#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/02/2010 19:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H οικονομία μας βασικά παραμένει αγροτική: άρμεγμα, άρμεγμα, άρμεγμα!!!Οι ένοχοι βρέθηκαν! Το φορολογικό νομοσχέδιο κατατίθεται, απειλητικό! Σύμφωνα με αυτό θα πρέπει να προσκομίσω αποδείξεις ύψους 5.500 ευρώ, διαφορετικά θα πληρώσω "πρόστιμο" 1.200 ευρώ, επειδή θα αποδειχτώ ένας "κακός πολίτης", που δεν φροντίζει να καλύψει τη χρόνια ανεπάρκεια του Κράτους να πατάξει τη φοροδιαφυγή! Το γεγονός ότι είμαι αντικαταναλωτικός (φαγητό, βιβλία, δίσκοι, αραιά και πού κανένα ρούχο), το γεγονός ότι κάνω οικονομίες , δεν προβλέπεται επ' ουδενί να λειτουργήσουν ως ελαφρυντικά! Τουναντίον! Το σύνθημα είναι "ξόδευε και μάζευε αποδείξεις, για.. να πληρώσεις λιγότερο φόρο"! Αληθινά ξεφτέρια! Λοιπόν,  προμηνύεται "μέλλον λαμπρόν":

- Θα μαζεύω και την παραμικρή απόδειξη, βάζοντας την ευλαβικά σε "τόπο σκιερό" μήπως και ξεθωριάσει κι εξανεμιστούν ο κόπος και τα κέρδη μου!

- Όταν βγαίνω με παρέα σε καφετέριες ή εστιατόρια θα μαλώνουμε μεταξύ μας για το ποιος θα πάρει την απόδειξη ή με τον ιδιοκτήτη που θα αρνείται να "σπάσει" τον λογαριασμό σε πέντε, έξι, εφτά υπο-αποδείξεις!

- Θα μαλώνω με τον βενζινά που δεν έχει ταμειακή μηχανή και θα αρνείται να κόψει τιμολόγιο επειδή περιμένουν στην αντλία ουρά τα αυτοκίνητα (ή απλά επειδή βαριέται)!

- Θα κάνω υπολογισμούς και συμφωνίες με τα "ελεύθερα επαγγέλματα", για να δω αν με συμφέρει να πάρω το 19% του ΦΠΑ στο χέρι ή απόδειξη "πληρωτέα άμα τη εμφανίσει"!

- Δεν θα τολμάω να κάνω τον καμπόσο στον ανεπίδεκτο "κοινωνικής ευθύνης" γιατρό, επειδή θα τον ξαναχρειαστώ και "με την υγεία δεν παίζουμε"!

- Όταν θα έρχεται η περίοδος των δηλώσεων, θα περνάω ώρες ολόκληρες γλεντιού αθροίζοντας μικροποσά στην αριθμομηχανή, στοχεύοντας το πολυπόθητο 5.500!

- Έντρομος, που δεν έπιασα τη "νόρμα", θα βγαίνω σε αναζήτηση αποδείξεων από γνωστούς ή από τη "μαύρη αγορά" (που σίγουρα θα δημιουργηθεί)!

- Θα καταθέτω τον φουσκωμένο "φάκελο αποδείξεων" στην Εφορία με την αλγεινή βεβαιότητα ότι τζάμπα πήγε τόση δουλειά, ότι δεν πρόκειται να τον ελέγξει κανείς! (Κι αν τον ελέγξει;!)...

Αφού πρώτα μας διαβεβαίωναν ότι "έχουν τις λύσεις και ξέρουν πού είναι τα λεφτά", τώρα αποδεικνύεται ότι ούτε τις (σωστές) λύσεις έχουν ούτε τα λεφτά θέλουν να πάρουν (από εκεί που αληθινά κρύβονται)! Τρέχουν πανικόβλητοι, αρχίζοντας πρώτα με τα γνωστά "μέτρα του τσομπάνη": αύξηση φόρων σε ποτά, τσιγάρα, καύσιμα!!!! Χρειάζονταν ειδικές σπουδές σε Χάρβαρντ και Οξφόρδες για να το αποφασίσουν αυτό;!!!!! Και ο παππούς μου ο κτηνοτρόφος το ίδιο θα έκανε!!!!

(Α, ναι, ξέχασα, η οικονομία μας βασικά παραμένει αγροτική: άρμεγμα, άρμεγμα, άρμεγμα!!!)...

