22/10/2010 21:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H κυβέρνηση να ενημερώσει την Βουλή για τις συνομιλίες με τον Ερντογάν

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφορικά με τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο ομόλογό του, στο περιθώριο της διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού, μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο  Πρωθυπουργό κ. Ερντογάν είναι γενικού χαρακτήρα, χωρίς καμία αναφορά στις εξελίξεις των διερευνητικών επαφών για την υφαλοκρηπίδα. Επαφές για τις οποίες Ελληνικά και Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το φάσμα των συζητήσεων έχει διευρυνθεί και σε άλλα θέματα εκτός υφαλοκρηπίδας. Πληροφορίες που αν ισχύουν - κάτι που απευχόμαστε - θέτουν σε αμφισβήτηση  κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Αυτό, εξάλλου, δείχνουν και οι χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Είναι άξιο απορίας ότι ανάμεσα στα θέματα των συζητήσεων των δύο Πρωθυπουργών - σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Παπανδρέου - συμπεριλαμβάνονται και θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θρησκευτικών ελευθεριών και μειονοτήτων, με τον χαρακτηρισμό ως “θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος”.

Καλούμε την  Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών να ενημερώσει τη Βουλή και τον Ελληνικό Λαό ποια είναι τα θέματα που συζητούνται με την Τουρκία και ποιο το θεσμικό πλαίσιο των συζητήσεων αυτών.

Η κρισιμότητα των καιρών απαιτεί σωστούς χειρισμούς στη βάση μίας συγκροτημένης στρατηγικής, η οποία θα διασφαλίζει στο ακέραιο τα Ελληνικά συμφέροντα και θα συμβάλλει στη δημιουργία περιβάλλοντος ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας, ανάπτυξης και ευημερίας στην περιοχή μας.

Προϋπόθεση, ωστόσο, είναι η αποφυγή παραδιπλωματικών κινήσεων και η πλήρης ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 22/10/2010 21:52:43

  Με το παρίσταμαι και χαιρετώ τα πιάσαμε τα αντιπολιτευτικά χρήματα μας, άλλη Ντόρα μας βρήκε.

 2. The Saint avatar
  The Saint 22/10/2010 22:20:11

  Eπιτέλους ειναι κάτι που έπρεπε να έχει γίνει, και απο τη στιγμή που υπάρχουν οι πληροφορίες γιά το τί συζητείται, είναι απορίας άξιον η χαλαρή έως και μη αντίδραση απο την πλευρά της αντιπολιτευσης...
  Το χαλαρή πάει στην αξιωματικη αντιπολίτευση...
  Γιατι οι υπόλοιποι της βουλης δεν έχουν ακουστει καθόλου σχετικά, και διορθώστε με αν κανω λάθος...

 3. theod avatar
  theod 23/10/2010 02:54:10

  Απέμεινε κάτι άλλο για ξεπούλημα?

 4. zackii avatar
  zackii 23/10/2010 08:17:38

  Ναι τώρα αμέσως θα ενημερώσει....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.