#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/05/2011 21:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H κυβέρνηση ζητά από πυρόπληκτους επιστροφή των χρημάτων που έλαβαν ως ενίσχυση…το 2007!!!Μια ακόμα «τρύπα» που οι Έλληνες έκρυβαν χρήματα, σύμφωνα με την προεκλογική εξαγγελία του Πρωθυπουργού «λεφτά υπάρχουν», ανακάλυψε (!!) το υπουργείο Οικονομικών.Αυτό προκύπτει κατόπιν ερώτησης-καταγγελίας του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Γιαννάκη ότι η κυβέρνηση ζητάει από πραγματικούς δικαιούχους την επιστροφή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης τέσσερα χρόνια μετά, από τότε που δόθηκε.

Σύμφωνα με την απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, «σε εφαρμογή Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον έλεγχο της καταβολής των έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων που δόθηκαν κατά το έτος 2007, απεστάλησαν από την αρμόδια Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, ειδοποιήσεις για την υποβολή ή και την συμπλήρωση των προβλεπομένων δικαιολογητικών. "Εφόσον μετά την προσκόμιση των δικαιολογητικών αίρονται οι αμφιβολίες ως προς τη νομιμότητα καταβολής της ενίσχυσης, η υπόθεση τίθεται στο αρχείο».Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρει ότι "η προηγούμενη κυβέρνηση, δείχνοντας εμπιστοσύνη στους πολίτες, έδωσε τη δυνατότητα ενίσχυσης με την υποβολή μιας απλής υπεύθυνης δήλωσης ώστε να παρακαμφθούν γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες"...Eνώ η πλειοψηφία των πληγέντων ήταν αντάξια της εμπιστοσύνης του κράτους, σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ζητά από πραγματικούς δικαιούχους την επιστροφή των ενισχύσεων".

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 02/05/2011 21:29:09

  Περιμένω από τον σχολιαστή "Πυροπαθής" να πει κάτι, γιατί μας είχε λιβανίσει με το GAP.

 2. Orestios avatar
  Orestios 02/05/2011 21:40:03

  Θυμάστε τα shows του GAP στην Ηλεία?
  Και νά'σου οι πύρηνοι λόγοι και νά΄σου κάτι επιταγές μουσαντένιες για τα μάτια της Έλλης, και νά'σου ο Σοσιαλισμός που σώζει από την καρέτα-καρέτα μέχρι τον τραπεζίτη-τραπεζίτη.
  Τώρα ήρθε η ώρα να πάρει την αμοιβή για το θέατρο που έπαιζε.
  ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και στην Ηλεία.

 3. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 02/05/2011 22:58:11

  ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΕΙΔΟΣ...ΕΝΑΝ ΛΟΥΤΡΟΚΑΜΠΙΝΕ, ΕΝΑΝ ΣΩΛΗΝΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, ΜΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΟΘΗΚΗ...ΕΝΑ ΤΟΥΒΛΟ, ΕΝΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙ...

 4. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 02/05/2011 22:59:14

  ΜΙΑ ΨΗΦΟ....

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 03/05/2011 00:00:29

  Aυγούστος 2007: Ημέρες Θρήνου και Σπαραγμού στην Ελλάδα

  Ο τραγικός απολογισμός των Εμπρησμών
  Εθνικό Πένθος: 84 Νεκροί
  125 Χωριά
  1000 Σπίτια
  1100 Κτίρια
  670,000 Στρέμματα
  Αδειoι στρατώνες. Tο πρώτο «crash test»

  CNN Breaking News: «The Greek Inferno»

  O εμπρησμός της γλυκειάς σαν τη ζάχαρη, Ζαχάρως
  http://bit.ly/lyY7dP

  Ο διακεκριμένος ποιητής και στιχουργός Δημήτρης Ιατρόπουλος
  προς ΓΑΠ: «Φύγε Τώρα» (αποσπάσματα)

  ... Είχαμε θεσπέσια δάση, φυτεμένα απ τα μαγικά χέρια των Θεών μας εδώ και χιλιάδες χιλιάδων χρόνια. ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΨΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

  Eχουμε αθάνατα, πανέμορφα νησιά. Κι ήρθες εσύ και αρχίσανε οι ψυχοπαθείς εχθροί του τόπου μας να ζητάνε τα νησιά μας, να τα τυλίξουνε σε μια κόλλα χαρτί, σ ένα ψευτοσυμβόλαιο, να τα κάνουν τραπουλόχαρτα των τοκογλύφων φίλων σου και των προστατών σου.

  Αυτά τα σύννεφα είναι δικά μας, και τα ποτάμια αυτής της χώρας και τα δέντρα. Και όλα τα κορίτσια και τα αγόρια και τα πουλιά. Κι αν σου λέω για τα σύννεφα, έχουμε δικό μας ουρανό εμείς, δικό μας άνεμο, δικούς μας αστρικούς αρχηγούς, δικές μας παρουσίες και οπτασίες.