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΗΤΣΟΣ avatar
  ΜΗΤΣΟΣ 18/02/2010 20:06:49

  Ακόμη δεν είδαμε τίποτα.Οι επόμενοι δυο μήνες θα είναι πολύ χειρότεροι.
  Από το πολύ το άρμεγμα θα βγει αίμα στο τέλος.

  http://www.capital.gr/News.asp?id=910526

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ ΜΗΤΣΟΣ 18/02/2010 21:16:52

   ΜΗΤΣΟ, καλό το άρθρο, αλλά μην ανησυχείς σε παρακαλώ. Κι εσείς κύριε S.E., μη σπέρνετε τον πανικό: Ο πρωθυπουργός φεύγει για Λονδίνο. Γιατί; Μα για να συμμετάσχει αύριο, στη Διάσκεψη για την Προοδευτική Διακυβέρνηση, με θέμα «Στρατηγικές Ανάπτυξης Μετά την Κρίση». Η θεματική ενότητα στην οποία θα μιλήσει έχει τίτλο:«Μετά την κρίση: Ένας στρατηγικός ρόλος της κυβέρνησης». Πολύ φυσιολογικά όλα αυτά, έτσι; Το μόνο που χαίρομαι είναι που θα μας γυρίσει με νέες εμπειρίες από "τα ταξίδια του μικρού Γιωργάκη".Α, και θα ήθελα πολύ να ήμουν από κοντά, να δω να δίνει ιδέες σε άλλους πρωθυπουργούς για τη διαχείριση της μετά την κρίση εποχής.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ΜΗΤΣΟΣ 18/02/2010 22:08:32

   και να του πεις να κρατήσει σημειώσεις για τον φίλο του τον Αντώνη, που θα τις χρειασθεί τότε

 2. Orestios avatar
  Orestios 18/02/2010 20:14:50

  ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ στην τσέπη σου ΠΑΤΡΙΩΤΗ.
  Πρώτα ο πολίτης θα πληρώσει. Μετά όλοι οι άλλοι (αν δεν έχει γίνει ταμείο).

  Μόνο ένας ψυχαναγκαστικός εγκέφαλος θα σκεφτόταν αυτό το τερατούργημα με τις αποδείξεις. Υποχρεώνει τον κόσμο να αποθησαυρίζει μαυρισμένα χαρτάκια. Μέτρα, μέτρα τα κουκιά μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό νούμερο για να σου φύγει το στρές. Αλλά όχι μόνο αυτό. Εμφυσά την καχυποψία σε κάθε συναλλαγή θεωρόντας την δυνητικά παράνομη ώστε μόνο με την ύπαρξη απόδειξης να κατοχυρωθεί.
  Για τις μίζες αλήθεια, όλοι αυτοί που μας κάνουν τους σωτήρες, έκοβαν απόδειξη?

  Το μόνο σίγουρο είναι πως το μέτρο αυτό θα εξακοντίσει την διαφθορά σε δυσθεώρητα ύψη.

 3. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 18/02/2010 21:10:01

  Γιατί ασχολείσαι;
  Ζεις σε μία χώρα που 5 μήνες μετά:

  -δεν έχουν πχ ΓΓ Επενδύσεων (κα Κατσέλη ουουου ακούει κανείς;)
  -είχαν ξεχάσει το ΕΣΠΑ
  -εξανεμίστηκαν 3 ΚΠΣ
  -ο Δημόσιος Τομέας είναι ο κακός ο δαίμονας ή ο Ιδιωτικός φοροδιαφεύγει
  -τα ασφαλιστικά Ταμεία είναι άδεια
  -η ποιότητα ζωής και οι παρεχόμενες υπηρεσίες δεν είναι καν τριτοκοσμικές (για αυτό ψωνίζω από το διαδίκτυο)

  κλπ κλπ κλπ

  Αλλά πάνω από όλα είσαι στην μοναδική χώρα που δεν ξέρεις

  -πόσος θα είναι ο μισθός σου αύριο, αν είσαι τυχερός και παίρνεις
  -πόσα χρόνια πρέπει να δουλεύεις
  -αν θα πάρεις σύνταξη

  Δεν μπορείς να προγραμματίσεις το πρωί της ημέρας πόσο μάλλον το ...σήμερα.

