενοχλουν και οι συγκεντρωσεις πανω απο 100.000 ?
  δεν ειμαστε με τα καλα μας .......
  αντι να βγει και να πει οτι θα μοιρασω και 100.000 μπουκαλια κρασι απο το δικο μου για να γινει η γιορτη της αγανακτησης ,
  αυτος λεει ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.
  ΠΟΥ ΡΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ? ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΟΥ??????????????
  ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙΠΟΤΑ .
  ΜΠΟΥΦΟΣ ΕΙΜΑΙ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.