  Εχουμε δική μας ιστορία, το κατάλαβες; Μέσα στο δικό σου διαβατήριο όμως, κοιμάται ένα ψεύτικο όνομα, μια ληστευμένη φυσιογνωμία, ένα ξένο παράρτημα ζωής.

  Όλα εδώ μέσα είναι κόκκινα από το αίμα που αιώνες τώρα χύνουμε για να στήσουμε και να στηρίξουμε αυτή την πατρίδα. Όλα εδώ μέσα είναι γαλανά από τον καθαρό μας ουρανό. Όλα εδώ μέσα είναι πράσινα από τα πανάρχαια δέντρα μας.

  Oλα εδώ μέσα είναι μπλε από την αθάνατη, τη δικιά μας θάλασσα. Όλα εδώ μέσα είναι μαβιά από το χρώμα των υπέροχων δειλινών μας. Όλα εδώ μέσα είναι κίτρινα από τις θεϊκές μαργαρίτες και τα μαγιάτικα τριαντάφυλλα μας. Όλα εδώ μέσα είναι λευκά απ τα ασβεστωμένα σοκάκια και τα παραθυρόφυλλα των νησιών μας. Κι ήρθες εσύ, να μας φέρεις το ΜΑΥΡΟ!

  Εχουμε το λαό μας, να δουλεύει και να χαίρεται τον ήλιο του, τις παρέες του, τα έθιμά του, τις παραδόσεις του, τις ανθρώπινες σχέσεις του, την επαφή του με τη χρυσή παλέτα της ιστορίας του.

  «Με Ποσειδώνα κι ΄Αη Νικόλα στην αρμύρα,
  ίδιο καράβι, ίδια ρότα, ίδια μοίρα».

  Και αυτά τα παραμύθια τώρα, ότι δεν υπάρχουν ξένοι πάνω στη Γη κι ότι όλοι είμαστε ίδιοι, να τα φορέσεις στα δικά σου παιδιά, όχι στα δικά μας, τ’ ακούς; Πάνω στη Γη, είμαστε όλοι άνθρωποι, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ. Φύγε λοιπόν τώρα, φύγε! Δεν σε θέλουμε στην πατρίδα μας.

  Δεν θα ξεχάσουμε Ποτέ! ΔΕΝ θα συγχωρήσουμε Ποτέ! τους δολοφόνους- εμπρηστές.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ η Dimi 03/05/2011 09:55:29

   Αν εξαιρέσουμε αυτό για τους θεούς, και μάλιστα με κεφαλαίο, πρόκειται για εκπληκτικό απόσπασμα.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Επώνυμος 03/05/2011 12:22:10

    «Με Ποσειδώνα και Αη Νικόλα στην αρμύρα»..

 6. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 03/05/2011 00:22:51

  Για να ζητήσει η κυβέρνηση επιστροφή των χρημάτων που δόθηκαν ως ενίσχυση στους πυρόπληκτους πρέπει να αλλάξουν τον νόμο βάση του οποίου δόθηκαν, αυτό δεν έχει γίνει συνεπώς κοροϊδεύουν τον κόσμο

 7. faulos avatar
  faulos 03/05/2011 08:30:25

  κάποιοι εξυπνοι διαμένοντες εκτός πυρόπληκτων περιοχών έκαναν αιτηση για βοήθημα χωρίς να έχουν υποστεί ζημιές. Ε δεν πρέπει να τους ελέγξεις και να επιστρέψουν τα χρήματα που κακώς πήραν;; Σαν κατι τσομπάνηδες που μεταφέρουν τα ζωντανά από τον ενα στον αλλο για να πάρουν τις επιδοτήσεις;; Αρκετά πιά με ορισμένους και από αυτούς και από εσάς που ότι γίνεται είναι νόμιμο και ηθικό σαν τον γνωστό υπουργό!!!!

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ faulos 03/05/2011 13:10:02

   «Αχ! Μάνα μου Ελλάς!
   Δεν έχω σπίτι πίσω γιά να ρθω
   ούτε κρεββάτι γιά να κοιμηθώ
   Δεν έχω δρόμο, ούτε γειτονιά
   Να περπατήσω μιά Πρωτομαγιά!

   Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα
   μου τ’άπες με το πρώτο σου το γάλα,
   Μα τώρα που ξυπνήσανε τα Φίδια
   Εσύ φοράς τ’ Αρχαία σου Στολίδια
   Και δεν δακρύζεις ποτέ Πατρίδα μου Ελλάς!
   που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς.

   Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα
   μου τ’άπες με το πρώτο σου το γάλα
   Μα τότες που με τη μοίρα μου μιλούσα
   Είχες ντυθεί στ’ Αρχαία σου τα λούσα

   Και στο παζάρι πήρες γύφτισσα μαϊμού
   Ελλάδα! Ελλάδα! Μάνα του Καημού!

   Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα
   μου τ’άπες με το πρώτο σου το γάλα
   Μα, τώρα που η φωτιά φούντωσε και πάλι,
   Εσύ κοιτάς τ Άρχαία σου τα Κάλλη!
   Και στις αρένες του κόσμου
   Μάνα μου, Ελλάς!
   Το ίδιο ψέμα πάντα κουβαλάς.

   Αχ, Αχ! Δεν έχω ήλιο, ούτ’αστροφεγγιά
   Να τραγουδήσω μιά Πρωτομαγιά!...»

 8. ANNITA avatar
  ANNITA 03/05/2011 08:36:42

  οι άνθρωποι είναι τρελλοί. Από ανθρώπους που έχασαν την περιουσία τους και έμειναν στον δρόμο, χρειάστηκαν την βοήθεια του κράτους και ενισχύθηκαν, τους ζητούν πίσω αυτή την βοήθεια; Ε'ιναι για κρέμασμα.

 9. juliet avatar
  juliet 03/05/2011 08:40:14

  Προσπαθούν να σταθούν σπείροντας φόβο,ανέχεια,ανεργεία,πείνα.
  Οι χειρότεροι εχθροί της Ελλάδας,γιατί είναι γενίτσαροι.Οσο για γρήγορα φύγουνε ίσως μπορέσουμε να περισώσουμε κάτι,αν έμεινε κάτι.
  Ολη η καλή παρέα...τι έγινε τελείωσανε τα λεφτά και τα μαζεύουμε απ΄εκείνους που τα φάγατε μαζί,να τι εννοούσε ο ποιήτη.
  ...........κι οι Προφήτες που θα προσκυνάς
  νάναι κι αρλεκίνοι.
  ......................................................

 10. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 03/05/2011 10:25:02

  Να φύγουν τώρα!!!!!!!!!!!!!

 11. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/05/2011 12:13:20

  Ειμαστε ολοι πυροπληκτοι

  ΠΠ

 12. Διαμαντής Σεϊτανίδης avatar
  Διαμαντής Σεϊτανίδης 03/05/2011 14:45:06

  Στο νομό Ηλείας υπάρχουν πολλές αντιδράσεις. Με το πρόσχημα ότι ζητούν πίσω χρήματα από όσους δεν τα δικαιούνταν, στην πραγματικότητα ζητούν επιστροφή χρημάτων ΚΑΙ από πυροπλήκτους. Ο υφυπουργός Κουσελάς πέρασε προ ημερών μια τροπολογία με την οποία μπορούν να ζητηθούν πίσω αυτά τα χρήματα. Τι θυμήθηκα, τώρα: Τη διαβεβαίωση του υπουργού Ρέππα, μόλις μια εβδομάδα μετά τις εκλογές του 2009, όταν ο Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τον γνωστό κ. Αθεμπίγιο, ήλθε στην Ηλεία και είπε ότι μέσα σε ένα χρόνο θα τεθεί σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της Ηλείας. Τότε ο κ. Ρέππας είχε πει ότι ο Παπανδρέου "υιοθέτησε" την Ολυμπία.
  Αφήστε κύριε υπουργέ, καλύτερα ήμασταν ορφανοί...

  • juliet avatar
   juliet @ Διαμαντής Σεϊτανίδης 03/05/2011 15:14:57

   Απ΄οτι φαίνεται ο θετός πατέρας ,θα σας βγεί στο τέλος νταβατζής που σας προωθεί και όποιος δώσει την καλύτερη τιμή.
   Εχω πει οτι πίσω απο κάποια χαζά ,λουστραρισμένα λόγια κρύβεται αυτό που θα έλθει.
   Ο Σαιξπηρ λέει: ''Να μην πιστεύετε ποτέ σ' αυτόν που, έστω μιά φορά ,φάνηκε αναξιόπιστος απέναντί σας''.

 13. AZ avatar
  AZ 03/05/2011 16:52:25

  Καλά να τους κανεις Γιωργο! Παρτα ολα τωρα πισω! 4 εδρες στο ΠΑΣΟΚ εδωσαν στις τελευταιες εκλογες στην Ηλεια. Πρεπει να ανταμειφθούν για την ηλιθιοτητ'α τους. Δεν εχουν παρει χαμπαρι φαινεται οτι το ΠΑΣΟ δεν ειναι σοσιαλιστικο αλλά σοσιαληστρικό κόμμα. Ειναι σε κώμα φαινεται!....

  ΑΖ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.