  Αλλά από πάνω φταις και πρέπει να δίνεις το ΦΠΑ που οι επιτήδειοι δεν τον αποδίδουν και οι ανίκανοι δεν μπορούν να εισπράξουν και από πάνω να μαζεύεις αποδείξεις για να βγούμε από την κρίση και να σωθεί το life style των μηδενικών που έχουν γίνει νούμερα (όπως αναγράφουν ορισμένοι τοίχοι...)
  Οχι λοιπόν καμία απόδειξη και καλύτερα να μου κάνουν έκπτωση οι απατεώνες οι ιδιώτες παρά χρήμα στις απύθμενες τσέπες των διαχειριστών.
  Για να έρθει ο Ρεν και ο Γιούνκερ και το ΔΝΤ (...με τον κ Ρουμελιώτη...) και να είμαι σίγουρος τουλάχιστον ότι η μείωση θα είναι πραγματική του χρέους και όχι δημιουργική λογιστική, απογραφή ή καταγραφή...

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/02/2010 21:32:14

  Φίλε Ιθαγενή,

  Το ΕΣΠΑ το κρατάνε για τα αιολικά

  Ανακοίνωσαν σήμερα 1,5 δισ. ευρώ πράσινες επενδύσεις από το ΕΣΠΑ και δάνεια από την Πειραιώς (Μπιρμπίλη, Σάλλας, Κατσέλη)

  Φυσικά, η Πειραιώς θα πληρωθέι από τον λογαριασμό της ΔΕΗ... κι αν μπορεί, μην πληρώσεις. Καλά στημένο.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ archaeopteryx 18/02/2010 21:34:48

   Τι να τον κάνουν τον ΓΓ; Η Κυβέρνηση αυτή βγήκε με δύο ατζέντες: 1) να φέρει πακιστανούς και 2) να κάνει αιολικά. Ο κόσμος χάνεται, και μόνο η Μπιρμπίλη δουλεύει και αγνοεί τους πάντες. Δύο φορές ανέβασε την τιμή αγοράς αιολικού ρεύματος από τον ΔΕΣΜΗΕ, την τελευταία, γιατί προφανώς δεν έβγαιναν τα νούμερα με τα αυξημένα κόστη των δανείων...

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 18/02/2010 21:43:45

   Αρχαίε, δεν θα είναι ωραίος ο Τιτανικός με φτερωτές? Χάρμα.
   Όσο για τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, θα δώσουν πραγματικό χτύπημα στην ανεργία. Ανεργία τρέμε.

   Όσο για την Πειραιώς, που βρήκε κορόιδα για bailout, ας θυμηθούμε τί έλεγε ο Πρόεδρός της πρίν μερικά χρόνια.
   http://img166.imageshack.us/img166/9403/sallastrompas1hr7.jpg

   Αρχαίε, ήταν πρίν ή μετά την ληστεία του Χρηματιστηρίου?

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ archaeopteryx 18/02/2010 21:47:47

   Να σου πω χουνέρι για την Πειραιώς που ετοιμάζουν κάτι παρέες. Να σηκώσουν όλοι τις καταθέσεις τους από την Πειραιώς. Κλείνει σε 10 μέρες... χαχαχαχα.

   Πολύ θέλει;

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 18/02/2010 21:49:26

   Νόμιζα πως η ευρομπανκ θα έκλεινε πρώτη.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ archaeopteryx 18/02/2010 21:49:52

   Την θυμάμαι αυτήν την δήλωση του τέως Γενικού Γραμματέα που έγινε Τραπεζίτης και τώρα είναι στα όρια του illiquidity. Για αυτόν τα αιολικά δάνεια είναι λουκούμια. Εγγυημένα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ archaeopteryx 18/02/2010 21:50:58

   Η eurobank έχει βαθύτερη τσέπη και φίλους στην Εθνική. Η Πειραιώς είναι η πλέον οριακή. Από το φθινόπωρο του 2008.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ archaeopteryx 18/02/2010 21:52:28

   Ποιος ξέρει τι γίνεται. Έγραψαν μεγάλα οικονομικά σάιτ του εξωτερικού ότι η Moodys είναι στα πρόθυρα να υποβαθμίσει και άλλο την πιστοληπτική ικανότητα ορισμένων αδύναμων ελληνικών τραπεζών.

   Τους πακιστανούς τους χρειάζεται για τα σκαφτικά για τις 12000 και καλά θέσεις εργασίας που εξήγγειλε ο τραπεζίτης με τις υπουργούς.

   Οι τράπεζες στερεύουν από ρευστότητα γι'αυτό βλεφαριάζουν το ΕΣΠΑ.

   Θα κάνουν φτερά οι καταθέσεις όταν το μάθουν οι τοπικές κοινότητες ότι προτίθενται να απαλλοτριώσουν εκτάσεις με το ζόρι για να στήσουν θηρία φτερωτές και να καταστρέψουν το τοπίο.

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 18/02/2010 21:53:02

   Πόση εξαπάτηση θα ανεχτούμε ακόμη? Με τα λεφτά μας να σώσουμε την Πειραιώς. Γιατί ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
   Αίσχος και προδοσία.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 18/02/2010 21:58:24

   Αν μου βρειτε 1 που να γνωριζει χρηματοδοτηση σε ενεργεια στα Ελληνικα δεδομενα.. me risk analysis και νομοθεσια π αλλαζει καθε χρονο στις τιμες.. ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΔΕΙΞΕΤΕ..

   ρε σεις πως θα δωσουν $$?? με τι επιχειρηματικα πλανα?? Τα ιδια κεφαλαια θα τους τα δανεισουν ?? χαχαχαχα

   Ποιος βαζει 1.5 εκ ευρα το ΜΒ στα αιολικα εαν δεν γνωριζει ( σημερα ) τι εσοδα εστω εγγυημενα θα εχει και για ποσο καιρο?? Θα τα εγγυηθει η Μπιρμπιλω η οποια μεθαυριο θα γυρισει στο γυμναστηριο? λεφτα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Επιδοτησεις Γιοκ 25% ιδ κεφ + 75% Δανεια... πετατε χατραετο και δεστε την καλουμπα σε πηνιο στην ταρατσα και συνδεστε με το ρολοι. ΤΕΛΟΣ.-

   ΠΠ

 5. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΗΣ avatar
  ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΗΣ 18/02/2010 21:36:31

  Πίστευαν στ΄αλήθεια ότι υπήρχαν λεφτά.Μετά ανακάλυψαν ότι τα είχαμε κλέψει εμείς οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι,οι εργάτες κ.λ.π.Επομένως τώρα πρέπει να πληρώσουμε.Ας προσέχαμε....

 6. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 18/02/2010 21:46:51

  Αρχαιοπτέρυγα,σήμερα ο εθνικός βλαχομπαρόκ Χατζηλαλάκης,έκανε αγιογραφία στα κατσελομπίρμπιλα.Πως είπες;;;;Αν δάκρυσε γιά την αυτοκτονία του εφοριακού;;;;;Μα δεν έπαψε να κλαίει σ'όλο του το δελτίο.Η έρημη η ρόζ γραβατούλα του(μόδα των 90'ς)έγινε μούσκεμα 'σε λέω'.Εκτενέστατη αναφορά γιά το τραγικό θέμα,που να στα λέω.............

 7. Ntiana Palai avatar
  Ntiana Palai 18/02/2010 21:52:08

  Η έννοια της ευθύνης και άλλες ελληνικές ιστορίες καθημερινής τρέλας

  Αυτές τις μέρες ακούγονται και γράφονται πολλά για το τί μέλλει γεννέσθαι και σίγουρα αυτά που περνάνε ως σκέψεις, αλλά δεν διατυπώνονται ακόμη, είναι ακόμη περισσότερα. Άς μην τα επαναλαμβάνουμε. Ας σταθούμε λίγο στο δαιμονικό ερώτημα « τις πταίει » για τα χάλια της ελληνικής οικονομίας και τη συνακόλουθη κοινοτική επιτήρηση των δημοσιονομικών της χώρας.

  Ο νυν πρωθυπουργός θεωρεί βασικό φταίχτη τον τέως όμολογό του και παρομοίως ο νυν υπουργός εθνικής οικονομίας θεωρεί εξίσου συνυπεύθυνο το δικό του ομόλογο της ΝΔ. Λέει ο Παπανδρέου ότι φταίει ο Καραμανλής γιατί έφερε τα ελλείματα στο σημείο που είναι σήμερα. Λέει ο Παπακωνσταντίνου ότι φταίει ο Αλογοσκούφης…. Σήμερα; Δηλαδή στις 18 Φεβρουρίου; Μάλλον το σήμερα έχει μια διασταλτική σημασία και μάλλον αναφέρεται στο χθες και συγκεκριμένα στην 4η Οκτωβρίου του περασμένου έτους, όταν η λαική αγανάκτηση -αυθόρμητη ή τεχνιέντως καλλιεργημένη- έφερνε το ΠΑΣΟΚ πίσω στα γνώριμα τσιφλίκια της εξουσίας.

  Η ΕΕ εντωμεταξύ τραγουδάει το ίδιο σουξεδάκι σε διαφορετικό κλειδί: φταίει -λένε οι ευρωπαίοι- σύσσωμο το ελληνικό κράτος καθότι τροφοδοτούσε με ψευδή οικονομικά και συναφή στατιστικά στοιχεία τον Ευρωστάτ.

  Κάποιοι πασόκοι θυμούνται -ομολογουμένως, δικαίως- το μεγάλο ατόπημα να καλέσουμε ως κυρίαρχο κράτος την ΕΕ να κάνει απογραφή. Άλλοι, νεοδημοκράτες αυτοί επικαλούνται -εξίσου δικαίως- τη δημιουργική λογιστική της κυβέρνησης Σημίτη που μαζί με τα διεθνή χρηματοπιστωτικά λαμόγια τύπου Goldman Sachs και σία, έκαναν μασσάζ στα οικονομικά δεδομένα της χώρας για να χωρέσει στην ευρωζώνη. Κακά τα ψέματα, τέτοια δημιουργική λογιστική έκαναν τουλάχιστον οι μισές χώρες στις οποίες κυκλοφορεί το ευρώ ως εθνικό νόμισμα σήμερα.

  Ας έρθουμε στο παρόν… Έγραφε σήμερα σε αναλυσή της η Oxford Analytica ότι ο Παπανδρέου και η κυβέρνηση δείχνουν έντονα στοιχεία εκνευρισμού συνεπεία της οικονομικής επιτήρησης από τα λυκόσκυλα της ΕΕ στην Αθήνα ανά τρίμηνο. Γιατί εκνευρίζεται ο πρωθυπουργός;;; Κακώς, κι αυτό για τους κάτωθι εν πολλοίς άσχετους μεταξύ τους λόγους:

  Οι περισσότερες χώρες που μετέβησαν στο ευρώ εγκαταλείποντας το εθνικό τους νόμισμα, έκαναν λογιστικές αλχημείες έχοντας όμως διασφαλίσει δύο βασικά πράγματα:

  Α. Τη χρήση διεθνών λογιστικών προτύπων για την απεικόνιση της οικονομίας τους και

  Β. Την εισαγωγή και εφαρμογή βασικών πολιτικών για την ελαχιστοποίηση της κερδοσκοπίας εις βάρος της εθνικής οικονομίας κατά την μετάβαση από το εθνικό στο ευρωπαικό νόμισμα.

  Η Ελλάδα του Σημίτη αποδείχτηκε παντελώς ανέτοιμη, ανεπαρκής και ανοργάνωτη για το δεύτερο σημείο, εφόσον η δική του κυβέρνηση ήταν αυτή που διαχειρίστηκε την είσοδό μας στο ευρώ.

  Η Ελλάδα και του Σημίτη, και του Καραμανλή, αλλά και των δύο Παπανδρέου, πατρός και υιού, ενέχονται για το πρώτο σημείο, καθότι η χώρα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί απαρχαιωμένα εθνικά λογιστικά πρότυπα καίτοι της έχει εδώ και πολλά χρόνια ζητηθεί από τις Βρυξέλλες να προσαρμοστεί στα ΔΛΠ και τα διεθνώς αποδεκτά στατιστικά εργαλεία. Δεν αποτελεί ελληνική ειδική περίπτωση καθώς οι Βρυξέλλες έχουν ζητήσει την ίδια προσαρμογή απ΄ όλα τα κράτη μέλη ώστε να καταστούν εφικτές και επιστημονικά θεμιτές οι όποιες συγκρίσεις των εθνικών οικονομιών και η συνακόλουθη εκπόνηση κοινοτικών πολιτικών εναρμόνισης και ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης.

  Πασοκ για 23 χρόνια και ΝΔ για 7 ενέχονται και για κάτι άλλο όμως: για τη μόνιμη και σε απελπιστικό βαθμό αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να περιστέλνει όποτε είναι απαραίτητο τις κρατικές σπατάλες και να μεγιστοποιεί τα κρατικά έσοδα από φόρους, και εισφορές που έχουν αναπτυξιακή εφαρμογή και δεν είναι κινήσεις πανικού που στραγγαλίζουν εντέλει την ήδη στρεβλή αγορά. Καθώς επίσης, με βασικό υπεύθυνο το ΠΑΣΟΚ, την ελληνική αδυναμία απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων ανω του 40%.

  Αλλά έχει και συνέχεια, το παραμύθι μας: στα χάλια μας ενέχεται μέχρις ενός βαθμού κι η ίδια η Ευρώπη και ως ΕΕ αλλά και ως μεμονωμένα πρωτοκλασάτα κράτη-μέλη, όπως Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία που τώρα υποκριτικά δυσανασχετούν -τάχατες- γιατί τί θα πουν στους φορολογούμενούς τους; Ανοιξτε πορτοφόλια να πληρώσουμε τα χρέη των Ελλήνων;

  Ακούγεται ίσως λαικίστικο και δημαγωγικό, αλλά δεν είναι τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αυτών των χωρών, τα hedge funds, οι συμβουλάτορες και τα φανταιζί χρηματηστηριακά προιόντα μεγάλου ρίσκου, οι αιχμές των δοράτων του ευρωπαικού αλλά και του υπερατλαντικού καπιταλισμού που παίζουν τα ρέστα τους στου κασίδη το κεφάλι; Δεν ήταν με τη βοήθεια και τις ευλογίες -με το αζημίωτο βέβαια- αυτών ακριβώς των πρωταγωνιστών που κάναμε μασσάζ και λίφτινγκ στα (απο-)λογιστικά μας στοιχεία για να πιάσουμε τις ιδανικές διαστάσεις της ευρωμπάρμπι; Δεν πληρώσαμε χρυσές όλες αυτές τις consultancies της Ευρώπης για να μας βρουν λύσεις δια πάσαν νόσον; Δεν ταίζουμε εδώ και δεκαετίες τις πολεμικές βιομηχανίες αυτών των χωρών, άρα αυτών των οικονομιών, άρα αυτών των εργαζομένων και ψηφοφόρων και φορολογούμενων; Είτε μας περισσεύουν τα φράγκα είτε όχι; Δεν δίνει δουλειά και ψωμί η Ζίμενς σε χιλιάδες γερμανικές οικογένειες; Ας πάψουν λοιπόν να δυσανασχετούν ο Σαρκοζύ κι η Μέρκελ κι υπόλοιπη ευρωπαική παλιοπαρέα, γιατί έχουν χώσει κι αυτοί το δάχτυλο τους στο μέλι.

  Δεν μειώνονται ούτε υποκαθίστανται οι ελληνικές ευθύνες για τα χάλια μας από την όποια ευθύνη των ευρωπαίων εταίρων μας. Ο Παπανδρέου και η κυβέρνησή του φταίνε για την άλογη και για αλλότριους σκοπούς χρήση των κοινοτικών πόρων της δεκαετίας του 80. Ο Σημίτης και η κυβέρνησή του φταίνε για την κερδοσκοπία κατά τη μετάβαση στο ευρώ. Ο Καραμανλής φταίει γιατί δεν μπόρεσε η κυβέρνησή του να κεφαλαιοποιήσει τις ευκαιρίες του γιούρο και των ολυμπιακών στη βαριά μας βιομηχανία, τον τουρισμό, στην αναπτυξιακή πολιτική και στα κίνητρα ξένων για επενδύσεις στη χώρα. Ο Παπανδρέου ήδη μετά από 4 μήνες φταίει για το μέγα ψέμα ότι υπάρχουν τα λεφτά και για την απίστευτη ολιγωρία να πάρει άμεσα μέτρα που θα έδειχναν προς τα έξω, έστω και στο παραπέντε, ότι μια ελληνική κυβέρνηση, έστω και πασοκ, μπορεί να γίνει σοβαρή όταν αναγκαστεί από τις περιστάσεις.

  Και για να μην είμαστε άδικοι με τον Καραμανλή, υπάρχει και τούτο το επιχείρημα. Ο Καραμανλής σύρθηκε δύο φορές στις κάλπες, την πρώτη φορά ένα χρόνο πριν την 4ετία και τη δεύτερη φορά στα δύο χρόνια ακριβώς από τις εκλογές του 2007. Καλώς ή κακώς οι εκλογές είναι κατά μία δημοσιονομική έννοια, μια « ανώμαλη» κατάσταση. Δίνονται υποσχέσεις και παροχές ενώ δεν πρέπει, μόνο και μόνο για να κρατηθεί η κάθε κυβέρνηση στην εξουσία. Η αγορά κρατά στάση αναμονής γιατί δεν ξέρει τί ξημερώνει και ποιος θα είναι ο επόμενος κρατικός συνομιλητής στο τραπέζι, κλπ. Οι ψηφοφόροι κυριολεκτικά μπαίνουν σε μια μαζική ψυχολογία εκβιαστικών προσδοκιών και παράλογων απαιτήσεων. Είναι έτοιμοι να συρθούν στα πάντα και να παρασύρουν τα πάντα.

  Το ΠΑΣΟΚ εξωθώντας τη ΝΔ συστηματικά σε εκλογές, είτε μόνο του είτε συνεπικουρούμενο από πολλές και διάφορες δυνάμεις πολλαπλής καταγωγής, ανάγκασε την προηγούμενη κυβέρνηση ούτε να πάρει μέχρι το τέλος τα μέτρα που έπρεπε ούτε να συγκρατήσει τις παροχές και τις σπατάλες που δεν έπρεπε να γίνουν. Όποιος δει τα νούμερα της οικονομίας και τα προβάλλει πάνω στις εκλογικές καμπύλες θα δει καθαρά τα peaks και τα troughs.

  Και τώρα το ΠΑΣΟΚ μεταβάλλεται σε Ορλάντο Φουριόζο, όχι τόσο γιατί κόπτεται για τα οικονομικά της χώρας, ούτε γιατί θίγεται το ελληνικό του φιλότιμο, αλλά γιατί θα είναι ίσως η πρώτη ελληνική κυβέρνηση που θα κληθεί να παίξει το πολιτικό παιγνίδι με όρους νέους: δεν θα μπορεί να κάνει του κεφαλιού της, να υποτιμήσει δραχμούλες αψηφώντας τις όποιες πληθωριστικές συνέπειες ή να παίξει με τα επιτόκια, δεν θα μπορεί να κάνει προεκλογικές υποσχέσεις ή να μοιράσει λεφτά και θεσούλες στο δημόσιο, δεν θα μπορεί να χαιδέψει μεγαλοεκδότες και ΜΜΕ να της ρετουσάρουν τις ρυτίδες που θα κάνει.

  Ίσως τελικά – ποιος ξέρει;- και ο μεγάλος φταίχτης να είναι ο μεγάλος Καραμανλής. Που έβαλε ένα ανήλικο σε ακατάλληλο έργο….

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ Ntiana Palai 18/02/2010 22:01:43

   Συμφωνώ σε όλα, ακόμη και στην τελευταία σειρά.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ntiana Palai 18/02/2010 22:04:32

   Μην βαυκαλιζόμαστε και κοροϊδευόμαστε
   Ο ΚΚ ο Β φταίει γιατί όταν τέλειωσαν οι Ολυμπιακοί, το φθινόπωρο του 2004, δεν διέλυσε το σύστημα ΠΑΣΟΚ αλλά το οικειοποιήθηκε, μετατρέποντας τη ΝΔ σε ΠΑΣΟΚ lite.
   Είχε την ευκαιρία να αλλάξει την χώρα, να κλείσει μέσα κόσμο και να πετάξει έξω άλλους.
   Αλλά δεν τόλμησε δεν τον άφησαν δεν θέλησε.
   Φταίει και τα υπόλοιπα είναι φιλοσοφικές αναζητήσεις.

   ΥΓ

   Την ίδια αδράνεια δείχνει και ο νέος Πρόεδρος.
   Από την στελέχωση και την λειτουργία των μηχανισμών έως την αντιπολιτευτική τακτική.
   Ας μην μιλήσω για τα 23 μέτρα που είναι η επανάληψη της οικονομικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων διακυβέρνησης.
   Το κόμμα και η χώρα θέλει σπάσιμο αυγών, ρήξεις και ανατροπές...και όχι πολύ μπλα μπλα και από ...κοκό τίποτα...

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/02/2010 21:52:38

  Αστεία αστεία, να μια μορφή αντίστασης. Run on a bank. Ανεύθυνο που βάζω τέτοιες ιδέες, αλλά αν δεν είσαι μπαχαλάκιας, είναι εξαιρτικά τρομοκρατικό εργαλείο. Δεν θέλει πολύ... Λίγο συντονισμό.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ archaeopteryx 18/02/2010 22:07:37

   Σωστός
   και μια παλιά ιδέα σου:

   φορολογική αντίσταση
   Ψώνια από το Ιντερνετ
   μη συλλογή αποδείξεων
   μη υποβολή αποδείξεων
   Οσο γρηγορότερα φύγουν τόσο λιγότερο θα μας κοστίσει η πράσινη ανάπτυξη .....

 9. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/02/2010 21:52:42

  Μπιρμπιλη-Κατσελη-Σαλας. ΠΑΣΟΚ στον κυβο... αυτη η Πειραιως..με Ιονικες με ΕΤΒΑ με Χιου με με με με ΠΑΣΟΚΟΑΒΑΝΤΕΣ χρονια τωρα... βγηκε να χρηματοδοτησει Πρασινα Ανεμοδαρμετα Βαθη. Με ποιων τα $$ θα χρηματοδοτησει η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ??? εεεε????

  Καβαλα παν στην εκκλησια καβαλα και στο Σαλα.

  Τα υπογεια θησαυροφυλακια της Πειραιως τα εχει ελεγξει κανεις?? Τα σφραγησμενα κουτια?

  ΠΠ

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/02/2010 21:57:05

   1000 άτομα αν πάνε να σηκώσουν τα λεφτά τους... Μύνημα από το πεζοδρόμιο.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/02/2010 22:04:52

   Μωρε μην πανε για δανεια κατοικιας.. μπορουν να κρατηθουν 1 χρονο?? να δεις τι εχει να γινει... Μην πληρωνουν Διοδια... να ζητουν αποδειξεις μεχρι και απο τις βιζιτες!!...

   Πηρε η αλλη η ξανθια σπιτι Εκαλη 1 εκ ευρα. ρε αν ηταν Αμερικη την επομενη θα ηταν στο σκαλι της το IRS. Εδω....

   Φορο κληρονομιας πληρωσε η Μιμη για τη βιλλα ? να δουμε το μπλε χαρτακι παρακαλω??

   ΠΠ

  • Βρασίδας avatar
   Βρασίδας @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/02/2010 22:32:01

   μήπως κράτησε το ροζ;

 10. Προφήτης avatar
  Προφήτης 18/02/2010 22:10:54

  Πάμε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Το πιο έντιμο στις καταθέσεις, αλλά δυσκίνητο στις συναλλαγές. Μόνο για χρήματα που "ξεχνάς" ότι τα έχεις. Αλλά μπορεί, εν δυνάμει, να στ' αρπάξει η Μπιρμπίλη και να τα δώσει σε τσιμέντωμα βουνοκορφών.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Προφήτης 18/02/2010 22:15:19

   ή ΤΤ
   Δεν είναι καιρό να δώσουμε ένα μαθηματάκι στις Τράπεζές μας;
   Ας μεταφέρουν όλοι τα χρήματα και τις υποχρεώσεις μας στο ΤΤ ή ΑΤΕ και ας πάνε να κάνουν αιολικά και φωτοβολταϊκά.
   Πόσοι μπαίνουν στα αντινέα; σε δέκα γνωστούς να το πούμε και ας πάνε να ΑΠΕνδύσουν οι Τραπεζίτες μας....

 11. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 18/02/2010 22:20:39

  θα διαλυθούν οικογένειες. Τον παλιό καλό καιρό πέταγες και την απόδειξη των διοδίων για να μη σε πάρει χαμπάρι η γυναίκα σου που ήσουν!
  Τώρα με την υστερία των αποδείξεων που υπάρχει ...έχουν να κλείσουνε σπιτάκια!

 12. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/02/2010 22:34:37

  Τα παμπερς του αημνηστου Κωσκωτα.. ηταν μουφα κ αυτα ?? χαχαχαχααα

  Παριζακι Μιζαντης

  ΠΠ

 13. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 18/02/2010 23:29:21

  από το Δελτίο των 11 στο Μπλουσκάι τώρα: ο αρχηγός των Γερμανικών συνδικάτων δήλωσε στην Μέρκελ να μην διανοηθεί να σκεφθεί καν να πάει στη Γερμανία τα μέτρα που έστησε για την Ελλάδα.

 14. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 18/02/2010 23:34:59

  ο αρχηγός των Γερμανικών συνδικάτων δήλωσε σήμερα στην Μέρκελ να μην διανοηθεί να σκεφθεί καν να πάει στη Γερμανία τα μέτρα που έστησε για την Ελλάδα.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ B.K.Σ. 19/02/2010 10:17:35

   Γιατί οι Γερμανοί έχουν συνδικαλιστές με κοχόνες και όχι κοχόνες συνδικαλιστές, κοιτάνε πρώτα το συμφέρον του εργαζόμενου και μετά το συμφέρον της επιχείρησης που τους ταίζει, όχι την τσέπη τους και την κομματική τους χρησιμότητα...

 15. ataktos avatar
  ataktos 19/02/2010 09:25:18

  Παραμένω πιστώς
  http://oikonikipragmatikotita.blogspot.com/2010/02/blog-post_18.html

 16. HiFi avatar
  HiFi 19/02/2010 10:36:19

  Και το ΤΤ είναι καλό για καταθέσεις και Π+Δ.
  Κιαν ερθει η Λουκα Παλούκα και παγωσει τα χρήματα; (για ολα είναι ικανοί...).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.